- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 4A/Pro
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ccs2929
senior tag
Sziasztok!
Eladtam a telefonom, és azt szeretném kérdezni, hogy az eszközkeresést elvileg kikapcsoltam még a telefonon a mi accountomban, szóval, ha az új tulaj a kezébe veszi, és bekapcsolja, akkor nem lesz gondja ezzel ugye!? Illetve a webes i.mi.com oldalon nem lehet kikapcsolni az eszközkeresést!?
Másik kérdés, ha veszek egy új telefont, azon az eszközkeresést bekapcsolhatom ugye, nem fog bekeverni az előző telefonnal? Csak, mert a mi accountom száma az nem változik. Bocs a láma kérdésekért. köszi. -
ccs2929
senior tag
válasz
trialboj #5118 üzenetére
Szia!
Én voltam, aki pórul járt, de szerencsére minden helyreállt.
Ha visszaolvasol, akkor leírtam a "story" végét is.
A 8.2.8-as developer rom volt a ludas, de ahogy nézem, azóta le is szedték, és már csak a 8.2.1-es verzió van fent, amivel sikerült helyreállítani...
Jelentem: Ezt a frissítést is feltettem azóta, és gond nélkül megy!
Igen, van osztott képernyő, az alkalmazásváltónál!
Tegnap lefrissítettem a párom telóját is, gond nélkül lefutott...
Ha alapból nem dobja fel, akkor beállítások--> a telefonról-->frissítés -
ccs2929
senior tag
Nos!
Mindenkinek köszönöm a segítséget. Meguntam a sok szarakodást, és megtettem, amit elsőre gondoltam, és láss csodát, bejött.
Felmásoltam a belső tárhelyre az egyel régebbi Miui 9 8.2.1-es verziót, és a beépített updaterrel downgradeltem. Egyből visszatértek az Imei számaim. Szóval a legegyszerűbb megoldás vezetett célra.SZIGMA Ez nyilván nekem lett célozva, köszönet érte.
trebrona köszi, tárgytalan, mert megoldódott a gondom
Még egyszer köszönöm mindenkinek a kitartó segítséget.
Megoldódott a problémám! -
ccs2929
senior tag
válasz
trebrona #5096 üzenetére
Aha, ennek a deepflash kábelnek a használatáról tudnál pár szót mondani, hogy hogyan kell használni.
pl. kikapcsolt telefon, aztán pcbe bedug, gombot nyom, telefonba bedug, gomb elenged.... esetleg közben kell parancssorból edl módba rebootolni!?
Köszi, hogy ennyit segítettél -
ccs2929
senior tag
válasz
trebrona #5093 üzenetére
Értem!
És hogy jutok el edl módig? A minimaladb telepítve, látja adb eszközként, de mikor adb reboot edl-t nyomok, simán újraindítja a telefont és elindul a rendszer.
Ezt írja egyébként. Szóval esélytelen lesz a bl nyitás
-
ccs2929
senior tag
válasz
trebrona #5091 üzenetére
Igen, fastbootban próbáltam, akkor azért nem jön össze...
Most edl-ben megpróbáltam a kínai flash programmal, úgy, hogy a hangerő fel + bekapcs gombbal léptem be, de ezt a hibát dobja
Az angol pc suite meg nem reagál semmit a telefonra...
Ezzel a deep flash kábellel nem boldogulok....A jelenlegi 8.2.8-as developer rommal lehet bl-t nyitni?
-
ccs2929
senior tag
Miflashel odáig jutok, hogy a telefon elindítva fastbootban, az eszközkezelő most android bootloader interface-nek látja a telefont.
Rákattintok a refresh gombra, már megjelenik az ablakban az eszköz (eddig nem jelent meg), de mikor a flashre megyek errort dob: "flash tz error" megnéztem a flash_all.bat-ot, ott ez szerepel: fastboot %* flash partition %~dp0images\gpt_both0.bin || @echo "Flash tz error" && exit /B 1 Sajna ebből nekem nem deül ki, hogy a leszedett telepítőből hiányol valamit, vagy a telefonon nem találja a flash partíciót!? -
ccs2929
senior tag
Jól sejtem amúgy, hogy a jelenlegi 8.2.8-as Developer rommal nem fog menni a bl nyitás sem, ha végre engedélyezik?
-
ccs2929
senior tag
Gyorsban kreáltam egy deep flash kábelt, igaz elég tré, de hirtlen ennyire futotta, nincs nyomógomb, csak kézzel rövidre zárás.
Na most ezt követve csináltam, de nekem valami nem kerek, mert összezár a 2 vezeték (fekete és zöld) rádugom a kikapcsolt telefont a gépre, és már rezzen is, és behozza a töltés ikont"How to use the engineering deep flash cable: turn off the phone, hold the button on the cable and plug cable to PC and phone, wait for 3 seconds and then release the button on the cable and after that in Device Manager you will find open port Qualcomm HS-USB Qdloader 9008. This procedure disables the phone from charging, because natural reaction of phone when plugged to a USB port while off is to charge."
szerk: nekem egyébként a portoknál a Qualcomm HS-USB Diagnostic 9091 (com3) port van és nem a 9008-as
Gondolom ez szívat... -
ccs2929
senior tag
válasz
trebrona #5085 üzenetére
Amit az előbb linkeltél kínai miflashes leírást....
Addig jutok, hogy telefon fastbootban elindít miflash fut-->rádugom a kábelt és felvilllanik az általad is linkelt kép, majd ez jön be. A recoveryre hiába kattintok, a felső gomb meg a miui unlock oldalra irányít, szóval gondolom így nyitott bl kell hozzá.Deepflash kábeles leírás is van valahol? Köszi minden eddigi segítséget.
-
ccs2929
senior tag
válasz
trialboj #5076 üzenetére
Szia!
A frissítés előtt az ég világon semmit nem csináltam rosszul, meg közben sem.
Innen letöltöttem a 8.2.8 (MIUI9) Developer romot, majd a gyári updaterrel frissítettem. Látszólag le is futott teljesen (hibamentesen), majd, mikor elsőre bootolt, csak egy fekete kép fogadott, valami olyan szöveggel, hogy nem sikerült a titkosítás visszafejtése. Ekkor bementem a gyári recoverybe, majd nyomtam egy wipe-ot neki. Innentől indult a rendszer, de írja, hogy nem sikerül lekérnie a készülékazonosítót, és nincsenek imei számaim, ergo nem lát sim kártyát...SZIGMA Ezek szerint te tudtál Miflashel flashelni kábel nélkül is!? Este próbáltam: driverek fent, telefont látja a gép, a minimaladb látja is az eszközt, de reboot edl parancsnál újraindítja a telefont, és elindul az élő rendszer. Ha kézzel megyek be a hangerő fel + bekapcs gombbal, akkor látja a kínai Miflash elvileg a telefont, de mikor kitallózom a telepítendő romot, akkor a telefonon pár tizedmp-re felvillanik egy felirat, miszerint nem tudja újraindítani a készüléket!?
Nem egyszerűbb a telefont szétszedni, mint a kábel, viszont hetekkel gyorsabb, mert mire ideér a kábel kínából, már meg is veszem a telefon utódját..... -
ccs2929
senior tag
válasz
y300fire #5056 üzenetére
Sziasztok!
Még mindig szenvedek a telefonnal.
y300fire linkelt leírása alapján próbálkoztam utoljára, el is jutok a 6-7 pontig, látja az eszközkezelő, viszont mikor az adb reboot edl-t nyomom, akkor újraindítja a telefont, és újra elindul a rendszer, viszont így a Miflash nem csinál semmit vele.Mit nem csinálok jól?
-
ccs2929
senior tag
válasz
trebrona #5064 üzenetére
Megpróbáltam ismét, de nem csinál factory resetet, még a frissítés előtti állapot jelenik meg, még az értesítési sávon is ott marad a letöltött fájl...szóval ez eredménytelen ez a módszer.
Vannak imei visszaállításra módszerek, de jobbára csak root-al.
Meg van a QPST-s megoldás, de mivel mentésem nincs, ezért nem tudom visszaállítani. találtam egy "elvileg mindegyikre jó" qcn-t, de írja, hogy nem egyeznek meg a fájl és a készülék adatok, szóval nem nyomtam rá. -
ccs2929
senior tag
válasz
trebrona #5060 üzenetére
Ezzel az edl módszerrel nem teljesen világos, hogy "Csatlakoztatod a telefont bekapcsolt állapotba(lehetőleg alaplapi usb-be). Ekkor megjelenik egy felugró ablak a telefonon. Bepipálod, a kört(Always allow) és az OK-ra mész.
Unbrick esetén kikapcsolod a telefont, majd Fastboot módba rakod (hangerő le + bekapcsológomb egyszerre) és úgy csatlakoztatod."
Unbrick rész nem világos. Egyelőre még nem tégla a telefon, mert működik rajt az android. -
ccs2929
senior tag
válasz
y300fire #5056 üzenetére
Köszi!
Ezek szerint még nem menthetetlen a helyzet.
Hirtelen meg is próbálkoztam vele, de a Miflash nevű program nem reagál nagyjából semmit. Betallóztam, de nyomkodhatom a refresh gombot, no reakció. Lehet fastboot-al kell megcsinálnom!? Viszont azzal csak a gyári global romot tudom feltenni elvileg, amit le is töltöttem targzipben van, kicsomagolás után 4 gb...
Szóval még nem tudom mi lesz a megoldás...Az eszközkeresést kikapcsoltam a mi fiókomban, így már be tudtam lépni a telefonban, ami most már mindenre jó, csak telefonálni nem lehet vele.. -
ccs2929
senior tag
Sziasztok!
"Sikeresen" feltettem a MIUI9-et a beépített updaterrel. első indításnál kiírta, hogy valami gáz van...felajánlotta a factory resetet, de utána ugyanígy indult.
Elindítottam a recovery módban, wipe all, indul is a rendszer, viszont mindjárt kiírja, hogy nem lehet azonosítani az eszközadatokat (imei), meg írja, hogy nincs sim...
Sajna belépni nem tudok a telefonba, mert a mi accountba akar beléptetni, de a jelszó ellenőrzés pörög folyamatosan, és közben feldobálja, hogy hiányoznak az eszköz adatok...
Még nincs nyitva a bootloaderem...újra tudom húzni, vagy már csak levélnehezék marad?Köszi
-
ccs2929
senior tag
válasz
trebrona #5040 üzenetére
Köszi neked is, illetve internetezoonek is.
Már többször átfutottam az összefoglalót, de ezek szerint ezen átsiklottam:
"Global romverziók váltása oda-vissza (stable-developer):
Beépített updater (frissítés) alkalmazással lehetséges, kivéve, ha downgrade-elni szeretnénk. Minden adat elvész, előtte mentés ajánlott. Recovery romok letöltő linkjei lentebb."Most akkor a korábban linkelt rom elvileg egy Global developer rom
, még, ha béta is. A telefonon meg a Global stable 8.5.7 van.
Szóval, ha jól értelmezem, akkor simán a beépített updaterrel mennie kell a frissítésnek. Ilyenkor is elveszik minden adat, vagy csak downgradelésnél? Az belső tárhelyet is legyalulja(képek, videók, stb.) Bocs a sok láma kérdésért, de nem akarok szívni...viszont szeretném az új rendszert.
Köszi -
ccs2929
senior tag
válasz
internetezoo #5033 üzenetére
Ja, bocsi, a kérdésem az OTA frissítésre vonatkozott, mert nekem sajna a 10-es verziót sem ajánlotta fel...
Pontosabban annó egyik reggel igen, de mire délután hazaértem már nem volt elérhető. Reggel meg a mobilnettel nem akartam leszedniszerk.:
Innen a 8.2.8 (MIUI9)-es verziót, ha leszedem, akkor ez az amiről beszélünk? -
ccs2929
senior tag
válasz
internetezoo #5030 üzenetére
Szia!
A MIUI Global 8.5.7.0 MCCIED stabil verzióhoz is jön? Nincs mókolva a telefon, teljesen gyári.
-
ccs2929
senior tag
válasz
internetezoo #5006 üzenetére
Hogy tudom feltenni?
Köszi.
-
ccs2929
senior tag
Sziasztok!
Meg lehet azt oldani 2 sim esetén, hogy a kontaktok egy része alapértelmezetten az 1-es simről, a másik része meg a 2-es simről legyen hívva (bocs a magyartalanságért
)és ne kelljen minden hívás előtt kiválasztani melyik simről akarok telefonálni? Csoportként vannak a munkahelyi számaim, amiket a 2-es simről akarnék hívni.
Köszi.
-
ccs2929
senior tag
válasz
role_of_72 #4824 üzenetére
De, csak sajnos nekem nem jött le ez a frissítés azóta sem
-
ccs2929
senior tag
válasz
internetezoo #4822 üzenetére
Engem a 7-es droid jobban érdekelne, még MIUI 8-al is.
-
ccs2929
senior tag
Sziasztok!
A magántelefon számok letiltására eddig a Callfilter Pro appot használtam, de ezen a telefon nem sikerül "életre" keltenem. Első beállítás után működik, de pl. ma is simán hívtak magánszámról. Valakinek hasonló nyűgje, vagy valami ötlet a megoldásra. Az engedélyek megadásán túl vagyok, akksikímélő is kikapcsolva.
Köszi
-
ccs2929
senior tag
Köszi,meg Duliee, és Scyllarusnak is! Megoldódott, régi volt a sim-em, bementem a T-Mobilba, 5 perc alatt még volt az új kártya, és voila van 4G-m vidéken is!
Másik kérdésem az lenne, hogy lezárt képernyőn miért nem jelenik meg pl. a Messengeren kapott üzenet, vagyis megjelenik, csak 10 perc elteltével, nem mikor valójában beérkezik. (Se pittyenés, se jelzőfény) Ez baromi idegesítő. A chat fejeket sikerült bekapcsolni.
-
ccs2929
senior tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani Eu raktárat, ahonnan beszerezhető a készülék, és megbízható a webshop is!?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- Bluetooth hangszórók
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motoros topic
- Diablo IV
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest