- Az iPhone hajthatatlanságán gúnyolódik a Samsung
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Hivatalosnak tűnő képeken a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
"Új" ASUS AM2+ alaplap "új" nVidia chipkészlettel.
-
Ayg0
senior tag
válasz
Borokafa #12386 üzenetére
nem, mert nem nagyon kisérleteztem vele. ezen pedig száz, hogy ddr3-as sp van. (hynix h5tq1g63afp-h9c azaz DDR3-1333@9-9-9)
-
Ayg0
senior tag
ismét segítségre lenne szükségem, mert elakadtam és nem értem a hibajelenséget.
az "fsb" órajelét próbálgatom és 260mhz felett elkezd szemetelni a kép, amikor sideport is aktív. ha átrakom uma-ra, gond nélkül megy tovább. úgy tudtam, hogy az sp egy független, kizárólag az igp-nek dedikált memória. akkor miért befolyásolja a ht órajelének emelkedése? -
csibor
addikt
Jetway MA3-79GDG Combo, 790GX 108€ 33000Ft tudásához képest még nincs is túlárazva.
-
Nokedli92
aktív tag
Hidd el ha lesz pénzem, akkor veszek 1-et.
-
Nokedli92
aktív tag
-
Nokedli92
aktív tag
Sziasztok!
Mi a különbség, a MSI DKA790GX, és a MSI DKA790GX Platinum-közt?
Platinumot vettem, de azért jó tudni, hogy mennyivel is tud többet.
Ezek lesznek benne:
Phenom II 940
Sapphire Radeon 4870X2
OCZ Reaper 2×1gb 1150mhz. -
Ayg0
senior tag
válasz
diablo1984 #12373 üzenetére
akkor jól mondtam. és nem csak phenomokról van szó, néhány opti is érintett, de azt már nem tudom mely modellek.
-
-
Ayg0
senior tag
válasz
TomBoy1986 #12364 üzenetére
a 780g megjelenése után egy vállalkozó kedvű felhasználó kereste a integrált gpu órajelének végét és 1100mhz körül fulladt ki ln2-vel. annak ellenére, hogy megmelték a gx-ben az órajelet és javítottak valamit az energiagazdálkodáson, kizártnak tartom, hogy bárki folyékony nitrogén kivételével a dka által kínált 1500mhz közelébe érne. pl ezért felesleges.
ha valakinek fx szerű cpu tuningra van szüksége, akkor jó lehet, de itt is az elvi 600MHz-es "FSB" maximum szintúgy badarság, legalábbis gyakorlati haszna nem sok van. persze nem ezektől lesz olyan amilyen, de ezeket is kifizeti az ember amikor megveszi.
és a fox se alap órajeles használathoz készült, hanem a felszereltsége (pl a chipset hűtés) fizikai korlatihoz megfelelőnek, de ennyire ne menjünk bele.amúgy itt egy tömör és átfogó teszt, többek közt a szóban forgó lapokról. látványos, hogy melyiket mire hegyezték ki. nekem fontos az integrált teljesítmény, az elsődleges szempont, ergo az egyik legjobb megoldás mellett döntöttem elvileg... persze vannak hiányosságai, de annyival nem rosszabb amennyivel olcsóbb volt a dka-nál.
-
Jamis
tag
Sziasztok!
Meg tudná mondani valaki mi a különbség az AM2 és az AM2+ között?
Előre is köszi.
-
Ayg0
senior tag
válasz
Gyuri27 #12358 üzenetére
ok, jó a platinum bios-a amit kapott és tévedtem a tuningot illetően. de nekem ettől nem lesz értékesebb, hogy 0,01V-ként adagolható a fesz a processzornak vagy 1500mhz-ig (
) állítható az igp órajele etc. nem az a célom, hogy század voltra pontosan kifacsarjam a processzorból az utolsó mhz-et is, vagy az igp-t a coolere hővezetési korlátait meghaladó módon túlhúzzam stb.
ütős, hogy elvileg ilyeneket is tud, de őszintén, hányan használják ki ezeket? a többségnek csak feles pénzkidobás, ergo továbbra is ott vagyunk ahol a part szakad; pro és kontra. nem tudom már, hogy hangsúlyozni: privát vélemény, hogy nem éri meg és senkit sem akarok és nem is tudnék lebeszélni róla hisz 2-3 nagyobb tudású ember szava áll az enyémmel szemben. nekem másak az igények, anno a foxival olcsóbban, számomra jobban hasznosítható szolgáltatásokat kaptam és kapnék most is, ha... de ezt fentebb már leírtam.
Amúgy meg a sima és platinum változat között nem 5k a különbség, hanem 7-8k.
attól függ hol nézed.
[OFF]Bon3ss
szívem szerint 28.000-et se adtam volna a foxért, de kritérium volt a ddr3 sp és abban a pillanatban ez volt a legolcsóbb.
(kb két hétre rá nándinál 23.900-ért láttam
) ha normalizálódna a ft értéke és vele egyenes arányban 30 körülre mérséklődne a platinum ára, elgondolkodnék, de így bőven a lélektani határon túl van.
egyelőre bízom benne, hogy foxék buherálnak valamit az a7 biosával és használhatom magában az sp-t, mert érzékenyen érintene ha emiatt passzolni kellene. ezt leszámítva (eddig) meg vagyok elégedve a foxival is.[/OFF]
*mod: kapcsolók miért nem működnek?
-
Gyuri27
félisten
Szerintem hagyjuk. Tom elmondta amit akart. Annyi csak, hogy a teszteket általában alap biossal és/vagy rev 1.0-s lapokkal készitik.
A másik fele a dolognak, hogy a tesztek kiinduló pontnak jók, de közel sem a valóság.
Olvasni kell az userek tapasztalatait, már csak azért is mert 4-5 tesztben nem tesztelnek minden procit és minden ramot. Egy dolog azomban biztos a totyikjában dicsérik a sima dka-t is. Amúgy meg a sima és platinum változat között nem 5k a különbség, hanem 7-8k.
Van akinek a + extra nem ér ennyi és van akinek meg nincs rá annyi. Tehát ha 5k is különbség ne dobálózzunk más pénzével.
A lapot meg ne húzzuk le egy szakmai totyikban két teszt elolvasása után. -
Ayg0
senior tag
válasz
TomBoy1986 #12352 üzenetére
azt kellene látni, hogy a gx platinum dfi fx szinten teljesít? ez dicséretes, de az előbbivel nincs bajom. az egyszerűbb dka ellen "emeltem fel a szavam", hogy 33.000-ért szerintem sok. pl a nagytesó 5k-val drágább, de van rajta fw, ddr3 sp, +1 hp és a tartozékok, ami a szimpla dka-nak nem az erőssége. elnézve a házon belüli és kívüli, jobb alternatívákat, tartom, hogy mindent összevetve a dfi dk m2rs-e után a 2. legrosszabb ár/érték arányú gx lap. de...döntsön mindenki maga.
-
Blaze71
őstag
válasz
Narancs #12355 üzenetére
Nem is tudom. Én is szoktam néha ezt-azt használtan venni, de alaplapot és procit, na meg DVD írót inkább újonnan. Valahogy alaplap esetében az a 3 év gari nem jön rosszul. Már cseréltek néhányat. DVD írót meg rengeteget. Nagyjából 5 éve vettem az elsőt, azóta is új van. Utoljára 2 hete cseréltek, még bőven garis.
-
TomBoy1986
veterán
Ha megnéznéd esetleg a tesztben szereplőket
S szerintem csak te nem érted...
51-esre:
Elolvashatod a PH-st is, az is mindegy, mert a tesztek készültét követően rendesen átdolgozták a BIOS-t az 1.5-ös verzióban, s fontos AMD-s update került bele, aminek köszönhető a jobb eredmény.
Na meg már nem 0.05V-onként állítható a CPU fesz, hanem 0.01 stb... sok dolog belekerült. Viszont ezzel csak akkor leszel tisztában, ha fektetsz bele egy kis időt, s beleolvasol a topicjába.
-
Ayg0
senior tag
válasz
Gyuri27 #12350 üzenetére
nem tudom eldönteni, hogy szándékosan olvasod szelektíven amit írok vagy egyszerűen figyelmetlen vagy, de bosszantó. speckó és review-k alapján nyílvánítottam véleményt. számomra az iXBT és/vagy a Legint tesztek olyan hitelesek, mint a PH!-s mérések. egyértelműnek tűnt a dolog, mert több helyen is hasonló eredményt kaptak, de ha már jelezted, elolvasom majd felhasználói tapasztalatokat is.
azzal viszont egyet értek, hogy a megugrott fox már nem éri meg úgy, mint anno, ez kétségtelen. ellenben a sima dka ettől függetlenül se lett szimpatikusabb. az ára miatt továbbra sem venném meg.más: multiplier problémá(k)ra valaki?
-
Ayg0
senior tag
válasz
Gyuri27 #12344 üzenetére
leírtam, hogy mi alapján nyilvánítottam véleményt, ne forgasd ki a szavaimat, légyszives. és ha nem tűnt volna fel, pár kommenttel korábban a foxxal kapcsolatos aggályaimat ecseteltem... te összehasonlítottad őket, én pedig reagáltam. gyakorlati tapasztalat még a sajátommal kapcsolatban se sok van, így csak a teszteket és a puszta tényeket (specifikáció) vehettem alapul.
TomBoy1986
melyik deszkát védted? mert a msi-ről írsz, de dfi-t linkelsz. melyikről beszélünk? csak én nem értem?
-
TomBoy1986
veterán
válasz
TomBoy1986 #12346 üzenetére
leviske linkelte: [link]
-
Gyuri27
félisten
LOL ne tesztet olvassál. Kérdezd Tomboy, Bon3ss barátunkat. Meg olvass a totyikjába.
A régi phenomot is szépen rángatták vele. Arról nem is beszélve hogy a sima dka biosa megegyezik a platinuméval. Da ha te mondod, hogy szar biztos úgy is van. A foxon meg faja.
Viszont van rajta normális hűtés. 3 év gari, esata, optikai kimenet. [link].
Persze felölem azt veszel amit akarsz. -
Ayg0
senior tag
válasz
Gyuri27 #12340 üzenetére
jahogyja... van sima dka790gx és platinumos verzió is; tisztasor.
átfutottam pár tesztet és a specifikációkat, és nem győzött meg, hogy őszinte legyek. nincs fw, se sideport, ellenben kapsz spdif-et. a tesztek (pl iXBT v. Legit Reviews) alapján pedig tuningban is gyengébb (mint a fox), ami a fő szempont.
privát vélemény, de a dk 790gx-m2rs után a második legrosszabb ár/érték arányú lap. -
Narancs
őstag
válasz
Oliverda #12338 üzenetére
18K-ból kell kihozni a proci - ram - alaplap - összeállítást.
Eddig ami megvan: X2 4200+ hűtővel - 7K; 2*2GB 800MHz - 3.5K;
Tehát 7,5K marad a lapra
Gép irodai célokra készül, tehát stabilitás és megbízható működés az elsődleges szempont. De persze ez nem jelenti azt, hogy lassúnak kell lennie. Ezek a régebbi AMD chipsetek lassúak, vagy még nem annyira megbízhatóak mint az újak? -
Narancs
őstag
Sziasztok!
AM2-es lapot szeretnék venni, de rengeteg fajta chipsettel árulják. Van olyan chipset amit érdemes kerülni, mert bugos, vagy sokaknak volt kompatibilitási gondja vele?
-
-
Ayg0
senior tag
válasz
HERR Z #12327 üzenetére
az egyelőre csak lehetőség, egy tervben lévő alternatíva, de ettől függetlenül jogos felvetés. igen, emiatt jobb választás a gx, de egyelőre sajnos ez minden.
[OFF]gyiku
nyílvánvalóan rossz döntést hoztam, vissza kellett volna mondani a rendelést. (utólag már én is okos vagyok
) egyébként tudod, hogy j&w lett volna, ha... de HERR Z ismerőse pont nem talált a nagykerbe nekem lépnem kellett. ez van.[/OFF]
mégvalami: keresgettem a legmagasabb "FSB" órajelet, amihez javallott visszavenni a cpu szorzóját, illetve visszaosztani a memókat. az előbbivel akadt egy kis problémám, egész pontosan az, hogy 9x szorzó alatt beragad az adott érték és csak bios resettel lehet visszadöccenteni a helyes kerékvágásba. illetve az se tetszik, hogy 7.5-től lefelé nincsenek egész szorzók. kérdésem, hogy a procc vagy a lap a ludas? esetleg mindkettő?
-
Gyuri27
félisten
-
Ayg0
senior tag
válasz
HERR Z #12325 üzenetére
128mb vram elég vizibicikli a mai játékokhoz
ahogy mondod. főleg 32bites memóriabusszal.
amúgy nem az uma b****a a csőröm, hanem, hogy aranyáron mérik a ddr3 sp-t a ddr2-höz képest és vásárlás után derül ki, hogy megvezettek, holott egy ~10k-val olcsóbb bio lappal a fet bordát leszámítva ugyanezt kaptam volna. (+2 rear usb csati az a2+ javára...)
és így a ha06 eladása is értelmetlen volt, mert a ph II-ben már ott az acc, azaz a plusz költség megint csak elkótyavetyélt kiadás. -
Ayg0
senior tag
válasz
HERR Z #12323 üzenetére
nincs szükség downgrade-re, jelen állás szerint csak a mosfet cooler meglétében külöböznek. és igen, ami biosa van.
kiváncsi lettem, hogy miért nem lehet csak az sp-t használni... írok is foxconnéknak; remélem nincs a j&w-s társához hasonló bugja, egyébként vissza fogom szolgáltatni. -
Ayg0
senior tag
válasz
HERR Z #12321 üzenetére
erre emlékeztem... neked is igazad van és nekem is. ezekszerint csak az utolsó grafikonra emlékeztem, sőt a mérések előtt fLeSs válaszolt is a kérdésemre:
'Az HD 3300-hoz kapcsolt Sideport működéséről tudni kell, hogy amíg csak a Sideport engedélyezett, addig annak az órajele 667 MHz (vagy amennyit beállítunk a BIOS-ban). Viszont ha UMA memóriát is használni szeretnénk, akkor az alaplap vagy a GPU a Sideport órajelét is visszaveszi, hogy szinkronba kerüljön a rendszermemória órajelével, tehát, ha a rendszermemória 400 MHz-en jár (DDR2-800), akkor a Sideport órajele is visszaskálázódik 667 MHz-ről 400 MHz-re.'
f***a... [SIDEPORT] opció híján vettem egy jó drága ta790gx a2+ -t.
-
Ayg0
senior tag
válasz
Gyuri27 #12318 üzenetére
akkor ez most, hogy?
de igp-t használok, ennyire futotta. legközelebb a cpu-t bővítem egy ph II x2-re vagy a mai hír után lehet hazárdírozok és x3 lesz belőle, de ez még a jövő zenéje. és csak utána a vga, mert amilyet szeretnék, az jelenleg elérhetetlen kategória. (HD4870)
hammontól vettem, akkor még ~28k volt.HERR Z
valamelyik ph-s tesztben úgy emlékszem gyorsabb volt az igp a sideportjával, mint uma-val megtoldva. emiatt, a fenti kép és a bios miatt kételkedek. minden arra mutat, hogy azonos órajelen ketyegnek...
tuti, hogy egymástól függetlenül mennek?
-
Ayg0
senior tag
pár hete egy foxconn a7da-s (790gx+sb750) "boldog" tulajdonosa vagyok. a gyártó ddr3 sideportos lapként reklámozta, ám legnagyobb meglepetésemre ezzel fogadott a bios:
Internal Graphics Mode
Options: [Disabled], [UMA], [UMA+SIDEPORT]
azaz nem lehet csak az sp-t használni.
kérdés, hogy az utóbbi opciónál a sideportot a lassabb, rendszermemó sebességére korlátozza? ha igen, akkor keményen megvezettek... -
leon8204
csendes tag
Sziasztok!
Van egy asus m2r32-mvp alaplapom amibe egy athlon 64 x2 6000+ os proci van.
Most szeretném egy Phenom x4 -re cserélni. A kérdésem, hogy kezeli ez az alaplap az am2+-os procikat. Az asus oldalán nézve elvileg igen, de nem vagyok benne biztos.Aki tud, kérem segítsen!
Előre is köszönöm! -
Bermi
aktív tag
sziasztok, am3-as topikot kerestem, nem találtam.
létezik mATX-es am3-as alaplap? -
sonar
addikt
válasz
VaniliásRönk #12305 üzenetére
Köszönöm mindenkinek az információkat.
Az, hogy elavult vagy sem nézőpont kérdése. Ha most veszek egy lapot ami supportálja az am2+ -t 5k-val drágábban és jó egy másfél év mulva meg a chipset lesz elavult ha procit akarok cserélni. Hülye ördögi kör ez. Csak azért nem akarok pénzt kiadni, mert supportál sok mindent amit nem használok ki. Egy év mulva meg már másik tokozás lesz... kezdődik a kör előlről. Meg ha komolyat akarnék venni akkor biztos egy C2D procit vennék nem AMD-t.
-
törölt tag
A GB gyakorlatilag minden lapjára rak LPT-t, csak tipikusan nem vezeti ki a hátlapra. A tűsor megvan hozzá a lapon, csak szerezned kell egy régi AT-ból egy LPT/COM bracket-et.
-
VaniliásRönk
nagyúr
A 740G-vel nem lesz gondod, max. a mellé pakolt SB700 déli híddal, de az sem valószínű.
Hadd ne kelljen felsorolnom, a lényeg hogy elavult, a Giga 740G speciel fogad AM3 CPU-kat is, de én akkor sem spórolnék ezen a 4-5k-n, hogy aztán később esetleg cserélni kelljen egy CPU-csere miatt.#12304 HERR Z: Éppenséggel X3/X4 is belemegy némelyik AM2 alaplapba.
-
HERR Z
veterán
a giga lapokon ott a soros port kivezetés, hammonnál 1200ft-ért meg tudod venni a rávalót
GIGABYTE accessory - LPT port 5+ 1261 Ft 1és akkor giga 770 ds3 vagy ud3, hogy időtálló géped legyen
am2: max 2 mag, HT 1000MHz(am2+ support újabb lapoknál megoldott, 1-2nél am3 is van)
am2+: phenom 1, phenom 2, am3 support kb mindnél megoldott, ddr2-1066 -
sonar
addikt
válasz
VaniliásRönk #12302 üzenetére
Keret az van, nagyon nem kell jobb.
nForce kilőve ez a 740g chipset mennyire megbízható driver ügyileg?
Illetve egy full láma kérdés: mi a különbség az AM2 és az AM2+ között? -
sonar
addikt
válasz
VaniliásRönk #12300 üzenetére
A nyomtató az usb-s, van egy willem programozóm annak kell az lpt port
Annyira még nem halt ki. Nézegetem az Aqua-ban mik vannak és amiket nézegtek Gigabyte lapokat azoknak a többségén van. Csak nem tudom, hogy milyen chipsettel érdemes megvenni? AMD 740g v nForce 560?
Új hozzászólás Aktív témák
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Hardcore café
- Az iPhone hajthatatlanságán gúnyolódik a Samsung
- Gitáros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobilinternet
- alza vélemények - tapasztalatok
- Szenzorosan védett 12V-2x6 kábel jött az ASRock berkeiből
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Eladó Apple Macbook Pro 2015 / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3242
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 2 i7-1165G7 32 GB Ram 512 GB SSD 1 év garancia
- Eladó karcmentes Realme 8 4/64GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest