Hirdetés
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
njnl
aktív tag
-
skul0
aktív tag
válasz
busman
üzenetére
Persze ha egész estére rádugja az ember akkor semmi hátránya nincs abból, hogy nem eredeti és esetleg lassabban tölt.
Viszont nem egy olyan sztorit lehet olvasni neten, ahol a nem gyári töltő vagy akkumulátor miatt tönkrement a telefon, szóval én inkább nem kockáztatok ezekkel. -
Yoshida
aktív tag
Ezt hogy csinálják, hogy lassabban tölt az utángyártott dokkoló, mint a gyári? A gyári usb töltőt rádugva a kínai dokkolóra is lassú? Azt hittem csak pár vezeték van a dokkolóban az usb csati, és a töltő érintkező között, és kész. Meg egy darab müanyag.
Üzemidő: Nekem 4.2.2-n is jó volt, de 4.3-on talán tényleg jobb lett kicsit. Hétfő reggel leszedtem töltőről, igaz én 2g-n (edge) használom alapból, mert nem nagyon netezek rajta, sync be van kapcsolva, hangouts, facebook üzik, emailek jönnek mennek, időkép weboldalát szoktam nézni neten (edge bőven elég
), és kedd este tehát a második nap végén még 66% -on volt. Igaz most nem nagyon használtam, szal kijelzőidő max 1-2 óra lehetett... (idle fogyasztása nagyon jó a Z-nek)Amit észrevettem hogy egy nap alatt leszívja, az a 3g + skype.
-
Deck
titán
válasz
Zsmester89
üzenetére
Sokkal tovább tölt akkor is ez tény és elég nagy negatívum. Még ha drága az eredeti megértenén de csak 6ezer.
-
lmisi
senior tag
válasz
Hawaii2249
üzenetére
Szerintem nem, én kiveszem a tokból mindíg, töltés elött, aztán utána vissza.
-
Hawaii2249
tag
Sziasztok!
Pár nap múlva veszek egy Z-t, és most azoknak tenném fel a kérdésem akik használnak dokkolót, hogy hol vették, mert olvastam az összefoglalóban, hogy nem mindegy milyet használok. Eddig én ezt néztem.
Illetve, ha egy ilyesmi tokban van a telefon, akkor belefér a dokkolóba? Tok
A válaszokat előre is köszi.
-
sno14
tag
Én nagyjából két hónapja mindenféle fólia nélkül használom, sehol egy karc! Előről ráadásul szerintem sokkal jobban néz ki sony felirat nélkül. Persze izlések és pofonok, illetve gondolom a sony mérnökök nem véletlen találták ki rá a fóliát, de eddig semmi hátrányát nem éreztem, hogy nincs. >>többször "eldobtam", esett sarkára, kijelzőre, de szerencsére nem lett sosem baja. (Ettől függetlenül kiemelném: nem tartom jó ötletnek leszedni a gyári fóliákat sem előről sem hátulról!!!!!!)
-
Deck
titán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Nem használok tokot minden nap csak zsebben van a telefon. Féléves elmúlt már a telefon de semmi kopás, fólia oldala sem jön fel. Sokszor leis ejtettem már a telót és csak 1pici hajszálkarc van a hátulján a fólián. Karcálló a fólia alatt szóval nem is féltem.
-
törölt tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
A koptatásnak a fóliák ellenállnak, az oldalak és sarkok kevésbé. Ott tuti meglátszik farmer esetében a kopás!
A hátlapi fóliát úgy tudod meglesni, hogy a kameralencsére zoomolsz retinából. Ott lesz egy kb. 1 mm-es rés, onnantól tart a fólia.

-
-
törölt tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Xperia gyári fólia nyúzás!
http://www.youtube.com/watch?v=rQ0AfF4JgM8
Ezen látni, hogy mennyit bír, illetve, hogy milyen élvezet leszedni.Hátlapra egész biztosan kell fólia, ha leszedted a régit! Bár a hátlapi fólia is elég strapabíró, de maga a készülék állagának megóvása végett erősen ajánlott. Illetve valami tok vagy bumper, hogy a sarkai is megmaradjanak épen.
Még sikerült előkajtatnom a volt Z-mről a képet.
Ennyire jött le a gyári fólia az előző tulajnál:
http://kepfeltoltes.hu/140120/20140120_210602_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ez pedig a hátlap fóliával:
http://kepfeltoltes.hu/140120/20140120_210438_www.kepfeltoltes.hu_.jpgA hátlapi fólia karcállóságáról annyit, hogy az előző tulaj "jóvoltából" volt benne egy kb. 5-6 cm hosszú karistolás amibe szépen akadt az ember körme. Aztán miután le lett szedve, a készülékház alatta sértetlen volt!
-
Deck
titán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Usb otg megy. Kiemeltben van róla szó. Billentyűzet, egér, pendrive is. Billentyűzet, egér jobb Bluetoothon csatlakoztatni szerintem.
64GB-os a maximum.
Szerintem felesleges más fólia rá, nagyon strapabíró a gyári. De ha nagyon akarsz rakhatsz rá. Magától nem fog lejönni a gyári úgy rá van rakva, hogy leszedni is nehéz.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
64GB igen
OTG igen
egér, bill, hajszárító, betonkeverő... igen
m usb to usb igenDe én bluetooth egeret& billt ajánlok.
Én meg azt kérdezném melyik fólia hasonlít legjobban a gyárira? Kemény, fasza edge to edge fólia, hátoldalon csak a kameránál van kivágva... van ilyen? Mert a gyári elég fasza.
Más: Aki leszedte a hátlapról a fóliát, karcolódik az üveg?!
-
Zsírkrétamen
senior tag
Érdeklődnék, hogy lehet-e, van-e értelme fóliát venni a telefonra? Most rajta van a gyári(amin ugye rajta van a sony logó), de érdemes-e venni rá még egyet, mert nem szeretném, hogy ha a gyári megkopna, és le kelljen esetleg szedni, mert akkor a sony logó is lejön.
A másik, hogy 64gb-os memóriakártyát támogat a teló? Vagy a max 32?
Usb otg megy? Egér, bill., vagy pendrive is? Jó a sima micro usb to usb? Vagy kell külön áramfelvétel is? -
Smiro
senior tag
Szerintem is, a teljes cikk elolvasása alap, a kamera használat miatt pedig szinte kötelező annak, aki fotózásra is használja az okost. Mellesleg a cikk óta a képminőség is csak javult
Nálam a bridge gépet nyugdíjazta, főleg az utóbb megjelent "motion"-féle progikkal lett szuper. Ha meg majd lejjebb viszik a QX 100 árát, vagy kidobják az IP változatot, na akkor lesz csak az igazi! Volt módom kipróbálni, szerintem a belépő szintű tükröst veri, a felhasználhatóság (távirányíthatóság, stb.) pedig számomra egyértelmű irány a jövőt illetően a hobbifotózás terén. -
boogie84
veterán
Úgy vettem észre, hogy szervizből visszakapva a telefont jobb képet csinál nappal. Éjszaka viszont túlságosan fel van tekerve a kiváló automatikusban a fényerő, feltételezem azért h minél több fényt beeresszen.
-
Deck
titán
Hogy, érdemes fényképezni? 13mp vagy 9mp(automatikus)
-
Deck
titán
válasz
korcsillio
üzenetére
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Deck
titán
válasz
korcsillio
üzenetére
De..
-
Deck
titán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Jobb az üzemidő 4.3on. 4.4 talán tavasszal-nyáron.
Szityu161: Nem megyek bele részletesen de nálad user error van nem pedig a telefon szar

-
szityu161
tag
Kinek mi és mivel jobb.
Lehet másnak jobban beválik, de nálam éppen ellenkezőleg. Leírom a tapasztalataimat, lehet kissé hosszas lesz vagy unalmas de hátha valaki más is találkozott ezekkel a tünetekkel, vagy tud rá orvoslást. Tehát adott egy C6603 Black ami független és egy klikkes Kingo félével volt rootolva 4.2.2 alatt. Sűrűn használtam, és gyári alkalmazásokon kívül ami még rajta volt az a FB Messenger, Asphalt 8, MX Player, Bs Player Total Commander, Titanium Backup és kifújt. Nálam tudni kell hogy folyton megy megy a zene, a gyári lejátszóval. Szinkronizálás, helymeghatározás és hasonlók nálam mindig kikapcsolva vannak és így az aksi idő bőven kitartott egy napnál többet. Adatforgalmat ritkán használok, wifi-t is csak itthon töltőre dugva. Először frissítettem Pc Compaanionnal, és első indításnál pozitívum volt lapozgatáskor a finomított reagálás vagy animáció, pár alkalmazás rá is került a telefonra, de pl a szinkronizálás Fb-n, google fiókban, névjegyzékkel automatikusan megtörtént, amire nem kértem és nem is örültem neki, na meg nem beszélve hogy automatikusan már lövöldözte is a felhőbe a fotóimat, személyes cuccaimat. Ilyet nekem frissítés után egy telefon ne akarjon csinálni. 1-2 órán belül megjelent az a hiba amiről még régebben csak olvastam, nem tapasztaltam ami fekete képernyőt idéz a bekapcs gomb megnyomásakor, így nem tudtam feloldani a képernyőzárat. Ezt egy nap megcsinálta a telefon háromszor és bosszantó volt mindig resetelni a telefont. Mikor elegem lett belőle inkább úgy döntöttem hogy hogy flashtool segítségével teszek fel egy 4.3-at. Tisztára gyalultam a telefont, majd felraktam a 10.4.B.0.569 Generic GR-t. Telepítés után a szükséges beállításokat mint pl nyelv, google fiók...stb elvégeztem, elkezdtem kielemezni az újdonságokat mint pl a kamera szoftvert amit jobbnak találtam mint a korábbi romoknál és észreveszem hogy már ez megint mindent mindennel szinkronizál, automatikusan bekapcsolva a helyszolgáltatások, na erre sem kértem. Majd meglepődtem azon is hogy a számomra kényelmesebb egy gombon 3 betűs kevés gombos billetyűzetet a 4.3 már nem tartalmazza csak a sok kis apró gombos kétfajta kiosztást ami nekem elég kényelmetlen mert jóval gyorsabban megírok egy üzenetet a régi sms formációban. Ennek a hiánya már fájó pont volt számomra. A fekete képernyős hiba pár napon belül folyton előjött és mikor jön egy hívásom kissé bosszantó hogy nem tudom felvenni. Az aksi készenléti ideje jóval kevesebb lett mint 4.2.2 alatt. Ha egész nap nem nyúltam a telefonhoz, 100%-ra töltve estére már csak 60% lett. Na ez valami borzalom szerintem. Gondoltam pár nap és beáll valószínűleg, de 2 hét után sem. Már odáig jutottam hogy melóban már zenét hallgatni sem mertem. Ami nekem nem tetszett alkalmazás és nem volt törölhető azt mind le is tiltottam, gondoltam hátha segít. Sajnos ez sem. Aztán egyre sűrűsödtek a fekete képernyős hibák, majd néha az ellenkezője is érvényesült, ami korábban sosem volt, hogy egyszer csak felébred a kijelző
Nekem személy szerint a fekete designból fehérre váltás se jött be személy szerint, de tudom ez nem befolyásolja a teljesítményt. Utánaolvastam beszámolókról a 4.3-ról hogy mik a tapasztalatok, eléggé megoszló véleményeket találtam. De még nem is beszélve a kifagyó alkalmazásokról. SMS írás közben az alkalmazás leáll. Vagy névjegyzékben mikor görgetem a neveket fentről lefelé, középtájt egy pillanat alatt visszarántja a nevek listáját az első nevekhez. Igen vicces mikor az abc utolsó neveiből kellene kiválasztani valakit, és nem engedi dög
Folytatásként meg nem értem hogy miért kapcsolódik tetű lassan a wifihez itthon mikor az előző 4.2.2-vel egy pillanat volt az egész. Itt van még a sunyiban újraindulás mikor képernyőzárat feloldanám már kéri is a pin kódom holott nem azzal zárom le a billentyűzetem. Bepötyögöm és látom hogy volt is két nem fogadott hívásom mert jött róla az sms. Egyszer rajta is kaptam a kis szemetet a szemem láttára újraindulni. Mindezek után pipa lettem és gondoltam szerezzünk be más régiós 4.3-at máshonnan, lehet hogy pont ez nem jó. Na persze én kis naív azt hittem. Na ugyanezek a tünetek jöttek végig sorban. Néha a beállításokban ha kiválasztok valamit van egy kis fáziskésés ami nem kicsit látványos, szóval tele lett a pöcörő a várva várt 4.3-al és visszaraktam a 4.2.2-t és csodával határos módon minden hibátlan és kényelmes. Szóval személy szerint maradok ennél. És mit ad isten, Egyik ismerősnek ugyanezek a tünetek jöttek elő, szóval a hiba nem csak az én készülékemben jött elő... -
Deck
titán
Új tulajok. Sziasztok!

-
Zsírkrétamen
senior tag
Na sziasztok!
Ma szerencsésen én is hozzá jutottam egy ilyen telefonhoz.
Első tapasztalatok alapján nagyon király, igazából ez, és N4 között annyira sebesség különbség nincs. Annyi az érdekes, hogy itt könyebben bemegy az usb csati, ezt szoknom kell.
Persze a gépem ezt sem ismeri fel, így marad az ftp-n való file másolgatás, így is jó.
(majd újratolom már a windows-t, megérdemli a cucc
) -
j.la
tag
Ma én is csatlakoztam a Z-sek táborába. Fantasztikus egy készülék! Még kicsit szokni kell, hogy ennyire szögletes
SIII-ról váltottam. Nem bántam meg. -
Deck
titán
válasz
droidforever
üzenetére
Ennek mi köze az Adreno320hoz?Semmi.. Android játékok topicba menj és játék gondod van.
-
droidforever
tag
Sziasztok,meg új vagyok pár napja,vettem a telót,a real racing 3 nevezetű játékban nem látom a mögöttem jövőket a visszapillantó tükörből,ezt hol tudom beállítani hogy làssak a visszapillantó tükörből?(4.2.2 van a telót)hát többet vártam az andreno320-tól
-
daniel909
addikt
az vót má valakinl h megnyomta a feloldás gombot és egy sötét képernyő fogadta?
nekem az előbb csinált egy ilyen mutatványt. nem tudom lehet-e köze ahhoz, hogy elég hideg van kinn. elég hülyeségnek hangzik de ki tudja értitek. -
törölt tag
válasz
davidsz
üzenetére
Droidon bármi törhető egy okos scriptel. Nexus 4-eken teszteltem, hogy egymás között két készüléken lévő dolgokat mennyire lehet egy FB-on átküldött scripttel nyitni. Nem igazán volt valami nehéz...
Jó, itt ugyan csak annyi volt a feladat, hogy a készüléken beregisztrált (teszt)gmail fiókból küldje el a másik (teszt)gmail fiókra a készüléken lévő képeket és 3 db txt állományt. Viszont, ha egy script megtette...
-
törölt tag
válasz
m.hegyi
üzenetére
Skypeot használtam, az nem indulhat el automatikusan! Most Nexus 4-en is fent van de sehol sem fut önmagától!
A Viber egy kis örökítőrészecske (hogy finoman fogalmazzak...), azzal nem tudtam mit kezdeni. Ha kell, ha nem akkor is megy! Viszont a Z akksiját megzúzta kegyetlenül így megváltam tőle.
Youtube sem futhat automatikusan!
A Play a frissítések keresése miatt futhat. Bár nálam ez sem fut!
Az Office progi is érdekes dolog, ha fut állandóan.
A Googles meg passz! Nem használtam.Igaz én egyedül csak a Cleanert rakom fel. Semmi más "battery" meg egyéb hülyeség nem kerül fel egy telefonomra sem!
-
törölt tag
válasz
szityu161
üzenetére
Kameraeffekteket lehet lenyúlni de ott kifújt! Mivel az XDA folyamatosan újít ebből gyanítom, hogy a 4.2.2-vel nem igazán fognak foglalkozni már nagyon hiszen már régóta elérhető a 4.3. Ezen kívül a KitKat is itt dübörög.
Úgyhogy (sajnos vagy sem) vagy updatel az ember vagy megelégszik azzal ami van. -
m.hegyi
tag
Sziasztok! Ugyanúgy használom a Z-t, mint előtte az SGS2-t. A DoctorBattery-t lefuttatva az S2-n nem hozta be a skype, viber, youtube, google play, officesuite, goggles alkalmazásokat, a Z viszont egyfolytában. Mitől futnak újra ezek a programok a háttérben, ha kilövés után nem is lépek bele a programba?
-
szityu161
tag
Meg lehet oldani hogy 4.2.2-es Rom alatt a 4.3-as Kameraszoftver fusson? Nekem a 4.3 nem jött be több dolog miatt és visszaváltottam 4.2.2-re, de ha megoldható a 4.3-ból pár dolgot megpróbálnék belepakolni.
-
psztamas
csendes tag
Sziasztok!
Érdekességképp írom le, mit vállalt a telefont tegnap, meg persze hátha valaki találkozott ilyen jelenséggel.
Szóval telefon "pihen". Képernyő lezárva. Feloldom, minden jó. Lezárom. Kis idő múlva újra feloldanám, de semmi reakció. Nyomom hosszabban, erősebben kicsit, csak nem történik semmi. (ugye van, hogy elsőre nem nyomom meg elég erősen, de most nem ez volt)Próbálom a billentyűzetkombinációval resetelni, de semmi. Rezgett egyet, tovább nyomtam, akkor többet. Eszembe jutott aztán, hogy felrakom töltőre (meg kell jegyezzem, hogy volt még benne vagy 30%). Ekkor elkezdett "sony-zni" meg tölteni és be is kapcsolt. Lezártam, majd lehúztam töltőről. Feloldanám, de semmi. Újból csatlakoztattam, bekapcsolt a képernyő, aztán azóta működik. Vélemény? Ja, gyári T-s 4.3... -
Imike20
senior tag
Sikerült megoldani a dolgot! Ugye én a Soild Explorert használom! Teljes verzió magyar! Itt használom a fájl megosztást! A gépen pedig Total Commander FTP-én keresztül csatlakozok a telcsihez! No a lényeg az volt a baj hogy magában a telcsi a mappa megosztás csak a belső memoria tartalma volt megosztva ezért nem láttam az SD kártya tartalmát!
Aki esetleg így jár akkor itt a válasz!
Nagyon jó kis egyszerű progi! Sőt a Saját gépnél is betettem a a hálózati helyhez! Így a telcsin csak bekapcs a megosztás és már tudok is mászkálni a telcsin lévő összes mappában ! -
njnl
aktív tag
válasz
Imike20
üzenetére
Nálam így látom:TC /vissza lépkedsz ameddig csak lehet /SD kártya (ez a beépített memória) \ SD kártya 2 (ez pedig a flash memória)Másik lehetőség, hogy sdcard0 illetve sdcard1 néven találod őket. Az első a beépített a második a cserélhető.Amúgy az Airdroid tényleg remek.
Remélem tudtam segíteni.Beállítások/ Fejlesztői lehetőségek USB hattértár védetté tétele hogy áll?
-
Imike20
senior tag
No a gépen Total Commanderbe FTP-én keresztül elérem a Telcsit minden gond nélkül! Csak az SD kártyát tartalmát nem találom sehol!!! Ez a bajom!!!!
-
Imike20
senior tag
A gépen nem látom ! A telcsin megtaláltam a File managerben!
-
Imike20
senior tag
a lényeg az lenne hogy Total Commanderbe hogy tom meg nyitni az SD kártya tartalmát! ? ?
-
njnl
aktív tag
válasz
Imike20
üzenetére
PC-re akarod, vagy mire gondolsz? Simán fájl kezelővel nem működik?
Más:
Nektek ez Google+ menti a felhőbe a képeiteket, videóitokat? Én hagytam hagy dolgozzon, persze csak Wifin és töltőre dugva és nem tűnik hülyeségnek. Persze vet fel adatvédelmi aggályokat, de amilyen engedélyeket kérnek ma már az appok talán ez a legkevesebb.
-
Imike20
senior tag
Sziasztok! Hogyan tudnám az SD kártyáról a videokat vagy képeket lementeni? Eddig FTP keresztül csináltam igaz a saját memóriából! De így az SD-ét nem látja!!! Előre is köszönöm
-
válasz
droidforever
üzenetére
PC n próbáld, otán sokkal később jön...
-
njnl
aktív tag
válasz
droidforever
üzenetére
Felfogja ajánlani. De ha még nem laktad be teljesen akkor dugd rá PC-re és próbáld meg SUS-al. Ajánlott a tiszta telepítés, mint a frissítés. A topic összefoglalóban sok hasznos dolgot találsz.
locaLpatrioT
Ez szuper app, köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Spórolós topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Ingatlanos topic!
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Apple asztali gépek
- PlayStation 5
- PayPal
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Káértyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4149
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk S24/S24+/24 Ultra/S24 FE
- ÚJ! 32GB (2x16GB) Kingston DDR5 5600MT/s RAM készlet Bontatlan
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), és kedd este tehát a második nap végén még 66% -on volt. Igaz most nem nagyon használtam, szal kijelzőidő max 1-2 óra lehetett... (idle fogyasztása nagyon jó a Z-nek)

Mint írtam tok van rajta, az végi az oldalát is, azzal nem lesz gond 
(jó persze nem ilyen durván)
)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)