- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pulutodurumo
őstag
válasz
Redneck #268877 üzenetére
Lehet venni 10-20$-ért krómozott rézrokos órákat Kínából, és lehet rendeset. Vackokat, nem ajánlana senki, és elég sok megfordul(t) nálunk ezekből. Még a 60-70$-os Seiko Willard másolatokat is bátran merném ajánlani, semmi olyan nincs bennük amitől tartani kéne. Nyilván nem akarlak rábeszélni, de van fejlődés bőven.
Ott van ráadásul a Seestern esete, akik ráírták a Nomos copy számlapjára a márkanév alá, hogy original. Miután a Just One More Watch csatorna gazdája ezt jól kiröhögte, meg is változtatták a feliratot. És leírták hogy miért, vállalva hogy elrontották, ez nyugaton nem menő.
-
dzsi23
addikt
válasz
Redneck #268788 üzenetére
Nem mondtam, hogy te ilyet mondtál, csak párhuzamot vontam a két gyártó között. Mindkét márka nagyrészt homage órákat kínál, de vannak egyedi dizájnok is mindkettőnél, bár a San Martin titán órái pont nem a "legegyedibbek".
"Azt hittem, csak papíron működő kínai gagyit tolnak."
Mi alapján hitted ezt?
-
driv4r
aktív tag
válasz
Redneck #268788 üzenetére
Ha tetszik a Steinhart, vedd meg. A szerkezete rendben, a design se rossz, fogalmazzunk úgy, van egy markáns előképe. A kidolgozását a konkrét darabnak nem ismerem, acél GMT-m van, nem kell babusgatni, bírja a gyűrődést, régi modell, alu lünetta, hajtogatott csat, ez manapság már sokak szerint ciki, engem nem zavar.
Neked kell eldöntened, mi a fontos, a titániumság, az eredetiség, a minőség, a kék lume, ezek külön-külön csak részletek, vagy az általános tetszetősség. Ha meg tetszik, úgyis megveszed, ez nem egy racionális kérdés, ezért viszont irreleváns kérdés az 'óra tudása és a felhasznált technológia', mert ebben szerintem nincs semmi fundamentális különbség egy Seiko werkes SM és egy ETA / klón werkes Steini között.
Ha tényleg érdekel a márka háttere, vagy 15 éve ment nagyon a téma WUS topikokban, keress rá 'Steinhart Debaufre Robert Grovana' kifejezéssel, kb. brazil szappanopera, van benne árulás, iparági hátba döfés, szellemi tulajdonjog körüli ármánykodás stb.
-
m3tr0
őstag
-
válasz
Redneck #268778 üzenetére
Ez titán, a legszebb kék lume amit láttam, de az árnál elbukik. Így egy hét után azt kell mondjam, nem volt most más a csuklómon. A full brushed tok és karperec brutál profi toolwatch érzést ad neki. A moonwatch-om is pontos, de eddig ez a legpontosabb automata órám! Estére -1mp jár, reggelre letéve visszahozza azt és minden reggel pontos időt mutat. Eddig imádat van.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Redneck #268772 üzenetére
A lényeg: automata, zafír üveg, letisztult, jó lume. Ami még jó lenne, de ilyen nem nagyon van: kék lume, titán tokkal.
Automata, zafír, a letisztultság megítélés kérdése, a jó lume se biztos, ráadásul zöld. Viszont egyértelműen titán, ha ez a számodra fontos jellemző, és csak kb. 80eft Boccia 3653-02 (soha nem gondoltam volna, hogy leírom ezt a nevet). Hátlapja üveg, kép alapján szerintem Miyota / Citizen 8110 lehet benne. -
dzsi23
addikt
válasz
Redneck #268701 üzenetére
A timestore, emag, stb. teljesen véletlenszerűen változtatják az áraikat, összevissza akcióznak, nem jelent semmit az árazásuk. A stabilabb árakkal rendelkező boltokban eddig is ennyibe kerültek, vagy nem sokkal kevesebbe. Persze, évekkel ezelőtt sokkal olcsóbbak voltak, de azóta többször is emelkedtek az árak.
-
-
dzsi23
addikt
válasz
Redneck #244763 üzenetére
Melyik kérdőjeles szerkezetre gondolsz? Seiko NHxx vagy Miyota 8xxx? Nagyrészt ezeket használják a jobbféle kínai órákban.
Esetleg újabban a kínai PT5000-et és hasonlókat, azok sem rosszak, csak a kínai szerkezeteknek mindig kétséges a szervizelhetősége errefelé.
"Valós piaci igény."
Igazából én is simán hordanám, nem zavar, ha valakinek nem elég férfias, eléggé férfinak érzem magam rózsaszín órában is. A menta számlapos Traska Freediver is sokáig csábított, illetve a "pastel blue" Richard LeGrand Odyssea is... az már majdnem tiffany blue... persze, most már "out of stock".
-
törölt tag
válasz
Redneck #230387 üzenetére
Én úgy vettem észre, hogy a Festina egy kakukktojás az óramárkák között. Sokan ledivatórázzák. Külföldi fórumokon is fanyalognak, de akinek van az nem panaszkodik rájuk. Általában megbízható miyotákat tokoznak úgyhogy nem hiszem, hogy gond lenne velük.
Pár visszafogottabb darab nekem is tetszik: -
-
GorkyZero
csendes tag
válasz
Redneck #230376 üzenetére
Szerintem érdemes több pénzt rászánni, és egy Casio Edifice-ra beruházni, pl. https://tutuora.hu/casio/efv-100d-2a.html bár ez nem zafír üveg, de nekem az Edifice órám ásványüvege 6 év alatt nem karcolódott, igaz, csak irodában használom. Nekem ez a típus van: https://tutuora.hu/casio/efr-526d-1a.html úgy látom, sajnos már nem kapható. Megbízható, szépen mutat, az elem élettartamra 2 évet írnak, de az inkább 3 év szokott lenni nekem. Igaz, a stoppert sosem használom (és haszontalan funkciónak is tartom, nem veszek többet stopperes órát).
-
Fall-N
veterán
válasz
Redneck #230376 üzenetére
Casio is Myota kvarcokat használ, külön feltüntetik ha saját szerkezetet használnak. De keress képeket a Googlen hátha van levett hátlapos kép, ott kiderül rögtön mi van ráírva a szerkezetre.
A második Casio szerintem jó óra, láttam élőben is szép. A 10 éves elem élettartam és a zafír üveg sem rossz tétel.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3006, 90% Akksi
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest