- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
csibor
addikt
válasz
antikomcsi #11695 üzenetére
Igen tudja 5.1 hangot is.
-
band1103
őstag
válasz
the_stig #11660 üzenetére
Hi! Én a GB GA-MA78G-DS3H-al rendelkezem és merem ajánlani mert jól szuperál és az én boltosom szerint a Gigabyte-ból kevesebbet visznek vissza garira mint másból. Mondjuk a 2,1V-os ramokat jobban szereti inkább 2V-on hajtani de ez még lefér...
De az lenne a legjobb ha lenne valakinek mindkettő lapról tapasztalata, mert ő kompetensebb lenne.
-
z00li
senior tag
válasz
the_stig #11660 üzenetére
Hali!
Én december elején vettem egy MSI KA780G lapot egy 4850e procival. Nálam is felmerült a Gigabyte, az ASUS, sőt még az Asrock is. Legnagyobb tapasztalatom az ASUS lapokkal volt (ilyen volt a régi lapom is), viszont elég sokan szidták a mostaniakat. A Gigát itt sokan dícsérik, számtech boltos ismerősöm viszont azt mondta hogy elég sokat gariztatnak. Ő érdekes módon az Asrockot (A780FULLHD) javasolta, ami gyengébb felszereltséggel bír. Végül az MSI mellett döntöttem, és idáig maradéktalanul meg vagyok vele elégedve (kopp-kopp).
Én az integrált videót használom, tuningolni sem tuningolok. Szerintem jó a teljesítménye, és a későbbiekben még elég jól fejleszthető is. Aztán idővel kiderül hogy jó választás volt e! Én merném javasolni, de azért hallgass meg más véleményeket is!
Üdv: Z
-
antikomcsi
veterán
válasz
kosztalaci #11694 üzenetére
A 3870 tudja küldeni a hangot dvi-n keresztül? Ezt sajnos nem tudom.
-
kosztalaci
csendes tag
válasz
antikomcsi #11683 üzenetére
Antikomcsi köszönöm a kimerítő választ, és ige szeretném az lcd-tv re kötni, de a jelenlegi megoldással valami gond van, mert nem megy át a hang a tv-re.64 bites vista-t használok, az összes driver fent van, de a hang nem akaródzik jönni:-(((
DVI-HDMI kábelem van.(úgyhogy nem kell átalakító)
És igen jelen esetben nincs gond a vassal, de ki tudja mi lessz késöbb -
joergie
őstag
sziasztok!
Megkérdezném, hogy erről van e tapasztalat?
[link]
Asus m3a78-em
790gx nem kell, az sb750 miatt sem(miben jobb mint az sb700 az OC-n kívül?), az am3 viszont igen. Meg ahogy nézem elég jól el van látva csatlakozókkal, meg ami még megfogott benne az ez: Realtek® ALC1200.
gigabyte annyira nem jön be. esetleg még asrock lehetne. most asrock van meg biostar.
780g kevesebbet fogyaszt, úgyhogy inkább egy alulhajtott 7/24es X2es gépet szeretnék, amolyan htpc szerűt(minél alacsonyabb fogyasztással), és meglehet alaplappal kezdeném az ápgrédet(most gef6100as int vga am2 lapok vannak).
Esetleg később megy bele egy HD4670 passzív... -
Oliverda
félisten
-
Bermi
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #11686 üzenetére
köszönöm
(#11688) Oliverda: Neked is.
akkor marad a deluxe, ha ez a legjobb phenom II-re készen álló amd chipes alaplap.
igen hosszabb távra tervezem, akkor megveszem ezt is, meg még egy sima phenomot.
köv. karácsonykor költhetek megint pénzt a cégnél, addig megtartanám. reménykedtem, hogy van valami drágább, de ez is elég lesz (majdnem i7-es cucc lett, de ezt ebben a topikban nem hangoztatom
.
uccsó kérdés, de lehet, hogy átküldötök a ram topikba
:
Bandit árulja: OCZ 2x1GB 1200MHz Reaper, ebből 4db-ot érdemes venni?, fog ebben a lapban ezen az órajelen működni, vagy ugyanúgy mint a sima kingmaxom 1066-on csak (mert akkor nem cserélem le)?szerk: a ram miatt ha számit phenom 9950 be lesz bele
-
Oliverda
félisten
Először is az Asus M3A79-T Deluxe lapon 790FX az északi híd a másikon pedig a 790GX amiben van egy integrált VGA. A Deluxe-on komolyabb a hűtés és komolyabb a CPU tápellátásáért felelős PWM is. Összességében egy jobban összerakott lap, nem véletlen a Deluxe jelző a névben. A BIOS is részletesebb. Én jelenleg ilyet használok és nyugodt szívvel ajánlom főleg ha hosszabb távra tervezel és a keret is engedi.
A Crosshair II is jó lap csak sokkal-sokkal több áramot zabál mint az Asus M3A79-T Deluxe. Az utóbbi mellesleg még kevesebbet eszik elődjénél az M3A32-MVP Deluxe-nál is.
-
band1103
őstag
Asus M3A79-T Deluxe,? Árgépen 43 és 63 ezer között van! Mi a f@szom ez árkülönbség?
Bár ez drága Asus tehát lehet hogy már nem lesz vele gond, de miért is kerül ennyibe?szerk.: elkéstem de azért még felmerül a kérdés hogy csak a 2x annyi fázist, az extrém tuningolhatóságot kell megfizetni? Mást nem ?
-
TomBoy1986
veterán
A lényeges különbség a két lap között, amellett, hogy nincs integrált VGA az az, hogy a tápáramköre 2x annyi fázisból épül fel a Deluxe változatnak. Crosshair lapot ne vedd meg, emlékeim szerint nem támogatja az ACC-t, ami pedig fontos.
Tehát a Deluxeal nagyobb esélyed van extrémebb tuningra.
-
Bermi
aktív tag
sziasztok
szintén phenomII-re várok, de lapot most venném meg.
ezt a lapot itt is láttam, hogy ajánlottátok:
kérdésem az lenne, hogy a sima Asus M3A78-T -től miben különbözik még?
persze nem kell mindenre kitérni, inkább nagyvonalakbanemiatt jobban teszik a sima:
az alaplapi vga, nekem jól jönne, mert vga-t gyakran cserélek, de nem gond, mert eddig úgy csináltam, hogy az utódot vettem meg előbb és utána adtam el a másikat, de ez egyszerűbb lenne.de mik azok ami miatt megéri sokkal jobban a deluxe?
vagy milyen más alaplapot érdemes most választani, hogy ne kelljen az új prociknál azt is cserélni?
csomó teszt elolvasása után, mint hozzá nem igazán értő, most azt se tudom mi, hol miért is stb.Asus Crosshair II Formula ez nagyon teszik, már a hozzáadott cuccok miatt is(hangkártya stb.)+ itt is van alaplapi vga, ami persze továbbra se feltétel, de ha lehet maradnék mindenben (újra) amd-ati vonalon.
giga-t nem szeretnék év eléjén volt egy MA790FX-DQ6-om, (sztem tévedésből a edigital 30e körül szórt ki, akkor minden bazárosnál 45-50e volt), gyorsan megvettem, hozzá a phenomot stb. de annyi bajom volt vele (gondolom kezdetleges bios miatt is), hogy egy daradbig kerülöm a márkát.
bármilyen öteletet, javaslatot, előre is köszönök
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
kosztalaci #11682 üzenetére
A haver nem tuti.
A VGA-d is tud HDMI-t kezelni, csak rá kell dugni a DVI-HDMI adaptert, nyakam rá hogy kaptál ilyet hozzá.
Szerk.: Ami nem tuti, az az LC ("LowCost"
) Power "táp", ha valamit cserélni akarsz, akkor ahelyett vegyél egy FSP 350PNF-et, vagy komolyabbat. (FSP 400PNF, GigaByte SuperB 460W, Corsair CX400)
-
antikomcsi
veterán
válasz
kosztalaci #11682 üzenetére
Szia!
Nem tuti a lap? Ez mit jelent?
Arra amire Te használod jelenleg a géped megfelel? Van vele valami gond? Kéne valami extra még?
Mert ha Neked jó úgy, ahogy működik, és kiélégíti az igényeidet, akkor teljesen fölösleges pusztán egy lapot lecserélni. Majd ha beadja a kulcsot, vagy szeretnél konfigot újítani akkor cseréld le, de addig pénzkidobás.
A hdmi attól függ, hogy mire akarod használni a gépet. Ha csak integrált vga-t használnál, mondjuk mozizni, akkor érdemes ilyen lapot, hogy egyszerűen rá tudd kötni valami nagy lcd tévére. Ha lesz külön vga kártya a gépben, és egy monitort használsz jóformán internetre, és játékra, akkor nem létfeltétel az alaplapi hdmi kimenet.
Gondold át mégegyszer a dolgot, de ha mégis cserélnél, én megintcsak a KA790GX-et mondanám sokadjára 24K-ért. A jövőben jól jöhet, de ettől nem lesz számottevően nagyobb a géped teljesítménye.
-
kosztalaci
csendes tag
Sziasztok!
Most 1 k9n sli-t használok, de egy kolégám azt tanácsolta, hogy cseréljem le, mert nem tuti a lap.
Tanácsot szeretnék kérni, hogy mégis milyenre érdemes?20 - 30k közt szánnék rá...
Azt hallottam, hogy van hdmi-kimenetes lap is. azt érdemes választani? -
spae
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #11670 üzenetére
Ügyes vagy, gratulálok, én megköszöntem a segítséget te meg itt powerkodsz, gratula még 1x!
-
Vincsó
aktív tag
Igazatok van persze,
csak lesz még egy Hd 4870 is valami 1Gb-os a nagy felbontás miatt. Gondoltam egy 9950 jobban kihajtaná. Bár lehet pár hónapot el leszek Phenom nélkül is mert felesleges buknom rajta.....
-
antikomcsi
veterán
válasz
Vincsó #11673 üzenetére
Mért, a másik lapba olcsóbb a proci?
Viccet félretéve, szerintem is az asust válaszd. És igaza van a kollégának, minnél magasabb órajelű X2-t bele, mert ha játszol az az elsődleges szempont. Aztán március elején, nem hinném, hogy sokkal drágább lesz a X4 940, mint most a 9950. Azzal meg meglehet a 4GHz, ha most beruházol még egy jobb hűtőbe, Ninja2, vagy 120as ultra előzetes infók alapján vinni fogja léggel.
-
Vincsó
aktív tag
Sziasztok
Gigabyte GA-MA790GP-DS4H vagy Asus M3A79-T Deluxe? Melyiket lenne érdemesebb és miért? Egyenlőre egy 9950 BE kerülne bele. Vagy esetleg más alternatíva?
-
spae
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #11668 üzenetére
Ja bocs, azt hittem ez fórum ahol lehet kérdezni, elsősorban tapasztalatokra volnék kíváncsi, amit hiába használom a fejem nem tudok kiszámolni.
Ja, te is rákereshettél volna arra amit idéztem, amúgy itt olvastam a phn egy tesztben, amiben az általad is említett két chipset volt, és mind2re vonatkozott.
Azért kösz az eddigi segítséget! -
spae
aktív tag
Hali!
Egy teszteben olvastam:
"az integrált videokártya, illetve az ehhez csatolt memória jobban belassította az AMD-s chipseteket"?!
Akkor nem éri meg az integrált vga-s lapokat venni? (úgy is csak tartalék lenne) -
spae
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #11664 üzenetére
Hali!
Nekem a CF valószínűleg nem lesz használva mert Gef9800GTX+ kártyát veszek, így is jó lesz a lap?
A sideport sem fontos, mert az integrált vga csak biztonsági tartalék lesz!
Sebességben sincs különbség a 790X-DS4, és a MA78G-DS3H között? -
VaniliásRönk
nagyúr
Pl., ill. nincs saját memóriája az int. VGA-nak, de ha nem azt használod akkor ennek absz. semmi jelentősége.
Nincs, a 790X-es alaplapok mind CF-ösek, de ha van mégegy PCI-E skot az nem zavar senkit.
X2 tuninghoz ezek az alaplapok is tökéletesek.
Az MA78G-DS3H ugyanaz mint az MA78GM-S2H, csak ATX méretben. -
spae
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #11662 üzenetére
Az mivel tud kevesebbet, látom az microATXes?
Most nézem, a MA790X-DS4 2 PCIEX16-os slottal van? Van belőle olyan ami nem crossfire-s?
Ha a BE proci mellett döntök azt szeretném egy kicsit feljebb húzni, és egy kicsit a Corsair ramokat is, talán. Ennyi lenne a tuning?Ilyet találtam még: MA78G-DS3H?
-
spae
aktív tag
GA-MA78GPM-DS2H, és a MA790X-DS4 között mi a különbség, melyik jobb?
Ja azt elfelejtettem mondnai, hogy az integrált hangkártya számomra fontos mert azt használom!
De az MSI KA790GX is képben van még (ez is AM3 ready ugye?)!
Nagyon a MA790X-DS4 felé kacsintgatok
Ja a MA790X-DS4-ból találtam 2 félét a boltban az egyik 240Ft-al drágább, ugye csak elírás lehet?! -
the_stig
tag
Hm, azt hiszem két köv alaplap akkor a jelölt, melyiket érdemes?
GB GA-MA78G-DS3H ? vagy az MSI KA780G ?
mindkettő 18k nettó.stig
-
the_stig
tag
hali
szóval mi a prücök pl az asus m3n h/hdmi -vel? ez a gf8300-as
hibás?
lassú?
megmondom őszintén, hogy az egyéb features miatt választanám, jó audio, hw-es hd.
minőséginek látszik az asus weboldalán nézegetve. -
Borokafa
őstag
válasz
antikomcsi #11650 üzenetére
Tényleg, egész jónak tűnik ez az MSI
-
Nzothan
tag
sziasztok !
egy gyors kérdés:
-MSI K9A2VM-FD
-amd Athlon 5000+ x2
-shapphire hd4670
-2gb 800 ram
????
(no tuning)
ez Így működne??? -
-
bnss
veterán
válasz
antikomcsi #11650 üzenetére
Egy hónapja még nem mondtam volna ilyet (azóta pozitívan csalódtam), de egyet kell értsek az MSI ajánlattal.
-
spae
aktív tag
M3A78PRO AM2 esetleg (24K)
-
spae
aktív tag
MA790X-DS4 AM2 (23K), vagy
ASUS M3N78-PRO AM2 (24K) szerintem e 2 lap közül kerül ki a győztes, segítséget kérnék a döntéshez?!?!?!? -
antikomcsi
veterán
Mennek benne, nem ez a fő gond, hanem, hogy nem erre van kitalálva. Nem a chipset a fő gond, bár az tény, hogy a gyári hűtés ratyi rajta szerintem, hanem a táp ellátása a lapnak.
Windsor magos 6000+ procit már nem nagyon kapsz bele, csak brisebane-t, 15.5x200-on megy alapból és 95W a max tdp-je elvi síkon. De már ennek a húzását sem bírja szerintem rendesen, mert ahogy kicsit többet enne a proci a lap elkezd "ciripelni". Legalábbis én egyszer szereltem össze gépet ilyen lappal, az ezt tette, azóta nem, és nem is fogok.
Asusnak az a baja, hogy az "olcsóbb" lapjai ratyik, mind bios, mind felépítés terén. Bios buta, és pl a sima M3N78-nál nézd meg hol van a reset jumper. Én is meglepőddtem, mikor használni akartam, ugyanis ki kellett szerelni a vga-t, mert a hűtőtől lehetetlen volt azt használni, mert pont felette van. A felsőkategóriás lapok nagyon jók, pl M3N-HT Delux, csakhát ezek nem 20K-ért kaphatók.
Egyébként ha valamilyen okból kifolyólag, mégis ilyen alsókategóriás asus lapot veszel abban is megy az 1066-os ramod, csak állítsd a procit 266x12-re. Feltéve ha bírja a lap, mert egy brisebane 6000+ biztos, hogy bírja az elmúlt két hónapban 4 gépet raktam össze ilyennel, és mindegyik vitte a 3400MHz-et, mikor elvitték mindegyik 3200-ra volt beállítva, annyi különbséggel, hogy az M3N-78 ban az fsb-t egyszerűen nem lehetett stabilan emelni, így az 207x15.5-el lett véglegesítve.
A Te pénzed, és Te döntesz, de én a tapasztalatok alapján, ilyen típusú lapot nem vennék "nagy" procihoz.
Ha mégis az legalább egy olcsó msi ka790gx lenne.
-
Bence89
csendes tag
Még mindig az a gondom h így indul a gép s meglehetősen lassú is ahhoz képest amilyennek lennie kellene. Ez lehet alaplap probléma is??
-
the_stig
tag
szasztok!
pár hete agyalok a köv alaplapokon:
asus m3a-h/hdmi (AMD780G)vs. m3n-h/hdmi(geforce8300) vs m3n78(geforce 8200)
egyszerű sempron prockó megyen bele, mivel proc teljesítmény nem kell, meg 4500HUF.
Ami kell az az, hogy stabil, okés deszka legyen, később normál procit tehessek bele, és kapásból vigye a HD-t, akár ht-pc is lehet belőle.
huhh ennyistig
-
band1103
őstag
Egyet értek VaniliásRönk-el szerintem is egyértelmű hogy ezt, most is ilyen van a gépemben:
DDRII 2GB 1066 CORS.DOMINATOR TWIN2X C5D 5ÉV (10K)
A PC-hez kell egy kis egészséges magabiztosság. Úgy gondolom hogy jobban járnál ha valaki olyan szerelné össze vagy turkálna a gépedben akinek több önbizalma van mint neked. Vagy szedj össze egy kis bátorságot, kreativitást, intuíciót, rálátást meg sok sok információt. -
gyiku
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #11639 üzenetére
rakd is ossze neki, meg huzd is meg kicsit
-
spae
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #11637 üzenetére
Ebben a lapban is mennek 1066-on?
ASUS M3N78-PRO AM2 ??? -
spae
aktív tag
válasz
band1103 #11635 üzenetére
Köszi az áttekintést, én ezeket a RAMokat néztem ki:
DDRII 2GB 1066 KINGSTON HYPERX CL5 5Év (9K)
DDRII 2GB 1066 CORS.DOMINATOR TWIN2X C5D 5ÉV (10K)ezek közül 2 modul, és akkor, ha berakom az AM2+-os lapba, AM2 X2 6000 (esetleg 5400 X2 BE) procival, akkor automatikusan 800-ra állítja be a memeket?!
Utána, ha veszek Phenom II -t akkor az is belemegy majd, és akkor lesz a DDRII 1066 tényleg 1066! -
band1103
őstag
Nagy vonalakban a teljesség igénye nélkül:
Az AM3-as procikból lesz olyan ami belemegy majd pár megfelelő AM2+-os lapba de az a lap miatt nem DDR3-as lesz csak DDR2-es. Csak az eleve AM3-as lapok lehetnek majd DDR3-asok. Nem tudok róla hogy jelenleg lehet-e kapni AM3-as lapot, ezért neked AM2+ lapra lesz szükséged amiben mennek persze az AM2-es procik de a későbbi AM3-as procik is. Ha AM2-es procit teszel bele akkor a memória alapbeállításai max 800 MHZ-et engednek majd meg de ha AM2+-os procit teszel bele akkor lehetőséged lesz az 1066-ra is. Az AM2+-os lapba tett AM3-as procik is alapból csak 1066-ot fognak használni. Ha most kell alaplapot venni akkor max csak AM2+osat tudsz tehát végy most egy gyors DDR2-es ramot így nem kell később újra költeni rá hogy kicseréld. -
spae
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #11633 üzenetére
Akkkor most ha ebbe veszek 1066-os memóriát, akkor csak 800-on fog menni?
Később procit cserélnék AM3-ra azért akarom most megvenni a memóriát, tudom, hogy az már DDRIII-as, de most kellene megvennem a lapot! -
spae
aktív tag
Az AM2, AM2+-os kérdésemre valaki?!
-
spae
aktív tag
Vagy csak az X3, X4 a +-os?
Ha igen akkor hiába veszek 1066-os memóriát?! -
spae
aktív tag
AMD 6000 ATHLON 64 X2 S-AM2
Socket AM2 (940) foglalat - Két mag - 3.0GHz órajel - 2 x 1M L2 Cache - 2000MHz rendszerbusz - 90nm gyártástechnológia - 125W fogyasztás
Ez most AM2, vagy AM2+???? -
spae
aktív tag
Itt is megkérdezem:
ASUS M3N78-EM AM2 3 ÉV (19K)
ASUS M3N78-PRO AM2 3 ÉV (24K)
Ér a pro annyival többet?
Ebben a lapban mennek a DDRII 2GB 1066 CORS.DOMINATOR TWIN2X C5D modulok, van valakinek esetleg tapasztalata?
És később elvileg AM3 procik mennek majd bele, ha mindsen jól megy elvileg menni kell benne?! Ugye?? -
bnss
veterán
válasz
antikomcsi #11623 üzenetére
Biztos akkora forgalom van IPonban Karácsony előtt, hogy egy héten többször kellett rendelni X2 6000+-t.
Itt is van egy majdnem olyan MSI lap, egy betűvel hosszabb a neve viszont már üzemel.
-
antikomcsi
veterán
Tudom sajnos, azért mondtam, hogy ha több pénz lenne rá csak akkor, ha meg nincs akkor ez van.
szerk: Ezt is tudom, pont van is itthon egy, ami összeszerelésre vár, és pont az iponból hoztam. Bár nézni kell a listát, mert egyik nap 24K masik nap 26K, aztán megint 24K. A legjobb a 6000+ proci ott ami 18.500.- és 23.040.- közt mozog 1 héten belűl.
Dübörög a gazdaság.
-
bnss
veterán
válasz
antikomcsi #11621 üzenetére
Csak 790GX-et nem kap 30k alatt jelenleg (a bazárosoknál sem egyszerű a beszerzés már Karácsony előtt).
szerk.: 24k-ért van MSI KA790GX pl. Iponban (a decemberi BIOS ráadásul lehetővé teszi a NB szorzó állítását is - perzse ha nem tuningol, akkor nincs jelentősége).
-
antikomcsi
veterán
válasz
Nzothan #11618 üzenetére
Viszi mindet, csak nem mindegy meddig. 95W-os 9750-et is tehetsz bele.
A http:/-t töröld ki mikor linkelsz.
Egyébként én integrált vga-s gigából legalább egy GA-MA78G-DS3H lapot választanék, 20K-ig. Ha több pénz lenne rá akkor pedig 790GX-es lapot. Szerintem idővel megtérűl.
Persze, ha ennyi van rá, akkor ezt kell szeretni.
-
Nzothan
tag
válasz
antikomcsi #11617 üzenetére
-
antikomcsi
veterán
válasz
Nzothan #11615 üzenetére
Milyen phenom?
140W-os agena-t azért nem tennék bele, hiába írják, hogy támogatja.
Persze ha szereted a tücsök koncertet. Ez nem a lap hibája, egyszerűen nem erre lett kitalálva. "Nagyobb" procihoz, vagy tuninghoz sajnos nem árt egy drágább lapot választani, "normális" táp résszel.
-
törölt tag
-
Nzothan
tag
hali.
itt is megkérdezem.
phenom alá mindenképp olyan alaplapot érdemes venni ami HyperTransport™ 3.0-as?? -
Ayg0
senior tag
válasz
#65675776 #11611 üzenetére
Ilyet nem is írtam, hogy egyszerre akarom használni őket hanem, hogy valami olyanba kívánok gondolkodni következőnek, ami már D-sub mentes. Bár ahogy elnézem a kinálatot erre meg várnom kell.
Az újabb lapokat (MA790GP-DS4H, M3A78-T, DKA790GX Platinum stb) én is néztem, hogy D-s konnektor díszeleg rajtuk. Ez volt az egyik tényező ami bekavart, mert ennél megkerülhetetlen fizikai korlátai vannak, hogy I-s csatlakozót próbáljak belegyömöszölni, míg az enyémnél külsőre egy fullos (digital+analog) csati látszik és mégse akart menni... A fenti alaplapokhoz hasonlóan kellett volna már korábban is, akkor nincs kavarás.Kösz mégegyszer a felvilágosítást!
-
törölt tag
A DVI és a HDMI tipikusan nem használható egyszerre az IGP-s lapokon.
És leírtam a valószínű okot: így bármilyen DVI kábel használható. Ebből is létezik ugyanis teljes bekötésű, azaz ubiverzális. Anno LPT kábelből is létezett sima egyirányú és kétirányú is, ahogy SCART-ból sem mind teljes bekötésű. Mégis ugyan azt a csatlakozót használta mind.
A GA-MA790GP-DS4H-n már sima DVI-D csatlakozó van egyébként.
-
Ayg0
senior tag
válasz
band1103 #11608 üzenetére
Ha veszek lapot mostmár figyelni fogok, hogy csak olyan jöhet szóba, amin nincs vga kimenet, csak DVI és/vagy HDMI, mert mondjon bárki bármit, adapter ide vagy oda, van különbség D-sub és DVI analóg szignál közt. (legalábbis IGP kontra külső grafikus kártya összehasonlításban)
A támogatáshoz pedig még annyit, hogy ha max D-t fogad, akkor miért nem olyan konnektort forrasztanak rá, amin a vízszintes kis pöcök körül nincs a négy pont? (képen alulról a második) Akkor nem kéne szenvedni, mert egyszerűen inkompatibilisek lennének az analógot is továbbító csatlakozóval, így viszont megtévesztő. -
Hali!
GA-MA69VM-S2 lapba szóba sem jöhet az egyoldalas 1GB ram modulok? Szeretném bővíteni a memóriát a Vistára való átállása miatt. A kompatibilitási lista szerint kizárólag kétoldalas ramok mennek bele? Vagy inkább vegyek egyoldalas 2x512MB ramot? Soha nem hittem hogy sokat számít az egyoldalas vagy kétoldalas a DDR2 világában is.
-
band1103
őstag
daa-raa -tól mindig lehet tanulni
. Az hogy a 780G és 790G chipsetek milyen DVI kimenetet támogatnak, egyáltalán nem volt eddig számomra egyértelmű de nem törődtem vele mert még nincs semmilyen DVI eszközöm. K@rva nagy kibaszás hogy még az AMD oldalán a chipset Specificatióban sincs említve eme apróság. Még jó hogy a GB közli hogy hogyan van bekötve de ettől még nem lesz egyértelmű hogy nem is lehetne bekötni másképpen mert a chipset csak a D-t támogatja.
-
Ayg0
senior tag
válasz
#65675776 #11606 üzenetére
Jahogy ezzel azt is meg lehet tenni, hogy nem kötik be az összes kis pöckét?
Így már világos. Én abból indultam ki, hogy minden része aktív ahogy a HD3470-nél, de mostmár leesett a tantusz. Ott azért mentek a dolgok, mert nincs külön analóg (D-sub) kimenet csak DL aktív DVI-I... Tisztasor. Mindig tanul valami újat az ember.Köszönöm a felvilágosítást!
-
törölt tag
Az nem DL DVI-I kimenet a jelek szerint, hanem DL DVI-I csatlakozó. Kerülhetett pl azért is a lapra, mert abba minden DVI dugót be tudsz dugni. A GA-MA78GM-S2H-n is ilyen csatlakozó van, de a GB képes volt rá, hogy leírja a manualban, hogy DVI-D bekötésű.
A Jetway egyébként oly kedves, hogy nem nevezi meg pontosan milyen is az a DVI, csak annyit ír a manualban a rajzokra, hogy DVI. Magában a manualban semmi egyéb nincs is róla. Gratulálok...
-
Ayg0
senior tag
válasz
#65675776 #11604 üzenetére
Gondoltam, hogy valami ilyesmi van a háttérben... Mostmár csak azt nem értem, hogy miért dual-linkes DVI-I kimenetet raktak a lapra, mert ha ezt jól értelmezem, pont az lenne a lényege a csatinak, hogy adapter segítségével VGA jelet is továbbítson.
Vagy ez csak DVI-A szabványra (analog only) értendő? Ezesetben viszont a D-sub/DVI átalakítónak nem látom értelmét. Rendesen meg vagyok kavarva... Megköszönném ha valaki felvilágosítana ezügyben. -
Ayg0
senior tag
válasz
band1103 #11602 üzenetére
Félreértettél, bár nekem is köszönhető, mert nem reagáltam külön a 'Surround View'-os kérdésedre.
Felfogtam én, hogy mi a funkciója a beállításnak, de itt egy monitorról van szó, ergo nincs bekapcsolva.
A hiba pedig az amit leírtam, hogy IGP D-subon ad jelet, DVI-n nem.
A rossz kábel/DVI adapter pedig kizárva, mert az első postban is írtam, hogy amikor a HD3470 volt az elsődleges megjelenítő (Init Display First: PCIEx), azon ugyanezeken keresztül ment minden. -
band1103
őstag
Na még egyszer: Ha valaki bekapcsolja a "Surround View"-t az nem a CF-et vagy HCF-et kapcsolja be!!! Pusztán az hogy teszel bele egy VGA karit, még nem egyenlő a CF-el.
Visszatérve a problémádra furcsa. Ha ad jelet az IGP a d-sub-nak akkor a DVI-nek is adnia kéne, főleg ha fel van dugva egy eszköz rá. Abban az esetben ha arra is fel van dugva egy megjelenítő akkor már bekapcsolás utáni POST-oláskor is meg kellene hogy jelenjen a kép. Ha nem teszi akkor a hiba lehet a rossz kábelben vagy az alaplapban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egérpad topik
- Napelem
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Filmvilág
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- Micron SO-DIMM laptop memória 4GB DDR4 3200MHz MTA4ATF51264HZ-3G2J1
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 3100 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S2 TG Chieftec 500W
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION+ Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest