Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
whYz
őstag
válasz
darvinya #28187 üzenetére
A hangouts eltavolitasa nem. Letoroltem mindent ami google vagy nem feltetlen szukseges, felraktam egy uj tarcsazot de ugyan ugy kihangositott. Talan az ics megoldotta most
Sajnos az atlatszo sav is jon szet, mar tiszta buborek vegig az egesz, a gombokat vilagito ledek kozul mar csak az egyik vilagit, de meg mukodokepesnek tunik, csak az a kerdes meddig.
-
danyboy1978
csendes tag
válasz
darvinya #28136 üzenetére
nem játék vagy más programok használatánál (nem is használom ilyenre)
Általánosságban lassú a rendszer, pl.: rányomok a híváslistára és néha 10mp is kell hogy előjöjjön...
de ez igaz a számológépre is....és sorolhatnám.Hogy milyen rendszerrel vettem? Fogalmam sincs
Szerintem ICS volt rajta, de ez nem biztos. (az biztos hogy azóta már frissítettem) -
freemanone
addikt
válasz
darvinya #28115 üzenetére
elvileg a HW képes rá... viszont a crypto kernel és a gyártói korlátozás nem teszi lehetővé...
(#28117) horvath85g: MHL mellett OTG és töltés...? háááát... nemtudom. Szerintem nem lehetetlen, de szándékosan korlátozzák ezeket. Csillió dolláros kiegészítővel biztoy képes ilyenre is. Ami általában házilag filléres alkatrészekből megépíthető... csak nem lesz olyan csicsa.
-
rjakab
csendes tag
válasz
darvinya #28074 üzenetére
Status 7 hibaüzenet jön mindig, 10.2-nél, 11-nél is. Én is gondolkodtam rajta, hogy valamit elkúrok biztos, de egyszerűen nem tudom, mit.
1. Letöltöm ugye a CM firmware-t zip-ben.
2. A zip-ből a boot.img fájlt kimásolom egy másik mappába, és a zipből törlöm is ezt. Ezt a zip-et másolom a telefonra. Meg a gapps-t.
3. Flashtool->fastboot mód->select kernel to flash->betallózom a boot.img-t->flasheli, OK, újraindítom.
4. Belépek egyből CWM-be->az összes wipe->és amikor rányomok a zip telepítésére, status 7 üzenet jön.Én mindig arra gyanakodtam, hogy a kernel flashelés, vagy a zip-ből kernel kimásolás körül lehet valami hiba, de nem jövök rá, hogy mi.
-
Mr.C
őstag
válasz
darvinya #27939 üzenetére
Nem (csak) a frissítés miatt nem jó. Hanem mert mindent belepréselnek (sztem értelmetlenül) és ez a stabilitás rovására megy. Teszem fel, ki fog telefonon videókonferenciát indítani? Ha valaki már ilyen körökben mozog, vagy PC vagy laptopon intéz ilyet.
A Gtalk... Na aaaaz jó volt. Mobil internetre csatlakozik? Egyből online. Az illető kikapcsolja a kijelzőt? Egyből idle. És még sok ilyen (jó lehet ezek a tulajdonságok megmaradtak)
ez az én szubjektív véleményem. Persze lehet hogy pont azokat a dolgokat nem használom, ami miatt tényleg jóEAndrew : nem lehet de androidon belül van ilyen h beállítások visszaállítása. Asszem a biztonság menupontnál
-
horvath85g
aktív tag
válasz
darvinya #27939 üzenetére
egyetértek.
a hangouts már a frissítés előtt is szar voltrendszeresen előfordul, h nem kapok meg üzeneteket. vagy a telefonra igen, de a gépre nem. vagy összekeveri a sorokat. ennek ellenére használom, mert vannak jó ficsörök. szerencsére én még nem a fb generáció vagyok, ezért minden kommunikációm hangoutson zajlik. semmilyen fb. app nincs a telefonomon.
-
Mr.C
őstag
válasz
darvinya #27934 üzenetére
Nemtudom miért kell ezt a hangout - ot erőltetni. Nálam gyökeresen ki van irtva a telefonból. Szvsz semmi értelme hogy ilyen dizájnos, agyon animált sms küldő programom legyen, ha van egy sima, egyszerű App hozzá. Persze ha valaki g+ -on beszélget akkor (talán) megértem, de akkor is van pár jobb alternatíva
-
S. Szabi
őstag
válasz
darvinya #27852 üzenetére
A Kernel-t hogyan tudom ki szedni belőle
Melyik fájl az? Amit találtam az alapján a boot.img , de lehet megint nem jól értelmeztem. Ha ez az, akkor csak ezt az egy fájlt kell kiszedni belőle?
És majd Flashtoolban (Sony Mobile Flasher by Androxyde) a Flashmode-ot kell választani?
-
S. Szabi
őstag
válasz
darvinya #27850 üzenetére
Szóval amit letöltöttem "cm-11-20140130-UNOFFICIAL-nypon-NIGHTLY-25.zip" ahhoz nem kell külön kernelt fel tenni, csak rakjam rá az SD-re, bootloader nyitása, és a CM telepítése?
És az a Gapps az micsoda? Ha jól értelemezem, a gyári google alkalmazások?
Bocsi ha hülyeséget kérdezek, nem igán tiszta ez a dolog, hogy pontosan mi micsoda, próbáltam előtte bőven utána olvasni
-
freemanone
addikt
válasz
darvinya #27460 üzenetére
hmm... ez azért érdekes. Kíváncsi leszek a P6 meddig húzza. Most 2 hónap 9 napja fut rajta egy gyári droid, egy adag kinézet módosítással. Eddig probléma mentes a működése, aztán meglátjuk a 4-7 hónap még messze van és közben lehet, hogy jön egy kitkat. Azért is érdekelt a dolog, mert más telóknál nem tapasztaltam ilyet, amit mondtál, de az is való igaz, hogy ilyen sokáig egyetlen rom sem húzta a telefonjaimon. A szolgáltatásokból, gondolom minél több annál hamarabb megy gajjra.
Köszi az infót! A Z-det meg sajnálom... -
xigris
őstag
válasz
darvinya #27313 üzenetére
DooMLoRD_v4_ROOT-zergRush ezzel rootolnám még gyári a rendszer
6.2.A.1.100 verziójú JB van fent
próbáltam az összefoglaló alapján is
- v15 root kit letöltés
- telefonon USB hibakeresés be
- rootme.bat indítás számítógépen
- újraindulás/újraindításRazorka777: win 7 terészetesen
-
válasz
darvinya #27180 üzenetére
igen olvastam, csak még mindig elfogadhatatlan számomra!
ez a poweramp sem tett csodát. a programban meg is van jegyezve a az A2DP típusú ketyere. asszem a régi x10 minimet fogom zenelejátszásra rendszeresíteni munka közben. talán még AUX is van a munkás autómban. a P pedig marad headsetes-telefonálós telefon -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
darvinya #26988 üzenetére
"Ez csak akkor jön elő, ha üzemel a kijelző és Home Launcher felületén vagy."
Nem, zsebemben, kikapcsolt kijelzővel is előjött, nem csak home-on, kijelzővel. Ráadásul Go Launcher-t használok, nem a gyárit.
Más: nektek is fagy a google maps? Az utolsó két frissítés óta kb. használhatatlan. elindítom, 3 mp után csontra fagy. Szerencsére a telefon nem, csak az app.
-
kecskebégető
aktív tag
válasz
darvinya #26866 üzenetére
Nekem van viszonyítási alapom.
Teljesen gyári z volt nálam pont most egy hétig a legfrisebb szofttal.
És hiába a papíron erősebb hardver azt a foylékony ,folyamatos működést alapdolgoknál(Net,főképenyőn lapozás,tárcsázó megnyitás,stb)megsem közelití a huawei asend p6-ot.
egyszerüen érehető a kínainál,hogy tényleg a szívük lelkük beletették az optimalizálásba.
A z sokmindent erőből hardverből akar megoldnai és ez bizony a droidnál problémás.
Természetesen nem szeretnék hitvitát nyitni csak leírtam a tapasztalatom.
Nem vagyok sony hater pont P-ről váltottam sőt jövő héten mát egy Z1 boldog tulaja is leszek. -
freemanone
addikt
válasz
darvinya #26862 üzenetére
Hát a Z-t talán még támogatni is fogják egy darabig, de nekem csúnyán elegem lett belőle. Amióta váltottam pár őszhajszáltól megkíméltem magamat. Nem is azért mert a legfrissebb droid fut a telómon, mert még nincs kiakat és nagyon nem is hiányzik, hanem azért, mert a gyári rendszer mókolás nélkül gyorsan és gördülékenyen teszi a dolgát. (most azt ne vegyük ide, hogy nekem igényem a reklám szűrés, a widget-ezhető zárképernyő stb stb, amihez kell root és külső app, de core rendszer beállításba nem kellett belenyúlni, csak kozmetikázás történt) Eddig is power user voltam, de amióta megvan a P6 sokkal több mindent csinálok telefonon.
(#26864) razorka777: Értem! Nekem nagyon samsung copy szappantartónak tűnik, de eddig csak képen láttam, élőben még nem járt a kezemben. Meg mondjuk picit zavaró, hogy a felbontást nem növelték meg a kijelző méretéhez, de ezen kívül teljesen korrekt készüléknek néz ki. Nem kell FHD, csak egy sima 720p illett voln a 4,5"-hoz.
-
argos87
csendes tag
válasz
darvinya #26827 üzenetére
Tudom hogy a fömenü nem forog el de se az album sem egyéb programok nem forognak vele.Automata forgatás be van állitva.... a szerviz menüben pedig 0 egész alattit értékeken pörög a mérö! Volt egy esésem vele pár honapja azért cseréltem kijelzöt de nem tudom az alaplapon hol találom rajta ezt....Minden sértetlennek tünik... a baleset is pont a másik oldallal történt!
-
oliwire
őstag
válasz
darvinya #26442 üzenetére
sajnos 3 percről beszélünk.. Nekem is volt gond GPS-szel anno. Letöltöttem 3 programot hozzá, egyhez kellett root is és akkor ha kint voltam szabad ég alatt, és szerencsém volt, és közben nem mozogtam, volt hogy egy percen belül betájolt.
Amúgy volt, hogy kocsiban egyszerűen nem akarta tudni, hol vagyok. Persze ilyenkor hidegindítás volt. Mikor már előtte megszenvedtettem, és megtudta, hol is van, és nem indítottam újra a telefont, képes volt 10 másodpercen belül is megtalálni.
Ehhez képest most az SP, hidegindítva 10 mp fölé sosem ment, míg kereste a jelet, nem volt baj, hogy tető volt a fejem felett, nem volt baj, hogy nem egy helyben voltam. A P-nek a kameráját sajnálom csak, abban jobb, mint az SP. (persze ez elég hihetetlen volt számomra először) -
yodamester10
őstag
válasz
darvinya #26121 üzenetére
Én a P-met egy "szappantartóra" váltottam ami egy s4 active és meg kell mondjam brutális a 2 között a különbség.A P is szép teló,de ha pl a gps jel találati különbséget nézem már ott hatalmas a difi.Szerettem a P-t,főleg mert első droidos telóm volt,de úgy érzem jó irányba váltottam hiába a sok szappantartós gúnyolás.
-
razorka777
veterán
válasz
darvinya #26118 üzenetére
Én is pont a külső miatt váltanék nehezen, amióta megvan a P azóta teljesen máshogy nézem a telefonokat.
Ha kijönne egy új Sony a P hasonló külsejével, erősebb hardverrel, akkor azonnal váltanék.
Lehet, hogy anno hiba volt megvenni a P-t?
Most biztosan könnyebben választanék. -
-
válasz
darvinya #25972 üzenetére
...mert a szétszedési videón pl az akkumulátort is eltávolítja, ami ennek a cseréjéhez felesleges...
Nem véletlenül úgy írtam, ahogy...
...tessék kérem nem egyből beszóni, mert harapok!(#25973) Tarill:
Buborék miatt még nem is nagyon hallottam működésképtelen esetről.
Simán a buborék nem befolyásolja a működést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- FRISSÍTETT ÁRLISTA - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók (ELKELT)
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest