- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hequila
őstag
válasz
GrandeP #16555 üzenetére
Hozzám tavaly nyáron egy GPU hibás HD4870 X2-est hoztak több alkalommal. Legalább háromra emlékszem, és mindhárom esetben más volt a gazdája.
Gondolom az egyik nemhiábaszületett eladta a másiknak, majd a másik - látván, hogy a csodakártya hibás, - próbált vele engem lehúzni. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
GrandeP #15951 üzenetére
Ja. Vannak. Pl a robogók 90%-a. Valamint veterán vizsgával bármelyik kétütemű jármű használható, amit csak ez gátolna az üzembe helyezéstől.
Na jólvan, rátok hagyom, én a jövőbe mutatok, bár igaz h a középső ujjammal...
Ez jó. Lehet Bakácsolom.
Én is agyaltam villanyos autón, de nem tudnám hol tölteni...
-
-
-
stol
addikt
válasz
GrandeP #15830 üzenetére
Iskolapad(ok) után azért sok évnek kell eltelnie, hogy valakinek rálátása legyen dolgokra.
Azért ne reagáld túl a dolgokat...@(#15829) Beri
Picit azért tágabb......adatment, hw-t javít, célzottan tája fel a hibát, nem pedig saccra cserélget.. (ideértve a mások által kukára ítélt laptopokat és egyéb perifériákat is.)
HW javítás az igazi fincsi dolog.
Mert jobb egy VGA hibás notit feltámasztani, mint széttárni a kezed a tulajnak, hogy "sajna újat kell venni".
És a pár ezres javítással többet keresel, mint egy új noti eladásával.
Nagy kunszt egy alaplapot átkondizni, CPU-VRM javítani és vagy chipsetet újra golyózni és visszarakni? Nem... Minden hozzáállás kérdése.
Miért ezt az irányt céloztam meg? Mert nagyon kevesen foglalkoznak evvel és jelen piaci helyzetben elég sok lehetőség és pénz rejlik benne.
@(#15830) GrandeP
PÜ-ben kifejtettem a miérteket és a "mennyiért" dolgokat. -
mongi
senior tag
-
djculture
félisten
válasz
GrandeP #15457 üzenetére
Hülye is tudja eleve van nyíl is rajta.
Nem az a baj,addig oké míg új a műanyag. De ha éveket működik szeret törni már egy csavarásra is.
Barom olcsósitott megoldás, s478 as megoldás százszor jobb volt.
Mondjuk a bzi tűs foglalat se jobb,egy doboznyi lap van most is amire ráejtették a procit
Elhajlik eltörik benne a érintkezőtű és lehet vele kókányolni.
-
santaclaus
csendes tag
válasz
GrandeP #15301 üzenetére
Nem egy irodai PC-t vettek már ilyennel és napi min. 8 órában használják gond nélkül, kicsit előtört belőled a szakmai sznobizmus ebben a tápkérdésben
Én még adtam el Vargáné és Tsa házakat pályafutásom elején és ahhoz képest atomstabil
Anno szállóige volt az "adatmentés" felkiáltás egy-egy táptesztnél. Természetesen csak miután levágta a környék összes biztosítékát. Mivel akkor még az első generációs iMac volt rendszeresítve nálunk céges gépként ez azt jelentette hogy 2 kávényi boot idő jött...
-
SityiSXT
őstag
válasz
GrandeP #15221 üzenetére
Izland elég kicsi ország ahhoz, hogy ha csak egy ilyen eset történik, tömegestül meneküljenek a kunccaftok az adott cégtől - szerencsére ennek a fordítottja is igaz: azaz ha valahol kiemelkedő minőségű a kiszolgálás, oda egyre többen mennek. Mindegy, először fordult elő velem, ráadásul még ha valami standard kocka kérte volna a dolgot, megértem - de így elég fura volt...
@philoxenia: Persze, és a "hazugságmérő" a harisnyázott tápkábel volt...
Egyébként nagyon nem vágom, mire kellett neki(k) ilyen gép - a Sims3 meg a FarmVille kevesebbel is beéri...
-
mongi
senior tag
-
santaclaus
csendes tag
válasz
GrandeP #14980 üzenetére
Az általad leírtakból teljesen egyetértek azzal hogy a sűrű fillér jobb mint a ritka forint és hogy sok helyzetben nem csak az adott eladás számít hanem a hosszú távú együttműködés, de én nem ezekre az esetekre írtam amit írtam.
Az első felére: van egy árrés szint ami után már nem lehet eltartani egy boltot/céget és számtalan ilyen boltot láttam eltűnni, akik a legolcsóbbak akartak lenni. Ha valamin 1-2%-od van amiből még adózol is miből fizeted a rezsit anyagbeszerzést, munkabért? De ez egy hosszú téma amibe nem megyek bele, mint ahogy az értelmetlen árversenybe sem.
Tendernél: Amikor a spec (gyártói kimondottan arra a tenderre kért) árazás alá mennek 15-20%-kal akkor mi a helyzet? Ezeknél a beszerzéseknél (közbeszerzés) nincs szó support-ról és későbbi üzletekről, csak arról az egyről. Sok esetben az ajánlattevők teljesen irreális kötelezettségvállalásokat tesznek csak hogy vigyék az üzletet. JA hogy ezek 1 része projekt cég? És hogy annak a tulajnak már a 8. ilyen cége? Megnyeri, hasznot realizál, majd megszűnik. Ez az építőiparban a legjellemzőbb, de a számítástechnikában is kezd előjönni. Sajnos.
Mongi: lehet hogy Ő többet vagy nagyobb mennyiségben vásárol és nagyobb a kedvezménye. Vagy nála ezek csak töltelék/behozótermékek, mint a hipermaketekben.
-
mongi
senior tag
válasz
GrandeP #14984 üzenetére
Onnan tudom, hogy ugyanonnan rendel mint sokszor én is ,ugyanakkor és ugyanaz a futár srác hozza az árut, ugyanaz a webshop dolgozik neki mint a nagyker rendelési oldala, és ugyanazon termékek vannak kitéve neki a nagyker nettó alatt,ami nincs a nagykerben az nála is sajnos nem elérhető amiknek még a leírásai is onnan vannak leszedve...remélem ez elég meggyőző egy "falusi" szintű kisbolttól
-
mongi
senior tag
válasz
GrandeP #14894 üzenetére
A hwsw szerint viszont nem csak a WD-t érinti a dolog, ez jobban is hihető:
"A Western Digital, a Seagate, a Hitachi és a Toshiba gyárai, valamint alkatrészgyártóik üzemei is súlyos károkat szenvedtek a július óta tartó thaiföldi áradássorozatban. Ennek megfelelően az említett vállalatok nem tudják tartani a termelési ütemeket, ami áremelkedéshez vezet a piacon. Ez egyrészt a folyamatosan növekvő kereslet és visszaeső kínálat következménye, azonban a megdráguló alkatrészek is éreztetik hatásukat."
cikk:[link]
-
proof88
addikt
válasz
GrandeP #14757 üzenetére
akkor bocsi de én úgy emlékeztem h csak free vagy trial cuccok vannak abban az iso-ban
azt meg azért találtam jónak elmondani, mert így azok is tudnak róla akik eddig azt hitték h 1 rendszergazda jelszóval teljes védelem alatt áll a gép és így még időben utánajárhatnak milyen lehetőségek vannak még védelemre.
na mindegy bocsi
-
SityiSXT
őstag
válasz
GrandeP #14647 üzenetére
Scythe Katana III volt, azon van - és hát egy pörgős napon az ember figyelme kihagyhat.
A cégnél már mindenki elkövette ezt a hibát egyszer, de a csúcs a főnököm öccse volt: ő nem csak a fóliát hagyta rajta, de nem is pasztázott, plusz még a proci is kimaradt a hűtő alól...
-
szumo
senior tag
válasz
GrandeP #14599 üzenetére
Olyan vagy már
-Amikor jön valaki, mindig megkérdem, hogy mi történt a géppel.
-ÁÁÁ semmi a válaszok 95%
-Ilyenkor idézek a doktor house ból, hogy mindenki hazudik.
-De most miért mondom ezt?Bezzeg amikor közlöm, hogy milyen üdítőt borítottak bele
-Áááá nem is visznek ilyeneket a gép közelébe.Volt évekkel ezelőtt egy leányzó. Ismerős kért meg, hogy nézzek rá a gépére, mert eltűnt a dipmunkájából egy nagy adag. Vesztemre beleegyeztem, hogy megnézem. Annyi vírus volt a gépen, hogy nem bírtam nyomogatni a gombot, amivel továbbléptetem. Mondom neki mi a baj, és hogy kell rá új májkrémszósz termék. Megcsináltam, hogy tudjon rajta dolgozni, mert szorította a határidő. Erre pár nap múlva hisztizve hív, hogy milyen mocsok vagyok és hogy semmi nem megy a gépén. Épp disznóvágáson voltam, hatalmas kés a kezemben, könyékig véresen, és üvöltök a telefonba, hogy hova gondol, meg stb.... (persze nem ilyen finoman). Soha többet nem hívott szerencsére, és az egyetemen se futottam vele össze. Ezután az eset után került ki egy árlista elrettentésként az ajtóra, hogy soha többet senki se forduljon hozzám. Olyan árakat írtam ki, hogy ihaj. Szerencsére ez megfékezte az emberek nagyrészét. A végén már a cd-ket is pénzért adtam kölcsön.
-
cbmfan
senior tag
válasz
GrandeP #14515 üzenetére
ez tetszett, mai napom is jól indul
anno SD/DDR váltásnál én is találkoztam ilyennel. ha embernek fingja sem volt, akkor segített az egy vagy két bevágás kérdés. mégis sikerült némelyiknek beerőltetnie SDt DDR foglalatba és fordítva... láttam pár szépen pörkölődött lapot, ramot
-
MR_Joe
senior tag
válasz
GrandeP #14509 üzenetére
Én is adtam el jó pár gépet zárjeggyel. Az ok: azoknak a júzereknek, akiknek láttam a korábbi gépüket vagy épp közvetve/közvetlenül ismerem a hozzáértésüket/hozzáállásukat a gépszereléshez előfordult a lezárás, hogy ne piszkáljanak bele.
Egyszerűbb/gyorsabb megoldás lezárni a gépet egy barbár elől, mintsem vitatkozni, hogy az adott gépbe nem kellett volna az adott memóriát beleerőltetni, mert nem lesz jó és a hülyesége miatt xart be a gép (pl ddr2 helyére ddr1 bepréselve, mem fordítva berakva...). Így, ha belepiszkált és beszart a gép, élből dobtam vissza, mondván: ott a papíron, hogy megbontás esetén ugrik a gar. -
mongi
senior tag
válasz
GrandeP #14491 üzenetére
Meglepő, de nálam rendszeresen otthagyják a régi cuccost. Mikor mondom, hogy esetleg-ez-az használható még, rendszerint azt mondják hogy akkor használjam. Ezekből az otthagyott cuccokból lesznek a "mennyitengedszafeléből" embereknek low-low-low-end mp3 player/divix gép
Esetleg a szó szerint szegény családoknak lepasszolom ingyen.
Kb. 3 havonta összedobom használt gépnek, szép új ház, új optika és ocsóért vihetik.Rendszerint akik megveszik, ezután is nálam vásárolnak, volt aki később rendes új gépet is
Előnye: nem kell lomizni a cuccokat, ingyen plusz bevétel
Hátrány: mániákusnak kell lenni, mivel sok ideget kíván néha a "kompatibilitás" megtalálása -
SityiSXT
őstag
válasz
GrandeP #14483 üzenetére
Főnök mondta, hogy ilyenre ő nem költi a cég pénzét, nem én találtam ki. Valahol meg is értem, mert innen csak nagy tételben éri meg visszaküldeni a cuccot, nem egyesével. Addig meg áll a pénz az ilyen garis cuccokban.
A sűrített levegő meg nem volna épp rossz üzlet, de errefelé tilos az ilyet árusítani - a fene tudja miért. -
SityiSXT
őstag
válasz
GrandeP #14479 üzenetére
Át se vesszük. Izlandról nem épp olcsó Kínába (vagy akárcsak az európai központba) küldeni a cuccokat. Azt meg mindig elmondjuk, hogy félévente jó volna behozni a gépet egy ingyenes kitakarításra. Amúgy nem is a kosz itt a lényeg, hanem az, hogy az ügyfél már eleve mondta, hogy égettszaga van a VGA-nak...
Szerk.: Mielőtt belekötnél: ha nem extrém mennyiségű kosz van a gépben, azzal nem problémázunk. De ha nem fűrésztelepről vagy hasonló helyről jön ilyen mocskosan a gép, azért harapunk.
-
qfm
őstag
válasz
GrandeP #13785 üzenetére
Elnézést ha nem volt elég részletes!
A kamera géphez, illetve hálózatra is lehet csatlakoztatva, ez nem számít, mind a kettő megoldható. A kamerának mozgathatónak kellene lennie. Felvételt rögzítenie nem kell, csak streamelnie.
Egyik oldalon így működik/működött:
Felmész a honlapra látod a webkamera képet. Kérsz rá vezérlési jogot, amit megkapsz ha nincs más várakozó, ha van, kivárod a sorod. Miután te vezérled a kamerát tudod forgatni, és tudsz zoomolni a kamerával, eközbe mindenki más is látja csak vezérelni nem tudja.
Egy ilyet kellene megoldani, (az nem baj ha zoomot nem tud). Minőségre nem kell profinak lennie, egy kis méretű szórakozóhelyre kellene, hogy netről benézhessen aki érdeklődik a koncertre/dühöngőbe. Ár: minél olcsóbb annál jobb, max. olyan 60-70ezernél van ennek a komplett kivitelezésére.
-
szumo
senior tag
válasz
GrandeP #13762 üzenetére
Szerinted megnyitottam bármiféle árlistát is?
Mondtam egy kb összeget. Aztán milyen öröm és bódottság lesz, amikor kevesebbet kell majd fizetni, de nem hálókártya baja van a gépnek, hanem VÉRPISTIKE szindrómás a beteg.Ja és persze a tipikus odaszáradt paszta a CPU, N-bridge, videokártyán.
-
szumo
senior tag
válasz
GrandeP #13736 üzenetére
Fater Lineage II freya -val, CoD 4 -el és hasonlóakkal játszik (58 éves édesapám).
Anya csak netes játékokkal játszik, böngészik. A gép napi 8-10 órát megy. Nézz pár képet, hogy milyen a lineage2, és meglátod mihez kellett a monitor.Szóval itt a nem használják ki, elég felejtős. Ami meg az LG-t illeti, szerintem az a 7 év az becsületére válik.
Amúgy szülők gépe valóban stabilabb mint az enyém. Meg megpróbáltam hülye biztosra csinálni, na nem szüleim miatt, hanem mert tesóm is leül a gép elé, amikor kimennek szüleinkhez, és ő nyomkod mindent össze vissza, meg telepítget.(#13733) tserrof77: tetszik az a fehér, betét azzal a púposodással
A vérpistikék már csak ilyenek. -
-
diegho
nagyúr
válasz
GrandeP #13711 üzenetére
Vista nem talál hozzá semmi neten, WIn7 26k lenne ugyebár, XP van ingyen a szekrényben. Itt nem az a baj, hogy nem lehetne megoldani a működését, hanem az, hogy úgy adta el a bolt, hogy se a hang, se a vga driver nem volt feltelepítve rá, mert nem volt hozzá driver. Így eladni egy gépet kb olyan, mint ülések nélkül eladni egy új autót. Használható lesz, de brutál kényelmetlen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Autós topik
- Hobby elektronika
- Háztartási gépek
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- Thermaltake Toughpower SFX Platinum 1000W
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest