-
Mobilarena
Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xFreex
aktív tag
válasz
shield #37785 üzenetére
Igen. PDA térkép nézetnél, ha TAB-ot nyomsz, akkor kapsz egy kis kör menüt, ahol éppen az egérmutató van, amiben 4 különböző jel közül választhatsz. Egyik pont egy ilyen kis láda akar lenni. A kör közepén pedig egy számlálót látsz amiben mutatja a felhasznált speciális jelölést a max 10-ből. Ezeket a jeleket is be lehet állítani iránytűn követendőnek, hogy könnyen megtaláld.
-
xFreex
aktív tag
válasz
Csokishurka #35373 üzenetére
Ami csak grafikailag emeli a játékot és megtartja az alapjáték hangulatát az az ABR mod szerintem.
-
xFreex
aktív tag
-
xFreex
aktív tag
válasz
Antonius1978 #34283 üzenetére
Én itt voltam végig szépen csendben. Viszont nem vagyok hajlandó reagálni bizonyos témákra.
-
xFreex
aktív tag
Már nem emlékszem hogyan csomagoltam össze, de vagy van még egy gamedata mappa az Enot gamedata mappában és akkor azt kell csak bemásolni a játék főkönyvtárába vagy ha már csak textures, configs, meshes stb mappák vannak az Enot gamedata mappában akkor az Enot gamedata mappát kell átnevezni sima gamedata mappára.
-
xFreex
aktív tag
(#30706) Dhampir és (#30707) tzs182
Nincs mit javítani részemről. Az úgy van ahogy Dodopek csinálta. Ott van a letöltési lehetőségek között.
Letöltések>>Direkt letöltési linkek Menüpont alatt.
Azért köszönöm a gondoskodást
-
xFreex
aktív tag
-
xFreex
aktív tag
válasz
Dhampir #30181 üzenetére
1986. április 26
Szerintem ezt te is tudod, csak nem erre gondoltál.Nincs olyan messze az évforduló.
-
xFreex
aktív tag
válasz
McTuja #30107 üzenetére
Póbáld meg leszedni ezt. Ez a teljes Enot patchelt, magyarított változat, + némi kis finomítással tőlem.
-
xFreex
aktív tag
-
xFreex
aktív tag
válasz
Antonius1978 #30089 üzenetére
A módok többségében hasrapacsi....
-
xFreex
aktív tag
válasz
shield #29931 üzenetére
Ha igen akkor este leszedem és pontos instrukciókat tudok majd adni, csak a fegyvereket kell majd megnevezned. Remélem él a torrentje.
Ha fegyverek tulajdonságait akarod módosítani akkor többnyire elég a fegyver ltx -ét piszkálni. Max az áraknál kell átmenni másik fájlokba is, mert a kereskedők az tárgynál meghatározott árból számolnak. Szoroznak osztanak, hogy nekik jó legyen.
Most látom SGM alapja van. Akkor nem biztos, hogy csak a fegyver fájlban kell majd nézelődni.
(#29932) hubai1979 Ha csak alap területeket tartalmaz akkor lehet hogy elég lenne neki egy Absolute Nature Ha szerencséd van nem akad ki és csak az épületek és tárgyak maradnának fehéren, meg az eső helyett maradna havazás.
-
xFreex
aktív tag
válasz
Antonius1978 #29896 üzenetére
És akkor szerinted a könnyű fém sisakot hogyan teszem majd be a dinamikus sisakkal együtt
??? Be lehetne tenni, de nem fogom. Fallout-ban tetszik és jól néz ki, de a stalker világba szerintem nem illik ez a sisak.
-
xFreex
aktív tag
válasz
Antonius1978 #29894 üzenetére
-
-
xFreex
aktív tag
válasz
Dhampir #29694 üzenetére
Nem. Alapjátékban nincs 3. szerszámkészlet Pripjatyban, csak a 2 kalibráló.
Az Egy Lövés küldetést pedig csak akkor kapod meg, ha még az X8-as labor előtt beszélsz Garikkal. Ő mondja majd, hogy a zsoldosok forralnak valami. Utána beszélsz a katonákkal és ők adják a küldit.
-
xFreex
aktív tag
-
xFreex
aktív tag
válasz
morbias2 #29569 üzenetére
Ha arra a hatásra gondolsz ami olyan mint a vodka fogyasztásakor jelentkező impolygás és homályos látás, akkor az azért van, mert a készítők a gyógyszerek hatásához adtak alkoholfogyasztás hatást is.
A gamedata\configs\misc mappából kellene nekem az items.ltx és a gamedata\configs\misc\items mappából az sgm_items.ltx fájl. Töltsd fel őket valahova és linkeld. A gyógyszerekből és ételekből kiszedem a hatást és visszaküldöm őket.
-
xFreex
aktív tag
-
xFreex
aktív tag
válasz
hubai1979 #29441 üzenetére
Annyira nem piszkáltam. Csak a patch van rajta meg némi apró javítás +1 új fegyvert tettem bele meg magyarítást. Ja és a hud-os dolgot a patchből. Valamennyire javítottam az ikonok és a fejlesztőképek minőségén.
Zenéket nem bántottam. Ha lesz géped és kedved akkor keress majd meg és cserélhetek pár zenét neked.
-
xFreex
aktív tag
válasz
shield #29400 üzenetére
Mire szeretnéd használni? Mit szeretnél szerkeszteni?
Paintnet Ne kérdezd hogy működik, mert nem használtam soha, csak tudom hogy kezeli a dds-t.
DDS Converter Ezt használtam sokáig PS előtt. DDS-t tudsz vele konvertáni több féle formátumba pl akár olyan formátumba is amit sima paint is használ (jpeg, png).
-
xFreex
aktív tag
válasz
hanS20 #29376 üzenetére
Elsőnek az tudom ajánlani, ha még nem tetted meg, hogy jupiter területén tölts el pár napot a játékban. Csinálj küldiket, aludj, gyűjts képződményeket vagy valami. Utána térj vissza Zatonba. Ha még mindig ott fetreng az ipse akkor lehet, hogy nem lehet "kikerülni"
Másodiknak, ha ott fetreng az npc akkor nem tudom elég-e a fél perc arra hogy olyan messzire fuss tőle amilyen messzire csak lehet. Lehet, hogy elég távolra jutnál tőle és a megjelenített téren kívül lenne amikor feldobja a bakancsot...
Harmadiknak ha nem lehet kikerülni akkor csinálj nekem egy képet az npc-ről.
Nem akarlak egyből modellcserére vinni, mert a mentés tartalmaz bizonyos paramétereket, és előfordulhat hogy az új modellel meg a mentésnek lenne baja...
-
xFreex
aktív tag
válasz
hanS20 #29351 üzenetére
Bocs, most meg én nem voltam egy ideig net közelben.
Ez akkor jelenkezik, ha egy npc olyan sebesülést kap amit nem tud animálni, mert másik módból/játékból van a modell. PL Clear Sky modellekkel előfordul CoP-ban.
Kaptam már én is hasonlót. Amikor mocsárban a templomnál az egyik banditát lőttem le. Javítása nincs.
Egy megoldás volt, hogy nem én lőttem le az ipsét. Ott persze többen támadtuk a területet. Ne tudom nálad mi a helyzet. -
xFreex
aktív tag
válasz
hanS20 #29309 üzenetére
Mert idővel egyre több szajrét pakolsz a tárolókba, meg a rangod is növekszik közben ami növeli valamennyire a mutánsok spawnolását is, + ott vannak még a küldetések scripjei is.
Gondolom többnyire out of memory hibaüzetet van a logban.
Nálam is ez volt többnyire a helyzet... Főleg napkeltekor, meg napnyugtakor.
-
xFreex
aktív tag
válasz
Riot Gin #29303 üzenetére
Nem mondtam, hogy úgy kell csinálni, csak ajánlottam egy alternatívát.
Szándékosan nem is írtam le a pontos menetet.
Arsenal Overhaul 3 ? Amennyire én ismerem (videók, képek) a lehető leg ralisztikusabban ábrázolja a fegyvereket. Tehát a fegyverek többsége jobbra szórja a hüvelyeket benne...
-
xFreex
aktív tag
válasz
Riot Gin #29301 üzenetére
Szerintem a "( Mivel a hüvely kivetés BAL oldal felé van beállítva.)" problámát egyszerübb orvosolni, mint az egész modellt cserélni animációval, ltx-el meg hangokkal együtt.
Van olyan fegyver a játékban aminek a hüvelyeket jobbra szórja? Lehetőleg ne sörétes, vagy pisztoly legyen. Jó lenne, ha lenne 5.56-os kaliberből.
Ha nincs akkor egy másik módból kell áthozni 2-3 fájlt +1-et szerkeszteni. -
xFreex
aktív tag
válasz
Riot Gin #29294 üzenetére
Keresd meg az outfit.ltx-et. gamedata/cofigs/misc mappában alapból. Mivel, ha jól emlékszem SGM alapu a mod lehet hogy egy mappával beljebb lesz egy sgm_outfit.ltx ami tartalmazza a Clear Sky exo paramétereit.
A lényeg, hogy akár sima stalker ruciban is lehetsz. Akkor a korábban emlitett outfit.ltx-et megnyitod.
Megkeresed benne a következö sort:[stalker_outfit]: outfit_base
Van egz plusz szóköz a : után, mert különben vigyort látsz a fórumban.
Itt kezdödik a stalker ruha leírása. Picivel lejjebb megtalálod a power_loss kezdetü sort.
Na ez a lá a power_loss sor alá beilleszted a következö két sort:additional_inventory_weight = 1000
additional_inventory_weight2 = 1000új játék után a stalker ruci +1000 kilót tud cipelni.
-
xFreex
aktív tag
válasz
Lui Puttony #29288 üzenetére
Ajándék lónak ne nézd a szagát.. izé fogát. Ingyé modellnek meg semmiét. Tetszik és kész...
-
xFreex
aktív tag
-
xFreex
aktív tag
válasz
morbias2 #29194 üzenetére
Van hozzá valami Gun addon nevezetü, de nem azokat a fegyvereket adja, mint Enot. Dodopek csinált nemrég egy full modot SGM 2.2-vel. Az tartalmazza is az említett kieget.
Enot mivel dobott ki? Megvan még a log fájl hozzá?
-
xFreex
aktív tag
Lényegében a következőt kellene beilleszteni a w_ak74u.ltx fájl végébe:
[wpn_m134]:wpn_ak74u
$spawn = "weapons\wpn_m134"cost = 3200
Utána mented a fájlt berakod a helyére (gamedata/configs/weapons) és indítod a játékot.
-
xFreex
aktív tag
válasz
Awacs111 #29062 üzenetére
Alapjátéknál nincs wpn_m134. Ez tuti. De hivatkozás sincs rá. Szóval ott valami nem kerek.
Ha nincs fent mód akkor nem is tudod törölni. Max kamu móddal lehetne csinálni egy wpn_m134. Akkor nem akadna ki rá.
Ahhoz viszont kellene egy gyári fegyverfájl. Mindegy, hogy melyik. Mondjuk a w_ak74u.ltx tökéletesen megfelelne. Nálam viszont most semmi gyári nincs. Esetleg holnapra tudok csinálni egyet. -
xFreex
aktív tag
clear sky ogsm 1.8
Viszont nem magyar. Müxik magyarral is, csak + kalendárium nem lesz olvasható.
-
xFreex
aktív tag
válasz
Antonius1978 #28880 üzenetére
1600x nagyitásban bármelyik pixelt kijelölöm. Ha kell x-y koordináta alapján is.
-
xFreex
aktív tag
válasz
Antonius1978 #28845 üzenetére
Majd a 20. ilyen picit izé.. sötétebb, meg világosabb után megtudja.
-
xFreex
aktív tag
válasz
op.erik #28840 üzenetére
gamedata/configs/mp mappában az mp_ranks.ltx megnyit és rákeres a következöre: wpn_ak74_sk2
ha jól sejtem nem talál semmit. A kétkezes fegyverekhez pl az mp_wpn_ak74 után illeszd be a kövjit vesszö után mp_wpn_ak74_sk2
Utána kicsit lejjebb megint az avaivable items résznél a rank 0 után.
Bocs ha nem pontos, de céges gépen vagyok és fejböl ennyire telik.
-
xFreex
aktív tag
válasz
prodata2 #28830 üzenetére
Nyugalom. én sem vagyok otthonos a 3D-s modelleknél. Magam is csak kókányolok.
3D modell MS-ben be van töltve. Mellette fut PS amiben meg van nyitva a modell böre és persze egyböl mentve van TGA-ba 32 bit-be. Módosítom a bört, mentem megint TGA-ba, (dds-be csak akkor mentem újra, ha már rá merem fogni, hogy olyan amilyennek szeretném) MS-ben újra rárakom a bört a modellre és meglátom milyen. Aztán kezdödik elölröl. PS, ment, MS, bört ráhúz, fej csavargat, me` má megint nem olyan lett mint képzeltem.....stb stb stb
Az egészben a legjobb, amikor azt mondod, hogy na ez így már jó... Ment DDS-be... átküld Antonius1978-nak.... ö megnézi és azt mondja, hogy nem lehetne-e még egy picit sárgább, még egy kicsit világosabb, még egy picit ilyen, olyan, amolyan..... -
xFreex
aktív tag
válasz
prodata2 #28828 üzenetére
Kell majd hozzá Milkshape 3d 1.5.84, meg a hozzá való X-Ray plugin. Utána meg tudod majd vele nézni a stalker-os ogf állományokat.
A lényeg, hogy photoshpban a dds elsö megnyitása után már ne dds-be hanem TGA-ba mentsd vissza mert minden dds mentés konvertálás is és az meg adatvesztéssel jár. Adott esetben x terület olyan pixelromlást kap, hogy kezdhetnéd elölröl.
MS-ben meg rá lehet húzni a TGA formátumot is a modellre. A többit Antonius1978 elmondja.
-
xFreex
aktív tag
válasz
Antonius1978 #28826 üzenetére
Akkor légszi MS 3D-t is prezentáld. Tudod. TGA meg stb.
Add hozzá a modellt és meg tudja nézni miröl is van szó...
-
xFreex
aktív tag
válasz
Antonius1978 #28813 üzenetére
Értem én, hogy rólam van szó, de akkor legalább mindig egyformán irnád. Hagy el az X-et mindig és kész.
-
xFreex
aktív tag
válasz
Antonius1978 #28804 üzenetére
Há` mondom én. Elöször dupla mennyiség, másodszor meg semmi.
Ma eddig az átlag hozza a kívánt mennyiséget. -
xFreex
aktív tag
válasz
Awacs111 #28716 üzenetére
"áthúzott kutyafej" ????
Kutyafej biztos hogy nincs, max kutyákon.
Vagy vércsepp lesz és akkor vérzel, vagy ami valószínübb (jobban hasonlít kutyafejre), az agy, tehát pszi sugárzás ér.
Ha tudsz mutatni képet akkor megmondom pontosan mi az, de ha tudsz angolul akkor itt nézd meg.
-
xFreex
aktív tag
válasz
Awacs111 #28686 üzenetére
Nincs harag. Valahol el kell kezdeni a módok használatát.
Kibontod a cop.rar fájlt az asztalra. Létre fog hozni egy cop nevü mappát. Ezt a cop mappát megnyitod és találsz benne egy gamedata mappát és egy fsgame.ltx fájlt. Ezeket kijelölöd és jobbegér másolás. Ezután megkeresed a Call of Pripyat telepítésének helyét. (alap: c/programfiles/bitcomposergames/stalker call of pripyat) Ebbe a cal of pripyat mappába bemásolod a 2 fájlt. Elviekben az fsgame.ltx miatt megkérdi hogy felülirja-e a létezőt. Nyomsz neki egy igent és indithatod a játékot.
-
xFreex
aktív tag
válasz
Riot Gin #28471 üzenetére
Ez a sisakos dolog nem újkeletü dolog. A CoP a kezdetek óta ilyen. Az animációkban (pl megvizsgálsz egy helikopter, vagy lemész az alagútba Pripyat felé) a karakternek nincs sisak a fején. Sajnos a motor nem olyan feljlett, meg a készítők is kicsit lusták voltak és az őrnagyúr csak a ruhák modelljét kapta meg, hogy felismerhető legyen a feje mindig szabadon van, de ez csak látszat. Az olyan ruháknak amik mellett használhatsz sisakot, a sisak védelmi értéke hozzá adódik a védelmi szinthez. Az olyan ruháknál amiknél viszont alapból kizárt a sisak viselése, a ruha védelmi értékeinél a fej is védve van valamennyire (pl exonál 60 vagy 65 % a lövedék elleni védelem alapjátékban).
Erre a külső nézetes sisak hiányra dobták ki a móderek először a
Download Wear Your Goddamn Helmet Mod 1.1 módot. Igaz ez csak alapjátéknál oldja meg a problémát és minden ruhánál az alap fejvédő látszik. Egyszerüen egy másik modellt rendeltek a ruhához. Mindegy milyen fejvédőd van akkor az látszik ami a modellen van.Aztán később jött egy jóval komolyabb mód.
Dynamic helmets mod (orosz oldal) Na ez már jóval összetetteb. Itt már minden ruhánál olyan fejvédő jelenik meg amilyent éppen a karakter használ inventory szerint. Sajnos ez is alpjátékhoz készült csak és az esetleges új ruhákat amiknek van saját karaktermodelljük is már nem kezeli és nem is tudom hogyan lehetne bővíteni. Az biztos, hogy a modellezéshez és az SDK-hoz érteni kell.Hogy tiszta legyen. A karakter modellnek semmi köze a védettségi szinthez. A védettséget ltx fájlokban írják le (ha akarod sorolom melyikek, milyen összefüggésben). Ha akarom akkor egy Exo-s modellü ruha lövedék elleni védelme = 0. vagy éppen egy páncél nélküli bőrkabátos karakter védelmi értéke = 100.
Ami hiba lehet a módnál, hogy a páncélhoz eredetileg először lehetett viselni sisakot és pont ezért a ruhának nem adtak védettséget fejre, mert külön kezeli a lövedéknél a fej és test védettségét, így a sisak adta volna a fej védettségét. Később ezt a lehetőséget letiltották és nem lehet hozzá sisakot rakni inventoryban, de a védettséget nem változtatták. Tehát a fej védtelen maradt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest