Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
TomWexX
addikt
válasz
darvinya #19158 üzenetére
Akkor leírom pontosan nálam hogy volt:
Elkezdtem hívni magamat, mikor kicsengett, a telefon csak rezgett, a csengőhang nem szólalt meg és a felvevő képernyő is lassabban jött elő. Megpróbáltam felvenni, elhúztam jobbra a zöld gombot ami ott ragadt jobb oldalon, a telefon még mindig csak rezeg, a vonal kicseng. Na akkor innentől kb. 15 mp-ig befagyott a kijelző, majd egyszer csak kapcsolódott a vonal, a telefon még mindig rezeg ami áthallatszik a vonalon is, (elég zavaró) majd kb. 3 mp múlva a rezgés leáll, és szép halkan elkezd csörögni a telefon, a vonal persze él, de baromi zavaró háttérben a csörgés, ami nem kapcsol ki.
Ez újraindításig+phone adatok törléséig minden alkalommal előjött. Nálad szerintem nem így jelentkezett a hiba. -
TomWexX
addikt
-
TomWexX
addikt
válasz
darvinya #19149 üzenetére
Jó, és azt mivel magyarázod hogy T-mobile - T-mobile között is volt hívásbug hajnali 3kor? Akkor még a vonal sem volt terhelt... Ez nem vonalhiba, hanem Xperia P JB hiba. (ami jelenleg nincs nálam, de már volt)
Amúgy nem tudom mi hozza elő, de tuti nincs köze a számhordozáshoz. -
-
luciferc
őstag
-
roland091
senior tag
válasz
darvinya #19000 üzenetére
én nem tudom nekem a prerooted verzióvan fent ezzel nem jött elő
nekem 1x volt még a legelső verzióval amit felraktam de az nem is volt valami jó hamar lecseréltem
(#19002) oszi666
tudtommal a gyárinak nem lehet változtatnia méretét én swiftkey-t használok abban lehet -
magicbox
senior tag
válasz
darvinya #18930 üzenetére
Tárcsázónak én DW Contact-ot használom már nagyon régóta. Inkább a többiek miatt kérdeztem. Engem egy helyen zavar borzalmasan a fehér, ha hívást indítok vagy bejövő hívásom van. Prerooted JB fut nálam. Így a root nem gond. Szerintem sokan örülnének neki. Nagyon kevés embernek jön be a fehér
-
freemanone
addikt
válasz
darvinya #18869 üzenetére
így hogy mondod, látom már, hogy a vízszintes vonalak elég ferdék, ez az éjjel nem tűnt fel.
(#18870) razorka777: jah, az nekem is elkéne, mert a natív megoldásokat jobban pártolom, mint beépülőkkel megoldani. Bár amint kész az első használható CM10 úgyis megy a kukába az egész gyári rendszernek csúfolt eszkábáció. A Play-em is veri keresztbe a P-t bizonyos dolgokban, ahol nem kell sok ram. (tudom kissebb felbontás, de gyengébb proci, gpu és fele annyi ram)
-
-
-
Misua
senior tag
válasz
darvinya #18823 üzenetére
Nem a vasalt fólia hiányzott róla, hanem amely még azon felül van (rajta vannak rajzocskák - töltő, usb, stb)
Na meg tapiztam én is P-t MM-ben, viszont most abszolut nem volt fém érzés...azon kivül tök könnyűnek tűnt a 115 grammos Live with walkmannal szemben.
Na és a 4.1.2 hogy kerülhetet rá?
-
válasz
darvinya #18816 üzenetére
A hétvégén, ha lesz időm. tesztelek és írok a Logout-ra és belinkelem ide, mert közvetlenül Off, közvetve meg mégis hasznos, ha valaki mkv-t akar nézni a mobilján, hozott anyagból. Teszem ezt azért is, mert látom, hogy alapgondok vannak a videós fronton és hátha legalább ezzel tudok segíteni a kis közösségnek... látva azt is, hogy sokan tabletnek használják a telefont.
[1]
Biztos sokaknak van DVD-je vagy DVD ISO-ja a pl. .CC áruházból vagy elődjéből.
Az tuti, hogy 1 kattintással lehet belőle szabványos MKV-t csinálni. (MakeMKV). Így kell eljárni, ha DVD-t szeretnénk lapos TV-n nézni külső lejátszó nélkül. Az átalakítás kb. 10-20 másodperc egy teljes DVD lemeznél. Arra leszek kíváncsi, hogy az Xperia P saját lejátszója hogyan viszi (képarány lesz izgalmas, hogy az az MKV meta adataiból, hogy olvassa ki) és mondjuk egy MX Player Free hogyan viszi, a valójában mpeg2-es fájlt.
Előny: pár másodperc alatt bármiből lesz szabványos MKV, de annak mérete és minősége nem változik. Stúdiós szempontból ez az egyetlen elfogadott eljárás. Hátrány: megtartja az eredeti méretet, azaz pl. egy DVD 4,5 Giga.[2]
Ezután megnézem, hogy ugyanebből a DVD-ből MKV Merge vagy más hasonlóval csinálok H264 alapú MKV-t. Ahogyan sokan ismerik és hamisan gondolják, hogy az MKV az mpeg4 szerű valami. Így csinálják otthon az emberek.
Hátrány: transzkódolás nem kicsi ideje, minőségromlás. Előny: kisebb méret.[3]
Lejátszás közben tesztelem akksi használatot adott fix fényerő mellett és a proci használatot, bár ehhez majd kell segítség, de akkor szólok és kérek.
A hétvégére tehát eltűnők és majd jelentkezem. -
válasz
darvinya #18813 üzenetére
Tudom, egy kis TV stúdióban dolgozom 14 éve másodállásban.
Most sietek. Majd megírom este OFF-ban ide, mert hasznos lehet másoknak. Pl. egy DVD ISO-t, Xperia P-n megnézni átkódolás nélkül. A lényeg, hogy átkódolás, azaz veszteség nélkül mehet bele a DVD kompatibilis mpeg2... Az átkódolás jár veszteséggel, az mkv-ba történő kvázi átnevezés nem. Rengeteg formátumot lehet mkv-ba átnevezni, kódolás, azaz veszteség nélkül.
Az energiához passz. De az mkv-nak semmi köze nincs a H264-hez. De akár az is lehet benne, meg akár egy öreg VCD (mpeg1-es videó) is. -
Zolee11
senior tag
válasz
darvinya #18736 üzenetére
Értem, így már világos.
Kb. 2 hónapja ismerkedem, az android rendszerrel, így elég kezdő vagyok.Ezek szerint az ilyen gyári "ráépítős" frissítések mások, mint a flashtoolal feltolt rendszerek. Eddig ezt sem tudtam, úgy gondoltam, a frissítési folyamat és eredmény minden esetben ugyanaz. Felteszem ezt a rendszert inkább, amíg még nem lakom be teljesen az új JB-t.
Köszi!
-
Zolee11
senior tag
válasz
darvinya #18729 üzenetére
Hadd kérdezzem mán meg, hogy a "te verziód" honnan származik? Miért másabb mint a többi? Nekem az van fent amit először belinkeltek az első hsz-ban. No branded asszem. Tegnap nem tudtam feloldani a képernyőzárat pár másodpercig, mikor sikerült, nem tudtam elindítani a telefon alkalmazást, pontosabban több másodperces késlekedés volt. Eddig ilyet nem tapasztaltam...
-
TomWexX
addikt
válasz
darvinya #18726 üzenetére
Direkt nem tiltottam a gyárit, mert akkor nem működik a kezdőképernyőre parancsikonként kitett névjegy. De már 2 hete fent van az exdialer, eddig nem volt ilyen gond, kollégám P-jén is fent van az exdialer, ő a CWM-es JB-t rakta fel de neki még nem volt ilyen gondja. Szóval nem biztos hogy itt van akadadás, ez valami rendszer bullshit lehet ami szerintem a tiédben is ott lapul, csak még nem jött elő...
-
Breki
veterán
válasz
darvinya #18710 üzenetére
Igen kicsit összecsaptam mert sietve írtam Virtual Private Network nem azt állítottam csak ott a menüben és erre emlékeztem.
Tegnap lekapcsolta és visszakapcsolta és jó lett, viszont most hívott a reptérről, hogy azt írja ki neki, hogy "network error" és nem tud netezni pedig wi-fi van.
Ez kicsit olyan Sim kártya gyanúsnak tűnik nekem, de hátha van valakinek ötlete
És az is érdekelne, hogy milyen frissítést töltöttem le neki ha nem a JB-t
-
kirijima
csendes tag
válasz
darvinya #18625 üzenetére
Használom a fecebook-ot, de nem éjjel-nappal és a timeline sem aktív, egyébként tudom, hogy az meg a viber, ami egy szemét program, állandóan ébresztgeti a procit a háttérből is. Most mit csináljak, töröljem le ? Mondom, nem vagyok egy fb mániás, de azért szükségem van rá.
-
-
válasz
darvinya #18649 üzenetére
Ő buszon akar vele fél órákat mozizni meg hasonló.
Néhány nappal korábbi eszmecsere.
Ő már inkább Tabletnek használná, így részemről nem ajánlott a P. Szép, stílusos telefonnak viszont ajánlott, továbbra is. -
d3kk
senior tag
válasz
darvinya #18640 üzenetére
A 4shared-es .400 is a te fajtad? (ami az összefoglaloban van) mert ezt a crocko-t nem használnám, viszont csak oda van az irva hogy a tiéd
mert ha jól váltottam át a 857.269 KB az 837,17 MB és ami a te neveddel van "ellátva" az összefoglalóban az 837,2 MB. remélem mert most muszály vagyok ezt feltenni..
ezt ha jol gondolom nem tudom rootolni. valahogy megoldható? (locked BL) vagy ha nem rootolhatom akkor szerkeszteni lehete valahogy az FTF-file-t hogy flasheléskor milyen appokat ne rakjon bele? esetleg miket igen?
-
válasz
darvinya #18638 üzenetére
Kacsintó mosolyt írtam a mondat végére, de úgy látszik, hogy ez nem jött át.
Nem hordtam le. De több, mint utalás, sőt figyelmeztetés volt, hogy várjon még a JB telepítéssel; szokja ismerje az ICS-t.
Egyébként úgysem fog, de akkor majd meg jön ide, hogy....
... de ezt már úgyis ismerjük. Akkor majd a fórum megmagyarázza, kimagyarázza és segít. Elvégre ezért van ez a közösség. No problem. -
Dany007
veterán
válasz
darvinya #18608 üzenetére
Ja így már értem mire gondolsz. Igaz. De én spec megbirkózom vele.
Ne értsd félre, én is sajnálom ezeket az új fícsöröket. Nekem is jól jöttek.
De nem tudok túllépni a már korábban felsorolt problémák összességén. Nem tudom mért vannak ekkora különbségek telefonok között. A miértjét se értem miért gyártanak hatvan féle szoftvert egy adott típushoz vagy ha típusonként is változhat a hardver, akkor miért gyártanak hatvanféle hardverrel azonos típust. Mert szerintem biztos, hogy ezek az apróságok okozzák az eltérő problémákat.
Nekem pl a JB-en mintha egy picit rosszabb lett volna az akkuidő. Persze nem használtam semmiféle akksikímélő megoldást (stamina vagy hely alapú wifi). De ezt már bele se vettem a problémákba mert megbirkózom vele. -
Dany007
veterán
válasz
darvinya #18606 üzenetére
Húh nagyon erőlteted ezt a túl buta dolgot...
Persze van pár dolog ami hiányzik. Pl adathasználat mérés. App letiltás. App letiltás 3G használatról meg ilyen apróságok.
De konkrétan mire gondolsz?Amúgy nem az akksiidőre gondoltam, hanem a problémák felmerülésére. Pár nap alatt nyilván nem jön ki minden probléma ami lehet. Majd 1-2 hét múlva. De persze reméljük akkor sem.
-
Dany007
veterán
válasz
darvinya #18590 üzenetére
Ez szerintem lakástól is függ. Itt a cégnél ahol ülök pl még GSM jel is alig van... Kint a dohányzóba meg másodpercek alatt talál műholdat fixálva.
A fixálás se mindegy, mert JB alatt pl ez úgy működött, hogy a program - legyen bármelyik - látott mondjuk 10-12 műholdat, de nem volt képes fixálni csak percek múlva! És addig ugye nem is tudom használni.
Most ellenben valamiért az új GB-vel már a GPS test úgy tölt be, hogy van fix 9 műhold. És menet közben is képes fixálni.
JB alatt mikor voltam pesten - mikor kifagyott párszor a navigáció - na akkor is kellett neki vagy 10 perc mire menet közben talált műholdat..
Szóval nem tudom... jó dolog ez a GPS fix / teszt progi mert legalább látom egyértelműen hogy mi a helyzet. Navigációban csak annyit, hogy van jel vagy nincs jel. De itt a tesztprogiban pl lehet gps infót frissíteni, üríteni stb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- PlayStation 5
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- RAM topik
- One mobilszolgáltatások
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Yettel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2906, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest