- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
Rp526 #106321 üzenetére
Wikipedia: interline twitter, de interlace flicker is lehet a neve. Azért van, mert egyes anyagok váltottsorosan vannak kódolva és nem lehet kinyeni a teljes képi részletességet, csak így. Több váltottsorosság mentesítő algoritmus inkább kihagyja a legkisebb részleteket, hogy elkerülje ezt a zizegést. A mai videókártyák már nagyon jól kezelik ezt a hibát, én már rég láttam ilyet.
-
partyanimal
csendes tag
válasz
Rp526 #106015 üzenetére
Köszönöm szépen mindenki segítségét!
Megvettük a 40ku6400-as tv-t. Szerencsére felhősödést eddig nem tapasztaltam rajta. Pénteken jön a upc-s belőni a digitális csomagot. Nagyon tetszik a szüleimnek a tv, csak az okos távirányítótól nincsenek elragadtatva, ezért megrendeltem hozzá egy hagyományosat is. Remélem működni fog, mert sokáig kutatattam,hogy melyik kódszámú Samsung távirányitó passzol hozzá de csak ebayes eladóktól sikerült belőni a dolgot.
-
Rp526
aktív tag
válasz
Rp526 #105708 üzenetére
Fene, a rting-s szerint (KS7000):
"Supported Resolutions:
1080p @ 60Hz @ 4:4:4 : Yes
1080p @ 120Hz : No
4k @ 30Hz @ 4:4:4 : Yes
4k @ 60Hz : Yes
4k @ 60Hz @ 4:4:4 : Yes"Mások szerint:
"With a proper graphics card you should be able to force 1080p 120hz, that TV is known to accept it and most reports say it works properly.
Integrated graphics have limited support for custom modes. Try using a program to force a custom mode.
Keep in mind, you will not be able to get native 120hz at 4k, only 1080p. So it's good for games but useless for anything else." -
FollowTheORI
nagyúr
válasz
Rp526 #105688 üzenetére
Számomra inkább az a furcsa, hogy ez picit ellentmondás pl nálam.
Filmeknél, sorozatoknál furcsa a folyamatosabb gördulékenyebb "50-60fps kép"... a szemem rá van állva az alacsony motion rate-re + a motion blurra, amit ezeknél alkalmaznak, kvázi kódolva van a képekbe, képfolyamba (nyilván mozis-iparági örökség).
Játéknál meg pont fordítva van... ha darabos a mozgás az zavar... nyilván más egy picit a szitu, mert játéknál nincs a képbe kódolva a motion rate + motion blur páros hogy "kompenzálja" az alacsonyabb sebességet... ezért "észrevehetőbb". De akkor is furcsa az egész.
-
dethroner
veterán
válasz
Rp526 #105519 üzenetére
Ugye hogy ugye
(#105521) sityupityu Akkor a szememnek volt kellemes nézni, nem vibrált. Most meg a mozgás lesz tőle szebb látvány. Bánja a franc melyik 100Hz mikor mire jó, a lényeg hogy az alatt nincs tévé
(#105524) PuMbA Mondom én, papíron jó a 7000, de gyakorlatilag meg nem. 8000 a jó, de annak meg ára van. Sony és Pana, FHD-ra fel!
-
kornel1000
tag
válasz
Rp526 #105534 üzenetére
Elég lesz
"A Samsung cég kijelzői (a vásárlástól számított fél éven keresztül) ezentúl az iparág legszigorúbb – az ISO 13406 szabvány szerint osztályozott – Class I előírásnak kell megfeleljenek, ami annyit jelent, hogy a panel egyetlen olyan pixelt sem tartalmazhat, amely mindig fényesen (első típusú hiba), illetve mindig sötéten (második típusú hiba) világít, továbbá nem lehet egy subpixel-hiba sem rajta (harmadik típusú hiba)." -
warren29
aktív tag
válasz
Rp526 #105439 üzenetére
pfff...
Megérdemelnék, hogy a gyárban előttük verd szét kalapáccsal: nesztek nézzetek rajta tv-t.Elkeserítő, miközben büszkén nyomatják, hogy quantum dot, meg Qled vagy mi már nem is emlékszem és nagy betűkkel ordít rajta, hogy prémium UHD!
A kiállításon meg melléteszik a szándékosan elállított OLED-et, hogy na a miénk még ezt is alázza.
Szánalmas.Cseréltetni már nem lehet gondolom?
Egyébként 55" vagy 65"? (tudom mindegy csak kíváncsiságból kérdezem)
-
Celtis
veterán
válasz
Rp526 #105433 üzenetére
Ilyen szintű bevilágítás, mint az utolsó képen, ami a fehér képtartalommal is összevethető, semmiképpen sem normális. Ez nem határeset, hanem hulladék. Azonnali csere.
Még tán rossazbb, mint az enyém volt. -
Gstyler
senior tag
válasz
Rp526 #105201 üzenetére
Tény, hogy nem nagy összegek, de csak.kényelmesebb lenne bedugni a.jacket a tvbe és kész
Mert a hanghoz vesz az ember 2 átalakítót, a smart helyett vegyen az ember egy okosítót , mert az többet tud.
(A linkelt átalakítóba sem tudok jacket dugni, de gondolom,h akkor van anyával is) -
FollowTheORI
nagyúr
válasz
Rp526 #105123 üzenetére
Igen... azt tudom ami nálunk 7k az US 8k (mekkora szívatás már nekik amugy), de ez nem hiszem amerikában van, legalábbis az első biztos nem.
(#105125) Rp526
Áh... lol.
Mindegy igazából azt kerestem mi van belül, és az meglett. Szóval érthetetlen a bogaras téma akkoris.
Kocsogok... -
FollowTheORI
nagyúr
válasz
Rp526 #105118 üzenetére
Hmm... de hát hátul is fém keretbe szokott lenni az egész... ugyan nem szedtem szét meg nem is fogom a KS-t, de biztos, hogy ez is úgy van... hol mászna be ha jó az illesztés.
Ezt max úgy tudnád kideríteni, ha szétszednéd akkor... ott valami valahol lehet nincsen jól illesztve.
Szóval akkor most rápihensz a harcra egy jó példányért?
-
FollowTheORI
nagyúr
válasz
Rp526 #105109 üzenetére
Kicsit gáz... én megnéztem ma a KS-em, és annyira szorosan van minden patentül elöl hátul körbe összeillesztve, nem is lehet mozgatni sem, meg nyomogatni sem, nem mozog semmi, hogy ezt nem is értem...
Tényleg prémium összerakás, ahogy a legtöbb review-ban is említik.
És ez az amit nem lehet visszavinni amugy, vagy miért van még nálad?
-
Celtis
veterán
válasz
Rp526 #105109 üzenetére
Komolyan, ez már hihetetlen.
Hogya a f.szba kerül egy rovar a kijelzőbe? Mekkora egyébként? Mellétehetnél egy százforintost.Azt hiszem a hétvégén írok egy levelet a Samsungnak, hogy mire számíthatok hosszabb távon. Mi tud bemászni a TV-be? Egy porszemem nekem is van egyébként, de még határeset.
-
Tegla80
addikt
válasz
Rp526 #104901 üzenetére
Vagy veszel aprorol egy normalis meretu hdd-t es hozza egy hazat es meg mindig 5-10e ft-rol beszelunk.Ami akar uj is lehet ennyibe. itt lehet nezelodni
De ha jobban belemaszol a temaba es tudja a tv es a router is akkor a routerre rakod a hdd-t es onnan nezed,mint sokan masok.... -
[HUN]Dani
őstag
válasz
Rp526 #104767 üzenetére
Köszönöm az infót, Diginél vagyunk. Tegnap telefonáltam még este ahol elmondtam a problémámat. Ma hívtak, hogy pontosan mondjam el még egyszer mi a gáz illetve, hogy milyen tévém van. Mondta, hogy keresik a megoldást, majd jelentkeznek. Remélem mielőbb helyreáll..
#104748: Sajna ez volt az egyik első ami eszembe jutott nekem is. A probléma továbbra is fent állt, ez után döntöttem a telefonálás mellett.
-
Flashget
félisten
válasz
Rp526 #104733 üzenetére
Te sem olvasod látszik, különben nem írnál ilyet:
Akárhol megveszel egy Samsung TV-t és regisztrációhoz van kötve
Csak a viszonteladótól vett tv-t kell regisztrálni a +1 vagy +2 év miatt.
Ez a min. követelmény, hogy utána aki akar tudjon venni 1 vagy 2 év gyártói garanciát!
220V nem ad gyártói garit mivel nem viszonteladó, mezei bolti garit ad! Ne kavarjuk meg a dolgokat mielőtt valaki ez alapján keres tv-t!
Nem viszonteladótól vett tv-t nem kell regisztrálni bár elfogadja a rendszer az alap 1 évre de kb. semmi értelme.
Törvény írja elő a Magyarországon forgalomba hozott tv-re kötelező 1 év gari jár.
Más kérdés, hogyan lehet ezt érvényesíteni. -
Gabesz1019
senior tag
válasz
Rp526 #104729 üzenetére
Köszi. Akkor ez is gondolom ugyan ezekkel az értékekkel rendelkezik. UE43KU6000
Inkább MMba venném a gyári garancia miatt.
Szerk.: Edigital is Samsung viszonteladó? Azt is tudom regisztrálni a + 1 évért? Lehet, hogy inkább adnék többet a 6400-ért.
-
oxox
addikt
válasz
Rp526 #104693 üzenetére
köszi mindenkinek
Jovanny2
Rp526 "Figyelj az elálló hátuljára, és hogy ne legyen benne apró szennyeződés" tehát elválhat a müanyag, ill. milyen szennyeződésre gondolsz? próbáltassam ki a boltban? felhősödés? vagy mire? A linket majd otthon megnézem (itt erős a céges cenzúra)
Flashget -igen utólag rászürtem, és láttam, hogy többnyire jó vélemény van róla.Euronicsba most úgy látom lement 300k alá, és nagyon gondolkodóba ejtett. Jelenleg egy 40B8000-et nyúzok, már kb 6-7éve (maximálisan elégedett vagyok vele, csak filmnézéshez kéne egy picit nagyobb, ill. hálóba kéne egy normális TV (még crt-t nyüstölünk), és gondoltam a kellemest a hasznossal, a mostani menne a hálóba, a nappaliba (ahol játszok) meg lehetne új, szép nagy.
egy dolog bizonytalanit még (az ára mellett, mert ugyan a mostani akkor volt valami 360k, de most annyi "jó" TV van a piacon, hogy kicsit szivom a fogam) ...tehát az új 2017-esek mikor érkeznek? nem nyomják majd le az árát a tavalyi modelleknek?ha meg egyszer kész lesz a kisszobánk, akkor úgy is előveszem a kincstári Sony G500-at játékra
oxox
-
Imi1981
veterán
válasz
Rp526 #104673 üzenetére
Ez optikai- rca átalakító. Most néztem aliexpressen is van olcsón. Magyarországon rohadt drága. Na ha nem jön össze a scart-rca megoldás akkor rendelek egy ilyet aliexpressről mert eBayról még sose rendeltem . Talán így még a hangminőség is jobb kicsit és egyből tudom a médialejátszórol is kiküldeni a hangot (azon csak optikai kimenet van hangnak).Kösz a tippet!
-
Bianconeri
csendes tag
válasz
Rp526 #104262 üzenetére
Meg van igen, köszi. Viszont van még egy kérdésem. A böngészőnél a képeket nem jól jeleniti meg. Mintha a kép negativját jelenitené meg. A böngésző hátterének a szine is fekete, ami nem baj, de a képeket nem jol jeleniti meg. Gondolom böngésző beállitás terén kell állitani, de nem találtam eddig semmit. Vki találkozott ilyennel? Egyébként a tv és egyéb alkalmazás(pl: youtube) szineinek beállitasa rendben van. Es akkor is jok a szinek, amikor pl: az elozmény lapok villámnézete jelenik meg kicsiben. koszi.
-
Syz
senior tag
válasz
Rp526 #104262 üzenetére
Na nem tudom próbálkoztál e már a beállításokkal, de én igen.Arra jutottam hogy a 8 bcp RGB (Teljes) kombó az nekem sokkal jobban bejön mint a 10-12 bites YCbCr.Mélyebbek,szebbek a színek. RGB-nél a fekete az fekete, YCbCr-nél inkább szürke az a fekete, igaz ott nem is érhető el a Teljes dinamikatartomány.
-
Celtis
veterán
válasz
Rp526 #104214 üzenetére
Én meg se néztem ilyen közelről. Minek idegesítsem magam, ha rendes használatban úgysem látszik. Ha rászáll egy porszem vagy rászarik a légy még az is jobban észrevehető. Nem fogok minden filmnézést portalanítással és mikroszkópos vizsgálattal kezdeni, és megszámolni hogy megvan-e mind a nyolcmillió pixel.
-
lapi78
csendes tag
-
-
Flashget
félisten
válasz
Rp526 #103930 üzenetére
szerintem ne várj rájuk vidd vissza és kérd vissza az árát, mert basznak szólni majd az időből meg kifutsz, utána csak a samsung szervizzel tudsz vitatkozni ők meg elmagyarázzák, hogy 2 pixel hiba természetes jelenség ezeknél a tévéknél (nyilván nem ezt mondják csak leírtam milyen szinten nézik hülyének az embert)
és az a 2 hibás pixel most már mindig zavarni fog téged... -
Celtis
veterán
válasz
Rp526 #103923 üzenetére
Ha normál nézési távolságból egyáltalán látod a 8 millió pixel közül hiányzó egy (vagy két) darabot, és zavar, akkor vidd vissza. Arra viszont készülj fel, hogy visszakapod a pénzed és viszlát. Nem fogják kicserélni ha elfogyott a készlet.
Én pontosan így jártam az MM ügyfélszolgálattal. Hiába jártam a nyakukra, hogy a hibás TV helyett adjanak valamit hasonló áron, rá se bagóztak. -
-
Jovanny2
őstag
válasz
Rp526 #103727 üzenetére
Nem tudom mi a baj. Xboxnál 8 éves volt a 360, amikor kijött a One. A Classic 2002-től (2008), a 360 2005-től (2016-ig), a one meg 2013-tól kapható. A 360-ból is volt egy csomó revizió, plusz a Slim meg az E jelű később. A One-ból most jött ki az S, 3.5 év után, a Scorpio meg csak jövő év végén, 4.5 év után jön ki, ráadásul teljesen kompatibilis lesz visszafelé a One-nal. Nem lesz elavult semmi...
-
Celtis
veterán
válasz
Rp526 #103022 üzenetére
Csak szerinted...
A HDMI szabványok nem a kábelekre vonatkoznak. Nincs 1.4-es vagy 2.0-ás kábel.
Olvasnivaló.Az igaz, hogy megjelent egy új kategória, a "Premium High Speed HDMI Cable", de a "High-speed with Ethernet" is elég 4K-hoz. Még egyszer, a többi csak parasztvakítás, aminek sokan bedőlnek.
-
válasz
Rp526 #103022 üzenetére
Abban vagy tévedésben, hogy a 2.0, az nem a kábel, hanem az átviteli szabvány jele. Egy jobb minőségű High Speed kábel is teljesíti a 2.0 szabvány által előírt sávszélességet. A nemrégen bevezetett, garantáltan 4K60Hz-et tudó Premium kategória kábelei sem másfajta kábelek, hanem ugyanazok a High Speed-ek amiket eddig is lehetett kapni, de a minőség-ellenőrzés garantálja, hogy biztosan tudja a 4k60Hz-et meg a HDR-t. (A 2.0 még nem tartalmazza a HDR, az a 2.0a-ban van benne.)
Szóval egy jobb High Speed kábel simán jó lehet neki, nem attól függ, hogy rá van-e írva a kábelre, hogy 2.0, vagy nincs. -
Syz
senior tag
válasz
Rp526 #102922 üzenetére
60 Hz a max a beállításoknál.A GTX 1070 fórumban mondták hogy lehet overclockolni a tévét és emelni a frissítési gyakoriságot de nem teljesen biztonságos,van némi kockázat és nekem személy szerint bőven elég a 60 Hz is
Meg valószínűnek tartom,hogy ha tud is 120 Hz-et akkor azt nem 4096x2160 felbontáson,hanem FHD-n.
-
Celtis
veterán
válasz
Rp526 #102762 üzenetére
Nekem is a MALL-nál vásárolt STELL SHO állványom van. Nem pont ez a típus, kicsit másként néz ki.
Nálam 60-65-ös TV-k lógtak rajta gond nélkül. Van benne anyag, brutálisan erős. Ha rendes tiplikkel szereled fel, előbb fog a fal kidőlni mint ez leszakadni.Viszont szerintem ez nem úgy van kitalálva, hogy állandóan mozgasd. Viszonylag nagyobb erő kell a megmozdításához, hogy stabilan álljon a TV. A Sony TV-t még meg mertem a két szélén fogva mozgatni és forgatni meg húzni, de ez a Samsung KS7000 annyira nyeklik-nyaklik, hogy féltem baja lesz ha annál fogva mozgatom. Persze lehet, hogy kisebb méretben ez nem olyan vészes.
-
Flashget
félisten
válasz
Rp526 #102730 üzenetére
nyugi nálam volt olyan, hogy bekapcsoltam a pc-t a kis megszakító (10A) meg lekapcsolt így minden elszált ami ezen az áramkörön volt, amíg nem cseréltük ki 16A-ra.
sikerült úgy megcsinálniuk a panelt, hogy 1 áramkörön van a nagy szoba összes csatlakozója, a fürdőszoba,wc, kis szoba és az előszoba kisebbik fele minden csatlakozójával, világításával tokkal, vonóval..
igaz mikor épült egy háztartásban átlag volt 1db fekete fehér tv, 1db rádió, 1db mosógép, 1 hűtő..ezeket elosztották és ment minden flottul, addig amíg nem vettem egy jó fajta tápot ami kapásból 10A felett vesz fel bekapcsoláskor. -
Syz
senior tag
válasz
Rp526 #102648 üzenetére
Delock 2.0-ás HDMI kábelem van. Ha a natív felbontást választom (3840x2160) akkor alapból a tévé az első bekapcsoláskor belövi magát erre a felbontásra de csak 30Hz-re.Az Nvidia vezérlőpultban átállítom a frissítési gyakoriságot 60 Hz-re akkor az úgy is marad de ha ettől kisebb felbontást szeretnék ott kiválasztani akkor azoknál csak 30 Hz a max amit ki tudok választani.Most próbálkozom vele de ha FHD-ről megy az upscaling akár 4K-ra is, akkor a 4K-ról is lehet downscalinget csinálni biztos. Szólok ha rájöttem.
1080p-nél is engedi a 60Hz-et.Csak a köztes felbontásoknál nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest