- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
SOAD19
addikt
válasz
@mriya@ #251107 üzenetére
Mea culpa! Eloxált alut írnak a Paulin weboldalán.
#251111 bigmasterg
Színes-szagos, ezért vidám számomra.Nekem a vidám nem a modernet, fiatalost jelenti, hanem, hogy nem a szokásos, olykor már unalmas fekete, sötét számlapos, hanem kicsit élénkebb színekkel és formákkal (mutatók, indexek) operál.
-
ricsik
őstag
-
Jürgenmüller
kezdő
válasz
@mriya@ #250701 üzenetére
Igen azt megértem, hogy a témát lezártad a részedről, mert hát cidris a téma. Én sem fogok veled vitatkozni, mert amit a saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy nem egészen van az úgy, ahogy pl Te is előadtad, akkor teljesen mindegy mivel jössz elő. Számomra is lezárva, Seiko termékektől (Beleértve a Lorus, Pulsar-t is) távol tartom magam, részemről is lezárva a téma.
-
Jürgenmüller
kezdő
válasz
@mriya@ #250669 üzenetére
Mint ahogyan pl a VD57-es szerkezet, ami saját tapasztalat, nem csak hallottam esetében ez nem egészen van így. A Quartz óránál is kellene a kő, csak olcsóbb legyártani, utána pedig elmondani, hogy "fillérekbe" kerül a javítása. Ami aztán kiderül, hogy annyira nem is fillérek. Cserében nem bír ki 10 évet a szerkezet, miközben a 6-odik elem van benne, és a végén 6 havonta lehet benne elemet vcserélne, mert annyira ócska a szerkezet.
Szóval mint mechanikával is foglalkozó mérnök nagyon is kellene abba a quartzba a kő, csak ugye....
Inkább érdemes úgy fogalmazni, hogy ne legyen félrevezető, hogy vannak nagyon jól megtervezett Quartz szerkezetek, amik Kő nélkül is képesek 10 évnél is többet elmenni. (Miyota, vagy a néha agyon szidott ETA egyes szerkezetei, amik mellesleg, elmennek ahogy nézegettem 6 - 7 évet egy elemmel, miközben évente 10 - 15 másodpercet tévednek 2 - 300 000 Ft-os óra esetében is, ezt a Seiko-nak még mindig csak 2 - 3 éves elem élettartammal, és Grand Seiko-val sikerült elérnie. A Solar-ok is, Miyota esetében tudja ezeket a Citizen.)
Seiko-ban nem láttam olyat még ami esetleg elemmel elmenne 6 - 8 évet, és évente 10 sec-et tévedne, valamint nem 1,5 millióba kerül, Svájciban, vagy Miyotában már igen.De az a kamu, ami itt néha elhangzik, hogy a 70-es évek Quartz szerkezetei is mennek még, ma is, ha vigyáztak rájuk, igen, mert full fém, és a megfelelő helyen kövek is vannak. De egy pl olcsó Seiko szerkezet meg sem közelíti már azt a minőséget/élettartamot max pontosabb, amíg megy. Nálunk ment 8,5 évet..., de 10-nél nem többet.
Nyilván érthető, mert század áron kell előállítani, a terméket, és 10-ed áron eladni, mint a 70-es, 80-as évek Quartz-ait, még pontosabbak is, a mai olcsó Quartz-ok, ameddig mennek. Ha meg 10 évet sem bír ki, akkor megette a fene az ilyen nem kövezett szerkezeteket tisztelet a kivételnek.
Arról nem is beszélve, hogy ugye azok a 70 - 80-as évek beli Quartz-ok is csak akkor mennek ma is, ha legalább minden második elemcserekor karbantartották. Mert ha nem, akkor az sem megy már.
Az mondjuk más kérdéss, hogy az olcsó Quartz-ok nem is szétszedhetők rongálás nélkül. A VD57 még pont igen, de ami még ennél is olcsóbb, na az nem. És nem fillérekbe kerül a szervize. Ha már.
Szerintem ez így korrekt, nem úgy, ahogy Te írtad.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
@mriya@ #250676 üzenetére
Ne írj nekem ilyeneket, örülök, ha egy emilt meg tudok írni, nemhogy képernyőképet készíteni. A modell BN0118-04E, szerintem az van a képeden is. 350 fontért láttam. Kár, h TC kínálatában nincs, sztem lenne még pár "bolond" rajtam kívül, aki elcsábulna. - Monoblokk nekem sem szimpi, de úgy húsz évig nem is kell babrálni, gondolom.
Fb csoportos képen mintha el lenne csúszva a chapter ring, de valszeg csak szögben van fotózva. Ez kb. az elnyűhetetlen óra kategória, ha jól sejtem.
Richee 11 :
Én a Timex-et venném, Orientből nincs olyan pillanatnyilag, ami vonzana - de te válaszd azt, amelyik "szól" hozzád. Csak a jól csengő márkanév miatt ne vegyél semmit. Négy Orient órám volt asszem, most egy sincs. Az a Timex viszont vonzza a tekintetet, bár lehet, kissé ódivatú.
[link] (Nem olcsó azért ez sem, 123 júró.) -
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
@mriya@ #250662 üzenetére
Ez is tetszik, még a méret is jó lenne. Négyszáz júró egy picit sok érte. Inkább várok még egy "igazi"-ra, bár mindenki olyat keres magának.
Itt jön elő, hogy bár adnánk kéthavi fizetést elméletben egy jó óráért, a gyakorlatban még a kétheti fizut sem szívesen adjuk ki. -
momcrew
tag
válasz
@mriya@ #250377 üzenetére
Miyota 8-at használok munkába járósnak. Reggel felveszem, délután leteszem. Szombat délelőtt megsétáltatom és kibírja hétfő reggelig. Sok éve nem volt rajtam kvarc. Se nyűg, se kényelmetlenség. 2 hetente beállítom az időt rajta, ennyit meg szeretek törődni az órámmal, hiszen ezért vettem automatát.
-
Jürgenmüller
kezdő
válasz
@mriya@ #250345 üzenetére
Bocs, de nem egészen, illetve, ha a szovjet típusú propagandát veszem alapul, akkor igen, a valóságban 1840 körül ópiumháborúban vesztette el kína a területet, majd egy második háborút is elvesztették, és talán 1898-ban bérbe vették/adták 99 évre, amit 1984-ben nem hosszabbítottak meg, és Hong-Kong annyira volt elcsórva, hogy egy egyetlen része volt Kínának, ami valóban feljődött 90'-es évek elejéig, a másik amin lehet látni, mennyire el volt csórva, hogy mennyi ember menekült el onnan, valamint mennyi tüntetés volt azóta. Szóval nem biztos, hogy a Hong-Kongban élők annyira osztanák ezt a nézetet (A legtöbb Kelet-Közép Európában az elmúlt 25 évben megjelenő, és ilyen olyan boltot nyitó kínai emberek 80% ennek következtében jött el világot látni hogy egy klasszikust idézzek), na de nem érdekes, nem az első dolog volt itt, ami félrevezető volt, igaz az szakmai szinten. (Csak így dupla off-ba, mert nem tartozik a topik témájához.)
-
-
Veron
addikt
válasz
@mriya@ #249865 üzenetére
Csalódnék, ha nem javítanák. Sőt már ez is csalódás, mert $2k körül ne legyen szösz a számlapon! De lehet irreális az elvárásaim vannak.
A szervizeléshez először meg kellene találnom a hivatalos Maurice Lacroix szervizt.
Az alábbi jelenségre mi a magyarázat?
Kíváncsi voltam a mutatók mennyire pontosan az indexeken állnak egész órakor.
Ha ha előre tekerem a mutatókat és a kismutató pont indexen áll, akkor több esetben is 1-2 perccel a 12 mellett áll a nagymutató.
Viszont visszafelé mozdítva mindig pontosan állnak. Ennyi holtjátéka van a rendszernek? -
minas
aktív tag
válasz
@mriya@ #249535 üzenetére
Emlékeim szerint amikor még kézen volt, akkor is inkább ilyen szürkés színe volt a toknak, nem fényesebb krómos felületű. Persze azt nem tudom, hogy milyen volt eredetileg és esetleg volt-e előtte más tulajdonosa. Nem hinném, hogy anno ezt külön felületkezelték volna.
-
válasz
@mriya@ #249039 üzenetére
Az lehetséges, de szerintem a kondenzátor szó használata onnan terjedt el órás körökben, hogy angolul a kondenzátor= condenser, capacitor, capacitance.
És az angol leírásokban pl. a Citizen eco drive és a Seiko kinetic órákhoz CAPACITOR-nak van elnevezve az energiatároló. -
minek?:S
őstag
válasz
@mriya@ #249005 üzenetére
Oh.. és még 2-3 perc sétára van a munkahelyemtől is, nagyon jó. Köszönöm.
Egyébként arról van tapasztalatod, hogy Casio-val is bepróbálkozhatok ott vagy annak újfent keresnem kell egy másik szervizt(merthogy a felsorolásban nincs ott)?
Konkrétan egy 10 éve kapott WV-58DE lenne az alany, amire sajnos nem vigyáztam eléggé és hát ráférne egy alapos tisztítás, szíjcsere, polír. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
@mriya@ #249011 üzenetére
Van is rá okod az első pár napig. Addig általában kiderül, mit fogtál ki. De ha már egy lelkiismeretes régi szaki rendbe tette, vagy jót küldtek a gyárból véletlenül, vígan elzakatol évekig.
És ha odaverem, beáztatom, elhagyom esetleg, nem ver földhöz a pótlás. Rengeteg dolgot házilag is lehet cserélni rajta, sok a pótalkatrész - egy jó hobby is egyben. Amíg meg nem öregszik az ember, és el nem megy a kedve mindentől. Főleg azért, mert pénz- és hataloméhes gátlástalan tapló senkiháziak tönkreteszik a talajt, erdőket, vizeket - az egész hazát. -
BMdeal
csendes tag
válasz
@mriya@ #248951 üzenetére
Igen, egy komolyabb vízállóságot elvárnék már ennyi pénzért én is!
Nagyon megtetszett neki, de ha van ötleted ilyen nagyobb robosztusabb elegáns vonalú más márkára akkor szívesen fogadom és továbbítom.Egyébként Certina tetszett meg neki több modell is, de automatát nem akar.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
@mriya@ #248939 üzenetére
R.I.P.
Sajnos nem ismertem személyesen. Mire én, a délutános magamhoz térek, a kisebb üzletek már zárnak. De többször elsétáltam arra, megnézni az üzletet.
Veron :
Egyik sem illik hozzád. 36-os még neked is kicsi. Mutass egy képet 420-as Amfíbiával, számlapot és mutatókat majd keresünk hozzá. Bár most rajtam sem az van. Három napja itthon vagyok, minimális mozgással, Heimdallr Monster meg csak megy felhúzás nélkül, folyamatosan hordva összesen ha 3s eltéréssel.
Punk Péter :
Kínai automatát vehetsz talán ennyiért. Ez kicsit több, de ennyit talán megér a jó NH szerkezet. [link] -
arn
félisten
válasz
@mriya@ #248834 üzenetére
Ot seccel ellenek en is siman - hordom meg, mert a sajat szokasaimat sem ismerem az oraval kapcsolatban. Pl mikor erdemes felhuzni, mennyit van kezen, dobozban, hogy jar ha home officeban vagyok, hogyan ha be kell mennem az irodaba, stb.
Mindenkepp gyujtom az infot, de 15 secnel beallittatom.
Az orienttel semmi gond nem volt (stabilan megvolt a 2sec koruli jaras), de ha sokat otthon volt az ember, ott sem artott rahuzni neha, de azt lattam, mert akkor hirtelen elkezdett joval pontatlanabbul jarni. De meg igy sem volt tobb heti 20 secnel az elteres. Ez a junghans jelenleg 2 napon belul sem tudja, ami sok. Nincs szerencsem a junghansokkal.
-
Quartz51
tag
válasz
@mriya@ #248677 üzenetére
Idén nem tudom mennyire szálltak el az árak, tavaly egy NOS állapotú 6138 körítés nélkül 2000€ környékén szokott megállni (+posta, vám, áfa). Ha van doboz, papír is, akkor több. De ahogy fagyállló is írja, nagyon oda kell figyelni, mert sok az ornitológus eladó (akik várják a madarat).
-
-
hallador
addikt
válasz
@mriya@ #248383 üzenetére
Órásaik több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkeznek, de ennek ellenére folyamatosan képzik magukat.A BORKUTIME Óraszaküzlet CASIO Szerviz órás munkatársai 1989. óta foglalkoznak a Casio órák szervizelésével.
Szerinted mennyi esélye van annak amit itt leírtál? Nem lehet, hogy a cimborád mondott badarságokat?
A Borkutime-nak ez volt a hivatalos Casio szervize. Szerinted?Reméljük a cimborád nem járt a Setcomp-ba mert ezek után el sem tudom képzelni ott mit tapasztalhatott....
-
hallador
addikt
válasz
@mriya@ #248383 üzenetére
Bocs ezt nem tudom elképzelni, Borkuti Béla ilyen hülyeséget mondott volna, nem hiszem, hogy mondott ilyet, a másik, hogy aki meg most ott órás, az meg 20 éve órás. És A Borkuti volt a hivatalos Casio szerviz, mielőtt olcsóbban elvállalta egy szlovák/cseh cég. Szóval bocs nem hiszem el. Én ismerem ezt a csapatot....
Tehát dolgozott Omega szervizbe a Váci utcába a svájci szervizbe, és Casio-kon/Citizeken és almárkáin nőtt fel...
Ez KB olyan, mintha azt mondtad volna, hogy a Seiko szervizbe Miyota szerkezetet tettek volna egy Seiko 5-be....
Szóval na neeeeee, Értem az ismerősöd, én meg 150-nél cserélek órában elemet.
Ugye tudod, hogy azaz órás ugyanaz, aki akkor is ott dolgozott és javította az órákat akkor is, amikor Borkuti Béla bácsi ott dolgozott? Az az az órás nem változott, csak ma már nem Borkutinak hívják.
Ameddig máshol dolgozott, addig m ás órás volt, de kb 3 - 5 éve már ők vannak ott. Szóval...
Bocs nem hiszem el neked ezt a sztorit. Nincs harag, csak...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Eladó KTM női bicaj!
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Eladó bontatlan LTT Noctua barna csavarhúzó
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest