- Kezünkben a Honor Magic V5
- iPhone topik
- Mobil flották
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabor970
addikt
Tavasszal sikerült szert tennem egy régóta vágyott darabra. Órailag megvagyok egy jó darabig... :) Pontos kis vekker, havi egyszer elég hozzányúlni, legutóbb augusztus 5-én állítottam plusz egy precre, ma 45s mínuszban vagyunk... Szóval még ritkábban is elég, mint havonta.... 6R35, 70 órás szerkezet.
-
Gabor970
addikt
Sziasztok!
Rég jártam itt, egy kicsit elkalandoztam a hanglemezgyűjtés hobbyja felé.
Dzsana mester járkál még errefelé?Szép napot mindenkinek!
-
Gabor970
addikt
válasz
alphaville #126767 üzenetére
Egy kollégának van automata krono tissotja, amit már garanciában javitani kellett. Elszabadult egy alkatrész benn, fellazult csavar miatt. A garis szervizben kérdezte, vegyen esetleg omegát, azzal nem kell ilyen bakikra számítania? Válasz az volt, vegyen Orient Star-t, azzal nem lesz gond.
-
Gabor970
addikt
válasz
Rüszmő #125017 üzenetére
Honnét tudod, hogy szervizelt és pontosan jár?
Csak azért kérdem, mert egy haverom rendelt Indiából egy seiko 5-öst. Hasonlókat irt róla az eladó ebayen, megjött a vekker, napi 5 perc a járáseltérése, fiók aljába került. Ha meg már rendberakatod többe lesz, mint amennyiért vehetsz vaterán egy tényleg jót Dzsanától. -
Gabor970
addikt
Sziasztok!
Ezek a Gigandet automata órák a miyota automata szerkezettel kb Parnis kategória? Vagy kicsit felette lehetne pozicionálni? Tetszenek, és angliából megtudnám hozatni ismerőssel.
-
Gabor970
addikt
válasz
Fleto93 #123426 üzenetére
Akkor szerintem zafíros kellene, de az nem áll meg 30e-be. Mármint a szerelgetéshez. A nagyon sokattal én is így vagyok, mert éjjel sem veszem le. Szóval 7/24-ben rajtam van.
Szerintem ezekbe az olcsókban mind ugyanaz a szerkezet van. Van egy 18 éves seiko 5-öm, az is az alap szerkezettel, de még ketyeg. Melepne, ha valaki már tisztította volna, de nem tudhatom, két éve vettem vaterán.
-
Gabor970
addikt
-
Gabor970
addikt
válasz
vadászcsiga #121603 üzenetére
húúúú, ez nagyon szép!
Mennyi az annyi egy ilyennél?
Nekem a 45mm még nem nagy (192cm/125kg)köszönöm, meg is találtam 189 dolláron.
-
Gabor970
addikt
válasz
csabulaxi #120071 üzenetére
Ebben nem vagyok járatos. Én akkor szoktam csak rendelni valamit EU-n kivülről, ha azon az áron is kell, ha a teljesen hivatalos folyamat fut le. Arra nem blazirozok, hogy nem szokták vámolni. Ha mégis, akkor meg dobhatok hozzá 15e-et kb? Mondjuk még akkor sem annyira drága, de igazából az mozgatna meg, ha tényleg beleférne a 30e-be.
Fiamnak vettem nemrég egy 5-öst (nem sport) az nagyon tetszik, még pontosat is sikerült kifogni, heti 20s-35s az eltérése. Eddig a 35s volt a max. -
Gabor970
addikt
Nem nagy szerencse, hogy nem pontosabb, de ez megfelel az óra saját előírásainak.
Bátyámnak vettem bő egy éve Casio valami 16e Ft körüli diver stilusu vekkert, akkora mákja van, csak tavaszi és őszi óraátállitáskor kell hozzányúlni, 20s az eltérés mire jön a következő.
Teljesen szerencse kérdése, ugyanezt simán hozhatná egy hónap alatt is.
Nekem a citizenem kb 10s/hónap, nem nagyon örülök neki én sem. -
Gabor970
addikt
Na vajh miért nem lehet kp kifizetni valamit, aminél nem zárkózik el az eladó a személyes átvételtől?
Törölte az üzenetváltásunkat. Kérdeztem, hogy személyes átvétel lehetséges-e? Válaszolta, hogy természetesen, amennyiben előre elutaltam a vételárat. Irtam neki, hogy abban az esetben maradok licitben, ha kp fizetési lehetőség is van a személyes átvételnél.
Nem, azt nem lehet, csakis előre utalás. Mindez egy olyan eladótól, akinek még egyetlen referenciája sincs.
Előre sajnálom azt, akit majd átvág.Ahh, lányos zavaromban, kissé hibásan fogalmaztam... Mindig felbosszant, ha ilyenbe futok. Amúgy tetszik ez az óra.
-
Gabor970
addikt
válasz
Real_Necro #102630 üzenetére
Ez szép.
-
Gabor970
addikt
válasz
szundybence #102523 üzenetére
én olyan aggódós vagyok, hogy pénzt már csak automata óráért adnék
Na jó, talán játszós nyárinak valami olcsó casio még jöhet, 15e plafon. De, hogy ennél többet villanyóráért......, kizárt!
-
Gabor970
addikt
válasz
szundybence #102022 üzenetére
Bevallom, ugyanaz a szó ugrott be, mint a fórumtársnak, bazári.
Aztán még kedvelem is a mercedeseket (na jó, módjával, azokat amiket kb a kilencvenes évek kozepénél nem később készítettek) s azzal a merci kormánnyal együtt nagyon disszonáns. Még jó, hogy nem egy W108-as mellett van :-) -
Gabor970
addikt
válasz
szundybence #101640 üzenetére
Szerintem nem a szeagullok, meg a parnisok verik ki a biztosítékot kínai órák téren, hanem a replikának csufolt hamisítványok. És teljesen mindegy a hamisítvány minősége. Ha valaki rolexet akar hordani, az vegyen rolexet. Ha lopott eredeti rolexet vesz, akkor is egy utolsó senki, és akkor is ha 25A-s nagyon "minőségi" hamisat. Ha nincs pénze, vegyen seiko 5-öst, ha annyi sincs, akkor casiot...
-
Gabor970
addikt
válasz
Martin1910 #100829 üzenetére
ha szereted a sok biszbaszt, 15e-ért már van. Én nem keresnék használtat, inkább tudjon "kevesebbet".
Jahh, látom hülyeségre már kidobtál egy tizest... Vagy tán elpasszoltad, és abból akarsz másikat venni?
-
Gabor970
addikt
válasz
szundybence #100359 üzenetére
bevallom konkrét tudás nélküli okoskodás volt részemről, de lehet csak az igazam akarom alátámasztani, és tévedek
Szóval ha vásárlási szándékom lenne, mindenképp utána néznék az orientnél. Az biztos, hogy ebben az árban, igyekeznék orient start venni.
-
Gabor970
addikt
válasz
szundybence #100357 üzenetére
kérdés nem ugyanazt értenek-e alatta. A hardlex üvegre nem szokták mondani, hogy kristály. Viszont a zafír az mindenképpen kristály.
-
Gabor970
addikt
válasz
szundybence #100353 üzenetére
én picivel többér már inkább star-t választanék.
-
-
Gabor970
addikt
-
Gabor970
addikt
válasz
Ereshkigal #73184 üzenetére
például hordja tovább. Nekem van egy seiko 5 1997-ből, nagy sansszal még nem volt soha szervizelve. Most épp kb napi 10s-en belül vagyok, de biztosan kellene neki az ápolás, mert volt ez minusz 30 is, és plusz 30 is, meg voltak hetek amikor gyakorlatilag nem volt járáseltérés. Szóval nem kell sem kidobni, sem eladni, nem áll meg az ötödik év végén.
-
Gabor970
addikt
-
Gabor970
addikt
válasz
Gabor970 #72824 üzenetére
csináltam még képet, mert zavart, hogy Dzsanáé csillogósabb
Aztán akkor vettem észre, hogy egy alapanyagunk rajzán (ami épp az asztalomon van) ott virit, hogy 316 stainless stell. Hmm, ezt már hallottam órás körökben is. Nos mondja a kollegám, és nem mágnesezhető ám ez. Meg is néztem, mintha műanyaghoz érintenék mágnest, teljesen közömbös. Amúgy a seiko házának is tökmindegy, nem "ragad" mágneshez.
-
Gabor970
addikt
válasz
Dzsana #72584 üzenetére
Ez nem rossz hir. Mármint, hogy nem hamisitják.... A nagyon fényes (krómozottnak tűnő) tok miatt gondoltam, biztos ezt is hamisitják a kinaiak.
Nem biztos az sem, hogy eladná. Én mondtam neki, hogy 30-at nekem lehet megérne. Nekem teljesen mindegy ő mennyit keres rajt, ha a 30e sem sok érte. Nem tudom, jelenleg pénzem sincs rá -
Gabor970
addikt
Az ember elkezd "órázni" aztán már az óra kezdi megkeresni
Lenne lehetőségem egy ilyent venni 30e Ft áron.
Eredete kétséges, a cégnél nálunk egy raktáros srác vette kátrányos helyzetűtől 8000Ft áron, 30e-ért nekem adná. Nem kizárt, hogy lopott, ez engem is elgondolkodtatott, de semmi bizonyos nincs.
Első blikkre azt gondoltam bizonyosan hamis, de mennél jobban vizslattam a netes képeket, és az órát magát (hátlap le, és a szerkezetet is) annál inkább tűnik nem hamisnak... Nem tudom mitévő legyek...Jajj, amit kérdezni is akartam: Az óra tokja annyira fényes, azt hittem krómozott. A linkemen látható hasonlóan fényes. Létezik ennyire felfényesitett acél tok?
-
Gabor970
addikt
-
Gabor970
addikt
...vagy inkább ökörség.
-
Gabor970
addikt
válasz
Szabikaa20 #72400 üzenetére
nekem egy Tissot van régi, 72-es, és egy 97-es seiko 5. A Seikot ritkábban hordom, de nem szeretem ha megáll. Forgatóm még nincs. Az ágyam mellé teszem le mindegyiket. Amelyik nincs a kezemen, azt reggel és este kb fél percig szoktak "pörgetni" Ennyi elég szokott lenni, hogy ne álljon le reggeltől estig, estétől reggelig.
Bocsánat, csak a seiko-t pörgetem, mert a tissot húzható, azt felhúzni szoktam. -
Gabor970
addikt
válasz
Szabikaa20 #72392 üzenetére
ha a pár megtekerés után gyalogolni indusz, akkor igen. Ha leülsz az iróasztal mellé, akkor jópárszor tekerd meg.
-
Gabor970
addikt
-
Gabor970
addikt
válasz
attisx #71900 üzenetére
mert máshol nem az megy, hogy a hibákat kendőzzük eladáskor. Mobile.de autós hirdetőoldalon szoktam nézelődni. Gyakran a kocsiról van három kép körbe, a többi meg közelről alapos részletességgel a hibák. Rozsda a küszöbön, horpadás a lökháritón, stb. Kimondottan a hibákra hivja fel a figyelmet, s később nincs reklamálás. Nekem inkább tetszik ez a hozzáállás.
-
Gabor970
addikt
-
Gabor970
addikt
válasz
Szabikaa20 #70224 üzenetére
ezt nem valakitől vetted kéz alól?
-
Gabor970
addikt
-
Gabor970
addikt
válasz
busman #69988 üzenetére
ezt a 42 éves tissot-m is tudja, Dzsanának hála. Szóval...
Persze azért ez klassz, nem mindenki fog ki ilyen pontos darabot, igaz, legtöbbje csak egy beszabályozásra vár, és aztán kb ennyit tudni fog. Haverom vett zepelint, az napi 22s plusszal dolgozik, de kb ez ±2s szórással, vagyis be lehetne szabályoztani erre a ±2s-re.
-
Gabor970
addikt
-
Gabor970
addikt
Nemrég volt egy fogyasztásteszt a totalcaron, 3 kis turbós középkategóriás kocsi + a mazda3 2,0 120Le szívó benzinessel, a Mazda fogyasztotta a legkevesebbet.
Pl sógoromnak Leon 2.0 PDTDI van, 250e km, újonnan vette. Amit ő már szervízre költött... Bőven járhatott volna nagyköbcentis benzinessel is, csak ha a turbócserét, a háromszori kettőstömegű lendkerékcserét, kuplungcserét számolom. Emellett számtalan apróság, legutóbb majd egy hónapba telett, mire egyáltalán meglett mi a baja a kocsinak. És az autó 80%-ban 150-es tempomatos autópályára van használva.
Egy kétliteres minden hókuszpókusztól mentes régi 8 szelepes vectra gond nélkül lefutott 300e km-t, 7l körüli fogyasztással. -
Gabor970
addikt
W124 benzin automata rulez. Az utolsó AUTÓk egyike. (továbbiak szerintem: W126, volvo 9-es sorozat, Lexus LS400) Ha tehetném vásárolnék legalább hármat a fentiekből minimális km állással németben, és valahogy konzerválnám magamnak a jövőre.
-
Gabor970
addikt
tetszenek ezek a külföldről okosban mert olcsóbb 6%-al megoldásokat...
Egy munkatársam a harmadik nagyonolcsó demilyennagyonjó huszonsokmagos tabletet, telefont rendeli kinából, de az előző kettő is csak a szencségelésre volt jó. Most is meg van győződve, hogy ami érkezik, azt a tudást nálunk 180e-ért kapná meg, dejó lesz 35e-ért inkább. Hihetetlen, van aki 300Ft miatt is inkább netről rendel, nehogy annak a szemét helyi kisszámtechboltosnak 300Ft-al többet adjon, ahova persze lehetne garba visszavinni, ráadásul a mi területünkre okés verziót kapná meg. -
Gabor970
addikt
Mindenki maga eldöntheti miért mennyit fizet. Még a link is itt volt a fórumon, hogy mennyi az új ára. Nos, lehet a vevőnek értékes volt a több szij, amit az óra mellé kapott. De még olyan is lehet, miért ne vegyem meg a fórumtárstól -akár új áron- ha nem kapok kevesebbet, mintha megrendelném a Fehérórától. Ezer féle megközelités létezik. Az, hogy nekem pl konkrétan max 37 lett volna az értelmes összeg, nem biztos, hogy más is ezt gondolja, és ezzel nincs is semmi baj.
Vaterán vittek el tőlem subládát másfél évesen pontosan azon az összegen, amennyiért én vettem MM-ben. Meg is lepett. Adtam minimum árat, meg egy villámárat. A kettő közt a minimum ár 50%-a. Nem is értettem, mivan? megvették licit nélkül???? Hát, valakinek gyorsan kellett egy vidéki faluban a hétvégi bulihoz. Megkapta, mindenki boldog volt, ő is, én is. Nem csak akkor jó egy üzlet, ha az egyik fél keserű lesz utána. -
Gabor970
addikt
válasz
dilajoska1 #63782 üzenetére
Nomeg kicsit körbe lehet járni az árát. Néztem náluk az alap seiko 5 37000, 20 alatt, vagy 20ig be lehet azokat szerezni.
-
Gabor970
addikt
Múlt pénteken megjött ugye Dzsanától a tissot-m, Seiko 5-öm leraktam. 17 éves fiam kérdezi hétfőn, Apa mit csinálsz most a seikoval? Értettem a célzást, mondom neki: hordhatod nyugodtan (egy Casio edifice volt eddig neki) No azóta nem vette vissza a casiot. Azt hiszem megfertőztem
-
Gabor970
addikt
Dzsana, szerintem te zsivány vagy!
Az nem lehetséges, hogy egy mechanikus 42 éves óra három nap alatt 1-2 másodpercet szedjen csak össze. Tudom én, Te meguntad a kinlódást a 2571-es werkemmel, s dobtál bele egy quarz szerkezetet. Csak ez lehet a magyarázat!
-
Gabor970
addikt
no, csuda ebbe a fogkrémes polirozásba
Sikerült végighúznom egy meszelt falon a tissot-t, gondoltam majd szépen kiszedem fogkrémmel. Tegnap odahaza kicsit sikáltam, szebb lett. Nos, gondoltam munkahelyen mégiscsak jobban ráérek -
- Nos ami fogkrémem itt volt a fiókomban, az úgy tűnik kissé durvább szemcsés, mert most rontottam a helyzeten. Ez lenne még a kisebb baj, de azt látom, hogy a plexi és az azt körbevevő acél karika közt fogkrém csücsül. Nos nagyon nem gondolnám szerencsésnek, ha ez el tudna jutni a számlap széléig... Klassz kis fluoridos gőz, gondolom szépen ki tudná kezdeni a számlapot. Szóval óvatosan bánjatok ezzel, én megpróbálok inkább holnap cseréltetni plexit itt helyben.
Van esetleg arról tudás, hogy lehetséges lenne legalább "üveg" üveget utólag beszerezni ?
-
Gabor970
addikt
válasz
Dzsana #62915 üzenetére
Isten ments! Lassan másfél éve vettem, négy napot volt a kezemen, ebből kettőt mióta tőled visszajött. Kicsit élvezem végre! :-) inkább fél napot fogkrémes kezelem, semmint mostanában levegyem.
Majd a seiko kapitány megy hozzád egy tisztításra szabályozásra, de ez sem sürgős, inkább csak a rend kedvéért. -
Gabor970
addikt
válasz
Dzsana #62903 üzenetére
Ne is mondd! Tegnap mentem füvet nyírni. Bemegyek a garázsba, hogy átöltözzek, levessem az órám. Hát kevés volt a hely a fal és a kocsi közt, sikeresen végighúztam a vakolaton. Csúnya lett a plexi, de már 5 perc fogkrémes kezelés is csodát tett, most alig látszik, majd folytatom.
-
-
Gabor970
addikt
válasz
Dzsana #62790 üzenetére
Tegnap mikor hazaértem, kb ugyanennyi volt az idő. Felvettem a tissot-t, 10s volt a sietése. Most is annyi :-) mondjuk reggel olyan 14 körül volt, de visszavett napközben. Nem szokásom éjjel levenni az órát, lehet kicsit eljátszom ma estétől, hogy milyen helyzetben merre felé tér el a járása. Ez így nagyon tetszetős!
-
Gabor970
addikt
nekem azt volt furcsa megszokni munkahelyi Békéscsabai kollegáktól, hogy "add mán ide azt a ...." Nekem olyan, mintha legalább háromszor kérte volna, de még mindig nem adtam oda. Ők elsőre igy kérnek, szimplán meg kellett szoknom, onnét nem zavart.
-
Gabor970
addikt
válasz
WiZARD #62603 üzenetére
Amig nem kezd utazgatni az ember, nem tudja mi marad ki. Aztán eljut pár helyre, és rájön (talán korral is jár) hogy egy utazás milyen sokat adhat, és nem csak pillanatnyi élmény. Évek múltán is nagyszerű emlékek.
Természetesen mindenkinek kedve szerint. Én nem azért gondolom igy, mert nős vagyok. Sőt, igazából egy társsal jók ezek az utazások. Ha minden igaz, estére odahaza vár az 1972-es Tissot Seastar-om, Dzsana elkészült vele
2012 áprilisában vettem, egy helyi óráshoz vittem karbantartásra, mp mutató pillanatragasztóval felragasztva, szétszedéskor letörik a mp tengely vége. Bő fél évig keresett alkatrészt, nem talált. Novemberben eljuttattam Dzsanához, most lelt ő alkatrészt, és további bajait orvosolta. Végre elkészültMa karácsony van nekem...
-
Gabor970
addikt
válasz
burjois #62422 üzenetére
Köszönöm!
Kettőre redukáltam, még nem 100%, hogy rendelek. Máris találtam vaterán egy Tissot Seastar kézihúzóst
Az is csak 23e. Valahogy nehezen visz rá a lélek Kinai órát venni, mellé meg nagyon kiváncsi vagyok + a Panerai design nagyoncsak bejövős... Na elrágódom ezen még egy kicsinkét.
-
Gabor970
addikt
válasz
gprspeter #62426 üzenetére
Ebayen nézegetek. Zöme a 25e Ft-os kategória. Az érdekelne, hogy érdemesebb egyszerűbb szerkezetest vennem, várhatóan akkor jobb minőséget kapok? Van esetleg infó, hogy melyik sikerültebb, s melyik kerülendő? Nem szeretem a komplikált órákat, de jólesne a járástartalék kijelzés. Korrekt ezeknek a tartalékjelzése, vagy csak a plusz mutató, ami vagy valós vagy valótlan értéket mutat?
Ezek tetszenek:
Ez nagyon:
Ez hét napos lehet???
Ez is tetszik, csak a kék számoktól és indexektől kicsit ódzkodom.
-
Gabor970
addikt
Parnis órákkal kapcsolatosan nem tudtok véletlen topicot? Mittomén, ócsó kinai órák fóruma
-
Gabor970
addikt
E-bay-en kalandoztam, s véletlen parnis márkájú órákba botlottam. Soknak nagyon tetszik a dizájnja, én balga azt hittem ez valami drága svájci luxusmárka. Hát nem az
Nehéz megállni, hogy ne rendeljek. Azért azt hiszem megállom. .....még egy kicsit
-
Gabor970
addikt
XLIV Nagykanizsa
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kezünkben a Honor Magic V5
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- iPhone topik
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest