- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.
Új hozzászólás Aktív témák
-
' Tzs ,
senior tag
válasz
Antonius1978 #37812 üzenetére
Antonius: Bocs, hogy kicsit késve, de frissítettem a linket + képeket (feltöltöttem FTP-re egyenlőre. Hamarosan indul az adattár szolgáltatásom repkedő TB-okkal, utána oda költözik majd az összes tartalom
). Szal itt elérhető: [S.T.A.L.K.E.R. - DACOLVA A HALÁLLAL 1 – A GONOSZSÁG KÖZPONTJÁBAN]
(Ha bármi más hibás linket láttok, értesítsetek és javítom!) -
Timstrike
tag
válasz
Antonius1978 #37818 üzenetére
Ha onnan töltöd le a módot amit linkeltem akkor abban van egy javítás (gamedata) file . Különben a Laris magyarításban is van egy javítás file. Szerintem csak az egyiket kell telepíteni mert nálam be crashel ha mindkettő fent van.
-
shield
Topikgazda
válasz
Antonius1978 #37819 üzenetére
Dacolva a halállal - nálam nincs is fönt.
Saga oldalán nézd meg. -
Antonius1978
addikt
válasz
Antonius1978 #37818 üzenetére
Mind1, feltettem, de nem tetszik, ruhellem az SoC es CS terkepeit, azaz a PDA-t, nehezen kibogozhato, hogy hova kell menni stb stb, ezert szeretem csak a COP-t.
-
Timstrike
tag
válasz
Antonius1978 #37815 üzenetére
-
Timstrike
tag
válasz
Nem kell a CS alapjáték Retur of Scar 2- hoz csak a mód, a javítás és magyarítás.
-
Laris2
senior tag
válasz
Beszélj Timstrikével, ő most friss a témában, megad mindent amire szükséged lesz a játék indításához, én meg közben frissítem a fordítást, és időnként megosztom.
-
shield
Topikgazda
válasz
Antonius1978 #37807 üzenetére
Nekem jöhet mindkettő, de a SoC modokat jobban szeretem. Úgy veszem észre, hogy a SoC-ra több készül.
-
Timstrike
tag
válasz
Antonius1978 #37804 üzenetére
Nem, ez SoC mod.
-
' Tzs ,
senior tag
válasz
Antonius1978 #37692 üzenetére
Totál igazad van. Ezért kérek most egy kis segítséget srácok! A mocsaras ürgét könnyű kiszabadítani, a mellette lévő gépen megnyomd a gombot és a gömb eltűnik. De van még egy ilyen a Kordonon azt nem vágom most! Ott kell gömböket rugdalni?
Plusz az eszeveszett Stalkert sem aki rohangál és nem beszél velem pedig kéne neki, hogy lehet szóra bírni? Sidor fő küldetése ez, nem lehet ignorálni a feladatot.A segítségkérés: írja már meg valaki please hogy hogy lehet a súlyhatárt növelni, de inkább azt hogy be kéne csalni pénzt a játékba. Egy pulóverben futkostam 16 bandita ellen 1 óra volt mire pisztollyal kinyírtam őket nem is akárhogy
Kéne pénz, mert az egyik fegyver 118 ezer Sidornál, ennyi pénzt lehetetlen összeszedni! Semmilyen ruhám nincs, eszméletlen drága, szinte megvehetetlen! A küldetések nem adnak sok pénzt, a hulláknál szinte alig van valami használható. De a legjobb az lenne ha azt az értéket írná meg valami amit át kell írni, hogy a full cuccok megvásárolhatóak legyenek Sidornál, mert ez a duplacsövű nem sokat ér! 4-6 vaddisznó, ezer macska, 6-8 Maurder... kitartok még a mod mellett, de a pénz cheat nagyon jól jönne. Mondom ezt úgy, hogy nem szoktam csalni játékokban, de ide most indokolt lenne erősen.
-
' Tzs ,
senior tag
válasz
Antonius1978 #37643 üzenetére
Antonius1978, köszi a véleményt. Ezek tudatában le is mondok erről...
SaGa, Laris, mennyi az a pénz, amiért nekiálltok fordítani?
[S.T.A.L.K.E.R. 2: Серце Чорнобиля — Developer Deep DiveGSC Game World] -
' Tzs ,
senior tag
válasz
Antonius1978 #37638 üzenetére
Köszi, hogy belenéztél! Az Incubatorról még nem hallottam, de ez a videó alapján igen jónak tűnik!
-
Laris2
senior tag
válasz
Antonius1978 #37638 üzenetére
Szerintem rendben van ez így, hogy nem egy kaptafára készülnek ezek a modok.
Csak gondolj bele, van akinek dögunalom az, amiben más csak szenved. -
Timstrike
tag
válasz
Antonius1978 #37608 üzenetére
Nagyon jó csak rövid! Pripyatban játszodik és a tudósoknak kell dolgozni...
Érdemes kiprobálni -
Timstrike
tag
válasz
Antonius1978 #37596 üzenetére
A ládákban levő cuccok mind jók és jól működnek a játékban,persze a fejlesztések nem mindenkinél egyformák lesznek. Ami nem zártkörű légzőrendszeres páncél az a "Napkelte"(vagy Napnyugta!?) is működik a tudósoknál semmi fejlesztés nélkül.
-
Timstrike
tag
válasz
Antonius1978 #37593 üzenetére
Valamit félreértettél mert nem azt mondtam,hogy az exo-k nem megfelelőek hanem hogy a Beryl 5M + Gázálarc nem elegendő a tudósok küldetéseinek elkezdéséhez.
-
shield
Topikgazda
válasz
Antonius1978 #37589 üzenetére
Timstrike több jó ötlettel is előállt. Most játszok egy nagyon régi moddal, ebben nagy szerepe van a telepíthető hátizsáknak. Kevés kaját lehet szerezni útközben és meg van még spékelve azzal, hogy ha sugárzó területre tévedek, akkor sugárszennyezett lesz a kaja és már el is tűnt a hátizsákomból. Ezért az elhagyatott területeken érdemes tárolóhelyet telepíteni kajával és pár életmentő dologgal. Ilyen pl. a régi Szeméttelep. Elvileg olyan szabály van a Stalkerek között, hogy végszükségben mások rejtekhelyéből vehetsz ki dolgokat, de valamit hagynod kell helyette.
Van a modban Saiga 12K? Nekem az a kedvenc sörétesem.
Szerintem érdemes lenne megkeresnünk xFreex-et, talán vissza lehetne csábítani.
Nagyjából megértem miért sokallt be. Emlékszel, amikor elkezdtük a Chernobyl Chronicles-t, félévig azokkal a rohadt karakter nevekkel tököltél.
Egyszer neki álltam kibogozni, volt hogy egy karakter három néven futott, azt hiszem nem jutottam a végére.
Nem akarlak megbántani, de ha xFreex visszatér, akkor a tökölődésnek vége.
Én segíteni fogok, amiben tudok. Remélem nincs harag.
Megpróbáljuk a fórum társunkat vissza hívni? -
Timstrike
tag
válasz
Antonius1978 #37585 üzenetére
Csak akkor veszek lőszert az árusoktól ha nagyon kell mert különben csak cipelnem kellene eladni a talált lőszereket semmi pénzért, így legalább felhasználom útközben.
Zatonon a fürészmalomnál találtam 7.62x39, 9x39
A zsoldos exo azért van rajtam,hogy a tudósoktól tudjak munkát válalni.
Általában minden Stalker játékban csak a Sevat viselem, de itt valamiért nem tetszett meg és kikaptam a ládából egy nem túl jót meg nem túl rosszat
Minden játékos szerepjátékban van lényegében, de még ilyenre nem gondoltam,főleg ha tudom,hogy semmi nem történik ha a játéktervezők nem engedik.
Pl: nem akkor veszed fel az exot mikor akarod hanem csak akkor mikor kiérdemelted.
Különben ugrik a küldetés eredmény
Jelezted,hogy javaslatokat elfogadsz a mód fejlesztéséhez.
Ha igen, akkor nekem volna:
-a kés ütőereje/sebzése növelése (a papír dobozokat alig vágja szét)
- túl sok minden jó van a Szkadovszk tetején levő dobozban,ami rákényszeriti a játékost a laza játékra.
-túl nagy az összeg kezdéskor,inkább az eladási árakat kellene növelni
-hátizsákokat betenni a rejtekhelyekben,árusokhoz amelyekben saját lerakatott lehetne készíteni bárhol bármikor.Akár GPS-jeladóval.
-rádió hangját kicsit halkabbra venni mert űvölt a füledben az árusoknál.
- a Svarog detektor fényeit beállítani,hogy jobban láthatóak legyenek az anomáliák(Habár lehet,hogy az én gépem gyenge és ezért nem látszik jól)
...azt hiszem egyelőre itt megállok mert már igy is hosszúra sikeredet. -
Timstrike
tag
válasz
Antonius1978 #37580 üzenetére
Hogy melyik lenne a kedvencem? Hát legtöbbször amelyikhez van lőszerem.
Ahogy már írtam a Hiúz, amit most az AK-55(dóbtáras)-al használok és eddig minden jó.
Nehezebb a lőszerek beszerzése de már találtam még zombiknál is.
Ha olyan a küldetés vagy a terep akkor még a SPASA-14 viszek magammal.
Jelenleg csak Janovban kószálok és itt ez a 3 megfelel. [kép]
Nagyon megszoktam,hogy mutánsokra meg a zombikra általában a terepen talált fegyvert meg lőszert használok. Ha durva a helyzet akkor veszem elő az említett mesterhármast -
Okapi
csendes tag
válasz
Antonius1978 #37571 üzenetére
Hali.
Én elmentettem az eredeti bin mappát s ha azt, + a gamedata mappát kivesze illetve ha kell vissza teszem az adott mód mentésével akkor működik , s tényleg nem kell újra rakni a játékot. Több módom is van így elmentve....csak mókásabb néha újrakezdeni... -
lsc
nagyúr
válasz
Antonius1978 #37576 üzenetére
Üdv
Ez a turul magyaritva van? Fent van a cop alap a hubai féle diverzánssal, akkor jól értem ha kiveszem a gamedata mappát és patchelem a turullal akkor mennie kel? -
shield
Topikgazda
válasz
Antonius1978 #37573 üzenetére
Sensut félével olvashatatlan lett a szöveg.
Amit Timstrike belinkelt, olyasmivel szedtem ki.
Eddig nem próbáltam ki a Turul modot, de hamarosan időt szánok rá.Timstrike, szerintem pedig mindig megéri cipekedni. Én nem szeretek semmit sem hagyni kárba veszni, mert fejlesztésre nem sajnálom a lóvét.
Én a gyűjtögetők közé tartozom, ezért egy ellenség sem ússza meg.
És nem spórolok a lőszerrel. -
Timstrike
tag
válasz
Antonius1978 #37567 üzenetére
Igazad van, nem fontos a súlyhatár mert nem érdemes annyi lerobbant fegyót cipelni.
Pénzre meg nem kell koncentráljak mert kezdéskor már van elég.
Ezt nagyon jól megoldottad.
Kóborláskor arra szoktam járni ahonnan lövöldözést hallok és a holtestekből fedezem a költségeimet.
A Gepárd M6 Hiúz meg annyira profi,hogy 1 lövéssel két mutáns is fekszik.
Minden Stalker módban (persze csak amelyikben van) a Hiúzt szoktam használni mert jobb mint a Vintar vagy Val.
Okapi ,ha visszaolvasol [link] akkor itt megtalálod az Antonius: Turul mód linkjét
-
Timstrike
tag
válasz
Antonius1978 #37563 üzenetére
Köszi a tippet, egy egész arzenált találtam a tetőn [kép]
.
Nem szoktam használni a dinamikus zenét de most majd bekapcsolom.
Próbáltam kibontani a játék fájlokat (steames CoP),hogy állítsak a súlyhatáron de kinai meg krikszkrakszos ltx-et kapok.Ha meg másik CoP gamedata mappát teszek be akkor nem indul a játék.
Tud valaki megoldást rá vagy ennyire levédték a játékot?
Rég nem játszodtam a CoP-al és már nem emlékszem,hogy volt rá megoldás!? -
Timstrike
tag
válasz
Antonius1978 #37561 üzenetére
Köszönöm és gratulálok.
Nagyon jó lett minden: zene+betöltés+menü.
Már vártam,hogy az NPC-k magyarul fognak megszólalni -
Timstrike
tag
válasz
Antonius1978 #37558 üzenetére
"Ha mar Turul..."
Ezt én is kipróbálnám (persze ha nincs erőst grafikailag feltuningolva mert nem birja a gépem) -
SpazzMaticus
tag
válasz
Antonius1978 #37539 üzenetére
A Bárból a Kordonba vagy vissza kocsival három perc, most lemértem. Scrapyardon át Dark Valley-en keresztül, egyetlen puskalövés nelkül.
Az első LA-végigjátszásomban én is 120Kg-ra emelt teherbírással játszottam, mert nem tudtam hogyan kell használni az autókat, és hasztalannak tartottam őket.
Azóta kitapasztaltam az útvonalakat...
Ha egyébként ennyire zavar az 50kg. teherbírás, módosítod úgy ahogyan szeretnéd, ennyi. Meg asszem minden mod-hoz van fast travel lehetőseg is ám fizetett vezetők képében ha szeretnéd...
A járművek egyébként is a központi hub szerepét töltik be egy-egy missziózás, térképbejárás közben, abva kell pakolni. Ráadasul ingyen is találsz kapsz, többet is...Ma már természetesen én is több ezer órányi mindenféle "Stalkerezéssel" a hátam mögött legnehezebb fokozaton nyomom, és az eredeti 50kg-os teherbírással játszom, és szerintem meg ez tökéletes játékegyensújilag hogy minél később érjem el a "feltápolt übersoldier" szintet, de ki hogyan érzi...
De más mod-okban sem volt soha problémám a pakolással, minden térképen kinéztem a kitapasztalt áthaladási útvonalaimhoz közeli tárolókat, és oda hordtam a cuccot, azután jövet-menet vittem a boltba mikor mi fért...
Féltávon én eddig bármely modban már tele voltam zsével, ez nekem sosem okozott gondot.Én pl. pont azt szeretem a LA-ban, hogy minden "szimpla" oda vissza út is mindíg más, soha nincs két egyforma menet.
Éjjel van vagy nappal, milyen az idő : esik, köd van, várható e már a következő kitörés, merre jarnak a katonai/monolitos járőrkülönítmények, mindíg meglátok valamit, letérek jobbra-balra... Utána persze valami bajba kerülök, azután azon kapom magam, hogy pl. Darkscape-ben szakadó esöben éjjel gyenge "boltba szállítós málhás" settingben a Witches Jelly anomáliakkal teli erdőben bújkálok egy váratlan Chimera-elől ...
Számomra minden menet hangulata utolérhetetlen, és más játékban nem tapasztalható élmény sokadik játszásra is, (a revisited-et most nyomom csak először, eddig a magyarított extendeddel jatszottam csak) .
Engem munka, család mellett, heti 4-5 alkalommali pár órás játékidőmben semmi nem kapcsol ki jobban ennél, van hogy egy estén csak annyit csinálok, hogy eljutok egy feladat kezdőpontjáról a másikra, (néha persze sietek és csak átrobogok, ezért jó kiismerni a map-okat) de közben sokszor több minden történik velem mint egy-egy manapság időnként kipróbált "AAA"-game teljes végigjátszása alatt, de nyílván ez csak az én személyes ízlésem, meg véleményem... -
válasz
Antonius1978 #37540 üzenetére
ránézek.
-
SpazzMaticus
tag
válasz
Antonius1978 #37526 üzenetére
Sosem értettem ezt a "Sokat kell mászkálni benne" szövegeket, a STALKER-játékokkal, meg a LA-val kapcsolatban...
Pont a lényege, a franchise esszenciája ez, azért is játszanak vele a mai napig ilyen sokan, mert szembement, szembemegy szinte minden téren azzal a szutyokkal amit ma a kategóriában top game-eknek hívnak...
A Lost Alpha az anno korai beta kiszivárgás miatti elb@szott rajtja óta szépen csendben -már az excended cut-tal is, de a revisited-del pláne- a legautentikusabb és f@szább moddá (inkább külön játékká) fejlődött, amihez képest az Anomaly csak egy túlertékelt RTX-kártya teljesítményteszter, a CoP, Mysery, Gunslinger, satöbbikről nem is beszélve, amik csak a töredékét tudják a LA-nak...
Azok a map-ok pedig felülmúlnak minden mást pályadesignt, amit valaha láttam...Ja, hát "lassú" a játékmenet, meg nehéz is, meg bizony óvatosan kell közlekedni a pályákon, benézni minden kő alá, figyelni minden bokorrezdülésre, de hát ez ennek a játéknak ez a lényege, meg a STALKER-nek is szerintem, tele van a piac egy csomó ilyen Far Cry-al meg f@szom game-ekkel, azokba nem kell "sokat mászkálni", áramvonalazottak is egy kisegítős alsós szintjén, könnyen adják magukat, lehet köztuk válogatni...
-
válasz
Antonius1978 #37526 üzenetére
Köszi, ez így felejtős. LA is kiborított egy idő után. Megszépültek az emlékek már, nem érzem azt amit régen, hiába keresem.
-
lacika93
csendes tag
válasz
Antonius1978 #37520 üzenetére
Rendben, jöhet 🤘
-
lacika93
csendes tag
válasz
Antonius1978 #37517 üzenetére
Az alapjátékra. Mod készítője szerint úgy vannak kalibralva, hogy teljes mértékben kompatibilisek egymással, telepítési sorrend illetőleg útmutató is van korrektül beszámozva hogy mindenki értse
. Nincs olyan, hogy kidob a játék, lefagy, stb. Utolsó küldetésnél volt egy kifagyás bármit csináltam, de a figyelmetlenségem miatt nem vettem észre, hogy arra van egy patch.
-
lacika93
csendes tag
válasz
Antonius1978 #37515 üzenetére
Persze, abszolút átformálja a grafikát ez a pakk. Az atmosfear az ég, nap textúráit javítja, az an (absolute nature) pedig a fákat, füvet, talajt stb
-
lacika93
csendes tag
válasz
Antonius1978 #37510 üzenetére
Szia. A legújabb driver van fent, idén január 17-én adták ki, ezért nem értem. Persze lehet, hogy csak túl sokat várok el, nincs kizárva. Hátha valakinek voltak hasonló gondjai. Sajnos külföldi fórumon nem találtam ilyen esetet, hogy nem megfelelő oprendszer és videokártyát ír ki a telepítő, ezért gondolom hogy valójában elegendő lenne a Kraft, csak valami beállítási hiba lehet 😅
-
Laris2
senior tag
válasz
Antonius1978 #37485 üzenetére
[link] Pain of the past magyarítás. Nekem működik
-
Laris2
senior tag
válasz
Antonius1978 #37483 üzenetére
Ránéztem, az új fix írta át cirillre ezeket a betöltő, és beállítási szövegeket.. Párat fordítottam benne, jó lesz de ékezet nélküli. Gondolom nézve a kommentjeidet ez nem okoz neked problémát. Viszont most nincs időm rá, pár nap múlva meglesz. Végigjátszást viszont nem ígérek.
-
Laris2
senior tag
válasz
Antonius1978 #37477 üzenetére
Szia. Én fordítottam a Pain of the past-ot. A játék végigjátszható, viszont jó pár a fő feladathoz kapcsolódó küldetés nem indul be. Lehet ezt javították. Viszont a magyarításban fordítva vannak azok a feladatok is.
[link] a magyarítás -
' Tzs ,
senior tag
válasz
Antonius1978 #37400 üzenetére
Antonius: igen...ha akarod tudom aktualizálni azt a fórumot is, az ingyenes tárhelyről áttenni a tzsweb-re. Én is ezt akarom, hogy megmaradjanak amiket írtam és innen is érdemes lenne pár hsz-t átvinni ám, mert az új fórum ötlete pont ennek a fórumnak a hiányosságaira is épülne. A könnyebb kereshetőség pld, mivel az itteni kereső funkció nekem nem jön be
Meg hát itt egy topicban van minden modhoz hozzászólás hatalmas a keveredés és átláthatatlan számomra.
SaGa: Boldog Szülinapot! Szép munka amit csinálsz gratulálok! Én még mindig várom évek óta azt a pillanatot amikor visszatérsz a mod fordításokhoz
Mint mondtam összedobjuk a pénzt a láda sör helyett ennyit szerintem a vérbeli stakkereknek megér egy modfordítás, vagy több
-
SaGa59
őstag
válasz
Antonius1978 #37415 üzenetére
A kiadó szerit a sztalker széria könyvei jól fogynak. Az Agyar pl már csak elektronikusan elérhető, a nyomtatott példányok elfogytak.
Skyrimhoz általában a különféle quest modokat keresgélem, illetve van néhány(száz), ami állandó szereplő. A Huterborn, a Campfire, Bathing, Diverse Dragons, íjász overhaul, WildCat, és hasonlók. Egy-egy „saját ház” modot is kipróbálok, hol-ezt, hol azt, bár a Witherun alatti kiürített barakk állandó. Szeretek „építkezni”. A Falloutokhoz is főleg az építés, különféle cuccok készítése, javítása a fő csapásirány, meg a minél több kaland, elvégzendő feladat. A fő küldetéseket általában hanyagolom mind a TES, mind a Falloutok világában. Ha mágust akarok játszani, akkor a mágia overhaulokat szedem elő, ha vámpírkodni van kedvem, akkor a vámpírokat turbózom fel, stb…
Mivel a gépem elég kis teljesítményű (ASUS PN50, Ryzen 5 4500 U procival) , a grafikát nem turbózom, sőt, ha vannak csökkentett felbontású grafiku modulok a modokhoz, azokat felteszem.
Igen 2011 óta nyúzom, néhány évenként újra előveszem. Főleg, hogy közben három verziót lépett előre, az egyiknél 64 bites motort kapott, meg egy csomó gyári kiegészítést, ezek egy része korábban modként volt elérhető és a Bethesda felkarolta a fejlesztőket. A legutóbb az Anniversary Edition (AE) jött ki. Az SE (Special Edition) tulajok ingyen megkapták, a Steam automatikusan upgradelte rá. Ez mondjuk átmenetileg rengeteg modot használhatatlanná tett, ezért kellett félre tennem jó másfél évre, de a legtöbb igazán érdekeset azóta utána húzták a modderek. -
SaGa59
őstag
válasz
Antonius1978 #37411 üzenetére
Eddig 16 sztalkert (15 már megjelent) és két Sztrugackijt.
A Witcher 3-nak sokszor nekiálltam, úgy másfél éve egyszer majdnem teljesen végig is toltam, valahol ott hagytam abba a DLC-ket, hogy el lehetne indítani „emelt szinten”. Arra féretettem, hogy megvárom a teljes felújítását xboxon. Közben becsúszott az AC széria boxon, az nekem eddit teljesen kimaradt. A Valhalla várja félbehagyva, hogy beleunjak a Skyrimbe. De abba meg nem lehet, pont mint a sztalkerbe, mert szénné lehet modolni, valahány ötletem támad, hogy milyen karaktert játszanék ki szivesen, annyiszor tudok újabb 5-600 modot felrakosgatni, kipróbálni, cserélgetni, hogy a világ illeszkedjen az elképzelt karakterhez. Nem tudom, a megjelenés óta eltelt évek alatt hány ezer órát tettem már bele, de a modok keresésével minimum még a dupláját. Pont úgy állandó lakos a PC-men, mint a SoC. -
SaGa59
őstag
válasz
Antonius1978 #37409 üzenetére
Köszönöm szépen mindkettőtöknek.
Folyamatosan fordítom a regényeket, egy hete adtam le az utolsót. A hét végén kezdem a következőt, és ennél kicsit nehezített a pálya, mert azt is el kell döntenem, ajánlom-e a kiadónak vagy sem. Kissé eltér a szokásos sztalker regényektől, mert sztalkerek nem szerepelnek benne (csak holtan), de a Zóna ugyanaz. Hétköznapi középiskolások kalandot keresve beszöknek a Zónába, tapasztalt kísérő nélkül… Az átélt (már aki túléli) három nap története a regény. A szerző ugyanaz, mint a most leadotté és az utoljára megjelenté, így valószínűleg bele fog férni a kiadó profiljába. Nem szoktam előre elolvasni a könyveket, csak az olvasói véleményeket róla. Így fordítás közben „húz előre” a történet, mert még nem ismerem a részleteket.
Modokat nem nagyon nézegetek, mert meló mellett fordítani eleve igencsak kimerítő, az új modokkal kapcsolatos infókat pedig alaposan át kell néznem, hogy eldönthessem, érdemes-e foglalkozni vele vagy em. Azt sem szeretném, ha az aktuális regény fordítása közben egy épp játszott mod elvigye valamerre a fordítást és olyasmit is „belefordítsak”, ami nem a szerző gondolata. Úgyhogy lazításnak Skyrim, Assasin's Screed, mikor melyik. Ezek annyira elütő témák a Sztalker világától, hogy biztosan nem kavarnak bele. Persze a SoC is fent van a gépen, de már nagyon rég nem indítottam el. Azért az itteni híreket is figyelem. -
Dhampir
félisten
válasz
Az igaz.
Alusky:
8 éve már? Legszívesebben rögtön újrakezdeném. -
hubai38
aktív tag
válasz
Szia hogy vagy régen láttalak?
-
Dhampir
félisten
válasz
Antonius1978 #37394 üzenetére
Nekem a Zóna világának a bejárása és bejárhatósága élményt ad. A teleportálás valóban praktikus, de leegyszerűsíti a játékot. Talán a sétaidő kitöltése váratlan fordulatokkal, újabb szálakhoz kapcsolódással feldobhatná az unalmasabbnak érzett pályákat.
-
' Tzs ,
senior tag
válasz
Antonius1978 #37388 üzenetére
Javítva a magyarítás link: [[Magyarítás – TzsWeb]]
Kell még egy kis idő hozzá...egyébként erre én is gondoltam már. Ha tényleg van igény erre a blogra akkor lehet kérek egy kis segítséget TőletekNem az feltétlenül az üzemeltetésben, hanem az adatok összegyűjtésében. Alapból az oldalt úgy szerettem volna csinálni, hogy minden modhoz legyen ajánló, 3 bemutatókép és a linkek, videók (ahogy illik ugye) de mivel elmaradtam a SoC modok tesztelésével így egy időre megállt a bejegyzések írása. Ami tartalom nincs fent de szeretnétek hogy meglegyen az "adatbázisban" privátban küldjétek el nekem. Igyekszem valami bemutatót írni majd hozzájuk, de a linkeket mindenképp megosztom majd, hogy elérhető legyen nálam is. Amit tudok feltöltök a TzsWeb-re is de nekem is vannak korlátaim, 10-20GB-okat nem tudok tárolni, de tudok rá megoldást csak szükségem lehet a ti támogatásokra is...A játékszerverek üzemeltetését is közösségi erővel hoztuk össze, itt is működhet ez, ha tényleg van igény erre
Egyébként Laris-t magyarításait is mind kiraknám az oldalra, ha segítetek összeszedni őket. Kiemelt fontosságú, hogy a magyarításhoz a hozzátartozó mod fájl, vagy a hozzáférési linkre is szükségem van! -
' Tzs ,
senior tag
válasz
Antonius1978 #37386 üzenetére
Szívesen. De hogy nincs: [[COP] CHERNOBYL CHRONICLES] itt eléred, itt pedig feltöltöttem a magyarítást: [Magyarítás – TzsWeb] Ezt én nem tudom, hogyan kell csinálni, de van egy nagy tárhelyem meg tudjuk oldani ha kell, vagy csinálunk egy FTP tárhelyet esetleg...
-
' Tzs ,
senior tag
válasz
Antonius1978 #37380 üzenetére
-
' Tzs ,
senior tag
válasz
Antonius1978 #37378 üzenetére
Ja hát ráment pár órám hogy visszaállítsam
... Örülök. Majd felteszem a végleges helyére ha eldöntöttem hova költöztetem az oldalt...
-
' Tzs ,
senior tag
válasz
Antonius1978 #37371 üzenetére
Kissé eltűntem az utóbbi időkben, multiplayer szerverekkel dolgozunk erősen
Antonius: örülök, hogy hiányolod az oldalam, ezek szerint van értelme életben tartani még.
A domaint nem hosszabbítottam meg, így elérhetetlenné vált, meg vannak a szolgáltatómmal is problémák, de az oldal megvan még igyekszem mielőbb feltölteni újból. Eredetileg egy nagy fórumot szerettem volna a blog helyett, de csak magamnak nem akarom beállítani, csak ha van igény rá, például ezen vagy más közösségnél.
Feltöltöttem gyorsan a linkeket, az oldalak visszaállításához még szükségem van némi időre[link] remélem megtalálod amit keresel
-
Dhampir
félisten
válasz
Antonius1978 #37371 üzenetére
Talán shield fórumtárs stalkermods oldalán a Letöltések között, "COP - AMK 2.0 Devolution" és a Google linken? (Úgy vettem észre, hogy a Mega elérhetőség üres mappákat rejt, de azért ellenőrizd.)
shield fórumtárs másik címen lévő stalkermods honlapjának elérhetősége: stalkermods
Ez pedig a harmadik címen talélható elérhetőség: shieldstalker
-
PeL
addikt
válasz
Antonius1978 #37356 üzenetére
Sem a GAMMA-t sem az Escape from Pripyat-ot nem tudod letölteni Moddb-ről. Saját Discord szervere van mindkettőnek. Csak az alapjukat, az Anomaly-t tudod onnan leszedni.
https://discord.gg/stalker-gamma <-- GAMMA modpack
https://discord.gg/efp <-- Escape from Pripyat modpackFellépsz és minden le van ott írva, mit honnan kell leszedni, meg hogyan kell telepíteni. Némi angol tudás nem árt ha van. Nem bonyolult egyébként, legalábbis ami az EFP-t illeti.
-
PeL
addikt
válasz
Antonius1978 #37353 üzenetére
Én csak az Escape from Pripyat-ról tudok nyilatkozni, ezzel játszok épp. Fentebb már írtam róla pár mondatot. De még mindig azt mondom, hogy jelenleg nálam ez az ultimate stalker élmény. Szó szerint él a Zóna, folyamatosan történnek benne az események, itt aztán tényleg nincs olyan hogy A-ból B-be haladás során nem találkozol senkivel vagy semmivel. Olyan plusz dolgok vannak benne, amiktől garantáltan akár több száz órára le tud kötni. Kellően nehéz is azt tegyük hozzá, az ellenfél stalkerek elég jól lőnek, és kezdő cuccokban 1-2 találat elég hogy kifeküdjön a játékos. Eszméletlen sok cucc van, ezer féle fegyver, hozzájuk ezer féle lőszer, armor, crafting item, mert még crafting is van, lehet venni idővel saját crafting asztalt amivel akár saját magadnak állíthatod elő a dolgokat, így nem kell sok pénzért megvenni majd őket. Ezen kívül rengeteg apróság, amik hozzátesznek a gameplayhez.
Egyébként a GAMMA és az Escape from Pripyat alapjai ugyanazok, előbbinél pl. nem lehet fegyvereket venni a tradertől, hanem mindent neked kell megszerezned, majd azokat használhatóvá tenni. Survival-osabb elméletileg.
Azóta már 1x - 2x crashelt nálam, teljesen random. De mondhatni ezek már megszokott dolgok modolt stalkernél, sajnos hiába bővítették 64-bitesre a motort alatta, ugyanúgy egy magot használ csak a játék aktívan. Ettől függetlenül nálam teljesen jól fut fps ügyileg, és baromi jól is néz ki.
-
Timstrike
tag
válasz
Antonius1978 #37350 üzenetére
Itt a nem Megás Pain of the Past magyarítás [link]
-
Laris2
senior tag
válasz
Antonius1978 #37348 üzenetére
Ha nincs MEGA fiókod, akkor nem engedi letölteni.
-
Laris2
senior tag
válasz
Antonius1978 #37346 üzenetére
Egy rövid CoP mod. Működik a letöltés, most ellenőriztem.
-
Laris2
senior tag
válasz
Antonius1978 #37344 üzenetére
A SoC összefoglalóban működik. a Pain of the Past
-
PeL
addikt
válasz
Antonius1978 #37336 üzenetére
Escape from Pripyat 4.0-ban pont ezek (is) vannak. Van benne freeplay mód is, ahol nincs story, csak kiválasztod a kezdő cuccokat és szabadon jössz mész amerre akarsz. Story módban is teljesen opcionális a sztori egyébként, anélkül is játszhatsz hogy egyáltalán elkezded a történethez kapcsolódó küldiket. Tonnányi beállítás van a modpackban, MCM menüből gyakorlatilag minden apró aspektusa menüből állítható a játéknak, kezdve attól hogy mennyi ellenfél legyen, mennyi cuccot találj, milyen árak legyenek az árusoknál. Nekem az egyetlen gondom vele hogy nem csak te vagy erős benne, hanem az ellenfelek is elég könnyen elraknak befőttnek, legalábbis eleinte biztosan, meg 1-2 aspektus tényleg bonyolult benne kicsit, pl. hogy a fegyvereknek külön kell figyelni és karbantartani az alkatrészei állapotát is. Viszont a 320 modjával amit a játékra rak, vitathatatlanul az egyik legjobb, legdurvább, legösszetettebb, legrészletesebb élményt adja. Technikailag és grafikailag is úgy felturbózza a játékot, hogy elképesztő. 15 éves a játék és leesik az állam attól hogy miket tudnak kihozni belőle a modok. Szinte teljes mértékben megfelel a mai követelményeknek is. És hogy mindez teljesen ingyen van, úgy hogy még az alapjátékok sem kellenek hozzá, szintén hatalmas dolog.
-
Dhampir
félisten
válasz
Antonius1978 #37334 üzenetére
Szerintem sem a nehezítésektől lesz jobb egy játék, a Zóna egyébként is halálos csapdákat rejt. Egy kafa sztori izgalmas küldetésekkel megspékelve katarzisba röpítheti a játékost.
-
Laris2
senior tag
válasz
Antonius1978 #37332 üzenetére
Szia, vannak új modok, de nem egyszerűek. Pl a Reborn trilógia, az NLC 7 LIGHT-EVOLUTION, ennek jelenleg a tesztelése folyik. Készül az NS 2016 (kb 60%) Valamint a Secret Trails 2 (OGSR motoron) Ennél sikeresen átintegráltam a szöveget némi módosítással az AMK ST2-ből, de még a tesztelése sem kezdődött el. Szétnézhetsz a SoC topikban is.
(Az a helyzet, hogy fordítgatni jobban szeretek már, mint játszani, talán az angol miatt. És ha valamit lefordítok, sem kedvem, sem türelmem nincs már végig olvasni az egészet. Elég hülyén hangzik, de ez van) -
Dhampir
félisten
válasz
Antonius1978 #37199 üzenetére
Igen, az angol nyelvű és az alapjátékra kell rátenni.
-
Dhampir
félisten
válasz
Antonius1978 #37184 üzenetére
Eszerint az English all in one verzióhoz nem kell a fix, hanem csak az orosz alaphoz?
-
Zsoxx
senior tag
válasz
Antonius1978 #37184 üzenetére
Az X8-ba hogy lehet lemenni? Valami belépőkártyát kér.
-
Zsoxx
senior tag
válasz
Antonius1978 #37180 üzenetére
Mit csinál a mosodás szkript? Ott nincs senki, az ajtók is be voltak ragadva. Úgy kellett gránáttal kinyitnom, hogy bejussak aludni.
-
Dhampir
félisten
válasz
Antonius1978 #37180 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Zsoxx
senior tag
válasz
Antonius1978 #37174 üzenetére
A CoP indításakor megjelenő logók alapján gondolom, hogy ATi-ra és AMD-re van optimalizálva. Nekem Geforce RTX VGA és Intel proci van, szóval ez is okozhat problémát.
-
Zsoxx
senior tag
válasz
Antonius1978 #37169 üzenetére
ATi kártyával és AMD procival tolod?
-
Zsoxx
senior tag
válasz
Antonius1978 #37169 üzenetére
Lehet, hogy megvan a hiba oka?
https://tzsweb.hu/site/stalker/Mods/twinp/mod.html"Kezdeném az egyik legfontosabbal: csak eredeti játékkal legyen játszva, mert előfordulhat az, hogy nem eredeti esetén az underground-nál megmakacsolja magát a játék."
"Fontosnak tartom még megemlíteni azt is, amennyiben DX10-ben, vagy DX11-ben játszunk és elérjük az Underground-ot, ott kénytelenek leszünk DX9-re visszavenni a grafikát, különben nem fogunk továbbjutni összeomlik a pálya végén a játék). Ismert hiba, sajnos nincs rá javítás."
-
Zsoxx
senior tag
válasz
Antonius1978 #37167 üzenetére
Mert a Wind of Time csak így indult el, és mivel volt ezen egy CoP telepítés emiatt, egyszerűbb volt ezt használni egy másik modhoz is. A STALKER modokra jellemző gyakori fagyások miatti hideg reset sem tesz jót a rendszernek egyébként. Virtuális gépnél ez nem probléma.
-
Zsoxx
senior tag
válasz
Antonius1978 #37163 üzenetére
A játékot VMware Workstation Player alatt létrehozott virtuális Win7 alatt futtatom. Ennek saját VGA drivere van, más nem is megy fel a rendszerre. A C++ meg .NET framework cuccokat megnézem, köszi.
-
Zsoxx
senior tag
válasz
Antonius1978 #37160 üzenetére
Már voltam bent a nagy kör alakú teremben, csak azt a nagy szörnyet nem bírtam megölni és visszamentem lőszerért. Amúgy dokumentumokat, amit a gyár melletti pasas kért, egyáltalán nem találtam.
Nem tudom, mit lehetne még csinálni, hogy működjön. -
Csimba Wamba
újonc
válasz
Antonius1978 #37095 üzenetére
Igen, az meg van. Írtam is.
De abban csal kétféle távcsövet találok, és én másmilyet keresek. : -) -
shield
Topikgazda
válasz
Antonius1978 #37063 üzenetére
Néhány részt megnéztem a végigjátszásából, el lehet lenni vele egyideig. Nem értem miért kell elcseszni a jól megszokott adás-vétel panelt.
-
SaGa59
őstag
válasz
Antonius1978 #37035 üzenetére
Én, szívem szerint egyben adatnám ki, mert ugyan hosszú, de nem annyira, hogy két egész könyv kijöjjön belőle. A Lánc rész kifejezetten rövid, egy kisregénynél ugyan hosszabb, de egy „egész” regénynél rövidebb. A Végzet már kitesz egy kisebb méretű regényt. Azon dolgozom, ha ketté is bontaná a kiadó, a két rész megjelenése között ne legyen fél év. De ezek nem az én döntésemen múlnak, csak javaslatokat tudok tenni rá.
-
SaGa59
őstag
válasz
Antonius1978 #37033 üzenetére
Az „egybekötött” szónak kettős oka van. Maga az orosz cím, Szvjazannije Zonoj, valami olyasmit jelent, hogy a Zóna által összekapcsolva. Elég sokat agyaltam rajta, mi legyen belőle. Aztán leesett: Amit Isten egybe kötött, ember szét ne válassza. Ez az egyházi esküvőkön elhangzó mondat. A Kiket a Zóna egybekötött… végén a három pont miatt bárki azt képzel mögé, amit csak akar.
A másik ok, hogy a Végzet Lánca is elválaszthatatlanul egybe, eggyé (gyakorlatilag egymás egészségéből táplálkonak, mikor egyikük megsérül) köti a két hordozót. Ez jóval több, mint a szimpla összehozás vagy összekötés.
A többi regénynek megvolt a maga megfelelő címe, csak le kellett fordítani. A Szvjazannije Zonoj 2 nekem azért nem tetszik, mert közben volt négy másik regény is és ezek egyűtt adják a sorozatot, azokról szólnak, akiket a Zóna összekapcsolt egymással. Az utolsó részben mindenki megjelenik, aki még él a többi részek szereplői közül, sőt néhány olyan is, aki már nem él, mint azt a sorozatban megszokhattuk.
Egyébként az utolsó rész oroszul két kötetben jött ki, az első címe Lánc a másodiké Végzet, a közös címük a Szvjazannije Zonoj 2 -
SaGa59
őstag
válasz
Antonius1978 #37027 üzenetére
#37027 Antonius1978: Igen, most a Kiket a Zóna egybekötött… széria utolsó, igencsak hosszú regényét fordítom. A címe oroszul Kiket a Zóna egybekötött 2, magyarul még nem tudom, de gyanítom, mást fogok javasolni. A hossza miatt jó lesz, ha elkészülök vele a nyár végére.
#37028 Yutani: Közben még csinálom a következő rész (A Minótaurosz Projekt) utómunkálatait is, a fordítása kész, a szerkeszővel közösen pofozzuk a végleges, kiadásra kész állapotra, elvben a már megszokott február, március a tervezett időpont.
Hangulatilag ez a rész nálam versenyben van az első helyért a sorozaton belül, pedig a nyitó regény is nagyot üt. Orosz nyelvterületen az a legnagyobb sikerű S.T.A.L.K.E.R. történet. Még úgy is nagyon jó, hogy kb a fele a Zónán kívül játszódik. Azok fogják szeretni, akik kedvelik, ha a szereplőkről tudni lehet, mit miért tesznek és miért pont úgy, ahogy.Ja: a Végzet Lánca sajnos elszenvedett három nyomdai/tördelési hibát, elnézést érte, ha lesz utánnyomás abban már nem lesz benne, illetve az e-könyv verzióban javítják:
A 174. oldalon a harmadik sorban sikerült összevonni két bekezdést és kihagyni egy mondatot. A helyes szöveg:
– Ezek kik voltak?
– Afféle helyi vicces fiúk. Az Anyaföld védelmezőinek mondják magukat…A 184. oldalon hiányzik két szó:
Párduc fel akarta kapni a fegyverét, de egy méretes fadarab vágódott a holmijaik közé, belepréselve azokat a nedves földbe.A 304. oldalon, a második bekezdésben kétszer szerepel az „akkor is”, természetesen egy elég belőle, a „mellé nőt fa” pedig két tével nőtt mellé, ahogy illik.
Egy jó szemű olvasó kiszúrta ezeket és jelezte nekem. Annyira komolyan veszi, hogy még az erdeti orosz szöveget is megszerezte az első két hiba miatt, hogy mi lehet ott valójában. Mondjuk azt ő nem tudta, hogy az én forrásom és az oroszul megjelent verzió nem egészen azonos, a magyar változat a sorozat három utolsó részénél kicsit hosszabb, mert a szerzők kibővítették és azt küldték el nekem. Roman Kulikovval egész jól összebarátkoztunk közben. A moly.hu oldalon megjelent olvasói vélemények alapján úgy döntött, a magyar olvasók megérdemelnek némi többlet olvasnivalót. Nem sok a különbség, a negyedik-ötödik részben néhány bekezdést adtak hozzá illetve, mivel volt ahol jeleztem, hogy szerintem nem stimmel valami, közösen pontosítottuk a kérdéses részleteket, az utolsó részbe pedig pár oldalnyit betoldott pluszban. Őszintén szólva még össze sem vetettem a korábbi változattal, hogy pontosan hol és mit. Szerintem nem is fontos, a lényeg, hogy a nekünk szánt változat a magyar fordítás alapja.
-
Sensut
őstag
válasz
Antonius1978 #37017 üzenetére
A Chernobylite egyáltalán nem hasonlít a Stalkerre aki arra számít, az csalódni fog. A Falloutból is inkább a 4-esre üt a bázis épités miatt, de mérföld kövekkel marad el a tartalom szempontjából. Nekem kereken 24 valós órába telt befejezni a Chernobyliteot, a Fallout 4-et viszon 2 év után se, mert még mindig fedezek fel benne rejtett újdonságokat, ahányszor csak elindítom. A Metro széria..., nos egyezünk meg, azon kívül hogy orosz, semmiben sem hasonlítható a Stalkerekhez, vagy a Falloutokhoz. Én inkább a Doommal hoznám rokonságba, csak egy halvány történettel megfejelve ami tulajdonképpen a játék erőssége is egyben. Ennyi. Egy egyszer játszandó játék, ami első játszásra kimaxolja magát. Viszont a Chernobylite motorja nagyon közel jár a Stalker 2 motorjához úgyhogy lehet vele tesztelgetni a vasat.
-
Dhampir
félisten
válasz
Antonius1978 #37014 üzenetére
A Chernobylite játékot már próbáltad?
-
rétisün
veterán
válasz
Antonius1978 #37012 üzenetére
az első 2 Falloutot anno végigjátszottam, hatalmas kedvenc volt (a 2. introja a akkorát 'ütött', amikor először láttam, hogy azóta se tetszett intro annyira) aztán a 3.-al már elmúlt a lelkeksedés, elragadott a Zóna
-
Dhampir
félisten
válasz
Antonius1978 #36998 üzenetére
A Sobri című filmsorozat zenéje is elég jó.
(#36997) ' Tzs ,
(#36999) kekeeci
-
válasz
Antonius1978 #36990 üzenetére
Én mostanában a Left 4 Dead 2-vel multizok 1-1 órát 1-2-3 naponta, közben olvasom a legújabb Stalker könyvet. Ez utóbbiban jó a sztori, csak nem emlékszem a korábbi könyvekből a szereplőkre, ami összeköti a történeteket.
-
Dhampir
félisten
válasz
Antonius1978 #36992 üzenetére
Lehet, hogy ez is tetszeni fog neked, de már nem idevaló téma:
-
Dhampir
félisten
válasz
Antonius1978 #36990 üzenetére
Szia!
Köszönjük szépen az érdeklődést.
Örülök, hogy ismét idehuppantál a fórumlátogató sztalkerek virtuális tábortüze mellé.
Nosza, várj még egy kicsit, előbb megkotrom a parazsat...
Így ni, hadd lobbanjon fel ismét a mohó láng, melynek ijedten ide-oda csapdosó sárga-rőt fénye remélhetőleg elijeszti a közelben ólálkodó vérszomjas lényeket.
Ejnye, de kojtol ez a máglya... A szétterjedő füstfelhő ólmos ködként lepi el a körben guggoló felzavart és rögvest táncot ropni kezdő, árnyékoktól vibráló bokrokat, amelyek rendhagyóan burjánzó növekedésének neszezése elvegyül a nyugtalan éj teremtményeinek közelben matató kaparászásával.
Legutóbbi látogatásod óta egyre inkább hala(n)dó sztalkerek lettünk, ám bízunk benne, hogy még sokáig cserkelhetünk együtt a kiismerhetetlen Zóna kusza, titkos ösvényein.
Valóban léteznek jó sorozatok is. A minap épp egy jó sorozat az AK-47-essel űzött el sikeresen egy váratlanul felbukkanó és feldühödött mutánsfalkát, amely addigra már több sátrat megtiport és egyúttal az ütött-kopott kondérban rotyogó zsíros löttytől is megmentette a jobb ételre érdemes bajtársakat.
Úgy tűnik, hogy a nagy hatósugarú biztonsági jelzőberendezések és az elsődleges védelmi rendszer zavartalanul üzemel, úgyhogy találkozásunk örömére rágyújthatunk még egy régi nótára is, ha már kellőképpen átmelegített a csorba fémbögréből kortyintott forrón gőzölgő csáj.
-
' Tzs ,
senior tag
válasz
Antonius1978 #36871 üzenetére
Szia! Az ötlet nem rossz, kivitelezhetőnek tartom. Amúgy a legtöbb Yandex-es linket leszedtem anno és a TzsWeb topicjaiban az általam feltöltött helyen is elérhető.
(Első körben össze kéne gyűjteni melyik az a link ami már nem elérhető a Yandex-ről, kiírni ide és akinek megvan feltöltheti, vagy küldje el nekem e-mailben és teszem fel máris a megfelelő topicba.)
Van ötletem a tárolásra, de ahhoz szükség lenne támogatásra nekem isTehát lehetne mondjuk olyan, hogy készítek egy aldomaint tzsweb.hu/stalker (szerk: közben jött az ötlet, hogy veszek egy stalker.hu-t ha elérhető még esetleg
) ahová betenném a régi fórumomat [link] (ha van rá igény) plusz feltölteném a fájlokat, link készítés stb. Az működőképes lehet, hogy közösségi támogatással (a ti segítségetekkel) kibővítem a TzsWeb tárhely szolgáltatását aminek van egy éves díja, amit össze lehetne dobni. Van némi szabad kapacitásom jelenleg, de az 'összes játék, mod és mások modjai' elég terjedelmesek, mindenképp tárhely bővítésre van szükség hozzá. Ha ti tagok láttok ebben fantáziát, jelezzétek itt nekem és megnézem a tárhely csomagokat, amik alapján mondok egy árat itt és mehet a támogatás
A másik dologhoz. Mindenképp javaslom a FB-os Stalker közösségekkel való összekapcsolódást, ugyanis ott is vannak sokan, volt akit sikerült átcsalnom ide onnan
Illetve ott is reklámozom alkalmanként ezt a közösséget is. Hátha találunk ott moddert, vagy valakit aki a segítségedre lehet. Az új topic nyitásban tudok segíteni akár a régi fórumomon (fentebb a link) vagy intézünk felhívást az oldal hasábjain, majd eldöntöd
-
Antonius1978
addikt
válasz
Antonius1978 #36524 üzenetére
Megneztem a cimet ujra, es ez a Prologue, azaz elozetes mod ezek szerint...
-
sklopp
őstag
válasz
Antonius1978 #36516 üzenetére
Nagyjából körbejárod az erdőt, meg a kapukon kívüli részeket, már ott is van valahol egy újabb csoport. Egyébként én is azt hittem, első menetre megvan a könyves pasas, emiatt mindig visszatöltöttem, végül nekiláttam folytatni, kis idő múlva meglett.
-
sklopp
őstag
válasz
Antonius1978 #36514 üzenetére
Az O-tudatosok mindig újra "termelődnek", hiába puffantasz le egy csoportot, rövid időn belül a híd körül vagy az erdőben egy másik területen megint ott terem újabb négy figura, és így ismétlődik. Hogy melyik csoportban lesz a docens a könyvvel, szerencse kérdése. Első alkalommal játszva rögtön meglett, most másodszorra legalább 8 vagy 10 csoportot kellett likvidálni, mire megkerült a fickó. Úgy látszik, ez a megoldás, kitartóan kell öldösni őket, míg egyszercsak megjelenik.
-
sklopp
őstag
válasz
Antonius1978 #36509 üzenetére
Kösz neked és Laris2 stalkernek is a segítséget, jelenleg én is itt tartok, már nem is tudom, hányszor nekifutottam ennek a könyves kereső feladatnak. Már az is felmerült bennem, hátha korábban kinyírtam a könyves fickót a játékban, ezért visszatöltöttem azt a részt, mikor a végzős diáknak Jupiterben a Hamukupac anomáliában kell éjfélkor keresni az artifaktot, ugyanis akkor időtöltés céljából kiirtottam a tudós bunker legénységét. A könyvkereső feladatnál meg van valami utalás a tudós bunkerre. De hiába játszottam végig újra ezt a jó hosszú részt, ugyanúgy nem jelenik meg a docens a könyvvel. Most ott tartok, teljes irtás után ismét spawnolódnak újabb O-Tudatosok, de mind csak közönséges katona.
Más, mikor először játszottam végig, a mágneses anomália leolvasása nekem sikeres volt némi próbálkozás után, viszont a zsákot nem sikerült akkor felvennem, utólag, segítség után tudtam meg, guggolásban kell kitoszogatni a zsákot az anomáliából. Van itt https://www.youtube.com/watch?v=zYyZp-TQrP0 egy végigjátszás, 13:22-től csinálja a fickó, talán sikerül kihüvelyeznetek a megoldását. -
Laris2
senior tag
válasz
Antonius1978 #36509 üzenetére
Arra emlékszem, hogy igyekeztem többször is, a leírás szerint megoldani, de nem sikerült. Az ott lévő hátizsák, egy későbbi feladat része. Valami nem stimmelhet azzal a feladattal.
-
Laris2
senior tag
válasz
Antonius1978 #36507 üzenetére
Ez főszál, mivel sokan kijátszották, így a spawn hiba teljesen kizárt. A könyv nélkül nem megy tovább a játék! Az még elképzelhető, hogy amikor kilőtted az utolsó ellenséget, akkor spawnolódik be a hullája, jól elrejtve valahol.
-
sklopp
őstag
válasz
Antonius1978 #36496 üzenetére
Szia! Ebben a hozzászólásodban említetted a spawnolási problémát, a fickó nem jelenik meg a könyvvel. Mostanában elővettem másodszor is a játékot, ugyanez a gondom vele. Első játszáskor nem volt ilyen. Sikerült megoldanod?
-
Csicska32
csendes tag
válasz
Antonius1978 #36493 üzenetére
elmentés müxik frankón, csak az épitkezésen az ucsó dögöt nem tudom megölni nem jelenik meg sehol csak piros csillag a térképen.
-
Csicska32
csendes tag
válasz
Antonius1978 #36490 üzenetére
Hiába beszélek vele, ahogy eltünik egyből ki irja hogy: nincs vizem és nem hagyhatom el a párhuzamos világot, és mennek fel a betük....
-
Dhampir
félisten
válasz
Antonius1978 #36317 üzenetére
Köszi szépen, ezt a művet eddig még nem ismertem.
A múltkoriban a játékkal való rövid ismerkedés után inkább megvettem az Európa Könyvkiadó által kiadott Metró - A trilógia "egybe kötetet".
Jó lenne a teljes Metró-univerzumot beszerezni, habár egyszerre nagyon sokba kerülne, ráadásul néhány kötet már hiánycikk is lett a kiadása óta. Azonban egyelőre elég lesz bőven a trilógia alapműveivel is megismerkedni, csak idő és egészség legyen meg hozzá.
Másik gond, hogy már nem nagyon szeretnék papír alapú könyveket "gyűjteni" helyhiány miatt sem, inkább csak olyanokat vennék meg a jövőben, ha megérem, amit eredeti fordításában a régi rendszerben nem kaphattunk meg, mint például Karl May könyveit, amely csak "az ifjúság számára átdolgozott kiadásban" jelenhetett meg.
-
Dhampir
félisten
válasz
Antonius1978 #36309 üzenetére
Nincs összehasonlítási alapom, de nem fikció.
(Mándoky Kongur István is dolgozott a könyvvel jegyzetek és kazak nevek és fogalmak hozzáadásával. Az ő nevének felbukkanása számomra bizalomkeltő a könyv egészére nézve is.)
-
Dhampir
félisten
válasz
Antonius1978 #36306 üzenetére
Köszönöm, hogy ilyen bőkezűen leírtad gondolataidat. Ha már a katonaság is szóba került, olvastam egy könyvet (jobban mondva két történetet tartalmazott), Momisuli Baurdzsán kazak származású író írta A Nagy család és Mögöttünk Moszkva címűeket. Szerintem nem volt rossz az a mű.
-
shield
Topikgazda
válasz
Antonius1978 #36215 üzenetére
Én úgy értelmezem, hogy ez a Тернистый Путь folytatása és ezután lesz folytatás.
[INNÉT] szedtem le a patch-el együtt. -
shield
Topikgazda
válasz
Antonius1978 #36204 üzenetére
Ahol olvastam, ott nem találtam említést 2. részről, csak ezeket találtam
S.T.A.L.K.E.R. Тернистый Путь és Обречённый на вечные муки. -
' Tzs ,
senior tag
válasz
Na ez érdekes!
-
Timstrike
tag
válasz
Sajnos nincs legalább angolosítása sem és oroszul meg nem tanultam az iskolába annyit,hogy most elboldoguljak.
Valami nincs rendben a vele mert alig tudtam uninstalálni.Ugyanis az uninstall parancsra kattintva az írja ki,hogy nincs hozzárendelve file (legalábbis nálam!) -
' Tzs ,
senior tag
válasz
Antonius1978 #36187 üzenetére
Jó lenne ez, de ahogy korábban írtam a magyarítással nem frankó valami. Ahonnan leszedted ott nem írnak a hozzászólások közt ilyenről? Nézd majd meg please!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Trollok komolyan
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- One mobilszolgáltatások
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- DELL T40 EMC Szerver
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest