Hirdetés
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megkapja a fotós különkiadást a Nubia Z70S Ultra is
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nyáron jöhet a második Skyline
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
Hmmm1 #144410 üzenetére
Nézegesd az rtings-es értékeléseket. Minden pont mellett ott van a részletes magyarázat, hogy az adott érték mit jelent.
A Q80T pont a gyorsabb, 120Hz kijelző miatt több ideig mutatja változatlanul ugyanazt a képkockát, ezért az emberi szemnek darabosabbank tűnik. (Stutter)
Ez nem valamiféle hiba, hanem sajátosság. Egy másik topikban volt aki a csúcs LCD-jét emiatt cserélte egy olcsóbb modellre. De az is lehet, hogy BFI bekapcsolással ez javul, de cserébe a villogás fog zavarni.A TU8000-en ha bekapcsolod a mozgásjavítsát, akkor kit udja mi lesz az eredmény. Egyfelől megjelenik a judder, másfelől a kamumozgással valahogy kompenzálja ezt a TV. A végeredmény kérdéses, de szerintem nem az amit te vársz.
De hidd el senki nem fogja megmondani, hogy neked melyik fog megfelelni, hogy te konkrétan mit fogsz látni és legfőképpen hogyan fogod megélni amit látsz.
Fogj egy pendrive-ot tegyél fel rá pár filmrészletet és próbáld ki egy áruházban a lehetséges típusokat. -
Celtis
veterán
válasz
Hmmm1 #144401 üzenetére
Az alapvető különbség inkább abban szokott lenni, hogy mennyire jól működnek a "Mozgásrásegítők" Egyik TV-n sem akadozik a 24p, legfeljebb nem teljesen egyenletes (judder) illetve kiemeli a darabosságot (stutter)
Egy 120Hz-es TV-n az egyenletes 24p megjelenítésnek működnie kell.
A TU8xxx 60Hz-es. Itt már kicsit trükkösebb. Az rtings szerint a juddermentes 24p lejátszást tudja a TV, de csak akkor ha a mozgásjavítás teljesen ki van kapcsolva.A két TV-t egymás mellé téve teljesen kikapcsolt képjavítókkal a 24p megjelenítés az olcsóbb TU8000 jobb lesz mint a Q80T-n, mivel az utóbbin jobban érződik a 24p darabossága, a TU8000 ezt jótékonyan elmossa.
Azonban összhatásban nincs kétségem, hogy a Q80T jobb lenne. -
rainman72
nagyúr
válasz
Hmmm1 #144404 üzenetére
Elméleti síkon irtam neked!
Nincs Samsung tvm.
Legtöbb tv jelenleg idén már nem is tud 120-hzt.
Még is el vannak az emberek azokkal is.
Ezek a qledek a ritka kivételek amikben megmaradt még a 120 hz-s panel,gondolom hogy nem lesz mozgás megjelenítési anomalia.
DTS dekóder viszont már nincs!
Olvass vissza a topikban,kereső segít,vagy várj még itt válaszokat.
Én ennyit tudtam segíteni. -
Sonex79
aktív tag
válasz
Hmmm1 #144241 üzenetére
Saját tapasztalat erről: 140k-s 1 éves LG tv-n nem tudtam úgy beállítani a színeket hogy nekem megfelelőek legyenek, vadiúj nanos 210k-s LG-n nagyon durva mozgásproblémák voltak. Olcsóbb samsungokhoz képest sokkal szebb a képe, hangrendszerről már ne is beszéljünk. Tehát szerintem jóval többet tud, az más kérdés hogy valakinek ez tényleg ér e ennyit. Meg hát nyilván lehet feljebb menni az Oled tv-k irányába is.
-
zoltan6
addikt
válasz
Hmmm1 #144241 üzenetére
Abba a távirányítóhoz évek óta nem nyúlnak dologban azért ne legyél annyira biztos.Bár ne nyúltak volna hozzá.Az az egyetlen negatívum a tv-ben.Ennél ocsmányabb,kezelhetetlenebb távirányítóm még sose volt.Még jó hogy kezeli a régi Samsung távokat.
Bekapcsoló gomb, hangerő,csatornaváltó a 4 irány,meg az ok gomb, aztán kifújt.Kb. oyan érzés mintha egy számítógép egérrel kellene irányitani a tv-t.Okádék.
A másik kérdéseidre nem tudok válaszolni,szép képe van,de nem vagyok egy inyenc minőség terén.tv-t nézek vele,hbo-go,meg rpi-röl sorozatokat sd-be vagy max.720p-be.Azt is inkább szerintem én észre sem vennêm hogy 120 hertzen megy a tv vagy 60-on -
ORCA58
addikt
válasz
Hmmm1 #144214 üzenetére
Remélem hamarosan lesz tapasztalatom. Viszont lehet az ami nekem tetszik és megfelel, az neked nem. Ezért "rizikós" a TV vásárlás. Látni kell, de otthon úgy ahogy használni fogja az ember.
A jelenlegi 10 éves Samu 40" Tv-ről is sokam mondták nem szabad bekapcsolni a Motion Plust rossz lesz tőle a kép. Én meg kikapcsolva nem tudom élvezni. A gyorsan mozgó tárgyak, vagy kamera esetén kikapcsolt állapotban rángatózó, darabos, homályos a kép. A média boxról játszott 24p-s filmeknél sem szeretem, ha a táj pásztázás közben ugrálnak a fák, házak a folyamatos mozgás helyett. Nejemnek tök mindegy. Jó így is, úgyis. Szerencsére megérti miért akartam drága tv-t venni, mikor fel ennyiért is vannak 55"-osakt. Sok pénz, de bízom benne megéri. 50"-volt a cél, de abban a méretben már nincs 120 Hz-es panel.
Tudom a nagyobb TV-n a hibákat is jobban látni. Kíváncsi vagyok a milyen lesz a , és arra milyen a gyakorlatba "Full Array Local Dimming" -
Celtis
veterán
válasz
Hmmm1 #144090 üzenetére
Más linket raktál be, de sikerült megtalálnom. Nem olvastam végig a topikot, csak 1-2 oldalt, de az jött le mekem amire számítottam is. Főleg az 50hz-es tv adások megjelenítésére panaszkodnak. Pontosan ilyen hibás volt a KS7000 is. Szerintem egyszerűen a samsungot nem érdekli az 50hz. Valami alibi megoldást beraktak a tv-ikbe,aztán vidékre (eu) jó lesz.
Viszont nem hiszem, hogy 24p forrásnál ilyesmire kellene számitanod. -
válasz
Hmmm1 #114114 üzenetére
Youtube videóhoz képest szerintem nem olyan rossz. Egyébként tudom, hogy miről beszélsz, és én is nagyon utálom. Használom is a Motion Plust mind a két tévémen.
Amúgy ja, így videón keresztül úgy néz ki mintha valami 50Hz-es tévé lenne, amiben semmiféle mozgásjavítás nincsen. -
-
Ranbo
tag
válasz
Hmmm1 #114091 üzenetére
ez egy nagyon jó bemutató/ismertető videó!
látszik, hogy értenek hozzá.
a szakember bemutatja részletesen az 55MU7000-es típust.
ha jól vettem ki, a legnagyobb probléma az alsó megvilágítással van, -a termo fényképen ez jól látszik-,
amikor a kép felső részében van világos tartalom akkor látszik szépen az alsó rész felől a világosabb terület.
mondja is, hogy akit ez zavar az válasszon felsőbb kategóriákból, talán ott local dimmimgnek hívják ezt.
összességében viszont jó ár/érték arányúnak tartja ezt a típust.
érdekes a csavar nélküli láb rögzítés, illetve a lábak távolságán is lehet változtatni a bútorzathoz igazítva.az itthoni 55mu7002 miben térhet el a 55mu7000-től?
korábban egy fórumtárs írta, hogy at MM-ben kuponos akcióban nagyon jó árban volt...
-
PuMbA
titán
válasz
Hmmm1 #114085 üzenetére
Igazából nincs sok beállítási lehetőség, mert minél folyamatosabb képet csinálsz Motion Plus-szal annál több képhiba és akadozás lesz, hiszen a mesterséges képkocka beszúrás távolról sem tökéletes
Én 2/10-en használom, szóval csak kicsivel lesz folyamatosabb a mozgás, mert e felett már látom a képhibákat. Szóval mindenképp érdemes kipróbálnod 50 és 100Hz-es TV-ket is hasonló Motion Plus beállításokkal.
-
PuMbA
titán
válasz
Hmmm1 #114079 üzenetére
A legjobb a 100Hz és 24p judder free, de ezek együtt vannak, szóval ha 100Hz-es egy TV, akkor 24p judder free is
EU-s TV-k TV adás esetén 50 vagy Motion Plus bekapcsolása esetén 100Hz-en mennek, de ha PC-ről küldesz rá 60Hz-et, akkor természetesen az is működik, tehát TV adáson kívül tudják a 60 és Motion Plus-szal a 120Hz-et is.
USB-n egyébként az 1-2 éves TV-knél még nem volt judder-free lejátszási képesség, szóval erre figyelni kell. Azt is vedd figyelembe, hogy ha kihasználod a Motion Plus-t, hogy 100 vagy 120Hz-et kapj, akkor már nem igazán számít a 24p judder-free képesség ugyanis mesterséges képkockákat fog számolni a TV, ami automatikusan megszünteti ezt. Ha háttérfény villogtatást fogsz használni a Motion Plus-on belül, akkor számít csak, de sokan nem szeretik az ez által okozott kis mértékű "vibrálást".
-
PuMbA
titán
válasz
Hmmm1 #114077 üzenetére
" csak ne szakadozzon, darabosodjon a kép, mintha nem lenne elég az fps "
Pedig ez történik, ugyanis a 24fps az nem teljesen elég
A 24p judder-free-vel pedig még kicsit jobban akadozottabbnak tűnik a kép, ugyanis nem jelenít meg egyes képkockákat többször a TV (a 24p 60Hz-enhez ezt meg kell tennie). Nem fontos, hogy mivel érik el a 24p judder-free-t, mert csak egy megoldás van, az is faék egyszerűségű.
A kis akadások nem okoznak nagy akadásokat, szóval az nem gond, illetve ahogy előbb írtam a Motion Plus 1/10-es Torzításcsökkentéssel eltűnnek ezek a kis akadások még 60Hz-es TV-n is.
-
PuMbA
titán
válasz
Hmmm1 #114052 üzenetére
Ilyen esetben csak azt tapasztalnád meg, hogy a 7000-res sorozatú TV-n kisebb a panel elmosódása, jobbak a színek, a 24p tökéletes kezelése miatt pedig a nagyon kicsi akadozások eltűnnek, de ezt nem sok ember látja.
A Sony nem csinál semmiféle trükköt, csak több TV-jükben a panel elmosódás mértéke kicsivel jobb, mint a Samsungé, ezért mondhatják, hogy 50Hz-en jobb a képe. RTINGS-en, ha nézel teszteket, akkor ez jól látszik.
-
PuMbA
titán
válasz
Hmmm1 #114008 üzenetére
A TV nem hasal el semmin. Ha kikapcsolod a képbirizgáló algoritmusokat, akkor úgy viselkedik, mint egy monitor. Monitoron ugye nem tudsz állítani dinamikus kontrasztot meg hasonló parasztvakításokat.
A Hz ott számít, ha gyors mozgású anyagot nézel, például sportok, mert itt a mesterséges képkocka beszúrás miatt több részletet látsz az "elmosódásokban", azaz a mozgásban. A legideálisabb megoldás persze az lenne, ha 100Hz-es lenne a TV adás, azaz a kamerák ennyivel vennék fel és továbbítanák a képet (100 fps jönne), de ehhez még kevés a sávszélesség és a technológia. Majd a jövőben valamikor
Abban meg nagyon igazad van, hogy minél nagyobb a kijelző, annál könnyebben veszed észre az elmosódást és a hibákat is.
-
balaaazs
senior tag
válasz
Hmmm1 #113982 üzenetére
Egyébként sok TV (pl LG-k) is csak 24p-s jelforrás esetében tudják kezelni a judder-t (pl blúréj), amivel én semmivel nem vagyok pl beljebb, mert HDMI-n keresztül már az is elvérzik. Samsungnál azt nézem, hogy a 8ezres sorozat tudja kezelni, cserébe az már teljeskörűen (8000,8500).
Engem nem zavar olyan vészesen a judder kezelés hiánya, bár tény, hogy eleinte fura és zavaró, de minimális motion rásegítéssel (vagy mia fene) sztem elég jó lesz az eredmény. Ennél többet meg eleve nem adnék TV-ért, ezért felejtős, hogy 8ezres kategória fölül válasszak.
TheProb: tegnap végigcsináltam azokat a beállításokat amit írnak a rtingsen (én linkeltem amúgy
), de miután belenéztem egy természetfilmbe, rögtön visszaállítottam a beállításokat, maximum a fehéregyensúlyt lehetne állítgatni, vagy nem tudom. életlen, elmosódott lett a kép tőle.
-
gyeniko
őstag
válasz
Hmmm1 #113828 üzenetére
Én egyáltalán nem védem, csak helyreteszem a kommunikációt!
Pl. most is:
Ezt írtam: "...Az arukereso.hu hivatkozásaidról: az 55MU7002-ről írt 2 vélemény ugyanattól az embertől ered. A 49MU7002-ről 1 vélemény van, amely a fekete szinttel nincs megelégedve...."Az említett vélemény pedig ez:
"A termék kiválasztásának fő szempontjai:
Itt volt az adott pillanatban a legkedvezőbb az ár.
Előnyök
Jó képminőség, gyors menü.
Hátrányok
A feketéje nem a legjobb."
Hol látod ebben a "nem csak a feketére panaszkodnak ott"-ot?! Tényleg nem kötözködni szeretnék, akár "lemegyek kutyába" is, csak jussunk el oda, hogy azt duplikálod, amit írok...Megnéztem az 49MU8000-t az rtings.com-on, ezeket írja róla pozitívumként:
- Great blacks and contrast
- Low input lag
- Good brightness
Negatívumként:
- Mediocre color gamut
- Image degrades at an angleAz itteni teszt az általános értékelésként 7,7-et adott, a mozgás megjelenítésre 8,6-os értékelést írt. A mért natív kontraszt 4723 : 1. A Sony X850E (kb. ez az azonos kategóriájú Sony) általános értékelése 7,8, a mozgás megjelenítése 9,2, a mért kontrasztja 4510 : 1. Nem egetverő a különbség a Sony javára - mozgás jobb, kontraszt gyengébb (külön neked: a hang is gyengébb
) -, semmiképpen nem számít "silány"-nak, ahogyan írtad.
Végszóként: nem vagyok elkötelezett Samsung-hívő, de valamilyen rejtélyes okból több db felső kategóriás Samu TV-m is van. A "rejtélyes ok" pedig az, ezek képminősége nekem megüti azt a szintet, hogy a készülék kiválasztásakor a továbbiakban már a kezelhetőség, funkcionalítás, stb. legyen a döntés alapja. Így lettek a Samsungok. Korábban voltak Sonyk is, LG-k is (2 LG még ma is van).
Még egyszer őszintén elnézésedet kérem, ha kötözködőnek, vagy kukacosnak tűnök, de szeretem a rendet, pontosságot. Nekem nem kell, hogy igazam legyen, ezért ezzel kapcsolatban már nem fogok írni, aki akarta érteni, már megérthette.
-
gyeniko
őstag
válasz
Hmmm1 #113797 üzenetére
Nem szeretnék vitatkozni, mert teljesen értelmetlen, csupán arról van szó, hogy rendkívül kényes vagyok a kommunikáció pontosságára. A verbális kommunikáció így néz ki: gondolsz valamit --> szavakba öntöd és elmondod valakinek --> a címzett értelmezi a SZAVAIDAT, a fejében kialakul egy "kép". A baj akkor szokott bekövetkezni, amikor a kommunikációt indító gondolatai nem egyeznek meg a kommunikáció fogadása után a fogadó fejében kialakult gondolatokkal ("ártatlan esetben"). Ez rengeteg zavar forrása ez életünk minden területén, megkockáztatom, hogy ez az egyik legnagyobb probléma manapság. "Ártatlan esetben" is nagy a baj, de szándékolt esetben társadalmi szintű problémákhoz vezethet.
A konkrét példánál maradva: amit eredetileg írtál, az egy sommás és túlzó vélemény, amely a leírt és általam értelmezett (nem cifráztam, hanem pontosan értelmeztem a szöveget) formában nem igaz.
Amit érveknek szántál:
Az rtings.com az amerikai piacos TV-ket teszteli, az ottani MU 7000 az európai MU6XXX széria. nézd meg az rtings.com MU8000 reviw-ját, ez felel meg az európai MU7000-nek.
Az arukereso.hu hivatkozásaidról: az 55MU7002-ről írt 2 vélemény ugyanattól az embertől ered. A 49MU7002-ről 1 vélemény van, amely a fekete szinttel nincs megelégedve. Ez természetes, mert ez a modell IPS paneles.
Felhasználói vélemények az MU 7XXX sorozatról, Európából:
http://www.mediamarkt.de/de/product/_samsung-ue65mu7009t-2237559.html
http://www.mediamarkt.de/de/product/_samsung-ue55mu7009t-2237551.html?ga_query=55mu7009
http://www.chip.de/test/Samsung-UE55MU7009_122891407.html
https://www.testberichte.de/p/samsung-tests/ue75mu7009-testbericht.html
https://www.testberichte.de/p/samsung-tests/ue55mu7009-testbericht.html
https://www.testberichte.de/p/samsung-tests/ue65mu7009-testbericht.html
https://www.otto.de/p/samsung-ue82mu7009-led-fernseher-207-cm-82-zoll-4k-ultra-hd-smart-tv-617015315-kundenbewertungen/#variationId=617015316-M24 -
SunMount3r
nagyúr
-
gyeniko
őstag
válasz
Hmmm1 #113788 üzenetére
"Sajnálatos hogy még mindig ilyen rémesek a Samu tv-k idén : / Egyszerűen nem tudnak normális tv-t csinálni a Q széria alatt. Vagy mindnek van vmi nagy kontrája. "
A fentieket írtad, erre kérdeztem rá. A válaszod - ha a kérdésemre vonatkozott - már árnyaltabb.
A pontosság kedvéért: az MU 7000/8000 széria a Q széria alatt van és mégis "normális" TV-k. Az ár/érték arányról általánosságban nem tudok véleményt alkotni, de nekem egy 82" van, amelynek ebben a méretben, ezen az áron nincs érdemi ellenfele. -
k_mark93
csendes tag
válasz
Hmmm1 #113778 üzenetére
Számomra pont a rendszer, a távirányító, illetve még a kinézet/design és az alacsonyabb input lag döntötte a Samu felé a mérleget. Meg persze a méret, mert 49-es fér csak el, sonyt meg nem nagyon találtam ekkora méretben VA panellel. Képminőség beli különbségről nem tudok nyilatkozni (én is hallottam, hogy a sony-k tesztek szerint ezen a fronton átlagban jobbak mint a samuk), de nekem ezek a szempontok (is) nagyon fontosak.
(#113782) harry Meglátjuk majd
-
-
dethroner
veterán
válasz
Hmmm1 #108542 üzenetére
Hezitálsz és nem veszel, várod a nagy tuti vételt, de az nem jön el soha. Mindig kötnöd kell kompromisszumokat, akkor is ha Oledet veszel, akkor is ha másfél millás VA samut. Soha nem lesz tökéletes, valamibe mindig bele lehet kötni. Vagy veszel és együtt élsz vele, vagy csak kivársz és amikor már nem lehet kapni, vered a fejed a falba.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Hmmm1 #108542 üzenetére
Hova lenne nagy az 55"? 1.5m felett már teljesen ideális! Persze ha nem fér be a helyre, az más téma
Samsung meg... venni fogják így is, ahogy pl a VA helyett IPS panelos, de még anno VA paneles teszteredemények alapján árult tviket is. Nomeg a qled, hát megy a tvben is, h a tv új generációja
Miközben sima lcd, s a tavalyi kshez képest nemhogy előre, de hátra léptek.
Munkatársaim is kérdezték, mikor mondtam h tvt vettem, s tudják h techbzi vagyok, h qledet? Nem, oledet. Na arról nem is hallottak, de h most a qled az új, a jó
(ok, először c6 volt nálam, majd ks9500, végül c6nál maradtam, de a ks is jó széria volt, nem oled vs lcd frontot akarok elindítani, csak mint a butának néző marketing ereje hoztam fel, ami alapján biztos fog fogyni a q és az mu széria is, pedig egy tavalyi kshez képest rendre rosszabbak ha másba nem hát ár érték arányban...)(#108543) nagyk60 Az ívelésnek pont h közeli nézőpont esetén vannak előnyei
-
válasz
Hmmm1 #108252 üzenetére
Erre ezen a fronton olyanok történnek meg, hogy rém gyatra speakert tesznek bele az MU7000-esekbe? Szarabbul szól, mint egy tavalyi 120 ezres tv-ben?
Ha nem hajtaná őket (a vélt vagy valós
) felhasználói igény az egyre vékonyabb kialakítás felé, akkor nem lenne gond a hangszórókkal. Egy vékony házba egyszerűen nem lehet berakni egy jól szóló hangszórót
Volt régebben egy 72 cm-es Thomson TV-m (lapos, de hagyományos képcsővel), abban volt egy 16 cm-es mélynyomó, na annak nagyon jó hangja volt. Az más kérdés, hogy az a hangszóró önmagában nehezebb volt, mint egy mai 72 cm-es TV mindenestől
-
Madwe
nagyúr
válasz
Hmmm1 #108252 üzenetére
Feljebb még rosszabb, a qled széria kb minden téren visszalepes, kivéve az árát
persze lehet h pont pl rtings fogott ki két rossz példányt egymás után, s szerencsétlenek a panel lottón, de azért gyanús h minden egyéb oldallal ellentétben kb csak ők azok akik piacról szerzik be a terméket, nem pedig direkt nekik küldött példányt kapnak a gyártótól...
-
dethroner
veterán
válasz
Hmmm1 #108252 üzenetére
Két dolgot tehetsz. Vagy egy vagyont fizetsz és kapsz egy jót, vagy tökmindegy melyiket veszed mert egy kalapszar az összes, tele kompromisszumokkal. Lehet vennék valami még működő, 3-4 éves minőségi FHD-t olcsóért, aztán ha 2 évet megy, már jó vagy vele. Jöhet a következő használt darab és így tovább. 100 alatt venni, 2 évente cserélni az azt jelenti hogy egy ma jónak mondható tévé áráért 8 évig lesz tévéd, ami nem valószínű hogy bírja 8 évig. Persze a használt is lutri, lehet beszarik 1 nap múlva, de lehet elmegy még 3 évnél is tovább. Vagy kinyitni a milliós zsákot és vászon+vetítő.
-
KD6-3.7
őstag
válasz
Hmmm1 #108252 üzenetére
Full marketing. A ceget rohadtul nem erdekli, hogy mit gondolsz. Eladjak a sok hozza nem ertonek a nagy dumakkal, hogy 4k HDR azt csecs.
Itt meg egy szakmai topicban kiderul, hogy melyiket erdemes venni az igazi tesztek es tapasztalatok alapjan.
Amugy meg, ha nincs senkinek meg az uj szeriabol, akkor mit beszeljunk rola? Szep es jo, de eddigiek alapjan nem egy eget rengeto! Beszelunk inkabb a mar bevalltrol.
KU6400-ben jobb hagszoro van, jobb a betekintesi szoge, jobbak a szinei mint az MU7000-ben. Nesze neked!
Csirke labakkal. KU6400 > MU7000 > KS7000. Bar rtings irja, hogy nem eri meg a penzet. -
Hmmm1
aktív tag
válasz
Hmmm1 #108189 üzenetére
Tehát gyakorlatilag írja, hogy Q7F helyett, elég lehet MU8000 (ami itthon 7-essel kezdődik megint), aztán a MU8-asnál meg írja szintén alul az összegzéseknél, hogy gyakorlatilag semmivel se jobb az előző szériánál, vagyis a KS8000/7000-nél. Amiben picit lehet jobb az gyakorlatilag lényegtelen. Most hogy megérné a 49"-es ks7-es 250-300-ért, ha lenne még, meg ha még nem is hibás darab.
Viszont ezt kell vetetni a néppel ugye, mert ez az új...Vicces.. -
pw12345
aktív tag
válasz
Hmmm1 #106469 üzenetére
Nem akarom tovább húzni az idegeidet, de pl. a használt/leadott és kifutott/visszahívott mobilok (és valószínűleg egyéb készülékek) alkatrészeit is "újrahasznosítják" az újabb szériákban, aztán csodálkozunk, hogy ócska a hangszóró, vagy nem hall a hívott fél, pedig rekedtre ordítom magam és az egész busz azon szórakozik. Azon is el lehet gondolkodni hová tűnnek a korábbi szériás termékek, ha nem akciózzák őket, csak leszedik a polcról: újjászületnek a következő sorozatban, vagy noname készülékként.
Vajon honnan ez a sok szemét, manapság legfeljebb utastájékoztatónak való HDReady készülék a piacon, azon felül, hogy gondolom sok tekercs/négyzetkilométer alacsony felbontású TFT fólia rohad raktáron amit el kell használni.#106470) dethroner
Most, hogy írod ez valami keleti fing-sunyi jellegű babona baromság lehet:
"gonosz konkurens betűi hoznak balszerencse, Samsunc nem használ dekadens nyugati L G karakter"
Az S széria lesz a legtutibb, hidd elEgyébként frissítést honnan lehet leszedni ezekhez (az enyémhez az oldalon csak útmutató és PC driver van)?
A menüben van frissítés funkció, nem tudom, hogy antenna kábelen akar frissíteni? Ír egy forráskód leszedő linket is, ami döglött.
Rákerestem a kódjára, ott kiderül, hogy az egy tök más készülék. Van fent egy 780 MB-os, ömlesztett, zip tömörítvény, amiben linux, meg android alkalmazás szemét van, forráskódot nem látok, mellesleg ez nem is okos TV.
Jut eszembe (L)T2xE390EW szérián hol a bánatban van az infra fotodióda érzékelő ablaka? Az átlátszó Samsung logo mögött van egy kidudorodás én arra tippelek, de hiába takartam le, akkor is érzékel. Az útmutatóban semmi nincs erről. -
-
dethroner
veterán
válasz
Hmmm1 #106469 üzenetére
Majd az lesz mind a 80-as években a Dacia-val. Megkaptad a Merkur-tól a nulla kilométeres új autót, traileren hazavitted, ott egy hozzáértő szaki ízekre szedte és ahová alátét kellett odarakta, ahová olaj, betöltött, ahová zsír azt bezsírozta. Mert a románok ezeket mind kihagyták
Csináld magad mozgalom. Vagy veszel 3D nyomtatót és nyomtatsz magadnak tévét. Vagy rajzolsz egyet, mint a Varázsceruza című régi lengyel rajzfilmben
-
breal11
tag
-
-
Flashget
félisten
válasz
Hmmm1 #104770 üzenetére
hát valahogy el kell hitetni, hogy az OLED szarabb ha nem azt gyártják.
Igaz a Samsung jelentette be azt is 2015-ben, hogy majd 2017-ben visszatérnek az OLED-hez...Konkurencia viszont leszarja őket ebből a szempontból.
Panasonic EZ1000 is World’s 1st 4K OLED TV with Pro-Grade Accuracy
-
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Hmmm1 #104325 üzenetére
Tuti kábel, média lejátszón tökéletes a kép, 1080p-n is kábelen. 2300ft-ért vettem a 15méteres kábelt, boltból, szóval biztos nem a legjobb minőség, mondjuk fullHD-ig teljesen okés.
Flashget: én választottam, magamnak, legfőképp monitornak az alacsony input lagja miatt
A rosszindluatú megjegyzéseidet (ha már segíteni nem tudsz/nem akarsz) tartogasd másnak, menjál ránts még rá párszor a 4-500 ezres tévédre, látom az esik jól.
-
zolimail17
tag
válasz
Hmmm1 #104244 üzenetére
En itt elek kint angliaban. Itt is ugyan olyan a ks7000 legalabis en mar tobb uzletbe latam a levalo hatlapot es a kepernyo is fekete foltos volt. De nehezen eszreveheto. En is csak ugy vetem eszre hogy hibakat kerestem amiket irtatok itt a forumban. En mar nagyon elbizonytalanodtam a ks7000ben. Mar azon gondolkodok hogy inkab veszek 55ost de ks8000, nem kerul sokal tobe a 60ks7000hez kepest.
-
-
Imi1981
veterán
válasz
Hmmm1 #104040 üzenetére
Írtam privátban.
Amúgy van sok film ami hd-ban is szar minőségű és ott lehet nem olyan feltűnő a különbség a hd és sd között. De amit írtam privátban is hogy például a pi élete, avatar, tűzgyűrü (most ezek jutottak eszembe) amik nagyon jó minőségűek hd-ban (akár 720p is) na ott már nem kicsi különbség van! Ha meg gyors mozgások vannak a filmben ott még feltűnőbb a különbség. Én ezt 48 colos tévén néztem de haver 40 colos tévéjén is látom ugyan úgy a különbséget akár 2.5 méterről is (kb olyan távolságban voltam ott a tévétől).
De abban igazat adok hogy van néhány olyan gyatra minőségű full HD film is (még nagy bitrátás is) amiknél nem olyan feltűnő a különbség. Ilyen film pl a világok harca! Ott ilyen idióta szemcsés szűrőt használtak (vagy csak egyszerűen szar) és a 1080p is pocsékul néz ki. De persze azért itt is jobb a hd csak mivel hd-ban sem az igazi így nem olyan feltűnő a különbség . -
dethroner
veterán
válasz
Hmmm1 #104040 üzenetére
Hát amit szajkózol, az maga a döbbenetes marhaság. Először ez a szaggatás, folyamatos megjelenítés stb, most meg a minek a nagyméretű jó minőségű anyag? Egyik szemszögből igaz, attól hogy 50GB-os FHD-ban nézel egy filmet, semmivel nem lesz jobb maga a film, mint a 700 megás aviban nézve. A szar film az így is, úgy is szar. De jó minőségben a szar film legalább látványban szórakoztató tud lenni, előjön a vhaóó, ez odabasz érzés.. A barátnőm, aki kifejezetten nem szereti a csak látványra épülő filmeket, néha szokta javasolni hogy amelyik filmnek van 3D verziója, nézzük abban, mert úgy legalább a látvány elviszi a filmet a hátán, ha már a sztori elég harmatos.
Szerintem ha a neked a minőség nem lényeges, akkor nézz 5 méterről egy crt tv+dvd lejátszó kombót! Megmarad egy csomó pénzed, nem lesz gondod az lcd tv motion plus képmódosításával, és elegendő lesz ezentúl is avi minőséget letorrentezned, nem kell sokáig seed-ben maradnod. -
válasz
Hmmm1 #103998 üzenetére
"Nemrég néztem, bdrip vs 720p igaz, de ilyen 10-20%-os különbség lehetett képben. Alig volt élesebb a kép rajta."
Ha ez így lenne akkor nem lenne értelme a HD-nak. Természetesen nem így van.
Az van amit már feljebb is írtak, vagy rossz a szemed vagy nagyon messziről nézted a tévét.
-
PuMbA
titán
válasz
Hmmm1 #103994 üzenetére
"Másik, és ha natív 120hz-re tudja felszorozni, 60 helyett, akkor mégjobb gondolom?!."
A felszorzástól nem lesz jobb semmi, hiszen ugyanannyi ideig marad kint ugyanaz a kép. Ha 24p módban engedem rá a filmet az LCD TV-re, amiből felszorzással állítólag 96Hz lesz, az nálam "darabosabb" képet ad, mintha 60Hz-en kiküldeném a filmet, azaz mintha egy PC monitoron nézném
A géming az teljesen más.
-
Imi1981
veterán
válasz
Hmmm1 #103998 üzenetére
Akkor nagyon rossz a látásod vagy 5 méterről nézted. Óriási különbség van köztük minden szempontból! Persze lejátszó eszközök között is különbség van mert PC-ről szebb az sd mint a tv saját lejatszójával. Nekem van egy beelink mini mx S905 lejátszó amivel az sd anyagok rettenetesek mert nem skáláz fel kicsit sem, na azon még szembetűnőbb a különbség az sd és 720p vagy 1080p között. Én amúgy kb 4 méterről nézem a 48 colos tévét és még a 720p és az 1080p között is látom a különbséget bár azt már tényleg alig ekkora távolságból, de az fos sd rippek innen is szarok.
-
BBéci
legenda
válasz
Hmmm1 #103960 üzenetére
Még nem olvastam el a későbbi hozzászólásokat, lehet, hogy már mások leírták ugyanezt.
A TV-k beépített lejátszója nem képes 24 (23,976) kezelésre, az olyan filmeket 60-ra tolják fel, ami mindenféle anomáliát, például remegést okozhat.
Valamint attól elvenném a kiváló minőségű full HD tévéjét, aki képes 1,4 GB-os, hulladék minőségű ripeket nézni rajta. -
PuMbA
titán
válasz
Hmmm1 #103973 üzenetére
Egy TV kikapcsolt Motion Plus-szal pont ugyanazt a képet adja, mint egy PC a 60Hz-es monitoron
A Motion Plus pedig alig nyúl bele a képbe, ha Tiszta beállításra állítod
A 100Hz-es TV tudnak 24p-t originál megjeleníteni, a 60Hz-es TV-k azt csinálják, mint amit (#103970) Celtis linkelt
-
Celtis
veterán
válasz
Hmmm1 #103960 üzenetére
Abban igazad van, hogy a pendrive nem nagyon okolható ilyesmiért, csakhogy te azt írtad, hogy a haverod a PC-jéről játszott le valamit. Itt azért a lejátszó programon nagyon-nagyon sok múlik.
De visszatérve a pendrive-ra. Attól, hogy pendrive-ról játszol le valamit maga a film is lehet hibásan rippelt. Elég gyakori, tehát megint a forrásnál lyukadunk ki. A YT-os 4K-s videók egy része is ütemesen akad, de ez megint nem a TV hibája. Egyszerűen ilyen az anyag. Érdekes, hogy ezek jellemzően valami távolkeleti, igénytelen anyagok. Ami profi, az érdekes módon nem akad.
Ami a teszt videóimat illeti, csak az említett WD részlet elején volt bekapcsolva bármi "mozgásjavítás". Mivel ezt a TV beépített lejátszójával játszottam le, és csak közben vettem észre, hogy azon megmaradt a gyári beállítás. Sokat egyébként az sem csinál és ennek a töredéke mehetett át egy telefonos videóban ahogy te is megállapítottad, hogy nem látsz különbséget.
A HD mozifilmek kikapcsolt motion plusszal mentek az elejétől a végéig. Mivel ezeknél is tökéletesen meg voltál elégedve a képpel nem látom értelmét, hogy SD ripekkel szórakozzak. Ha nem hiszed el, hogy nem szaggat, az legyen a te bajod ezek után.
-
PuMbA
titán
válasz
Hmmm1 #103907 üzenetére
"Apropó, tegnap ismerős H6400-on elindít egy 720p filmet pc-n"
És amikor elindította, akkor 24p üzemmódra váltott a TV? Ilyenkor megjelenik felül egy infó sáv, hogy 1920x1080/24p. Mert, ha nem, akkor megint nem ért semmit ez a tapasztalatod, mert a PC-t is rendesen be kell állítani videó lejátszásra
-
Celtis
veterán
válasz
Hmmm1 #103738 üzenetére
Milyen kép töredezik összevissza, miről beszélsz?
Pont amit belinkeltem ott van lassítva is, hogy mit jelent ez a jelenség, hogy megértsd. Utána egymás mellett két TV-n párhuzamosan ugyanaz a jelenet. az egyik helyesen játssza le a 24p-t a másik judderrel. Ha jól értelmezem az Rtings tesztjeit, akkor a KU6000 nem tud judder free 24p-t. (Mjad PuMbA kijavít ha nem így van.)Szóval a videón a bal oldali a KU6000, a jobb meg a KS7000. Mit akarsz még?
-
PuMbA
titán
válasz
Hmmm1 #103732 üzenetére
"Elméletileg ez a tv nem tud semmiféle 24p-t lejátszani, csak úgy ahogy te mondtad szerintem, hogy plusz képkockákkal oldja meg a dolgot."
Pedig a KU6000 tud 24p-t megjeleníteni rendesen, benne van a tesztekben
A KS7000-nek kevesebb kicsit az elmosódása, valamint a Motion Plus-t vagy a LED Clear Motion-t bekapcsolva jobb a mozgásfelbontása.
-
Celtis
veterán
válasz
Hmmm1 #103732 üzenetére
A mozgás felbontásnak (elmosódás) és a 24p helyes megjelenítésnek (judder free) semmi köze egymáshoz.
A 24p judder free arról szól, hogy mind a 24 képkocka ugyanannyi ideig jelenik meg a képernyőn. Ha egyik kicsit hosszabb a másik kicsit rövidebb, akkor egyenetlen lesz a mozgás, de nem szakadozik.
Egyszer már belinkeltem a részletes magyarázatot szemléltető videóval.
Egyébként moziban is tisztán látható a 24p darabossága.Az elmosódás meg arról szól, hogy a mozgó részletek nem élesek, elhomályosodnak. Itt van elmagyarázva.
Légy szíves most már olvass is, ne csak kérdezz.
-
PuMbA
titán
válasz
Hmmm1 #103718 üzenetére
"Értem, jó, csak az mit okoz, ha nem valami magas az a szám? Nem ugyanott vagyunk akkor azzal?: D"
Nem olvastad el fönt az oldal tetején téma összefoglalót. Ott képpel van illusztrálva a különbség: nagyon rossz elmosódás és mozgásfelbontás, jó mozgásfelbontás és elmosódás
Ettől még egyenletes időközönként kapja a képkockákat a TV, tehát nem lesz akadozás.
" Vagy nem tudom hogy tudja a KU6000 az akadásmentes mozgás mejgjlenítést ha rohadt alacsony a mozgásfelbontása amit beszéltek."
Az akadásmentes megjelenítés azt jelenti, hogy hogy HDMI-n 24 képkocka esetén a 24 képkockát változtatás nélkül a képernyőre rakja. Amelyik TV nem tudja, az a 24 képkockához berak plusz darabokat.
"Az a tv és még rohadt sok tv is, nem judder free 24p-ben semmiképp se (akármilyen forrásról is nézel rajta valamit, ha 24p, akkor annyi neki)"
Kevered a dolgokat
A 24p mindig szaggatottnak fog tűnni, ugyanis a 24 képkocka kevés az emberi szemnek, ezzel nem tudsz mit csinálni. Nézz 50p vagy 60p videókat vagy szólj rá a filmkészítőkre, hogy többet ne csináljanak 24p-be filmet.
"Mondom 40"esbe láttam youtuberól HD film trailer, rögtön szakadt."
Lehetséges. A TV-k SMART része olyan, amilyen. Arról semmiféle következtetést nem szabad levonni. Ami mérvadó az a HDMI bemenetről kapott kép.
-
Tegla80
addikt
válasz
Hmmm1 #103719 üzenetére
A hit es a valosag kozti kulonbseg szamokban pl bf1stats
Asszem ezt rovidre zarhatjuk es lathato,h a pc sehol sincs mar a boxhoz kepest se nemhogy ps4 ellen. A konzolok vilagat eljuk es tovabbra is rohamosan fejlodik ezen felhasznalobazis....(tovabb gyilkolva a pc-s piacot)
-
HagaNRG
őstag
válasz
Hmmm1 #103682 üzenetére
Szia!
Nem tudom, hány éves vagy, de ezt így nem lehet csinálni.
Szr tévéken nem lehet úgy variálni, hogy -főleg, mivel elmondásod szerint még soha nem is volt egyáltalán semmilyen TV-d-variálunk a végtelenségig.
Ezt normális, felnőtt ember ma úgy oldja meg, hogy mivel nincs viszonyítási alapja (ezért is beszél neked a levegőbe mindenki már kb. egy hónapja), úgy akkor inkább vegye meg az olcsóbbat, aztán, ha majd nem lesz vele elégedett, akkor eladja és veszi a drágábbat.
Ez olyan, mintha kocsit akarnék venni, de még életemben kocsit csak a TV-ben láttam és varálok a végtelenségig, hogy bár sajnálom is érte a pénzt, de inkább megveszem a 20 milliós Audit, mert hátha a 2milliós nem lesz nekem elég jó.
Egy olyan ember, mint te, aki soha nem TV-zett, hidd el, marhára nem fogja látni a különbséget a 6 és a 7 ezres Samsungok között.
Megmondtam neked világosan, sőt, többször privát kommentekben már, oldalakon keresztül kivesézve, hogy én, mint átlag TV-néző, akinek volt 3 db plazmája és 5db LED LCD-je sem veszek észre semmi lényegi különbséget a Samsung közép-belépő szeriák között.
Épp ezért hoztam haza két 55"-ös KU6000-et is (H64000 és J6200 helyére) és mindkettővel TÖKÉLETESEN elégedett vagyok. Nincs mozgásmegjelenítési probléma, nincs bevilágítás (legalábbis semmi olyan, ami az eddigi 300-400 ezres TV_imen ne lett volna. Ja és nem száz éves TV_kről beszélünk, mert mind az 5 LED TV_m az elmúlt 3 évben lett cserélgetve és a leggagyibb is a 2014-es H5000-es 50"-es Samsung volt, ettől csak magasabb szériák voltak).Én már bizony nem fogok több százezret kifizetni egy magasabb szériáért, ezt megfogadtam, inkább lehetőség szerint megyek a nagyobb méretek után.
Vegyél egy bármilyen 55"-ös TV_t, nézd pár hétig-hónapig, majd, ha valami nem fog tetszeni rajta, akkor eladod -30 ezer bukással és veszed a drágábbat.
Ennyit tudok segíteni, szerintem a többiek nevében is. -
KD6-3.7
őstag
válasz
Hmmm1 #103682 üzenetére
Fu haver te mit szedsz?
Miert ne nezhetne szinkronosan a Walking Dead-et?? Vegyel mar egy TV-t azt kesz! KS7000 ajanlott a Samubol ha meg arra nincs keret, akkor KU6400, ha arra sincs, akkor KU6000. Ennyire egyszeru. Ha nem tetszik a Samsung akkor pedig tudsz valasztani mas gyartok palettajarol is. -
PuMbA
titán
válasz
Hmmm1 #103682 üzenetére
"azt a mozgást meg tudja a monitor amiből meglehet ítélni hogy jó vagy sem."
De mit kell megítélni? Mindegyik TV tud szaggatás nélkül mozgást jól megjeleníteni
Az valami tévképzet nálad, hogy baj van a mozgásokkal a TV-ken. Ami változó az a mozgásfelbontás és az elmosódás mértéke, amit ilyen videókból nem tudsz meg, mert a korlátozó tényező a te képernyőd és a felvételi beállítások. Ez pont ugyanolyan, hogy hiába nézegetek koncertekről felvett videót fostalicska hanggal, semmit sem ér. Ha ott vagy élőben, az teljesen más.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest