- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rétisün
veterán
válasz
Antonius1978 #37012 üzenetére
az első 2 Falloutot anno végigjátszottam, hatalmas kedvenc volt (a 2. introja a akkorát 'ütött', amikor először láttam, hogy azóta se tetszett intro annyira) aztán a 3.-al már elmúlt a lelkeksedés, elragadott a Zóna
-
rétisün
veterán
úgy emlékszem, ez régen is sokaknak (nekem is) gondot okozott, akkoriban volt is egy hsz ezzel kapcsolatban, hol bukkannak fel a doksik. alighanem bug, hogy nagyon sok esetben csak 2 doksit lehet megtalálni, mert a 3. egyszerűen nem jelenik meg egyik helyen sem, többszöri visszatöltéssel lehetett csak előcsalogatni őket.
-
rétisün
veterán
Stalker 2 gépigény, lehet tervezgetni a fejlesztést
(főleg hogy alig kapni vga-t
a bányászkodás miatt)
-
rétisün
veterán
senki se írja, hogy ma volt 35 éve a Csernobili négyes reaktor robbanása?
-
rétisün
veterán
válasz
grizlisandor #36784 üzenetére
ha a Stalker játékok nyílt világa bejött, a Metro világát szűknek fogod érezni és nagyon lineárisnak, bár ez a fajta szabadság, amit a Stalker játékok adnak, nem sok játékban van meg.
én is végigjátszottam 2 Metro játékot (a 3. félbemaradt, épp úgy mint a Jullócsillag és a Secret Trails modok
) és tudom ajánlani, végül is kár is összahasonlítani őket ilyen szempontból, a Metro játékok máshogy jók, mint a Stalker
-
rétisün
veterán
válasz
Tunyogi86 #36597 üzenetére
itt egy javítás, igaz elég régi, nem tudom, van-e újabb, elvégre az enot se egy mai mod. úgy rémlik, annak idején, amikor 'bejött' az enot, ezt mindenki feltette hozzá.
azért a gemadta mappáról csinálj egy biztonsági másolatot, mielőtt felteszed a fixet. -
rétisün
veterán
bármelyik Stalker topikba linkelhetném, szóval akár itt is jó: 30 évvel később Csernobilban. azaz 30 éve történt a robbanás, aminek a Zónát (és a játékokat) köszönhetjük. (nem szó szerint, persze, de azért némi köze van egymáshoz a két dolognak.....)
-
rétisün
veterán
válasz
Dhampir #35907 üzenetére
nem tudom, egyáltalán működik-e a dolog, ugye az alpha csapatok nincsenek is benne az alapjátékban. de valahol biztosan meg van adva a játéknak, mikor mennyi szörnyet/mutánst spawnoljon, szóval ezzel talán el lehet indulni kideríteni, mit/hol kellene átírni a kevesebb szörnyhöz.
nem tudom, milyen néven szerepel Janov a fájlok között, én még éppen csak belenéztem a szövetség idejébe, még mindig a hullócsillagot kéne befejeznem.
he belekezde(né)k a szövetség idejébe, 3 mod maradna félbe (secret trails 2 is 'parlagon'), szóval egyelőre a szövetség ideje csak várjon. addig legalább jól kijátszátok, tudtok majd segíteni
-
rétisün
veterán
válasz
sklopp #35901 üzenetére
nem csak neked, mindenkinek, aki sokallja a mutánsokat/zombikat.....volt egy poszt Physicist03 'tollából', amiben azt részletezi, mi alapján, és mennyi alpha osztagos spawnolt az enot modban. alighanem ez alapján a megfelelő fájlok módodsításával lehet(ne) csökkenteni a spawnoló mutánsok/zombik számát.
-
rétisün
veterán
basszus, nem bírok kikeveredni a szarkofágból
(hullócsillag, tudom nem C.O.P., de itt nagyobb élet van...)
kinyírtam a szolgálat biztonsági embereit, visszakaptam a cuccaimat, és csak kóválygok, nem találok ki -
rétisün
veterán
-
rétisün
veterán
-
rétisün
veterán
csatlakozom én is, utalok, vagy ahogy jó, csak fordítsa le valaki, lécci
-
rétisün
veterán
válasz
Dhampir #35480 üzenetére
van egy fix, az elemeket iktatja ki, azaz nem kell elem a detektorba (mint az alpjátékban sem...), ha érdekel, felrakom valahová.
a sugárszennyezést én úg szoktam megoldani (ami lehet csalás, de tényleg, ki akar kínlódni egy játékban? ) hogy a leggyakoribb artik 'sugárzásvédő' tulajdonságát szoktam kicsit megemelni.
-
rétisün
veterán
válasz
Csokishurka #35476 üzenetére
chrome-al minden gond nélkül lejött. feltettem ide.
-
rétisün
veterán
-
rétisün
veterán
ha jól emlékszem, én pont a gun-addon miatt kezdtem egyszer újra az sgm-et, túl gyorsan lett túl sok pénzem a fegyverek eladásából (főleg az alpha csapat fegyvereiért lehet sokat kapni) nem tűnt nagy kihívásnak úgy játszani a moddal, hogy már az elején a legjobb fegyverekkel, páncéllal szaladgáltam, szinte isten módban....
amúgy az sgm ajánlott mod, illetve a szövetség ideje a másik, ami szintéén egy nagyon jó mod a CoP-hoz.
-
rétisün
veterán
válasz
Csokishurka #35373 üzenetére
az SGM-ben a történet is más, mint az alapjátékban.
-
rétisün
veterán
válasz
Papa Joe #35269 üzenetére
gondolom ez volt az első SGM játékod, hogy így meglepett, hogy a kivonuláskor elveszik a cuccod. a továbbiakra, ha még játszanál SGM, Enot, sniper modokkal, itt a megoldás, és megmarad a felszerelés.
-
-
-
rétisün
veterán
válasz
miklos3391 #35248 üzenetére
"A fegyverek elhasználódását itt lehet állítani:
gamedata/configs/weapons/
itt kiválasztod a fegyverhez tartozó fájlt, amit módosítani akarsz, megnyitod, majd megkeresed ezeket a sorokat:
;?????????? ??????????? ??? ????????? ????????
condition_shot_dec = 0.0012
;?????????? ??????????? ??? ???????? ????????
condition_queue_shot_dec = 0.0014ezt a két értéket kell átírni, minél kisebb annál kevesebbet sérül a fegyver, lövésenként.
egy trükk: ha pl. -0.5 -re írod át, akkor önjavító lesz a fegyvered.Az öltözékek elhasználódását itt lehet állítani:
gamedata/ configs/ misc/ outfit.ltx
megkeresed a módosítandó ruhát, utána ezt a sort:
hit_fraction_actor = 0.75itt is minél kisebb az érték, annál tovább bírja a ruhád az igénybevételt. Ha az érték nulla, akkor nem sérül."
-
rétisün
veterán
válasz
Papa Joe #35126 üzenetére
úgy emlékszem, bárkás teste el szokott tűni, ha később mész el 'érte' amint megvan a feladat, egyből menni kell.
más is belefutott ebbe, ha jól rémlik, illetve azt hiszem én próbálgattam is annak idején, mennyire 'sürgős' megkeresni, és nem mindig volt ott, ahol lennie kell.
-
rétisün
veterán
válasz
galaktikus #35099 üzenetére
én úgy emlékszem, a stalkerek valamiért nem szeretik, ha rendszerpartícióra vannak telepítve. ha csak az ssd van a gépben, akkor megérne egy próbát utólag csinálni egy másik partíciót (akár a lemezkezelővel is) és az új partícióra telepíteni, ha nagyon nics helyed, akkor passz.....egy külön vinyó, ami amúgy se árt, mert arra lehet pakolni mindent, és rendszerújratelepítésnél nem veszik el semmi.
-
rétisün
veterán
válasz
galaktikus #35097 üzenetére
nekem is win10 64 bit van, megy rajta az összes stalker. nem a c: meghajtóra akarod telepíteni?
-
rétisün
veterán
válasz
' Tzs , #35093 üzenetére
a linkelt oldalon a listában nincs ugyan benne, de egy másik oldalon ezt találtam: " the minimum requirements will be similar to the recommended requirements of Metro: Last Light." azaz, ha jól értem kb. olyan gép kell neki, mint a Metro: Last Light-nak, amivel játszottam ezen a gépen. talán elmegy az Exodus is.
-
rétisün
veterán
-
rétisün
veterán
válasz
Medvelászló #35064 üzenetére
én egyszer azért kezdtem újra (már nem emlékszem hányadszor
) mert a gun addonnal túl könnyű volt. egyrészt túl jó fegyverekhez lehet jutni már az elején (alpha csapattól, pl.) másrészt ezekért a fegyverekért olyan sokat fizetnek a kereskedők, hogy nincs kihívás a játékban. nagyon gyorsan fullos exokat, fegyvereket vehetsz mert egyszerűen annyi pénzed lesz, hogy nem is tudod mire költeni.
viszont egy gun addonnal kezdett játékból már nem tudod utólag kivenni a gun addont.
-
rétisün
veterán
válasz
Aarpok #35050 üzenetére
alpha csapat: úgy emlékszem, működik, annak idején én próbálgattam. valaki (talán SaGa?) írt róla elgég részletesen:
"Vegyük Zatont például (minden mapon külön kellesz ezeket beállítgatni a kívánt értékekre!!!)
Zatonban az alfa csapatok 7 helyre spanolhatnak le és mindegyik helyen max 2 csapat lehet (egy csapat 6 tagból áll) így az jön ki, hogy Zatonban egy időben 84 alfa harcos lehet (ez elég durva).
A következő fájlokat kellesz módosítani: gamedata\configs\scripts\az adott map (esetünkben Zaton)\smart\ Itt találunk 7 fájlt aminek szám van a végén. A számok a spawnolási helyeket mutatják. Megnyitjuk rögtön az elsőt zat_sim_9.ltx
Ezeket látjuk rögtön az elején:
[smart_terrain];zat_sim_9
...
max_population = 2
...
max_population = 2 - ez azt jelenti, hogy egy spawnolási pontra 2 alfa csapat spawnolhat egyszerre. Érdemes átírni 1-re.Tovább nézzük ezeket a sorokat:
[zat_alfa_force_novice]
spawn_squads = zat_alfa_squad_1_novice
spawn_num = {+opt_activate_alfa_force =check_actor_rank(0:100)} 1, 0[zat_alfa_force_regular]
spawn_squads = zat_alfa_squad_1_regular
spawn_num = {+opt_activate_alfa_force =check_actor_rank(100:200)} 0, 0[zat_alfa_force_experienced]
spawn_squads = zat_alfa_squad_1_experienced
spawn_num = {+opt_activate_alfa_force =check_actor_rank(200:350)} 1, 0[zat_alfa_force_veteran]
spawn_squads = zat_alfa_squad_1_veteran
spawn_num = {+opt_activate_alfa_force =check_actor_rank(350:600)} 1, 0[zat_alfa_force_master]
spawn_squads = zat_alfa_squad_1_master
spawn_num = {+opt_activate_alfa_force =check_actor_rank(600)} 1, 0Most jön a fontos része! A fentebb leírt sorok mutatják, hogy hogyan spawnolnak az alfa csapatok a játékos rangjá-hoz mérten! A harmadik sorok végén az 1, 0 azt jelenti, hogy 100%, hogy lespanol az alfa csapat. Értelem szerüen a 0, 0 esetében egyáltalán nem spanol le az adott pontra. Szóval ugyanígy át kell írni a többi fájlban is zat_sim_ zat_sim_10 zat_sim_14 zat_sim_15 zat_sim_16 zat_sim_21 zat_sim_24a kivánt értékekre rangonként, aztán Jupiter és Pripyat területein is ugyanígy át kell írni minden spawnolási ponton az általad kívánt értékre. Kicsit hosszadalmas, de hát ez van. Arra figyeljünk, hogy a ranghoz mérten írjuk át mindig az értékeket, nehogy aztán amikor már jobb cuccaink vannak túl könnyű legyen az alfavadászat Ha valami nem érthető kérdezz nyugodtan Vagy ha más valamit szeretnél megváltoztatni a scriptekben/config fájlokban, valószínű az is megoldható."
igen, a doksiknál nálam is előfordult, hogy 4-5 alkalommal is újra kellett kezdeni a keresést, mert nem spawnolta be mindhármat. volt egy poszt régen, amiben benne voltak a lehetséges spawn helyek.
-
rétisün
veterán
válasz
Csicska32 #34952 üzenetére
már jó régen játszottam vele, úgy emlékszem többen is belefutottunk ebbe, talán az volt a megoldás, hogy zsoldos ruhában kell odamenni hozzá, csak akkor áll veled szóba.
persze az is lehet, hogy zsoldos ruha nélkül nem is tudtál beállni közéjük, akkor viszont passz....
-
-
rétisün
veterán
válasz
Dhampir #34711 üzenetére
alighanem az is közrejátszik, hogy SaGa a könyvek fordítása mellett már nem tud a modokkal is foglalkozni (ami persze teljesen érthető, a fordítás mégis csak munka), így nem nagyon vannak új mod-ajánlások (főleg nem magyarítva) a régiek meg 'kifutottak'
én is pl. már alig játszom (meg nem tudnám mondnai, mikor jártam a Zónában
) leginkább csak read-only üzemmódben vagyok itt a stalker topikokban is.
-
rétisün
veterán
válasz
Sensut #34695 üzenetére
"Annyit mondtak, hogy felrobbant egy erőmű az oroszoknál és radioaktív felhő közeleg felénk."
az akkor már pár nappal később lehetett, az első 1-2 napban igencsak titkolóztak. az oroszok is, meg ugye a szoci országokban se nagyon lehetett reklámozni, hogy a nagy, hős Szovjetúnióban (mert ugye akkor még az volt) ilyesmi előfordulhat
-
rétisün
veterán
válasz
M@trixfan #34687 üzenetére
a Fallout 2 még csak nem is fps, szóval a grafikája hogy úgy mondjam, szóra se érdemes....de ettől még marha jó, ahogy írtad
az introja viszont nekem az örök No1. lehet, csak azért, mert ez volt az első olyan játék, ami az első elég egyszerű gépemen is elment (talán a Gamestar mellé adták teljes játéknak, azt hiszem még mindig megvan a cd) de akkor ez nekem nagyon oda*****tt.
-
rétisün
veterán
válasz
Antonius1978 #34685 üzenetére
a Fallout 2 volt talán a kedvencem a stalkerek előtt. ehhez képest a 3-al valahogy nem tudtam megbarátkozni
2x is nekikezdtem, de valahogy nem kapott el a hangulat, vagy nem tudom, nem sokáig juottam benne.....
-
rétisün
veterán
válasz
Dhampir #34679 üzenetére
ne a stalkerekhez hasonlítsd a Metro játékokat, a posztapok. világon kívül nem sok közös van benne. ja, de: a hangulat. ami ugye más, mint a Zónában (lévén egy metróalagútban játszódik) de ugyanúgy elkap, mint a stalker játékokban, még azt is megbocsátod neki, hogy 'csőjáték'
ajánlott.
-
rétisün
veterán
válasz
Highground #34672 üzenetére
nézd meg a saga aláírásában lévő linken, ott elég sok minden megvan.
-
rétisün
veterán
válasz
SaGa59 #34316 üzenetére
ja, hogy már meg is jelent? akkor ez valahogy elkerülte a figyelmemet
bár, amilyen b****sz ez a libri könyvesbolt, ahová szoktunk menni, nem csodálom, jó párszor volt már, hogy nem találtam meg könyveket.
sebaj, megrendelem online, aztán csak átvenni megyek be, nem kell keresgetni....
-
rétisün
veterán
válasz
Antonius1978 #34242 üzenetére
őszintén szólva, nem emlékszem
persze ettől még lehettem én, de az az igazság, hogy eléggé read only üzemmódban fórumozok egy ideje.
-
rétisün
veterán
válasz
Blizzardking #34232 üzenetére
keresgéltem kicsit, a gamedata/configs/mod_parameters mappát a benne lévő fájlokkal is el kell menteni a mentésekkel együtt, ebben tárolja a játék az aktuális dolgaidat, mint rang, pénz, hasonlók. ha ez elveszett valahogy,
valószínűleg amikor belefagyott a mentés törlésébe, akkor belepiszkált ezekbe a fájlokba, vagy sérültek, emiatt lett mindened 0.azt nem tudom, bele lehet-e piszkálni, ha megvannak, ha igen, mivel, és mennyire 'díjazza' a játék, hogy piszkálod
-
rétisün
veterán
válasz
Blizzardking #34232 üzenetére
most már nem emlékszem, de régebben már volt erről szó, a mentések fájljai mellett van még egy fájl, amire nagyon kell vigyázni, mert abban tárolja a játék azokat adolgokat, amiket te (és korábban más is, pl. én is ) itt elbuktál.
-
rétisün
veterán
válasz
Mustang4244 #34215 üzenetére
de ugye nem magát a .7zip fájlt akarod a moddoláshoz használni? úgy értem ki van csomagolva? alighanem egy gamedata mappa lesz benne (nem ismerem a modot) és azt a game datát kell a játék főmappájába betenni.
-
rétisün
veterán
válasz
Mr_no_Name #34075 üzenetére
lehet, adok neki majd (valamikor) egy esélyt, de őszintén szólva annak idején a misery-t se bírtam sokáig, a túl szenvedős modok nekem nem adják a játék örömét. oké, értem, hogy ez realisztikusabb, de egy játék azért nekem legyen játék, kikapcsolódás, ne szenvedés.
-
rétisün
veterán
a CoC hogy áll pilanatnyilag? stabil? melyik verziót érdemes kipróbálni?
-
rétisün
veterán
válasz
Mr_no_Name #34017 üzenetére
az összefoglalóban van említve pár mod, a legtöbbhöz magyarítás is van, azok ajánlottak.
-
rétisün
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- LED világítás a lakásban
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged