Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 12T - egytucat
- One mobilszolgáltatások
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Fr3eWar #150398 üzenetére
Szia,
erre: 4K-ból meg anyagot se egyszerű szerezni jó minőségben, mert ami a torrentékákban van azok sokszor hagynak kívánni valót maguk után
rákérdezhetek, hogy miért? Épp az UHD-s topikba azon hőzöngök, hogy 1080p HDR x265 vagy 1080p x264 vagy 4k HDR dolby vision esetleg sima 4k HDR és nem tudom összehozni a képi beállításokat, mert kavar a TV is meg az anyagok is (szerintem) nem egyformák.
Mi az 4k-ból amit érdemes keresni? -
stigma
addikt
válasz
Fr3eWar #150398 üzenetére
Hi, köszi.
Igen ismerösömnek én is ezt mondtam, hogy azért mert drágább egy Tv nem fog tudni 3-4 dologgal többet.
Felállás rendben, nekem egy 55ös samu Q6F van(VA 10bit,4k120hz) , épített nas, Amlogic lejátszó(khadas vim3L) és erősitő. Egyedül dolby vision nincs, de az már nem akkora hypeKöszi az infót
-
s7evcsenko
addikt
-
törölt tag
válasz
Fr3eWar #138508 üzenetére
Igen, erre gondoltam, kicsit elbeszéltünk. Nem használom a tv lejátszóját (illetve a mostanit igen, de ebben még van DTS).
A kérdés arra irányult, ha veszek új tévét valamikor, akkor a tévé kiküldi-e optikain / HDMI-n a hangot egy házimozi erősítő felé ami kódolja a hangsávot?
Netflix szempontjából lenne ez fontos, bár meg tudom oldani más eszközökön is, eddig a Samsung okos távja a legjobban használható. Netflix alatt még nincs DTS, DD+ van egyelőre. -
flash-
veterán
válasz
Fr3eWar #138088 üzenetére
köszi valami ilyesmi infó kellett, ezzel így nem voltam képbe
különben azért nézem a q70-et mert az rtings-en a filmekhez ajánlott tv-k nél ez volt a legjobb ami a oledek után jön.
[link]
Nem tudom ennek mennyire lehet így hinni?
ahogy nézem még a sony x900 a másik best buy viszont pár tized ponttal elmarad a filmezési rangsorban,(azt bár nem tudom ez mennyire meghatározó különbség illetve más szempont alapján pedig viszont nem jobb e a sony ami viszont érezhetőbb különbség -
Pug
veterán
-
saalty
csendes tag
válasz
Fr3eWar #135497 üzenetére
Szia!
Sajnos nem.
Van rajta egy kis színváltós led.
Amennyiben megnyomom a gombot rajta és nincs eszközzel párosítva akkor kéken villog.
Ha párosítva van valamivel és az csatlakozott is akkor kéken világít.
Ha az eszközzel lecsatlakozok akkor fehéren világít. Ez van akkor is amikor a TV-vel lecsatlakozok, de kipróbáltam mobiltelefonnal is.
Ha csatlakozik rá eszköz (a led kéken világít) és úgy nyomom meg újra a gombot az adapteren akkor újra villogni kezd. -
törölt tag
válasz
Fr3eWar #135214 üzenetére
Igen, ezt tapasztaltam én is, UMS-sel is, konvertál DD-re. A tévé lejátszója megy DTS-ig, de baromi lassú. Viszont ha ARC-on működik a Bitstream (ezt valaki meg tudja erősíteni?), akkor a következő tévé + erősítő kombónál már valószínű nem lesz probléma. A filmek egy részénél és a sorozatoknál valószínűleg nem lesz probléma.
Ha jó az rendszered, akkor állítólag azonos forrás esetén nem hallod a különbséget a különböző tömörítések között. Ez tapasztaltam én is másnál, de nem nálam.
-
törölt tag
válasz
Fr3eWar #135210 üzenetére
Nem próbáltam még ezeket. Lényegében az asztali médialejátszót szeretném kiváltani, a tévé jó ötletnek tűnt, de hiányoznak funkciók belőle.
Ha a Plex vagy Serviio tudja ezeket, akkor az jó lenne.
A lényeg az lenne, hogy a képet és hangot érintetlenül küldje át az erősítőn keresztül, vannak mappák az asztali PC-n is megosztva és van 3 NAS is, amit használok még.
A borítós megoldás nagyon jó dolog, tetszik a jelenlegi lejátszón is (+egyéb infók, trailer), kellene hangsávváltás (+megjelenő információk), feliratváltás és beállítások.
És persze egyszerű kezelhetőség távirányítóval (egyszerű kicsi gombok nélküli Samsung) vagy tablettel akár. -
stilo18
addikt
-
Gauguin
tag
válasz
Fr3eWar #134928 üzenetére
Mehetne ez topc-nyitóba is, hasznos összeszámolás!
Ugyanakkor figyelemreméltó, hogy 1,5x annyi zóna van egy határozottan nagyobb, de nem másfélszer akkora képernyőn 65 inch-en.
A Sony sokat dicsért LD algoritmusával lenne tökéletes a Samsung zónázása.
Sony XG950 mindeközben 60 zónás. -
Gauguin
tag
válasz
Fr3eWar #134926 üzenetére
Igen, én is így értettem, hiszen a kolléga is az 55-ös méretről beszélt, külföldi tesztekben talán egyedül Vincent számszerűsítette ennek a méretnek a kevesebb zónáját. Azért érdemes kiemelni, mert miután 65-75-85-ben ugyanazok a számok, az egyszeri reménybeli qled-vásárló könnyen téves következtetést vonhat le.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Fr3eWar #134174 üzenetére
Talán böngészőből el lehet érni, mert egy régi winfos xp egy akkori gagyi internet explorerével is sikerült megnyitni a YI home kamera képet minden gond nélkül, igaz, hogy hogy ott kínai volt még a kutyafüle is, de csak sikerült megtalálni az angol nyelvet is. Utána megadva az ip címet és jelszót, már jött is kép.
Tehát sikerült, ebből arra következtetek, ha egy ilyen régi IE is megnyitotta, akkor talán manapság nem gond egy tévé böngészőjével, akármekkora ganék is. -
bul07
nagyúr
válasz
Fr3eWar #133956 üzenetére
Tényleg ennyire gáz lenne a RU széria ahogy itt vélekedtek róla
Nekem is jó öreg 48H6400 van és elkezdtem nézegetni hogy mi lehetne az utódja ha gond lenne(elromolna de ne tegye)
Telekom kínálata jöhet szóba a kamatmentes részlet meg a igen jó áraik miatt
Néztem ezeket
UE55RU7102 168e Ft
UE55RU7402 187e Ft
UE65RU7102 235e Ft
UE65RU7402 275e FtÉs ezekre írtátok hogy nem jók nem ütik meg a H6400 szériát
QE65Q60 427e Ft
QE65Q70 465e FtTényleg majdnem fél millió forintot kellene kiadni egy olyan minőségért mint 5 éve 200e Ft-ért meg lehetett venni?
Kizártnak tartom hogy ennyit költsek tévére, elvi alaponTényleg ennyire gáz mondjuk egy UE65RU7102?
Csendbe kérdezem meg hogy esetleg más márkánál 65"-ba 200-230e Ft magasságában nincs alternatíva???
-
Peace
nagyúr
válasz
Fr3eWar #133380 üzenetére
Fuhh bakker, ezt a DTS support dolgot el is felejtettem! PuMbA-val beszéltük, hogy az lenne a nyerő, ha a TV beépített lejátszója játszaná le a filmeket PLEX-en keresztük a gépről és optikaival össze lenne kötve a hangrendszerrel. De akkor a TV beépített lejátszója nem tud mit kezdeni a DTS-el.... :/ Mert hogy állítólag ha HDMI-n akarnám áttolni a képet mondjuk egy MPC-al PC-vel és a hang is direktbe a PC-ről jönne (ahogy most jelenleg a régi TV-vel), akkor csúszna a kép a hanghoz képest. Akkor most megint megvagyok lőve, hogy miképp is lenne a legoptimálisabb ez az egész lejátszás. Az ember azt hinné, hogy minél modernebb technológia, annál egyszerűbb. De igazából eddig csak fejtörést okoz nekem ez az egész 4K HDR filmlejátszás, pedig még be sincs üzemelve a tv.
-
Mankó
veterán
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Fr3eWar #133050 üzenetére
szia,
ha a lejátszásnál a settings/audio steam-re gondolsz, akkor igen, teljesen mindegy milyen formátum volt, nem adott hangot optikán keresztül, de ahogy írtam, már az erősítő se kaphatott jelet, mivel a lock led se égett.
Ma meg indítottam és mindenhol van hang, illetve, ha visszaváltok TV hangszóróra, akkor azon és az optikán keresztül a fejhallgató erősítőn is megy egyszerre...
Mi lehet ez, bug?
-
Zοltta
senior tag
válasz
Fr3eWar #132713 üzenetére
Magyarból vagyok
Volt twitch, jó másfél évig, ( 2017 decemberi vásárlás ) de valamiért Április elején kivette a Samsung... Elösször hiba üzenetet, dobott ki aztán jött egy firmware frissités és törölte a tévéről.
És amit lowphas mutatott , nah az igazán jó kis cucc, de azt kezdő embereknek nem ajánlom, mert tényleg oda kell figyelni, hogy mit csinálsz
40" MU6452 a tv tipusa
-
lowphas
tag
válasz
Fr3eWar #132713 üzenetére
Vagy megszünt a támogatás, vagy nem is volt. Volt egy app, de központilag törlésre került a készülékekről.
Ez a githubos app, ez nem az az app, kicsit más. És mivel saját magadnak telepíted, nem a központi storeból, ezért nem tudnak mit tenni vele (törölni pl). Max a twitch, ha protokollt/apit vált, esetleg valami kódolás lesz/változik rajta.
Nincs a támogatott platformok listájában (már/még/most) a Samsung tizen smart TV.
https://www.twitch.tv/p/hu-hu/platforms/ -
Celtis
veterán
válasz
Fr3eWar #132534 üzenetére
Noname high speed HDMI kábeleket használok most Sony TV-vel. HDR 4k 50Hz YUV422 10bit megy rajta gond nélkül. Akinek kell a kézműves HDMI kábel, az adjon érte ötezret.
A Samsung TV már csak rémálmaimban jön elő. Ez a Sony ugyan egy szoftveres bughalmaz, de a képminőség, és a tökéletes mozgásmegjelenítés kárpótol. -
gduck
addikt
válasz
Fr3eWar #132534 üzenetére
"(lol bluechip 33K-ért árulja)"
És akkor még nem láttad azt
HDMI kábel ami tuti tud valamit
-
jozs6200ax
aktív tag
válasz
Fr3eWar #132058 üzenetére
Ma megérkezett a csere tv. Ennél is látható némi bevilágítás ,de jóval szerényebb és elfogadható mértékben számomra. Picikét lehet finomítani rajta ahogy meg-megfeszítettem a keret sarkát
Feltételezem az össze csapot szerelés,tárolás is hozzájárulhat ,hogy a keret enyhén vetemedik és nyomja a panelt .
-
EAndrew
aktív tag
válasz
Fr3eWar #131769 üzenetére
Helló,
Az már meg volt, és tényleg működik is, azonban a 4K-nál már meghal a téma, mert mintha egy diavetítést néznék. De tényleg jelen pillanatban nincs mellette hangrendszer, azonban nem szeretném magam kizárni a 4k-s filmekből azért mert a tv nem szereti a DTS kódolást.
-
kokokka
addikt
válasz
Fr3eWar #131465 üzenetére
Műanyag vagy fém? Kit érdekel? Működjön, tudja a dolgát. Az enyém műanyag amiért hálát is adok, mert megőrülnék ha egy ezüstszínű távirányítót kéne nézegetnem. Mind a hét fekete kivéve a projektorét, mert az fehér. Abban is jobban örülnék a feketének. Ebben sem vagyunk egyformák
-
Celtis
veterán
válasz
Fr3eWar #131203 üzenetére
Nemrég néztem a 2019-es modell listát és abban nem láttam. Lehet, hogy US lista volt. Mindenesetre igazad van, a Q950 kapja meg a nagyobb betekintési szöget. Rá is fér.
Azért a számozás igencsak zavaros.(I)While the Q900s will be replaced by the Q950Rs in Europe, in the US the new 8K models boasting wide viewing angle technology and HDMI 2.1 ports will confusingly continue to be called the Q900s. Even though at the time of writing the 85-inch Q900 appears to be one of last year’s models, while the smaller Q900 screens appear to be new wide viewing angle models.
So how do you tell whether your American Q900 is a 2018 or a 2019 wide angle model? It’s all down to a single letter difference in the model names. The Q900s with the latest panels include Q900RB in their names, while sets that use 2018 panels have Q900RA in their names. Simple, right(/I)?…
-
válasz
Fr3eWar #127673 üzenetére
Hello! Birtokomba került egy ac-s router és pontot tehetek az Samsung H6400 tévé wifi mizériájára. Tudja az ac wifit? Van benne ac antenna? Nem és nincs.
Csak a kétsávos n-es wifit tudja, ami 2,4/5GHz-en megy. 5GHz ac only módban látja a hálózatot, de nem csatlakozik.
-
Vityaa
tag
-
-
blakey
titán
válasz
Fr3eWar #130213 üzenetére
Én pedig arról írtam, hogy nem lehet észrevenni különbséget az én 400K-s rendszeremen a DTS hangsáv, és a PLEX által DTS-ből 5.1-re konvertált hangsáv között. - olvasd el amit írtam,. nem PLEX-et írtam, de nyilván ma ilyen kötekedős napotok van. Sztereó rendszeren is hallható a DTS, AC3 és egyéb formátumok közötti különbség és NEM PLEX-el, az nem mérvadó.
Semmit nem írtam a térérzetről, csak annyit, hogy megvan a hangok közötti különbség. Szerencsére én még meghallom, úgy látom ti nem. Ez van. Nem vitatkozni akarok a sztereó és a többcsatornás rendszerről, mert semmi értelme, két különböző célra készültek, de mindegyiken hallható a különbség formátumtól függetlenül. Senki nem vitatja egy center vagy szub fontosságát, megjegyzem 2.1-es a sztereóm, tehát filmeknél ez jól jön, center meg nem érdekel, meg már a moz sem.
Tehát továbbra is csak arról van szó, hogy hallható egy sztereóra lekevert DTS, AC3, stb formátumok közötti különbség sztereó rendszeren is, nem PLEX, Serviio és egyéb által hanem pl. az erősítőkbe épített DAC által. De tényleg csak ennyiről van szó, semmi másról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Árcsökkenés: eladó szinte új Amazon Echo Buds 2 aktív zajszűrős TWS fülhallgató
- Eladó Philips 70PUS6724/12 70 4K UHD Smart TV Ambilight-tal Csak 110.000 Ft!
- Pro-Ject Tube Box S2 Black Phono PreAmp
- Sennheiser HD 650 - 2 év garancia
- Logitech G Astro A50 LIGHTSPEED Wireless Gaming Headset + Base Station (Gen 5) + WC Freeze A50
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 34 VA 165Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest