Hirdetés
- CES 2026: Az állásodba kerülhet az egészséged
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Trifold, Pebble, Bosch, AI, AI, meg AI - CES 0. nap
- Apple iPhone 17 - alap
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frutus
újonc
-
Clever0
senior tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Azon az oldalon a drágább kábeleknél (pl. Hama 83080) is csak 30 Hz-es átvitelt tüntetnek fel. Egyébként ilyen hossznál én árnyékolt kábelt vennék.
-
GeneraL_XTX
veterán
Köszönöm
Most kicsit ráfűtök a klímával hogy gyorsabb legyen 
PC-vel kötném össze, de valószínüleg a mostani hdmi kábelem nem fogja vinni a 4k@60hz-et.
Körbenéztem gyorsan, szerintetek ez jó lenne hozzá?
-
sandró60
addikt
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Mire össze szereled talán fel veszi a szobahőmérsékletet.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Gratulálok a tévéhez.
Szerencsés vagy,hogy hamar megkaptad. -
GeneraL_XTX
veterán
Na most jött meg az 50Ku6000-es

Emelem kalapom a Telekom előtt, hétfőn rendeltem, ma már kézhez is kaptam a karácsonyi túlterheltség ellenére

Már csak abban reménykedem, hogy nem lesz pixelhiba

-
-
törölt tag
Sziasztok!
A Samsung KS8000 sorozat hátulján a felső furathelyek beljebb vannak, mint az alsók. Annyi a kérdésem, hogy jár-e hozzá valamilyen adapter/konzol, aminek a segítségével fel lehet szerelni egy hagyományos, fix falitartóra?
A kézikönyve (nem a kivonatosabb e-manual, hanem a hagyományos) nem akar letöltődni, egy ismert, nagy elektronikai áruházban pedig csak hadovált erről az eladó. Itt talán lesz olyan, aki első kézből tudja a választ.

Azt tudom, hogy a KS7000 szinte csak dizájnban más, ettól függeltenül kérdezem a dolgot.
-
Frutus
újonc
Vettem egy Samsung ks 7000-es tv-t, viszont azt vettem észre, hogy szemcsés a kép,Tv adásnál, Netflixen illetve eredeti blueray lemezen is!! Blueray lemeznél tisztának kellene lennie a képnek ugye?? Találkozott már valaki ilyen hibával??
-
aprosz
csendes tag
Sziasztok,
Elnézést kérek, lehet hogy rossz helyre írtam, de van egy pár kérdésem a samsung tv-vel kapcsolatban.
Adott egy ue32es6100-s készülék, és az élvilágitás fele nem ég.
Kérdéseim a következők lennének:
1. honnan lehetne megtudni, hogy melyik tv-ben van oldalsó (edge) élvilágítás és melyikben hátsó
2. ha találnék élvilágitós (edge) 32"-os tv-t, akkor a világitás átcserélhető lenne ?
3. valahol a neten fellelhető esetleg valami robbantott ábra a készülékekről?
4. az ue32H5500-as milyen világitással van szerelve?A készülékem panelszáma: LTJ320HW04J ehhez kellene edge slim élvilágítás. A TV müködik, csak a képernyő felső fele kicsit halvány.
előre is köszönök mindent.
-
csibuk666
csendes tag
Sziasztok,
Samsung J seriás TV youtube alkalmazásban milyen Smart billentyűzettel tudok írni.
- VBK 1500 nem lett kompatibilis
- HAMA uzano Youtubban nem megyMost akkor milyet?
Köszi
Cs -
klaya86
őstag
Hali! Olcsó kategóriában (10e alatt) milyen bluetooth fejhallgatót ajanlanatok? J5500 tv-hez kellene. Illetve lehet csatlakoztatni bármilyen bluetooth fülest, vagy válogatós a samsung tv?
-
bul07
nagyúr
válasz
KD6-3.7
üzenetére
Nálam nincs semmi akadás
Jelenleg a saját gépem a szerver , Plexet elindítom a gépemen, tv-n is és már nézem is, semmi akadás (kábellel van a tv a hálózatra kötve)
De akkor se volt akadás amikkor egy német szerveren voltak a filmek és úgy néztem a Plexen keresztül, bár kellet neki a 20-as nett HD miatt -
KD6-3.7
őstag
válasz
Luigi962
üzenetére
Igen am, csak mikor a Plex 10 masodpercenkeng bufferel addig a Windows serveres beepitett lejatszo vaj siman viszi a filmet. Annyira ideges szoktam lenni ra! Baratnom meg csak osztja, hogy minek a draga net, draga tv stb.mikor egy filmet nem tudunk normalisan megnezni.
-
LSAlex
csendes tag
Plexet hogy tudnám telepíteni samsung smart ku6000-es tv-re?
-
Luigi962
őstag
válasz
scarf
üzenetére
Én Plex-et használok a Tv és a pc-n lévő médiafájlok lejátszására,szinte tökéletesen működik.
A felirat nagyságát,színét,elhelyezkedését a tv-n,stb. mind tudod állítgatni.A már megkezdett filmet felajánlja,hogy onnan folytatod vagy az elejéről akarod nézni.
Szóval bőven ott van mint médialejátszó és ingyenes is. -
scarf
csendes tag
-
Celtis
veterán
válasz
scarf
üzenetére
Neked és az előző kérdezőnek is azt ajánlanám, hogy ha futja rá, akkor vegyetek egy Raspberry Pi-t és végtelen konfigurálhatósággal mindent le fog játszani a TV. A HDMI-CEC-nek köszönhetően a TV távirányítójával kezelhető az RPi. Gyakorlatilag a Kodi beköltözik a TV-be.
-
scarf
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
A napokban vettem egy 32 colos K5100-as TV-t, aminek a médialejátszó-funkciójával kapcsolatban érdeklődnék, mivel nem vagyok otthon nagyon a dologban.
Magával a TV-vel nincs gond, csupán a médialejátszóval kapcsolatban akad 2 bosszantó dolog. Csodát természetesen nem vártam, de kiindulva a J6200-as tapasztalataiból, abban reménykedtem, hogy fog tudni annyit, hogy ha megállítom valahol a film közepén, akkor attól a ponttól tudja majd folytatni a lejátszást később, ha esetleg közben át kellene váltani a pendriveról az adásokat nézni, aztán vissza a pendrivera az adott filmhez - de sajnos azt tapasztaltam, hogy nincs benne ilyen lehetőség - vagy csak én nem találtam meg.
A másik, amit szeretnék valahogyan elérni, az a feliratok hátterének sötétre módosítása, mert a betűk méretben még megfelelnének, de mivel rikítóan fehérek, világosabb felületen nagyon nem könnyű elolvasni őket.
Nyilván a belső lejátszó tudása olyan amilyen, szóval nagyon nem reménykedem, hogy megoldható így belsőleg, de hátha tudna nekem valaki segíteni!
A Samsung honlapján egy firmware frissítés van, esetleg érdemes-e azt feltenni, hátha tud valami újítást hozni (és nem csupán ebben, hanem úgy általánosságban is érdemes-e?), vagy csak valami TV box lehet a megoldás, hogy ezeket a dolgokat orvoslni lehessen?!
Előre is köszönöm!
-
KD6-3.7
őstag
A DLNA dolgot (bocs, nem tudom a pontos nevet) szeretnem jol, rendesen kihasznalni, hogy ne kelljen egyeb appot hasznalnom film es sorozat nezeshez.
Ez ennyibol allna, hogy a PC-n megosztok mappakat es a TV automatikusan eszleli aztan csak le kell jatszani? Eddig ez tokeletesen mukodik. A probleman a kulso, film fajl melle rakott feliratokkal van ugyan is azokat nem latja a TV. Erre van e megoldas? Film es felirat neve ugyan az. Ez alap.
Illetve a dolog stabilitasat, minoseget lehet e szabalyozni? Lekopogom eddig minden gyonyoruen akadas mentesen ment a TV-n. Ez a felirat lejatszas, ha mukodne nagyon boldog lennek! -
trinitronka
tag
válasz
Bianconeri
üzenetére
Szegény Te! Átkozni fogod a napot amikor ezt a TV-t megvetted! (én is átkozom
).Elefánt gólya lábakon,ami sötétben világít ,szörnyű! A hagyjunk le minden gombot távirányítón is a házikót nyomd, VOL CH gomb fölött a középső. A böngésző csak ,csak ,de a tizen rendszerű SMART funkciótól ne sok jót várj . -
sandró60
addikt
válasz
Bianconeri
üzenetére
Bocs.
Akkor le vagyok maradva.
Azért jó,hogy nekem még az a "régi" típusú billentyűm van amin gyakorlatilag kis ikonokkal vagy odaírva a funkció. -
Rp526
aktív tag
válasz
Bianconeri
üzenetére
A kis házikót kell megnyomni, ott jönnek elő az appok, a forrás, a beállítás, az élő TV...stb.
Nekem legalábbis így van. -
Bianconeri
csendes tag
válasz
sandró60
üzenetére
Köszi a tanácsot. :-) Azt ugye tudod, hogy már nem azt a 3x gombos távirányítót adják ezekhez a készülékekhez. Legalábbis én nem ezt kaptam hozzá, un. okos távirányítónak csúfolják.: https://www.google.hu/search?q=samsung+t%C3%A1vir%C3%A1ny%C3%ADt%C3%B3&client=firefox-b-ab&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi7t-39yIXRAhWCPxQKHSg8Ce4Q_AUICCgB&biw=1536&bih=714#tbm=isch&q=t%C3%A1vir%C3%A1ny%C3%ADt%C3%B3+samsung+40K6300+&imgrc=gmdGMwP9D0bJ7M%3A
Ezen kicsit kevesebb gomb van. De már próbáltam szerintem az összes kombinációt. Ha vkinek van ezzel konkrétan tapasztalata azt megoszthatja.
-
sandró60
addikt
válasz
Bianconeri
üzenetére
Talán meg kellene nyomni a smart billentyűt ami ott középen van.Vagy azt ami felet egy HUB felirat van
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Bianconeri
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.Vásároltam egy Samsung 40K6300-as készüléket.Nem volt még sok időm ezzel a készülékkel foglalkozni(ajándékba vettem), de a böngészőt és Smart Hub-ot nem találtam rajta. Vagy nem triviális vagy vmit nem vettem észre. Tudnátok ebben segíteni, hogy találom meg ezeket a funkciókat? Gyári beállítások visszaállítása segíthet? Nem gondolom, hogy ez így el lenne rejtve... köszönöm.
-
Kam1kaze
tag
válasz
sinick
üzenetére
Ha maradsz a Samsungnál és amit ajánlottak belőle Neked, akkor a Samsung UE32K5500 ismét elérhető online Telekomnál 79.990 Ft-ért.
-
KD6-3.7
őstag
válasz
zolimail17
üzenetére
Es meg a talpa is szebb, nem az a csirkelab ket oldalt!
-
zolimail17
tag
válasz
Hmmm1
üzenetére
En itt elek kint angliaban. Itt is ugyan olyan a ks7000 legalabis en mar tobb uzletbe latam a levalo hatlapot es a kepernyo is fekete foltos volt. De nehezen eszreveheto. En is csak ugy vetem eszre hogy hibakat kerestem amiket irtatok itt a forumban. En mar nagyon elbizonytalanodtam a ks7000ben. Mar azon gondolkodok hogy inkab veszek 55ost de ks8000, nem kerul sokal tobe a 60ks7000hez kepest.
-
Clever0
senior tag
Hangoláskor ki kell választani a tunert is, ez földi vagy lég legyen és csak a digitális csatikat keresse le.
-
Clever0
senior tag
válasz
NPeti3636
üzenetére
Régen - analóg adók.
Eu-s szabályozás - előírták a digitális átállást a szűkös frekvenciakészlet jobb kihasználása miatt.
Nincs rákötve semmi - azért egy antenna csak van bedugva.
A mindig tv ingyenes adásaihoz nem kell dekóder, a DVB-T tuner benne van a tévében. Ha nálad is van tető vagy szobaantenna, akkor elvileg akkor is megtalál mindent, ha nem adsz meg frekvenciát, csak sokáig tart. Esetleg a modulációhoz a 64QAM-et meg kell adni. -
NPeti3636
újonc
válasz
Clever0
üzenetére
Igazándiból annyira nem értek hozzá. Azt tudom hogy régen nem kellett hozzá semmi, és úgy is fogta az adókat, aztán valami Eu.-s szabályozás lett és kellett venni a TV-khez dekódert. Viszont az otthoni TV-be ez alapból be van építve és nincs rákötve semmi úgy veszi hibátlanul az említett csatornákat, így azt feltételeztem ez is fogja. :/
-
Clever0
senior tag
válasz
NPeti3636
üzenetére
Nem írtad, hogy honnan vennéd a kívánt csatornákat, de feltételezem, hogy a Mindig tv ingyenes csomagjáról van szó. Ha van antennád és a jó irányba néz, akkor keresd meg, hogy a településeden melyik frekvenciákon jön az 5 mux és azokat keresd le. DVB-T műsorszóró adóhálózat
-
NPeti3636
újonc
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy Samsung UE40KU6000-t, és a kérdésem a következő lenne (előre szólok, nem értek hozzá). Szóval nincs semmi kábeltévém semmi Digi és hasonlók nem is szeretnék, a lényeg hogy az alap csatornáknak, amelyek nem fizetősek (M1, RTL, stb.) örülnék. Végeztem ilyen csatornakeresést, de nem talált egyet sem. Mi lehet a probléma?

-
Hmmm1
aktív tag
válasz
KD6-3.7
üzenetére
Ja igaz, ott is még ks7-es akkor, de amcsiban már ugyanez viszont ks8-as. : ) De angolok se nagyon panaszkodtak ilyen hibákra. Pár oldalt nézz meg esetleg. Volt vmi eurogamer teszt. Ja igen:
http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2016-samsung-ks7000-4k-tv-review
Nem rossz kis cikk és a komment is elég sok. Na ez brit. Csak nagyjából futottam át de ha jól rémlik nem tesz említést ilyenről, meg a kommentben se nagyon, pedig sokat írnak róla és decemberi teszt.
-
Flashget
félisten
válasz
sityupityu
üzenetére
Igen mivel a dobozon szerepelt.
Akik az elején vették nálunk is ugyanilyen dobozt kaptak csak itthon nem volt akkor a balhé mint a németeknél.
vagy a német fogyasztóvédelem erősebb.
Én már az újabb csomagolással kaptam amiről eltüntette a samsung a feliratot így perrel sem lehetett fenyegetni. -
-
Flashget
félisten
állítólag a KU6100-ba nincs BT.
meg tudja ezt valaki erősíteni?
samsung üfsz mondta! -
Celtis
veterán
válasz
dethroner
üzenetére
Annyiban nincs igazad, hogy a 7-es és 8-as széria között konkrét különbség van a háttérvilágításban.
Az más kérdés, hogy milyen a KS7000 minőségellenőrzése, és hogy ennek a hiánya húzódik-e az alacsonyabb ár mögött.Hozzáteszem, hogy itt a fórumon nem sok 8000-es talált gazdára tudtommal, így nem sok fogalmunk lehet annak a minőségéről.
Próbálok most felhősödés fotót készíteni a KS7000-ről, de szerintem csal a TV. A tesztábránál is alaposan visszaveszi a fényerőt, így jobban tűnik a fekete. Néha látszik még teljes fényerőnél, hogy mennyire felhős, de azt hamar eltünteti. De ennek utána fogok járni.
-
Flashget
félisten
válasz
sityupityu
üzenetére
de annál volt.
én hiába mondom, hogy évről évre egyre szarabb a samsung, de süket fülekre talál, aztán meg jön a döbbenet, hogy ez meg az szarabb mint korábban.
a 7000-től van felső kategória amit nagyon lezüllesztettek a KS7000 alapján
samsung minden szériában valamivel átbassza a vásárlóit viszont erős a pr náluk és eladnak mindent..azért kíváncsi lennék nyugatabbra ahol van piac, ott is ennyi hulladék KS7000 van?
-
-
dethroner
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Én nem tudom, de ha van valaki, aki még biztosan emlékszik a 2 évvel ezelőtti topikösszefoglalóra, az írja meg

De akkor mi a magyarázat az általam említett árkülönbségre a 7 és a 8/9 sorozat között? 55 és 65 colnál is kb 200 ezerrel olcsóbb a 7-es, míg a 8 és 9 nagyjából ugyanannyiba kerül? Ha ennyivel olcsóbb, vajon mivel tud kevesebbet és milyen alkatrészek gyengébb minőségűek? -
KD6-3.7
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Pontosan!
Brutal felhos kep, mocskos lcd, levalo hatlap. Wtf? 300ezres TV. Nesztek! -
-
KD6-3.7
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Na hat ahhoz kepest is eleg silany minoseg.
-
torma1981
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Így van. Sosem volt közép kategória. 9-es az a csúcskategória. A 7-es simán lehet felső kategória alja ahogy mondod.
-
-
emin
csendes tag
Sziasztok!
Egy h7000-est és hk 171s avr-t hdmi-vel kötöttem össze (mind kettőnél az arc-ba dugva) és a tv médialejátszóján indított mkv-ból nem tudok hangot kihozni, de még a tv hangját sem tudom kihangosítani.
Mit kell beállítani, hogy szóljon? -
dethroner
veterán
válasz
torma1981
üzenetére
Nagy büdös lószart prémium ez. Csak marketing a képen a prémium szó:

Egy prémium 55 colos tévé nem vehető meg 350 ezerért. Bő két éve vettem előbb az 55H6500 310-ért, ami középkategória. A topik elején azt hiszem korábban a 7-es szériát a középkategória tetejének jelölték. Most meg hirtelen már a 7-es is prémium? Akkor mi a 8-as és 9-es? Hiperszuperúdefaszabrutál kategória?
Meg kell nézni a KS8000 és KS9000 például 55 colban most mindkettő nagyjából 550 ezer. Azonos méret, azonos tudás, mégis 200 ezerrel drágább? Ugye ezt te sem, és a többiek sem gondolják komolyan, akik itt mindig azt mondják hogy semmi lényegi különbség nincs a 7 és 8 között, vedd az olcsóbbat, pont olyan jó. Hát nem pont olyan jó. Lehet látni, tucatjával vannak csak ezen a kis magyar nyelvű fórumon, akik sorban kapják a szar minőségű KS7000 tévéket. Vagy ha tényleg nincs elvi különbség a 7000 és 8000 között, akkor az összeszerelés végén dől el, melyikből mi lesz. Hibátlan a tévé? Akkor 8000. Ha nem akkor 7000, ráírják hogy prémium uhd és jó lesz azoknak, akik azt hiszik kibaszhatnak a kis ferdeszeműekkel, és megkaphatják a prémium minőséget középkategóriás áron. Hát nem, mert Koreában nem hülyék ezek
A prémium kategória továbbra is a 8-as és 9-es sorozat.
-
Celtis
veterán
válasz
Rp526
üzenetére
Én meg se néztem ilyen közelről. Minek idegesítsem magam, ha rendes használatban úgysem látszik. Ha rászáll egy porszem vagy rászarik a légy még az is jobban észrevehető. Nem fogok minden filmnézést portalanítással és mikroszkópos vizsgálattal kezdeni, és megszámolni hogy megvan-e mind a nyolcmillió pixel.
-
Batib
őstag
válasz
Batib
üzenetére
Na némileg javult a helyzet. Az 55h6400-ban kicseréltem a power lapot, jó lett. (még szerencse, hogy van több tvszerelő ismerősöm és az egyiknek volt)
A törött J5270 helyére beállítottam egy J4500-at. (ez még gagyibb, de 32 zoll-ban nem érdekel, háttértv)
Most már csak a mainboard és törött H6200 van hátra. (sok esély nincs)
Ittam is egy DAB dark barnasört a sikerre. -
Rp526
aktív tag
KS7000
Tanácstalan vagyok, ma voltam bent megnézni a cseredarabot aminek a hátulja jó volt, nem volt elválva.
Bekapcsoltuk és egyből kiszúrtam ezen is ilyen kis fekete pontot, azt mondták az eladók (többen is odajöttek), hogy ezek összeszereléskor bekerülő kis koszok.
Volt egy kiállítási darab, abban is találtam egyet.
Az enyémben is van egy erősebb és két kevésbé látszódó. Ha ránagyítok a képre akk látszik, h a pixelek között van. Szerintetek?
Távolról csak fehér alapon látszódik, vagy világosabbon, de nagyon figyelni kell + én tudom hol van és azért veszem észre. Olyan mintha egy kis piszok lenne a TV-n.
@KS7-es tulajok tapasztaltatok ilyet?? Már azon vagyok, hogy beletörődök, mert igazából soha nem látom, főleg távolról nem. + ki tudja hányat kell kibontani, mire lesz egy jó.
Állítólag egy igazi pixelhibánál sokkal erősebben látszik + világit a pixel más színű képek alatt, itt ha beteszem a full fekete képet akk semmi nem látszik ott. Vki aki jobban ért hozzá leírná egy valós pixelhiba jelenségét?
Köszönöm.
Állítólag, ha bajom van vele később, vagy vmi komolyabb lenne, akk kijönnek házhoz és felülvizsgálják, mert prémium kat TV.
Még1x a képek (az első kép kb 3 centiről van): -
-
Hmmm1
aktív tag
-
Jeep1
tag
válasz
Top cat
üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Hát a tesztképpel is van bevilágítás pedig a fényerő 45%-on van. Próbáltam már mindenféle állítgatást, sokkal nem lett jobb.
Vetettem fel hibabejelentést, remélem mihamarabb jön a Samsung szervizes és ránéz. Azért közel 300.000 Ft os tv-nél jobbra számítottam. -
Top cat
addikt
válasz
Jeep1
üzenetére
Szerintem pocsék

Itt egy tesztábra, nézd meg ezzel milyen a bevilágítás.
Ezen az oldalon van egy teszt arról, milyen a jó fekete egyenletesség.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- iPad topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Akciókamerák
- CES 2026: Az állásodba kerülhet az egészséged
- Futás, futópályák
- Fujifilm X
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Yoga 7 - 14" WUXGA OLED Érintő - Ryzen AI 5 340 - 16GB - 512GB - Win11 - 4 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen,MS4120
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Most kicsit ráfűtök a klímával hogy gyorsabb legyen 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

).Elefánt gólya lábakon,ami sötétben világít ,szörnyű! A hagyjunk le minden gombot távirányítón is a házikót nyomd, VOL CH gomb fölött a középső. A böngésző csak ,csak ,de a tizen rendszerű SMART funkciótól ne sok jót várj .

vagy a német fogyasztóvédelem erősebb.