-
Mobilarena
Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Plazmacucci #37833 üzenetére
-
-
-
-
válasz
' Tzs , #37794 üzenetére
Én Ryzen 5 3600 procival tolom, 3060Ti kártya, 16GB rendszermemória. Medium beállításokkal játszom, jól fut, és a látvány is jó még. Persze 1080p és DLSS Quality + FSR képgenerálás.
Nálad esetleg magasabb textúra mehetne, több a VRAM, bár a GPU és memória sávszélesség gyengébb. Én kipróbálnám a helyedben... Nekem már vagy 115 órám van benne, és nagyon tetszik.
-
-
válasz
shield #37781 üzenetére
Medium beállításokkal játszom, így FSR FG sem kell feltétlenül, bár a településeken igen beszakad az FPS, ott jól jön az extra számolt képkocka. A látvány így is szép.
A stash-eket jóformán nem is érdemes megnézni, ebben a játékban a számkódos helyek tartalmaznak értékes lootot. Fegyvert nem érdemes venni, előbb-utóbb dobják az ellenfelek. Asszem GP37-et vettem az elején, azt nem bántam meg (igaz, kihasználtam a kezdeti money glitch-et, csináltam 300k pénzt). Inkább az a fontos, hogy a sniper AK47-et Zalissyában megszerezd az elején, az sokat segít és sokáig lehet használni.
Új lejátszást fogok majd kezdeni, más utat választok, kíváncsi vagyok, hogy alakul. Most a Warddal vagyok, remélem hoz majd új dolgokat a játék.
-
válasz
SaGa59 #37779 üzenetére
Igen, a sárgákat én is a bazárba hordom. Ruhát még nem adtam el, a fegyverekből és feladatokból nagyon sok pénz jön be. Még Pripyatba nem jutottam el, de már kétféle exom is van, bár nem használom még őket, felfejleszett SEVA-D-ben járok-kelek. Fegyverként Skif pisztolya, egy RAM-2 és egy 4x szkópos, gránátvetős, hangtompítós Kharod a felszerelésem már egy ideje.
-
válasz
shield #37777 üzenetére
Van, csak a Stalker 2 topikban szoktam írogtani. Már több, mint 100 órám van benne, és még nincs vége. Mondjuk én nem rohanok át a játékon, hanem járom a Zónát, felfedezek, gyűjtögetek.
Tipp: Érdemes a piros fegyvereket is eltenni stash-ekbe, mert lesz majd kereskedő, aki megveszi őket, szép pénzeket lehet velük keresni.
-
-
válasz
SaGa59 #37676 üzenetére
Tegnap és ma játszottam vele. Vannak technikai hibák, időnként akkorát akad, hogy megkávézok közben (jó, túlzok, de volt ilyen másodperces akadás is), de maga a játék tetszik. Én kb. így képzeltem volna el egy modern motorra átültetett Stalker játékot, tehát hozza azt, amit hoznia kell. Az egyes hangok szinte ugyanazok, mint a régi játékokban, például a detektoré, és a látványvilág is hasonló, csak ugye szintet lépett. Nekem például nagyon tetszett az alkonyi mocsár, ahol a vízfelületek még visszatükrözik a világosabb eget, de körülötte a növényzet már sötétebb. Szép, na.
Ryzen R5 3600 +16GB + 3060 Ti konfigon 1080p-ben HIGH beállításokkal játszok, és kell a DLSS Quality beállítással, mert natívon csak 40-45 FPS-sel megy a játék, így meg 55-60, de maga a megjelenítési sebesség nagyon tud ingadozni. Elfordul az ember, az FPS beesik 10-15-tel, majd szépen visszakúszik.
Közepes nehézséget választottam, és már az elején találkozunk egy erősebb mutánssal, amit vagy ötödjére sikerült megölni, és nagyon frusztráló, hogy a játék minden egyes halál után kiírja, hányadszorra győzött le a Zóna. Tehát végig látni fogod, hányszor nyiffantál ki.
Engem meggyőzött, tetszik a játék.
-
...és megjelent a Stalker2! Megvette már valaki?
-
-
-
válasz
Plazmacucci #37537 üzenetére
"Régen minden jobb volt."
-
Stalker 2 megjelenés: 2024. szeptember
-
-
válasz
' Tzs , #37437 üzenetére
Pedig már jó ideje arról álmodoztunk, milyen lenne a Stalker modern motorral. Hát ilyen. Nagyon komoly!
Mivel UE5 dolgozik a játék alatt, kezdjetek el
élni, hogy legyen mit mesélnigyűjteni az új grafikus kártyára, ha valamirevaló grafikai beállításokkal akarjátok majd játszani a játékot! -
válasz
SaGa59 #37431 üzenetére
Sok pénz áll a könyvekben. Én például John Scalzi "Az összeomló birodalom" trilógiáját elolvasás után eladtam, illetve a használtan megvett Octavia E. Butler Hajnal-trilógiáját is továbbadom, mivel kiolvastam már. A Stalker meg legalább 10 kötet (nem számoltam meg), szóval komolyabb értéket képvisel, és ha már nem szándékozik az ember újra elolvasni őket, talán érthető, hogy megválik tőlük.
-
-
-
-
Ezt láttátok már? Én nagyon adnám! [link]
-
A hírek szerint egy orosz hacker csoport elloptott komoly mennyiségű Stalker2 anyagot a GSC-től, és követelődznek, különben mindent kitesznek a netre.
Remélem, sokan lesznek olyan tisztességesek, hogy a kikerült anyagot szolidaritásból nem töltik le.
-
-
-
-
-
Azon gondolkodom, hogy vajon bármely STALKER szerzőknek eszébe jutott-e már a most folyó orosz-ukrán konfliktust beleírni egy STALKER novellába vagy regénybe? Nyilván egy ilyen sztori plotja és történései attól is függenének, hogy ukrán vagy orosz író írja-e a művet.
-
Eszembe jutott a napokban, hogy vajon a GSC Game Worlddel és a STALKER 2-vel mi lesz most, hogy elindultak az oroszok? Erre most jött ki a hír, hogy leállították a fejlesztést, amíg nem győznek, mert most Kijevben nem tudnak a munkára összpontosítani.
-
-
-
-
-
BUÉK stalkerek! Idén egy új csernobili élménnyel leszünk gazdagabbak!
-
-
-
-
-
válasz
Antonius1978 #36990 üzenetére
Én mostanában a Left 4 Dead 2-vel multizok 1-1 órát 1-2-3 naponta, közben olvasom a legújabb Stalker könyvet. Ez utóbbiban jó a sztori, csak nem emlékszem a korábbi könyvekből a szereplőkre, ami összeköti a történeteket.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
rétisün #36859 üzenetére
Hallottam a rádióban, beszéltek róla, de nem jutott eszembe ide beírni.
Egyébként milyen érdekes, hogy miként alakulnak a dolgok. A kataszrófa nélkül most nem beszélgetnénk itt a topikban, mert nem lett volna mire építeni a STALKER játék univerzumot. Ugyanakkor természetesen az lett volna jó, ha nem történik meg, nem haltak volna bele emberek a balesetbe és következményibe, Pripjaty ma is élő város lenne, ahol az atomerőmű dolgozói és családjaik laknak.
Kisfiamat most a Titanic és testvérhajói érdeklik nagyon. Belegondolva, ha nem történik meg a szerencsétlenség 109 évvel ezelőtt, hanem mondjuk a nagy háborúban süllyed el (mint a Britannic), vagy leselejtezés után elbontásra kerül (mint az Olympic), akkor egy legendával és egy James Cameron filmmel szegényebbek lennénk. Ugyanakkor természetesen az lett volna jó, ha nem történik meg, nem haltak volna meg emberek a tragédiában.
És ha az ember gondolkodó fajta, akkor felmerülhet benne, hogy milyen tragédiák nem történtek meg, amelyek hasonló utóhatással lettek volna. Nem tudjuk, hogy mennyivel szegényebb a popkultúra nélkülük (mert nem történtek meg). De legfőképp mennyien nem haltak meg ezen tragédiák során, melyek nem következtek be. Ez kb. olyan, mint hogy valamiért nem indulsz el valahova időben a kocsiddal, ami megkímél egy balesettől, de te nem is tudsz róla (hogy is tudhatnál), hogy mitől kímélt meg a sors (vagy szerencse).
-
-
-
-
-
-
válasz
grizlisandor #36791 üzenetére
Bizony, jó lenne egy redux, de az is nagyon sok munka lenne, főleg ha új motorra tennék át a játékokat.
Inkább jöjjön idén az új rész, várjuk nagyon!
-
-
-
válasz
shield #36576 üzenetére
Persze, az már csak a meder alján egy kis víz. Próbáltam már elképzelni, hogy nézhet ki, ha fentebb lenne a vízszint. Akkor a csatorna alagút víz alatt lenne, és a gyár mellett is víz lenne a lapájban. Érdekes lenne.
Más: közben kiderült, hogy a videó csak egy render target, azaz nem a játékmotorral készült, hanem csak be akarták mutatni, milyen grafikai minőség és atmoszféra a cél. Ráadásul a 2021-es megjelenést is törölték, egyelőre nincs időpont.
-
-
-
-
-
-
Vajon a Vörös-erdő is leég?
-
-
válasz
SaGa59 #35720 üzenetére
A Hemul könyvek, az Agyar és a Ház a Mocsárbant is jó könyvek, és persze jó a fordítás is! Ugyanakkor nekem az artifact nem relikvia, hanem képződmény, hiszen az anomáliákban képződnek. De persze kinek mi.
Várom a további könyveket, illetve még van kettő, ami hátravan. Köszönjük a munkádat!
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Dhampir #35618 üzenetére
Én megtekintés előtt olvastam a fiktív tudósnőről, így nem volt semmi gondom vele. Furcsa, hogy a megjelenés után ennyivel nem olvastál róla semmit, mielőtt megnézted.
Egyébként érthető, egy karaktert mozgatni könnyebb, mint egy 10-20 főből álló csoportot, egyszerűen nincs elég játékidő ahhoz. Ezt kell megérteni.
-
-
-
-
-
-
válasz
Antonius1978 #35297 üzenetére
Van, amit nem kell feltétlenül magyarítani...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Meg tudnátok mondani, hogy a Dacolva a halállal első részének mi a vége? Navigátornak odaadtam a két képződményt, gondolom most várni kell (csak spawn menüből tudtam az Illúziót megoldani). Arra vagyok kíváncsi érdemes-e még húzni vele az időt. Alapvetően tetszik, csak bosszant a teljesíthetetlensége.
-
válasz
borovi #34791 üzenetére
Köszi az infót.
Én elakadtam a Dacolva 1-gyel. Megcsináltam a teljesíthető feladatokat, most olyanok vannak, amelyek nem kötődnek helyszínhez: kétféle képződmény gyűjtő (Navigátor és Mocsári Doktor), meg a többi, pl. fogadtasd el magad a Szkadovszk lakóival. A Navigátorhoz az egyik megvan, de a másik...
-
-
-
-
-
-
-
A Szolgálat katonája modban hol vannak a műszerek? A Szabadság bázisán és az elhagyott faluban lévőt megtaláltam. Kell az utolsó is, mert a technikus párbeszéd kifagy, gondom a kazetta miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- CORSAIR K55 RGB PRO XT (Kartámasz nélküli) INGYEN FOXPOST
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Philips 32E1N1800LA/00 4K monitor
- LG UltraGear 27GS75Q-B (IPS/2K/180hz)
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged