Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Milyen okostelefont vegyek?
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Retro teló rajongók topicja
Gyűjtők telefonjai az összefoglalóban
RETRO beárazás topic (új)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zorzy4
addikt
válasz
Polarstar
üzenetére
Mármint a fórumtali érdekes? Nem egy volt már, hol jobban, hol rosszabbul sikerült.
"A dolog azért érdekes, mert ezekhez a "tárgyakhoz" érzelmi kötelékek kapcsolódnak a hang és kép miatt.Lényegesen erősebb a kötödés mint mondjuk egy faragott velencei tükörnél!
A technika itt rabol meg érzelmileg. Beleképzelünk és ráruházunk tényeket."
Ez így van. Egy egy telefonról az embernek, élete egy időszaka jut eszébe, főleg hogy a telefon mindig nála van, volt és erősen kötődött mindennapjaihoz. Átmentünk kissé szentimentálisba. -
A felvetés érdekes.
És egyben fura, hogy régi használati tárgyakat akarunk nézegetni...
A dolog azért érdekes, mert ezekhez a "tárgyakhoz" érzelmi kötelékek kapcsolódnak a hang és kép miatt.
Lényegesen erősebb a kötödés mint mondjuk egy faragott velencei tükörnél!
A technika itt rabol meg érzelmileg. Beleképzelünk és ráruházunk tényeket.
-
KSparrow
őstag
válasz
Gaborpecs
üzenetére
Bizony szép.
Egy fórumtalálkozót nem akartok? elkeveredett a kérdés..

-
Gaborpecs
csendes tag
válasz
Stylewars_kp
üzenetére
Ami tényleg új és nem kinai gagyi az 300-500 euro-ig mozog
-
Gaborpecs
csendes tag
válasz
Earl_Muttley
üzenetére
Németországban,itt élek, így egy kicsit könnyebb,itt még lehet ilyeneket találni.
A héten jön még 1 Új dobozos Nokia 8310 -
Gaborpecs
csendes tag
válasz
Earl_Muttley
üzenetére
nem volt olcsó,de ilyennel nem kell már sűrűn találkozni,ugyhogy nekem megérte.1995-ben gyártották az Ericssont,az S6 1996 ba vették 40 dm-ért,az alcatel 199 dm-volt
-
Gaborpecs
csendes tag
Jó reggelt mindenkinek.Ismét kicsit aktivizáltam magam

Pár újdonságom:Új dobozos Ericsson GH337,Alcetel one touch easy Új dobozos,Siemens S6 Új dobozos.
És még jönnek hasonló finomságok.
itt megnézhetö -
stufen2
aktív tag
Miért félnek lefotózni néhányan az akku alatti imei matricát? Ezt sose értettem.
Talán átrajzolom a sajátomat, gondolatban ellopom? -
KSparrow
őstag
válasz
stufen2
üzenetére
Nekem is csak a helyet fogják, egyik szekrényem tele van üres (alkatrészekkel teli dobozokkal. olyanom is van, amihez nincs telefon.
De akkor sem lapítom őket össze, mert legrosszabb esetben ha viszem kiállításra, (és sima dobozokba már nem fér) akkor valamibe be tudom őket tenni. -
susu88
tag
Hi!
Azt szeretném kérdezni, hogy Nokia 6131-ben hogyan lehet vodafone-os menüt eredeti gyárira cserélni? Elég hozzá USB kábel, vagy valami spéci box kell? (Nem függetlenítésről van szó, még mielőtt...)
Szóval meg lehet csinálni otthon, vagy inkább keressek szervizt? -
stufen2
aktív tag
válasz
ligeti8
üzenetére
Hát ja nekem is ilyen kis költségű kellene, meg eredeti, az se érdekelne ha nincs doboz csak dokkoló legyen hozzá. Kb 10 évig sajnáltam kidobni a makettos dobozaimat is, aztán kb 1 hónapja megtettem, kidobtam az aljukat a tetejüket megtartottam kilapítottam, most már így vagyok a telefondobozokkal is, különben is telefont gyűjtök nem dobozt
. A siroccót láttam párszor én isneten, csak egy probléma van vele nekem nem éri meg elmenni megnézni Nagykanizsáról. Kb. 800 km oda vissza, meg egy nap, 8 literrel számolva kis ráhagyással 30 ezer és lehet fölöslegesen. -
ligeti8
csendes tag
válasz
stufen2
üzenetére
Van egy eredeti gold sirocco asszem miskolcon 60 ért. Face to face kellene megnézni . Nincs hozzá nagyon semmi de eredetinek tűnik képek alapján, meg én kértem róla további fotót csak időközben máshogy alakultak a dolgaim.
Volt white-om , tavaly karácsony előtt , media markt os számla volt hozzá, bt headset, mindene megvolt. 33 ért vettem, középső műanyagot cseréltem benne és 3 hónap múlva meghirdettem 60 ért ment el.
Mondjuk patika volt.Most egy feketét sikerült szerezni, sajnos szalagkábeles, de minden papírja szintén megvan. olcsó volt de drága a szalagkábel, mert együtt van a mechanikával ,kijelzővel ,nyomógombfóliával stb... gyakorlatilag a komplett telefon alaplap nélkül. Egyébként karcmentes.
-
kovy79
őstag
válasz
szőröscica
üzenetére
Van pár.

-
szőröscica
addikt
Kívülről leharcolt, akár döglött aksis, de megbízhatóan működő 6310i-je nincs valakinek? Alkatrésznek kellene.

-
imi290
aktív tag
Üdv!
Nincs valakinek véletlenül RM-246-os firmware ? Nokia 6120c-hez kellene.A navifirm nem működik már.Valami alternatíva ??? A 7.10-es van rajta,jó lenne független.És nokia noir-os.
És ha már itt tartunk esetleg 6220c-1-hez is jó lenne ,ezen nem tudom megnézni milyen van rajta. -
KSparrow
őstag
hát nem ártana. Összejöhetnénk amúgy, mondjuk egy május 4-5 hétvégén. Addigra szabaddá tudja magát tenni mindenki. Egy jó kis fórumtali...
-
pszili8
aktív tag
Tegnap nosztalgiáztam kicsit,megnyomkodtam a 1011-em,8810-et,moto v60-at,v60i-t.Megnéztem az oldmobilt is,nem is láttam az "új" arculatot.Látom kikerült két év után a Siemens S40.
-
KSparrow
őstag
Ma kaptam egy szeretetcsomagot. pár Dummy (6230i, 5100, 5140i, stb, 5100 ház jó lett a telefonra (nem az igazi, de elmegy) emellett volt benne egy 1200, 19 perc használattal, és egy E51 is. Abban kijelzót kellett cserélni, de amúgy pöpec! állapotot nem részletezem, csak a life timert: 000004:19. Ez mindent elmond.

-
quailstorm
félisten
válasz
allando
üzenetére
Nekem van elég sok. Azt is mondhatnám így elsőre, hogy ha nem vagy elszánt linux kocka akkor semmi örömöd nem lesz benne, de akkor se sok ha az vagy...
A terméktámogatás februárban véget ért, azóta nincsenek rendesen repositoryk ahonnan le lehet tölteni, bár nagyjából mindenhez hozzá lehet még jutni. talk.maemo.org-ot érdemes olvasni, meg tőlem kérdezni barmolásügyben. Most az én telóm sokkal smoothabb, okosabb és gyorsabb mint gyárilag, de elég kevés az app... -
allando
tag
Ma beújjítottam egy Nokia N900-ra
Van valakinek tapasztalata róla? Esetleg progik, alkalmazások?
Köszi előre is. -
stufen2
aktív tag
válasz
KSparrow
üzenetére
Persze, ez igaz nekem ilyen a gold artéhoz a hátlap minimális kis pötty a hiba a bőrön, kb 2mm, de az én szemem bántja, de akkor is 65 ezret kiadni egy hátlapért...bár egyszer tuti berúgok és megrendelem
Ettől függetlenül eszembe se jutott, hogy egy eredeti akut vegyek bele, főként amikor meghallottam hogy 7 ezer, egyből elmosolyodtam 
-
KSparrow
őstag
válasz
stufen2
üzenetére
Én kaptam egy roncsot, és évek alatt felújítottam. Nem teljesen; bontott, de nagyon szép, gyári alkatrészekből.
De van, amiből nem lehet mást, mint újat venni. Természetesen gyűjteménybe mindenből jobb lenne
de 6650, sima csak új volt, ami biztosan az enyém lesz. Mármint volt egy a neten is, de csak kicsivel volt olcsóbb, és nincs rá garancia, hogy nem nyúlja be senki. A boltban igaz, 25k volt, de a life timer az 0000:01, gyári fóliás, és tuti új.
Meg amúgyis, jobb és olcsóbb is újat venni, mintveni egy roncsot, fáradozni, vadászni az alkatrészeket, és külön mindent megvenni. Meg van, amiben a matricát is át kéne rakni. szép lesz, de teljes értékű sose. -
stufen2
aktív tag
válasz
kovy79
üzenetére
Kommersz, mert egyrészt nem limitált, másrészt régen annyi volt belőle (meg most is), hogy minden második ember ezzel futkozott. Gyűjteménybe meg venni egy eredeti újat, a használt eredeti helyett, hogy porosodjon, majd évek múltán tönkremenjen, tuti buli
, tudom ez nem gyűjtői felfogás, hanem épp ész érv. -
Mr.Grincs
veterán
Sziasztok, 6230i-t újat hol lehetne venni jóáron, lehetőleg újat?
-
kovy79
őstag
válasz
stufen2
üzenetére
Nem sértésből mondom, de látszik, hogy nem gyűjtői szemmel nézed a dolgokat. Utángyártott akku egy gyűjteménybe szánt 6310i-be?? Doboz, tartozékok szintén. Aki pedig ilyen szép példányt vesz, valószínű gyűjteménybe veszi, esetleg emlékbe.
Egy gyönyörű állapotú 6310i szerinted kommersz?
Én simán adnék 20K-t egy új beige előlapért... -
stufen2
aktív tag
válasz
kovy79
üzenetére
Persze, de minek vegye meg pl a gyári akut 6-ért ha 2-ért kap után gyártottat. Sose vettem gyári, mert kész rablás, és nem tud többet az után gyártottakban is van normális.Az meg, hogy ad egy kartont, meg cd-t most azzal mit kezdjen? Marha nagy extra, ami ugye feleslegesen húzza fel az árát, mert gondolom nem gyűjteménybe kell neki. 20-ast egy kommersz telefon előlapjáért meg teljesen...
-
kovy79
őstag
válasz
stufen2
üzenetére
Egy karcmentes, használt, gyári (mondjuk már nincs rajta a fólia) 6310i előlap 10K, egy új meg 15-20K (már ha találsz)... Új BPS2 akksi se 2 Forint... 34-35K-ért szerintem nem túl elrugaszkodott.
Más kérdés, hogy nekem a 6310i beige színben az igazi, abban pedig szinte beszerezhetetlen a gyári, hibátlan előlap. -
stufen2
aktív tag
Ehhez mit szóltok? Eredeti vagy sem?
-
Sly Bp.
addikt
-
stufen2
aktív tag
válasz
ligeti8
üzenetére
Köszi. Sajna siroccom-még nincs, a gold arte után az van nálam a második helyen (white), eredeti goldot szeretnék, enyhén hajszálkarcosat, a doboza se érdekelne igazándiból fontosabb a dokkolója, de nincs, vagy white-ot, de szinte csak kamukba futok bele. Ami eredeti az meg olyan, mintha drótkefével átmentek volna rajta. Írreális áron persze.
-
orion1025
őstag
Számomra az E szériában lehetne valami épkézláb folytatás, mert az legalább minőségi volt.
-
zorzy4
addikt
Sosem szerettem ha egy telefon flippes kinyitható, elforgatható stb. Csak 2 teló tetszik ami ilyen, az e90 és az e7. Persze nekem is akad a gyűjteményben pár nyitható stb telefon, de ezek csak a különlegességük miat vannak.
-
zorzy4
addikt
válasz
orion1025
üzenetére
Szerintem is tök ronda megoldás az ilyen szétcsúsztatható, és ezeknek is legrondábbika a 8110. Becsuva még elmennek de kinyitva. És szerintem tök fölösleges mechanika. Letehet kicsi telefont gyártani enélkül, pl 6510. Kenterbe veri az összeset.
stufen de a felújítás jól sikerült. -
orion1025
őstag
Nekem sosem tetszettek az ilyen típusú telefonok, minden esetre nem egyszerűek élőben, na meg egy letűnt kor relikviái

-
stufen2
aktív tag
Köszönöm szépen!
-
Nem egészen off topic.
Eri t68-ast tud valaki rendesen megszoftverezni, hogy mehessen a számküldés?
Napi szinten használom és rámszóltak, hogy anonim vagyok.
Meg is lepődtem kissé, de igaz. -
zorzy4
addikt
Ha valakit érdekel. [link]
-
golya32
senior tag
válasz
Stylewars_kp
üzenetére
Hát igen én is úgy vagyok vele ahogy te!
Mindig van egy fő telefon a céges ami 4Gb adatforgalmas előfizetéses, annak tudni kell mindent, mailok wifi gps, mellékletek megnyitása, erre alapban a legjobb az iphone, nem kell semmi extra progit letölteni, mint az androdnál, nem zabálja fel a memóriámat. stb. Akku sajnos 1 nap, igaz ilyen használatnál a htc-m is csak 1 napot bírt.
Talán még a palm tudott ilyen jó telókat csinálni, ahhoz viszont nincs ennyi program.Másod telókat cserélgetem én is, most n95 8G van ez sokkal jobb az elvártnál.
Utóbbi 3 évben volt ilyenre pénzem, és az összes álom telefont kipróbáltam. Most már csak a megfelelőt keresem, nagyon nokia párti vagyok, sajnos az új modellek már nem jöttek be úgy, C7, X7 lassú volt 700 jó sebesség de kicsi kijelző, N9 ára az határon volt, nem tudtam megszokni a rendszert, lumina 700 ig próbáltam, nem jöttek be, talán majd az újabbak, azok még egyenlőre drágák.
Próbáltam Toshiba panasonic sharp Mitsubishi, dell imate nem rosszak, viszont eladhatatlanok itthon, meg nincs hozzájuk semmi. -
Stylewars_kp
őstag
válasz
golya32
üzenetére
Hali!
Nekem most egy iPhone 4 telóm van. Előtte is volt az összes iPhone típusból szépen sorba az elejétől fogva. Itthon elsők közt vettem 2g-t. Rengeteg alkalmazással bírnak, szép kijelző, jó megjelenés, stabil rendszer, de akkor is csak egy telefon marad. Jó telefonok, de mindig volt mellette egy második telóm. Nem vagyok elfogult Alma buzi.
Múltkor megszámoltam és 82 telefonom volt 2007 óta az iPhone mellett.
Meg voltam elégedve a szifonnal, de mindig vágytam valami másikra főleg régebbi szériás telókra amiket 2007 előtt nem tehettem volna meg magamnak, hogy újba megvegyem. 
Arra akarok kilyukadni, hogy szerintem ne vált mert jók a szifonok!
-
Elims
veterán
válasz
quailstorm
üzenetére
Kár volt kábelezgetni.Van egy kis pici program,csak beírod az imei-t és megad egy olyan master kódot,amit mindig elfogad biztonsági kódnak.
Golya: ha a kijelző miatt szeretnél n8-ra váltani,ne tedd!Nekem most n8 van,előtte 3gs volt és biztosra mondhatom,hogy érezhetően keskenyebb a kijelző.Emiatt a billentyűzet is kényelmetlenebb.
De tény,hogy odaver a 3gs-nek pár dologban. (alkalmazás ellátásban sajnos nem :-/ ) -
quailstorm
félisten
válasz
quailstorm
üzenetére
Nokia 3310 telefonzár kódja sikeresen lekapva orion1025 kábelével. Ha valaki még van olyan őrült, mint én, hogy ilyenekbe belefog, akkor kérdezhet részleteket. Meg akkor is ha csak érdekli.
Új hozzászólás Aktív témák
A Hardveraprón született egy új kategória, a Retró telefon kategória, ahová feltehetitek az eladásra szánt készülékeket és alkatrészeket, valamint az ezekkel kapcsolatos keresési hirdetéseiteket. A kedvezmény számotokra az, hogy más topikokkal ellentétben ezeket a saját hirdetéseket nyugodtan belinkelhetitek ide a topikba, így mindegyikőtök számára látható, elérhető, kereshető.
Tehát a topikban továbbra is tilos a hirdetés az eddig megszokott, ide csak beírom formában. Ezt továbbra sem megengedett, és az ezt megsértők moderálásra kerülnek.
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kuponkunyeráló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple asztali gépek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance DDR5 16 GB / 5200MHz / 2x8
- Dell Latitude 5420 Újszerű állapotban, i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- Dell Latitude 5420 Új, Fóliás állapotú,i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- DELL P2714H "27 colos kalibrált IPS panellal rendelkező monitorom eladó tökéletes állapotban!
- MSI GTX 1070 Ti GAMING 8G stabil, működésileg megbízható állapotban eladó!
- Bomba ár! Dell Latitude 7330 - i5-1235U I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3370,94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- MSI Katana GF76 - 17.3"FHD 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 Ti - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude 5300 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Talán átrajzolom a sajátomat, gondolatban ellopom?
De akkor sem lapítom őket össze, mert legrosszabb esetben ha viszem kiállításra, (és sima dobozokba már nem fér) akkor valamibe be tudom őket tenni.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)