- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
Pl., ill. nincs saját memóriája az int. VGA-nak, de ha nem azt használod akkor ennek absz. semmi jelentősége.
Nincs, a 790X-es alaplapok mind CF-ösek, de ha van mégegy PCI-E skot az nem zavar senkit.
X2 tuninghoz ezek az alaplapok is tökéletesek.
Az MA78G-DS3H ugyanaz mint az MA78GM-S2H, csak ATX méretben. -
antikomcsi
veterán
Mennek benne, nem ez a fő gond, hanem, hogy nem erre van kitalálva. Nem a chipset a fő gond, bár az tény, hogy a gyári hűtés ratyi rajta szerintem, hanem a táp ellátása a lapnak.
Windsor magos 6000+ procit már nem nagyon kapsz bele, csak brisebane-t, 15.5x200-on megy alapból és 95W a max tdp-je elvi síkon. De már ennek a húzását sem bírja szerintem rendesen, mert ahogy kicsit többet enne a proci a lap elkezd "ciripelni". Legalábbis én egyszer szereltem össze gépet ilyen lappal, az ezt tette, azóta nem, és nem is fogok.
Asusnak az a baja, hogy az "olcsóbb" lapjai ratyik, mind bios, mind felépítés terén. Bios buta, és pl a sima M3N78-nál nézd meg hol van a reset jumper. Én is meglepőddtem, mikor használni akartam, ugyanis ki kellett szerelni a vga-t, mert a hűtőtől lehetetlen volt azt használni, mert pont felette van. A felsőkategóriás lapok nagyon jók, pl M3N-HT Delux, csakhát ezek nem 20K-ért kaphatók.
Egyébként ha valamilyen okból kifolyólag, mégis ilyen alsókategóriás asus lapot veszel abban is megy az 1066-os ramod, csak állítsd a procit 266x12-re. Feltéve ha bírja a lap, mert egy brisebane 6000+ biztos, hogy bírja az elmúlt két hónapban 4 gépet raktam össze ilyennel, és mindegyik vitte a 3400MHz-et, mikor elvitték mindegyik 3200-ra volt beállítva, annyi különbséggel, hogy az M3N-78 ban az fsb-t egyszerűen nem lehetett stabilan emelni, így az 207x15.5-el lett véglegesítve.
A Te pénzed, és Te döntesz, de én a tapasztalatok alapján, ilyen típusú lapot nem vennék "nagy" procihoz.
Ha mégis az legalább egy olcsó msi ka790gx lenne.
-
band1103
őstag
Egyet értek VaniliásRönk-el szerintem is egyértelmű hogy ezt, most is ilyen van a gépemben:
DDRII 2GB 1066 CORS.DOMINATOR TWIN2X C5D 5ÉV (10K)
A PC-hez kell egy kis egészséges magabiztosság. Úgy gondolom hogy jobban járnál ha valaki olyan szerelné össze vagy turkálna a gépedben akinek több önbizalma van mint neked. Vagy szedj össze egy kis bátorságot, kreativitást, intuíciót, rálátást meg sok sok információt. -
band1103
őstag
Nagy vonalakban a teljesség igénye nélkül:
Az AM3-as procikból lesz olyan ami belemegy majd pár megfelelő AM2+-os lapba de az a lap miatt nem DDR3-as lesz csak DDR2-es. Csak az eleve AM3-as lapok lehetnek majd DDR3-asok. Nem tudok róla hogy jelenleg lehet-e kapni AM3-as lapot, ezért neked AM2+ lapra lesz szükséged amiben mennek persze az AM2-es procik de a későbbi AM3-as procik is. Ha AM2-es procit teszel bele akkor a memória alapbeállításai max 800 MHZ-et engednek majd meg de ha AM2+-os procit teszel bele akkor lehetőséged lesz az 1066-ra is. Az AM2+-os lapba tett AM3-as procik is alapból csak 1066-ot fognak használni. Ha most kell alaplapot venni akkor max csak AM2+osat tudsz tehát végy most egy gyors DDR2-es ramot így nem kell később újra költeni rá hogy kicseréld. -
Gyuri27
félisten
Ez a lakapcsolgatás jó dolog.
Van jobb viszont. Az új ati kártyák már vissza vasznak mindent hála a pp2-nek. Ha veszel egy 4670-t ami teljes terhelésen nem eszik 75W-t akkor nem nehéz kikövetkeztetni pp2-vel mennyit ehet. Kb mint az int vga.
Asus lapok. Nos az olcsó asus lapok egy külön esszé, szokot gondlenni azzal, hogy milyen ramokkal hajlandóak menni. Tuningba sem jeleskednek és nem olcsóbbak mint a giga. Ha meg olcsón kell inkább asrock! Nv chipset. Két lehetőség (tipus függő) van vagy lassabb az igp-je mint a 780g, ha meg kb olyan erős akkor többet eszik és melegedik. -
Oliverda
félisten
Szerintem megér annyival többet.
A CUDA, és PhysX az biztosan megy mert annak semmi köze a chipset-hez viszont a HybridPower biztosan nem menne. Viszont én úgy tudom hogy ez még az nV chipsetes lapok használata mellett sem üzemelne a GTX 260 mellett mivel csak a 9000-es szériával működik (tudtommal).
Tévedtem. Akkor vegyél ilyet ha minden áron kell a HybridPower. Viszont azt jó ha tudod hogy visszaveti a kártya teljesítményét a használata. [link]
-
band1103
őstag
Sok véleményt olvastam és mindenki akinek már volt tapasztalata vele azt mondja hogy:
ASUS-t 45 ezer alatt SOHA ne vegyél mert szarok, továbbá nvidia chipsetet ne vegyél mert lutri és nagyon melegszik. Ha meg olcsóbb asust akarsz ezzel a chipsettel az nem jó ötlet. Nagyon nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Google Pixel topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Battlefield 6
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 - Új, bontatlan - Eladó!
- ASUS ROG STRIX B650A GAMING WIFI ÚJSZERŰ - GARIS
- Gigabyte AORUS B650M Elite AX
- Apple iPhone 13 mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- Eladó SAMSUNG Odyssey G3 LS24AG320NRXEN 24'' Sík FullHD 165 Hz 16:9 FreeSync VA LED Gamer monitor
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3081
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest