- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- WayteQ blog: Megérkezett az x995 androidos GPS
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PeL
addikt
válasz
Rony949 #37851 üzenetére
Azt azért tegyük hozzá, hogy ingyen van, akiknek megvannak a régi játékok, azok ingyen megkapták az újakat is, nem kell értük semmit fizetni (mondhatnám hogy szerencsére a hallottak alapján). Persze nyilván ettől még jogosak a felháborodások, az orosz nyelvet is kivették teljesen állítólag, meg azt is megértem hogy háború van náluk, de ilyen szinten belenyúlni a játék alapjaiba emiatt, sztem elég nagy baklövés volt. Nem értem miért kellett ezt. Kb. mintha a Wolfenstein játékokból is kivennék a nácikat meg a horogkeresztet sértettségek miatt. Mindkét játéknál hozzátartoznak ezek a szimbólumok az atmoszférához és az alaptörténethez. Állítólag azóta a GSC elnézést kért mert elég negatív visszhangot kapott az egész, kérdés hogy visszacsinálják ezeket a módosításokat vagy sem.
-
PeL
addikt
válasz
Sensut #37620 üzenetére
Apró megjegyzés: Tudtommal nem a Steam dönti el mikor jelenjen meg a játék, hanem a játékot fejlesztő cég és / vagy annak kiadója. A Steam csak egy platform a sok közül ami megjelenteti a kiadott játékokat. A Steam mögött áll a Valve mint fejlesztőcég, velük szerződnek le a játékok fejlesztői és egyeznek meg a kiadás dátumában. Az hogy a játék milyen állapotban jelenik meg az egyedül az adott játék fejlesztőin múlik.
Tényleg nem kötekedésképpen írtam le, csak gondoltam segítek tisztázni egy vélhetően téves feltételezést
-
PeL
addikt
Leégett a GSC prágai irodájának egy része...
Kb. borítékolható, hogy még tovább fog csúszni a játék még az eddigi halasztásokon túl is...
-
PeL
addikt
válasz
shield #37369 üzenetére
Már kb második hete játszom vele. A fő küldetést el sem kezdtem, csak jöttem - mentem, harcoltam, szedtem a lootokat, meg csinálgattam a random mellékküldiket
Azért múlt idő, mert tegnap jött ki a 4.1-es verziója a modpacknak, olyan változásokat tartalmaz amik miatt muszáj új játékot kezdeni. Pedig már épp megszereztem az exoskeleton-t is
Jelenleg számomra megunhatatlan. Benne van az amit mindig is hiányoltam a stalker játékokból: Kiszámíthatatlanok benne a történések, tele van élettel a Zóna, kellően nehéz, sok óra játék után is van benne kihívás. Ezek mellett 100%-ig testre szabható benne szó szerint minden.
És akkor még nem is említettem, implementálva van a Warfare mód is, ami a Clear Sky féle frakcióháborút jelenti, és elvileg működik a sztori módban is bizonyos beállítások mellett. Ez kb. hab a tortán, ha majd egyszer megunom a jelenlegi formáját, majd ezt is ki fogom próbálni.
-
PeL
addikt
válasz
Yutani #37360 üzenetére
Ez csak egy rajongói koncepció, nem valós fejlesztés. Jó lenne az tuti.
shieldIgen, mivel az anomaly-ra épül, értelemszerűen annak egy modifikációja. Nekem viszont ez is teljesen új, nem játszottam még soha az Anomaly-val sem. Viszont az Escape from Pripyat még erre is rátesz több mint 320 kisebb nagyobb modot (gameplay modifikációk, extra fegyverek / fegyverkiegészítők, grafika, hangok, UI / kényelmi modok, időjárás stb. (pl. shiftet nyomva tartva automatikusan átpakol minden itemet amivel rámutatsz a kurzorra a karaktertől a ládába, vagy hullából a karakterre, ezáltal nem kell minden egyes itemre duplán kattintani amit ki akarsz / át akarsz pakolni) . Mondhatni teljesen megváltoztatja, lényegében csak az alapjai maradnak meg.
17GB körül van az alap Anomaly, ez mellett van még egy 24GB-os mod mappa pluszban. Csak hogy érezd mennyi minden kerül még bele kb
-
PeL
addikt
válasz
Antonius1978 #37356 üzenetére
Sem a GAMMA-t sem az Escape from Pripyat-ot nem tudod letölteni Moddb-ről. Saját Discord szervere van mindkettőnek. Csak az alapjukat, az Anomaly-t tudod onnan leszedni.
https://discord.gg/stalker-gamma <-- GAMMA modpack
https://discord.gg/efp <-- Escape from Pripyat modpackFellépsz és minden le van ott írva, mit honnan kell leszedni, meg hogyan kell telepíteni. Némi angol tudás nem árt ha van. Nem bonyolult egyébként, legalábbis ami az EFP-t illeti.
-
PeL
addikt
-
PeL
addikt
válasz
Antonius1978 #37353 üzenetére
Én csak az Escape from Pripyat-ról tudok nyilatkozni, ezzel játszok épp. Fentebb már írtam róla pár mondatot. De még mindig azt mondom, hogy jelenleg nálam ez az ultimate stalker élmény. Szó szerint él a Zóna, folyamatosan történnek benne az események, itt aztán tényleg nincs olyan hogy A-ból B-be haladás során nem találkozol senkivel vagy semmivel. Olyan plusz dolgok vannak benne, amiktől garantáltan akár több száz órára le tud kötni. Kellően nehéz is azt tegyük hozzá, az ellenfél stalkerek elég jól lőnek, és kezdő cuccokban 1-2 találat elég hogy kifeküdjön a játékos. Eszméletlen sok cucc van, ezer féle fegyver, hozzájuk ezer féle lőszer, armor, crafting item, mert még crafting is van, lehet venni idővel saját crafting asztalt amivel akár saját magadnak állíthatod elő a dolgokat, így nem kell sok pénzért megvenni majd őket. Ezen kívül rengeteg apróság, amik hozzátesznek a gameplayhez.
Egyébként a GAMMA és az Escape from Pripyat alapjai ugyanazok, előbbinél pl. nem lehet fegyvereket venni a tradertől, hanem mindent neked kell megszerezned, majd azokat használhatóvá tenni. Survival-osabb elméletileg.
Azóta már 1x - 2x crashelt nálam, teljesen random. De mondhatni ezek már megszokott dolgok modolt stalkernél, sajnos hiába bővítették 64-bitesre a motort alatta, ugyanúgy egy magot használ csak a játék aktívan. Ettől függetlenül nálam teljesen jól fut fps ügyileg, és baromi jól is néz ki.
-
PeL
addikt
válasz
shield #37342 üzenetére
Persze hogy belerakták, mert arra építették rá az egész Escape from Pripyat koncepciót. Jók voltak a jó öreg modok is, de már eljárt felettük az idő rendesen. Kellett valami új, ez meg egy évek óta fejlesztett, közel tökéletesre csiszolt modpack. Nem nagyon tudok negatívat írni róla az eddigiek alapján, a komplexitása, benne lévő lehetőségeinek sokszínűsége ellenére ráadásul szinte teljesen hibamentes is. A skillek egyébként teljesen passzívak, maguktól növekednek attól hogy játszol. Annyi a szerepük hogy könnyebbé tegyék az amúgy elég nehéz játékot, különböző passzív bónuszokat adnak mint pl. extra súlylimit, sebzéseknek jobban ellenálló karakter, jobb / több cuccot találsz később stb. Nem kell pontokat osztogatni meg ilyenek. Személy szerint nekem az új npc kinézetekkel sincs különösebb problémám, legalább nem ugyanazokat látom mindenhol. Sokkal változatosabb az egész.
-
PeL
addikt
válasz
Antonius1978 #37336 üzenetére
Escape from Pripyat 4.0-ban pont ezek (is) vannak. Van benne freeplay mód is, ahol nincs story, csak kiválasztod a kezdő cuccokat és szabadon jössz mész amerre akarsz. Story módban is teljesen opcionális a sztori egyébként, anélkül is játszhatsz hogy egyáltalán elkezded a történethez kapcsolódó küldiket. Tonnányi beállítás van a modpackban, MCM menüből gyakorlatilag minden apró aspektusa menüből állítható a játéknak, kezdve attól hogy mennyi ellenfél legyen, mennyi cuccot találj, milyen árak legyenek az árusoknál. Nekem az egyetlen gondom vele hogy nem csak te vagy erős benne, hanem az ellenfelek is elég könnyen elraknak befőttnek, legalábbis eleinte biztosan, meg 1-2 aspektus tényleg bonyolult benne kicsit, pl. hogy a fegyvereknek külön kell figyelni és karbantartani az alkatrészei állapotát is. Viszont a 320 modjával amit a játékra rak, vitathatatlanul az egyik legjobb, legdurvább, legösszetettebb, legrészletesebb élményt adja. Technikailag és grafikailag is úgy felturbózza a játékot, hogy elképesztő. 15 éves a játék és leesik az állam attól hogy miket tudnak kihozni belőle a modok. Szinte teljes mértékben megfelel a mai követelményeknek is. És hogy mindez teljesen ingyen van, úgy hogy még az alapjátékok sem kellenek hozzá, szintén hatalmas dolog.
-
PeL
addikt
válasz
Dhampir #37291 üzenetére
Következő generációs alkatrészeknek még csillagászati ára van / lesz. Viszont jelenleg már egész jó árakon ki lehet fogni jó alkatrészeket használtan is, amikre még 2-2,5 év garancia is van akár. Az általad linkelt géppel alapvetően nem lenne probléma, ha a processzor nem 5600G lenne, hanem 5600X. A G-s procikban ugye van integrált VGA, ami által az a processzor úgy 20%-al elmarad játékok alatt az X-es társától. Az RTX 3060 mellett totál felesleges is lenne. Az 5600X ára ráadásul olyan mértékben esett az utóbbi hónapokban, hogy jelenleg bestbuy-nak számít ár/teljesítmény arányban is. És jó ideig elég is lenne azzal az RTX 3060-al is feltehetően, ha 1080p-ben használod a gépet és nem feljebb, oda már sajnos erősebb GPU is kell.
Más téma: Próbálta már valaki a STALCRAFT című játékot? Elvileg egy Minecraft szerű kinézettel bíró teljesen ingyenes PvPvE MMOFPS ami a Zónában játszódik erős STALKER hangulattal. Egy Minecraft-hoz készült STALKER modnak indult 9 éve, azóta a project kinőtte magát önálló játékká, saját motorral. Lehet majd teszek egy próbát vele.
-
PeL
addikt
válasz
sinick #37265 üzenetére
Alapnak Anomaly modot javaslom, itt meg találsz egy videóbemutatót, mit érdemes kipróbálni ha a grafika a lényeg:
https://www.youtube.com/watch?v=Vz_6VZlsB7c
Az videó alatti első hozzászólásban ott vannak a linkek a modokhoz.
-
PeL
addikt
GOG-on ha van accountod, ott kell regisztrálni a vásárolt kulcsot. Ezután letöltheted a gépedre a telepítőjét a GOG oldalról és bármikor telepítheted. Asszem van GOG Galaxy alkalmazás is, ami meg ugyanúgy működik mint a Steam kb. Modok menni fognak vele, bár a Shadow of Chernobyl esetében nem tudom mi van mert asszem 1.0006-os verzió van fent alapból, és sok mod van 1.0005 -re és 1.0004 -re, valahogy vissza lehet butítani de trükközni kell vele registryben asszem.
-
PeL
addikt
válasz
kekeeci #37211 üzenetére
Jelenleg ezzel játszogatok: Tunguska: The Visitation
Egész jónak tűnik eddig, olyan mint egy izometrikus nézetű STALKER játék, ugyanúgy a zónában játszódik, vannak anomáliák, mutánsok, kitörések, csak itt mindennek más neve van a játékbanMég a kezdőfalu is totál hasonló, az első küldetéseket adó trader NPC-t is Dr. Sidor-nak hívják
Annyi hogy itt nem fegyverkereskedő, hanem valami doktor.
Vannak hibák benne de nem nagy dolgok, pl. engem bosszant az inventory management, alig van hely pakolászni, főleg hogy csomó mindent alapból cipelni kell mert nem lehet tudni melyik tárgyra mikor lesz szükségünk küldetéshez pl. Voltak tárgyak amiket találtam, aztán elraktam a játék elején lévő tárolóba, majd jóval később haladva a játékban kiderült hogy kellenek, kutyagolhattam vissza értük az első területre
Volt 1x-2x hogy elbugolt valami, olyankor mentés visszatöltés segít. Menteni csak tábortüzeknél, illetve ágyaknál lehet, meg egyik területről másikra haladásnál ment automatikusan.
Nem tudom meddig tart még, ha végzek vele valszeg ránézek erre a modra is.
-
PeL
addikt
Üdv!
Valaki játszott már az Anomaly + EfP 3.0 moddal? Az Escape from Pripyat egyfajta expansion pack az Anomaly alap modhoz. Elég jónak néz ki, kb a legkomolyabb, legösszetettebb önállóan futtatható STALKER mod amit eddig láttam. Lényege hogy sok játékmechanikát átvettek az Escape from Tarkov című játékból, kezdve a fegyvertárak betöltésétől a különböző végtagsérülésekig. Érdekelne hogy mennyire találta nehéznek, illetve mennyire stabil? Igazából az Anomaly modot sem játszottam még sose, arról is írhat valaki 1-2 dolgot ha gondolja, hogy tudjam mire számítsak kipróbálás esetén
Itt van egy rövidebb kiértékelő-összefoglaló videó az Escape from Pripyat modból
-
PeL
addikt
Új STALKER témájú open-world horror játék készül amit érdemes lesz szemmel tartani: Chernobylite
-
PeL
addikt
válasz
Balathruin #31275 üzenetére
Hát még mindkettő él
Pont ott voltam Yantarban előbb. Lelőni nem akarom őket miatta, Kruglov javítja a fegyvereket, vagy valamelyik mászkáló tudós ott Yantarban
-
PeL
addikt
CoC-ban egyébként van Svarog detector? Hogy lehet rá szert tenni?
(#31270) Riot Gin: Őszintén szólva én sosem szerettem Stalker játékokban az olyan részeket ahol valakit kísérni kell vagy valakit kapsz magad mellé, mert nagyon könnyen el tudnak halálozni, emiatt nálam csak frusztrációt okoztak az ilyen részek, jobban szeretek egyedül barangolni a zónában.
-
PeL
addikt
Egyébként nem teljesen világos számomra hogy milyen megfontolásból döntött úgy a Team EPIC hogy a Mercenary frakció alapból neutral legyen a Loner frakciónak. Eddig minden részben ellenségek voltak, nem értem igazából.
BTW kijött az 1.14.15-ös patch.
1.4.15
Patch Notes:
* Dialog text corrections.
+ Added fast travel system when finding specific travel locations on PDA map. Can right-click (house) icon to quick travel. Must be enabled through configs\plugins\fast_travel.ltx
+ Can now specify 4to1_tracer = true in ammo sections to use make every 5th round a tracers (depends on ammo number in magazine, for example magazine of 30 will be first shot tracer, 5th tracer, etc. but magazine of 12 will be first 2 shots no tracer 3 shot tracer, etc. Basically it's ammo_elapsed modulus 5)
+ Can now toggle Tracers in gameplay options or g_use_tracers console command (xrGame.dll)
+ cform to ammo_base.
+ fake knife ammo.
= Fix PDA stalker stats
= Fix Sakharov message not playing
= Fix silencer sounds
= Fix companions/hostages changing levels when it should be disabled
= Fix surge task not working properly
= Fixes to xr_eat_medkit.script
= Prevent companions from entering arena (Because they will deleted if so)
= Speaking to a task giver again will no longer reset the item for fetch tasks
= fix actor_in_zone and npc_in_zone xr_condition
= fix sar_monolith not registering story id
~ Increased stalker bone damage multipliers
~ PSI Storms now cause artefacts to respawn on all levels, like Surges
~ Prevent radio in heli dynamic news spam
~ added detector_scientific to bandit, csky, hermann, sakharov and monolith traders if you have heavy_pockets achievement
~ can now add more than 7 categories to Nimble through nimble_orders.ltx
~ changes to IsWounded evaluation
~ destroy_object logic fix
~ ignore sections that don't have cform field (stashes and death item spawner)
~ increase surrender chance by 10%
~ increased detection luminocity in underground maps
~ refactor some task code of hostages
~ some jup exclusive jobs opened up to simulation -
PeL
addikt
Call of Chernobyl téma: Valakinek sikerült megtalálnia Rostok-on az aréna épületénél lévő egyik rejtekhelyet? Körbejártam ott teljesen mindent többször is de egyszerűen nem találom, nem jövök rá hol van. Vagy bugosan mutatja a map és nem ott van vagy én hagytam ki mégis valamit. A radaron látszik melyik stashről van szó.
http://kepkezelo.com/images/n408up4d11e84qa3ka9z.jpg
http://kepkezelo.com/images/p7ck7hx0bu285hufn7lj.jpg
http://kepkezelo.com/images/odjm0e02pnxzkl94p29a.jpg -
PeL
addikt
válasz
Riot Gin #31250 üzenetére
NPP-n vanillában sem volt stash ha jól emlékszem, csak törhető dobozok. Agroprom Undergroundban szintén volt vanilla stash nem is egy, csak azokat ugye nem tudja a térkép kijelezni mert külön mapok, nem úgy mint a Lost Alpha-ban. Darkscape az totál üres, még a dobozokban sincs semmi. Lehet amúgy jobban jártak volna ha 1-2 mapot átemelnek a Lost Alphaból, ott legalább pl. Darkscape is jobban ki volt dolgozva. A DoctorX Desolation modot meg amúgy szerintem erősen félreértelmezted, mert ahogy olvastam az a mod pont azt csinálja hogy még néptelenebbé teszi a mapokat legalábbis a stalkerek oldalról, ezáltal nehezebben jutsz hozzá a jobb felszerelésekhez.
-
PeL
addikt
válasz
shield #31248 üzenetére
Már bejártam a délebbi részeket is, ott azért van itt ott csetepaté. Darkscape volt egyedül ahol alig volt ellenfél, 3-4 katonán és 6-8 banditán kívül, bár az a terület amúgy is eléggé sivár és kietlen. Nem is tetszett, szerintem ha nem muszáj nem is megyek arra többet. Ez valami régebbi verziója lehet a mapnak mert még a vasúti alagút sincs meg ami a Lost Alpha-ban megvolt.
Mellesleg felfedeztem hogy a Vodka is telepátiával működik a játékban. A Bar-nál lévő szerelőt leitattam, meg se kottyant neki. Ellenben visszatérve Zaton-ba a Skadovsk-on Cardan úgy be van rúgva hogy többet szerintem fel sem ébred. Több napot átpörgettem alvással és nem tért magához a szerencsétlen. Hát így kell hazavágni egy szerelőt a játékban...
-
PeL
addikt
válasz
Riot Gin #31243 üzenetére
Az a vicc hogy mikor közel mentem hozzá hogy leszúrjam észrevett a mocsok, kicsit meglepődtem mikor hirtelen felugrott, pont rámszegezte a fegyvert mikor gyorsan odaléptem és fejen szúrtam
Mázlim volt.
Egyébként Basic Tools szerszámokat is random lehet stashben találni vagy hol a bánatban keressem? Advanced Toolsból már találtam 2-t, Expert Toolsból meg már 3 is van nálam...
-
PeL
addikt
válasz
Balathruin #31238 üzenetére
Pedig fel van húzva maxra a stalker populáció is az opciókban... Én is csak azt a két mapot láttam eddig, azért kérdezem. Lehet kell némi idő a játéknak hogy benépesedjenek a pályák
-
PeL
addikt
Hát ezzel a Call of Chernobyllal továbbra sem vagyok túlzottan elégedett
Nem tudom de minden map ilyen kihalt lesz? Zatonban még azért akad némi élet bár járőröző Stalkerekkel sehol sem találkoztam csak pár Monolithossal meg zombi stalkerekkel. Viszont átjöttem Jupiterre, eddig sehol egy árva lélek, elvétve itt ott pár mutáns, az AA complexben ott vannak a zombik de a terület szinte teljesen üres, Duty-nak, Freedom-nak nyoma sincs, banditákat se láttam sehol, még Monolithost sem. Nem értem én ezt, üvölt a játék azért hogy tele legyen mozgással egy ekkora map, ehelyett csak bóklászik az ember a semmiben pedig itt kéne lennie a legnagyobb harcoknak. Elég lehangoló...
És emellett elég sűrűn crashel random, hibaüzenet nélkül, ma kivágott már vagy 5x-6x legalább pedig mondhatni szinte semmi nincs benne a játékban.
-
PeL
addikt
válasz
Balathruin #31229 üzenetére
Mindegy már letöröltem a mentést. Lehet várok még 1-2 patchet inkább. Köszi azért.
(#31227) Riot Gin: Ahogy írtam szó szerint, egy halál után a fűrésztelepnél kiléptem a játékból mert épp nem volt kedvem folytatni, később mikor elindítom a játékot és betölteném a mentést rögtön a halott karakter és a "Lost to the Zone" felirat fogadott. Mikor mentettem semmi nem volt a közelemben, és max hp-n voltam.
-
PeL
addikt
Nah jó asszem kezdek kiborulni... A legutolsó és egy szem mentésem betöltése után rögtön "Lost to the Zone" felirat fogad, vagyis rögtön elhalálozik a semmitől a karakter. Kezdhetem elölről az egészet. De lehet inkább ráhagyom.
-
PeL
addikt
Azért még így is találtam könnyű pénzszerzési lehetőséget...
(miért vagyok ilyen figyelmes, rohadjak meg...)
Nem tudom kinek tűnt fel, de Cardannál feljavítva a fegyvereket a felcser a többszöröséért megveszi... Nem tudom hogy alapból ilyen ez, vagy valamelyik mod csinálta meg ilyenre.
-
PeL
addikt
Megint volt egy random crashem Zaton hídjánál és nem ír semmi hibaüzenetet. Remélem azért ez nem lesz olyan gyakori, még SGM 2.2-ben sem voltak crasheim pedig az aztán meg volt tömve tartalommal...
-
PeL
addikt
válasz
shield #31221 üzenetére
Így sem jön azért sokkal lassabban, főleg hogy van moneyloot addon ami random adhat 250-500 rubelt 1-1 hulla lootolása közben. Szerszámokat hol kell amúgy keresni? Azt tapasztaltam hogy a vanilla stashek teljesen eltűntek pl. Zaton-on. Ez az egy kicsit negatívum nálam, mert így tudom hogy kb sehová nem érdemes bemenni pl. a vanilla CoP pályákon mert úgysem találsz semmit. Legalább pár stasht elhelyezhettek volna itt ott ami bizonyos időközönként respawnol vagy megjelenik benne 1-2 kötszer és lőszer vagy medkit, hogy az ember érezze a késztetést a folyamatos kutatásra meg elhiggye hogy van némi élet a zónában. Mondjuk az meglepett hogy Zatonban 3-6 fős Monolith patrol csoportokba lehet botlani meg sok zombi stalkerbe. Viszont stalkereket még nem láttam csak a Sevchenkon amíg ki nem írtotta őket pár zombi stalker. Noah-t is mindig megölik a zombi stalkerek akárhányszor kezdtem eddig újat, mire odaérek mindig csak a lövöldözést hallom. A népességeket felhúztam direkt 1.5-re a stalkereknél meg a mutánsoknál is, szeretem ha van mozgás a pályákon, de ezek gondolom csak azt befolyásolják hogy hány fős csapatok spawnoljanak.
-
PeL
addikt
Na tegnap játszottam pár órácskát így első nekifutásra a CoC 1.4.14-es verziójával, volt egy random crashem Cordon hídjánál valamitől de utána semmi. Azért feltettem én is 1-2 plusz dolgot:
- STCoP weapon pack
- Lootmoney
- DoctorX More Mutants (elvileg csak annyit módosít hogy variálja a mutáns csapatokat a pályákon)
- DoctorX CoC Quest Lines (több random ismételhető (asszem) questeket pakol a játékba a meglévők mellé)
- Outfit AddonEzek mellé még gondolkozom hogy felrakom a dynamic faction releations modot de azt olvastam eléggé megkavarhatja a dolgokat, volt aki egyik pillanatban még vásárolt egy tradernél, majd sarkon fordulva szitává lőtték az előzőleg még friendly npc-k
Alapvetően tetszik ez a "Sandbox" stílus amit képvisel a mod, nem tudom ez a story mód mit takar, gondolom 1-2 feladaton kívül nem ad semmi kötöttséget vagy iránypontot, csak bolyongj és csinálj amit akarsz.
A traderek elég gyász szerintem hogy jóformán semmit nem vesznek meg abból amit talál az ember, így igazából csak a küldikből lehet pénzt szerezni meg az eladott fegyver kiegészítőkből és lőszerekből. Gondolkodom hogy átírom a buy condition-jüket, de lehet akkor túl hamar meggazdagodnékAzért az SGM szindróma itt is megvan, hogy van akibe fél tár egy AK-ból is kevés, viszont van aki meg kifekszik 2-3 nem fejre lőtt találattól is.
Viszont tetszik hogy abszolút nincs fps probléma, szépen fut 60+ fps-el szinte mindenhol 1920x1080-ban maximumon még az én gyengécske gépemen is
-
PeL
addikt
válasz
Riot Gin #31195 üzenetére
Ez azért van mert a játék engine-je alapból nem kezel többet 3GB-nál, mivel csak 32 bites alkalmazás. 64 bites támogatás hivatalosan nincs is, valami tákolt exe fájl kering a neten amivel elvileg engedélyezhető a játéknak a 3GB-nál több memória kihasználása, de gyakorlatban nem sokat segít a crasheléseken mert csak egy bit kapcsoló van benne módosítva, gondolom ennél azért jóval több kéne, alapjában átírni a motort a 64 bites rendszer teljes kihasználására.
-
PeL
addikt
válasz
Balathruin #31189 üzenetére
Am Vsyncet még régen próbáltam, meg most az AMD driverben beállítható "megcélzott képkocka sebességet", de bármilyen játéknál bekapcsolom lassú lesz tőle a játék mintha lagolna, késik kicsit az egér, ilyenek. Sosem erőltettem, majd kipróbálom ezt a multi patchet.
-
PeL
addikt
A menüben lévő 2000 fps-re van már valami megoldás? Úgy emlékszem valaki már írt valamit róla, mert ugye a vsync nem hat rá asszem.
-
PeL
addikt
Üdv nèpek. Itt az ősz, támad a stalker kedv
Valaki tudna tájèkoztatni a Call of Chernobyl mod hogy áll? Èrdemes már elkezdeni vele játszani? Olvastam hogy sok corrupt save problèma volt, ezek megoldòdtak már? Potyára nem szìvesen állnèk neki hogy egy ponton továbbvihetetlen legyen
Láttam van hozzá 3 fèle fegyver addon, melyikkel èrdemes zùzni?
-
PeL
addikt
SGM 2.2 Lost Soul verzióját próbálta már valaki? Mennyire stabil? Láttam hogy bele van integrálva a Shoker weapons, elég keménynek tűnik.
-
PeL
addikt
Hamarosan megjelenik a Call of Chernobyl mod is
Második legjobban várt mod a Lost Alpha után
-
PeL
addikt
válasz
Antonius1978 #28919 üzenetére
Olvasd el, ebből kb megtudsz mindent
-
PeL
addikt
válasz
Antonius1978 #28914 üzenetére
Counter-Strike Global Offensive aka CSGO
-
PeL
addikt
Akinek még nincs meg, most nagyon olcsón beszerezheti a STALKER triológiát:
http://www.bundlestars.com/all-bundles/stalker-complete-bundle/
-
PeL
addikt
válasz
Sensut #26552 üzenetére
Próbáld meg ezt a patchet hozzá, ha még nincs fent, állítólag sokat javít a teljesítményen:
http://www.moddb.com/games/stalker-call-of-pripyat/downloads/winter-of-death-patch
-
PeL
addikt
válasz
mert_csokis #26532 üzenetére
Hát ez a lista... Call of Pripyat Complete első helyen. A Vanilla rajongóknak talán elmegy, de nekünk HC STALKER rajongóknak az már édes kevés
Egyébként meg fejlövés...
Fejlövés általában halálos mindenkinek, szinte minden fegyverből, elsőre
-
PeL
addikt
válasz
shield #26489 üzenetére
Az a gond hogy az a Vintar nem quest item, tehát ugyanolyan fegyvernek tekinti az AI mint a többit amit valaki elejtett, ezért ha valamelyik épp arra portyázó NPC a közelébe megy akkor fel is fogja venni. Én is találtam már meg valamelyik szabadságos hullájának átkutatásánál mikor nem volt meg a fegyver.
-
PeL
addikt
válasz
westcoastog #26445 üzenetére
Magát az animáció bugot igen, de ez a felirat hozzá
-
PeL
addikt
válasz
westcoastog #26443 üzenetére
XDDDD
-
PeL
addikt
válasz
westcoastog #26439 üzenetére
Lazára vette a figurát
Biztos Master rank
-
PeL
addikt
válasz
SaGa59 #26259 üzenetére
Akkor lehet én nem figyeltem rendesen
Lehet ott is valami ilyesmi módon volt elmesélve, már nem emlékszem
Majd megpróbálkozom még1x lefordítani a scriptet, még a héten. Ha kész lesz feltolom a tárhelyemre és szólni fogok. Feltéve ha hibamentesen működni fog, lehet én csesztem el valamit mikor először fordítottam.
-
PeL
addikt
válasz
SaGa59 #26256 üzenetére
Én már megpróbálkoztam vele mikor készült az eredeti fordítás, de sokszor értelmetlenül jöttek ki a dolgok, mert mozaikszavakból rakja össze a híreket a script, illetve úgy mondanám magyarul viccesen hangzott pár kiírás, másrészt vagy az ékezetes karakterek miatt vagy valami más miatt, de miután lefordítottam a teljes scriptet random crashlet a játék a VS_send_news.script-re hivatkozva, de nem jöttem rá hogy miért. Így inkább meghagytam angolnak, mert úgy meg működött.
A Semetsky menetrendszerű elhalálozásáról pedig: Gondolom sejted kiről van szó, ha játszottál a Secret Trails 2 moddal is pl. és figyeltél a szövegre, ott is említették hogy Yuri Semetsky-ből egy legenda lett a stalkerek között mert állítólag elérte a zóna szívét de nem tudja senki mi történt vele, ezért elkezdtek pletykákat terjeszteni ill. a stalkerek egymást szivatni azzal hogy ilyen-olyan módon elhalálozott. Szóval ez igen is komoly dolog kérem
-
PeL
addikt
És ugye nem steames? Mert akkor az exe fájl nem jó neked. Ahhoz másmilyen kell.
Ezt szedd le és használd belőle a Steam mappában lévő exe filet. Írd felül és kész.
(#26216) rétisün
MEGA linkemen (aláírás) már fent van az egyben csomag is, az csak egy darab 2,45GB-os RAR fájl.
-
PeL
addikt
Most töröltem le az egész játékot, és leszedtem a feltöltött repackomat, feltettem és elindítottam, nálam továbbra is gond nélkül megy, így fogalmam sincs hogy akiknél kifagy mi gondja lehet. Esetleg próbáljátok meg rendszergazdaként indítani a játékot, illetve ha a C meghajtóra van telepítve akkor tegyétek át másik meghajtóra lehetőség szerint.
-
PeL
addikt
Nah mostmár fent van a MEGA-mon a repackom is.
-
PeL
addikt
válasz
Antonius1978 #26204 üzenetére
Sokszor volt már emlegetve itt a topicban is, létezik mindegyik stalker játékhoz egy módosított exe, ami engedélyezi a játéknak hogy akár 3GB memóriát is felemésszen. Gyakorlati haszna nem tudom mennyi van, elméletben stabilabb lesz ha sok mod van fent (nem crashel annyiszor memória elfogyásra hivatkozva), plusz nem lagol annyira a játék tőle, én fel szoktam tenni.
-
PeL
addikt
válasz
miklos3391 #26196 üzenetére
a Bin mappa tartalmaz egy 3GB patchelt exe fájlt, amivel a játék képes lesz 3GB RAM-ot használni, ez modok használatánál előnyös. Feltéve ha van legalább 4GB RAM a gépben. Plusz benne van egy módosított xrGame.dll ami annyi módosítást tartalmaz hogy 75-ös FOV van benne, magyarul nagyobb lesz a látótered, több minden látszik a képernyőn egyszerre. Pár fps-t számíthat gyengébb gépeken. A xrRender.dll fájlok pedig az AtmosFear-hez kellenek, mert az javítja a nap pozícióját és irányát a játékban.
-
PeL
addikt
válasz
miklos3391 #26193 üzenetére
Hogy érted? A főmenüig sem jut el?
(#26192) Lauda
WinRAR-al tömörítsd ki a Call of Pripyat főkönyvtárjába. A CoP mappájában ott kell lennie a gamedata mappának ha végeztél, amikor felülírásra kérdez akkor hagyd jóvá.
(#26194) op.erik
A virágboltival azért fagy, mert az alap törés nem működik rendesen, de van egy cr*ckfix hozzá. Ha kell elküldöm privátban, azzal nem fagy már a menü sem, és itt be is fejeztem a warezolást.
-
PeL
addikt
-
PeL
addikt
válasz
shield #26184 üzenetére
Ez garantálom hogy működik, mert ki tudtam javítani. Van Psi-vihar, savas-radiaktív eső, kitöréskor az ég is átváltozik, sőt még azt is meg tudtam csinálni hogy a maszk levehető legyen a hud-ról, mert az Enot-ban fixen be volt kapcsolva, át kellett túrnom 1-2 scriptet hogy kikapcsolhatóvá tegyem
alapból ki van kapcsolva, de be lehet kapcsolni az SGM opciókban ha valakinek mégis úgy kell.
http://prohardver.hu/tema/s_t_a_l_k_e_r_call_of_pripyat/hsz_23129-23129.html
Ebben a hsz-emben adtam hírt róla hogy sikerült megcsinálnom, ezek a képek az Enot verzióból vannak már...
-
PeL
addikt
válasz
miklos3391 #26181 üzenetére
Magyarítás alap, én voltam az egyik aki készítette
-
PeL
addikt
Közben betömörítettem a sajátom és feltöltöttem, sajnos csak így 200 MB-os szeletekben lehet feltenni zippyshare-ra. Majd ezeket a linkeket valaki legyen szíves és tetesse be az első hsz-be hogy meglegyenek
A fájlokat 30 nap inaktivitás után törlik. Esetleg MEGA-ra is fel lehet tenni ha valakinek van rá igénye.
Ez egy SGM 2.2 Enot verzió, rajta a FIX 01.03.13 javítással, plusz benne még Absolute Nature 3 SGM Edition, Absolute Structures, AtmosFear 3, FOV 75, 3GB-os exe patch, magyarítás. Nálam leszámítva a Cordon-os fagyásokat (amit a natúr alap 2.2 verzió is produkált egyébként nálam) jelenleg teljesen hibátlanul működik.
SGM22_Enot_all-in-one.part01.rar
SGM22_Enot_all-in-one.part02.rar
SGM22_Enot_all-in-one.part03.rar
SGM22_Enot_all-in-one.part04.rar
SGM22_Enot_all-in-one.part05.rar
SGM22_Enot_all-in-one.part06.rar
SGM22_Enot_all-in-one.part07.rar
SGM22_Enot_all-in-one.part08.rar
SGM22_Enot_all-in-one.part09.rar
SGM22_Enot_all-in-one.part10.rar
SGM22_Enot_all-in-one.part11.rar
SGM22_Enot_all-in-one.part12.rar
SGM22_Enot_all-in-one.part13.rar -
PeL
addikt
válasz
miklos3391 #26175 üzenetére
Basszus, sorry akkor, pár napja még innen töltöttem le...
http://dfiles.eu/folders/RFL7X201J
Itt még fent van, de csak darabokban lehet leszedni. Esetleg ha valaki tud még működő linket, segíthetne
-
PeL
addikt
válasz
miklos3391 #26173 üzenetére
Fura, mert az Enot-ban nem találkoztam még ilyen hibával, ellenben a SGM 2.2 alap verziójával, de ott is asszem valami animációt hiányolt. Szerintem meg kellene próbálnod újratelepíteni, esetleg szedd le innen újból, ha nem innen lenne:
http://narod.ru/disk/46827446001.0405fd2084c709aae7ab226b8419fc9e/SGM%202.2%20Enot%20edition.7z.html
Fix hozzá: http://www54.zippyshare.com/v/42828394/file.html
Kicsomagoláshoz használj WinRAR-t vagy 7zip-et, lehet hogy olyasmit használsz ami nem bontja ki rendesen
-
PeL
addikt
válasz
miklos3391 #26171 üzenetére
Fixet is feltetted, vagy csak az alap modot?
-
PeL
addikt
válasz
shield #26166 üzenetére
Üdv. Le tudnád írni hogy ki és mit javított bele a magyarításba? Nem azért mert gond, csak hogy bele tudjam írni a changelogba. Most néztem át a News scriptet is, elvileg megtaláltam a sorokat amik nem voltak angolra fordítva. Az események irányát a helyszínektől még mindig oroszul írta, de mostmár elvileg jó lesz az is
B.Ú.É.K. mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- DELL Latitude 5520 Intel Core I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓS BILLENTYŰZET!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Gamer Asztali Számítógép Eladó i5, GTX 1050, SSD + HDD!
- Egyedi ékszerdobozka
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest