- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
jambiyya
őstag
válasz
tigribigri #159540 üzenetére
Köszi.
200k (nagyon max. 250k) a keret, és a samsunghoz van egy 15% kuponja.
Hiába mondom neki, hogy lehet más is (pont TCL és Hisense jött elő), samsung kell neki, ezért is vagyok itt. Nem fér el 55-ösnél nagyobb.
Igen, a Q80C kéne, én azt venném, de majd ő eldönti. Köszi még1szer. -
jambiyya
őstag
Sziasztok!
Fater QE55Q70R tévéje panelhibás lett (4,5 éves). Nekem is ilyen van (65-ös), majdnem egyszerre vettük, azóta nem követtem a TV-s dolgokat.
Azt gondolnám, hogy hozzászokott a szeme a QLED-hez, így az újnak is olyannak kéne lennie. Megnéztem samsungnál: a legolcsóbb a Q60D, ám az 50Hz-es az adatlapja szerint, de nem tudom ez mekkora hátrány. Streaming megy rajta, néha TV (telekom box).Szerintetek melyik típust kéne ajánlanom neki?
Köszi. -
jambiyya
őstag
válasz
FirstAndroid #138922 üzenetére
Elég jó a wifi a TV-ben, ráadásul kétsávos. Inkább a TV-hez érkező jelet próbáld meg erősíteni. Szerintem.
-
jambiyya
őstag
válasz
Digital #138701 üzenetére
4K és fullHD anyagoknál én tutira a nagyobbat venném. Ha sok a gyengébb video, akkor azt sajnos látni fogod, de ez ilyen.
Nekem az 55-ös 3m-re volt, a 65-ös meg valamivel 4m-en túl, és egyáltalán nem tűnik nagyobbnak a nagyobb (sőt!), pedig 1m nem sok.
Amúgy a legjobb lenne, ha mindkét tévét megnéznéd (igen, tudom, vírus van) MM-ban pl. Mivel mindegyiken 4K demo anyag megy, így nekem lesz igazam. -
jambiyya
őstag
-
jambiyya
őstag
válasz
tupacamaru #137255 üzenetére
Remélem ez csak egy városi legenda...
-
jambiyya
őstag
válasz
Sokee #137235 üzenetére
Nem véletlenül szokták ajánlani, hogy nézzed meg személyesen mindkettőt. Elég szubjektív, hogy egy TV képe kinek mennyire (nem) tetszik. Van akinek a Q70 is selejt, és van aki már az alapmodelltől is maga alá csinál.
Valamennyire objektív hasonlításnak ez megteszi. Mindkettőre ezt írja egyébként: "120 Hz (except 49") "...hmmm. -
jambiyya
őstag
Épp csak egy picit kellett még bentebb dugni. Netflix áttolja a DD+ hangot, nagyon baba., és szépen működik minden.
Kérdés: kontrasztjavítóval kapcsolatban mi az általánosan elfogadott nézet? Nagyon látványosan javulnak a sötét részek (kb. mint anno, mikor egy portolt gcam-et próbáltam egy régebbi telón HDR-el), viszont mintha a szynek is változnának, és nem az előnyükre, pl. a bőrszín enyhén rózsaszínes lesz.
ui: még nem volt időm kalibráltatni
-
jambiyya
őstag
Sziasztok!
Az 55H6400 helyére bekerült a 65Q70. Egy denon x1000 erősítővel van összeköttetés HDMI-vel (ARC).
A gond, hogy a Q70-n nem jelenik meg a kép másik kábellel sem. Van valami trükk? Köszi.ui: bár jobb a Q70, végül is nem csalódtam, de azért nincs hűha faktor, picit azért többet vártam...
-
jambiyya
őstag
válasz
sxr85 #136903 üzenetére
Denon x1000 van nekem és működik (jól!) 55h6400 és 65q70-nel is. Szerintem a hdmi-cec-arc "cuccok" elvileg márkafüggetlen protokollok, mennie kéne nálad is.
ui: q70 bár érezhetően jobb és szebb, de nem annyival, amennyire vártam, szóval h6400-6500 és fölötte sorozatot anno jól eltalálták
-
jambiyya
őstag
válasz
fjanni #136869 üzenetére
Nem csak nagy hangerőn szól jól (dinamikusan, sok basszussal, ki ki értse ahogy szeretné), a mai cuccok már tudnak kalibrálni a saját mikrofonjukkal és hangerőtől függően realtime módosítani a hangot (audyssey pl.), nem beszélve a térhangzásról.
ui: bár azt aláírom, hogy ha felrobban valami a filmben, akkor azért nem baj, ha érzem is, nem csak hallom, ahhoz meg kraft kell
-
jambiyya
őstag
válasz
PuMbA #136782 üzenetére
Szia(sztok)!
Nálam is egy H6400 vár cserére, mert az új nappaliba az 55 kevés. 65Q7 a kiszemelt, mert visszaolvasva (és más oldalakat is nézve), ez az első a sorban samunál, ami nem lenne csalódás valamilyen szinten a régi után.
Kérdésem, hogy az előző állítás megállja-e a helyét, illetve hogy "szabad-e" az alzától rendelni, mert ott most 350k, ami pont a "még belefér" kategória.Köszönöm.
-
jambiyya
őstag
Ha egyébként érted, és átjön a lényeg, akkor mi értelme kifakadni? Sosem értettem ezt igazán. Neked fontos a helyesírás és/vagy a stílus, másnak nem. Te külömbnek (
) érzed magad ettől, a másik nem is érti. Értlek és nem ítéllek el.
Ma voltam szervizben (nem én nyilván, az autóm), a szaki koszos kézzel tekergette a kormányt. Azt a kormányt, amit én a gyerkőcök seggtisztító kendőjével szoktam tisztítgatni. Nyilván legszívesebben rászóltam volna, de nem vagyok hülye. Ő megcsinálta amit kell, én meg letöröltem a kormányt...
-
jambiyya
őstag
válasz
zozika2 #125490 üzenetére
Tyű az nagyon gyenge. Ha nincs lehetőség kábeles összeköttetésre, akkor legyen minél közelebb a router, tudjon 5G-t, és persze kell a combos router.
Nálam is szokott gond lenni, a köv. az lesz, hogy két külön routeren fogom a 2.4 és az 5G-s hálózatot nyomni, mert mikor a gyerekek hazaérnek, a PC-MIBOX3 kapcsolat pl. behal...pedig egy ASUS RT-N56U-m van, ami nem a legszarabb elvileg. -
jambiyya
őstag
UE65NU8 és UE65MU8 között mik az alapvető különbségek?
Tudom hogy egy modellév az eltérés, de azon belül is a képminőséget figyelembe véve mi változott?
Köszönöm.ui: UE65NU8002TXXH 353e-ért már elgondolkodtató.
-
jambiyya
őstag
Sziasztok!
Ezer éve nem jártam erre, hál'istennek semmi gond tévével. 55H6400-ról van szó.
Tegnap óta ha menüben vagyok, és sötét a kép, leveszi a fényerőt.
Emléxem rá, hogy erre az a megoldás, hogy bekapcs. után indítok egy YT klienst. Ez működik, de csak a köv. bekapcsolásig.Esetleg, tényleg esetleg emlékszik valaki, mi volt a megoldás erre a dologra.
Nyilván együtt lehet élni vele, de mivel tudom és figyelem és észreveszem a jelenséget, elég zavró...Köszi.
-
jambiyya
őstag
válasz
sityupityu #106255 üzenetére
Mégis a KU6000 kellett volna, ugyanannyiba került.
-
jambiyya
őstag
válasz
sityupityu #106252 üzenetére
Tényleg ördögtől való gondola az újabb=jobb/gyorsabb?
Elég hasonlóak egyébként, a media player mondjuk pont másmilyen. Ja, lassabb is!Illetve ami meglepett, hogy csak 5 coll a különbség, mégis sokkal nagyobbnak tűnik. Illetve nem érdemes 3m-nél közelebb menni hozzá jó minőségű fullHD anyagot nézve sem.
-
jambiyya
őstag
válasz
gabo01 #106246 üzenetére
Igen, bekapcs után kezelhetetlen, aztán magához tér de a H akkor is gyorsabb, amit nagyon nem értek. A firefoxos/androidos/stb. tévék állítólag ennél is lassabbak, ami már már értelmezhetetlen számomra.
Rögtön frissítette egyébként magát, igaz factory resetet nem csináltam a frissítés után. -
jambiyya
őstag
Sziasztok!
Sikerült egy 55H6400 mellé beszerezni egy 60J6240-et. Na most ez utóbbinak olyan lassú a menüje, hogy nem akarom elhinni. Pl. nyomok egy menügombot, és 2-3mp mire megjelenik.
A H6400-hoz képest különösen szembetűnő a dolog, az szinte pörög, pedig azért az se egy sebességbajnok.
Normális ez?
Köszi. -
jambiyya
őstag
válasz
dethroner #105399 üzenetére
Jó amit írsz, épp hogy reményt ad.
Most is wifin van (2.4Ghz, 4-5m távolság, 1 fal), és én is 20-40GB-os filmeket nézek. Minden harmadik filmnél akad, de csak párszor, épp nem idegel ki teljesen.
Drót nem játszik és mindenképp veszek dualband routert, és akkor marad a remény, hogy jobb lesz. -
jambiyya
őstag
Sziasztok!
A H6400 profitál az 5Ghz-es wifiből?
Tervezem egy dualband router beszerzését (nem a TV miatt), és kíváncsi vagyok elmúlik-e a filmek akadozása. Néha nekiáll töltögetni filmnézés közben.
Köszi. -
jambiyya
őstag
Sziasztok!
J6240-nél az a +40 a végén mit jelent a J6200-hoz képest? Régebben a +50 sat tunert jelentett, de ezt nem találom
Köszönöm. -
jambiyya
őstag
Sziasztok!
Adott egy J6200 készülék, amire a mobilomról simán át tudom küldeni a képet.
Tudok ilyet a laptomról is?
Csak mert a céges tárgyalókban elkezdtek projektor (ezt ugye IP címen keresztül egy progival meg lehet hajtani notiról) helyett tévéket kirakni, és most erre kéne rácsatlakoznom.
Kell valami progi hozzá?
Köszi. -
jambiyya
őstag
-
jambiyya
őstag
-
jambiyya
őstag
válasz
shouryuken #97713 üzenetére
Esetleg 55J6200 ugyanott?
Ebben ugyan nincs 3D, de mióta megvan, párszor használtuk csak, és nekem tutira nem lenne most szempont. Egyébként sem volt, de 3D nélkül nem volt normális TV akkoriban. -
jambiyya
őstag
válasz
shouryuken #97711 üzenetére
Edigitalnál megveheted, én is ott vettem pont ugyanilyet.
-
-
jambiyya
őstag
ue60j6200...ha most vennék TV-t ez lenne a favoritom, hivatalosan magyar 300k alatt van már.
-
jambiyya
őstag
válasz
Zsotiabeka #95427 üzenetére
Keress rá gugli segít. Van egy csomó tipp, de valószínű, hogy a router konfigban kell valamit állítani.
-
jambiyya
őstag
válasz
amperallat #95345 üzenetére
Elégedett tulaj vagyok. Nem tökéletes készülék, de a képe jó, és árban is elfogadható. Nem bántam meg.
-
-
jambiyya
őstag
válasz
sityupityu #94436 üzenetére
Igen. Olyan ismerőstől van az info, akinek adok a szavára. Android és firefox sem tetszett neki, pedig ő szeret mókolni, én meg "csak" használni.
ui: ez a kamerás dolog nagoyn gáz! Mégis mire fel adnak el drágán kamerát, ha aztán meg nem tudod használni, ergo kihúzzák a talajt a lábad alól???
-
jambiyya
őstag
válasz
sityupityu #94416 üzenetére
Naja, bár így soha nem indulhatna új bolt, vagy az első kb. 6 hónapot ki kéne bírnia forgalom nélkül.
Btw, régi nagy nevű boltok is be tudnak csődölni (látszólag) egyik napról a másikra. Magyarán a spórolt pénzen gyakorlatilag kockázatot "vesz" az ember, hol nagyobbat hol kisebbet, és hát ki hogy bírja.
troll off -
jambiyya
őstag
válasz
Prophyte #94404 üzenetére
A bolti garancia azt jelenti, hogy nem a samsungnak jelented be a garancia igényedet (megteheted, de elhajtanak, vagy megcsinálják pénzért, és ugye nem is tudod beregelni a TV-t a plusz garanciáért), hanem a boltnak, ahol vásároltad. Egyrészt nem árt, ha a bolt üzemel még mikor kell, illetve elviszik ugyan a TV-t és megjavíttatják, de az átfutási idő jelentősen megnőhet.
Ezért írta Pumba, hogy a bolt legyen megbízható, jelentsen ez bármit is. -
jambiyya
őstag
-
jambiyya
őstag
válasz
phwf2220 #94314 üzenetére
Attól függ mit nézel, és hogy esik jól, de az összefoglalóban találsz kiinduló alapot.
-
jambiyya
őstag
Én azt vettem észre, hogy nekem eleve nem éri meg sok milliós hangrendszerre áldozni, mert egy biz. határon túl már nem érzékelem a különbséget. Persze hallani vélem, hogy egy 2M hangfal szebben szól, mint egy 500e, de tudom azt is, hogy ez részben önámítás (nálam).
BBéci: az egy 6000 fontos erőlködő, az szólhat is szépen stereóban, de mondj olyan AV receivert, ami 300e forintból tud ilyet, és persze erő is van benne.
-
jambiyya
őstag
Abszolút egyetértek. Ezért nem is járok már hifi showkra, mert csak a szívem fájdul...
Én anno a hifibarlangban (Szondi u.) teszteltem ki a nekem tetsző konfigurációt, ritka türelmes banda volt ott akkor.szerk: család előtt nagy terveim voltak, 5 mono erősítő, külön av, meg stereo előerősítő...ma már csak szép emlék
-
jambiyya
őstag
Naja, tényleg szörny.
Én a nappali átrendezésénél szembesültem vele, hogy az én szörnyem sehova sehogy nem fér be, és persze ugyancsak az előbb említett okok miatt a mission-jeim is mentek és váltották őket a pici dobozok...szóval nálam erősen downgrade-elve lett a rendszer. -
jambiyya
őstag
válasz
totga@ #94285 üzenetére
Rejtélyesen hangzik. Én arc hdmi-n kötöttem össze, beállítottam az erősítőt, és a TV-t is (kimenet-bemenet), és rögtön működött. A TV ki-bekapcsolgatja az erősítőt és a hangerőt is állítja.
Ha minden eszköz/kábel hibátlan, és a beállítások is jók, akkor nincs tippem. Ha optikain se megy, akkor meg végképp.
Új hozzászólás Aktív témák
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest