- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Magisk
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
band1103
őstag
válasz
the_stig #11801 üzenetére
Az általad linkeltet én is olvastam már és ne értsük félre a dolgokat. Nem azt mondja hogy a DXVA+felírat csak Vista alatt működik hanem azt hogy a leírása működik csak Vista alatt. Meg lehet oldani XP alatt is csak másképp.
Ami a te DXVA problémádat illeti arra nem csak az a magyarázat hogy más lehet a level vagy a bitrate .Ezer kódolási beállítás van amit ha nem úgy adnak meg akkor nem lesz teljesen DXVA kompatibilis a film. Ezek közé nem tartozik közvetlenül a képarány bármennyire is egzotikusnak tűnik. Nem beszélve arról hogy jó ideje leszoktak már a RIP készítő csapatok a Level5.1 szint alkalmazásáról. Attól még bele lehet futni de már nem annyira.
CtrlHD a RIP csapat? Még nem hallottam róluk. Nevesebb csapatok jó RIP-eket készítenek mint pl:a TRiNiTY, P0NR, Rabbit. Inkább az ő munkáit keresd. -
dqdb
nagyúr
válasz
the_stig #11798 üzenetére
Mivel már maga a képarány is eléggé egzotikus (12:5 a 16:9 vagy 4:3 helyett), ezért sejtésem szerint a kódolásnál is sikerült beállítani olyan levelt vagy bitrate-et, amihez kevés a 780G-ben lévő UVD+, ahogy azt band1103 is írta. A chipset ezért visszadobja a DXVA dekódolást, emiatt az MPCHC izomból próbálja meg lejátszani a filmet, ami a gyenge processzor miatt nem jön neki össze ...
Ha a filmhez tartozó fájlnevet beírod ide/elküldöd PM-ben, akkor megpróbálom letölteni, és megnézem, hogy nálam mi a helyzet.
A hang 6 csatornás jellegének semmi köze sincsen a kép dekódolását végző DXVA működéséhez/nem működéséhez.
-
band1103
őstag
válasz
the_stig #11796 üzenetére
Erről beszéltem
! Az UVD+-os HD3200 -as nem tud annyit mint az UDV2-es VGA-k vagy a még meg sem jelent 880G. És egy 4850e-vel nem lehet észrevenni hogy nem fullos a gyorsítás, de egy sempronnal már igen. Ha fullos lenne akkor a sempron is elég kellene hogy legyen (megfelelő beállítások mellet)
-
dqdb
nagyúr
válasz
the_stig #11720 üzenetére
MPCHC-nél nem az a renderer az alapértelmezett, amivel megy a DXVA. Az View > Options > Playback > Output > DirectShow Video alatt az EVR Custom Pres. opciót válaszd ki, és indítsd újra az alkalmazást.
A DXVA működőképességének ellenőrzéséhez lejátszás közben jobb klikk a videón, és a Filters > MPC Video Decoder menüpontot kell kiválasztani.
Ha a File > Properties menüpontban a Details fülön a textboxban található szöveget bemásolod ide, akkor meg tudom mondani, hogy a videó egyáltalán olyan kódolású-e, ahol a DXVA-nak működnie kellene.
-
band1103
őstag
válasz
the_stig #11718 üzenetére
Nekem is ez a lap van és nekem felment a hozzá adott és a leöltött legújabb catalyst is. Megy neki a HD film is izomból, de nem mindegy melyik. Ez a int.HD3200-as csak UVD+-os ezért a nagyon erősen kódolt 1080p-s mkv-kat már nem tudja gyorsítani. UVD2.2-esnek kellene lennie hogy tudja, de olyan igp meg még nincs. Majd lesz jövőre a 880G.
Na meg nem mindegy hogyan és mivel akarod lejátszani. Az ffdshow-t felejtsd el. Neked az MPC-HC kell és a beépített codec-jei, de nem csak úgy hanem jól beállítva. Na meg az sem mindegy hogy Vista-e vagy XP! Sok mindentől függ a hw-es HD play ezért azt ajánlom annak aki nem akar sokat vacakolni vele hogy vegyen inkább egy X2 5000+ -ost mert az is megoldja izombólMost látom csak! Miért tűnt el a topiknévből az AM3? Lett külön topikja? Miért nem volt jó hogy ezt bővítettük? Fel nem vágom az ereimet meg nem megyek a Tiszának-Dunának emiatt csak...
szerk.: megtaláltam -
band1103
őstag
válasz
the_stig #11660 üzenetére
Hi! Én a GB GA-MA78G-DS3H-al rendelkezem és merem ajánlani mert jól szuperál és az én boltosom szerint a Gigabyte-ból kevesebbet visznek vissza garira mint másból. Mondjuk a 2,1V-os ramokat jobban szereti inkább 2V-on hajtani de ez még lefér...
De az lenne a legjobb ha lenne valakinek mindkettő lapról tapasztalata, mert ő kompetensebb lenne.
-
z00li
senior tag
válasz
the_stig #11660 üzenetére
Hali!
Én december elején vettem egy MSI KA780G lapot egy 4850e procival. Nálam is felmerült a Gigabyte, az ASUS, sőt még az Asrock is. Legnagyobb tapasztalatom az ASUS lapokkal volt (ilyen volt a régi lapom is), viszont elég sokan szidták a mostaniakat. A Gigát itt sokan dícsérik, számtech boltos ismerősöm viszont azt mondta hogy elég sokat gariztatnak. Ő érdekes módon az Asrockot (A780FULLHD) javasolta, ami gyengébb felszereltséggel bír. Végül az MSI mellett döntöttem, és idáig maradéktalanul meg vagyok vele elégedve (kopp-kopp).
Én az integrált videót használom, tuningolni sem tuningolok. Szerintem jó a teljesítménye, és a későbbiekben még elég jól fejleszthető is. Aztán idővel kiderül hogy jó választás volt e! Én merném javasolni, de azért hallgass meg más véleményeket is!
Üdv: Z
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
- Dell 7400 Intel Core i7-8665U
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3068
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest