- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mobil flották
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
resch13
tag
Köszönöm!
Ezért is akarom a T-ben frissíteni... Így legalább lesz egy hétvégém gyötörni a gépet, mielőtt ráteszem valamelyik ROM-ot, hogy kiderüljön, van-e valami garanciális hibája...Mindenki:
Bocsi, hogy beleszólok, de véleményem szerint az első hozzászólásban kellene összegyűjteni a linkeket. Bár sokan nem nézik meg azt sem. :S
Hónap vége fele lesz pár szabadnapom, addigra remélem sikerül is beleásnom magam a fórumba, a leírásokba, stb. ( már a 2000. hozzászólásnál tartok) és akkor összedobok egy honlapot, ami kimondottan a Spica-val foglalkozik. Persze ez csak akkor fog igazán működni, ha megengeditek, hogy az általatok publikált anyagokat felhasználhassam. Vélemény?
-
llaszlo
veterán
Janez, még nem válaszoltál az üzenetemre.
Amúgy nyilván folyamatosan változik a szabad hely mérete, mert a programok írnak arra a területre. Nekem most több helyem van, mint a cache áthelyezése után közvetlen. És hiába csinálod meg újra, nincs amit áthelyezzen és töröljön, mert már egyszer átraktad. A linux nem hülye nem tudod ilyen könnyen átb@szni. -
Sir Riccio
addikt
-
Gloob
addikt
Sziasztok
Ha valaki tudja a megoldást akkor kérem közölje. Rootoltam a gyári T-s romot. Töröltem az összes nyelvi pack-ot a magyaron kívül, meg a mobil TV alkalmazást a \system\app helyről és a \data\dalvik-cache helyről is. A telepítésre szánt hely mégsem nőtt meg még egy újraindítást követően sem. A törlés a root-explorer-rel történt R/O módban. Esetleg nem így kell? Az appok eltűntek, a Mobil-TV ikonja is, csak a hely nem lett több. Ezzel a rommal egyedüli problémám a kevés hely. Így most is csak 18 MB maradt. Ennyi volt rootolás előtt is. Ill. annyival több amennyit a root-explorer levett belőle. -
bounty123
őstag
Ez a market hiba (hogy nem látszanak appok, pl. quick settings, handcent, launcherpro) javítható egyszerűen az eris droid fix-el, én kipróbáltam és már látom őket a marketben.
Sajna 1 napot várni kell, ha nem akarsz wipeolni, addig cacheli a market az előző build.propot vagy mi
-
llaszlo
veterán
Na én is belefutottam a root jog hiányába. Pedig elvileg volna, mert custom ROM-nál ez alap. De mégsem megy.
Telepíteni viszont tuti nem a PIROS+ FEL+POWER gombbal kell, mert az a gyári telepítés kombinációja.
Aki feltette az leírná részletesen, hogy hogyan csinálta? Köszi. -
bounty123
őstag
Ez nem gond, az a2sd így működik, működött korábban is. Bár tényleg mintha kicsit több cucc kerülne a systemre. Lényeg, hogy sokkal több helyed van, mint anélkül. legalább használja valamire a system-et, ami elvileg gyorsabb is, ha az tök üres lenne, akkor semmi értelme nem lenne, hogy ott van
Nekem fenn van most minden ami kellhet (+navi) plusz még egyszer annyi kb. amit csak egyszer használok, és így is van 30 mega helyem. Nekem csak ez számít, hogy ne legyen helygondom.
-
llaszlo
veterán
A szabad hely és a szabad memória az nem ugyanaz. Soha nem lesz 80 mega a szabad memóriád.
Amúgy erre van az A2SD+ csak paulon kívül még senki sem használta. Ha itt is olyan egyszerűen megoldható, hogy az SD-re tegye a Dalvickot, mint egy linuxnál, akkor nem értem, hogy miért nem megy. Ha nem ilyen egyszerű akkor meg okoskodják ki.
Ezért a Paul féle ROMok a tutik, de ő sajnos valamiért nem foglalkozik most ezzel.
Én most azon agyalok, hogy megy vissza a backup az RMB-re. Nekem ebben nem sok újítás van. -
m0rd0k
senior tag
Szia!
Mattheo is,meg énis ezt a romot használjuk: HW RBM/Switz 2.1 Rom Ez nagyon jó,gyors,szép,minden megy,két bugja van az egyik az hogy infó menüpont nem működik(reboot) de van olyan app ami hellyettesíti,meg egyébként sem annyira fontos menüpont.Másrészt pedig a counter nem jó,tehát app2dt használok,de ha marketről teszem fel az appokat,akkor a Pulse azt hiszi hogy a telóra tettem és foglalja neki le a helyet,a készítő szerint,attól független a kártyára teszi,de ki tudja,mind1 következő rlsben,vagy lehet már az sp1 ben(már kintvan) javitva lesz.Sp1 et Mattheo kolléga kipróbálta mint ahogy irta,de nem vált be neki,ezért én fel sem teszem,de ez a rom még igyis nagyon jó,ezenkivül a két bugon kivűl minden rendben van vele,és villámgyors,meg ugye szép is.
Tehát páran kérdeztétek melyik a jelenlegi legjobb rom,hát ez: HW RBM/Switz 2.1 Rom
Közvetlen link a romra:ROM
SP1 ha valakinek van kedve hozzá tesztelhetné az SP1 et.Sp1 csak szervízcsomag,tehát nem nagy kaland telepiteni csak rá kell dobni a fenti romra,nem wipeol,minden marad a régiben,csak foltoz pár dolgot és bekapcsolja a JIT-et. Viszont Mattheo is írta hogy neki pl nem volt stabil,de lehet hogy másnál az lesz,más körülmények között.Tehát várom a tapasztalatokat.
[ Módosította: dabadab ]
-
kukacka11
tag
-
pitterr
tag
Igen, én is így értem, de az amonban ezt nem lehet megcsinálni. :S Mert hiába állítom be először, hogy swap, meg ext2 ne legyen, csak format sd, amikor következőleg csak az ext2őt adnám hozzá, akkor is alatta ott lesz, hogy a fennmaradó helyet egybeformázza és nem lehet megváltoztatni ezt a beállítást.
-
llaszlo
veterán
Na a helyzet nálam (10.4) az, hogy megjelenik az eszközöknél (/dev) mindkét partíció, de csak a FAT-et csatolja fel. Nyilván parancssorból fel tudnám csatolni az EXT-et is. Amikor csatlakoztatom akkor fel ugrik két ablak, de ott kiválasztom, hogy ne csináljon vele semmit. Aztán az asztalra tesz egy 7.5GB zenelejátszó (valami hasonló) ikont. Ha rákattintok akkor megnyitja a fájlkezelővel. De ott csak ez a FAT partíció látszik más nem.
Tehát még mindig nem tudjuk, hogy mi okozza a különbséget. De megnyugtató, hogy nálam nem csatol fel semmit sem fölöslegesen.
-
llaszlo
veterán
Én csak arra tudok gondolni, hogy másképp van beállítva a teló. Mert nálam sehogy sem jelenik meg csak a FAT. Te mivel partícionáltad? Teló vagy linux?
Én rádugom USB-re majd lehúzom a notibart és ott Mount. De korábban más beállítással sem emlékszem erre. De lehet, hogy volt, viszont fagyásra nem emlékszem. -
rhen
senior tag
Én megvárom, hogy a 2.2 forrásának kiadása után mit tudnak kezdeni vele a modacos srácok.
A Froyoban lévő .32-es kernel elméletileg sokkal jobban bánik a memóriával és ideáls "kevés" memóriával rendelkező készülékekhez. Valamint mivel alapból lehet a memóriakártyára telepíteni programokat, a belső memória se lesz akadály, még ha hízott is a rendszer.
Azt gondolom, erre a telefonra a 2.2 portolása sokkal nagyobb lépés lenne, mint a 2.1.A Huawei supportja pedig értékelhetetlen. Semmilyen információt nem adnak ki...
-
Gloob
addikt
Én letöltöttem a marketből egy QIK Camera alkalmazást, és abban lehet állítani a minőséget. Igaz regisztrálni kell a telepítés során, és ha van net kapcsolat akkor fel is tölti egy tárhelyre amit utána belépve a www.qik.com-on tudsz úgy szervezni ahogy akarsz. De tud net nélkül is kamerázni természetesen.
-
llaszlo
veterán
Igen tisztában vagyok vele. De az autót sem szedem szét ha működik rendesen. Miért ne működhetne a számítógép is anélkül, hogy gányolni kelljen vele? Engem nem érdekel, hogy az Apple ezt hogyan oldja meg csak azt tudom, hogy nem fagy és nem hal meg. Eddig egyszer kellett újra raknom a rendszert amikor behalt a vinyó az meg nem az Apple hibája. Azóta nem kellett újra rakni, pedig nagy program tesztelő vagyok szinte mindent felteszek és kipróbálok.
Barátnőmnek egy 3 éves Toshibája van és nem a legolcsóbb fajtából de linuxszal mindig valami gond van. Pedig 3 éves géphez csinálhatnának normális drivereket meg működő rendszert. A win meg eleve felejtős. Az OSX meg megy és engem nem érdekel, hogy mitől. Egy merci, bmw vagy audi sem érdekel, hogy mitől működik megbízhatóan.
Sokáig (jópár évig) én is Linuxoztam és buzeráltam állandóan próbáltam beállítani, de soha nem lett olyan, mint egy OSX. -
Mattheo
tag
igen ez hasznos tanács, nekem is az első utam lesz h vegyek 1 1gigást..
meg hasznos a mount/unmount is, használja mindenki gazdagon, nem csak kitépkedjük a zsinórt/kártyát!
más: az angoloknál 100 font a mini dominóval..
lehet hozatok 1et, annyiért nem rossz. kérdés beveszi-e a magyar t-s kártyát, mit gondoltok?
-
n00n
őstag
Azt használtam, amiről az utolsó posztokban írtam. Az első 10-20 órában szuper, mind sebességre, mind élményre. Aztán elindul a reboot hullám.
Ejj, visszaraktam az MCR 1.7-et és olyan érzésem van, mintha az 1.7-ről tértem volna vissza a gyári ROM-ra. Kb. hasonló a sebességbeli csökkenés.
-
llaszlo
veterán
Megy az ssh én is azzal másoltam.
ssh root@ip -p 2222
De kábellal egyszerűbb.
Root jelszót meg az egyik fájlban kell átírni. De most így fejből nem tudom én is keresgettem. De már csak lenézem, hogy mi a jelszó és begépelem úgyis csak az ssh-hoz kell.
Azt nem tudom, hogy a NOKIA kártyát mennyire szereti, de a C6os Nokiával több embernek gondja volt. Igaz, hogy azok nem dobozos hanem valami gagyik voltak. Többek közt nekem is olyan kártyám volt. Amióta cseréltem egy Kingstonra és minden rendben van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- iPhone SE2 64GB 82% piros, saját dobozzal
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 128GB, fekete vagy fehér színben, újszerű állapotban
- iPhone 12 128GB, fekete és fehér színben, több db
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest