- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagyalllo
őstag
válasz
djeperto #272980 üzenetére
De én az alapokra leegyszerűsítettem, az időmérésre.
Nincs akku a Spring Drive szerkezetben, a megtermelt áramot az elektronika hajtására és a kerékrendszer lefutásának fékezésére használja, de nem tárolja.
Illetve stellaz reagálásával is egyetértek, a pontosító jelet nem mi adjuk neki kézi beállításkor, hanem valami külső forrásból veszi, de attól még egy kvarc szerkezet. -
stellaz
veterán
válasz
djeperto #272980 üzenetére
De a kvarc kifejezés az csak az időmérésre vonatkozik nem? Aztán, hogy neten, rádión szinkronizál vagy a torony óra szerint állítja be a tulaj, az már más kérdés. Minden számítógépben, még az Apple watchban is van egy kvarc óra, hiszen offline is méri az időt valahogyan.
-
lenox
veterán
válasz
djeperto #272825 üzenetére
Szerintem biztos, hogy nincs tularazva, es szerintem nem is jo megkozelites atlagfizeteshez, ingatlan arakhoz, vagy mas javakhoz hasonlitva latolgatni, hogy tul van-e.
Amit irtal hasonlo orak, az jo osszehasonlitas. Nyilvan szubjektiv, nekem a listaban kb. az Oris jonne szoba ellene, tehat mindenkepp a lista elejere tennem.
Ezen kivul meg egy novekvo aru listat neznek, hogy ott melyik mennyire eri meg a felarat. Tehat pl Steinhart - CW - Pelagos - YM vonalon melyik upgrade erne meg (ez is szubjektiv nyilvan, meg biztos jobb listat tudsz mondani).
-
driv4r
aktív tag
válasz
djeperto #272819 üzenetére
Békepártiak vagyunk, csak semmi szócsata:) Off-ba is teszem gyorsan, mert elég partikuláris a téma.
Személy szerint én nem vagyok San Martin-vallású, csesztetem is őket állandóan, ma például kétszer is beléjük rúgtam az elvetélt premizálódási próbálkozásaik miatt.
Továbbra is a békesség és a konstruktív párbeszéd jegyében azért ránéztem az általad javasolt órákra, fogalmazzunk úgy, találtam COSC szerkezet felhasználására utaló lehetséges jeleket.
Seiko Prospex S23635J1
Kiváló japán kvarc szerkezet (7C36), nyilvánvalóan örömmel adták meg neki a svájciak a COSC minősítést.
Oris Aquis Titanium Date
Cal 733, leánykori nevén SW200. Belőhető pontosra, de hivatalosan nem COSC.
Zodiac Super Sea Wolf Pro-Diver Titanium
Na ez trükkös lesz. Cal STP3-13, a méltán híres Fossil tulajdonában álló STP-től. Nem egy direkt ETA-klón, hanem jó eséllyel egy ETA-klón Sea-Gull klón... Viszont, ha utána biggyesztetted volna a Limited Edition szűkítést, az abba a modellbe tett werket valóban elküldték minősítésre, az COSC volt. De ezt az aprócska kiegészítést nekem kellett az én angyali jóindulatommal megtennem, a világbéke érdekében:)
Epos 3504 Titanium
SW200, mi más. De itt is Neked kedvezek, ha azt írtad volna, hogy Epos 3504 Titanium COSC LE, akkor jogos lett volna, valóban volt egy ilyen 300 darabos limitáció. De sajnos nem ezt írtad:)
Szóval négyből jóindulattal kettő, az azért nem is olyan rossz. Peace, love, happiness:)
-
driv4r
aktív tag
válasz
djeperto #272813 üzenetére
Azért már 1000 körül is vannak titán búvárok, már ha ez a heppje valakinek.
[link] [link] [link] [link] [link]
Persze ehhez úri huncutságnak kell gondolni a COSC minősítést, ld. WLTP hatótáv.
Ezt én könnyűszerrel megteszem, mint az alsóbb jövedelmi kvintilisekben tanyázó, visszaeső órázós életvitele alapján akár lumpenprolinak is minősíthető gyanús alak, ld. osztálydüh és társadalmi ellenállás.
A METAS meg maga a pokol, a rendszerszintű patriarchális elnyomás eszköze.
-
driv4r
aktív tag
válasz
djeperto #272071 üzenetére
Szerintem a linken acél modellek vannak, a plasztik drágább, 800 dodó.*
Ez van, a környezetvédelem és a körforgásos gazdaság drága mulatság, plusz a jóemberkedésnek is megvan a maga külön kis csinos árcédulája, természetesen FSC papírból.**
* ezt akartad linkelni szerintem, reciklált anyagból van a ház, 36mm Ladies, 350 dodó
* megnéztem most a ML Aikon #tide modelleket, 750-900€. Inkább vintage órákkal támogatom a nemes ügyet, azt már úgyis legyártották, én csak ideiglenesen használom. Plusz nem szeretnék tengerből kikukázott PET-palackot viselni. -
bigmasterg
addikt
válasz
djeperto #271125 üzenetére
Áh ezt elrontottam, véletlenül mást vettem ma délután.
Így jár az ember, ha össze-vissza licitál.401-es szerkezet, 120 óra járás tartalék 4Hz mellett, cosc-nál 2 sec-el szigorúbb pontosság (-3, +5), 10 év szerviz intervallum.
Autópálya pihenőben készült gyors fotók:
Elgondolkoztam hogy patinát szedjem-e le róla, hogy utána szépen, az én hordási szokásaimnak megfelelően tudjon újra kialakulni.Illetve egy sötétbarna vagy sötét kék bőr szíj is megérhet egy próbát.
Ez meg első mérés, egy pozícióban, simán hátán, majd hordassal kiderül mit tud.
-
dzsi23
addikt
-
driv4r
aktív tag
válasz
djeperto #268905 üzenetére
Á, van még mélyebben is a sztori, itt például csavarról - csavarra illusztrálva:)
Mások szerint csak 50% maradt, olyat is olvastam, az eredeti EP 400 darab rész felét kihajították, amit azért nem hiszek, mert állítólag csak 280 körül volt.
A 36k-ról való lebutítás amúgy érthető, mert ezzel leszorították az after sales service költségeket, a Rolex szervizek nem ismerték a Hi-beat werkeket, biztos sokba került volna a képzés, plusz a 4 herzes papíron kevésbé kopik.
Amúgy a lényeg szerintem nem az, hogy egy tényleg jelentős szerkezet került az első automata Daytonákba, bár valószínűleg elég ciki volt, hogy a Tudornak akkor már 12 éve volt automata kronója, hanem az, hogy a Zenith az Ebel után így a Rolex-től is kapott egy nagyobb megrendelést, és ezzel túlélte a válságát, és azóta is jelen van a piacon.
A másik hős a szoriban meg ez a bácsi, aki a gyár leállása után kvázi a sufnijában rejtegette a kész, félkész Zenith werkeket plusz a szerszámokat:)
-
dzsi23
addikt
válasz
djeperto #268837 üzenetére
"Dzsinek van egy stílusa"
Ilyen szép dolgot még senki sem mondott nekem. *.*SOAD19 #268840:
"Van olyan véleménye egyeseknek, hogy akkor nem zavaró számára a homage, ha az ihletet adó óra már kifutott, nem kapható."Én pont ilyen "egyes" vagyok.
De a Lacodat én sem nevezném omázsnak, eléggé egyedi (és szebb is). Persze, én is látom a hasonlóságot, de már minden új óra hasonlít egy korábbira. -
driv4r
aktív tag
válasz
djeperto #268833 üzenetére
Nem vagyok egyik irányban sem elfogult, ld. az eggyel feljebbi kommentemet.
Ha most körbenézek, van itthon kb. 20 svájci, 8-10 német, japán, orosz, és egy azaz 1 db kínai, azt a sógoromtól kunyeráltam el.
De ha nulla azaz 0 órám lenne, akkor is objektív megközelítést javasolnék mindenkinek, függetlenül attól, milyen nacionáléjú az órája. Mert azt lássuk be, ez egy hitvita is részben, amit nagyban meghatároz, kinek milyen az órája, órái többsége.
Engem irritál a legjobban a koppintás, akár itt, akár a kínai topikban ezerszer leírtam. De az is irritál, ha csak a ‘kínai’ számlájára írjuk a koppintást, miközben a ‘svájci’, ‘német’ vagy éppen ‘japán’ rovására is megtehetnénk. Értem, hogy ez a kínai utánzatok tömegessége, ‘ipari’ mérete miatt jobban szembetűnő, de legalább törekedni szeretnék a kettős mérce elkerülésére. Ha visszaolvasod a saját kommentjeidet, nemrég pont Te írtál arról, nincs új a nap alatt, folyamatosan egymástól nyúlnak a gyártók.
-
driv4r
aktív tag
válasz
djeperto #268820 üzenetére
Teljesen egyetértek. Tök idegesítő, hogy van egy eredeti modell, aztán készítenek róla egy akár 1:1 másolatot, csak éppen kicserélik rajta a logót, aztán eladják olcsóbban.
Bár most hogy ezt mondom, az is eszembe jutott, nem Te vettél véletlenül mostanában egy Solen titán búvárt, és talán még örültél is annak, hogy jobb az ára a ‘magyar’ órának, mint a Swiss Military logós ‘eredetinek’? [kép] [kép]
Bár hozzátenném, a Chrono AG se az originális dizájnjáról híres, a legnagyobb svájci Private Label gyártó.
No offense meant, csak a kívánatos objektivitás elvéért való aggódásomtól vezérelve jelzem. Még egy ilyen közkedvelt ízét is ideteszek:
.
-
válasz
djeperto #268233 üzenetére
A jelen példány civilek számára nem elérhető alatt azt értettem, hogy ez egy "katonai csomag" része volt. Az óra elérhető, még akár az u.s. government felirattal is, de amit a fotón is csatoltam plusz NATO szíjakat, az nem rendelhető. Azt csak non public csomag részeként adják. 2 fekete, 2 homok, 2 khaki NATO szíj, marathon felvarró az egyenruhára és egy fekete vászon táska.
Bocs, félreérthetően fogalmaztam meg.
Mikor adtad el a SAR órát? Nagyon nagyon király ebben a fehér színben. A 36mm volt ? Kar, hogy a 36mm után a 41mm van és nincs egy 38-39mm -
driv4r
aktív tag
válasz
djeperto #268072 üzenetére
Gratulálok, classy választás, jó cuccokat készítenek.
-
válasz
djeperto #267803 üzenetére
Nekem a csatolt linkre kattintva ezt dobta fel az ali. 🤷
Szerk: Látom, közben megoldódott a BB Pelagos rejtélyes link eset. 🙈
#No.01: kék számlapos órám még pont nincs. Itt az ideje, hogy legyen. Prémium tengely mentén akkor már van driver (moonwatch), lett driver (BB), hirtelen nem jut eszembe, mi kéne még a "szent háromsàghoz". De 3/2 gyerek örökség pipa ✅
Kihagyhatatlan ajánlat alatt azt értettem, hogy 2800€ találtam egy vadiúj, garanciális darabot óra szaküzletből. Tavaly legjobb boutique ár 3.5e€ volt, most az online ár már 4.23e €.
-
laci1892
őstag
válasz
djeperto #266779 üzenetére
Hm... A szinterezés egyébként abszolút nem jutott eszembe. Vicces mert édesapám 40 évig porfestő volt.
Momentán egyébként tudok is egy öreg szakit aki egyedi gyártásban dolgozik. Az egyetlen hátránya hogy Neked kell odavinni a tokot üresen. Ha így érdekes lehet írj rám. Felkeresem a szakit. -
No.01
addikt
válasz
djeperto #265559 üzenetére
Az a baj, h rengeteg ora tetszik, de a kis csuklo (16cm) nagyon bekorlatoz es ott van meg a masik faktor, h a valosag sokszor alulmul minden elozetesen elvartat
Szoval nekem a max L2L az 48mm.A kis Pelagos nagyon tetszett, de irtam, h a kereskedonek is az volt es 4 honap utan szamomra mar vallalhatatlanul nezett ki. (lehet a Grade 5 + valami DLC majd megoldja, de jelenleg meg targytalan) Egyebkent nekem pont arra illet volna a nemreg itt taglalt tool-watch kifejezes. Semmi csicsa, no bling.
Most a GS-bol SBGN027 ami mar regota tetszik, de ha mar lud es merek nagyon almodni akkor a Birch. (SLGA009) Abba a szamlapba szerelmes lettem mar megjeleneskor, csak felek, h nagyon villantos a valosagban...
Nagyon b tervnek pedig meg a "falevel" tetszik (SBGA429) csak kerdes ez is milyen eloben.Nem egyszeru dolog am ez.
Epp ma kuldtem vissza egy Casiot (GA-2100RC-1A) is mert egyszeruen nagy volt...
-
fagyalllo
őstag
válasz
djeperto #265559 üzenetére
Emlékszem, nagyjából egyszerre jelent meg a Heritage Ranger és a Seiko SARG011, az egyik 600.000, a másik vámterhekkel 120.000
-
gonger
senior tag
válasz
djeperto #264833 üzenetére
Jól néz ki ez a tok. Tudsz adni hozzá egy linket?
Épp tegnap adtam le Timestore rendelést m5610u-ra. Dw 5600 full set, doboz, fityegővel megy majd tőlem, az Ő helyét fogja betölteni az új. Kellett valami újítás, ha már a vintage seiko-ra nem ruháztam be, amit kinéztem magamnak :-)
-
driv4r
aktív tag
válasz
djeperto #264830 üzenetére
Át kell jönnöd ahhoz a másik topikba, és ott próba-posztolni kereken egy tucat valóban érdemi, nem megúszós bejegyzést.
Utána összeül a vének tanácsa, várólistára veszünk, megfigyelünk, és szerencsés esetben kiértesítünk. Majd egyszer. Talán. Rolex purchase history, you know.
-
dzsi23
addikt
válasz
djeperto #264317 üzenetére
"Mint ahogy itt is írjátok, a kínai homageknél szerencse, ha pontos, ha legalább cseppálló (pedig wr 200 van ráírva... stb.)."
Ennek semmi köze ahhoz, hogy homage vagy nem homage. A pontosság az olcsó szerkezet (Seiko NH, 8-as vagy 9-es Miyota, Epson YN55, stb.) miatt kérdéses; egy 4R/NH szerkezet pontossága egy Seikoban is ugyanúgy szerencse kérdése. Most is van olyan Seikom, ami naponta 13 másodpercet késik, de volt olyan Orientem, ami 23 másodpercet sietett. Ezt a teljesítményt a kínai homage-ok is lazán hozzák, de általában pontosabbak.A vízállóság pedig inkább az ár függvénye; egy San Martin esetén senkiben sem merült még fel a kérdés, hogy tényleg vízálló-e.
A 20-30 ezer forintos Paganik esetén vannak kétségeim, de ezt sem osztja mindenki, és köztük van, aki tesztelte, én meg nem teszteltem. De milyen vízállósága van egy 20-30 ezres Seikonak, Tissot-nak, vagy akárminek? Semmilyen, mert nem is árulnak órát ennyiért. Ezen az árszinten csak a Casio mozog a nagy gyártók közül, de nem lehet mindenkinek Casioja, aki nem akar (mondjuk egy
mordoriszabolcs megyei átlagfizetéshez képest) "drága" órát venni."Te, mint end user elégedet vagy, mert fillérekért ad egy hamis érzést."
Van két San Martinom, tisztában vagyok vele, hogy miket másolnak, és ha ránézek, vagy a kezembe fogom valamelyiket, 2 dolgot érzek: szép és jó minőségű. Ennyi, nem több, nem kevesebb. Ebből melyik érzés hamis?
Peace.
-
bigmasterg
addikt
válasz
djeperto #264305 üzenetére
Ja, hogy általánosságban írsz a kínai / homage / copy gyartókról. Ott jogos is.
Viszont San Martinnak mostanában akad pár egyedibb design-ja. (Oké 80% továbbra is copy).Pl az enyémnél nem tudnám egyértelműen megmondani hogy minek a másolata:
De pl két újabb modell:
[link]
Vagy
[link]
(És még akad pár).
Ezekre sem mondanám hogy 1-1 copy és simán hordanám őket. -
csabulaxi
senior tag
válasz
Igen így van csak én már sehogyan sem viselem nemhogy boldogan.
Magamtól (nem úgy) is megvettem volna a Steinhartot, de kaptam ajándékba.
Aztán egyszercsak elkezdett zavarni hogy egy másolat és már nem hordom.
Ami még ennél is jobban zavar az a Seiko Monster másolása.
Az egy eredetiben is megfizethető óra, ami tényleg minden fillért megér.
Ne légy lúzer vedd meg az eredetit legalább ebből az órából! -
eldoble
aktív tag
válasz
Ezek marketing szempontok amit írsz, igazából a milyen műszaki tartalmat kapok a pénzemért (márkától függetlenül) erről volt szó, ez lett volna a szempont.
Az más kérdés én se szívesen adnék annyi pénzt egy San Martinért, amennyit kérnek érte, még akkor sem, ha a műszaki tartalom miatt megérné, inkább vennék használt, retro, swiss made-t, de ez tényleg egyéni preferencia kérdése.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest