- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
Rebell #120597 üzenetére
"Tudnátok ajánlani 1 szervizt, vagy itt egy PH Kollégát, aki tudna ennek a javításában segíteni?"
Semmilyen kijelzőt nem lehet javítani, csak újat tenni bele, ami egyre nehezebb régebbi TV-kbe, mert a készlet merül. Altalában annyiba kerül, mint az egész TV, mert a többi rész filléres tétel
-
-
eFeMeR74
senior tag
válasz
Rebell #40570 üzenetére
Én nem is használom az allsharet
(letöröltem, mert sz.r)
A Serviio messzemenőleg sokoldalúbb progi.
Mindent lejátszik mivel a PC van és nem a beépített ML használja a TV-nek
Ha valami gond van vele akkor a TE gépeden lenne a hiba mivel a Serviio azokat a Codececet ill filtereket használja ami a gépedre fel van telepítve. rakd fel ezt: FFDShowRáadásul pont a mkv filek lejátszása miatt használják - mindent visz
"Egyre elterjettebbek az LCD TV-k, és ezek között is jópár típus képes LAN-on média szerverekkel kommunikálni.
Így, ha a számítógépünkön fut egy ilyen média szerver alkalmazás, és a TV is ezen a hálózaton van, akkor a filmjeinket, zenéinket elérhetjük a TV-n is. Ezen leírásban a Serviio nevü alkalmazás telepítését írom le.
Kollégámnak nemrég szüksége volt egy ilyen alkalmazásra a Samsung TV-jéhez, és kellett egy kis idő mire összejött, jobb leírni, mert elfelejtődikMás programokkal (pl rygel, minidlna) nem jött össze az mkv és egyéb formátumok támogatása, csak ez a program hozta a tökéletes megoldást." cikk: [link]
-
Parson
addikt
válasz
Rebell #40025 üzenetére
Az oldal hasznos, de amit bemásoltál az nem indokolja az opció hiányát.
Az oldal alján viszont a következő szöveg áll:Connect your devices through Audio Return Channel-enabled HDMI ports. HDMI Licensing has strongly recommended that Adopters label all Audio Return Channel-compliant HDMI ports with the letters "ARC" for easy identification, but does not require manufacturers to do so. Please check with your manufacturer to determine which HDMI ports (if any) will support Audio Return Channel functionality.
Ezzel pont azt irják le, amit feltételeztem, hogy erősen ajánlják az ARC opció HDMI portonkénti feltűntetését, ha az adott port tudja, de nem irják elő kötelezően ezt a gyártóknak. Igy ez még mindig kérdéses a D5000-es esetén az én olvasatomban.
-
Parson
addikt
válasz
Rebell #40021 üzenetére
Szóval elméletileg fel kell tűntetve lennie az ARC opciónak a HDMI portok vmelyikénél?
Van egy oldal, ahol a másik TV-m - Samsung UE40D5000PWXBT - leirása alapján az tudja ezt az ARC opciót, viszont most megnéztem, és ezen nincs feltűntetve egyik HDMI portnál sem...
Az első TV-m az ősöknél van, majd meglesem ha náluk járok (jobb lenne enélkül is tudni), oda kéne ez az opció az erősitő és TV közötti HDMI kábel kapcsolathoz.
-
Flashget
félisten
válasz
Rebell #39683 üzenetére
csak a tisztán látásért a tavalyi D 6xxx modellekbe jobb panel van mint az idei E szériás 6xxx-be az ultra clear panel. idei modellek esetében már a 7000től felfelé rakták be.
Én biztos, hogy nem váltanám le a D6100-at E6100-ra na meg ezek a gagyi műanyag talpak az üveg helyett is ...
Az meg majd kiderül mivel bassza át az embereket a samsung az F modellekben, mert ezt én már annak veszem. -
JoeYi
őstag
válasz
Rebell #39673 üzenetére
szerintem olyan 130e Ft-ért érdemes árulnod, hogy bárki szóba álljon veled. Ennek okai: még boltban is kapni 154e Ft-ért. Az ES6100-at megkapni 160-ért, valamint az EH6030-at újonnan is 135-ért adják. Ennél kétségtelenül jobb a D6100, főleg wifi stickkel együtt, de ezt aligha tudod megmagyarázni a hírdetésben úgy, hogy ne csak azt lássa a vevő hogy miért venne 1 éves tévét ha hasonló árban 0 km-es is van
-
€uro
őstag
válasz
Rebell #39683 üzenetére
Egy percet sem kell várnod. Árazd be magadnak, hogy most mennyiért adnád el szívesen. Aztán a piac majd úgy is dönt. És akkor adott esetben majd X tízezer forinttal olcsóbban is eladnád a terméket. Ez esetben majd csökkented az árat.
Veszíteni nem veszíthetsz. A tévé ára feljebb nem fog menni, csak lejjebb.
-
€uro
őstag
válasz
Rebell #39677 üzenetére
Az ár valóban magas. De lesz rá vevőm.
A garancia sokat jelent. Ha az én áram magas, akkor a tiéd a négy év garanciával reális.
Ha nem sürgős eladnod a tévét, akkor hirdesd meg 150-160e-s áron. Aztán majd úgyis jönnek az ajánlatok, és eldöntheted, hogy mennyit engedsz belőle.
-
€uro
őstag
-
Rebell
senior tag
válasz
Rebell #36985 üzenetére
Szóval, amint a Router védettséget feloldom. , akkor már látja a telefon a Tv-t (Allshare és Remote Control működik), viszont, amint aktív a Router Password, úgy már nincs csatlakozás.
Ha jól sejtem a telefon más IP címet kap és mivel nem azonos, ezért nem látják egymást az eszközök.Ha van tipp várom, és ha ezt Offolnom kellett volna, akkor bocsánat
-
nightshadow
veterán
-
reggi
aktív tag
válasz
Rebell #32725 üzenetére
Minden kompromisszimukkal jár,mint minden az életben.Csak akkor durran el az agyam,mikor valaki azt irja,hogy a beépített lejátszó egy kalap szar.Egyesek itt akkora királyok,hogy hihetetlen.Persze én is észrevettem,hogy nem tudom betolni a tvbe a BR lemezt
.Ez egy kompromisszum.. Nem azt mondom,hogy csucsszuper a lejatszoja,csak ne a vegletekbe gondolkodjunk már. Azért arra is gondolni kellene,hogy vannak akik a fórum alapján döntik el. milyen tvt vegyenek.Azoknak az,hogy szart sem ér nem igaz ismerjük el. Két napja játszottam le rajta egy 25 gigas m2ts-t, gond nélkül vitte. DVD-ról meg annyit,hogy a dvd lejatszom 2 éve be se kapcsoltam, így valószínűleg az, hogy a tv nem tudja játszani marhara zavar...
-
Bogyi007
veterán
válasz
Rebell #32718 üzenetére
A Ps3 mint külsős médiaplayer?! Ne röhögtess....
Ha mkv vagy mpeg4 filmet akarok nézni normális Hd minőségben akkor nem fogok ezért 3 ( sőt 4-et ha a Wifis routert is odaszámolom) készüléket is bekapcsolni ezért, márpedig ilyenkor kell egy Pc is amin mennie kell a Media Center proginak, kell a Ps s egy megjelenítő is.Inkább a Tv-ről nézem ezeket, sokkal kényelmesebb sőt ha rápakolok egy billentyűzetet + egeret akkor már szinte teljeskörűen netezek is rajta köszönhetően a tv Smart funkcióinak.
-
-
JoeYi
őstag
válasz
Rebell #32563 üzenetére
csak tipp féleség: esetleg szarvasbőr törlőkendő? Meg hozzá ilyen hama monitor tisztító spray
Meg a múltkor vettem az ablakok tisztítására olyan ablakmosót amit a benzinkutaknál is adnak. Na aaaaz csíkmentesre töröl (persze monitoron nem próbálnám, csak viccelődök
)
-
BBéci
legenda
válasz
Rebell #32086 üzenetére
Jogos felvetés.
Én szeretem a 3D-t, de egyszerűen nincs film, amit érdemes lenne megnézni.(#32089) Csekusz
Ha odatennéd a D6100 mellé az említett E6500-ast, meglátnád a képminőségük közti különbséget, láncfűrésszel darabolnád apró csíkokra a LED-es csodát.
Kit érdekel a jövője? Az LCD-nek is reszeltek, ha majd sorozatban nyomják az OLED-eket. -
-
BBéci
legenda
válasz
Rebell #22732 üzenetére
Nem viccelek, én rendszeresítettem egy elemlámpát a távirányítókhoz. Jelenleg 9 db sorakozik a dohányzóasztalomon, ebből kettőnek van háttérvilágítása, de ahhoz hogy bekapcsoljon, valamelyik gombot meg kell nyomni. Találkoztam olyannal, ami mozdításra kapcsolt, másoknak külön gombjuk - oldalán, sarkán, a többitől elkülönítve - volt erre, azok jól használhatók.
-
sonye
senior tag
válasz
Rebell #20769 üzenetére
Pontosan!
A marketen 2 féle remote is van. Az egyik olyan, mint a Tv távirányító. A másik meg olyan fullos okoska, de nekem ez valamiért túl nagy és lecsúszik a képről a fele. A távirányítóst meg lehet le-föl görgetni. A fullos előnye meg, hogy tudsz vele gépelni is a tv-n.
Az allshare is kell a telóra, ha TV-n akarod megjeleníteni pl a telefonodon tárolt videókat.
A net meg kötelező mindenhez, mert a TV a neten keresztül kommunikál az összes többi eszközzel. -
sonye
senior tag
válasz
Rebell #20758 üzenetére
Nekem ACE van. Tökéletesen használható a TV-hez
De csak ha emiatt kell okos telefon, akkor az olcsóbb kategóriák között is nézelődhetsz.Ha jól tudom már az sem lényeg, hogy androidos legyen, mert iphone is tudja vezérelni.
Mindegyik androidos okosteló jó, amin van market és le lehet tölteni a samsung remote progit.
A videó stb lejátszáshoz már kell tudnia a telefonnak a DLNA funkciót és legyen rátelepíthető az allshare.
-
sandró60
addikt
válasz
Rebell #20133 üzenetére
Vagy ezt is megnézheted
videó a szerviz menűről -
16gaborm
csendes tag
válasz
Rebell #19647 üzenetére
Szerintem aki telefonnal tud sms-t írni,és még gyors is a keze akkor a TV-n való netezéssel sem lehet semmi gondja!
Én is 6100-as tulajdonos vagyok és egy Samsung Galaxy ACE-el kezelem a tv-t többnyire,amivel viszonylag gyors is a gépelés!!Ki tud segíteni a 6500 alatti tv-kre böngészőt telepíteni? SamyGo már fent van!! Fájl is megvan csak nem tudom telepíteni
-
BBéci
legenda
válasz
Rebell #19229 üzenetére
Az 1.3 is hibátlanul átviszi a 3D jeleket, ha 2 méternél nem hosszabb.
(#19220) littlerock
Arra a kérdésemre nem válaszoltál, hogyan szeretnéd kinyerni a tévéből a Dolby Digital és a DTS 5.1 hangot? Szereljenek dekódereket, konvertereket a tévébe és analóg 5.1 kimenet legyen rajtuk?
Szerintem az SPDIF tökéletes, annál egyszerűbb és jobb nem létezik. Mát a legolcsóbb, belépő kategóriás házimozi erősítők képesek fogadni, kezelni, megszólaltatni. -
válasz
Rebell #18338 üzenetére
Ha az erősítődnek 1.4-es HDMI kimenete van és támogatja az ARC-t (Audio Return Channel), akkor optikai kábel sem kell, mert a HDMI-n visszamegy a Dolby Digital és a DTS hang is az erősítőbe, így megspórolhatsz egy kábelt.
Nálam a TV-n a 2-es HDMI mellé van írva ARC, tehát abba kellett dugni. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
Rebell #18228 üzenetére
Sztem sem, mivel ha nincs nyomós indokod a cserére akkor felejtős, ennél jobb a netes vásárlás ahol van pár napod hogy tesztelgesd.
A wifi stick ha Samsung akkor nem kell telepíteni, mással nem működik.
Az allshare funkciók hoz találsz a Samu oldalán progit, azt feldobod, megmutatod hogy mit akarsz megosztani oszt ennyi.
-
reggi
aktív tag
válasz
Rebell #18228 üzenetére
A Wifi telepítésben nincs semmi extra, beállításoknál a hálózaton belül megy. Ki fogsz igazodni rajta. A PC-re rakd fel a Samsung AllShare programot, válaszd ki a mappákat amiket meg akarsz osztani. Nekem először volt valami nyűgöm, a Win7 hálózati beállításoknál le volt tiltva a megosztás, miután azt engedélyeztem már látta a TV a PC megosztott mappáit.
Forrásként állítsd be az AllShare-t é mennie kell. Alapból nem megy a HD, ügyeskedéssel megy csak.
Itt olvashatsz okosságokat:http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html -
PLaci58
addikt
válasz
Rebell #18228 üzenetére
Azért nem engedik kipróbálni a boltban, mert ha nem tetszik, akkor nem veszed meg. Így már kifizetted és nekik mindenképpen bevétel. Legfeljebb visszaviszed 3 napon belül, de az már nekik nem jelent bevétel kiesést. Adnak másikat, ezt meg visszacsomagolják és viszi a következő vevő
Ez a kipróbálás meg szerintem csak ebben a régióban divat. Máshol eszébe sem jut a vevőnek, hogy hibás példányt kaphat. Ha véletlenül mégis, akkor telefonál a boltnak és máris viszik neki a másik készüléket.
Itt a gyártónak és a boltnak is az eladott darabszám az érdekes. Az, hogy mennyi megy vissza vagy javításra az már egy másik statisztikai mutató. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
Rebell #18208 üzenetére
Igen, az a védelem, hogy speciális bill. kombinációval léphetsz be.
Akkor a kisfiad egy zseni, én nehezen tudom elképzelni, hogy erre egy gyerek rájöjjön, úgy hogy gőze sincs arról hogy mit keres.
Nincs benne? Akkor igazad van, bár ez még nem az USA, hogy a legőrültebb dolgokat is bele kell írni.
Mellesleg tegnap én is beléptem, nekem eltűnt minden beállításom, gondolom ilyenkor mindent gyári alapra tesz.Ez a gari dolog meg csak egy vicc volt részemről,de a Samsung ügyfélszolgálata ezt pontosíthatja
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Rebell #18090 üzenetére
Érdekesen közelíted meg a dolgot
))
Amikor veszel egy autót abba bele van írva, hogy ne turkálj a motorba?
Ugye nincs, hisz ezt te is tudod magadtól.
Az ilyet bele se kell írni a kezelési útmutató ba, mivel eleve nem is rád tartozik, kezelőre.
Erről a dologról te nem is tudhatsz, csak különböző móker fórumokról.
A szürke részt meg ugye te sem gondoltad halálkomolyan)
Hogy a kisfiad kikapcsolt állapotban nyomja meg a négy tök más helyen elhelyezett gombot, megfelelő sorrendben?
Ne mááá -
-
Sztlaci
aktív tag
válasz
Rebell #18058 üzenetére
Mindig, de minél nagyobb a felbontás annál jobban.
Xvideo filmeknél alig érzékelhető.
T-home IP Tv-nél is akad, bár annál nálam még jobban, de az már IP TV hiba. De az IP TV akadása más, ott az egész kép akad, a TV esetében csak egyes mozgás fázisok, nem a teljes kép.
Legrosszabb stúdió adásoknál, amikor a bemondó beszél és elfordítja a fejét, és akkor a fej mozgása közben pár képkocka kimarad, vagy megy az autó és kimarad 1/5 autóhossz és onnan megy tovább.
A funkció csökkentése, kikapcsolása esetén viszont finom, de zavaró apró remegéssé válik a fej (vagy egyéb)mozgás, mint netes 15 fps-képkocka sebességű videók esetében.
A leggagyibb analóg TV sem csinál ilyet. -
-
sonye
senior tag
válasz
Rebell #17966 üzenetére
Akadás kérdés:
Idegesítő tud lenni, de meg lehet szokni, csak bosszantó lehet.
Amiket írtak a fórumon beállításokat, azzal belőve már egész jó.Nekem sima SD adás van és van mikor akadozik, van mikor szépen megy minden mozgás. Szerintem függ az akadás attól is, hogy a küldött TV jel milyen.
Nem annyira javaslom a wifit, mert nem lesz olyan stabil. Mások is jelezték.
Azért a kábel az stabilabb. Nekem is routerre van kötve a TV és a TAB-om meg a telefonom is simán rácsatlakozik.A panelt nekem is jó lenne valahonnan megtudni...
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest