Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dani Pécs
tag
Nálunk UPC van, és a Mediacard szolgáltatással a box is száműzhető. Szerintem jó minőségűek a HD adásaik, főleg az ismeretterjesztő csatornákon.
-
Dani Pécs
tag
Kikapcsoltam minden képjavítót, és megnéztem a Samsara Blu-Ray lemezt (Popcorn Hour C200-ról). Sehol egy felhő, sehol egy bevilágítás, csak a részletes 2D kép. Hihetetlen. Még DSE sem fedezhető fel nyomokban sem, pedig ez is 55".
Amúgy szerintem jobbak a képjavítók is, ezt a videót érdemes megnézni, nem hittem neki, de tényleg igaz, amit beszél az oktató kolléga...
Elnézést, hogy ezt a Samsung topicban írom, de hátha segítek vele. (3db 55H6650 volt nálam, végül csereutalvánnyal sikerült "kiszállnom", így lett Sony).
-
Dani Pécs
tag
válasz
bolgar89 #69808 üzenetére
Ha a képminőség is elsődleges szempont a válaszidő mellett, akkor Sony KDL-50W828.
Most cseréltem az UE55H6650-es Samsungot Sony KDL-55W828-ra, és megdöbbentő a különbség a Sony javára... Egyenletes háttérvilágítás, fantasztikus 2D kép.
-
Dani Pécs
tag
Ez a lemez is jó lehet talán kalibráláshoz.
-
Dani Pécs
tag
válasz
Kernel #68471 üzenetére
Itt nem univerzális távvezérlőről van szó, hanem egy új funkcióról a H sorozatú Smart TV-kben.
A TV egy külső infra adón keresztül küldi ki a jelet a külső eszközök infra vevője felé a beállított eszközadatok alapján.
A H sorozathoz nem találtam linkelhető anyagot, de itt egy leírás a lényegről.
-
Dani Pécs
tag
De a beállításkor így nem lehet továbbmenni. Pedig megtalálja a pontos típust - és mégsem tudom beállítani.
-
Dani Pécs
tag
Sziasztok!
Küzdök a H6650-es univerzális távvezérlő beállításokkal. Szeretném az erősítőt vezérelni vele, de sehogy nem jön össze.
Maga a távvezérlés jó, mert a Toshiba HD-XE1 lejátszómat simán vezérli.
Az erősítőm Yamaha RX-V459. Ezt meg is találom a listában, viszont nem kapcsolja be. Van valami ötletetek, mi lehet a gond?
-
Dani Pécs
tag
Kint volt a Samsung szervizes ember.
Ő nem látta amit én természetesen, amikor meg mutattam neki pontosan, azt mondta, hogy ez ilyen. Mondtam neki, hogy nekem ez nem felel meg ennyiért, erre pedig azt mondta, hogy vannak ennél sokkal rosszabbak is... Telefonált a főnökének is, aki azt az üzenetet küldte, hogy nem lehet kicserélni a TV-t. Akart írni egy szakvéleményt, hogy a TV állapota nem befolyásolja a használhatóságot, de mondtam, hogy ilyet ne írjon, inkább hagyjuk az egészet!
Mondtam neki azt is, hogy az előző TVm egy D6700-as volt, erre azt mondta, hogy azzal ezt ne hasonlítsuk, az egy jó TV. No comment...
Tehát most már marad ez a készülék. Szerintem kalibráltatom, aztán csak jobb lesz.
Remélem neked sikerülni fog a dolog.
-
Dani Pécs
tag
Fejlemény:
A Samsung ügyfélszolgálaton jeleztem a panaszt:
Mondták, hogy nézzem meg az öndiagnosztika képteszt menüjét, és hogy ott is látszik-e a jelenség. Mondtam, hogy igen.
Azt mondták, hogy 72 órán belül nem küldenek szerelőt, az üzletnek kell elintézni a dolgot. Mondtam, hogy az üzletben a szakvéleményt kérik.
Hívjam fel az üzletet, és beszéljek velük, hogy hívják fel a Samsung ügyfélszolgálatot, ha nem veszik vissza a készüléket.
Az üzlet már bezárt. Ha lesz további hír, megírom.
-
Dani Pécs
tag
Beszéltem az üzlettel:
a 3. TV-t már nem veszik vissza 3 napos cserében sajnos - azt kérték, hogy hívjam ki a szervizt, és kérjek tőlük szakvéleményt, és ez alapján levásárolhatom az árát.
A kérdés már csak az, hogy a szerviz fog-e adni ilyen zakvéleményt, vagy sem. Kicsit tartok a dologtól, a korábban itt leírtak miatt...
Addig inkább nem is kérdezek többet arról az LG-ről, mert ha esetleg nem jön össze a csere, csak még jobban bosszankodhatnék
-
Dani Pécs
tag
Az LB671 direct LED 55" méretben is?
-
Dani Pécs
tag
Euronicsben vettem. Ebben a tesztben a Sony 50"-es változatát adják meg az ekkora méretű LED TV-k közül etalonnak.
-
Dani Pécs
tag
Betettem egy sárgát most... Ez elég durva. Gondolom nem ilyennek kellene lennie...
Háttérvilágítás:7 Kontraszt:83Ami még elég zavaró, hogy világos színeknél közvetlenül a keret mellett 1-1,5cm szélességben alul felül fényesebb a kép, mint középen.
Ez tényleg csak nálam ilyen? Senkinek nincs ilyen gondja a 6400-asok közül?
Egy Sony W828 ugyanilyen lenne 55" méretben, vagy ott nincs ilyen jellegű gond?
-
Dani Pécs
tag
Holnap hozom el a 3. UE55H6650-es készüléket 3 napos cserét követően, remélem ez már megfelelő lesz minden szempontból.
Ha esetleg mégsem, szerintetek a Sony KDL-50W828 értelmes alternatíva lehet? Jókat olvastam róla, és hasonló áron lenne.
-
Dani Pécs
tag
válasz
Azurooandrew #67895 üzenetére
Euronics.Maximálisan pozitívan állnak a kérdéshez, nagyon jó, hogy ezt a boltot választottam. Szó nélkül cserélik, és elnézést kérnek, csak rendelni kell; ezért várok most.
Az elsőnél pixelhiba volt, és nem is jutottam el a felhősödés/bevilágítás teszteléséhez, mert azonnal vittem vissza. Lehet, hogy az nem világított be.
Elméletileg csütörtökön hozom a cseredarabot, és majd referálok.
-
Dani Pécs
tag
válasz
Flashget #67873 üzenetére
Inkább egy TX-P55ST60?
-
Dani Pécs
tag
Ránéztem az üzletben, és annál is láttam alul a kék bevilágításokat... De a hátulja ugyanolyan, mint a 6650-nek, tehát tuti, ugyanazt a megvilágítási módot használja.
Ami jobb a 6650 esetén, az az, hogy van benne twin tuner is. Meg Micro Dimming és 600Hz, bár tudom ez utóbbi kettő csak farmerblinding...
Amúgy a focis kedvezmény idején vettem, elég jó áron, így ha végre kapok egy normálisat, elégedett leszek.
-
Dani Pécs
tag
válasz
Azurooandrew #67862 üzenetére
Én is hasonló sztoriban vagyok az 55H6650 TV-vel.
Most várom a harmadikat - 3 napos cserében: Az elsőnél dead pixel volt, a másodiknál durva bevilágítás alul. A harmadik a jövő héten érkezik meg - jó lenne, ha ez már tökéletes lenne...
Majd jelzem a tapasztalatokat.
-
Dani Pécs
tag
Sziasztok!
Most vettem egy UE55H6650 készüléket, és sötétben, oldalról nézve ez a kép fogad:
Az alsó sávban ez normális? Van valakinek hasonló jelenség H6xxx sorozatnál? A 3 napos cseregariban elvileg cserélik, de nem lesz a következő is ilyen?
Az alsó sávban egyébként erősebb a háttérfény teljes szélességben a keret közelében...
-
Dani Pécs
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a hozzáértőkhöz.
Van egy ES6560, és egy D6770 Samsung TV-m.
Az ES-en rajta van az HBO GO alkalmazás, és ezt szeretném valahogy átmásolni a D TV-re, mert azon a magyarországi Smart HUB beállításokkal nem tölthető le ez az alkalmazás.
Ha átállítom a Smart HUB országot a D-n USA-ra, akkor már van HBO GO alkalmazás, de az viszont nem működik - gondolom a nem amerikai IP miatt. De mivel van ilyen app, tuti, hogy működnie kellene.
Tudtok ebben segíteni? Mire lehet szükség? ROOT-olás, vagy valami hasonló? Esetleg valami más ötlet?
-
Dani Pécs
tag
Sziasztok!
Hogy tudom elővarázsolni az HBO GO alkalmazást a Samsung UE46D6500-as TV-men? Tudtok segíteni? Sajnos nem találom a Samsung Apps menü alatt.
-
Dani Pécs
tag
Sziasztok!
Lenne egy beárazós kérdésem: Mennyit érhet jelenleg reálisan egy UE46D6770 készülék? Már nem garanciális, hibátlan-szép állapotban.
Előre is köszi!
-
Dani Pécs
tag
Sziasztok!
Mit ajánlanátok PVR funkcióhoz?
SSD külső USB házban, vagy elegendő az 5400rpm külső HDD is, esetleg valami jóféle 64GB Pen Drive?
Fogyasztás, és megbízhatóság is számítana.
Köszi!
Üdv: Dani
-
Dani Pécs
tag
Tegnap jártam az Auchanban, ahol láttam UE46ES6900-as TV-t! Fém káva, és dual core. Tehát a 6800-ast megspékelték egy fém kávával. Szép, de baromi drágán adják...
-
Dani Pécs
tag
Szerintetek az ES6560-as TV-vel kompatibilis mind a két alábbi Samsung billentyűzet?
VG-KBD1000
VG-KBD1500 -
Dani Pécs
tag
Sziasztok!
Csatorna lista átviteli gondom van a D6770 TV-ről, az ES6560-as-ra.
Azt írja ki az ES, hogy a csatorna lista érvénytelen. Van esetleg valakinek működő megoldása a problémára?
-
Dani Pécs
tag
Tudtok ajánlani egy olyan pendrive-ot, ami tesztelten alkalmas a PVR funkcióra? Nem akarok feleslegesen venni egyet, ezért ha már valakinek bevált valamilyen, megköszönném az információt!
-
Dani Pécs
tag
Sziasztok!
Tudjuk, mit jelent a panel kódok közül az "R"? UE32ES6560 készülék esetében. Nincs vele semmi baj, gyönyörű a képe, felhők sincsenek; csak eddig a fórumon ilyen karakterű kód nem szerepelt.
-
Dani Pécs
tag
Sziasztok!
Hálószobába vennék TV-t, és az UE32EH5300-at néztem ki.Érdemes elgondolkoznom a drágább UE32ES5500-ason, vagy nem jobb nála számottevően?
-
Dani Pécs
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek az UE26EH4500-as TV-ről? Hálószobába tenném, és fontos a WIFI.
-
Dani Pécs
tag
Újabb kérdés merült fel, modellválasztással kapcsolatban:
Használtban nagyjából egy árban találtam a következő készülékeket, mindkettőt garival:
ue 26 C4000
ue 26 D4003Ha esetleg valakinek van velük tapasztalata, megköszönném!
-
Dani Pécs
tag
Sziasztok!
Szerintetek ez a TV milyen lenne hálószobába:
UE26D4003. Vajon viszi az mkvt-?
vagy inkább gyűjtsek 32D5000-re?
-
Dani Pécs
tag
Sziasztok! Rég jártam errefelé.
Csak azt szeretném kérdezni, hogy van-e már valami infó arról, hogy esetleg a 32D5000-es TV okosítható lenne smart funkciókkal?
-
Dani Pécs
tag
Ezen a képen vajon flashlighting látható? Vagy ez valami marketing megvilágítás...
-
Dani Pécs
tag
Sziasztok!
Ez azért elég hamar jött: Samsung's 'Ultimate' OLED TV debut at CES 2012.
Kíváncsi vagyok mennyiért adják majd... Azt hiszem a led clouding és a plazma technológia örökre a múlté lehet ezek után...
-
Dani Pécs
tag
Neked van ötleted, hogy az akadást hogy lehetne megszüntetni?
Tuti nem a router okozza, mert kábellel is megpróbáltam a wifi helyett, és úgy is akadozott...
A netem 25Mbit UPC, tehát annak is elégnek kell lennie. Az Explore 3D pl soha nem akadozik, meg a HD youtube sem.
Mi lehet itt a gond?
-
Dani Pécs
tag
Csak rá kellene jönni, mitől akadozik.
Ha megoldanánk, ez egy fantasztikus cucc lenne.... Ennyi HD csati ingyen...
-
Dani Pécs
tag
válasz
sityupityu #21171 üzenetére
Tökéletesen egyet értek.
Nekem is van egy 4 éves Yamaha RX-V459, és tökéletesen teszi a dolgát. Közben elhasználtam már mellé 2 DVD lejátszót, és most egy PCH C200-as médialejátszóval használom.
Szóval mindenkinek javaslom a "modulásris" rendszert.
-
Dani Pécs
tag
Szerintetek a TV USB csati 12V-os tápfeszültsége hány A áramig terhelhető?
Mondjuk 0,2A esetleg levehető róla? Mert nagyon jól meg tudnám így oldani a TV mögé a LED hangulatfényt, LED szalaggal, ami 12V-ról üzemel.
Vagy jobb az ilyennel nem kísérletezni?
-
Dani Pécs
tag
Sziasztok!
Van esetleg valakinek gyári, UE46D6XXX-hez való fali tartója, amit ajándékba kapott a TV-hez, és nincs rá szüksége?
-
Dani Pécs
tag
Szerintetek valamilyen szerviz menü trükkel lehet a D5000 TV-ből Smart TV-t varázsolni?
-
Dani Pécs
tag
Osztrák importból van a TV.
Na mindegy, nekem így is tökéletesn tetszik a 3D.
Az egy "hiba", ami talán nem is hiba, az a távolabbi alsó sarokban levő kékes folt , ami viszont csak oldalról látszik, és több TV-n is láttam az üzletekben, szemből nyoma sincs, a felhősödés is minimális.
-
Dani Pécs
tag
válasz
leslieke #18601 üzenetére
Most néztem az UE46D6770 TV dobozát, és a bal alsó sarokban a FULLHD 3D logo szerepel
Tudja a Micro Dimminget is, ebben is hasonlít a 7-es szériára.
Ezek szerint ebben már az erősebb hardver van, és vélhetően ezért nem tapasztaltam az akadozást sem semmilyen esetben.
Most örülök. Mondjuk beszarás volt az Avatar 3D...
-
Dani Pécs
tag
válasz
Tutu7030 #18140 üzenetére
Köszönjük a segítő leírást.
Kibogarásztam egy APP packot ezen módszerrel, ami szerintem hasznos lehet (csemegéztem az Osztrák, Angol és USA appok közül).
Ha van rá igény feldobom egy tárra, és fel lehet őket tölteni user alkalmazásokként FTP-n a TV-re.
Csak lesz ebből a SmartHUB-ból egy használható valami
-
Dani Pécs
tag
Nem tudom ért-e itt valaki a műholdas TV-hez.
A D6770 tv elvileg SAT vevővel is fel van szerelve.
Ez működhet úgy, hogy veszek egy parabolát, és azzal fogok ingyenes (Freeview) HD csatornákat? Mint az einsfestival, vagy a ServusTV?
Kellemes lenne...
-
-
-
Dani Pécs
tag
Olyan gondom is van, hogy a YouTube alkalmazás nem jelenik meg a SmartHUB-on.
Ha viszont bemegyek a Samsung Apps menübe, ott megvan a Youtube, és szerinte telepítve is van, és a futtatás most gombbal el is tudom indítani.
Viszont sajnos csak így, mert a listában a főképernyőn nem szerepel.
Ezért szeretném feltelepíteni a YouTubeHD3D widgetet, de ez most nem megy a fentiek miatt.
-
Dani Pécs
tag
Sziasztok!
Bajban vagyok, nem tudok bejelentkezni a Smart HUB menüben, a piros, "A" gombbal.
Ha ezt megnyomom, feljön a bejelenkező ablak, de egy másodpercen belül eltűnik, és jön a "Hálózati interferencia..." üzenet.
A HUB alkalmazásai, és az allshare gond nélkül működnek.
Mi lehet a baj?
-
Dani Pécs
tag
Sziasztok!
Tud valaki adni egy működő IP címet, ahonnan fel tudom tenni a Youtube HD3D appot az UE46D6770 TV-mre a develop felhasználó segítségével?
Az itt közöltekre azt kapom, hogy hálózati interferencia miatt nem érhető el. A netes appok amúgy működnek, tehát nem internetes probléma.
Más: Előfordult, hogy a samsung accounttal nem tudtam belépni, mert szintén interferenciát írt... Ekkor is működtek a netes appok.
-
Dani Pécs
tag
válasz
InfiniteReality #17696 üzenetére
Azt írják a fórumon, hogy szemből nézve tökéletes a kép, csak oldalról látható ez a kékes bevilágítás. Nem tudom...
-
Dani Pécs
tag
Sziasztok!
Egy fórumon találtam az alábbi képet, elméletileg egy D sorozatú 46-os LED TV látható rajta. (Talán ue46D6750)
Tapasztaltatok már ilyen jelenséget? Lehet, hogy nem is érdemes ilyen TV-t venni, ha ez oldalról nézve tényleg ilyen...
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- SzoftverPremium.hu
- 16 GB RTX 4080 HP OMEN - garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest