- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SaGa59
őstag
válasz
shield #37820 üzenetére
Nálam csak a magyarítása van fent, meg egy torrent fájl, amivel régen le lehetett tölteni, de hogy ez ma is él-e még, nem tudom. Elvileg innen leszedhető egy még a nálam találhatónál is frissebb patchel együtt.
Az itteni infók alapján mára már öt részes lett.Antonius1978
A halál leple alatt nálam nincs meg, a magyarítása sem. -
Antonius1978
addikt
válasz
shield #37811 üzenetére
Ertem, tulajdonkepp mind jo, a SoC azert zavar picitt, mert masak a kepzodmenyek (a COP-ban egyszerusitve van), es a HUD (targyigazgatas), ennyi ami fura nekem, meg a beszelgetes ablak.
A Dacolva a halallalt sem a te oldaladrol, sem a TZS-rol nem tudom leszedni, a Mega-nal ures, a Googledrivenal meg Access Denied fogad...vajon miert?Laris 2 : hogyan kell telepiteni ezt a Retur of Scar 2-t? Kell gondolom CS alapjatek es utanna a mod, es ennyi? meg a magyaritasod, s kesz?
-
xFreex
aktív tag
válasz
shield #37785 üzenetére
Igen. PDA térkép nézetnél, ha TAB-ot nyomsz, akkor kapsz egy kis kör menüt, ahol éppen az egérmutató van, amiben 4 különböző jel közül választhatsz. Egyik pont egy ilyen kis láda akar lenni. A kör közepén pedig egy számlálót látsz amiben mutatja a felhasznált speciális jelölést a max 10-ből. Ezeket a jeleket is be lehet állítani iránytűn követendőnek, hogy könnyen megtaláld.
-
-
válasz
shield #37781 üzenetére
Medium beállításokkal játszom, így FSR FG sem kell feltétlenül, bár a településeken igen beszakad az FPS, ott jól jön az extra számolt képkocka. A látvány így is szép.
A stash-eket jóformán nem is érdemes megnézni, ebben a játékban a számkódos helyek tartalmaznak értékes lootot. Fegyvert nem érdemes venni, előbb-utóbb dobják az ellenfelek. Asszem GP37-et vettem az elején, azt nem bántam meg (igaz, kihasználtam a kezdeti money glitch-et, csináltam 300k pénzt). Inkább az a fontos, hogy a sniper AK47-et Zalissyában megszerezd az elején, az sokat segít és sokáig lehet használni.
Új lejátszást fogok majd kezdeni, más utat választok, kíváncsi vagyok, hogy alakul. Most a Warddal vagyok, remélem hoz majd új dolgokat a játék.
-
SaGa59
őstag
válasz
shield #37781 üzenetére
Azért mennek át a fél pályán, mert nem lehet tudni, hogy van-e valami értékes a PDA-kból kiolvasható tárolókban vagy nincs. Általában nincs. Az olcsóbb, gyengébb relikviákat és a fegyvereket meg azért dobálják el, mert ha elérik a súlyhatárt, mozdulni se tudnak, alatta futni nagyon nehéz, és van pár olyan, valószínűleg eseményhez scriptelt kitörés, amikor biz rohanvást lehet csak elérni a legközelebbi menedéket. Nagyon oda kell figyelni a terhelésre… A lerakatokkal egy gond van. Ha már csak úgy belebotlottál egybe és kipakoltad, amikor később megtalálod a PDA-t amiben meg van jelölve a helye, megjelenik a térképen, odamész és rájössz, hogy azt már kifosztottad. Úgy tűnik, a megjelölési flag felülírja a kipakolt flaget.
-
válasz
shield #37777 üzenetére
Van, csak a Stalker 2 topikban szoktam írogtani. Már több, mint 100 órám van benne, és még nincs vége. Mondjuk én nem rohanok át a játékon, hanem járom a Zónát, felfedezek, gyűjtögetek.
Tipp: Érdemes a piros fegyvereket is eltenni stash-ekbe, mert lesz majd kereskedő, aki megveszi őket, szép pénzeket lehet velük keresni.
-
emre
veterán
válasz
shield #37731 üzenetére
Egy AM5-ös rendszert, ahogy néztem az Intel jelenleg zsákutca, és DDR4-re nem érdemes váltanom, bár az most elég olcsó.
Asrock B650 Pro RS lap, Ryzen5 7600 proci (nem X-es), 2x16gb Kingston fury ram, meg egy RX6750XT vga. De még minden a dobozában van. Lehet gyenge lesz, de többet nem akartam költeni rá, meg már a tuning sem érdekel.A Lost Alpha-val nem. Bár most hogy említed, lehet bepöccentem, csak hogy szokjam a gyaloglást. A ClearSky-t toltam, de meguntam Limanszknál, bár néha megfordul a fejemben hogy megint utol kellene érni Strelokot.
A COP-ból a Complete, Sigerius és ENOT modokat próbálgattam. Meg a SMRTER-t próbáltam gatyába rázni, de túl gyakran vagyok túl fáradt mindenhez...... -
' Tzs ,
senior tag
válasz
shield #37707 üzenetére
Ismerem a kis vöröst -sajnos nem személyesen-
de köszi a linket
Még meglesem a többi videóját is...
Nagy hülyeségeket nem akarok írni ilyen későn, de a 2. rész készül igen de nekem nem tetszett annyira a koncepció, nézz róla videót, már van elérhető. A full verziót úgy értettem, hogy a közelmúltban lett teljes a játék, minden DLC megjelent amit ígértek úgy tudom, van bónusz pálya is, azt hiszem még a fegyvertár is bővült, okosabbak lettek a katonák - ez egyeltalán nem baj, sőt (mivel csapnivaló volt az AI)!- stb. Ha érdekel hozok rendes infót ezekről. A játék magyarul jelent meg, még írtam is tiszteletteljes köszönőlevelet a lengyel srácoknak. Te kinek írtál?
Tudom igazad is van, de nekem indokolatlanul hosszúnak tűnt a táborral való foglalkozás, illetve a sok mindenféle tárgy összegyűjtése, ez vette el a kedvem némileg. A Zónában eléggé benne voltam már, de most hogy megjelent a teljes játék így lehet elkezdem elölről majd... talán.Laris, igen közben megnyugodtam és már ki tudtam most nyitni egyet
Ja a 3. részben a kiképző katona szövegei nincs nincsenek lefordítva (text 123 stb szövegek jelennek meg helyette) nem rosszból mondtam, csak gondoltam szólok, hogy kimaradt.
Reborn + Istok ne is mondd... Talán egyszer neki tudok állni azoknak is, mert eddig csak trollkodtam mivel többször is elakadtam benne. -
SaGa59
őstag
válasz
shield #37679 üzenetére
Igen, a második nekifutásnál megkaptam a csavarokat.
Minimap nincs, az emlegetett x jelek az iránytű alatt mutatják, hogy merre vannak a legközelebbi hullák, ott, ahol az ellenségeket is. A célkereszt kikapcsolható a menüben vagy átállítható egységesen egy pontra.
Egy olyan gép, ami az UE5-tel meghajtott játékokat probléma nélkül viszi, alsó hangon több mint 350 rugó, csak a videokártya minimum 120-150, de azok a belépő szint. És azt mondják a fórumokon, a 6 GB VRAM-os kártyáknál vannak akadozások, nagyobb kell hozzá.
Ha modolni akarsz, akkor nem nagyon van más megoldás, ha csak a játékot végigvinni, lehet a felhős változattal próbálkozni, havi GPU előfizetéssel. Tegnap letöltöttem a Series S-re a játékot, nem sok külöbséget láttam a felhőből játszotthoz képest. Talán csak annyit, hogy ebben kevesebb a késve stabilizálódó textura. -
SaGa59
őstag
válasz
shield #37671 üzenetére
A fordítási kérdéshez kellene a pontos környezet, a teljes mondat és a körülmények, mikor mondja, milyen apropóból, stb. A tak-tak-tak tulajdonképpen hangutánzó szótól kezdve bármi egyéb is lehet. Pl ritmus jelző, de akár lekicsinylő gúnyolódás is.
Azért a jelenlegi ukrajnai helyzettel a miénk nem igazán összemérhető, szóval az akkor mi mit szóljunk nem helyénvaló. Tudod, az ukránok átéltek egy holodomort, most meg megpróbálják az országukat elvenni tőlük. Mi ezt még 56-ban sem kellett átéljük ilyen szinten. De ezt a fórumot hagyjuk politika mentesen, ha lehet.
Egyébként, bár még nem próbáltam ki, a leírások alapján a stlaker 2-ben is van orosz szinkron, sokan átkapcsoltak arra, mert az ukrános kiejtésű angolt zavarónak érezték. -
speki1982
tag
válasz
shield #37666 üzenetére
Egy RX 5600 XT a vga, mellette egy Ryzen 5 2600 proci, 16 gb rammal. Nem egy erőgép, de elfut vele alapbeállításon. A játék mediumra kalibrálta be magát első indításkor, de az fps erősen leesett külső területeken, így csak néhány beállítást hagytam közepesen, a több alacsonyra van állítva. Így megvan az 50-60 fps. Eszi az energiát a játék, az biztos.
-
Antonius1978
addikt
válasz
shield #37590 üzenetére
Tudom hogy a hatizsak jo otlet, de sok macera van szerintem vele, es aki nem ert a moddolashoz, nem tudja megoldani, tul sok a kereszthivatkozas, meg sok allomanyban van bejegyzes 1 adott targyrol.Persze aki ert hozza, mert sokat maceralt dolgokat, akkor az at tudja emelni egy masik modbol, ez nem vitas.
A modban nincs Saiga, csak azok a fegyverek kerultek be, amit a magyar fegyveripar gyartott - ezek pisztoly es AK klonok, valamint amit a fegyveres testuletek (Honvedseg,Rendorseg) hasznalnak/hasznaltak, pisztoly, soretes, karabelyok stb., plusz vadaszpuska, es mesterlovesz, ezek magyar fejlesztesek voltak.
Ha akarsz, te irj xFreex-nek, velem nem targyal
, igy ez a feladat rad harul, hatha neked valaszol es akkor elmondja az allaspontjat.
Nem a nevekkel tokoltem fel evig
(tulajdonkeppen volt az vagy 8-9 honap is, ha jol emlekszem, 2019 husvetjara lett meg), hanem magaval a forditassal, az ment lassan, mert nem mindig volt kedvem forditani, es egyebet is csinaltam a szabadidomben. De a nevekkel tenyleg sokat taknyolodtam, mert mindennek magyar nevet akartam, ez talan sikerult is egy bizonyos szinten, de valo igaz, hogy meg most sem egyseges a nevek forditasa, a tavaly feltettem a modot egy havernak, es lattam hogy egyes helyeken magyarul van, mas helyeken meg az orosz vagy annak angol forditasa, majd egyszer azt is kijavitjuk (akkor meg is akartam emliteni a dolgot frissibe a forumon, de elfelejtettem, mert nem tul surun latogattam, mivel most egy sracnak segitek egy HOI4 modban, az koti le a szabadidom egy reszet).
Nem bantottal meg, mert valoban ugymond maximalista voltam a moddal kapcsolatban (habar a termeszetem nem ilyen, egyszeruen csak meggyozodes, hogyha valamit csinalunk akkor jol csinaljuk, maskepp nincs ertelme csinalni), egyszeruen arra torekedtem hogy minden esszeruen tortenjen - ami a jatekmenetet illeti, tehat hogy mindennek meglegyen a miertje es hogyanja.
Termeszetesen nincs harag, es en orommel vennem, ha xFreex visszaterne
, sot toborozni kellene a tobbi forumrol olyanokat, akik be tudna(na)k segiteni valamivel, ezen a forumon, ha jol emlekszem, Kislaki segitett bizonyos grafikai dolgokkal, de ot sem lattam talan evek ota.
-
Timstrike
tag
válasz
shield #37575 üzenetére
Én is szeretek mindent felkutatni és gyűjtögetni de nem éri meg cipelni az olyan fegyvereket amelyek javítására többet vagy ugyanannyit költenék mint az eladási ára.
Lőszerekböl meg soha nem szűkölködtem,nem az én stilusom.
Nagyon jó fegyverek vannak a módban és ha nem Rambo módra játszom akkor egy-egy jó lövés megoldja a konfliktusokat. Persze néha futni/bújni is kell!
A fejlesztésekre meg össze lehet kaparni a pénzt akár mutáns darabokból vagy rejtekhelyeken talált dolgokból és műtárgyak eladásából.Viszont más harcosok konfliktusából maradt áldozatok is jövedelmezők lehetnek. -
Antonius1978
addikt
válasz
shield #37575 üzenetére
Ertem, hat mindkettot leszedem akkor, habar erdekes, mert mondom, en asszem azzal csomagoltam amit Sensut adott.
Jo otlet, hogy te is kiprobald, mert kivancsi vagyok a velemenyekre, hogy mit hogyan kellene meg csinalni, legyenek lepapirozva az otletek, en meg 2 exot akarok bele, 1 fo kepzodmenyt, amit egy kuldivel kapnank, aztan egy masik kuldit, amiert kapnank az egyik exot, es esetleg meg valami erdekes kinezetelu kepzodmenyeket, meg az RPK modelljet le akarom cserelni, mert az egyik modban van egy vaganyabb, akkor amikor keszult a mod csak ez volt az egyeduli jo valasztas, de most van egy jobb.Nagyjabol ennyit akarok, persze ha kerulne olyan aki erti a moddolast es szkiptelest, akkor + kuldiket is lehetne bele tenni, meg akar palyakat is.Ja meg annyit szeretnek, hogy legyen 1 fegyverkereskedo, aki hozna mindenfajta AK-bol, magyart, lengyelt, finnt, a tobbfele oroszt stb, mert vannak kulonfele AK modellek a modokban, es arra gondoltam, ha mar szovjet teruleten jatszodik a dolog, akkor legyen mindenfele klon es eredeti AK.De ez nem annyira fontos, de mindenesetre van 3 AK ami jol nez ki, az AK-12, meg egy masik bullpup-os, es a finn.Mondjuk ha nagyon akarom, akkor ezeket be lehet tenni, hogy Furge hozza, vagy ajandekba is kaphatnank oket valami kuldi utan, na mindenesetre ennyi lenne az en ohajom, + van par dolog amit javitani kell es beallitani, pl nem emlekszem, hogy az osszes fegyvernek atirtam-e a sebzeset, ugy ahogy egy tablazatban kiszamoltam, a tablazat elveszett...
Hat lehet gyujtogetni a modban, szo se rola, de nem leszel olyan helyzetben, esetleg ritkan, amikor 50 kilo fegyvert kell visszacipelj a Szkadovszkra, inkabb a kepzodmenyvadaszat a menobb, mert Zatonban is es Janovban is tudsz gyujteni, foleg ha minden helyet megnezunk akkor kapjuk a Kepzodmenyvadasz vagy mi kepesseget, es utanna picit gyakrabban talalunk jobb kepzodmenyeket, ami a fejleszteseket illeti, asszem olyan 40-50 ezer egy exo komplett fejlesztese, 100 ezer amit megvehetsz Furgetol, de az 5 jo kepzodmenybol amit Szakallnak viszel, meg is van, utanna pedig meg kapsz tutira 1-1 exot Janovban, es 1-et Pripjatyban.Es kellene kapjal meg igy vagy ugy 2-t, de azok nincsenek leszkripteleve, ezert vannak a ladaban hogy kiprobalhasd.Amugy Pripjatyban megkapjuk a Katonai Exot, az a legjobb, a tobbire mar nem is lesz szukseg...
Nem sajnalod a loszert?
ez jopofa megjegyzes
Mindenesetre a legnehezebb fokozaton nem kell sok loszert eldurrogtatni, na meg aztan ha hasznalod a 2 mesterlovesz kozul ami bekerult valamelyiket, azoktol minden bucskazik 1 lovesre, mert ugy allitottam be, a 14,5mm egyetlen lovesetol meg a kisorias is azonnal megfekszik, hat igen, kb olyasmi mint a Gauss. -
Antonius1978
addikt
válasz
shield #37572 üzenetére
Szeva, a Turul mod sulyhatarat irtad at gondolom, akkor ki tudtad bontani a .db-ket? Utolag eszembe jutott, mintha lattam volna anno Sensut nevet ott fent az osszefoglaloban, es csakugyan, az o neve mellett szerepel a csomagolo/kibonto progi, gondolom en is ezt hasznaltam annak idejen.
-
Laris2
senior tag
-
-
' Tzs ,
senior tag
válasz
shield #37472 üzenetére
Erről már volt szó korábban, de igyekszem újra összefoglalni. Közben jött egy info beszéltem a Dezowave alapítójával, aki szintén támogatná egy magyar stalker közösségi fórum létrejöttét (már csak a stalker 2 jövőbeli megjelenésének alkalmából is) mondtam neki, hogy itt is van egy közösség, de jó lenne összehozni az egészet egy fedél alá. Ennek adhatna teret a TzsWeb, ahogy mondtam egy nagyobb cél érdekében. Nem csak Stalkert akarok hanem más játékokat is, filmes részleget, beszélgetős részleget nem csak játékokról stb. Igen szétbontanám (SoC, CS, COP) a modokat mindegyikhez írhatnánk ajánlót és linkelhetnénk a tartalmakat (ezeknek is adnék helyet 50Gb-ig mondjuk). Mivel minden modnak külön témája lenne sokkal könnyebben meg lehetne találni azt hogy épp melyik modról beszélünk hiszen a megfelelő topicba lehetne írni. Nem úgy mint itt, hogy van egy fő téma és ömlesztve minden és ember legyen a talpán aki itt megtalál minden infót 1-1 kérdéses modhoz, főleg ha nincs címke bejegyzés hozzá... egy átláthatóbb jobb rendszer lenne. Csak, hogy legyen még egy kis megfejelése az ügynek: emlékeztek az UHSF Stalker fórumra? Ha meglesznek a megfelelő fájlok akár újra is tudjuk éleszteni, ott rengeteg modról volt leírás, tapasztatalok stb. Tehát nem a nulláról indulhatna a dolog. "Valaki feldob egy témát és ...." - igen, arról külön topikokban tudunk beszélni, sokkal könnyebben nyomom követhetően és mindenki nyithat új/saját témát is akármiről is szeretne beszélni. Nagyjából ennyi. Ha van még kérdés válaszolok...
-
Milos136
csendes tag
válasz
shield #37359 üzenetére
Gammáról tudok nyilatkozni. Igen gyakorlatilag anomaly megspékelve modokkal, azonban most 439 különböző modról van szó amik remekül működnek egymással, és teljesen moduláris, több százat tudsz hozzáadni / kivenni ahogy tetszik
Nekem az új mazoista élményem az úgynevezett Invictus run (legnehezebb nehézség, max 1x halhatsz meg), a sok survival elementel együtt ez eléggé idegtépő játékmenetet eredményez ahol kétszer is meggondolod, hogy rookie village-ből elszaladsz-e megnézni honnan jönnek a lövéshangok sötétedéskor vagy nem
Az, hogy nem lehet fegyvert és ruhákat venni nagyon belassítja a játékmenetet, de mint minden más ez is kikapcsolható. A sztori a leggyengébb része ezeknek az anomaly alapú modpackeknek, de a játékmenet fenomenális -
-
Victorio
aktív tag
-
-
PeL
addikt
válasz
shield #37369 üzenetére
Már kb második hete játszom vele. A fő küldetést el sem kezdtem, csak jöttem - mentem, harcoltam, szedtem a lootokat, meg csinálgattam a random mellékküldiket
Azért múlt idő, mert tegnap jött ki a 4.1-es verziója a modpacknak, olyan változásokat tartalmaz amik miatt muszáj új játékot kezdeni. Pedig már épp megszereztem az exoskeleton-t is
Jelenleg számomra megunhatatlan. Benne van az amit mindig is hiányoltam a stalker játékokból: Kiszámíthatatlanok benne a történések, tele van élettel a Zóna, kellően nehéz, sok óra játék után is van benne kihívás. Ezek mellett 100%-ig testre szabható benne szó szerint minden.
És akkor még nem is említettem, implementálva van a Warfare mód is, ami a Clear Sky féle frakcióháborút jelenti, és elvileg működik a sztori módban is bizonyos beállítások mellett. Ez kb. hab a tortán, ha majd egyszer megunom a jelenlegi formáját, majd ezt is ki fogom próbálni.
-
shield
Topikgazda
válasz
shield #37358 üzenetére
Azt hiszem én hatalmas tévedésben voltam. A címéből azt gondoltam, hogy ez egy új történetű mod, megspékelve mindenféle jóval. De ezzel csak az Anomaly-t lehet megváltoztatni rengeteg lehetőséggel, nincs új sztorija, csak dolgokat változtathatunk meg benne. Végül is az Anomaly-t játszuk, csak máshogy.
Ha nem tévedek, akkor így van? -
PeL
addikt
válasz
shield #37342 üzenetére
Persze hogy belerakták, mert arra építették rá az egész Escape from Pripyat koncepciót. Jók voltak a jó öreg modok is, de már eljárt felettük az idő rendesen. Kellett valami új, ez meg egy évek óta fejlesztett, közel tökéletesre csiszolt modpack. Nem nagyon tudok negatívat írni róla az eddigiek alapján, a komplexitása, benne lévő lehetőségeinek sokszínűsége ellenére ráadásul szinte teljesen hibamentes is. A skillek egyébként teljesen passzívak, maguktól növekednek attól hogy játszol. Annyi a szerepük hogy könnyebbé tegyék az amúgy elég nehéz játékot, különböző passzív bónuszokat adnak mint pl. extra súlylimit, sebzéseknek jobban ellenálló karakter, jobb / több cuccot találsz később stb. Nem kell pontokat osztogatni meg ilyenek. Személy szerint nekem az új npc kinézetekkel sincs különösebb problémám, legalább nem ugyanazokat látom mindenhol. Sokkal változatosabb az egész.
-
Dhampir
félisten
válasz
shield #37324 üzenetére
Lehetséges, habár a susmus szerint itt-ott bejutott pár stalker a tiltott szektorokba.
Például jómagam nemrégiben tértem vissza a Suttogások Völgyéből. Turistákat is kísérgettem tisztességes fizetésért cserébe, de sajnos egyikük szelleme örökké a sugárszennyezett szakadékok fölött lebeg már.
Köszönjük előre is fáradozásodat!
-
' Tzs ,
senior tag
válasz
shield #37311 üzenetére
[Diverzáns]
Örömmel látom! Most megint újra kezdtem, harmadszor veteránon!Örülök, hogy rendbe akarod tenni az ügyet
Sok angol van, de amit azonnal tudok az a Lemur küldetés teljes szála, a Nitrónál a duplázott gránátok küldi első beszélgetése, a szabotázs küldetés egy része, Varggal való beszélgetések egy része, a TELJES SÖTÉT VÖLGY! Mondjuk ez utóbbi nem sok, de jó lenne ha magyar lenne. Van pár képernyő mentésem nekem is de mostantól akkor erre figyelni fogok. Nincs mit
-
shield
Topikgazda
válasz
shield #37311 üzenetére
' Tzs , légy szi' csinálj képernyő mentéseket az angol szövegekről. Most keresem, hogy hol hagytam abba. Eléggé feledésbe merült a dolog, ha jól emlékszem sok máshoz tartozó szöveg is van a fájlokban. Nem szeretnék olyannal foglalkozni, ami nincs is a modban.
Többször is megakadt nálam, azért hagytam abba, lehet hogy a sok összegyűjtött motyó miatt volt. Legközelebb nem fogok gyűjtögetni.
Előkeresem én is a képernyő mentéseimet, abból neki tudok indulni.
Előre is köszi. -
Dhampir
félisten
válasz
shield #37295 üzenetére
Pedig nem tétlenkedtem ebben az ügyben, már hónapok óta rakosgattam össze alkatrészeket számítástechnikai bolti keresőben és a Prohardveres segítők tanácsaival gazdagabban, de nagyjából novemberben elfogytak a kinézett alkatrészek, például a megfelelőnek tűnő alaplap és a kellemes méretű ház is.
Mindezt még megspékeli-nehezíti az is, hogy továbbra is megfelelőbb a mobilitás szempontja, még ha ez notebookos vonalon kisebb teljesítmény is eredményez.
A tökéletesebb megoldás egy hordozható laptop és az asztali PC kombinációja volna, de az egyszerre túl nagy falat lenne.
Időközben szomorú dolgok is történtek, úgyhogy most nem fő szempont a játék.
Köszönöm, hogy megosztottad a hardveres tapasztalatodat is!
-
Dhampir
félisten
válasz
shield #37257 üzenetére
Visszaolvasgattam előzőleg nagyjából, talán majd megpróbálom újra.
Azt tudom, hogy a régi hardverkonfiguráción (ThinkPad T530 dedikált nVidia NVS 5400M VGA) MS Windows 7 (vagy lehet, hogy akkoriban már a Windows 8 kiadáson) alatt ezzel a játékkal nem volt gond, emiatt elképzelhető, hogy a szintén régi, de fapadosabb integrált Intel Graphics HD 4000-nek nem tetszik valami, habár más Stalker játékokat és modokat általában futtatott még ez is.
A DirectX End-User Runtimes (June 2010) fel lett telepítve a Microsoft honlapjáról.
-
Antonius1978
addikt
válasz
shield #37008 üzenetére
Nem arrol van szo, hogy nem jo a Metro, ne ertsd felre, talan van olyan jo, vagy jobb mint a Stalker (tortenet szempontjabol ertem), az elso 2 resz az csojatek, mesz elore, es bizonyos helyeken tortenik valami, egymas utan, ebbol kerekedik ki a tortenet, de ezzal annyi, mondjuk 2-3 evente ujrajatszod, es akkor ujra tud elmenyt nyujtani.Az Exodus mar csak felig csojatek, azert csak felig, mert ugyan a vasuthoz vagy kotve, es itt is egymas utan kovetkeznek a palyak, viszont itt annyi szabadsagod azert van, hogy bebarangolhatod az adott palyakat es gyujthetsz hozzavalokat, vagy megtalalhatsz egy uj fegyvert vagy sisakot/pancelt, vagy valamilyen kiegeszitot az adott fegyverre/felszerelesre, es vagy kapsz par ilyen olyan mellekkuldetest, vagy egy bizonyos helyre eljutva tortenik valami ami nyitanya lesz egy uj mellekkuldinek.Ami bosszantott engem, az a sok atvezeto animacio (foloslegesek, mert egy hatterkepre/betoltokepernyore be lehetett volna irni az egeszet), a lassu mozgas (sarban, hoban tapicskolva lassabban haladunk), keves a kuldetes, mondjuk 1 palyan van 5 fokuldi, mellette 10 mellekkuldi es annyi. Tehat mondjuk 5 palyan lesz osszesen 75 kuldetes, mig a Stalker modokban ennel tobbel talalkozhatunk, ugy hiszem, es elvezetesebb jutalommal is kecsegtetnek, tobb a lovoldozes es sokkal gyorsabban lehet haladni, meg ott a kepzodmenyvadaszat izgalma is.A masik dolog ami meg bosszantott, az a gazalarcok szurocsereje, ertem en hogy elethu, meg minden, de miert nem keresnek a hosok zart sisakot es oxigenpalackot es akkor nem kell a szurokkel szarakodni, lehetne tobb eszuk, mint azoknak, akik a Misery-ben erkeznek meg a Zonaba 1 szal borkabatban es szormesapkaban, a sok sugarzo mutans, sugarszennyezett viz, es halalos anomaliak koze, ugye mennyire hiheto, hogy az emberek ilyen marhak volnanak?! Egyszoval leszamitva ezt a par bosszusagot a jatek jo, jo a tortenet, fejlesztheted a fegyvereket, kapsz jutalmakat stb, de valahogy nem ereztem olyan izgalmasnak, mint a Stalkerben, mint amikor vegre meg tudod venni, ezt vagy azt a fegyvert, pancelt stb...A jatek hibaja a vontatott jatekmenet, szerintem ha 1x kijatszod, elkepzelheto hogy meg egyszer megint megteszed, de utanna mar csak par ev mulva erdemes elovenni, mert annyira jellegtelenek a kuldetesek nagyreszt, hogy nem fogsz rajuk emlekezni, mig a Stalker kanonban mindig emlekezni fogsz bizonyos dolgokra, akar tobbre is.
Na es attol tartok, hogy a Stalker 2 is ilyen vontatott jellegu lesz, szep grafika, kidolgozott animaciok, de itt sem fogsz ugy futkarozni, mint ahogy a Stalkerekben, exo pancelban, de a tortenet uj lesz, es gondolom tetszetos, de szerintem ennek is lesznek ilyen Metros apro bosszanto dolgai.Pedig sokkal jobban orvendenek, ha a jatekok most is olyanok lennenek mint a Stalker/Skyrim/Fallout, ezeknel jobb es hangulatosabb nyilt vilagu jatekot nem tudom, hogy fognak-e csinalni (talan lesz/van hasonlo amit nem ismerek).
Ezt a Vadasz menedeknek utannanezek, de kotve hiszem, hogy olyan hangulatos lenne mint az Oblivionban az a 3 hely - meg aztan minden nagyobb varosban vehetsz magadnak keglit, vagy az egyik kiegeszitoben meg telket ahova epithetsz 3 hazat - , amit elozoleg felsoroltam. mellesleg a Fallout 3-ban volt meg egy eleg hangulatos relytekhely ami nagyjabol tetszett (szinten mod).
-
Dhampir
félisten
válasz
shield #37008 üzenetére
Egyelőre csak a S.T.A.L.K.E.R. – A végzet lánca című könyvvel.
-
Sensut
őstag
válasz
shield #37002 üzenetére
Ne tegyek fel egyelőre modokat a Skyrim Anniversary Editionre, mert nem kompatibilisek és (állítólag) újra fogják optimizálni őket. Legalábbis ez az elv. A magyarítás csak részben működik, mert az új kiadásba, hivatalosan, bele pakoltak némi extrát (pld. halászat meg hátizsák...) és ezek leírása angol marad. Amúgy nem okoz gondot a magyarítás, ha a játék frissítését is felteszitek. Talán a magyarítást is hozzá fogják igazítani, de hogy mikor...
Én épp a Dying Light Platinum Editiont nyomatom éppen - ilyen fasza játékot már nem nagyon adnak ki manapság. Várom ennek a második részét... -
Antonius1978
addikt
válasz
shield #37002 üzenetére
Halvany gozom sincs hogy melyik az, csak siman egy viragbolti SS Edition, magyaritassal, nem akartam semmi csilivili biszbaszt feltenni meg melleje, mert kipurcant a jo monitorkartyam, es kb egy 15 eve gyartott 1 gigassal nyomulok, amin epp elfut.
Azert ha te raksz fel melleje valami jopofa dolgokat, akkor oszd meg velem egy privat uzin belul.Az Oblivionban volt 3 jopofa kiegeszito, az egyik egy kis varacskat adott, a masik magustornyot, a harmadik pedig orgyilkos odutValami ilyesmi jo lenne a Skyrimben is.Foleg egy jo kis lovagvar
A Stalkert azert hanyagoltam el, egyreszt a monitorkartya miatt, masreszt meg nincs semmi uj es jopofa mod, vagy legalabbis nem tudok rola, az utolso amit 1-2 eve jatszodtam, az a banditas mod volt, most nem ugrik be a neve, de ahhoz kell vagy 2-3 honap hogy vegigvidd, mert a tortenet nagyon hosszu, valamint olyan balfaszul van csinalva, hogy minden egyes kuldetesnel vegig kell jard az A-bol B-be, onnan megint A-ba utvonalat, es ez 100-200 kuldetesnel baromira idoigenyes, csak azert nem csaptam a foldhoz a gepet, mert maga a tortenet jopofa
Sajnos, amit lattam a Stalker 2-bol, az nem tolt el nagy bizakodassal, elmondom azt is, hogy miert, szerintem olyan cammogos jatek lesz, mint amilyenne a Metro Exodust tettek, lehet hogy a tortenet jo lesz es szep a palya/palyak, de mar nem olyan lesz mint azok, amiket megszoktunk.Habar ha inkabb a Cyberpunk 2077-re hajazna es nem a Metro Exodusra, akkor meg jo lenne es talan moddolhatobb is lenne, de remeljuk, hogy nem nekem lesz igazam.
-
SaGa59
őstag
válasz
shield #36955 üzenetére
Valóban. Viszont már megvásárolható A Végzet Lánca, a Kiket a Zóna egybekötött sorozat negyedik része:
Valami ismét készül a Zónában. A legkülönfélébb hétköznapi emberek egy Hangot hallanak a fejükben, ami a lezárt területre hívja őket. Kevesen élik túl az odavezető utat kalauz nélkül, de ha találnak magunknak egy stalkert, aki vezeti őket, van esélyük eleget tenni a Hívás parancsának.
Párduc, a szökött fegyenc; Színész a komédiás; Varég, aki csak apját akarta elkísérni; Szikra, a titokzatos fiatal lány; valamint a Zónában magányosan bolyongó Brigg, mindnyájan ugyanoda igyekeznek. Menet közben gigászi mutánstömegekkel és egyre szörnyűségesebb teremtményekkel kell megküzdeniük, úgy, hogy valójában egyikük sem tudja, mi útjuk valódi célja. Közben azt is megsejthetjük, hogy a megelőző kötetekben felbukkant relikvia, a Végzet Láncának két darabja szorosan kapcsolódik veszélyes kalandjukhoz. A három eseményszál hol keresztezi egymást, hol párhuzamosan fut, hogy végül Novszjolkiban találkozzon.
De hogy mi köze lehet egy elpusztított labor utolsó túlélőjének, Briggnek a Szolgálat egyik osztagához, Varégék csapatához, Szikra rémálmaihoz, a Sötét tapintható jelenlétéhez, egy rendkívül fontos memóriakártyához, az csak a legeslegvégén derül ki… -
Sensut
őstag
válasz
shield #36947 üzenetére
Sajnos jelenleg nincs időm nagyon vele játszani, csak két küldetésen vagyok túl az elején, de hamarosan helyére áll az élet és akkor belehúzok.
Más:
Az este megnéztem ezt az új, orosz Chernobyl filmet, amiről folyton azt hajtogatják, hogy az oroszok replikája az HBO-s Chernobyl sorozatra, mert az nekik nem nagyon tetszett. Nos, bizton állíthatom, hogy ez marhaság, és aki látta ezt a filmet, azt már tudja hogy ez így van. Egyáltalán semmi utalás nincs a filmben olyasmire, még csak nem is keresztezik a történetek egymást sehol. Ez egy teljesen más, inkább családi dráma azokról a tűzoltókról, akik azt a bizonyos hőstettet véghez vittek, és ez a sorozatban is pontosan így volt előadva, csak más szemszögből. Míg az HBO a katasztrófa politikai oldalát boncolgatta, ez kimondottan a tűzoltók hőstettére összpontosít, és aki ebben mást lát, az még mindig a hideg háborúban él. Mindenképpen ajánlott a film, mert látványos is és vannak benne fontos részletek is, amit talán csak az oroszok tudtak eddig. Ehhez hasonló, ám sokkal kisebb költségvetésű adaptáció volt az ukrán Motylki. A film a Netflixen érhető el, én eredeti orosz hanggal és magyar felirattal néztem meg - szerintem így az igazi. Ne hagyjátok ki! -
Sensut
őstag
válasz
shield #36934 üzenetére
Elindítottam a Chernobylite sztori módját, az előrendeltben már mászkáltam egy csomót a free pályákon. Grafikailag semmit sem változott, szép a játék és ami jó, hogy tartalmazza most már a magyar feliratot is. Simán felismerte az előrendelt verzió mentéseit és beállításait, semmit sem kellett újra kalibrálnom. Kicsit komplexnek tűnik a játékmenet és nem egy egyszerű FPS-ről van szó, annyit már kivettem az elején. A mentési rendszer is kicsit komplikált, nem egy Stalker típusú játék, de attól még lehet jó. Majd később tovább folytatom...
-
Dhampir
félisten
-
-
kekeeci
senior tag
válasz
shield #36773 üzenetére
Sajnos belebabráltak a fegyver fájlokba:
L85
SIG 220
SVD
Új fegyverikonokat használ, sajnos az eredeti igazítással:
LR-300
MP5
SIG 220 (itt az eredetinél is van egy kis igazítás hiba)
Végül az eredeti játék célzott (szkópos) lövései:
L85
SVD
(a pontatlanság abból adódik, hogy nem sikerült - nem is sikerülhet - a lövés pillanatában képet készíteni)
((bár megpróbálhattam volna FRAPS-szal))A sima - irányzékos - célzott lövés a Remake-ben is jól működik.
(Nem akartam már vele foglalkozni, de a félreértések tisztázása végett újra felraktam, most újra törlöm)
(Ja még az egyik kedvencem, az óriás csupa-agyar vadkan.)
-
kekeeci
senior tag
válasz
shield #36770 üzenetére
Tudod úgy vagyok vele, hogy egy mod készítője nem foglalkozik ilyen apróságokkal, hogy a távcsöves fegyver célzott módban hova lő, vagy az eszköztárban a hangtompító illeszkedjen a fegyvercső végére és még folytathatnám, akkor szerintem az a mod még nincs kész.
Persze megcsinálhatnám magamnak, de akkor másik száz modot is meg kellene, és akkor mikor játszanék...
Inkább hagyom, és játszok olyannal, ami (közel) hibátlan. (Most pl Jagged Alliance - Back in Action - Realistic Rebalancing Mod, ezt lehet másfél kézzel is.) -
Sensut
őstag
válasz
shield #36634 üzenetére
Én ezt értem, de akkor miért nem indulnak az orosz modok az angol játékkal - lásd fentebb? Nekem nem a nyelvvel van gond, hanem az alapjáték verziójával vs. mod. Annyi nem elég szerintem, hogy csak nyelvet cserélsz az angol játékban és kész, már indul is az orosz mod rajta.
-
Dhampir
félisten
válasz
shield #36595 üzenetére
Korábban sosem tapasztaltam ilyet, visszaemlékezve 10-15 másodpercig is leállt a játék gyorsmentésnél.
Intelnél semmi gond, integrált grafikus gyorsítónál sem. Lehet, hogy Radeon driver gond volt, nem tudom, akkoriban sok mindent megpróbáltam, és nem szűnt meg az "anomália". Talán a Zóna műve volt. -
válasz
shield #36576 üzenetére
Persze, az már csak a meder alján egy kis víz. Próbáltam már elképzelni, hogy nézhet ki, ha fentebb lenne a vízszint. Akkor a csatorna alagút víz alatt lenne, és a gyár mellett is víz lenne a lapájban. Érdekes lenne.
Más: közben kiderült, hogy a videó csak egy render target, azaz nem a játékmotorral készült, hanem csak be akarták mutatni, milyen grafikai minőség és atmoszféra a cél. Ráadásul a 2021-es megjelenést is törölték, egyelőre nincs időpont.
-
-
Sensut
őstag
válasz
shield #36530 üzenetére
Abszolúte. Kicsit megorroltam a klasszikus Return Of Scar SOC modra, amivel éppen háburúztam, mert egy adott ponton elkezdett kidobálni a játék, SOC szokás szerint. De amikor kipróbáltam ezt az unalmat, úgy menekűltem vissza ROS-ba, mint amikor az ember kitör a szaunából a friss levegőre. Most már nem étdekel, hogy crashel néha. Azóta nem is dobott ki még
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest