- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Palika71
őstag
Sziasztok!
A 11 éves fiamnak szeretnék venni egy G-Shock -hoz hasonló órát, ami nem annyira nagy.
Jó lenne, ha nem műanyag lenne a számlap, viszont digitális a számkiírása, és ütés + vízálló lenne.
30e Ft környékén jó lenne megúszni.
Esetleg valami tipp? -
Palika71
őstag
-
Palika71
őstag
válasz
buci30 #69856 üzenetére
A nejemnek szűk egy éve vettem egyet. Szerintem annyira nem szar.
Az kellet neki, és nem más. Persze, egy Rolex vagy egy Omega jobban bejön neki is, de ha az MK is jó, akkor inkább ha lenne annyi lóvé, magamnak vennék órát.
Szóval. Sokat hordja, nem vigyáz rá különösebben. A minap nézegettem, és nem nagyon látni rajta, hogy már nem új. Pontos (ez ugye annyira nem szempont), feszes a fémcsatja, az aranyozás (?) is hibátlan.
A vastag, MK kronoktól kiver a víz, de szerintem az övé kimondottan csinos, nőies: -
Palika71
őstag
válasz
vadászcsiga #58796 üzenetére
Melyik is pontosan?
dave 118: nem motoros. Ritkán még biciklizik.
De nekem tetszik!
-
Palika71
őstag
Sziasztok!
Anyukám szeretne egy olyan kvarcot, ami egyszerű (mint pl. Icewatch). Strandolós órának használna, na de sötétben tudjon világítani a számlapja, a világító mutató kevés (70 éves). Nem nagyon találtam ilyet, hátha Ti igen.
-
Palika71
őstag
Szerintem kizárólag a dizájn miatt vastag az óra. Hangsúlyozza a "ez aztán a mokány búváróra, biztosan bírja a gyűrődést".
Azért sem szerettem a PO-mat, mert csak rövid ujjúban tudtam viselni. Az ing ujjába mindig bele akadt az óra. (mondjuk a Breitling Superocenba is, meg a Certina Action Diverbe is, de ezek egy kaptafa).
Inkább ne lehessen vele olyan piszok mélyre merülni, csak legyen vékonyabb.Wg5113: És ha már van egy ilyen (szerintem) bitang menő órád, akkor hordasz helyette?
-
Palika71
őstag
válasz
istnag #40772 üzenetére
Nem szeretnék Berki lenni. Okos ember, és vannak olyan sikerei, amik elismerendőek.
Az hogy mivé lett, nem az én dolgom. Mindenesetre az órája szerintem nem cáfol rá az elméletre, mely szerint az órád megmutatja, hogy ki vagy... Sárga arany sport óra???ronin s8: Igen. És az ár mögött van érték is.
-
Palika71
őstag
válasz
Miamiquake #40765 üzenetére
Szerencse, hogy itt a fórumon senki nem akar fele olyan jól kinézni, és fele olyan sikeres lenni, mint a Berki.
Na meg az aztán felháborító, hogy a nők is tapadnak rá...pekfiu: Nem amiatt olyan sikeres a R, mert agyon reklámozzák. Egy termék nem lesz sikeres azért, mert sokat költenek reklámra. Főleg nem ennyi ideig. Az F1 közvetítéseket nézve, már nekem is herótom volt a 200 méterenként elhelyezett ROLEX tábláktól, pedig igencsak kedvelem a márkát.
Meggyőződésem, hogy az R a legjobb ár-érték arányú óra. Azok a vásárlók (nagyon sokan vannak), akik megveszik az első Rolexüket, nem is tudják sokszor, hogy milyen jó órát vettek. Aztán meg lehet, hogy a másodikat már nem is azért veszik, mert sokat reklámozzák.
-
Palika71
őstag
Szombat: Miután lehánytam a Petite Geneve kirakatát (mindegyiket) a Vörösmarty téren
, megnézegettem a szomszédos Orex-ét is.
Mivel senkinek nem láthatok a pénztárcájába (nem is akarok), közölném az érintettekkel:
A Zenith, és az Glashütte Original órákat 20-25% kedvezménnyel árulják.Rolex War: Simán el tudom képzelni, hogy sokaknak nem tetszik a Rolex vonal, főleg a Zenith és Glashütte órákat szemlélve. Teljesen más világ. Nekem spec mind a két vonal nagyon bejön.
-
Palika71
őstag
válasz
nederlanden #40528 üzenetére
Szerintem akkor még egyik sem.
(ha még az sem eldöntött tény, hogy automata vagy kvarc)
Szeretem a mechanikust, de ebből a kettőből nekem az Omega.
young78: Lehet, jót tett a használt árnak, hogy az Omega feljebb vitte az új modellek árait. -
Palika71
őstag
válasz
nederlanden #40510 üzenetére
Az Omega és a Longines nálam nem egy liga.
Én is ronin s8 ajánlást erősíteném meg.
Időt álló, ártartó, kiforrott, szép darab.
Még ha várni is kell rá. -
Palika71
őstag
válasz
phranxinatra #40393 üzenetére
A perc és a másodperc mutató minden percben találkoznak. Azt ki veszi észre egy automata óránál, hogy a másodperc mutató nem a perc mutató közepére üt?
Már ha jól értem a problémát. -
Palika71
őstag
válasz
phranxinatra #40297 üzenetére
Pont mint egy Rolex.
Az Omega üvegén mind két oldalon van AR, így még maradt egy.
Ha tiszta az üveg és sértetlen az AR, akkor sokkal jobban néz ki vele.ronin s8: Szerintem az SMP-nek a csatja nagyon régimódi. Olyan "japános". Az óra maga nekem is jobban tetszik.
-
Palika71
őstag
válasz
phranxinatra #40288 üzenetére
Jól összefoglaltad.
Kis kiegészítés: Szvsz az AR mentes üveg jobb. Az Omegámról is le kellett políroztatnom, mert az üveg hiába volt karc mentes, az AR réteg összezsedte szépen. Na meg rászáradt vízcseppet letörölni róla...A Rolex vékonysága akkor előnyös, mikor hosszú ujjú ing van az emberen. A Rolexbe valahogy soha nem akadt meg, az PO-ba mindig. Az inkább pólós óra.
Az a legtisztább, ha van mind a kettő!
-
Palika71
őstag
válasz
#57919488 #39359 üzenetére
Vot nekem egy 44mm-es Planet Oceanom. Az olyan nehéz volt, hogy egész napos hordás után jó volt letenni.
Aztán jött egy lényegesen könnyebb Rolex, de az ugye csak 40mm. Micsoda komfort különbség!
Aztán most a Certina AD Ti. Szép nagy tok, és a Rolexel azonos viselési kényelem. Szeretem.
Na meg tetszik színe is. (de remélem még lesz Rolexem)
-
Palika71
őstag
válasz
#24334592 #38930 üzenetére
Egy fél évig árultam a Rolexem különböző helyeken, és a Vaterán adtam el.
Karcosan szinte lehetetlen jó árat kapni érte. Az én vevőm is egy kereskedő volt, aki csinált rajta egy szervizt, és felárral eladta a német ebay-n.
Magyar elérhetőséggel sajna ici-pici esélyed van az ebay-n eladni, a Chrono24-en meg főleg, mert ott fele olyan erős védelme sincs a vevőnek.
Itthon akkor kapnál jó árat egy használt Rolexért, ha egyből a végfelhasználóhoz kerülne, de itt sajna nem nagyon vesznek pár éves Rolexet. Akinek annyi pénze van, az már veszi a boltban az újat.
Ezek a tapasztalataim röviden. -
Palika71
őstag
válasz
Takuun #38894 üzenetére
Szerintem búvár órára csak valami vízállót kellene tenni, mert különben a búvár mivoltának az illúziója is szerte foszlik. Olyan, mintha egy terepjárót leültetsz, és jó széles, erősen peres gumikat teszel rá.
Kék óra kék szíjjal nagyon uralja az öltözéket. Szerintem nagyon sok úgy egyben.
Miért is nem jó a gyári fém csatja? -
Palika71
őstag
válasz
WiZARD #38490 üzenetére
Akinek abszolút nem fontos, hogy az órájának presztízse legyen, és csak benne levő technika érdekli, jó lehet.
Én sok éve szeretem és csodálom az órákat, de a szememben a Seiko név presztízse a menő svájciakhoz képest = 0. Talán jobb lett volna valami teljesen más nevet találni GS-nek (pl. Nissan - Infinity, Toyota - Lexus), mert így a név hallatán szinte mindenkinek egy minőségi, tucat óra jut az eszébe.
Elismerem a technikáját, de lássuk be: Ha egy órának nincs nagy presztízse, akkor nehezen indokolható a 3-400e Ft feletti ára. (kivéve, ha aranyból van)Én teljesen Pé-vel értek egyet. Volt Rolexem, minden nap egy élmény volt felvenni. (HIÁNYZIK!
)
-
Palika71
őstag
válasz
ronin s8 #38427 üzenetére
Milyen igaz! De normális is. Ha valaki szereti az órákat, nem horgonyoz le egynél. Én 1-2 évente cserélgetek, az aktuális ízlésem és a tárcám pillanatnyi állapota szerint.
paya84: A dátum nélküli Sub a csoda. A dátum sajna tényleg nagyon kevés órának áll jól. (nekem spec. csak a Big Date -ek tetszenek)
-
Palika71
őstag
Egy mérnök barátomtól hallottam: "Amire nincs ráírva, hogy kínai, az hamisítvány."
-
Palika71
őstag
-
Palika71
őstag
Érdekes eszmefuttatás olvastam itt az öltönyhöz való órákról.
Szerintem: Sem szám, sem nap kijelzés, sem dátum kijelzés nem való egy alkalmi órára. Minden esetben keskeny, polírozott lünetta, és a szíj színével megegyező varrás az elegáns. Barna árnyalatú öltönyhöz arany tok + barna szíj, szürkéshez pedig fényes acél tok + fekete szíj.
-
Palika71
őstag
válasz
Empsepo #35273 üzenetére
Van itt Szigetpszentmiklóson egy ügyes kezű órás mester. Jóban vagyunk nagyon.
Tusuka: Próbáltam az esti forgatgatást], de kb. 1 mp volt a szórás. Igaz, hogy most késik, de legalább nincs ingadozás napi szinten sem. Az órás mindig szívesen lát, mert olyankor legalább órához nyulhat. Most mondatam neki, hogy inkább siessen 7-et, mint késsen 3-at.
-
Palika71
őstag
válasz
Empsepo #35201 üzenetére
Kb. egy hónapja beállíttattam, akkor 1-2 mp-t sietett naponta. De aztán egy hét múlva észrevettem, hogy 4mp-t késik naponta. + - egy egy pici, attól függően, hogy miképpen teszem le estére. Ezt az értéket egy hónapja hozza meglehetősen stabilan.
Sajna engem nagyon zavar, ha egy óra késik. Inkább siessen 5-öt, mint késsen 1-et. Ma újra hangoltatom. -
Palika71
őstag
Azért azt az elbaltázott koron védelmet (két sarok lemez) látni kell élőben.... Meg a lapos lemezt a korona tetején... Úúúú...
Nyilván jobb érzés reggel egy TAG-ot felcsatolni, mint egy Steinhartot. Én mondjuk S-t nem vennék, mert izzadságszagúan Rolexes.
A mostani órámat legalább annyira kedvelem, mint annak idején az Omega PO-m, vagy a Rolex GMT-t.
Azokat használtan kellett megvenni, erről meg én húztam le a fóliát. Nagy élmény! -
Palika71
őstag
válasz
happyguy #34026 üzenetére
Szerintem csak a technikai órák érik meg az árukat. (amiket célfeladatokra terveztek)
Ékszerként olyat vegyél, ami tetszik, ez a legfontosabb.
Mikor majd több százezret akarsz rákölteni, akkor kell csak azon gondolkodni, hogy melyik éri meg.
Ha sokáig szeretnéd, hogy szép legyen, akkor a zafír üveg legyen rajta. -
Palika71
őstag
válasz
phranxinatra #33847 üzenetére
Te jobban jártál mint én, de csak VISZONYLAG!
Egy ilyen árú óra nem állhat meg, főleg nem úgy, hogy széria a hiba, ha meg mégis előfordulhat ilyen, akkor: "Elnézést, hibáztunk, kitalálunk valamit, hogy a károsultak kártalanítsuk." Nem pedig hallgatni, mint sz@r a fűben.Nálam a "svájci óra" a minőség szinonimája volt, mikor még nem lettem óra buzi.
Aztán mielőtt órát vettem, már tudtam, hogy sok árnyalata van a "svájci órának".
De az Omegánál anno pont azt írták, hogy végre az új, forradalmi szerkezettel (2500) ismét az élvonalba ugrott, és vége az évek óta tartó "minőségi tokozó" kategóriának.
Aztán meg kiderült, hogy jobb lett volna maradni az ETA-nál még pár évig, és aztán a 8500-al kezdeni a manufaktúrás szerkezetet. De ezt semmiképpen nem a vásárlók kárán kellett volna megtudniuk.WIZARD: Ha Te megégeted magad a 2500c-vel, akkor rápróbálnál a "d"-re? Persze, hogy nem. Sajnos nem tudok már a tudatlanok nyugalmával vásárolni. Mert az igaz, hogy a PO-m volt a legszebb, legminőségibb érzetű órám.
-
Palika71
őstag
válasz
phranxinatra #33839 üzenetére
Nekem volt.
500e -ért vettem pár éve egy garis Planet Ocean-t, ami másfél év alatt 2x állt meg, ekkor mennie kellett.
Van egy ismerősöm, aki hamisat vett belőle valami 30e Ft-ért, de ez idő alatt egyszer sem állt meg neki (kicsit nagyobb volt a járás eltérése). És nem csak én jártam így ezzel a szerkezettel, hanem kb. mindenki.
Nem véletlen irtják ki az Omegánál a repertoárból.
Természetesen nem lehet egy ilyen múltú céget leírni egy csapnivaló széria miatt, de hidd el, akik belekerültek ebbe a szívásba, 10x is meg fogják gondolni, hogy Omegát vegyenek.
Ez azért imidzs rombolás, nem? -
Palika71
őstag
Szerintetek egy új (0km-es) Certinánál 3-4mp sietés ÓRÁNKÉNT normális, vagy szerviz?
(teljesen felhúzott állapot) -
Palika71
őstag
válasz
Wg5113 #33723 üzenetére
Ezt au uhrforum.de -n írta egy tulaj: "die Lünette leuchtet nicht, sie ist lediglich aus Saphirglas" , ebből jött nekem ki az, hogy zafír, de nem világítanak a számok.
Meg élőben is ugyanolyan fényes felülete van (én spec. a titánt néztem), mint a kerámiás Submarinernek. -
Palika71
őstag
válasz
Miamiquake #33718 üzenetére
Igazából sem az óra sem az autó nem éri meg, így azt kell választani, ami éppen boldogabbá tesz. És ennek legalább a család is örül!
Persze a Rolex nagyon hiànyzik.
Zozzer888: Köszi!
-
Palika71
őstag
Tessék a kedvencem:
Szálcsiszolt titán, zafír lünettával.
-
Palika71
őstag
válasz
ds podium #32919 üzenetére
Mindig is tetszettek. Nagyon, funkcionalista, minimalista.
Bár egy kicsit összeugrott a gyomrom, mikor az utolsó ÓM-ba megláttam, hogy már gyártanak 20 Ft-os, eldobhatós divat-kvarcot.
Szvsz ezzel lehet csak igazás rombolni egy márka nagy nehézségek árán felépített imidzsét! -
-
Palika71
őstag
válasz
Tusuka #32430 üzenetére
Én azért egy kerámiás PO-t szívesen kipróbálnék a 8500-as szerkezettel, mert ugyan nekem is volt 2500c PO-m, és ugyanúgy jártam mint Te, de a legszebb órám volt.
Ellenben az ára már ott toporog a Rolex Submariner árnyékában, és hát a néhány év alatt bekövetkező értékvesztése miatt még drágábbá is teszi a Rolexnél. -
Palika71
őstag
válasz
Miamiquake #32171 üzenetére
Egyszer olvastam valahol egy Ferrari FXX tulaj leírását a kocsijáról. Egy román vállalkozóé az autó, és valami olyasmit írt, hogy nem olyan gazdag, hogy olcsóbb Ferrarit vegyen, mert annak csak esik az ára. Az övének meg nő... Akkor ki vette az olcsót és ki a drágát?
Zozzer888:
-
Palika71
őstag
Én esténként mindig órában fürdök.
Hibátlan mindkettőnk tisztasága. -
Palika71
őstag
Egy tisztességes szerkezet esetén igaza lehet, az Orientnél nem tudom.
Van egy órás ismerősöm. Jól képzett, svájcban szerezett az Omega-nál minősítést, és sokfelé megfordult.
Ő is azt mondja, hogy egy korszerű ETA szerkezet, aminek az első szervize lesz, simán ráér 7 évet is, holott 5 évet írnak elő..Ja, és a Rolexnél is 7 évente kell.
-
Palika71
őstag
válasz
Zsombe #31548 üzenetére
Az óráknál a sima üveg = edzett kristály üveg. Sajnos imitt-amott megjelenik rajta ez-az, még ha vigyázol is rá.
A zafír tényleg jobb megoldás.Ui.: Gondold át, hogy mennyi bizbaszt akarsz az órádra, mert a végén csak az időt nem fogod látni rajta, mert keresgélni kell a mutatókat. Szvsz TimeCenter ajánlata lényegesen letisztultabb, felnőttebb megoldás.
-
Palika71
őstag
válasz
WiZARD #29641 üzenetére
Mikor évjáratú a öreged órája?
Lehet, hogy valamikor megváltoztatták a csatot?
Nekem is olyan van ( 16570 ), és nyoma sincs rajta a lemezből hajlított szemeknek.
Ellenben botrányosan kényelmes, könnyű, és véletlenül sem húzta még meg a szőrömet.Volt nekem egy SMPO-m, az lényegesen minőségibb érzetet keltett, de hordani határozottan kényelmetlenebb volt a súlya, és a merevsége miatt.
Az új Rolex-zár nagyon jó megoldás, mindenkinek utánoznia kellene.
atko67: ez a szerkesztés nem fog összejönni úgy látom...
-
Palika71
őstag
válasz
WiZARD #29489 üzenetére
Érdekes ez fehér számlap. A "régi" Explorer II nekem is fehérben tetszik, de mikor felpróbáltam az újat, a nagyobb méret miatt (gondolom), sok volt a fehérből. Hivalkodott nagyon, és uralta a számlapot. Aztán felvettem egy feketét és rendbe állt a kép. Szolid számlap, vagány GMT mutatóval. Nagyon ott van.
-
Palika71
őstag
válasz
NoOne1976 #26611 üzenetére
Én: Azért szedtem össze egy Rolex Explorer II-re valót pár év alatt, mert arra vágytam évek óta. Eszemben sincs mutogatni, pusztán azért van, mert ÉN szeretem. Az sem érdekelne, ha rajtam kívül senkinek nem tetszene, mint ahogy az sem zavar, hogy mennyien hordanak hamisat. Minden reggel, mikor felveszem, érzem, hogy megérte minden forintját. Ez szerelem!
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest