- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Webb
csendes tag
Kedves Fórum társak, a segítségeteket kérném. Van egy Abit KN9 Sli-s AM2-es lapom,
-Athlon X2 6000+ (3000Mhz) F3 Steppinges jelenleg 3200-on megy...
-3x 1 GB 800 Mhz Kingmax Ram
-Gainward Bliss 8800 GTS 320 MB Golden Sample kártyávál
Vista van a gépemen, a problám a következő, előző procim egy 3800+ volt, és pl game közben kb olyan 20% teljesítmény növekedést veszek észre...
Miután beraktam a 6000+ es procit, nem akarta felismerni, se biosba se máshol....azt írta ki hogy ismeretlen processzor 3000 mhz és annyi....bios frissítéssel megoldottam. De így is azt érzem hogy valami visszafogja a gépet.......Na most a kérdésem: Ha cserélek alaplapot, mondjuk egy AMD Chipsetesre, akkor javulni fog ez az állapot? Vagy jobban kihasznála a gépet?
A Választ privátba kérném mert nem sűrűn tudok gép közelbe lenni, melóm miatt....Amennyiben javít az amd chipsetes dolog, tudtok ajánlani valami jó deszkát?
Előre is köszönöm: Üdv. Webb
-
SpZ
senior tag
GIGABYTE GA-MA78G-DS3H aha persze XD
akkor már 10k ért 8600 gt meg 10k ért intel 2xxx
16k ért vettem a mostani alaplapom (GB P35-DS3) -
Mercutio_
félisten
Ha jól számolom 16 az alaplap + videókártya, 9-ért kapsz 2600xt pci-expresst (pl. első hirdetés, de 9700 újonnan boltban, tobb helyen, 7-ből meg találsz korrekt ATI alaplapot az aprók között annál az x1650-nél fényévekkel gyorsabb a 2600xt, az újabb alaplap pedig általában fejlettebb, jobb a hangja, kevesebbet fogyazt és fűt, stb.
-
band1103
őstag
Az a helyzet hogy mindenkinek igaza van abban amit mond vagy állít, de vegyétek figyelembe mit akar a srác és egyébb felsorolt dolgott.
NEM akar olyan gépet amit később fejlesztene.
NEM olyan gyors a 78G-DS3H-nak az IGP-je mert nincs sideportja. Tudom mert Én teszeteltem. összehasonlítottam egy 9600XT-vel és Quake4-ben fölényesen verte az IGP-t.
NEM mondom azt hogy vegye meg a Ma78G-ds3h -at. Az Ő CÉLJÁNAK nem tökéletesen de jobban megfelel a legelöször ajánlot Asshrock (direkt igy) -
nesa
veterán
A procival nincs semmi baj ha nem huzod alapon 1v olton 1 zalman 9500 szinte paszivan elviszi letoltes kozbe max 10-20 percenkent porog fel kicsit azt ujra leal....
Az Int vga problemadat meg nemtudom se elfogadni se megerteni (ezek mar nem olyanok mint amik jopar eve voltak meg amiket az intel mais csinal ) ezek teljessen jol hasznalahtoak ,keveset fogyaszt es nema,vayg nem ez a celod??
Szal en meg mindig azt mondom vedd meg a Ma78G-ds3h lapot.
-
SpZ
senior tag
válasz
Mercutio_ #10192 üzenetére
gépem lásd profilom -> asszem az elég jó játékra
ezt energiatakarékosnak szánnám max öcsémnek akadjon min-en az assasins creed,
non stop letöltésre lenne fontos hogy halk legyen,
Msi asus nem szeretem szval kivárzva és integrált vid kártya is, van itthon 1 gb 667mhz ddr2 nanya ramom az menne bele van 1 400w deer táp noctua ventivel így jó halk, maxtor winyó, gépház Van ,de alaplap, vid kártya proci kell,
Prociban ragaszkodom AMD 4400+ G2 Stepping + Swif 800ventri ez 8k ért halk és elég erős, de pcie-t se szeretnék főleg nem nvidia-t, csak ha van olcsón ati pcie-ban ami veri az agp-s 2600xt,
Kb ennyi XD -
Mercutio_
félisten
A videkártya ennyiért gáz, az alaplap olcsó, de továbblépésre esélytelen, írd le pontosan mid van (ház, táp, 9800 pro agp ha jól értem) és azt, hogy mire használnád, miket akarsz az alaplapba tenni, aztán kitalálunk neked valami olyan összeállítást, ami megfelel az elvárásnak, és később nagyobb beruházás nélkül továbbléphetsz.
-
SpZ
senior tag
aha kösz a tanácsokat most kilátásban van 1 gép elvileg így adják
játékra nem lesz használva max 1x megnézek rajta valami
ASROCK AM2NF3-VSTA 4 000ftSapphire ATI Radeon X1650 Pro 256M GDDR3 agp 12 000 ft
AMD 4400AMD 4400+ G2 Stepping 8 000 Ft + Swif 800-hűtővel
1 gb 667mhz ddr2 nanya
van régebről 400w deer
24k az egész és mehet nonstop
-
Mercutio_
félisten
Jobban jársz ha elpasszolod a 9800pro-t és PCI-expressben gondolkodol
Ha van DDR1-es memód annak jó ára van, 2x1GB áráért 2x2GB DDRII-t kapsz, ha nincs akkor megintcsak DDRII a cél, hisz sokkal olcsóbb, mint a DDRI.
Veszel egy ATI 780G/GX csipszetes alaplapot az passzív és hűvös, hardveresen játssza le a h.264es videókat is, beletolsz egy passzív 2600xt-t, amit 10k alatt már boltban megkapsz, vagy ha újabb játékokat akarsz nyomni egy 3850/70-et (ennél erősebb kártyához a proci gyenge, és a 48xx-ek fűtenek is keményen, tehát ahhoz hűtés kell, az pedig zajjal jár, bár a 38xx-ek is érezhetően forófejűbbek, mint a 2600xt) -
nesa
veterán
En aztmondom hagyd a fiokba azt a kartyat lehet 3 honap mulva beszarik igyis ugyis... inkabb ezt vedd meg van rajta int vga.
-
SpZ
senior tag
hali
energia takarékos és csendes gép a cél
AMD Athlon 64 X2 4850e AM2 BOX sztetek emellé milyen alaplap illene?
agp-s re gondoltam ha az megoldható, van itthon 1 Ati Radeon 9800 Pro passive és azt raknám bele -
Zadia
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne,hogy a két chipset közül melyik a jobb.
----ATI RD 480
----nForce 520
Asrock alaplapot néztem ki az egyik ismerősömnek,csak nem tudjuk eldönteni,hogy melyik chipsetes lapot vegyük egy 4600+-os procihoz.
A válaszokat előre is köszönöm -
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #10177 üzenetére
Nem a mesterkártya a lényeg. Hanem, hogy különbözö vga-k is mennek.
leviske: természetesen harag nincs. Nem a csigát akarom össze kötni a nyúllal. Arra próbáltam utalni, hogy a cf sokkal több mozgásteret enged mint az sli.
[link] cf kompatibilitási lusta
-
leviske
veterán
válasz
Gyuri27 #10175 üzenetére
Akkor elnézést.
Bár nem tudom mi hülyeséget írtam... Az ATi csak azt tudta kiküszöbölni, hogy ne kelljen azonos azonos márkától, azonos tipusú kártyát venni... bár ezt a masterkártya miatt nehéz is lett volna megvalósítani.
Ahoz, hogy pl: az RV770-et és az RV670-et összeköthessék, meg kellett volna oldani, hogy pl a X1900-asok és a X800-asok is együtt tudjanak működni.
De ez nem a CF topikja, tehát folytassuk ott, ha akarod.
Amugy meg nem akartalak kioktatni és elnézést, ha olyan hangvételűnek érzékelted hsz-om.
(#10177) diablo1984: Az X1950-esek megjelenésével megszűntek a master kártyák.
-
-
Gyuri27
félisten
válasz
leviske #10171 üzenetére
"Természetesen a speciális kártyák a többi Radeon X800-zal és X850-nel is üzemképesek lesznek, de ilyenkor korlátozások lépnek fel. A rendszer a kevesebb futószalagszámú kártyához alkalmazkodik, de az órajeleket megtartja, így a gyorsabb kártya várakozásra kényszerül. Példának okáért egy 12 futószalagos, 400/350 MHz órajelű Radeon X800-at használva a CrossFire Edition kártya magasabb órajelei miatt várakozó köröket fut majd, és négy pixelfutószalagja is lekapcsol. Mindezt figyelembe véve CrossFire alkalmazásra a legszerencsésebb a Radon X800 XL vagy X850 XT, és kérdés, hogy képes-e két 128 MB-os Radeon CrossFire Edition együttműködni, mert egy ilyen páros ár/teljesítmény aránya nagyon jó, hiszen elvileg 128 MB-os X800 XL-ekről van szó."
"Szóljunk először az NVIDIA – korábban általunk is bemutatott – megoldásáról, mely SLI névre hallgat. Az SLI, azaz Scalable Link Interface működéséhez két azonos típusú GPU-val szerelt videokártyára és egy SLI-kompatibilis alaplapra van szükség."
"Az NVIDIA megoldásához hasonlít az ATI többkártyás rendszere, de több ponton el is tér attól. Az ATI megoldásának neve CrossFire lett, anno ezt is bemutattuk már. Az ATI-féle „SLI” kiépítéséhez szükség van egy master, azaz Radeon X850/X1900/X1950 CrossFire Edition kártyára, amely végül a „sima” verzióval összekötve képez egy CrossFire konfigurációt, amennyiben ezt a műveletet CrossFire-kompatibilis alaplapban visszük véghez. Az NVIDIA megoldásához hasonlóan az ATI kártyáit is egy kiegészítővel kell összekötni, ez a CrossFire-kábel. Az X1900 GT-ket és az ennél lassabb kártyákat (X1600, X1300) nem kell külön kábellel összekötni, ugyanis az adatok PCI Express adatsávokon mozognak, ami ugyan (elvileg) lassabb, mint a külön erre a célra szánt kábeles módszer, de ezeknél a kártyáknál ez nem okoz látható teljesítménycsökkenést. A kérdés csupán az, hogy az ötlet kiötlője, az NVIDIA avagy a jelentős hátránnyal érkező, de az ellenfél hibáiból tanuló ATI végzett-e jobb munkát, és erre ezúttal fényt is fogunk deríteni."
Azért még így harminc fölött is emlékszem. De azért csak tanits mester. Persze ne hülyeségekre.
Oliverda: csak akarat kérdése szvsz. Ha nem akarják nem megy. Mint ahogy a 3200 sem megy a 3650-l pl. De miért is ne mehetne? Most azt hagyjuk mennyi lenne az értelme.
-
leviske
veterán
Ezt hogy a fenébe...?
(Most látom, hogy nem linkelte a képet... a WiC-es eredményt érdemes nézni)
Amugy ASUS Crosshair II teszt.
Az SB750-es deszkák csúnyán elfogják verni.
(#10160) Oliverda: Ha jól tudom, akkor a 790GX-et HCF-be lehet kötni a HD4400-al.
(#10172) Gyuri27: ez nem egészen így van... az nV-nál egyforma gyártó kellett és az ATi ezt küszöbölte ki. A GPU-nak ugyan olyannak kell lennie... és ha valamelyik kevesebb rammal, vagy kisebb órajellel rendelkezik... akkor lehúzza a gyorsabb/erősebb változatot.
-
hahajdu
aktív tag
értem.. de az s2h miért nem jó phenommal?
-
hahajdu
aktív tag
jajj most látom, hogy az Asus-on nincs firewire.. maradt a két lap:
GA-MA78G-DS3H
GA-MA78GM-S2H -
Balinov
titán
válasz
HarryPotter #10144 üzenetére
nem,nem szallitanak, max Kanadaba.Megkerdeztem.
-
hahajdu
aktív tag
780g-s lapot keresek, kritérium, hogy legyen rajta firewire port.
résztvevők:GA-MA78G-DS3H
GA-MA78GM-S2H
Asrock A780FULLDISPLAYPORT
ASUS M3A-H/HDMI,sAM2esetleg: GA-MA770-DS3 ?
Főleg az Asrock-ra lennék kiváncsi, de bármilyen tanácsra vevő vagyok.
Előre is kösziedit: most látom, hogy az asrockon nincs 7.1-es hang :S
-
Oliverda
félisten
válasz
TomBoy1986 #10150 üzenetére
A DS5 mentségére legyen mondva hogy a 9850-em abban is viszi a 3GHz-et hasonló beállítások mellett.
Ayg0: Tudtommal a HD 4xxx nem köthető CF-be a HD 3xxx-es kártyákkal sem és ugye a 790GX-ben tulajdonképpen egy HD 3300(3200) van.
-
-
diablo1984
veterán
válasz
TomBoy1986 #10155 üzenetére
ját jah, olvastam, mondjuk az amd-nek kellenek a szorzómentes procik és az erre rááló tunningprocik, mert így a c2d procikat nehéz lesz utolérniük!
mondjuk eddig a 4mag nem hozott lázba, mert nincs akkora előnye a 2 magossal szemben, mint amekkora az árkülönbség, meg a tunningra sem hoztak ki olyan szériát, mint a g2-es birsek.... én a mostani gépemmel a giga lappal és a g2-es birssel elégedett vagyok maximálisan, és amire nekem kell arra bőven elég!
-
HarryPotter
őstag
válasz
TomBoy1986 #10155 üzenetére
Valóban, az SB 750 állítólag annyival tud többet tuningban, hogy mindenképpen átálltam volna, de így meg egyenesen kötelező is.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
diablo1984 #10154 üzenetére
Chipset esetében én is azt tapasztaltam, hogy az SB600 nem olyan meleg, de többeknél az
-
diablo1984
veterán
válasz
TomBoy1986 #10153 üzenetére
akkor reménykedjünk, hogy az újabb chipsetek jobbak lesznek!
HarryPotter: igaz, a giga sem hűti agyon a chipjeit, nekem zalmi van rajta, és hűűűűűűs, viszont a másikat felesleges jobban hűteni, mert tudtommal a sata, ide, usb meg hasonló dolgokért felelős, amit egyszerűen nem tudsz amúgy sem húzni! szóval arra elég a gyári hűtés!
-
TomBoy1986
veterán
válasz
diablo1984 #10151 üzenetére
FET elfüstölt - azért off, mert fentebb már volt.
A chipsetben van igazság, de nem az északi híddal volna itt a gond, hanem az SB600-zal
Amúgy az a vicc, hogy 2600MHz-et alapfesszel megy (1.2V), 1.3-mal meg 2750-et, s 2800-nál meg mindegy, mert nem lehet stabilizálnina ne vicceljünk...
Egyébként a normál esetek eddig úgy zajlottak, hogy terhelés alatt instabil a gép. Na ez megváltozott az SB600-nak hála, mert jelen esetben akkor instabil, ha nincs terhelés
=> szörnyű
-
HarryPotter
őstag
válasz
diablo1984 #10151 üzenetére
megtette ezt TomBoy fentebb nagyon pontosan. A lap nem tuningbarát, hiába mondják annak. A 9600-amat max. 2,5-re lehetett húzni, de a 9850-em is 2,8-nál megállt. Mindkét prociban több van, szvsz. Az NB és az SB hűtése pocsék. Az NB-t még meg tudtam oldani (nem olcsón, egy TT extreme spirittel) de az SB-t nem.
-
diablo1984
veterán
válasz
HarryPotter #10149 üzenetére
miért, leírnád a negatív tapasztalaidat a lapról?
TomBoy1986: nálam a 690g-s bejött nagyon, bár azt hallottam, hogy az am2+-osokban bonyorultabb a tunning, meg lehet nem is megy annyit a proci benne, de nem gonoltam, hogy ennyivel nem jobb! nem lehet, hogy ez a chipset nem a legjobb széria?
hogy halt be, mi lett a baja? -
TomBoy1986
veterán
válasz
diablo1984 #10146 üzenetére
Felültem én is az itteni hülyeségnek...
Mert hogy a Gigabyte így meg úgy...Még tuningban sem tud többet az MSI-nél az a legszebb, mert azzal 2700MHz-et hoztam ki a Phenomból, ezzel meg 2800-at instabilan. 2750MHz volt, amin nem halt le... na bumm.
Tehát a pozitívum +50MHz, viszont cserébe kaptam egy iszonyatos chipset hűtést, finomhangolhatatlan ventilátorszabályozást (vagy on vagy off), RAM kezelése egy nagy semmi...(a RAM-jaim az MSI lapokban 930MHz-et is mentek, itt meg 880-at sem voltak hajlandók). F4-es BIOS-szal még CL4-ben el se lehetett indítani a gépet (~830-840-ig bírják a RAM-ok). De becsületükre legyen mondva, hogy F5C-vel már ment CL4-ben a RAM.
De ha azt hinné valaki, hogy a DS4 képes csak ennyire, akkor megintcsak azt kell mondani, hogy téved, mert a DS5-ben sem sikerült 2 9850BE-ből kihozni a stabil 3GHz-et, sőt slett27-nek csak 2.8-at. Ezzel szemben ott az ASUS M3A32 Deluxe, amiben meg Cagm^c-nak 3.2GHz-et megy. Vagy Oliverda DFI-ában 3.1GHz.
Ez a meghalás már csak hab a tortára. Pedig igyekeztem vigyázni rá: [link]
-
HarryPotter
őstag
válasz
diablo1984 #10146 üzenetére
sajnos nem....soha többé giga
-
diablo1984
veterán
válasz
HarryPotter #10142 üzenetére
ennyire nem vagytok a gigával megelégedve?
-
Oliverda
félisten
válasz
HarryPotter #10144 üzenetére
Az jó. Legalább mindenkinek más márkájú SB750es lapja lesz és így talán megtudjuk hogy melyik a legjobb.
-
Oliverda
félisten
válasz
HarryPotter #10142 üzenetére
Melyikre?
-
HarryPotter
őstag
válasz
TomBoy1986 #10140 üzenetére
nálam is lesz egy eladó DS4....de én foxconnra szeretnék cserélni.
-
Oliverda
félisten
válasz
TomBoy1986 #10140 üzenetére
-
Oliverda
félisten
válasz
TomBoy1986 #10134 üzenetére
MSI-t eddig sajnos még nem láttam külföldi webshopokban sem.
-
TomBoy1986
veterán
Köszönöm!
-
Ayg0
senior tag
válasz
leviske #10133 üzenetére
Nem bántottál meg, ahogy én se illettem egy rossz szóval se a 3850-et, ergo valamit félreolvashattál szerintem. Én a 790GX 3-way CF teljesítményével vagyok elégedetlen, mint "performance gaming platform" merthogy ennek hírdeti az AMD. A perf. kategória beugró teljesítménye lejjebb tolódott a HD4800-as széria érkezésével az előbbi típusig. A 3850-nél pedig a HD3400-as HCF nyakamat rá, hogy lassabb (azaz max value csoportos) és drágább is. Ezekszerint nálam mentek el otthonról, hogy ezek után még mindig lehúzásnak tartom, mint midgaming cucc?
(#10129) daa-raa
Többet is átfutottam. Pontosan melyikre gondolsz?
-
bnss
veterán
válasz
Gigabyte és Jetway lap már előrendelhető az aprók között.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Ha bazárból akkor elég hamar. Némelyik ugyanis kinről intézi.
-
TomBoy1986
veterán
Valakinek nincs információja arról, hogy itthon mikortól lehet majd ezeket a 790GX-es lapokat megvásárolni (konkrétan az MSI-vel érdekel, de feltételezem, hogy a Giga, ASUS, Foxconn közel egyszerre hozza be őket)?
-
leviske
veterán
Nem akarlak megbántani, de ugy látom te sem nagyon követed figyelemmel a CFX fejlődését... Arról nem is beszélve, hogy én azért megnézném azt a játékot, amit nem bír egy HD3850 már magában is 1280x1024 ill. 1680x1050 felbontásban...
Arról nem is beszélve, hogy a CF átlagban 80% körül skálázódik, ami nem rossz. A QCF pedig 3.2x teljesítményt tud felmutatni egy single kártya teljesítményéhez képest, ami ugyszintén nem rossz.
És a RV770-ben még eszközöltek is pár újítást, aminek hála a QCF kb. 3,6x-ra erősödött egy single kártyához képest.
Ha pedig a 790GX-re gondolsz, mint multimédiás PC-be való alaplap... akkor halkan meg kell jegyeznem, hogy a 780G (HD3200) az egyetlen IGP, ami low beállítások mellett képes akadás mentesen futtatni a legtöbb játékot (köztük a Crysis-t is)... és mivel a 790GX a 780G erősebb IGP-vel (magasabb órajelekkel) ellátott változata... nyugottan kijelenthető rá, hogy a Gaming platform része.
De amugy megjegyzem, hogy szerintem csak az SB750 miatt már a Leo platform része a SB750-el frissített 790FX-el és a SB700-al frissített többi chipsettel együtt. (És a R700-asokkal és a Denebekkel együtt)
-
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984 #10131 üzenetére
megnéztem, és tényleg az abitban van a százlékos lehetőség, a gigánál a systemre semmi sincs! vagyis a ventifordulat megállására figyelmeztetés, de szabályzás sehogy....
sorry, rég néztem már a giga biosába, az abitéval kevertem kissé....
-
diablo1984
veterán
freezer 64pro van a procin, az 4 pines, a másikon egy 12cm-es sima venti 3 pines!
az abitnál is szintén freezer 64pro van 4 pines és egy 9cm-es 4pines hp venti(igaz, abból 3 van bekötve, mert 1 pwm van a lapon, de cserébe még azon van vagy 2 nem szabályozott csati.....mindjárt meg is nézem, mert mostanában az abitot babráltam jobban.....
-
lsc
nagyúr
válasz
diablo1984 #10128 üzenetére
Neked a hűtőid milyen csatlakozósak ? Mert a lapban a pc healt menüben csak annyi van, hogy auto , pwm, voltage . A pwm jó a 4 tűshöz , a voltage jó a 3-ashoz , viszont ha mindkettőt használom akkor az egyik nem jól /maxon/ megy /próbáltam/ , tehát egyformát kell csinálnom . Mivel nem kapok pwm-es házhűtőt a procihűtő lesz TX2 , csak "szerencsére" most az sincs itt szhelyen .
Abit lapomban nekem is működik /annak messze jobb a venti szabályozása mint a gigának/ , viszont ott nincs gond mert a tx2 és a házhűtő is 3-as csatlakozós . -
-
lsc
nagyúr
Ez így igaz , csak a procihűtőm 4-es a rendszerhűtőm 3-as . A bioszban nem találtam külön szabályozást , a kettőt együtt lehet . Most nemes egyszerűséggel lehúztam a rendszerhűtőt /szhelyen 5 boltban sem tudtak adni 4-es 8 cm-es rendszerhűtőt / , meglátom így hogy bírja , nagy terhelése nem lesz a gépnek .
-
Ayg0
senior tag
válasz
Mercutio_ #10122 üzenetére
Szerintem viszont teljesen más szitu, ahogy a HD3850 is teljesen más teljesítménykategóriába sorolható, mint a HD3470... De nem is ez volt a lényeg, hanem, hogy mekkora vakítás ez a fajta a 3-way HCFX AMD részéről, mert a teljesítménye nevetséges egy gaming platformhoz, pedig aként aposztrofálják. Inkább munkához vagy esetleg multimédiás pc-be tudnám elképzelni.
-
nesa
veterán
válasz
diablo1984 #10121 üzenetére
Azt meg tegyuk hozza hogy a 3 pinest is ugyanugy vezerli csak biosba be kell alitani.
Persze vannak ortoped lapok amik nemkepesek ere de a GIGA lapoknal PL nem problema. -
lsc
nagyúr
Üdv
Giga 74gm-s2h lap és egy be 4450 procival lett összerakva egy gép , a hőfokot Ti mivel méritek ? Az everest 4,2 1170-től a gép meghülyült , az nem jó , a hwmonitor szintén hülyeséget ír .Mod Balinov: Látod az eszembe sem jutott, kipróbálom, köszi .
-
Ayg0
senior tag
válasz
Balinov #10113 üzenetére
Most őszintén, ki az a kakukk, aki egy 16.000Ft-os 3850 helyett inkább két darab 3470-et vesz ~18.200Ft-ért? Max az akinek féltucat kijelző kell egyszerre, mert a 3-way Hybrid CF teljesítményét ebben a "csúcskombinációban" is valahol a HD3850 és az 512MB-os, DDR3-as 3650 közé tenném - bár lehet még így is rendesen felértékeltem...
Megeshet, hogy alábecsülöm ezt a célcsoportot, de szerintem minden ilyen vevőre legalább 2-3 eladott high-end kártya jut. -
Ayg0
senior tag
válasz
diablo1984 #10110 üzenetére
Osztom. Pusztán a kiváncsiság vezérelt a kérdés felvetésekor, hogy valós újításról beszélünk e. Ha igen, inkább lehúzásnak, mintsem hasznosnak tartom ezt a fajta CrossFiret. Mire jó ez? Növelni az eladásokat low-end szektorban?
-
törölt tag
válasz
diablo1984 #10105 üzenetére
Ezt írtam én is.
A csatlakozó megégése pedig nem a nagy átfolyó áramerősség, hanem a nem megfelelő csatlakozási nyomás és ebből kifolyólag a megnövekedett átmeneti ellenállás következménye. Ilyet akár egy 33W-ot disszipáló 750MHz-es Duron is képes előidézni (régen az EpoX lapok aljzatai ritka szar minőségűek voltak, nem egyet láttam hasonló tünetekkel).
A tápnak ugyan mindegy hány vezetéken juttatja el a delejt a fogyasztóhoz, terhelés szempontjából nem jelentős az eltérés.
-
Ayg0
senior tag
válasz
diablo1984 #10108 üzenetére
Köszönöm! És az első kérdésre esetleg?
-
diablo1984
veterán
volk korábban belinkelve a gigának az új deszkájának a tesztje, ami sideportos, és ott ki lehetett választani, hogy sideport legyen, Uma, esetleg mindkettő! nem sz@rja össze magát, az csak besegít, mint a külsős vga esetén is a rendszer a memóriában fenntart egy kevés helyet, mégsem csíkoz....ugyanígy van az igp esetén!
-
Ayg0
senior tag
Mivel nincs a chipsetnek saját topikja, így gondoltam megpróbálom itt:
Ez valós feature vagy fake hír? Ha az előbbi, akkor a csúcs tri-way hybrid cfx az RS780D + 2db HD3470 lenne?
Másik: Sideport + UMA
Ha a Sideport memó típusa DDR3, de az IGP kapna UMA-t is (ami ugye DDR2), akkor ebből lesz-e valami kavar? (instabilitás, szemetelős kép stb) Vagy az UMA csak simán visszafogja az SP órajelét?
-
Balinov
titán
válasz
diablo1984 #10105 üzenetére
Drymant ismerem, nagyon vagja a temat! Neki elhiszem amit leir.
-
Oliverda
félisten
válasz
diablo1984 #10099 üzenetére
-
diablo1984
veterán
válasz
#65675776 #10102 üzenetére
pl codegennél meghal a táp....
az olyan tápoknál, mint a chieftek és az fsp lehet nem számít, de a gagyi sz@roknál lehet hogy nem mind1! azért a gyári 8tűs 8 külön kábelen jöhet, nem a csatinál ágazik szét, de én személy szerint inteles lapnál futottam ilyenbe bele, de 4 tűvel is ment rendesen(igaz cerka procival
fúj intel
)
-
törölt tag
válasz
diablo1984 #10101 üzenetére
Csak egy dolog változik ilyenkor: a tápkábel vezetékeinek terhelése. Kevesebb vezeték esetén mindegyiken több áram fog folyni. Semmi több változás. (Max még annyi, hogy kicsit melegebbek lesz nek a vezetékek.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Micron SO-DIMM laptop memória 4GB DDR4 3200MHz MTA4ATF51264HZ-3G2J1
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RTX 3070Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S9+ 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest