- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PeL
addikt
válasz
Sensut #37620 üzenetére
Apró megjegyzés: Tudtommal nem a Steam dönti el mikor jelenjen meg a játék, hanem a játékot fejlesztő cég és / vagy annak kiadója. A Steam csak egy platform a sok közül ami megjelenteti a kiadott játékokat. A Steam mögött áll a Valve mint fejlesztőcég, velük szerződnek le a játékok fejlesztői és egyeznek meg a kiadás dátumában. Az hogy a játék milyen állapotban jelenik meg az egyedül az adott játék fejlesztőin múlik.
Tényleg nem kötekedésképpen írtam le, csak gondoltam segítek tisztázni egy vélhetően téves feltételezést
-
Laris2
senior tag
válasz
Sensut #37124 üzenetére
Ebből a dokumentum regényből megtudhatod mit látott, tudott, és tevékenykedett, az egyes adott fontos személy, aki valamilyen módon fontos szerepet játszott a történetben. Az író a felvett interjúkat átkonstruálta, így belebújhattunk a bőrébe, és elvileg megélhettük a történeteiket. Megtudhatjuk az orosz emberek kötelességtudó mentalitását, akik még mindig a háború szellemében éltek. (ez veszélyes lehet az orosz ukrán konfliktusban is, hiszen eléggé önfeláldozó nép mind a kettő) Továbbá megtudhatjuk a média tájékoztatását. A reaktort építő konstruktőrök munkáját (hibáit). A megrendezett igazságszolgáltatást, hiszen a vádlottak padján ülő felelősökkel szemben voltak a "szakértők", akik közül néhányan ott ülhettek volna a "bűnösök" között. Hogy mi volt a hiba, és miért robbant föl a blokk, és kinek milyen szerepe volt ebben, arra ad választ ez a könyv. Egy érdekességet leírnák, tehát amikor szóba került ez a kísérlet, (az izraeli bombázások Iránban egy RBMK reaktor ellen) Akkor az egyik neves konstruktőr azt mondta,"mi az felakarjátok robbantani az erőművet,"
-
Laris2
senior tag
válasz
Sensut #37122 üzenetére
Aha, de ez a STALKER név, vagy szó, mennél többet olvasok róla, annál jobban nem tudom, hogy pontosan mit is jelenthet. Olvastam a Csernobili eposzban, hogy a tetőn dolgozó likvidátorok is Stalkereknek nevezték magukat. Egyébként nálatok meglehet venni, vagy rendelni ezt a könyvet?
-
emre
veterán
-
-
Dhampir
félisten
válasz
Sensut #37074 üzenetére
Ő egy könyvkiadó személy, akiről például itt írnak.
Részletesebben a Wikipédián olvasható róla.
Szerepel Alekszej Kalugin "Kihalt mezők" című könyvében is.
Egyéb információ, Kaluginnak fel lehet tenni kérdéseket ezen a weboldalon.
-
Rony949
őstag
válasz
Sensut #37057 üzenetére
Egyszerű: NE...RENDELD...ELŐ
Én se fogom. Először elő akartam, de ez az NFT fiaskó ráébresztett hogy nem, nem szabad előrendelni. Megjelenik a játék, megvárjuk a reakciókat/kritikákat és ha nem hallani semmi egetrengetően rossz véleményeket, meg lehet vásárolni.
Az előrendelések csak ártanak a vásárlóknak.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Sensut #37051 üzenetére
Addig majd kijön a Zen 4 és az Nvidia 4000-es sorozata is. Első egy hónapban kell levadászni a legkevésbé MSRP-től elrugaszkodott áron.
Vajon mennyire hiteles a rumor, nem sokat találtam ahogy utána olvastam. Ha gondolod mehet a Stalker 2 topikba is az infó. Nagyon kevés morzsa van a játékkal kapcsolatban, még az orosz YT csatornákon sem találni sokat.
-
-
Dhampir
félisten
-
SaGa59
őstag
válasz
Sensut #37021 üzenetére
Azt se tudom kizárni, hogy a motor váltás annak köszönhető, hogy xboxon series s/x optimalizáltan jön ki. Ez azt jelenti, hogy grafikai minőségben nehéz lenne vele versenybe szállni PC-n egy korábbi motorral. A három legújabb konzol, amennyiben a program valóban hozzá van igazítva azok képességeihez, a csúcs gamer pc-kkel van versenyben.
Egyébként, ha minden igaz, boxon az első naptól benne lesz a game pass ultimate csomagban, azaz fillérekért játszható lesz.
-
Antonius1978
addikt
válasz
Sensut #37018 üzenetére
Szerintem is olyan a Chernobylite kisse mint Metro, csopalyas csak mas tortenettel.Abban is igazad van igy utolag belegondolva, hogy a Metro a Doom-ra hasonlit.Viszont ahogy elnezem, a Stalker 2 sajnos nem fogja visszaadni teljes egeszeben azt az erzest, ami miatt mi mind rajongoi vagyunk ennek a vilagnak.Azt elhiszem, hogy nagyon szep lesz a latvanyvilaga, a jatekmenet talan hasonlitani fog a Crysis-re, de szerintem a palyak ugyanugy korlatozva lesznek mint a Chernobylitben vagy Metroban (ertsd : nem lesz olyan es akkora szabad vilag mint a sima Stalkerekben, vagy eppenseggel csopalyak lesznek, ahol ugyan tudsz jobbra es balra is kiterni/elterni az utvonaltol, de csak 1 ideig), de ne legyen igazam
Szerintem azt kellene csinalni, hogy az osszes Stalker palyat egyetlen hatalmas palyava alakitani, a Fallout 3-4 mintajara, regebb lattam videot, ahol Fallout 3-ra volt atalakitva nemely palya. A latvany sem lenne olyan nagyon szar es mindenki tudna vele jatszani, a gyengebb vassak rendelkezok is. -
shield
Topikgazda
válasz
Sensut #36944 üzenetére
Indítsd el a topikját!
Nekem nagyon tetszik. Nagyon szépen alakul a bázisom. Már van három társam, így oda kell figyelnem a kaja szerzésre és a társak hangulatára.
Bizony az anyag beszerzés is komoly munka, de gondolom neked nem kell mondanom.
Tegnap este küldetésem volt a pripyati kórhát tetejére, nagy szívás volt ez a küldetés.
Háromszor jelent meg a Fekete Stalker, ha találkoztál már vele, akkor tudod.
Gondolkodsz a topok indításon?
Jó lenne megbeszélni az aktuális dolgokat. -
-
' Tzs ,
senior tag
válasz
Sensut #36878 üzenetére
[Chernobylite]
Mi megvettük ezt a gémet, kb a kezdetektől nyomom. Az óriáskerék jól néz ki, voltam ott
Igen a fejlesztők egy FB posztban írják is hogy valós térképek alapján dolgozták ki a 3D-ben a modelleket. Alapból tartalmazni fogja a magyar nyelvet is! Írtam is a lengyel fejlesztőknek, hogy ezt külön köszönjük! Jól néz ki igen, számomra nem érződött annyira, hogy a pályák szűkek lennének. A sztorija nekem tetszetős, kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle, van benne némi misztikum természetesen. Szimpatikusak a segítőtársaid is (ha ügyes vagy akkor ebből én eddig 6-ot számoltam), ami nekem nem jött be az a krafting rendszer. Valszeg, a félig magyar-angol nyelvi akadályok miatt, amik a korai verziókban jelen vannak, de ez az építs magadnak szellőztetőt, kreálj magadnak áramot, meg egy csomó eszközt rakjál össze ami mindenképp kell, de hogy mire való az nem derült ki inkább idegesítő volt, mint izgalmas. A Black Stalker-től a hideg ráz, eddig kétszer találkoztam vele, elég is volt
Van egy nyomasztó feelingje a játéknak, ami nekem átjött, de a végleges megjelenésig már nem játszom vele, mert ahogy utána olvastam a játék 3/4-ed részét már végig vittem. Amin nagyon remélem még, hogy komolyan csiszolnak az az ellenséges katonák intelligenciája, mert az közepes nehézségen is borzalmas volt, ellentétben a lényekkel akikkel össze lehet futni a kalandozások során. Előlük jobb menekülni inkább, hiába van puska, AK nálad
-
-
SaGa59
őstag
válasz
Sensut #36637 üzenetére
Pl a motor pontos alverziója. Ezek nem tökéletesen egyformák a nemzetközi és az orosz verzió esetében és ha az orosz modder kihasznál egy olyan funkciót, ami a nemzetköziben másképp van, már bukott az egész mutatvány. Lehet valami script eltérés is, vagy valami hivatkozás. Kevert, cirill és latin betűkkel írt erőforrás fájlnév. Olyannal már találkoztunk, hogy egy fájlneve „c” betűt tartalmazott, és kiderült, ennél ez az orosz „sz” betű, nem a latin „c”. És ha egy ilyen hivatkozás van benne, máris elszáll betöltés közben. Pedig ránézvést ugyanaz. Ha SeregaLus kompilációban szerzel meg egy modot, az mindig tartalmazza az orosz alapjátékot is. Arra ráilleszthetők a fordítások.
-
SaGa59
őstag
válasz
Sensut #36635 üzenetére
Szerintem nem arra gondolt, hanem arra, hogy felteszed az orosz játékot, arra teszed rá az angol nyelvet. Ettől még a játék orosz marad, de az írott szövegei és a modé is angolok. Vagy magyarok, ha van fordítás. Szerintem a legjobb játszási módja egyébként is a sztalkereknek, mert így a hallott szövegek oroszok, hozzák a hangulatot, de az írott részt érti szinte mindenki.
-
kekeeci
senior tag
válasz
Sensut #36618 üzenetére
Igazad volt.
Beszereztem egy orosz verziót, azzal elindult.A hadi-raktárakig mentem el, nem sok eltérés van az alapjátékhoz képest.
(Sötétvölgyből Borongóson keresztül vezet az út Kordonba)Az alapjáték hibáin semmit nem javított.
Kezdéskor olyan visszhangos, mintha egy nagy csőben játszódna.
Plusz területek:
- Borongós
- Mocsár
- Halott város
Ezeken a területeken egyelőre csak mellékküldetések vannak.A tűz anomália kékes színű (gázláng szerű) kinézetet kapott:
Az artifactok érdekes 'kisugárzást' kaptak:
Néhány NPC tud javítani:
Az egyedi fegyverek egyedi kinézetet kaptak. A rajtuk levő optikák nem levehetők:
- Gyorstüzelő AK:
- Bes AK-ja:
- Kiegyenlített L85:
- MP5 9x18 (pisztoly helyre rakható):
- MP5 SD:
- Roham SG-551:
- Roham Abakan:
- Meterlövész LR-300:
-
shield
Topikgazda
válasz
Sensut #36540 üzenetére
A Kézikönyvet használom, de az sorban megy végig a területeken.
Érdekes módon a gameguide szerzője ezt írja az elején.
" I’m presenting a complete list of mission items in proper order at the end of this guide."
A megfelelő sorrendben, szóval, akkor ahogy a listán van!?
Persze a Kézikönyv szerint simán ott hagyta a doksit Agropromban a Vasúti alagútban.
De ez sem igaz, mert más sorrendben adta a feladatot, mint ahogy a listán van.
Most a 9. pont szerint Pripyatba kellene mennem a 1.sz. UHSF dokumentumért.
Ezek szerint többször át kell majd verekedni magam Radaron és Pripyat elején!?
Nem is beszélve a vissza utakról, Radarra és a Katonai Raktárakra, amikor betölti a pályákat
és bedob a rakás Monolitos és Szabadságos közé.Rákerestem a SoC topikban, és láttam jó néhányan már játszottatok már a moddal.
Az érdekelne, hogy tényleg csak a kapott sorrendben szabad a doksikat összeszedni,
és ha megtalálok másik doksit, ami még nem lett feladatban megadva, azt inkább hagyjam
ott és várjam meg míg jön feladatban? Mi a tapasztalatotok?Egyszer már mentem Pripyatba nem betartva a sorrendet, a mentéseim megbolondultak.
Legalább is én erre a következtetésre jutottam.
Amikor vissza akartam tölteni, akkor csak a játék teljes újraindításával voltak hajlandóak betöltődni. Ami kicsit macerás volt, minden elhalálozás után ezt eljátszani, amikor nincs gyorsmentés. Persze, lehet hogy rossz a következtetésem, de olvastam már itt ilyesmiről.Kérem a segítségeteket, mert kiszeretném minél előbb játszani. Elkészítettem hozzá a fordítást, a tesztelésen átesve, közzé tudnám adni. Így is már többször csúszott a kiadás.
Sajnos a mod fegyver fájljaiban hatalmas bakik vannak, azokat is javítgatom. Most, hogy
kissé bele bonyolódtam, most látom csak mennyire nem foglalkoztak a modderek a
fegyverekkel. Amikor a mesterlövész puska pontatlanabb egy egyszerű karabélynál, a
sörétesek semmit sem érnek, a hangtompítóval használt fegyvernél 10x-es elírás egyes
értéknél, stb,stb... És ez csak néhány fegyver, amiket szoktam használni, de mások
esetleg több fegyvert is kiszoktak próbálni.
Egyenlőre a lövés ereje, becsapódás ereje, tüzelési távolság, lövedék sebessége, tűz gyorsaság
adatait ellenőrzöm, ugyanezt hangtompítóval is. -
Sensut
őstag
válasz
Sensut #36527 üzenetére
Tettem egy kört a Call Of The Zone nevű, modnak nevezett COC klónban, és sajnálattal konstatálom, hogy ez semmiben sem különb az alap COC-tól kivéve, hogy betettek holmi mellékfeladatokat. Ha valaki a COC-ban gondolkodna, akkor inkább az Anomaly a jobb választás még mindig. Szóval röviden, a játékot kezded csóróként egy tréning szvetterben s egy szál gatyában, munkás sipkában és egy 50 kilós zsákkal, amit én gyorsan felnyomtam 450 kilóra, mert egy zsebtáskával nem vagyok hajlandó nekivágni a nagy Zónának. El is küldenek amolyan orosz módra egy rossz pisztollyal, hogy nyírjál ki van 10 banditát s közben Szidorovics ott ül a babérjain várva, hogy leszállíts neki némi szajrét amivel átverhet, mert annyi pénzed sincs, hogy kenyeret vegyél nála.
Aztán nyomban bedobnak Agroprom alá - vajon miért -, hogy keress meg valami FONTOS dokumentumokat. Nos mondom elnyargalok oda, háta ez lesz a nagy történet kezdete, mert a környéken tényleg nincs mit csinálni. Láss csodát, Agroprom is tök üres. Csak néhány kulcsszereplő bámészkodik tétlenül a katonai bázison és nem érti, hogy mért vagyunk ellenségek amikor nem is tudjuk egymást kinyírni. Hiába lövöm, egyesek nem halnak meg, így ha nem bántanak, én se bántom őket.Aztán csak előkerül egy haragos közkatona valahonnan a semmiből a hátam mögött és rámlő... lett egy újabb AK-m és néhány töltényem. Szanaszét az asztalokon a megszokott Vodka és energiaital, ugyanott, ugyanannyi mint az eddig összes modban.
Az alagsorba a tulajdonképpeni kijáraton megyek le és ez meg is lepi kicsit az ott lapuló kék sapkásokat, mert ők a másik irányból vártak és akik ugyanott, ugyanannyian vannak, mint az eddigi összes modban. Már szinte becsukott szemmel daráltam le őket, s gyűjtöttem be a jelvényeiket, hátha valaki majd megveszi. Kitárazom a fegyvereiket, csak minden tizedikben van golyó. Sosem értettem miért épp akkor fogynak ki a lőszerből, amikor lelövőm őket. Közben megéhezek, bekapok egy rúd szalámit, bekötöm a sebeimet és eredek a dokuk nyomába.
A katakombában loholnak a vérszívók, ugyanott, ugyanannyian, mint az eddigi összes modban. Egyből Strelok rejtekhelyére megyek, mert mindenki oda rejti el a dolgait, de lám a hely üres. Csak a megszokott sztalker dzseki és a lőszeres dobozott ugyanott, ugyanannyian, mint... Micsoda kreativitás! Akkor vajon még hova lehet eldugni ezt azt? Aztán tovább a folyosókon jön egy tűz kísértet, ami már újdonságnak számít itt az Agroprom Undergroundban, majd még több épp azért, mert újdonság, majd a bajt egy újabb ideges vérszívó tetézi hátulról. Közben elfogy a nagy kaliber, csak néhány pisztoly golyó maradt.. most mit csinálsz loner? Még egy kísértet látok de többen is vannak az nem kétes. Lopakodnom kell tovább, de a dokuk sehol. Már már kezdtem azt hinni, hogy végre valami változott a történetben, amikor eszembe jut, hogy a COC-ban vannak még további alsó szintek is, ami az alapjátékban nincs és tuti, hogy ott lesz a cucc, mégpedig pontosan ott, ahol eddig minden más modban. A szokásos irányító, sznorkok lent ugyanott, ugyanannyian, mint..., repülnek a hordók, száguldanak a kísértetek... A cucc ott van szem előtt, még a vak is látja és amikor felveszem azt kapom, hogy menjek vissza a jutalomért.Nos, ekkor végképp meggyőződhettem, hogy ez a mod is csak egy nagy átverés és a kiadós sztori ezúttal is elmarad. Visszafele a rendes lejáraton megyek. A banditák ugyanott, ugyanannyian, mint... 100 kilónyi rozsdás puskával hagyom el a helyet, hátha megveszi majd valaki, de számomra ez a játék vége.
Ember, amíg csak ennyivel tudsz előállni 2020-ban, addig nem vedd ki a minimapot a játékból, amit gyárilag beépítettek!
-
SaGa59
őstag
válasz
Sensut #36475 üzenetére
Nem, a GOG-nál nem kell semmiféle igazolás, ez az előnyük. Letöltöd a megvet játékot és akár olyan gépen is használhatod, amin nincs is GOG kliens. Sőt, ha multis a játék, akár többen is használhatják egyszerre, több gépre telepítve, nincs benne semmiféle ellenőrzés. Én pont azért szoktam rá a GOG−os verziókra, mert minden ilyet kiirtanak a játékból, letöltöd, tiéd, ha törlöd a GOG fiókodat, akkor is. A Steam, Epic és társai nem így működnek.
-
SaGa59
őstag
válasz
Sensut #36469 üzenetére
A 4GB exe-ket nem kellet „megherélni”, csak a headerben kell átállítani egy bitet, ami engedélyezi, hogy az alapértelmezetten max 2 GB memória helyett négyet tudjon használni (enable large address aware).
A 386-os prociknál (32 bit) ez volt a címezhető tárméret csúcsa, így az oprendszerek sem tudtak többet kezelni, de ebben el kellett férnie magának a rendszernek és minden olyan perifériának, ami memóriába ágyazott. Ezért van, hogy egy korábbi, 32-bites windows pl nem „lát” (inkább nem mutat) többet, mint általában 3,5 GB, mert kell a hely a videókártyának is. A korlátozás arra szolgál, hogy egy alkalmazás se zabálhassa fel a teljese memóriát.
A bit átállítására a legegyszerűbben a cff explorer használható. -
Laris2
senior tag
válasz
Sensut #36461 üzenetére
Ez is stand-alone verzió, de csak úgy indul, ha fel van telepítve az eredeti alapjáték. A mód motorjába be van építve egy ilyen ellenőrző program, ami ellenőrzi az alapjáték kódját, és ha az eredeti akkor engedi indítani a játékot. De nekem valamiért el sem kezd betölteni. ezt írja hibának
(0xc000007b) -
Laris2
senior tag
válasz
Sensut #36458 üzenetére
Engem azért érdekelne ez a Road To The North, de nem tudtam lelket verni bele. A leírás szerint próbáltam GOG-os, és eredeti verzióssal is. (az alapjáték csak az eredetiség igazolása végetti kód miatt kell, amit a mód ellenőriz) hogyan lehetne ezt elindítani, ez lenne a kérdésem.
-
janinitez45
tag
válasz
Sensut #36417 üzenetére
http://tzsweb.hu/cop-a-szovetseg-ideje-3-0/ az oldal legalján van [Tippek, segítség]
Pár hasznos tipp | sensut tippjei . Én simán startból beállítottam a futást gyorsabbra, mert már nincs türelmem számlálgatni a bokrokat ugyanazokon a pályákon ki tudja már hányadára a modok során :D Az optimális sebesség valahogy így néz ki: run_coef = 2.1 sprint_koef = 2.6 run_back_coef = 1.8 walk_back_coef = 0.8 Plusz megnöveltem a súlyt is kicsit, mert vannak cuccok, amik kelleni fognak és jó ha kéznél vannak mindig, valamint módosítottam a billegést, hogy egyáltalán ne tipegjek úgy akár a Donald kacsa. Ehhez viszont kell az alap COP effectors.ltx fájlja és benne: [bobbing_effector] run_amplitude = 0.0 walk_amplitude = 0.0 limp_amplitude = 0.0 run_speed = 10.0 walk_speed = 7.0 limp_speed = 6.0 Ja, és a célkereszt is elég nagy és ronda, ezt a system.ltx-ben lehet csinosítani pld. ilyenre: [hud_cursor] cross_length = 0.006 min_radius = 0.001 max_radius = 0.02 radius_lerp_speed = 0.01 cross_color = 0.7,0.7,0.7,1.0 disp_scale = 0.008 Ennyi belefér és nem zavar semmit a játékban. Jó szívvel :) Így utólag még valamit kellett segítsek, mivel ez a mod nem áll másból mint fuss ide, fuss oda egy-egy kérdés/válasz miatt. Az előző rész sem volt kismiska a küldözgetés terén, de ez aztán mindenen túltesz és kezd az agyamra menni a sok járkálás. Ezért kivettem a fáradást is, hogy legalább egyfolytában tudjak sprintelni. Remélem ez nem fogja befolyásolni a játékmenetet, de hát ez a sok futkosás nem munka! Az actor.ltx-ben kell átírni ilyenre: jump_power = 0.00000001 jump_weight_power = 0.00000005 stand_power = -0.5 walk_power = 0.00000002 walk_weight_power = 0.00000001 Így fáradás nélkül lehet száguldani és haladni, ha már ez a sorsunk :U -
sklopp
őstag
válasz
Sensut #36402 üzenetére
Érdekes helyzet, nekem nem jött elő elő ez a hídi jelenet. Elvállaltam a melót, intéztem Janov állomáson a szolgálattal és a szabadsággal a megbeszélést, Zatonban némi lövöldözés után egy sebesült zsoldossal való beszélgetés végén a bőrönd meglett, az alállomáson Fejszés közölte, hogy fel használtak egy frakcióháború kirobbantása céljából, így jártam. Ezek után mindkét frakció rám haragudott egy ideig.
-
Milos136
csendes tag
válasz
Sensut #36400 üzenetére
Örök hálám!
Bár nem is emlékszem miért volt olyan jó összeugrasztani a Duty-t a Freedommal, ha jól rémlik mind a két frakció kiakadt egy kicsitSokszor játszottam a 2.2-t, de nem írtam át ilyet, nem tapasztaltam semmi hibát.
Szerintem csak akkor jön elő, ha a fedett ellenségben a zsoldosokkal játszunk össze. -
Laris2
senior tag
válasz
Sensut #36386 üzenetére
Jól látod a helyzetet, de csak azért mert a feladatok jelentős része még mindig nem elérhető. Itt Jackal is keveri a kártyát, az ő megbízásából megyünk a laborba doksikat keresni, de ugyanerre a feladatra megbízza az ismeretlen területen lévő zsoldosokat is. A laborban, meg a bandita Pók levadássza Jackal embereit. Mi a laboros kaland után meglépnénk a zónából, de előtte el kell végeznünk, egy nemes feladatot. Emberiség feladatsorral Ez a Tichy feladat eléggé.összetett, egy medált kell keresnünk majd a stalker összegyűjtött pénzét a nővérének kell átadni, ami kell a beteg anyjuk gyógyításához. Közben lesz Pókkal is feladatunk, ez a hazugság hálójában feladatsor, ahol pár dolog tisztázódik. A könnyű pénz feladatsorban kiderül, hogy Huntsman egy szemétláda, meg kell ölnünk.Srewet is a közös feladataink előtt meg kell ölni, erre Joker kér fel.Szintén nem érhettük el Basilisk feladatait. Petruha,Quest feladatait sem. A szöveg a Rus/dialog/exgar-ban elérhető- a feladatlista st/qest/general, és az SMS-ek a scripts/xr/effects fájlokban találhatók. Szerintem sem volt a modder a helyzet magaslatán. Kapott egy viszonylag jó témát, és nem tudta kivitelezni. Pókot megláthatod, ha a laborban a záró jelenetnél nem nyírsz ki mindenkit, akkor odaenged a játék, (többre számítottam)
-
Milos136
csendes tag
válasz
Sensut #36380 üzenetére
Nekem ilyen nem volt, csak néhány snork tizedelte meg őket
Viszont bevittek a zsoldos táborba és onnantól nincs tovább haladnom.
A vérszívót levadásztam, kaptam érte zsét, de más feladat nincs. Körbejártam a területet kb teljesen. Olyasmit írt a PDA hogy pihenj egy kicsit, de ha a kb fél óra bolyongás nem számít "kicsinek" akkor nem tudom mi -
Milos136
csendes tag
-
Dhampir
félisten
válasz
Sensut #36367 üzenetére
Tudom, hogy mi a különbség és elsődlegesen a születésnapi jó kívánalom volt meg: [link]
Ami utána következett, maga az "áradat", azt elhömpölyögtettük jó hosszan a további okfejtésekkel. Vitázhatnánk még, de akkor szinte sosem érne véget. Ám legyen békesség.
Tudjuk azt, hogy honnan indulunk, de azt tudjuk-e, hogy hová érkezünk?
Természetesen a Zónába. -
Dhampir
félisten
válasz
Sensut #36360 üzenetére
A Stalkerek fogalma is (akik beosonnak a Zónába) Sztrugackijék találmánya, ha nem tévedek, úgyhogy engem kicsit bántana, ha pusztán a "Fekete ürömmel" kötném össze, de jobb a békesség, ezért inkább elengedem a témát.
Nyilvánvalóan a játék pár ötlet átvétele nyomán is másra helyezi át a hangsúlyt, másabb elemek dominálnak, új környezetek és filozófia szövődött köré, és én ezt szerintem nem vitattam.
Nekem a Stalker játék sem elsősorban a lövöldözésről szól (vannak modifikációk, amik kissé talán már túlhangsúlyozzák a hadiállapotot, eleve erre hegyezik ki jobban), de nyilván vannak, akik azt kedvelik benne a legjobban. Ebben sem vagyunk egyformák, ami talán nem is baj.
-
Papa Joe
tag
válasz
Sensut #35974 üzenetére
Larisnak igaza volt. Nálam amikor átértem Limanszkba, és a vérszívó házánál jártam, akkor adta be valahogy így: "az embereim odaértek". Persze amikor átjöttem arra, az építkezés üres volt, így kutyagolhattam vissza felvenni a város megtisztítására szóló feladatot is.
Leshim elhagyott fegyvere merre lehet? Negyedszer járom végig a híd, és a háza közti ösvényt. Lassan elkopik az F gombom, de nagyon nem leltem. Ezek a "valahol van, de nem tudom pontosan" jellegű feladatok azért lehetnének kicsit konkrétabban. Valera ellátmánya is qrva tág területet ölel fel. Egyáltalán megtalálta azt már valaki? -
Papa Joe
tag
válasz
Sensut #35968 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Arra is lesz válasz, hogy ha kitakarítottam a konténervárost, és az Építkezés területét, akkor miért aktív még mindig a feladat? Ott is vissza kell menni Semperfihez, hogy késznek vegye?
Kétszer is nekifutottam, mert azt hittem, hogy valami beragadt. Először a Vörös erdő felől Limanszkba mentem, Építkezés ok, majd az útvonalon át Janov Konténerváros szintén letudva. Semmi. Akkor újratöltés, és a bányából egyből a Vörös erdő - Janov átkelőn keresztül fordított sorrendben csináltam meg. Ugyanúgy semmi. Visszaolvasva azt hiszem talán Laris írta - ha tévednék elnézést - hogy néha csak később adja be az elvégzett üzenetet. Gondoltam, nosza! A szolgálattól szerzett géppuskával a kézben irány az Ellenőrző pont, Janov, Tudományos bunker, majd utána Apa elküldött, hogy takarítsak ki otthon is. Mindegyikre megkaptam a megerősítést utána, csak ez rakoncátlankodik itt nekem.
Legyek türelemmel, vagy tényleg beakadhatott valami? Esetleg hiányolja, a Vörös erdő szélén a Limanszki hídfő állás kitakarítását is? Habár arról nem tett említést, de láttam ott is zsoldosokat... -
shield
Topikgazda
válasz
Sensut #35868 üzenetére
"Nem is csodálkozom, hogy ennyire hülyék a zsoldosok ha egész nap azt az egy Scootert hallgatják
Az a zene úgy hiányzott onnan, mint malacról a rövidnadrág. Azt hiszem meg is keresem a csomagban és kicserélem valami Stalkeresebbre a hangfájlt."
Amikor ezt olvastam, azután találtam ezt a videót. Szerintem nagyon jó a zenéje, még menne a Stalkerbe is. A videó sem rossz.
["ЛЮБЭ" Комбат] Csak le kell szedni róla a hangot és átkonvertálni.Közben meg lett a hang: [_ЛЮБЭ_ Комбат (128kbit_AAC).m4a]
Elég ezt csak át konvertálni .ogg-ba vagy ezt is át kell tolni valamilyen programon?A Lost Alpha Configurator fáljához készítettem múltkor jpg-t, amit a készítők nem csináltak meg, de az én jpg-met nem fogadta el. Azért gondolom, hogy kell valamilyen progi, mint az ogf fájlokhoz.
-
Timstrike
tag
válasz
Sensut #35928 üzenetére
Egyetértek,hogy semmivel sem gonoszabbak csak jobb a felszerelésük.Pripyatban még a Szabad Stalkerek is megtámadnak ha kiszúrnak/észrevesznek valahol.Erre még figyelmeztetnek a Szövetség emberei is,mielőtt Pripyatban érnél,hogy ott csak banditaként fognak ismerni és ellenségként minden frakció.
-
Dhampir
félisten
-
' Tzs ,
senior tag
válasz
Sensut #35806 üzenetére
Sensut: Köszi, betettem a játékba, tesztelem nemsokára, csak most szívok a 20 burer kilövésével
A MEGA link egy ideig elérhető lesz? Mert szép lassan szedem össze az infókat a modról az összefoglalóhoz és betenném a linkedet, ha lehet
Pripyat pedig hatalmas élmény! Sötétben pedig félelmetesebb számomra mint az eredeti CoP-ban!rétisün: tőled is ezt kérdezem, a linked hosszú távon elérhető lesz?
Timstrike: én inkább az aknakeresőt javasolnám, a helikopteres küldetés kifejezetten idegesítő! Egyszer elrontod, és visszatöltöd akkor még meg is szívat a mod!
A napsütésből igen gyorsan szürkeség lett és hatalmas köd, hogy véletlen se lehessen látni a helikoptert! Esélytelen volt a feladat, gyors visszatöltöttem a korábbi mentést mielőtt felidegesítem magamMég valami! Van a Szövetség idejéhez spawn menu. Ha valaki le tudja szedni ossza már meg please és ha Laris2 esetleg ráér talán hozzáfordíthatná a modhoz
Megtaláltam orosz oldalakon, de leszedni reg nélkül nem lehet, meg az össze-vissza átirányító linkektől kihullott a hajam...
Tesztelnék pár dolgot, a Freeplay-ben jól jönne, mert van feladat ami kimaradt. Nem is beszélve arról, hogy a Diverzáns-ban igen nagy élmény volt a sokadik végigjátszás után egy ilyennel szórakozni, de akkor szerintem írtam is én itt erről (bónusz segítők, ellenfelek, szörnyek berakása a játékba random, nagy összecsapások stb). -
Timstrike
tag
válasz
Sensut #35809 üzenetére
Köszönöm a javítást,most már tényleg működik.Igaz,hogy nem igen jön be nekem ez a fegyver de jó hogy van.Inkább a SVU feltuningolva a kedvenc sniperem.
A Jupiteri helikopter lelövését vállalta már el valaki? Csak azért kérdem mert még 7-8 találat után is vígan repdes.Azt hiszem majd állítani kell az RPG tűzerején,hogy le tudjam lőni.
Nálatok is ilyen nehezen lehet le rpg-ni a helikoptert vagy nálam lett bugos valamiért? -
Laris2
senior tag
válasz
Sensut #35806 üzenetére
Nem csodálkozom, hogy maradtak benne ilyen hibák, mivel előbb oroszról angolra fordítottam a játékot, amit nem apróztam el. Vagyis egyszerre kijelöltem, és fordítottam kb 4-5 KB fájlt. Ez azzal járt, hogy az orosz szöveggel együtt a karakterláncokat is kijelöltem, és fordítottam. Mivel a programkarakterek közötti kulcsszavak angolul írtak, ezért a fordító nem bántotta. Viszont sok helyen szóközöket hagyott, bennük amiket fordításkor, ill a logs fájl hiba üzenete alapján javítottam. Mivel engem a szabad játékban már nem érdekeltek a jutalmak, így nem is vehettem észre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Steam Deck
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Spórolós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- 100 millió dolláros bónuszokkal csábítja a Meta az OpenAI szakembereit
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPad topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Amazon Kindle (10. gen) eBook olvasó
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Asus Rog Strix G16
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged