- Android szakmai topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
kirijima
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémám lenne, apróság, de bosszantó. A Filmek alkalmazásban a már réges rég törölt videók thumbnail képei (nem kamerával felvett videók, hanem filmek, amiket a telefonra töltöttem) ugyanúgy megjelennek, és képtelen vagyok eltávolítani őket. Már töröltem a cache/thumbnails mappát is, ez se segített, nem tudom, mi tévő legyek még.
[ Szerkesztve ]
-
kirijima
csendes tag
Közületek valaki szedte már le a telóról a gyári sony fóliát ? Ha igen, akkor hogyan, és tettetek rá másikat vagy anélkül használjátok ?
Nekem akad rajta egy-két karc, úgyhogy gondolkodok, hogy le kéne szedni, de nem merek nekiállni.
-
kirijima
csendes tag
Nálam az android rendszer iszonyat sokat zabál, többet, mint a képernyő, 40% körül! Ezért aggódok kicsit, igaz még csak egy hetes telefon, tehát még nem állhatott be az aksi, de számomra megdöbbentő akiknél az android 10% alatt fogyaszt..
Eddig közepes használat mellett, 40%-os fényerő, 3G bekapcsolva, óránként pár perc e-mail, fb nézegetéssel eddig 1 napot tudtam elérni vele.
Ja és ma csinált egy nagyon fura dolgot, 17%-on volt, ahonnan fél perc alatt, átmenet nélkül leugrott 6%-ra majd megint fél perc és nullára, a telefon kikapcsolt. Visszakapcsoltam és 20%-os töltöttséget jelzett ki. -
kirijima
csendes tag
Komolyan sírba visz, hogy amit egyszer megnyitottam a gyári sony filmek alkalmazással, annak a nyoma örökké ott marad, akkor is, ha kitöröltem mindenhonnan. A LOST.DIR üres, az sd kártyán a sonyvideos mappát töröltem, használtam minden cache cleanert, a videót még mindig mutatja az alkalmazás. Másnál is így van, vagy ez csak engem idegesít halálra ? Mit lehet ezzel még tenni ? Mondjuk a képet már nem jeleníti meg csak a fájlnévre hivatkozást.
[ Szerkesztve ]
-
kirijima
csendes tag
Sziasztok!
Nektek bővített készenlét alatt átlag mennyit szokott zuhanni az aksi százalék ? Én éjszakára szoktam ilyen üzemmódba helyezni és kicsit sokallom, hogy 6-7 óra alatt így is több, mint 10%-ot esik.
A másik probléma, hogy bővített készenlét nem jelez az ébresztő, már ha nem a gyárit használod, ezzel már meg is szívtam sajnos... Gondolom ezzel ez van, meg kell vele barátkozni vagy a gyárit használni, ami megint egy akku gyilkos.
[ Szerkesztve ]
-
kirijima
csendes tag
Járt valaki hasonlóképp, hogy a pc companion-nal nem tud frissíteni ? Nekem megáll a frissítés előkészítése szakasznál, amikor azt írja, hogy húzzam ki, aztán dugjam vissza, miközben lenyomom a hangerő gombot, így is teszek, de nem csinál semmit, ha percekig várok, akkor se. Ki vagy bekapcsolt állapotban kell visszadugni ? Mert én úgy értelmezem, hogy kikapcsolva, ekkor csak a töltés indul el, semmi más.Van ötletetek ?
-
kirijima
csendes tag
Elindult a frissítés, hurrá... eddig nem tudom mit szarakodott, de megy, az a lényeg, köszi a tanácsokat.
-
kirijima
csendes tag
Sziasztok!
Csináltam a telefonon egy gyári visszaállítást, mivel az aksit katasztrofálisan zabálta valami progi, amit nem tudtam beazonosítani, így töröltem mindent, azóta sikerült is egyszer újra elindítanom a telefont, minden rendben volt. Utána kikapcsoltam és ráraktam töltőre, majd amint full töltöttséget jelzett, újra bekapcsoltam, ez történt 20 perccel ezelőtt, azóta a kezdő töltőképernyőt látom és semmi nem történik... Mit tegyek ? Más telefonnál itt már csak a drasztikus aksi kivétel segített, itt még ezt se tudom megtenni.
[ Szerkesztve ]
-
kirijima
csendes tag
Sziasztok!
A következő gondom lenne, csináltam egy teljes rendszer visszaállítást, töröltem minden alkalmazást, még az a belső memóriát is, mindezt amiatt, mert az aksi brutális merülést produkált, kikapcsolt képernyő mellett, úgy hogy hozzá se értem, még a wifi is off, esett kb. 5%-ot óránként, pedig nem szoktam fölösleges alkalmazásokat futtatni a háttérben. Ami a legdurvább, hogy a fogyasztás 60%-át az android operációs rendszer teszi ki, ami úgy látom, hogy másnál 10-20% vagy annyi se. Most, hogy legyalultam a rendszert, valamelyest javult az aksi idő, 1,5 napot bírja, bár azt is úgy, hogy szinte hozzá se nyúlok... viszont az android operációs rendszer továbbra is a teljes fogyasztás 60%-át teszi ki, állandóan ébren tartja a cpu-t. Csak az alap alkalmazások vannak rajta, amik a JB-vel együtt járnak. Mit lehet itt tenni ? Nyeljem le ezt a mérget, ennyi ?
-
kirijima
csendes tag
válasz darvinya #18625 üzenetére
Használom a fecebook-ot, de nem éjjel-nappal és a timeline sem aktív, egyébként tudom, hogy az meg a viber, ami egy szemét program, állandóan ébresztgeti a procit a háttérből is. Most mit csináljak, töröljem le ? Mondom, nem vagyok egy fb mániás, de azért szükségem van rá.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín