-
Mobilarena
Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Antonius1978
addikt
válasz
rétisün #37013 üzenetére
Haha, en is kb igy jartam a 2000-es ev magassagaban, aztan neztem hogy mi ez a kokorszaki stilusu jatek es amikor kileptem a Fallout vilagaba, akkor magaval ragadott, habar elozoleg a fantasy allt hozzam kozelebb (Kaland Jatek Kockazat, A kaosz szava a'la'' Skandar Graun, Conan konyvek es filmek)...Kozben jottek filmek mint a Dune, Predator, Alien es meg sok mas es egyre inkabb elmozdultam a sci-fi fele. Aztan mint latom 2008-ban megerkezett a Fallout 3, az egyik ismerosom jatszott vele, akinek volt hozza gepe (mondjuk az ev vegen en is vettem egy olyan gepet amin elfutott - egyenesen ebbol az okbol, hogy jatszani tudjak vele).En hozza voltam szokva az elozo Falloutok kinezetehez, de a F3 igy meg jobban tetszett, hogy belso nezetbol kezeled a fegyvereket, sokfele cucc van benne ugyebar, valamint a hatalmas Washingtonban valo koricalas teljesen megfogott, egyreszt mert sokat kellet koricalni hogy megtalalj a varoson belul is bizonyos helyet, jopofak voltak a kuldetesek, fegyverek, oltozetek, kiserok tortenetei stb stb, egyszoval szamomra a Fallout 3 olyan atmoszferat biztositott amit a Stalkerben csak a Way in Pripyat tudott megkozeliteni es termeszetesen a F3 hatalmas es kihalt vilaga lekoroz barmilyen mas jatekot az en szemszogembol. A F4-el meg nem jatszodtam sokat, lehet az is jo. Ami meg jo lehet, az a Cyberpunk, ugyanis a cyberpunk vilagot is kedvelem, a Shadowrun returns es folytatasait is vegigtoltam (jo hogy megemlitettem, ha nem ismered meg ezt a jatekot, akkor nekifoghatsz, olyan F1-2 szeru csak cyberpunk vilagban).
-
Dhampir
félisten
válasz
rétisün #37003 üzenetére
Addig is ilyen hozzászólós topikja már van:
[Re:] S.T.A.L.K.E.R. 2 - Íme az előzetes gépigény
(#37002) shield
A Stalker kereső útját járjuk, még ha játékra esetleg nincs is mód.
-
-
-
válasz
rétisün #36859 üzenetére
Hallottam a rádióban, beszéltek róla, de nem jutott eszembe ide beírni.
Egyébként milyen érdekes, hogy miként alakulnak a dolgok. A kataszrófa nélkül most nem beszélgetnénk itt a topikban, mert nem lett volna mire építeni a STALKER játék univerzumot. Ugyanakkor természetesen az lett volna jó, ha nem történik meg, nem haltak volna bele emberek a balesetbe és következményibe, Pripjaty ma is élő város lenne, ahol az atomerőmű dolgozói és családjaik laknak.
Kisfiamat most a Titanic és testvérhajói érdeklik nagyon. Belegondolva, ha nem történik meg a szerencsétlenség 109 évvel ezelőtt, hanem mondjuk a nagy háborúban süllyed el (mint a Britannic), vagy leselejtezés után elbontásra kerül (mint az Olympic), akkor egy legendával és egy James Cameron filmmel szegényebbek lennénk. Ugyanakkor természetesen az lett volna jó, ha nem történik meg, nem haltak volna meg emberek a tragédiában.
És ha az ember gondolkodó fajta, akkor felmerülhet benne, hogy milyen tragédiák nem történtek meg, amelyek hasonló utóhatással lettek volna. Nem tudjuk, hogy mennyivel szegényebb a popkultúra nélkülük (mert nem történtek meg). De legfőképp mennyien nem haltak meg ezen tragédiák során, melyek nem következtek be. Ez kb. olyan, mint hogy valamiért nem indulsz el valahova időben a kocsiddal, ami megkímél egy balesettől, de te nem is tudsz róla (hogy is tudhatnál), hogy mitől kímélt meg a sors (vagy szerencse).
-
Tekagi
tag
válasz
rétisün #36680 üzenetére
Stalker bázison főnök adott detektort, de küldi után visszavette
(irigy dög
) Még mindig fegyvereken problémázok, sörétest, mesterlövészt viszem, tuti, de gépkarabélynál sok lett választék hirtelen. Páncélt germánt megvehetném, de 45ezer, jobban járnák a megjavitanám kezdőt kb 8 ezeré?
-
Dhampir
félisten
-
-
SaGa59
őstag
válasz
rétisün #35564 üzenetére
Ha rajtam múlik, akkor biztosan nem, és a kiadó is rentábilisnak tartja a S.T.A.L.K.E.R. sorozatot, így nagy valószínűséggel ilyen gond nem lesz. Azt azért tudni kell, hogy a minisorozat részei önállóak, sőt, igazából két „világ” történetei, mert a negyedik résztől már az „Uj Zóna” ciklushoz tartoznak. A hatodik (ami oroszul két könyv, de itthon valószínűleg egyben fogjuk megcsinálni, mert a mérete nem indokolja a kétfelé szedést) kötet valamiképp összefogja az előző öt, egyébként önálló történetet.
A szerzők Tumanovszkij (az Agyar írója) és Kulikov, akitől eddig két novella jelent meg magyarul: a Két mosoly az irányítónak és a Szálláscsináló. -
Dhampir
félisten
válasz
rétisün #35481 üzenetére
Köszi!
Az artikhoz nem nyúlnék hozzá, ilyesmibe már nem piszkálok bele (csak a súlyba szoktam néha, lásd a valóságot), de pont az a bajom, hogy lemerült detektorral nem tudtam egy képződményt sem "kihalászni". Emiatt egyedül a gyógyszert fogyasztottam el.
Itt inkább az a kínlódás, hogy drága az elem és hamar lemerült a detektor, már a játék elején. Viszont a rejtekhelyeken meg özönnel találtam puskákhoz kiegészítőket (pedig nem raktam fel a gun modot), távcsőket, gránátvetőket, érdekes, a készítők ezt a "csalást" belepakolták alapból a játékba.
-
Papa Joe
tag
válasz
rétisün #35270 üzenetére
Jól látod, valóban nem játszottam még SGM moddal. Itt a fórum első rögzített bejegyzésében, valamint TZS oldalán fellelhető összes magyarított COP módot végigjátszottam, az SGM maradt a végére. A felszerelésemet megmentettem a ládámban, a pénz meg annyira nem hiányzik. Azért nagyon köszönöm még egyszer a felvilágosítást!
-
dodopek
addikt
válasz
rétisün #35257 üzenetére
Szerintem a David féle mutánsos küldetés az SGM-ben van, vagy legalábbis itt szó sem volt ilyesmiről. De nem igazán para, mert közben elhajtottam Szakállt a fenébe, hogy keresse meg magának a cuccot, és rögtön elkezdett mindenféle artit árulni. Nekem meg igazából ez volt a lényeg, mert sehol nem találtam iszap képződményt, amit a vadász bázison várakozó fickónak kell adnom. Miután elutasítottam, máris volt nála vagy ezer féle, közte szerencsére iszap is.
Egyre jobban éreztem, hogy valami hív... A zóna volt, én pedig csak tessék-lássék próbáltam ellenállni...
Igen, már ötödik éve a Fixdirectben. Nagyon szeretem csinálni, bár most iszonyatos a hajtás. Kilépett a kollégám, így most a két személyes csoport minden nyűgjét én, és egy padavan visszük.
-
Papa Joe
tag
válasz
rétisün #35127 üzenetére
Rétisün, Aarpok! Nagyon köszönöm, de akkor ezt úgy látszik buktam...
Sokkal messzebb vagyok annál, mintsem hogy ezért betöltsem a korábbi mentést. Reménykedtem benne, hogy talán csak máshová dobta be a gép, de mindegy. Erről a hibáról nem hallottam - vagy csak nem emlékszem valamiért - pedig mind az alapjátékot, mind a magyar nyelvű mod-okat végigtoltam, az SGM az utolsó.
Szó, mi szó egy mostani verziójú CoC magyarításnak én is nagyon örülnék, de ha esetleg egy másik mod érkezne, - normális történettel, kezelhetően optimalizálva - ugyanolyan boldog lennék.
Áldassék érte a készítők, fordítók keze!!! -
Blizzardking
őstag
válasz
rétisün #35066 üzenetére
Szerintem is, ebben az esetben az addon valahogy nem simul bele a játékba. Pedig lehetne jó, ha a tulajdonságok és az árak jól be lennének lőve. Az Enot-ban is vannak plusz fegyverek, de azok jól el vannak találva. Én könnyebbnek láttam az Enot baromságait kiszedni (minden kötszer után éhes lesz, folyton szédül, ilyesmik) és összességében nekem az jobban bejött mint a sima SGM.
-
SaGa59
őstag
válasz
rétisün #34686 üzenetére
A Fallout 1 és 2 vérbeli RPG, jó sztorival, de nem egy "nyílt végű" játék, mint a továbbiak. És nem is FPS.
A Fallout 3, FO3 New Vegas, FO4, sokkal kevésbé RPG-k, inkább nyílt végű világok (Sandbox, aka homokozó, vagyis mindenki azt és olyan karaktert játszik bennük, amihez kedve van), tulajdonképpen az ún "fő történetszálat" simán ki is lehet hagyni. Ezt átvette a Bethesda a TES világból, aminek a motorján alapulnak ezek a játékok.
De lehet szimpla, lövöldözős FPS-ként is játszani, csak úgy elvész a lényege.Történetileg a FO 3 NV a legjobb a három közül, ha a fő szálat követjük. Talán területileg is, ha az Összes DLC-t beszámítom.
A játékmenet (perk rendszer) lebutítása sokat rontott a FO4-en, viszont az építős mód (amit az FPS kedvelők nagy része utál, mert számukra túl bonyolult és unalmas, pl egy nyomorult kristályt előtúrni a romok között, hogy felhúzhasd végre a settlereket toborzó rádióállomást) sokat hozzá is adott. Lehet az a célod, hogy letojod a történetszálat (ami valljuk be, elég gyengére sikeredett, pedig lett volna benne potenciál, csak nem kellett volna annyira rátámaszkodni az USA történelem Európában nem igazán ismert csoportosulásaira) és szó szerint építesz magadnak egy világot a magad szájíze szerint. A Nuka World DLC-vel akár raider vezér is lehetsz, aki maga alá gyűri előbb a konkurens raider klánokat, majd a békés, bár egyáltalán nem fegyvertelen "settlereket" is a falvaikkal együtt.
Vagy választhatod azt, hogy az általad épített világban nem lesznek sem sinthek, sem BOS, sem más fegyveres brigád, csak az emberek, akik megpróbálják újjáépíteni a világot, felhasználva a megmaradt tudást, anyagokat, gépeket.#34685 Antonius1978
A Steam fiókoddal nem az a gond, hogy otthonról regisztráltál és most egy egész más országból próbálod elérni? Ezt a Steam néha nem veszi jó néven, kell valamit egyezkedni velük, hogy most nem ott vagy. Vagy VPN-t használni, hazai szerverrel.
-
Antonius1978
addikt
válasz
rétisün #34686 üzenetére
Pedig a Fallout 3-at epp ez teszi erdekesse, hogy rengeteg fegyver, egyedi fegyver, talalhato benne, kismillio helyszin, a hozzajuk kotodott kuldetesek, valamint a kismillio ilyen olyan kuldetes, a szereplok, az erdekes helyszinek, a lerombolt vilag, ezek teszik igazan elvezetesse a jatekot, na meg van hozza aszongya hogy 4 vagy 5 kiegeszito.
1.Amcsi kinai szimulacio, 2.Dzsungelszeruseg jopofa sztorival, 3 UFOkaland (ufoka land) 4 rabszolgas, akkor nincs 5ik vagy elfelejtettem.A grafika az tenyleg nem a legeslegszebb, de kit izgat, amikor masirozhatsz gyalog keresztbe hosszaba 100 kilometert? A Stalker is nagyon jo enyhe postapokaliptikus jatek, de nem ubereli a Falloutot, mert az teljesen az, hihetetlen elmeny Wasingtonban kalandozni, abban a rengeteg epuletben, maszkalni a metrokban, hogy megtalalj helyszineket stb.Aki nagyon szereti a kalandozast, felfedezest, minden sarok vegigkutatasat, annak kotelezo...A grafika annyira nem epp rajzfilmszeru, abban a Borderlands jeleskedik
Hidd el, marha jo, a karakteredet is te alakitod, csinalhatsz belole bunko hustornyot, aki boxerrel veri szet az ellenseg pofajat, de lehetsz okostojas, vagy fegyvermester, vagy gyakorlatilag barmilyen stilusu fohos, meg akar nindzsa is, az UFOs kiegeszitoben majd kapsz hozza kardot is ha szerencsed van
Egyedi pancelok, fegyverek (annyi van beloluk, hogy azt sem tudod, melyiket hasznald), en egy moddal a magyar AMD-65-t neveztem ki kedvenc fegyveremme
Plusz alakithatod a tortenetet semlegeskent, jo es gonosz karakterkent is stb stb.Ez a jatek hatalmas elmenyt nyujt, hiaba jobb a Stalker bizonyos szempontok szerint, a Fallout egy lepessel elotte jar.Meg valaszthatsz, hogy a kuldetest ero, esz vagy valamilyen mas modozattal oldod meg, szoval hatalmasan sokat lehet varialni.
A Metro is epp ilyen, annak szep a grafikai is, hangulatos meg minden, de nem mehetsz oda, ahova neked jolesik, ez ervenyes a Stalkerre is, kivetel ugye, amibe betettek 20-30 palyat, de akkor is palyat kell valtsal, ebben viszont nem, ha akarsz, akkor elmesz a terkep bal felso sarkaba, es onnan gyalog lemesz a jobb also sarokba, valosi idoben szamitva is sztem fel ora, ora kell hozza, vagy tobb? erdekes lenne kiprobalni
Na uff, en beszeltem -
-
Antonius1978
addikt
válasz
rétisün #34683 üzenetére
A Metro az jo jatek, nekem nagyon tetszik, tetszik az, hogy keves a loszer, a legszuro, meg minden ilyesmi, szoval elethubb, az hogy csojatek, karpotol a tortenet
Nekem is megvan az elso Metro jatek a Steam-en, valahogy be kellene varazsoljam magam a fiokomba, csak valami gubancok vannak vele, de jo lenne leszedni, es ujranyomni...szepen gyujtogetni a loszert, ejj de fajin dologUI : viszont a nagy palya, es a szabadsag hangulatat a legjobban a Fallout 3 adja vissza, meg a sok gyujtogetheto kacat
-
SaGa59
őstag
válasz
rétisün #34314 üzenetére
A Hemul trilógia utolsó része kb. három hete kapható, a Könyvfesztiválra jött ki, a címe Hadműveleti Zóna. A következő is elkészül lassan, a nyersfordítással vasárnap lettem kész, még át kell olvasnom legalább kétszer, egyenletessé tenni a stílusát és a nyáron megy a kiadónak. Ha az eddigi ütemben dolgoznak, szeptember elején már a boltban is lehet.
-
SaGa59
őstag
válasz
rétisün #34157 üzenetére
Szerintem is ez lehet a dolog nyitja.
Vagy valaki elszámolta magát, mert én azért a Piknik az árokpartont nem sorolnám a S.T.A.L.K.E.R. szériához, legfeljebb a széria nagyon távoli „előzményének” lehet tekinteni, mert van benne Zóna, sztalkerek és anomáliák… Más közük nincs egymáshoz…
-
SaGa59
őstag
válasz
rétisün #34115 üzenetére
Nem, ez már a következőből előzetes, ami elvben ősszel jön ki. Ma épp ezt a részt fordítottam és megtetszett. Ez az író nem az instant akciókra hegyezte ki a tartalmat (bár van az is, hisz egy sztalker történet anélkül nem az igazi), hanem a szereplők mozgatórugóira helyezi a hangsúlyt. Meg a elmélkedik kicsit a hely korábbi lakóinak történetén, stb...
-
Mr_no_Name
tag
válasz
rétisün #34073 üzenetére
Azt kell, hogy mondjam csak a Last Day-el szabad foglalkozni.
Ebben tényleg benne van minden amit valaha a játékhoz fejlesztettek. A misery és a Coc már alapból össze volt gyúrva, de ez a mod pedig a miseryt és a coco összegyúrását fejlesztette tovább
naccerű. Tényleg naccerű
(kár lenne szerintem csak a cocra koncentrálni)Timstrike: a a ruha nem lenne rossz, de ha beállnék lehet rögtön megkapnám a narancs helyett a továbbfejlesztett zöld színű ecologist ruhát
Na majd meglátjuk.
-
SaGa59
őstag
-
-
shield
Topikgazda
válasz
rétisün #33445 üzenetére
Igen fegyver nélkül állsz míg oda nem jön a zsoldos, első alkalommal én is leszedtem őket.
Most kicsit elakadtam. Vöröserdőben elmentem keresni a tudósokat, nem voltak ott visszamentem Erdészhez és most várom az értesítését. Amikor még az angollal játszottam, akkor kaptam küldetést, gondolom a szerelőtől, hogy a bányában keressek neki elektro cuccokat, de semmi pedig Gerának kipucoltam a bányát.
Most csak nézelődöm itt az őrposztnál. Igaz lenne egy küldi, hogy nyírjak ki egy szolgálatost képződmény miatt, de ezt még nem vállaltam el. Lehet nem lenne jó.
Habár csak próbának megcsinálom. - Megcsináltam, de nem jó, mert az célpont Fontos NPC.
(Szemenov - Szemjonov, két eltérő elnevezés)Picit jobban olvasható 1920x1080-ban.
-
shield
Topikgazda
válasz
rétisün #33392 üzenetére
Hmm... pedig jól lett volna.
Addig értem, hogy Dezodor az UHSF tagok nick neveit adta a karaktereknek, de az hogy jön ki hogy Sztrelok nevű egyén Max és Lukash helyett Dezik van. Ezek fontos NPC-k, így eleve felrúgja a rendes történetet.
Persze az lenne jó ha Dezo benézne ide, Ő megtudná válaszolni a kérdésemet, ha már Ő készítette a modot. De múlt hónap 10-e óta nem járt erre. -
' Tzs ,
senior tag
válasz
rétisün #33359 üzenetére
Adok PÜ-ben, remélem Erdő nem haragszik meg érte
(Amúgy van kedve valakinek beszállni egy mod tesztelésbe? Korábban már írtam itt róla, nem tudok belenyugodni, amíg nem sikerült végig vinni, ráadásul egy érdekes történettel rendelkező modról van szó. Nem bírok vele... tudom nem ez a topic az alkalmas rá, de hátha van itt akinek van ideje, kedve ehhez: [link] + [link])
-
Riot Gin
aktív tag
válasz
rétisün #33154 üzenetére
Megoldottam a problémát, és én voltam a hülye. Elírtam az egyik helyen egy betűt, és elsiklottam sajna felette többször is.
Viszont, van egy újabb fucked up dolog ebben a COC 1.5 BÉTÁBAN. A textúrák: Csomó textúra hiányzik a játékban, sőt, még BUMP fájlok is. Nem vicc. A modelljeim amiket beimportáltam, áttextúráztam jó párat olyan textúrák használatára, amelyek alapvetően benne vannak a COC 1.4.22 .db fájlaiban. 1.5-ben ezek a textúrák mosottak, laposak, és szarul néznek. Miért? Mert az 1.5 BÉTÁBAN az alap textúrák nincsenek benne. Konkrétan a Seva ruha sisakjának az üvegje nincs benne. Szóval én várok. Ennyit az 1.5-ről. Egyébként minden készen áll, már csak 1x kell koordináta rendszereznem és kész.
-
Riot Gin
aktív tag
válasz
rétisün #33154 üzenetére
Kérlek szépen, vázolom az elméleti működését a dolgoknak a jelenlegi helyzetben:
- Ergo ami az .ltx fájlokban van, az mind spawnolható, és csak egy blacklist van, ami megakadályozza azt amit beleírnak. Tehát ami benne van a blacklistben, az nem spawnolható.Jelenleg nincs benne a blacklistben az, amit én beletettem, sőt, köze sincs semmihez szinte, ami benne van a black listben.
Ezt itt egy "F_CKED UP" szitu. Nem más.
-
sklopp
őstag
válasz
rétisün #32915 üzenetére
Már több különböző ruhában beszéltem a zsoldosokkal a modulos feladatnál, de nem volt gond a ruha miatt. Csak kétszer kellett a zsoldos ruha, mikor az ügynököt kellett kiszabadítani a Jupiter üzem előtti lakókocsinál, illetve a Betonkád anomália melletti zsoldos táborba bemenetelkor.
-
Erdő
tag
válasz
rétisün #32915 üzenetére
Hát nem abban mentem, mert fogalmam sem volt róla, hogy zsoldosok is szerepet játszanak majd a modulszerelésben. (Erre a küldetésre nem emlékeztem, vagy még sose jutottam el eddig.) De akkor ez lehet a gond, és akkor buktam.
Egyébként ez a frakciózás itt elég feleslegesnek tűnik, csak arra jó, hogy kizárja az ember magát munkákból, miközben azt nem lehet átlátni, hogy ki, mikor adna még feladatot. A zsoldosok meg szerintem azután kezdenek bepöccenni, miután az Alállomásnál van egy kis összetűzés velük. Bár lehet, hogy a frakció is számít...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- OLED TV topic
- Mobil flották
- Építő/felújító topik
- One mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Revolut
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB desert titanium sivatagi titán független Apple 3 év garancia
- újszerű iPhone 16 Pro 256GB white titanium fehér titán iStyle független Apple 3 év garancia
- Dell XPS 13 9380 Prémium ultrabook HUN BILL
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged