- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jona00
tag
válasz
Clever0 #123970 üzenetére
A probléma az, hogy az OLED-et a beégés veszélyezteti, a QLED-nek (fórumokat olvasva) rosszabb a TV csatornák képminősége, mint a LED-es változatnak. Ez utóbbi igaz-e? Mert így nem áldoznék ki 400K körüli összeget, hanem itt a fórumban ajánlott Samsung UE55NU8052 -őt vennék 100k-val olcsóbban.
-
FollowTheORI
nagyúr
válasz
Clever0 #121846 üzenetére
Nem. Eddig ez csak amerikára (USA) régió volt igaz, az utóbbi pár évben... most egységesítették és mindenhol az amerikai számozás van csak.
Annak ahogy írták fentebb is a NU8000-es idei modell a megfelelő kb.
Vagy a tavalyi MU7000 és MU8000 széria... 55 col és felette méretben.Ezeket érdemes venni most.
-
merqree
őstag
válasz
Clever0 #115494 üzenetére
Ez nem azt jelenti, hogy elállhatsz a vásárlástól, hanem egy ugyanolyan termékre köteles kicserélni.
Azaz veszel pl. 7002-es TV-t, akkor ugyanolyat fogsz kapni.A kijelző sajátosságaiból fakadó "hiba" viszont nem jelenti a hibás teljesítést. Akkor lehet erről szó, ha pl nem lehet beprogramozni a csatornákat, vagy a távirányító nem működik, vagy a hangszóró rendkívül torz még alacsony hangerőnél is.
-
-
TheProb
veterán
válasz
Clever0 #114785 üzenetére
Ja, mondjuk ez bukik akkor hdmi arc to rca adaptert használ valaki. Bár google eddig nem sok ilyet dobott ki, csak valami kínai vackokat.
Ahogy nézem, akkor marad az optika-RCA és a két távirányítózás...
Mondjuk nem értem, hogy mi ebben a jó, hogy megvesz az ember 2017-ben egy TV-t és csak kompromiszumokkal tud külső hangrendszert rákötni.
Értem én, hogy vegyek "normális" rendszert 100+ ezerért, meg ne "gagyi" "PC-s hangfalakat" akarja rákötni, stb. De szerintem ez eléggé fél vállról vett megnyilvánulás... -
maszibmw
tag
válasz
Clever0 #113092 üzenetére
Szia !
Köszi a választ. Újrahangolásnál 3 szolgáltatói opció van:
UPC
DIGI
EgyébKipróbáltam "DIGI" beállítással. Ekkor nem talál egy csatornát sem, viszont megjelenik egy új menüpont az automatikus hangolás alatt, "Készenléti automatikus hangolás", ami alapban be van kapcsolva.
Kikapcsoltam, majd az USB-ről rátoltam az általam szerkesztett csatornalistát.
Így megvan minden általam szerkesztett csatorna, működik is, egy kis bibi van, hogy a karaktermegjelenítés rossz kódolással működik a műsorújságban.Kipróbáltam "Egyéb" beállítással is. Ekkor megtalálja az összes csatornát, de ebben az esetben más a fent említett új menüpont, itt nem lehet kikapcsolni a készenléti hangolást, viszont paraméterezni kell, amit nem tettem meg ( üresen hagytam minden paramétert ), elvileg így nem tud hangolgatni. Erre is feltoltam az USB tartamot, a karaktermegjelenítés szintén rossz. ( ékezetek )
Most az "Egyéb" verzió van teszt alatt, kiváncsi vagyok, marad e az általam létrehozott lista.
Üdv. Maszi
-
-
PuMbA
titán
válasz
Clever0 #112450 üzenetére
"A BFI-t is azért találták ki, mert a szemnek folyamatosabbnak tűnik a villogó kép, mint a statikus"
A BFI-től nem folyamatosabb lesz a kép, csak a mozgásfelbontás lesz jó. BFI-vel háttérfény villogtatás és fekete képkocka beszúrás van. Ezért nem szeretik sokan, mert CRT TV villogó hatást kelt
Folyamatosabb kép csak interpolációval van vagy nem egyenlő számú képkocka duplázással (1-2-2-1), mert ez növeli meg csak a megjelenített képkockák számát. Egy beszúrt fekete képkocka csak megszakítja a mozgást és kevésbé folyamatos lesz emiatt.
-
Scooby
aktív tag
válasz
Clever0 #107508 üzenetére
Köszönöm az építő jellegű tanácsot. Beszéltem a Samsunggal is és a MM tv osztályvezetővel is akitől a tv-t vettem. Segítőkészek voltak. Több beállítást is ki próbáltunk. Most úgy néz ki jelentősen csökkent a felhősödés, de majd az igazi teszt este lesz a sötét szobában. Az minden esetre érdekes, hogy az MM osztályvezető feltételezi, hogy csak kukacoskodom, ezért már most jelezte nekem, hogy ha vissza viszem a tv-t akkor Ők elküldik a Samsunghoz szakértői véleményeztetésre, hogy ez a felhősödés "belefér-e még". Nem tudom mennyi felhősödés fér bele 400.000Ft-ba, de szerintem semennyinek sem kellene! Minden esetre az ÁSZ nálam van mert 72 órán belül vagyok még. Egyébként az ECO módnál az energiagazdálkodást KI állásról alacsonyra rakatták velem és ettől jelentősen javult a dolog, de persze e miatt plusz fényerőt kellett adnom mert kevés volt.
-
pw12345
aktív tag
válasz
Clever0 #107141 üzenetére
Monitor üzemmódban többen nyavalyognak a méter +-os készülékeknél, hogy FHD-ben is nagyok a pixelek, na az UHD ezt kompenzálja és újra szép kicsi ikonok és karakterek lesznek a képernyőn.
Csak közben megeszi a VGA teljesítményt reggelireEgyébként nagy dobás az UHD, csak bele kell tenni a ló méretű készülékbe, az 55 cm-s FHD panel TFT fóliáját nagyobbra vágva, egy erősebb processzorral, aztán kész.
#107162) index31
Outletből, meg újracsomizottat: az jó sokáig fog szolgálni... a szeméttelepen, mint veszélyes hulladék. -
-
Batib
őstag
válasz
Clever0 #104964 üzenetére
Én már sok ezret láttam. A kosz (un. idegen anyag) általában gyártáskor kerül be, illetve a kjelzőmodul műanyag alkatrészeinek sorjája válik le később, akár szállításkor is.Később nemigen juthat bele szennyeződés. Attól hogy a hátlap nem jól zár, hézag van ilyen hiba nem történhet. Amit kijelzőcsere alkalmával visznek, az a kijelző modul, ez zárt egység. Hivatalosan nem bontható tovább csak tisztatérben. Ezért is nem ad a Samsung a szervizeknek pl. ledsort vagy kijelző panelt. Csak komplett csere engedélyezett.
Egyszer már tettem fel a gyártásrol videót talán ujra linkelek, ha otthon leszek. -
Flashget
félisten
válasz
Clever0 #104636 üzenetére
van aki analógot néz ilyen tévén vagy SD-t azoknak ezt hiába mutogatod.
goku888 igen amennyiben a szolgáltatód nem kódolja a DTV-t.
Ha nem akkor a koax kábel - elosztó-1. koax a tv-be, 2. koax a beltéribe menjen így bármit nézhetsz a tévén miközben más muxról vesz fel az eszköz. -
NPeti3636
újonc
válasz
Clever0 #104248 üzenetére
Igazándiból annyira nem értek hozzá. Azt tudom hogy régen nem kellett hozzá semmi, és úgy is fogta az adókat, aztán valami Eu.-s szabályozás lett és kellett venni a TV-khez dekódert. Viszont az otthoni TV-be ez alapból be van építve és nincs rákötve semmi úgy veszi hibátlanul az említett csatornákat, így azt feltételeztem ez is fogja. :/
-
danjeee
csendes tag
válasz
Clever0 #102301 üzenetére
A Samsung TV-n szolgáltatót megadni?
1.lépés . kiválasztom hogy csak digitális csatornákat keressen légi bejovoforrásról
2.lépés: automata hangolás
3.elkészult ,leOK-ézom.utána átrendezem a csatornákat a szájízem szerinti sorrendbe- mentem minden faja egész nap.
másnap reggel már megint a tv által megtalált elso sorrend jon be-nem ahogy átrendeztem. -
manu75
aktív tag
válasz
Clever0 #102274 üzenetére
Igen arra gondoltam. Bújtam a netem emiatt szóval akkor azért nem találtam ilyen átalakítót. Köszönöm a segítségedet, ha nagyon zavar lehet beszerzek akkor mégis egy olyan boxot. Beázott a koax kábel és berozsdásodott tőle a tévé koax bemenete, ezért gondoltam hátha lenne valami megoldás.
-
platz
csendes újonc
válasz
Clever0 #101054 üzenetére
Az egyik gondom pontosan ez, hogy "körbe-körbe" jönnek az analóg és digitális csatornák rendre, egymást követve, ahogy te leírtad, nem tudva, hogy családom ártatlanabb tagjai éppen melyiket és mit néznek. Sőt, ha egymás után például kétszer megnyomom ugyanazt a csatornaszámot, egyszer az analóg, másodszor meg a digitális csatorna jön be Soha nem tudható, éppen "merre jár". Ez a káosz vezetett el oda, hogy ki kellene törölgetnem a szükségtelen csatornáimat.
Kérdésem: amennyiben kedvencekbe belerakom a mondjuk digitális csatornákat, akkor elvileg az analógokat nem is fogom látni? (Csak azokat, amiket én analógok közül beraktam a kedvencekbe?) Amúgy nem tudom, hogy mi a kedvencek funkciója itt, de ha már van, gondolom valahogyan be lehet a kedvencekbe is lépni a távirányító segítségével. Vagy pedig valamelyik menüben be kell állítani a közvetlen elérését?
Amúgy pont a program volna a fontos. Az elején vásárlást követően az üzembe helyezés kapcsán egy alkalommal átrendezgettem mind a 60 csatornámat, amit kézi módban amúgy sem szeretnék még egyszer végigcsinálni. -
blakey
titán
válasz
Clever0 #99409 üzenetére
Mivel elég szép számban veszik és kifutó modell így előfordulhat, hogy elfogy, de a másik dolog, hogy pl. MM nem minden esetben teszi fel az online felületre, be kell menni és megkérdezni, teljesen más a kínálat. 2 hete még láttam J6200-as készüléket, méretre nem emlékszem.
-
blakey
titán
válasz
Clever0 #99407 üzenetére
Tudtommal már forgalmazza, azaz tavaly nem volt de belátták, hogy jó ötlet, mert lenne rá kereslet, MM, ED-ben is lehetett kapni, a weboldalukon is szerepel, már.
-
Erwinke
aktív tag
válasz
Clever0 #99201 üzenetére
UPC. Nem tudom. Van hozzá box és abba megy a kártya. Anélkül meg nem volt adás TV csere előtt sem. És most meg, h a TV-n van kártyaolvasó igy nincs szükség a UPC box-ra. Talált 34 analógot azok mennek, digitális adások amiket talált azokból a szlovák(én itt lakom) adások mennek a többi nem csak fekete kijelzőt mutat és semmit sem ir ki csak akkor ha kiveszem a kártyát.(lehet kábeles a te infóid alapján leirva, h mikor kábeles) És a hibakódról tudunk valamit a kártyával kapcsolatban? Kösz!
-
törölt tag
válasz
Clever0 #98072 üzenetére
Minden hozzászóló azt ír, amit akar. Nézd meg az itteni oled topikot, aki használja annak a véleményét keresd inkább, mert az a valós. Az idei szavazáson ott van a mozgásra vonatkozó pontozás, amit nem kommentálni. De mindegy is, a fontos, hogy egyre többen gyártsanak, és hogy minél olcsóbb legyen, jövőre talán a Samsung is jön vele újra.
-
_NCT
addikt
válasz
Clever0 #97655 üzenetére
A pirossal szedett részen lévő fekete "takaró"-ra gondolok, nem vakdugókra, most jelenleg belátni az alaplapba meg a tévébe. Nem nagy cucc, kb 10cm-s sáv, ha nem figyeled nem veszed észre. Csak most kb látni hogyan van odaforrasztva az alaplapra az usb port, az antenna stb stb....
-
bigwolf277
csendes tag
válasz
Clever0 #97559 üzenetére
Mint írtam oda dugtam az arc portba az erölködőt is beállítottam arc módra de semmi. A hdmi kábelem egy 3D-s médialejátszó kábele ami alapból 1.4 hdmi portal van szerelve és a dobozára az van írva hogy a kábel high speed ami elvileg a ( nem létező 1.4-nek felel meg. Ezért nem értem mi a gond.
-
zsocii
csendes tag
-
Gaborka30
aktív tag
-
sandró60
addikt
válasz
Clever0 #96360 üzenetére
A redőnyös vöm készitette ezt.Fémből hajlitva.Azt hiszem amit irtál azt te ajánlottad nekem,de ez stabilabnak tünik.Semmi "bólógatás"se előre se hátra.Úgy áll.ahogy Katiba.......ek.Melesleg ahogy elnéztem kb 1cm előre hajlott a tévé.Most vizmértékel nézve tökéletes.Elég "hülye"húzás a samu részéről,hogy ekkora tévét "karácsnyfa"talpra csatlakoztatott.
Bezzeg az elöző 40"D5500-tévém talpa üvegből volt. -
BBéci
legenda
válasz
Clever0 #95970 üzenetére
A fix konzoloknak általában mindegy, a TV mérete, viszont a kihúzható/forgatható/dönthető változatoknak már nem. Ismerem a linken szereplő Hamát, írtunk róla tesztet [link], nekem egy testvérmodellje van [link], tehát tapasztalatból mondom.
Ha például kihúzod és 90 fokkal elforgatod, a nagyobb TV súlypontja távolabb kerül az optimálisnál, nagyobb lesz a teherkar, megfeszül a szerkezet. -
azur
tag
válasz
Clever0 #95681 üzenetére
(#95682) BBéci
Még szerencse, hogy belinkeled a választ aztán annak sem hiszed el, hogy mi az a 4K meg UHD
( csak egy részlet a fordításból:"A filmvetítés ipar , Digital Cinema Initiatives (DCI ) az uralkodó 4K szabványt. A televízióban és a fogyasztói média, 4K UHD vagy UHD -1 az uralkodó 4K szabványt. 2015- 4K televízió piaci részesedése nőtt jelentősen az árak drasztikusan csökkentek alatt 2014 [ 2 ] , és 2015-ben 2025-re több mint a fele az amerikai háztartások várható , hogy a 4K -képes TV ( 2160p ) , ami sokkal gyorsabb, mint a elfogadása görbéje FullHD ")
Akkor magyarán mégiscsak ugyanaz a 4K mint az UHD a 2160P a lényeg, csak mert olyan sok okos (okoskodó) ember van itt.
A válaszom igenis van a piacon jelenleg is 4K tv nem is kevés. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Clever0 #95613 üzenetére
Elméletben!
akár ugyanolyan FHD képe is lehet, mint egy FHD tévének.
Van UHD tévéd, na ugye. Még csak összehasonlítási alapod sincs. Mert ekkora nem is tudom mit anélkül nem lehet ide vésni. Az UHD tartalom szinte lefolyik a képről, annyira brutális az FHD-val ellentétben.
De ehhez 4k tartalom kell és felesleges bármilyen FHD-vel összehasonlítani, mert ég és föld a különbség ekkor, de csak a látótávolságon belül. 4-5 méterre már az FHD is ugyanolyan fos lesz, mint az UHD tehát egyenértékű lesz vele, ha így nézzük. Az FHD tévén meg az FHD tartalom, pl UPC adások, egyszerűen sokkal jobban néznek ki. Nem hasonló, hanem jobb, pont a natív miatt.Tehát elméletben, igen így van, de nem erről volt szó, szóval megmondtad a nagy semmit...megint.
-
Anubis_9
addikt
válasz
Clever0 #95261 üzenetére
Igen, közben kutakodtam és találtam egy videót róla. Köszi!
-
st6969
őstag
válasz
Clever0 #95012 üzenetére
2,4GHz-el használom, wifin akadásmentesen megy a 720p, 1080p viszont időnként homokórázik (távolság kb. 6m, nem lát rá közvetlenül, UPC saját wifis modemje). Bár nekem az RJ45 aljzat is ki van építve, még nem kötöttem be, felesleges, 46F6400 tv-n 3m-ről bőven jó a 720p.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest