-
Mobilarena
Retro teló rajongók topicja
Gyűjtők telefonjai az összefoglalóban
RETRO beárazás topic (új)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovy79
őstag
Valakinek lenne ötlete N900 fekete hátlap (bármilyen állapotú) beszerzését illetően?
-
kovy79
őstag
+1 a stock rom-ra.
Én mindent megpróbálok a legelső gyári rom-mal eltenni (ha valamiből több van, ott csak egyet).
Az iPhone 2G-re jó játék volt felvarázsolni. -
kovy79
őstag
válasz
zolikaDB #38307 üzenetére
Nagyon sok cég beszerzéskor raklapszám rendel, aztán marad jópár darab.
Utána meg vagy küldik a bontatlant is elektronikai hulladékba, vagy élelmes kolléga talál más "megoldást".
Ha valakinek német postázás kellene, vegye meg ebay-en a cuccot, fizesse ki, és postázási címnek az enyémet adja meg (német). Privátban átküldöm, ha kellene.
Utána meg hazapostázom (esetleg Debrecenbe 3-4 havonta megyek).
Az "echte" német ódzkodik, ha 'kelet felől jön' az érdeklődő. Van, hogy még az átutaláshoz szükséges adatokat sem adják meg. Mintha sok mindent lehetne vele kezdeni... -
kovy79
őstag
válasz
#45553408 #38060 üzenetére
Akkor majd elmesélheted a feletteseidnek, hogy "azért tettem, mert úgy szottyant kedvem".
Az alapelvek III/10/8-as pontja a kiskirályokra nem vonatkozik?
mod: visszatöröltem a smiley-kat, mert nagyon égő...
mod2: akkor a #38060-t is tedd off-ba, ha már ebbe a hsz-be belenyúltál! -
kovy79
őstag
válasz
FoxiestFox #38058 üzenetére
Nekem van pár darab (ez csak kijelentés, nem hirdetés!). Majd keress privátban és megmondom, hogy hardveraprón nem lehet kapni!
-
kovy79
őstag
válasz
#45553408 #38033 üzenetére
Ha nem gond, ignorálom a kommented nagy részét, lévén teljesen hidegen hagy és a link címét látva (látóasszonyok) nem vall teljes józanságra, így nem lenne korrekt tőlem egy fair disputa...
Igen, itt vagyok, csak már tized annyit (sem), mint korábban és reklámblokkolóval (meg még másokat is megismertettem a használatával)...Köszönhető a magadfajtának...
Mod: pár gyerekes szmájli még kimaradt:
Mod2: amire épp sarkallsz, az már folyamatban van, mint látható a korábbi kommentekből (vagy nem mindenkinek van hozzá szeme?), tehát nem igazán érthető a hangulatfokozásod... -
kovy79
őstag
válasz
FoxiestFox #38024 üzenetére
Szerintem kb lassan mindegy milyen felület, ennél már minden jobb...
-
kovy79
őstag
válasz
quailstorm #38022 üzenetére
Beszéltük xy-nal privátban. hogy lehetne egy zárt csoportot csinálni, csak itteni tagok (esetleg itteni tagok meghívásával) részvételével.
(#38019) ferret77, köszi, azt tudom, csak kíváncsi voltam, melyik az ajánlott.
-
kovy79
őstag
Ha van valami normális felület, amit ezen topik helyett látogatnak a régi topiklakók, akkor szívesen venném az infókat priviben.
-
kovy79
őstag
válasz
#45553408 #37999 üzenetére
Áh, tudod, nekem van szemem, amivel látok dolgokat és nem csak tippelgetek a levegőbe, mint bizonyos lények...
Látom a minőség mélyrepülését évek óta. Hogy hogy sikerült ezt a topikot kiírtani, az kb. teljes rejtély, de lehetne továbbképzést is tartanod más kollégáknak, hátha van még lejjebb!
Csak így tovább! Az ilyenek miatt meg pont vicces, mikor megy a könyörgés, hogy "lécciléccireklámblokkolótnehasználj"... -
kovy79
őstag
Úgy látom, kemény munkával, de csak sikerült "valakiknek" kiirtani ezt a topikot (is)...
-
kovy79
őstag
válasz
Dlink321b #37143 üzenetére
Én pár éve kb 3-400db vegyes akksit kaptam (amiket évek óta nem használtak), és még mindig azokból pótolom a hiányos telefonokat.
Persze volt pár >10éves, ami kuka, de pl. eddig biztos felhasználtam 50-60db bőven 8-10 éves BL-4C/5C akksit és max 1-2db volt kuka. A legtöbbet bikázni kellett. Én nem teszek telefonba olyan akksit, ami feltöltés után 1-2 héttel lemerül, tehát mondhatjuk jónak a felhasználtakat.
Én tapasztalatból mondom, hogy a legtöbb pl. 8 éve polcon csücsülő Li-Po, Li-ion, teljesen lemerült akksival nem igazán van gond.
Persze a NiCD, NiMh akksik a felépítésükből adódóan tényleg elhaláloznak, de a lithium akksikkal nincs sok baj. -
kovy79
őstag
válasz
KSparrow #37069 üzenetére
Nekem maradt még egy nem tökéletes állapotú (az akksija is szép púpos).
Érdekel cserébe pl. BLK-4S akksi! -
kovy79
őstag
válasz
ferret77 #37062 üzenetére
Ahogy kolléga írta, BLK-4S-t keresek.
ferret77, na ne már, 2db? Az egyiket igazán eladhatnád, írj egy árat priviben!
A másikat meg ha meghalna, gyönyörűen újracellázom neked!
Esetleg van pár db telefonom az egy szem akksiért cserébe.
(#37064) arkades, szoftverben nem kell beállítani? A BB-kben általában mindent be kell.
(#37056) KSparrow, no igen, azért van sok elmeroggyant. Ahogy találóan írtad: "...nem érti, hogy a roncsokat miért nem veszik meg...".
mod: Ksparrow, keresel még 6708-at? -
kovy79
őstag
válasz
stufen2 #37047 üzenetére
Én mindezt értem, de te a nyugat-európai helyzetről beszéltél, az ottani árakról, én csak arra reflektáltam...
Nem tudom, hogy jön ahhoz Ferihegy, Magyar Posta, meg NAV.(#37048) KSparrow, egyet nem szabad elfelejteni! A telefonok is öregednek. Egy 10 éve 5-6 éves mobil, ma ugye 15-16 éves és ez természetesen meglátszik az árukon, mivel fogynak a szép, gyűjtői példányok.
Pl a szép/felújított, dobozos iPhone 2G-m 4 éve ért 30€-t, ma a tízszeresét. És meg is vennék annyiért!
Mint az autóknál, motoroknál. Pl a Pannónia motorom 20 éve ért 20.000.- Forintot, ma a harmincszorosát...
Sokszor olvasom, hogy egy pl dobozos, karcmentes 1011 miért kerül annyiba, amennyibe, holott 15 éve még kidobálták az emberek...mod: szerezzen már nekem valaki egy BLK-4S akksit!
-
kovy79
őstag
válasz
stufen2 #37045 üzenetére
Azt ki és hogy állapítja meg, hogy valami túlárazott?
Ha szerencsével megvesz az ember valamit x€-ért, akkor onnantól az a normális ár és ami drágább, az túlárazott?
Nagyobb, vagy legalábbis hasonló méretű nemzetközi, online, használt árukat kínáló oldal a fasorban sincs.
Tehát az nem mérvadó, hogy a jófogáson az ember talál ezt-azt "ócsóért".
Sok esetben vannak elszállt eladók, de ezek szerintem nem teszik ki a 10%-ot.Németország:
26€-150€-ig "csak" 19% importvámot kell fizetni. A 19% egyébként megegyezik az itteni ÁFA összegével.
Tehát sok téves vélekedés ellenére (szinte minden ismerősöm így tudta) nem ÁFÁt kell fizetni, hanem importvámot (még ha az összeg ugyanakkora is).
Tehát a te példádnál maradva 40€-ra 7,6€-t kell befizetni. Egyébként használt/új, tizenéves mobilokat nekem még soha nem vámoltak meg (vételártól függetlenül).(#37044) ferret77, egyetértünk.
-
kovy79
őstag
válasz
ferret77 #37041 üzenetére
Az ebay nem a legjobb referencia, de azért használható.
Ha egy gyönyörű állapotú készülék ára külföldi gyűjtők körében 150-160€, miért adná el 100-ért (hacsak nem sürgős)?
Én múltkor vettem pár darab kb új 6650-et (nem a Fold) és 250€-ért tettem fel a német ebay-re. Kettőt gyorsan el is adtam pedig 80.000.- Forint nem kevés érte.
Mindennek annyi az ára, amennyiért meg is veszik. -
kovy79
őstag
Nincs véletlenül valakinek egy kb bármilyen állapotú BLK-4S Nokia akksija (9000-es Communicatorba)?
-
kovy79
őstag
válasz
quailstorm #36994 üzenetére
Pedig ha csak egy kicsit jobban ragaszkodtak volna az eredeti formavilághoz/koncepcióhoz, azonnal vettem volna 1-2db-ot a gyűjteménybe, meg egyet kipróbálni...
Sajnos úgy tűnik, hogy továbbra sem lesz fő telefonként semmilyen új Nokiám... -
kovy79
őstag
válasz
quailstorm #36891 üzenetére
Szerintem kisebb az esély a törlésre, mint bárhol máshol (én a tpb-n rengeteg 10+ éves cuccot találtam már, amihez 1-2 seeder mindig akadt).
Lásd pl a csak 2-3éves ilyen-olyan tárhelyes linkek 90+%-a már nem megy, vagy már fizetős, stb...
Aki most akarja leszedni, annak lesz seed, aki meg később, az a fentebb leírtak miatt sem veszt szinte semmit.
Ám nem akarom én ezt erőltetni, csak ötlet hosszabb távú megoldásra! -
kovy79
őstag
válasz
quailstorm #36874 üzenetére
Én is a torrentet ajánlottam volna. Pl Piratebay, ahonnan nem törölnek szinte semmit.
Jó lenne, ha az ilyen dolgok nem tűnnének el és a te vinyód sem örökéletű. -
kovy79
őstag
Régen jártam erre (van vagy 2 éve...).
Gondoltam büszkén bejelentem, hogy meglett az 500. szépen rendbetett, bubis zacskóba elcsomagolt telefonom.
Stílszerűen egy kedvenc, egy 2 órát használt E52 lett a jubiláns. -
kovy79
őstag
-
-
kovy79
őstag
válasz
KSparrow #23628 üzenetére
Én nem tudom, de vagy tízet biztos rendbetettem (olyanok lettek, mint az újak).
ferret: legfontosabb az alapos por és zsírmentesítés. Mind belül, mind a sínen. A sínek is pontosan párhuzamosak legyenek! Mindkét oldalra szoktam tenni fél- fél csepp műszerolajat. A belső mechanika adja magát, de a tisztítás ott is nagyon fontos! -
kovy79
őstag
válasz
zorzy4 #23468 üzenetére
Maradnék az undormány kifejezésnél...
Azon a teljesen zárt rendszeren, dedós, nem alakítható felületen számomra semmi sem segít.
Vásárlás előtt ajánlanám a vevő számára, hogy nézze meg mit vesz, esetleg próbálja ki.
Bár a mai fogyasztói társadalonban mindenki előbb vásárol, utána lázad, kritizál...
Nekem még a WM is megfelelt, csakúgy, mint az androidos telefonjaim.
A google-re mutogatni meg elég kicsinyes dolog.
Vagy a repülőgyártók tehetnek arról is pl, hogy a léghajógyártók tönkrementek?
Pestiesen: így jártak... -
kovy79
őstag
-
kovy79
őstag
válasz
sz.balazs.95 #23367 üzenetére
Na, nekem az egész gyűjtésem ebből a "kívánságlistásdiból" indult...
Kezdődött egy 6210-zel, aminek apósom betörte a plexijét. Aztán kerestem egy szépet, aztán egy 6310i, aztán egy 5110, aztán.... -
kovy79
őstag
válasz
zorzy4 #23356 üzenetére
Nem, Bajorországban. Tudtommal itt volt ráadásul a Siemens fejlesztői bázisa.
Ha egyszer valamit boltolunk, egy ilyen CX65-öt küldök neked, tudom, hogy szereted a ritkaságokat. Hasonló színben még képen sem láttam.(#23357) anevemearl, 345db van szépen elcsomagolva (ebből 40 dobozos) + kb 200-250db ömlesztve, amiket még át kellene nézni.
Egyébként igen, egy karton fele csak töltőkből áll. -
kovy79
őstag
válasz
zorzy4 #23351 üzenetére
Nekem ebből a CX75-ből van 4db (mind más egy kicsit). Meg 1-1db A70, AX75, CX65, S45 és 2db SL55.
Összesen vagy 15db-ot kukáztam hulladéklerakóban és persze szinte mind karcmentes.
Pár hete 5db új, karcmentes fekete CX65-öt is "leltem".(#23345) MurdR, az enyémek így állnak. Minden doboz csurig rakva.
-
kovy79
őstag
válasz
sz.balazs.95 #23340 üzenetére
Olyan hibátlan Sagem myC5-2-re mennyi ideig vadásztam. Aztán a sors úgy hozta (mikor már nem is érdekelt annyira), hogy lett 2 karcmentes darab is.
-
kovy79
őstag
Ma költözés miatti pakoláskor végre rendesen szétszortíroztam a telefonjaimat és rájöttem, hogy -a dobozosokat nem számolva- kb 120kg van.
Ebből szépen rendbe téve, bubics zacsiba elrakva kb 80kg (ebben 7db "táskafon" van).
(#23137) meroly, nincs, csak excel-ben nyomom magamnak.
Bár majd csinálok pár képet a feltornyozott dobozokról, mert elég mellbevágó. -
kovy79
őstag
válasz
meroly #22366 üzenetére
A korábbiakban sokan dicsértétek itt a "gombos" telefonokat, akkor nem szóltam.
Bármibe fogadok, hogy gyorsabban megnézem a mail-jeimet, válaszolok, meglesem a topikot és esetleg beírok valamit a nem éppen csúcskategóriás Sony P-vel, mint pl te bármilyen "gombos" telóról.
Kényelem. Számomra ez a fontos. Az akkut naponta kell tölteni, de megszoktam és kibírható. Belakottan, teljesen személyre szabottan nekem szinte tökéletes. Mondom ezt úgy, hogy szerintem a 6310i-nél még senki sem csinált jobb telefont.
Céges telónak jelenleg K800i-t használok és azt vettem észre, hogy sokszor "ledobja a láncot" attól a sebességtől, amit "diktálok", amit megszoktam a tapison. Sokkal előrébb jár az agyam, mint amit ő bír tartani.Ez meg szomorú... Jó az első pár kép.
-
kovy79
őstag
válasz
stufen2 #22272 üzenetére
Karc, kidörzsölődés, horpadás, árnyékolás. Csupán ennyi... Ne gyere azzal, hogy te vigyázol a telefonodra, mert az "nem rendeltetésszerű" használat! Egy polikarbonát váznak / háznak ezek meg sem kottyannak.
Mindamellett, ha szép telefonokról van szó, a fém szinte mindig velejárója. -
-
kovy79
őstag
Nincs valakinek egy BLK-4S akksi (Nokia 9000)? Akár rossz/kuka is megfelel.
Az is jó lenne, ha valaki priviben küld egy linket, hol találhatok nem aranyáron. -
kovy79
őstag
Nincs véletlenül valakinek elfekvőben egy Motorola 3200 antenna, ami nem törött, görbe?
-
kovy79
őstag
válasz
KSparrow #21741 üzenetére
Én meg tegnapelőtt kukáztam C1-et, C2-őt, C5-öt, pár T28-at, 8210-et, 6250-et, Samu D410-et, P910-et, LG U8380-at, Xelibri X7-et, a legtöbb még szép állapotú is. Utánfutóként jött még vagy kétmaroknyi: 6500, 9210, 5800, stb. Ráadásként egy iPhone4-et is találtam.
Tökéletesen működik, csak cserélni kell a touchscreen-t és a hátlapot. Így már megvan a kis gyűjteményben a 2G, 3G, 3GS és a 4 is.
-
kovy79
őstag
válasz
susu88 #21524 üzenetére
Az ilyen dobozokba bedobált "turkálókat" is szeretem, rengeteg kincs és alkatrészbánya is került ki már onnan. Ám tény, hogy szerintem Bajorország nagyon jó bolhapiacok terén.
Sok a külföldi (cseh-szlovák-lengyel-magyar), akik a hulladéklerakókból, meg innen-onnan összeszednek mindent és durva jó árakon adják el őket és persze fingjuk sincs, mijük van.
-
kovy79
őstag
Én is voltam piacozni (ma volt az éves nagy müncheni bolhapiac).
5 gyönyörűséget találtam. Egy N90 és egy N93 (az elsőben 30óra van, a másikban 39perc). Gyönyörűek, hibátlanok. 10-10€ volt darabja...
Valamint egy-egy új Siemens S10 Active és S10D Active lett még 2-2€-ért és egy fekete, karcmentes HTC Dream 15€-ért.
Sok kincs volt még, a rossz idő ellenére megérte volna pár fanatikusnak eljönni. -
kovy79
őstag
válasz
stufen2 #21221 üzenetére
Tudod, a Pannónia T5 is tucatmotor volt anno, most meg gyári, nem restaurált, hibátlan állapotút nem kapsz sehol... Azt sem nézem hülyének, aki 5 milliót is adna érte.
Az én szememben egy kopott gyári is sokkal többet ér, mint egy gagyin, típusidegen, utángyártott alkatrészekkel, felújított. Mint egy telefonban Technokol-lal való ragasztás...
Egyébként ha hiszed, ha nem, van ritka 5110-es. Úgy hívják: nullperces... -
kovy79
őstag
válasz
KSparrow #20530 üzenetére
Jaja, ilyen esetre ajánlom Driver Magician-t!
-
kovy79
őstag
válasz
szőröscica #20460 üzenetére
Van pár.
-
kovy79
őstag
válasz
stufen2 #20433 üzenetére
Nem sértésből mondom, de látszik, hogy nem gyűjtői szemmel nézed a dolgokat. Utángyártott akku egy gyűjteménybe szánt 6310i-be?? Doboz, tartozékok szintén. Aki pedig ilyen szép példányt vesz, valószínű gyűjteménybe veszi, esetleg emlékbe.
Egy gyönyörű állapotú 6310i szerinted kommersz?
Én simán adnék 20K-t egy új beige előlapért... -
kovy79
őstag
válasz
stufen2 #20429 üzenetére
Egy karcmentes, használt, gyári (mondjuk már nincs rajta a fólia) 6310i előlap 10K, egy új meg 15-20K (már ha találsz)... Új BPS2 akksi se 2 Forint... 34-35K-ért szerintem nem túl elrugaszkodott.
Más kérdés, hogy nekem a 6310i beige színben az igazi, abban pedig szinte beszerezhetetlen a gyári, hibátlan előlap. -
kovy79
őstag
válasz
Earl_Muttley #20222 üzenetére
Aha.
-
kovy79
őstag
Tényleg, Telecom magazin: valaki említette (talán minolta), hogy megvan szkennelve az összes. Fel tudná tölteni valahova?
Szívesen vennék még bármilyen más hasonló magazint. -
kovy79
őstag
Akinek van Nokia 9000, kimérné / megnézné nekem az akksi lábkiosztását? Esetleg ha valaki tud infót, hogy hol lehet beszerezni...
(#20086) shimano1978, legkésőbb márciusban küldök dolgokat Pestre, ha addig ráér, akkor úgy, ha nem, küldhetem neked hamarabb is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Hardveraprón született egy új kategória, a Retró telefon kategória, ahová feltehetitek az eladásra szánt készülékeket és alkatrészeket, valamint az ezekkel kapcsolatos keresési hirdetéseiteket. A kedvezmény számotokra az, hogy más topikokkal ellentétben ezeket a saját hirdetéseket nyugodtan belinkelhetitek ide a topikba, így mindegyikőtök számára látható, elérhető, kereshető.
Tehát a topikban továbbra is tilos a hirdetés az eddig megszokott, ide csak beírom formában. Ezt továbbra sem megengedett, és az ezt megsértők moderálásra kerülnek.
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- !FELVÁSÁRLÁS! RTX 4090 KORREKT ÁRON AZONNAL
- GAMER PC - RYZEN 5 5500 / ASUS RTX 2060 / AORUS 16GB DDR4 / 512GB SSD / 500GB HDD
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged