- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Retro teló rajongók topicja
Gyűjtők telefonjai az összefoglalóban
RETRO beárazás topic (új)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocka
veterán
válasz
zorzy4 #37821 üzenetére
Az mms működik most is minden telefonon ami tudja.
Ez kiváló, csak a kérdésem nem az volt, hogy tudok-e MMS-ezni azzal a telefonnal, ami támogatja.
A kérdés az volt, hogy a 3510-essel lehet-e MMS-ezni, akár most 2018-ban is, mert tudtommal ahhoz kellett a GPRS. Márpedig itt előttem két ember is azt írta, hogy a GPRS szolgálatás megszűnt.
-
-
Béééla
őstag
válasz
zorzy4 #37161 üzenetére
Pedig pont egy PH-s kolléga írt róla egy elég szép cikket (mellékelve mindennel) csak hardver híján vagyok.
-
quailstorm
félisten
válasz
zorzy4 #37114 üzenetére
Eredetileg 2010-ben Celeron E3200 volt benne és 2GB RAM. Nem telepítettem újra, csak raktam mellé a következőket, 7, 8, 8.1, aztán a 10-et.
XP-n kívül nincs 32-bites rendszerem (régi játékok+DOSVM és 3.11-es appok+fos driverek), szóval vétek nem vétek, DX11-es kártyával, ez van. Legalább nincs teljesítményproblémám.
De Ivy Bridgre már végképp nem akartam XP-t.Pont azt szeretem a Core2 Quad gépemben, hogy XP-től W10-ig bármi kielégítően fut és rajta is van egyszerre az összes. Most hogy mellette van egy Ivy, párhuzamos munka is megvalósítható. Nem kell a Win10-es munkát megszakítani egy XP-ért. Vagy két gép két monitor, Linux és Windows.
W98SE-t én egy 633-as P3 gépen használtam a Nokia 3310, 3410-hez, de alighanem az cserélve lesz Athlon XP-re, legalábbis fizikailag kicseréltem, de telepíteni nem értem rá.
-
KSparrow
őstag
válasz
zorzy4 #37033 üzenetére
Na erre már lépni kell, elveszik itt a Nokiás nevet az embertől.
Nekem ezek már nem mai képek, egy ideje fotózom a gyűjteményt, de 220 telefonnal nem tartok a felénél még. Szóval egy ideig még lesz mivel játszanom.
Igen, egy Blackberry csillog bele a képbe, az a Z10, amivel a gyűjteményt fotózom.
-
chris-v
senior tag
válasz
zorzy4 #36980 üzenetére
Leki sok retro telefont elő vett, meg Nintendo konzolokat.
De nem újakat csinált, csak felújított, meg átfestett.
Viszont nemrégiben bezártak, gondolom annyira nagyon nem ment a biznisz. Sajnos hülye voltam, nem néztem meg az utolsó akciókat, pedig jött róla email, meg facebook felhívás is. Egy jó Gameboy-ra lehet beneveztem volna, meg esetleg valami jó áras retro Nokiára. -
-
quailstorm
félisten
válasz
zorzy4 #36882 üzenetére
Ilyen van? Azt én hulladékfelhalmozónak hívnám inkább. 3000Ft alatt nem nagyon van értelmes állapotban semmi, ha mégis az tömegcikk.
Btw én még mindig keresek jó állapotú kései Sony Ericssont gamingre. DB3150 nem játszik. Annál későbbi.
W705, G705, W995, Cedar és hasonló. C903 C905 is ide tartozik. Meg az Elm és Aino is elvileg. Viszont 3350-et nem próbáltam sose, csak a G/W705-W995 ami tuti jó nekem. Cedar kakukktojás, de elvileg még eredeti SE.
Sagem rettenet nem kell, F305 W205 és társai.
Philips sem kell, mint a W100.G/W705 jöhet kijelzőtörötten. Van alkatrészem.
Amikor néztem őket mostanában, akkor drágán volt zúzott. Haveromnak van még egy W705, de azt másodjára kéne felújítani, szalagkábeles lett, megvette az S3 LTE-t, én meg megcsináltam tartaléknak. Tesója összetörte a sajátját, odaadta a W705-öt, és szétszaggatta. Úgyhogy lehet újrakezdeni...
Egyébként is már G705 billentyűt raktam bele, mert a gyári szétment. -
-
-
-
arkades
senior tag
válasz
zorzy4 #36675 üzenetére
Nano sim, micro sim? Nagy kiszúrás tényleg, de hát már minden újabb telefon ilyeneket használ. A 3.5-ös jack elhagyása tényleg hülyeség, az fm rádió megléte meg van akit zavar, van akit nem. Az internetes rádiók korában ez már nem lehet probléma, hiszen azért ezekhez a telefonokhoz mindenki használja a netet, mondják akiket nem zavar a rádió hiánya. Engem ez egyébként eléggé hidegen hagy, mivel egy BB 9700-ast használok, és az én telefonálási szokásaimat teljesen ki is elégíti, bár ebben sincs rádió
-
stufen2
aktív tag
válasz
zorzy4 #36625 üzenetére
Dehogynem
Anno létezett egy cég Bp.-n amit úgy hívtak, hogy CCC. Amikor bezárták minden ment a kukába. Párat az alkalmazottak meg hazavittek. Másik cégek csak szoftvereket fejlesztettek (pl játékokat). Ezek a készülékek sose legálisan kerültek a gyár kapujain kívülre, anno leselejtezték őket, páran meg kikukázták őket a zúzda előtt, vagy a fejlesztés végén elfelejtették visszaadni a készülékeket- ennyi.
(#36624) zolikaDB Igen széthordták a készletet. Nem is olyan régen egy messzi messzi galaxisban amikor a Saab csődbe ment, széthordták egy aukción a Saab múzeumot.... a kínaiak meg a szellemi terméket, ami alapján gagyi autókat próbálnak barkácsolni a régi Saab autók mintájára.
-
zolikaDB
veterán
válasz
zorzy4 #36623 üzenetére
Anno akartam venni valami Ericsson vagy Psion PDA-t, ami olyasmi volt, mint a 9210.
És akkoriban még volt valami pdamania vagy milyen fórum. Nem akarok hazudni.
Ott mesélte egy srác, hogy neki van egy halom ilyen PDA-ja, megkímélt állapotban, irodistáké volt, leselejtezték, és ő nem vitte le a hulladékba. Így árulgatta neten.De most ez a tűzközel mit takar? Tegyük fel tesztelő/raktáros stb. volt emberünk valamikor, és a cuccokat nem kellett leadni? Vagy ezeket a prototípusokat szintén kikukázta a Nokia, Ericsson??? Nem értem... Megszűnt a gyártó, oké, mindenki megy amerre lát, és a termékek mérföldkövei mentek a szemétbe? Mintha a BMW bezúzatta volna a járgányokat.
Vagy csak én kezelem érzelmi alapon a dolgot, mert szeretem a szépet, jót, meg a technikai vívmányokat... -
zolikaDB
veterán
válasz
zorzy4 #36621 üzenetére
De mi ezeknek a sztorija?? Vesz valaki 10-en eve egy akkori csucs mobilt. Utana leteszi, be se kapcsolja. Majd 15 ev mulva egy piacon felbukkan a kifőzde meg a kinai cipos kozott...
Es ebbol van egy kupaccal... Erintetlen, karcmentes, es kb nemcsak most, hanem akkoriban is viszonylag ritka, draga mobil.
Apropo: ferret rengeteg fullos proto telefonja szinten honnan van? Gondolom, nem ilyen 50-100k-s kategoriaban vasaroljatok a telefonok darabjat, mert az ugy huzos hobbi lenne... -
quailstorm
félisten
válasz
zorzy4 #36331 üzenetére
vicces lenne ha nem kéne
3310 cucckombó -
KSparrow
őstag
válasz
zorzy4 #36293 üzenetére
Hát már aminek. Nem feltétlenül az a gyűjtemény értelme, hogy használjuk is. Persze, lehet elég egy retró teló - Laci is egy 6300-val meg 3610i-vel nyomul) de van mellette Galaxy S2 e-mailre. Nekem a nagy netcsomag miatt van a Oneplus, szeretem is, de ha lenne a korlátlan telefon + egy minimális net, meg egy rendes netes kártya, akkor nekem is elég lenne egy hasonló telefon, amin tudok sokat "ugatni". De nem kell mindent használni...
(#36292) stufen2:
Majd lesz, ha megjön (a csomag!) Amik már megvannak, azok meg olyanok,hogy ránézésre nem nagyon mondod meg, hogy mi az extra rajta... ( nullperces E61i, N85, 5320 - Mindhárom proto), inkább csak hogy végre megvan a végleges 6630 a két proto mellé, meg végre van 6600 fold, N97 mini gold, ilyenek. Meg egy elhúzódó, nagy projektben vagyok éppen, összes gyűjteményi telefon naplózása, dokumentálása... El leszek egy darabig vele, az biztos.
(#36294) Gaborpecs:
Szerintem is mindenkinek egyszerűbb, ha az eladó mond árat. Gondolom nem feltétlenül akarod eladni, csak ha van valaki, aki mond egy jó árat, akkor viheti. Vevőként viszont egyszerűbb, hogy tudjuk, mit kér érte az eladó - Pláne, hogy képen nem látszik a valós méret,(adatokkal is el lehet képzelni, persze, de más, ha az ember látja).
Többiek: Mindenkinek szíve joga, hogy hirdet. Ha Gábornak ez a technika szimpatikus, akkor ő így teszi fel eladni a fölöslegessé vált vitrint. Nem kell egyből "leszedni". Vitatkozni meg fölösleges, Másképp gondolkozunk, más pénztárcánk van, más szempontok alapján gyűjtjük a telefonokat is. Ha már végre összeakadtunk, hogy van egy közös érdeklődésünk, ne mérgezzük meg a topicot ilyen apróságok miatt.
Uff, én beszóltam. -
stufen2
aktív tag
válasz
zorzy4 #36293 üzenetére
Persze a 2112 az az 5 körül megveszed plusz posta (ami egyre drágább lett) kategória...az olcsó telefon, bár mivel tömeg telefon volt szépet és alkatrészt találni nem lehet hozzá belátható időn belül, felx kábelt a billentyűhöz mondjuk a 6108 hoz lehet venni, gondolom ugyan az való a 3108 hoz is, én vettem még tavaly Olaszo.ban, de utgy (szar), működik csak a ledek vannak rossz helyen és nem olyan szép a billentyűzet világítása. Mondjuk a 8ezres cdma-knak van értékük, pláne ha sikerül kifogni egy kagyló kialakításút, azért szoktak pénzt kérni
-
-
RAZR_v3
tag
válasz
zorzy4 #36275 üzenetére
Mivel már olvastam régebben ezt a cikket, egyből felismertem a készüléket: http://logout.hu/cikk/a_7110-es_projekt_back_to_basics/teljes.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Hardveraprón született egy új kategória, a Retró telefon kategória, ahová feltehetitek az eladásra szánt készülékeket és alkatrészeket, valamint az ezekkel kapcsolatos keresési hirdetéseiteket. A kedvezmény számotokra az, hogy más topikokkal ellentétben ezeket a saját hirdetéseket nyugodtan belinkelhetitek ide a topikba, így mindegyikőtök számára látható, elérhető, kereshető.
Tehát a topikban továbbra is tilos a hirdetés az eddig megszokott, ide csak beírom formában. Ezt továbbra sem megengedett, és az ezt megsértők moderálásra kerülnek.
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest