- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Köredzésen járt az Exynos 1680
- iPhone topik
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jamby18
senior tag
válasz
philoxenia #14606 üzenetére
Vagy akár facebook-ra is.
-
Jamby18
senior tag
válasz
philoxenia #14603 üzenetére
Sajnos nem romlanak el olyan gyakran azok a gépek amik tulaját ismerem, meg akkor is inkább szívesség. De ha egy lakótelep a "körzetemhez" tartozott volna akkor lett volna pörgés..
-
Jamby18
senior tag
bullseye+ 6 hónap múlva elromlik a gép, mennyé garanciálisban, vagy feljelent.
Garanciát nem vállalok, azért hogy ingyen megcsináltam nem várjon ennyi "szolgáltatást"
másrészt azon a környéken többet a szervízben sem akarnak majd fizetni (nem mintha eddig... az elmondások szerint), mert lám, van akinek ingyen is megéri
Én ezt a helyzetet úgy látom, hogy ha komolyabb a baj és tényleg nem ért hozzá akkor szervíz, de ha internetet kell beállítani vagy valami részegység cseréjébe kell segítség akkor ismerősnek az ismerőse ért hozzá és megcsinálja pénzért, szívességért.
Azért érné meg nekem mert lefoglal, szeretek rendbetenni gépeket, nem belerúgni ha xar.
Lenry De miért? Ha ismerősöm megcsinálja nekem a gépet mert nem értek hozzá adok neki 2000ft-ot akkor hogy jön ide az APEH, mert az én esetembe hirdetem magam? Másra nem tudok gondolni. A dobozos OS-ra nem teszek hasznot elmegyek számtech. boltba felrakom licenc egyezik és ennyi számlát is megmutatom.
tlac igazából ez a stratégia működhet is, mikor nem mond egy konkrét összeget, hanem azt mondja, amennyit gondolsz. Pont így gondolom én is.
cbmfan Addig csinálom amíg nyugi van. -
Jamby18
senior tag
Hello!
Írtam még 2009-ben ide [link]
Azóta sikerült munkát találni, most pedig érettségizek, kedden és csütörtökön kell menni.
Viszont a többi napon nincs semmi dolgom viszont dolgozni meg nem tudnék ez miatt, nem akarom elhanyagolni a sulit, mert nem járnék be ismerem magam, akkor inkább csak a sulit csinálom 3évig.
És itt jött megint a számítógép szerelési ötlet. A történet ott kezdődik, hogy lehet venni ásványvizet ingyen és pénzért. Indexen láttam, hogy kitettek egy ilyen automatát és az emberek többsége fizetett, de van már ilyen kávézó is.
Itt ugrott be, hogy mi lenne ha ingyen szerelnék számítógépet?
Kimennék és vagy kapok valamennyit vagy nem. Azért nem őrültem meg nem autóval csinálnám, hanem keróval (persze itt hogy hazavigyem a gépet nem jöhet szóba) vagy tömegközlekedéssel.
Szétszórom a hirdetést először pár bérházban, kimegyek wifit telepítek ránézek a ventikre segítek monitort venni számlát megmutatom és sorolhatnám még, és kapok egy ezrest vagy 500ft-ot vagy semmit. Lekötöm magam legalább, szeretek segíteni embereknek (míg kölcsönös a jóindulat).
Kell win7-et telepíteni? Vagy nortont? Megbeszélem egy üzlettel hogy kellene sűrűbben és ennyi. Semmi illegális, kis szoftvereket (kodec pack, winRAR) meg le lehet netről ingyen szedni.
Tehát érdemes ebbe belevágni? Azért is jó ez, mert én nem akarok vesződni egy vállalkozással, meg határidőkkel. És így, hogy ingyen csinálom nem kiszállási díjra vagy órabérre nem vasalhatnak be rajtam semmit, mert az ügyfélre van bízva az összeg...
Csak kíméletesen, mert lehet bődületes nagy hülyeség az egész, és akkor legalább nem vágok bele.
A másik ami még eszembe jutott, hogy komolyabb adatmentésekhez vagy vállalati szerverekhez nem értek és nem is szeretném tovább rontani, tehát csak személyi sztg. és laptophoz mennék ki. -
Jamby18
senior tag
Hát ahogy elnézem nem is olyan egyszerű ez a dolog. Vállalkozó biztos nem lennék,nem menne szerintem annyira a bolt,hogy fedezzem a költségeket.
Mert még így haveri szinten elmegy,mert meg tudom beszélni,ha gond van,de kifogok valami ügyfelet, pl legyen jogász,csak nem szól... majd a végén, és akkor nem akarok szívni,hogy nem eredeti rendszert tettem rá..
Lehet hagyom a fenébe csak jó ötletenek tűnt pénzszerzés szempontjából, de akkor inkább a haveri "ügyfeleimet" bővítem bár ott meg nincs annyi gond,hogy megéljek belőle. -
Jamby18
senior tag
Mivel nincs melóhelyem,meg van ez a "válság" nevű micsoda
(míg nem találok melóhelyet) illetve otthoni szinten elég jól értek a PC hez. Ismerősök gépéhez én megyek, ha gebasz van. Így arra gondoltam lehetne ebből élni, lehet kezdetnek hülyeség,de gondolom sokan csinálják,hogy házhoz mennek,telepítenek netet, kis srácnak játékot illetve géptakarítást.
Az érdekelne elsősorban,hogy nem szeretnék csinálni semmi illegálisat.Van-e valami amire oda kell figyelnem??
Történetekből kiindulva hallottam már olyat,hogy bevásárlóközpontban vesznek hozzá nem értők laptopot és nincs rajta op.rendszer(mondja az eladó), és így megkérik(hetik) az eladót és itt már csak 2személy játszik,hogy munkaidőn kivül menjen ki hozzá(szabadidejében) és oldja meg, vagy pl. működik ez fusiban autószerelőnél is.
Tehát mondjuk megvették a laptopot kellene rá xp,vista de nem szeretne fizetni 10-20ezreket rendszerre ilyenkor jön nem-e lehetne okosba megoldani......... és utána ha olyan a vevő,hogy elromlik(mert van olyan tisztelet a kivételnek,de kitalálja,hogy miattad romlott el,mert biztos te csináltál felszínes megoldást,és csak a pénzre hajtasz) ilyenkor jöhet, hogy fenyegetőzik stb. nem hiányzik ez senkinek.
DE érdemes ebbe belevágni,mondjuk házhoz megyek PC szerelőként hirdetni magad ezután kell-e valamit bevallani,fizetni stb.... vagy ez "magán munka" de hülye név.
Szóval várom a hozzáértők hozzászólásait.
Új hozzászólás Aktív témák
- Revolut
- Futás, futópályák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- EA Sports WRC '23
- Nintendo Switch 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Acer Aspire Vero - AV15 - 15.6"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-3200-U
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest