- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Jamby18 #14605 üzenetére
Személyes ismeretség nélkül nagy a rizikó. Az APEH ellenőrtől kezdve a maffiózóig és az összes hülyéig bárki jelentkezhet, a vége szvsz mindenképp szívás lenne.....Míg ismerősök körében elterjedve mindig van referenciád a "megrendelőről" beszélgess egy lakótelepen sokakkal és beindulhat a lánc...
-
cbmfan
senior tag
válasz
Jamby18 #14598 üzenetére
inkább ezekkel foglalkozz. mindannyian mondjuk, hogy ne csináld, mert nagyon nem éri meg. az oké, hogy némi pénzt akarsz keresni, de Jóskapista gépe nem indul, mert összefosta vindóz magát, te nyomsz egy format C-t, utána mondja, hogy drága felesége komplett receptgyűjteménye benne volt dokumentumokban, és kell most azonnal, vagy megdöglesz.
csináltam évekig én is, ilyenekért hagytam a francba az egészet. egyszerűen nem érte meg a minimális haszon és az állandó idegesség.
odamész délelőtt tízre egy "csak egy kis baja van" hibához, erre kiderül, hogy gép totál hulla. ott vagy órákig, kaja, pia nuku, mert sóher az egész família, ráadásul a hat gyerek nonstop nyakadon lóg, hogy ugye felrakod dúmhatot, nídforszpíd mittoménmit, ami kizárólag konzolra jött ki, lánynak meg a "barbisat". ha ellent mersz mondani, apuci/anyuci néz rád szúrós szemmel, és örülhetsz, ha egyáltalán kifizetnek. persze anyáznak, hogy mersz ennyit kérni, amikor "nem csináltál semmit".
igen, erre számíthatsz, tízből nyolcszor biztosan. ráadásul egy fél raktárkészletet hordanod kell a hátadon, hogy legyen cserecuccod, mert aki házhoz hív, annak van egy "szántógépe", és kész. hogy mi van benne, arról fingja sincs, az tuti.
...és másnap jön szomszéd Vérpistike, hogy megnézze amit csináltál. elb*ssza még jobban, tulaj meg hív fröcsögő nyállal, hogy TE rontottad el gépet, csináld meg ingyen, de azonnal.
szóval jól gondold meg, hogy bevállalod-e. az, hogy telepítettél pár vindózt, és kiírja, hogy Rendszergazda, akkor nem jelenti automatikusan azt, hogy az is vagy.
wifi téma: írtam, hogy nyitottam hagytam itthon. ennyi idő után négy próbálkozás, egy sem tartott tovább 10 percnél.
GrandeP: LOL
bicskával már láttam hasonlót, de vésővel...
-
GrandeP
addikt
válasz
Jamby18 #14598 üzenetére
Akinek nem inge....
De általában minden hiba úgy kezdődik h
A fiam/haver/rokon/ismerős megfelelő aláhúzandó aki ért hozzá megszerelte, nagyon ügyes gyerek, programozó informatikus... ő mondta h ez meg az...Pl Nálunk ilyen egy falusi firmware frisítés...
Még valami azért nem mindenhol van net, meg google...
-
GrandeP
addikt
válasz
Jamby18 #14586 üzenetére
Nyomjad neki.... szeressük a Vérpistikéket... kell a zsé a javításokból!
hajrá-hajrá!
Ha tudnád, h hány önjelölt Pc komponísta programozó embör után kell, megcsinálni a számítógépet...
Pl. Cyber Spartacus, majd ő felszabadítja a helyet a wincsin, letörli az indítófájlokat, mert hát elfoglal vagy 1 megát...
Vírusírtó törlés/frissítés mert az fogta a gépet, nem a p3-as proci a 4 éves bugos windózzal....Stb.stb.. stb...
Szóval én amondó vagyok, h ilyen "jó-szándékú" segítségnyújtásból, él pc szervíz ipar..
Nehogy megsértődj, de hát na....
Láttam én már éjjeliőrt nappal meghalni!
-
-
Sunsetjoy
aktív tag
válasz
Jamby18 #14586 üzenetére
Én nem vagyok boltos, csak vásárló szoktam néha lenni.
Néha 1-2 ismerősnek csináltam gépet, tesóm is mindig velem csináltatja meg.
Bár én annyira nem értek hozzá, hogy biztosan szereljek hardver ügyileg...gépszerelés, szoftverek...De ne csináld. Nem éri meg. Szívni a gépekkel, különféle fazonokkal, olyanokkal, akik nagyon nem értenek a géphez, aztán meg rámondják, ha bármi baja lett később (akár hónapokra rá...).
Meg szabadidőkkel sem tudsz kalkulálni, hogy mikor is érsz rá valójában, stb...
Értem én, hogy lelkes vagy, szeretsz embereknek segíteni. De nem mindenki ilyen, vannak persze olyanok (magam is tapasztaltam), hogy egy 5 perces munkáért egy ezrest is odaadnak, de valaki 3-4 óráért egy kézfogásnál nem ad többet (ha...).
-
-
-
bullseye
addikt
válasz
Jamby18 #14586 üzenetére
szerintem Te sem jársz jól vele, mert a helyi viszonyok, meg a válság, meg midnenki lop... azaz, ha kapsz egy pohár üdítót, hülgyektől valami sütit esetleg, ozt ennyi, köszönjük fiatalember, de pénzt nem nagyon... + lesz, akinek még gyanús is leszel, hogy miért éri ez meg neked, biztos nem is kell új program csak lefizettek, vagy háker vagy, + 6 hónap múlva elromlik a gép, mennyé garanciálisban, vagy feljelent.
másrészt azon a környéken többet a szervízben sem akarnak majd fizetni (nem mintha eddig... az elmondások szerint), mert lám, van akinek ingyen is megéri.
de én közismerten negatív vagyok, ne legyen igazam...
-
eziskamu
addikt
válasz
Jamby18 #14586 üzenetére
"A másik ami még eszembe jutott, hogy komolyabb adatmentésekhez vagy vállalati szerverekhez nem értek és nem is szeretném tovább rontani, tehát csak személyi sztg. és laptophoz mennék ki."
Én már okoztam olyan "kárt" öt éve otthoni gépben, hogy csak ihaly, pedig még valamennyire a tanulmányaimhoz tartozott akkoriban, távolról.
A lényeg, hogy ADSL Internet beállítása közben letöröltem egy olyan telefonos kapcsolatot, ami összeköttetést nyújtott egy nagyker rendelési rendszere felé (kisbolt tulaj gépe), és persze telefonon keresztül nem segített az ügyintéző a kapcsolat helyreállításában, el kellett vinni 30 kilométerrel arrébb a logisztikai központba. Szerencsére ismerős volt a géptulaj, és legalább oda már nem kell járnom gépet szerelni a családbanSzerintem nem fognak szeretni ezért a boltosok, van egy olyan sanda gyanúm
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Gopro Hero 10 Black edition sok tartozékkal!!
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Simrig eladó PS5/PC kompatibilis. (olvass leírást.)
- Ryzen7 2700X/ RTX2060/ 32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia / ingyen foxpost
- Eladó Fanatec szimulátor szett - Komplett, kiváló állapotban, azonnal használható!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest