- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Pötyi
őstag
Én is hallottam a napokban új kifejezéseket, de ezek nem kapcsolódnak az iparhoz. Ezek csak olyan hétköznapi szó-újítások:
1. Bemegyek a sarki boltba kajáért, kártyával fizetek, ütöm a PIN kódot, az eladólány ránéz a terminálra és azt kérdezi: PINOKKIÓ? (Ez a PIN OK-ra utal...)
2. A "buzgár" és a "búza" után új homoerotikus jelző: ZIBU
-
Mercutio_
félisten
Lehet, hogy a jogot is álliges vigaszágon csinálta (~10-15 éve van csak allig szervektol jelentkezőknek jogi szak ami asszem 3 v. 4 év és az állig bizonyos tárgyait 1:1-ben beszámítják.
Egyébként rossz volt a megoldás, ha azt kérdezi a prg "Megfelelő a dátum? igen/nem" és csak a nem esetén dobja fel a helyest bekéröt nincs ilyen gond
-
SityiSXT
őstag
Naja. Azt mondja, ő csak kicsiben gondolkodik, először jó lesz olyan 10-15 km2-t lefedni wifivel. Aztán majd 150-et, 2000-et, és így tovább. És nem akarja elhinni, hogy a wifi technológia rövid hatótávolságú, és baromira nem tudja azt, amit ő szeretne... Vagy vehet egy routert/AP-t minden 50-100 méterre. Ha jól számolom, az olyan 100 eszköz minimum per négyzetkilométer. És akkor ezeket nettel is kéne etetni...
-
wolfman
veterán
Ez ilyen feltétlen reflex szerintem az irodás nőknél. Meg amit én is említettem korábban, hogy bármi van a fénymásolóval már úgy mennek oda a géphez, hogy a 'ku..a anyját ennek, hát megint nem jó, ez a sz@r, hát ki kéne már b@szni sdsíłŁ...' Közben meg be kéne állítani kézzel amit akar.
Rendszeresen eljátsszák, hogy kapnak egy dokumentumot A5 méretben, azt réküldik a nyomtatóra, az sípol, hogy hiba, mert nincs A5 tálca, telepítsen egyet ha azt szeretne nyomtatni. Elpofáztam már 1000x, hogy a kimeneti papír A4 legyen és utána kezesbárány lesz a gépezet, de nem megy nekik. Könnyebb, egyszerűbb, de abszolút a lassabb módszer, ha előbb 3 percet anyázunk, rugdossuk, nyafogunk, hisztizünk, ezt meg is beszéljük, majd utána inkább ki se nyomtatják vagy nekem kell átmenni, vagy talán lehet rájönnek mit is kell csinálni.
Most pont a mai eset. A központos rendszeruraknak szólva lett, hogy küldjenek ki új festékpor gyűjtő tartályt, mert erre már szirénázik a masina, hogy napok kérdése és csurig lesz. Ezt már egy hete kértük, ők megrendelték Samsungéktól. Folyamatosan ment a tyúkolban a kotkodácsolás, hogy folyton jelez a gép nyomtatás előtt 5-10mp-et, hogy CSERÉLNI KELL! Kérem szépen, átmentem ma mert nyomtattam. Nézem a gép mellett kilós papírkupac halmaz, alatta valami karton doboz. Mivel én vagyok a hulladékos, gondoltam ránézek mi az, ki kell-e dobni. Nézem, egy új festékgyűjtő tartály. Kérdezem, hogy ez mikor jött? Ők nem tudják. Mondom, de itt ültök az irodátokban, csak láttátok vagy szóltak hogy itt van. Ők semmiről nem tudnak. Mondom de csak látnia kellett valakinek, ha rá lett pakolva. Volt egy olyan ember aki az első lapot rátette. Mittudják ők, amúgy se tudják mi az. Nem volt elég nagy betűvel rajta hogy SAMSUNG. Persze ma is még folyton azt hallottam a szomszédból, hogy ez de szar, ez megint nem csinálja, ez még mindig nem jó.Szóval ez ilyen reflex lehet, mikor könnyebb a beidegződött köröket lejátszani. Van benne magyar virtus is.
(#34285) TaaT: Azért ha nekem mondanál olyat, hogy délelőtt elintézel valamit, én is kételkednék!
-
Ahol eddig dolgoztam, mindenhol volt 1-2 "dugi keszlet", legyen az par csavar egy kis dobozban a fiok aljan, vagy egy komplett kesztermek egy felso polcon, "ugyis elcseszik a rendelest, ha kell, legyen" alapon.
A napelemes cegnel meg szoltak is, mikor a helyere akartam pakolni a rogzito elemeket meg csavarokat a villaskulcsos dobozbol, hogy hozza ne nyuljak, azok a dugi keszletek, ha elfogyna a sima... Mert annyira fajdalmas lenne egy mindenhol hasznalt csavarbol pl 3 dobozt mindig keszleten tartani..
A cickarno meg nem tudhatta, hogy az az egy van abbol a tipusu nyomtatobol, hatha a kollegad tud egy masikrol, ami "kevesbe fontos" helyen van, aztan abbol kiszedik addig es atteszik az o rendkivul fontos nyomtatojaba...
Sok verziot fel lehetne hozni, hogy miert lehet ertelme ennek, meg persze benne van amit irtal, a szokasos "noi munkatars" jelenseg
-
-
Hequila
őstag
A történelem ismétli önmagát...
Régebben is sűrűn cserélte a
A fent említett úriember régebben is sűrűn cserélte a billentyűzetet, de most nagyon fel akarja lendíteni a forgalmamat.
Hozott vissza pár hónapja egy billentyűzetet, és reklamált, hogy ezek a billentyűzetek alig bírják, hamar elromlanak. Nézem az eszközt; térden kettéhajtva, 90° van ott, ahol 180° kellene, a gombok fele hiányzik. Közöltem vele, hogy ez nem a billentyűzet hibája, és ez nem garanciális probléma. Nem tetszett neki. Majd ajánlottam neki szilikon bill.-t, azt meg nagyon drágának tartotta, nem kellett.
Úgyhogy elhordott eddig legalább 10db ezerkéccáz forintosat... mer' így ócsóbb... -
Darkness
aktív tag
igen.
ezzel én is megküzdöttem, de nem notin, hanem asztali gépen. amíg nem neveztem át addig ment rendesen, aztán belépésnél dobta a hibát. mivel nem szeretem, ha belepiszkít a szépen beállított rendszerbe egy ilyen dolog, így újratettem a videó drivert. s lás csodát, meggyógyult...
érti eztet valaki?
-
wolfman
veterán
régen megtanultam
diploma ≠ intelligenciaÉn azt szoktam, hogy lehet picit drágábbat ajánlok adott terméktípusból, de azzal mindig jobban jár, mert minőségibb. Erre a reakció, hogy 'aha oké, majd meglátom' és vagy megveszi a szarabbat vagy jó lesz neki a gépe úgy ahogy van.
-
-=RelakS=-
veterán
én ezt most csípőből úgy olvastam, hogy VIEGA
Orosz G: Г
Hogy az A-t azt miért nem olvastam helyből Л-nek azt nem tudom, de emlékeim szerint kézzel úgy kellett írni.Ugyan a ciril betűk jutottak először eszembe, de a görög betűkkel talán még jobban látszik, mire gondolok: VΙΕΓΛ
(egyedül a V latin betű, a többi görög
)
-
XtremLor
őstag
Nekunk van 2db regi automata hajdu lerakva ha az uj elromlik legalabb ezek meg mosnak a mai napig!
A uj whirlpool ameddig garis volt 3x volt csinaltatva jott a szakember kicserelte a elektronikat, es mint aki jol vegezte dolgat, 3.-jara mar nagyon nem szimpatizaltam veluk igy irtam a gyartonak is etc eljutottunk addig hogy elojott betolta megint az uj lapot, es hajlando volt megnezni, es lass csodat az ajto fedel kapcsolo volt zarlatos vegig attol bolondult meg a lap is egy ido utan!xD Erre kellett 2 ev hogy rajojjenek! -
macilaci78
nagyúr
Steam/Skype/Teamwiever parancsikonnak álcázott mappa, miközben maguk a szolgáltatások indulnak a Windows-zal.
Vagy háttérrel megegyező mintájú ikon (homogén egyszínű háttérnél egyszerű), ikonnév törölve és elrakva valami félreeső helyre esetleg az asztal átméretezésével. -
Ygg
senior tag
Ez nem igaz ebben a formában.
Nem használod a teljes kódmennyiséget.
Sokkal több minden került be az oprendszerekbe azóta.
A W95 pl. még mpeg-et sem tudott lejátszani alapból, külön kellett lejátszót telepítened, a W98 már tudta.
A plusz dolgokat meg vagy használod, vagy nem, de integrált, tudja.
De az alap core tudása is sokkal nagyobb. -
snecy20
nagyúr
Hehe... Ez a dolog viszont összecseng a mesterséges avultatás nevű jelenséggel. Szvsz a programozás már lenne és talán van is olyan szinten, hogy minimalizálni lehetne az oprendszerek hardverigényeit, csak az pont ellentétes üzenet lenne azzal a sugallattal, hogy mindig vegyél drágábbat, újabbat, jobbat.
-
Zsivaagoo
őstag
Én 1995-ben adtam el a 486-os gépek Porsche-ját:
- i486DX4/100
- 8 MB ram
- Vesa local bus-os HDD+Floppy+istenharagja vezérlő kártya
- Vesa local bus-os VGA
- HDD: 850 MB
- SB 16 ??? hangkártya
- DOS 6.22, Win 3.1, az összes addig megjelent Lucas Arts játék - teljes Star Wars sorozat
- kis és nagy floppy
- sajna CD-ROM nem volt110K akkoriban. Hamar a seggére vertem.
-----------------
Wolfman kolléga: "interferenciahullámlökés" ---- Na, aki ilyet mond nekem, annak a saját tulajdonú, japán gyártmányú, miniatűrizált koton sallerozó kézikészülékkel tapasztom be a száját és erősen elgondolkozom azon, hogy megsemmisítsem-e Atom Annihilációs Dezintegrátorral rögvest.
-
Lord Myn
senior tag
Miután ez a forgatókönyv többször előfordult, elkezdték azzal magyarázni a jelenséget, hogy a számítógép valószínűleg megérzi egy rendszergazda testi közelségét, talán az aurát, ezért a gép megijed, összeszedi magát és emiatt sikerül a korábban többször lefagyó művelet.
Én is mindig ezt szoktam mondani...
és az olyan hölgyikéknél, akiknél az notóriusan előfordul még azt is hozzáteszem, hogy kapsz helyette egy másik gépet, ha azon sem megy, akkor kapsz egy harmadikat, de ha azon sem megy, akkor kapsz egy jegyzetfüzetet meg egy tollat és azzal kell dolgoznod. Eddig egy ifjú hölgy volt, aki az utolsó mondatrésznél üveges tekintettel rám meredt és megkérdezte, hogy: Komolyan...?
Azért ez nem rossz arány, tekintve, hogy már legalább 20x elsütöttem.
-
wolfman
veterán
Na ez a jelenség fedezhető fel a testvéreimmel kapcsolatban is, azzal a különbséggel, hogy a saját gépeink nem szeretik a tesóinkat.
Régebben mikor csak bátyámnak volt gépe (tizenéve), mikor én odaültem valahogy mindig elbaszódott, de úgy hogy biztosra tudtam, nem én okoztam (direktben). Akkor valami mindig összefosta magát. Odaült, megcsinálta, de anyázott folyton. Aztán lett nekem gépem, beállítottam mindent ahogy nekem volt jó, akkor ha tesómék odaültek a gépemhez, akkor belassult, vírusos lett, elromlott valami benne, nem futottak programok stb. Mára ez a dolog kezd alább hagyni már elenyésző a negatív energia, de akkor is van hogy beszarik, csak úgy a másik gépe ha elé ülünk. Bár mostanság inkább én szoktam mindegyiket megcsinálni.
-
pycur
tag
Ez pontosan így van. Lefagyogatik a gép, nézzek már rá. Oké... Odamegyek, minden oké. Fél óra diskurzus után úgy döntök, hogy nincs itt semmi látnivaló, felállok a gép elől, átadom usernek, minden frankó.
Veszem a kabátom... a program lefagyottKi lett lőve és ismét elindítva és azóta is jó. Vagy nem mernek szólni
-
-=RelakS=-
veterán
Ami azt illeti, van nem teljesen tiszta vétel.
Igaz, nem zsizsikes kében jelentkezik, hanem elkockásodóban, néha hatalmasat ciripelő hangban, illetve hogy időnként elszáll a teljes jel.
Tehát míg analógban többé-kevésbé élvezhető marad a műsor, digitálisban a világból kiszaladsz, ha már labilis a vétel.Az is igaz, hogy a működő-nem működő között igen kicsi a határvonal. Pl itthon az okozta a balhét, hogy kilazult az egyik satelit csatlakozó (vagy hogy hívják ezt a csavaros koax csatlakozót)
-
_Petya_
őstag
De akkor simán átdughatna sodrott kábelt is, és akkor nincs probléma
És remélem, külön helyet tartanak fenn a pokolban az ilyen szabványtalan csatlakozók kitalálói számára
Komolyan, a kib@száson kívül mi értelme ezeknek? Másik nagy kedvencem az APC Back UPS-ek egyik végén USB, másik végén 10P10C RJ45 kábele. 5 ezer forintért
Petya
-
BlacKSouL
addikt
Persze, mert a pécé, lánykori nevén számítógép, az egy nagy nehéz vasdoboz, az biztonságos. A lemezek meg olyan kis vékony törékeny műanyagok, amiket még napra se lehet kitenni.
(Mindazonáltal nekem is vannak 9-10 éves CD-im, DVD-im, amik már rég kuka, mert a hordozóréteg a tokban szekrényben állás közben is eldobta magát.) -
-
macilaci78
nagyúr
Az OKJ-s szoftverüzemeltető végzettségével magát nagyra tartó kolléganőm gépét egyik kávészünetében átszkineltem: Print screen, mindent elment, bezár, a képernyőt be háttérnek, ikonokat, startmenüt eldugtam.
Meg amikor BT-egeremet bedugtam az ő gépébe és néha gépelés közben kattintottam egy balost.
-
wolfman
veterán
De érted, nem gond ha betalálok egy két ilyet, de hogy minden harmadik lap olyan legyen. Egyik ember meg állítja is, hogy ez már így jött a gyárból bontatlanul. Aha.
Meg azért hogy lehet magasan tartani felette? Én amikor raktam bele, akkor odafele úton valahogy kicsúszott a két ujjam közül, de az 6cm-re felette történt, mert ugye raktam bele, de fölötte sosem pörgetem a CPU-t hogy de jó. Na meg ha mást, akkor is miért kell pont a lap fölött, amiről annyi minden letörhet???Magamnak vettem be a céghez korábban egy 1150-es ASUS B85M Pro lapot. Megjött, kicsomagoltam és 2 láb hajlott volt. Kerestem az embert, de már nem is jelentkezett, nem válaszolt. Azért maradt életben, mert tűvel vissza tudtam hajtani a lábakat.
-
wolfman
veterán
Gondolom azért van ez, mert a kínai wingcseng settopokat megveszik darabra 300Ft-ért, a minőségibb, TV-kbe dugható kártya meg lenne 1000Ft (persze még a régi tévékhez lehene kötni a mostani STB-okat), de nekik így egységesebb hogy mindenki ezt kösse csak be magának.
Kollégádnak meg tökéletesen igaza van. De nem kell ennyire elszállni, csak ha én veszem már egy 300.000Ft értékű készüléket, akkor se legyen mellette az a gagyiság, hanem legyen is kompatibilis a készülékemmel valami és a tévét irányítsam közvetlen. Vagya jövő tévéiben már csatornaváltás se lesz csak a 4 AV közül lehet majd választani?
-
-=RelakS=-
veterán
Kínai kacat?
UPC-nél vagyok, de nekem Philips volt, Cisco van.
Mondjuk annak én is jobban örülnék, ha minden eszközöm, ami ért a DVB-C jelekhez, az saját jogon foghatná is az adást, menthetné, visszajátszhatná, stb.
Csak ugye bizonyos szervezetek félnek, hogy a felhasználó megsérti a szomszédok jogát (
), ezzel nagy károkat okozva a kiadóknak. Szerintem ez is oka az STB-knek és a media card-oknak. Ugyebár analóg adásnál nem volt gond, hogy az előfizető csak az előfizetett tartalmat nézze, itt sem kéne, hogy gond legyen.
-
Hequila
őstag
A megfejtés egyébként hűtőbordás "tuning" RAM.
Én nem mentem bele. Hogy miért?
Kell-e a pénz? Persze, mindenkinek. Viszont azért a párszáz forintért nem fogom végigjárni az utat, amit az ilyen ügyfelekkel végig kell. Fejtágítás pár perc, de semmi értelme, nem jut el az agyáig. Tegyük fel, hogy utána megveszi. A fél tökömet rá merem tenni, hogy fél óra múlva hozza vissza, mert mégsem olyan kell, nem megy bele az alaplapba, esetleg fordítva rakta bele, és elfüstölt valamelyik lába. Persze, ha tönkre vágta utána cseréljem ki, mert most vette az előbb, és még garanciás. Hiába mutatom neki a leégett lábat, ne mutogassam azt neki, már mikor megvette is olyan volt. Hát persze.
Negatív reklám: valóban az, de nem igazán bánom, hogy emiatt a fajtája elkerüli a boltot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest