- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
válasz
wolfman #28581 üzenetére
lassan 20éve foglalkozgatok informatikával, volt jópár saját gépem is (486dx2-től kezdve) és hw-s halálok 90%a tápegység volt... hirtelen nem is tudok mást: talán egy asus m2n-es lap, amit túlfesz intézett el hálókártya oldalról, de ennyi... ja meg egy maxtor hdd is volt meg korábbi sony cdrom-ok... ezen kívül táp halt meg mindig... 2007 óta melózok, akkor szántam el magam, hogy legyen akkor minőségi táp: 350es chieftec lett, kb 3-4 éve cseréltem le egy giga superb460-ra a teljesítmény miatt, de az fél év után kifüstölt... utána lett egy chieftec ctg500 és 24/7-ben megy talán 1-1 hét nyaralás alatti pihenővel
ui: annyi mákom volt, hogy soha nem vitt semmit magával tápegység... füst, pukkanás viszont volt becsülettel
-
Alg
veterán
válasz
wolfman #28309 üzenetére
Egy ismerősömnél nemrég volt felújítás, új bútor, TV-állvány.
Felállás: Samu okos TV, LG DVD-s házimozi (de lehet hogy fordítva), T-s box wifivel.
Eredetileg furán volt bekötve, TV hangja nem ment házimozin (mint később kiderült, egy RCA-n ment csak át a mono hang...)
Eltartott egy ideig mire mindent összedugtam mindennel, és a használt kábelek között volt SCART (STB->TV), RCA (házimozi ->TV), optikai (STB hang -> házimozi).
A tulaj nem hitte el hogy megoldható, én nem hittem el hogy nem
Először egyszerűen a házimozit próbáltam középre bekötni, de nem volt rajta kép bemenetszóval maradt a hárömszögelés.
Szerk: ja meg volt még antenna is de azt hagytam a francba már
Szerk2: ja, és 3 távirányító. Mer' mér' ne? -
ViZion
félisten
válasz
wolfman #28309 üzenetére
Neked semmi sem jó!
Én balga az LG TV-hez megvettem a Samu soundbar-t. Arra figyeltem, h lehet TV-ről is hangosítani, de CSAK Samu TV-ről. Most vagy TV vagy soundbar csere lesz. Szerintem Samu megy, nem kedvelem a céget sem kifejezetten. Ennyit a kanócos-távirányítós vackokról. Miért nem lehet szabványosítani az eszközök közötti kommunikációt? -
ViZion
félisten
-
Ygg
senior tag
válasz
wolfman #28085 üzenetére
Igen, s ez a dühítő, hogy az autószerelőnek gond nélkül kifizeti az eszméletlen rezsióradíjat,
aztán ha nem jó az autó, még sokszor hagyja is magát elhajtani.A számítógép akár szoftveres, akár hardveres javításáért meg még filléreket sem kíván áldozni,
de ha gond van, meg vonyít, hívogat, stb. -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
wolfman #28032 üzenetére
De annyira nem is régi, 4GB RAM, C2D, de mire a telepítőben rányomtam a telepítésre, és továbblépett, kellett 10 perc (USB powa?). Nekem nem gondolkozik ennyit, igaz újabb a gép, de már a fejem fogtam.. és akkor szívás, ha utána megakad, és hiába vártad ki mindig, semmit nem ért
Pénzt itt nincs, ezt is úgy könyörögte ki a főnöktől (összetenném a két kezem, ha ilyet kapnék). Aztán múltkor is én mondtam, adja el a szutyok P4 Celeron gépet, veszünk az árából valami minőségi tápot, meg egy E6300-at. Ha nem mondom, még azzal is szívhatnék.
De kell minden gyereknek gép, még a 3 évesnek is szutyok s478 Celeron, csak minek. 3 gyerek, plusz az ürge, 4 gép. Ha lenne egy gép csak, elmondom már lehet s1155, i3, és valami combosabb VGA ülne benne.5000Ft, jól is jönne, de itt olyan sose lesz... nem tudom hogy lehetne kikerülni innen sajna, túl számítanak már rám ilyenkor.
Traxx
Hát, nőt még megértem, 65k-ból jó konfigot ki lehet hozni viszonylag használtan, talán újonnan is valami APU-s cuccot, vagy olcsó Pentiumot.
Mondjuk ha nő lenne, nem lenne kifogásom, de hát -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
wolfman #27968 üzenetére
Szokták ezt mondani például, ha külföldi a cucc, vagy pl ha nyeremény volt. A nyereményekre nem mindig kap garanciát az ember. Aztán lehet raktáron ragadt vagy lefoglald modell is, amire gyártói garancia már nincs a bolt meg vagy tönkrement, vagy nem is volt. Sok oka lehet. Aztán olyan is van, hogy alajos megveszi a cuccot, felteszi szépen a polcra és elfelejti. Vagy megveszi, kipróbálja, nem tetszik neki, és aztán rakja fel a polcra elfelejteni. A cucc pár napos, de a garancia leketyegett. Vagy lehet nagyon is használt, de megkímélt állapotban, esetleg felújítás utáni.
Az élet bonyolult...
-
ati012
őstag
-
pycur
tag
válasz
wolfman #27856 üzenetére
Sajnos fel kell, hogy világosítsalak, hogy a bankszámlaszám nem véd meg a csalóktól, ugyanis a rendőröknek 40 000 Ft(régebben 20 000 Ft) érték alatt nincs joguk kikérni a banktól a tulajt. Hiába kérik, nem adja ki. Futottam már bele énis olyan eladóba, aki engem és a visszajelzések alapján még vagy 6-8 embert lehúzott, termék meg sehol.
Még azt se tudták ráhúzni, hogy üzletszerű csalást csinált és több embert átvert, mert mindenkinek más nevet és számlaszámot mondott, ezért nem lehetett összeadni a csalás összértékét, ami már bőven meghaladta volna a bűntett minimálértékét. Az alatt csak szabálysértésnek van minősítve, azaz szabadon az csal aki akar....
Ja és úgy néz ki hamarosan papíron is kolléga leszek (végre, kb 6 év után).... -
gozso
őstag
-
tatabike
őstag
válasz
wolfman #27789 üzenetére
Néha azért, főleg hónap vége felé, ki lehet fogni dolgokat az egy forintos cuccoknál. Főleg, amelyik hosszabb ideje fut, aki az elején rákattant, elfelejt visszanézni, mikor lejár a licit, vettem már én is mtb bringára komplett fékváltókar szettet 1500-ért, mert a licit végénél senki nem volt ott, rátoltam egy 5ezres ajánlatot az aktuális 1300-ra pár pillanattal a vége előtt, erre mikor lejárt az idő, kiderült, hogy nem versenyzett senki, csak az én ajánlatomból tett rá a rendszer 200 forintot...
-
tatabike
őstag
válasz
wolfman #27782 üzenetére
Ugyanezekkel küzdök, rakás példa van arra, hogy az eladó elérhetetlen. Az is érdekes, mikor 2 hónapja fent van a hirdetés, ráírok, hogy megvenném, erre válasz nem jön, de 10 perc múlva már törölve van a cucc az oldalról. Van egy monitor, amit két hete én vettem meg az OLX-en, épp tegnap néztem, az összes jelentős apró oldalon ugyanúgy fent van még, pedig csak ez az egy volt belőle.
Most ez a kedvencem:
"eladó 1db tökéletes állapotban levő tablet táblagép 10.1 col sajna le eset és az üveg betört csak az üveg az lcd jó még a gyári fólia is rajta van max 2 hónapos .
az érintő nem jó rajta."WTF?
-
Beri
addikt
válasz
wolfman #27782 üzenetére
Én hozzáadnám még:
- az egy forintért hirdetőt, aki felháborodik, amikor közlöm, hogy a kiírt áron elvinném a terméket
- a vaterán a minimálárat beállító júzert (Eleve a minimálár lehetőségét is törölném az univerzumból. Ha tudja, hogy mennyi a minimum, amiért eladná a vackát, indítsa arról az összegről a licitet.) -
tatabike
őstag
-
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
wolfman #27627 üzenetére
Ma engem is megkerestek, hogy megint belassult a gép.
"Biztos az egeret kell kicserélni, mert ha megmozgatják akkor gyorsan betölt az oldal, ha nem akkor lassan."
Ők voltak azok, akik mindig majd a következő fizetésből vesznek gépet.Szegény lányuk meg szenved a Pentium 4, 512 MB DDR1, Vista szentháromság mellett.
-
DittyCat
tag
válasz
wolfman #27652 üzenetére
Sziasztok, szia Wolfman!
Igazából csak röhögni járok erre a fórumra, de mivel hitelekkel foglalkozom 8 éve, most már csak beleszólok.
0% THM-es áruhitel a tuti. Max 10% kezelési ktg-et rádobnak és annyi. A hitelkártyára a gatyája is rámegy a haverodnak, felejtsétek el.
Amúgy jó a topik, bírom a sztorikat! -
ViZion
félisten
válasz
wolfman #27511 üzenetére
ehh, ecsém...
Mi lenne, ha azt mondanád, feltörték a kocsidat és kilopták a gépet? Persze mittomén 2000 Ft kárt megtéríted. Akkor is jobban jönnél ki a buliból...
Néha elképesztőek az emberek. Már kb. 4. win 8 gépet "javítom", mert user sokallja a frissítéssel töltött időt, lecsukja a lapost... utána kell neki kb 15-20 perc, h észheztérjen, de megy. User meg küldené szervizba, mert szarezafos. BaKKer, el kellene olvasni, amit a szájbarúgott gép ír? Amúgy német/angol verziós progikból már sok beszél, azt látom, h arra figyelnek is, olvasni már nem tudnak, nem akarnak az emberek. Lehet, h hamarosan a fórumok is beszéd alapúak lesznek?
-
gozso
őstag
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
wolfman #27498 üzenetére
De van az is AGP-s változatban
quailstorm:
Havernak a gépét mennyire irigyeltem anno, 2009 körül
HT-s P4 3Ghz, 2GB RAM, 9600GT. Olyan szépen szalad a COD6, mint az álom.
(#27500) wolfman
Ha csak ASUS-ban nézzük, akkor valóban
-
DeFranco
nagyúr
válasz
wolfman #27469 üzenetére
Sajnos bármennyire is kellemetlen ez a szomorú igazság, amit a többiek mondanak. És ezt nem a rosszindulat mondatja velük/velünk hanem az, hogy ez a meglepő gyakorlati tapasztalat.
Ha egy ilyen őskövület géphez szívességből hozzányúlsz, 80% esélyed van rá hogy alattad fogja összef.ni magát (nem tudom miért, de ez tényleg szinte törvényszerű), és aztán még három körön szívsz vele, mert
kellemetlenül is érzed magad, hogy mi van ha...
megharagszik rád az user, hogy bisztosch te cseszted el
szerezheted be az alkatrészt hozzá rosszabb esetben saját költségenEgyszerűen nem szabad az ilyet elvállalni, ha nem vagy kényszerített helyzetben (após gépénél nyilván nincs kérdés) mert ebből _mindig_ baj van. Ez nem rosszindulat, nem murphyzés, nem kibicelés, hanem sokunk tapasztalati megfigyelésén alapuló informális szabály.
@ViZion: igen, elkezdtem ezt fejtegetni egy szerkben, meg mellétenni azt, hogy ha ezen nem bukik, akkor azon, hogy rendbetétel címén megtúrod a szoftvermocsarat rajta, akkor azon biztosan, de aztán kiszerkesztettem, Ti ezt jobban tudjátok
-
válasz
wolfman #27469 üzenetére
nem erről van szó. ésszerűtlen amit csinálsz.
te szivatod saját magad, a kollégádnak meg nem lesz jó gépe, még ha megcsináltad sem.
eredmény = 2 nagyon elégedetlen ember.
ülj le vele és beszéld meg. (táp + 2GB DDR3 + 1155 alaplap + g/celeron megvan 22-25k-ból az apróról és fényévekkel előrébb vagytok) -
ViZion
félisten
válasz
wolfman #27469 üzenetére
Régebben én is voltam ennyire
hülyelelkiismeretes. Most már megmondom ilyenkor, hogy el kell engedni... hagyjuk nyugodni és nézzünk valami sokkal erősebb, modernebb vasat olcsón. ÉS! Meglepő, de működik. Szerencsére a mercury/kobian deszkák eltűntek mára, azokkal szoptam rengeteget anno. Tipikus mikrorepedéses dolgok, hol műXik, hol nem... -
válasz
wolfman #27466 üzenetére
most komolyan... egy kb 2k értékü gépbe miért kell több tízezer forintnyi munkaórát beleölni.
állítsd vissza az eredeti állapotot (1,7-es cerka, stb), ha kell úgy hogy veszel kilóra egy ilyen gépet (még mindig sokkal jobban jársz mint tovább szivatni magad) add vissza neki, és ha meguntad a mazochizmust, magyarázd el neki, hogyan kellene felújítani. -
válasz
wolfman #27432 üzenetére
Ez nagyon szarul hangzik, de ismerős a szitu!
Szinte teljesen pontosan ugyanígy jártam az egyik unokatesóm fiának a gépével, csak én bebuktam a P4-es proci árát is, amit vettem bele. Aztán a sok szopás után hagytam az egész régi szar gépet a francba, és végül egy kettős cserével megoldottam a dolgot. Saját gépemet asszony testvérének ajándékoztam (i7 870-es gép), asszony testvérének a gépét (Intel Pentium G860) pedig az unokatesómnak adtam, magamnak meg vettem egy újat.
Tehát elbuktam azt a lehetőséget, hogy eladjam a saját gépemet, ezt végül is veszteségként is el lehetne könyvelni, de mivel rokonokról van szó, felfogtam jótékonyságnak. Azóta a határt a Core2Duo-ban húztam meg, az alatti gépekhez egyszerűen nem nyúlok. Csak úgy, hogy alaplap+proci+memória csere.
@Alg: Laptopnak is van számos előnye, bárhova viheted magaddal, kevés helyet foglal, stb. Nekem van olyan barátom, aki azért nem tart otthon asztalit, mert az csúnyán néz ki a lakásban, nem lehet egyszerűen elpakolni, mint a laptopot. Mikor itt voltak nálam, szinte röhögtek rajtam, hogy nekem például van itthon nyomtatóm, nem értették minek is az. Azt már olyan idejétmúltnak érzik, vicces volt a csodálkozásuk, mintha legalábbis azon kaptak volna, hogy C-64-en könyvelek itthon kazettára mentve. (Persze ha nyomtatniuk kell, akkor azért a munkahelyen megteszik.
) Egyébként szerintem is pótolhatatlan otthonra az asztali, de legalábbis dokkoló a laptophoz, valami jó nagy monitorral, de inkább kettővel. Normálisan dolgozni csak azon lehet, nem egy picsányi képernyőn.
-
gozso
őstag
-
válasz
wolfman #27432 üzenetére
Sokan azt nem képesek megérteni: hogy de régen jó volt ez a gép, most meg már kicsit lassan jönnek be az oldalak. Mikor meg eléülök én is, hát visszasírom még a 2-vel ezelőtti konfigomat is, mert egy 10-en éves P4-es az emlegetett cerkával, max 1GB Ram (de inkább 768, 512). Ilyenkor mondom neki, hogy ez nagyon gyorsabb nem lesz újratelepítéssel, költsön inkább 20-30.000 Ft-ot egy 2 magos használt gépre, vagy 60.000 Ft-ot egy újra.
UI: Sulinet, ehh, az én hátamon is feláll a szőr, mikor meglátom/hallom, hogy még akkor vették.
-
HuMarc
veterán
válasz
wolfman #27111 üzenetére
Számomra az a fura, hogy míg a Telekomnál pl. Samsungokat akarnak az egyszeri emberre sózni (mármint ott mobiltelefont főleg), addig az MM-ben már többször is szem- és fültanúja voltam olyannak, hogy valakire Prestigio mobilt, vagy ok.-tévét (ezutóbbiról előtte még sosem hallottam, ami lehet, hogy az én hibám, de szerintem nem).
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
wolfman #27111 üzenetére
"Tulajdon képen arra jó ez az MM üzlet, hogy bemész, leteszteled amit akarsz és van rá lehetőség, tudomásul veszed, illedelmesen elköszönsz, hogy még megbeszéled a családdal, kimész az ajtón és átmész máshova megvenni."
kb 10 éve még én is pontosan ezt csináltam
Viszont manapság már előfordul, hogy bemegyek, megtapi, okköszimégmeggondolom, körülnézek más boltokban, majd visszamegyek MM-ba, mert olcsóbb, vagy nem annyival drágább, hogy megérje máshol megvenni, ha már úgyis ott vagyok.
Változnak az idők, na
Pedig isten bizony inkább vettem volna meg otthon a nyomit is, mert a boltosok kedvesek, segítőkészek, és 1-2-3ezer ft különbségnél inkább őket gazdagítom.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
wolfman #27105 üzenetére
A drága MM dologgal vitatkoznék.
Hűtő ott volt legolcsóbb, tv-k nagyon jó áron vannak, és végül tabletet is ott vettem, mert egy 10-essel olcsóbb volt annál a boltnál, ahol a telefonjaimat függetlenül veszem annyiért, mint amennyiért szolgáltatók a függő telókat árulják.
Nyomtatót is most itt vettem, mert olcsóbb volt több, mint 10%-al, mint helyben.Szóval nem azt mondom, hogy egy kimondott diszkont üzlet, és lehet, hogy tudsz méregdrága cuccot mutatni, de szerintem egész jó áraik vannak.
-
ViZion
félisten
válasz
wolfman #27105 üzenetére
dúúúva, hogy a gyártását tudja, a specifikációját vágja, de a lefogatót nem ismeri...
...tényleg vannak funkció nélküli lábak / illetve olyan, ami esetleg nem hiányozna neki, de nagyon kevés. Most volt az új Inteleknél is téma, hogy Asus más foglalatot csinált, mert tudta mire valók azok a lábak, amikre többiek semmit nem pakoltak a foglalatnál. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPad topik
- Léghűtés topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest