Hirdetés
- Yettel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kihívót kap a Red Magic?
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gologolo
tag
Sziasztok!
Gyári állapot visszaállítására készülök, garanciális okok miatt. Amit buheráltam a telefonon és nem kellett volna: Root, CWM Recovery. Amúgy a ROM eredeti.
Kérdéseim:
1, Az első lépés - Rom/recovery/partíciók, stb. rendbetétele - az én esetemben is szükséges?
2, Alapvetően a root visszaállítása miatt csinálom az egészet, vicces lenne hogy ha a friss t-mobilos romot egyből rootolnom kellene a triangle away miatt. Nem tudom ezt a lépést előre hozni, és már most visszaállítani a flash counter-t 0-ra?
3, T-Mobilos S4 igényel ilyen product key-es hercehurcát vagy elég neki egy factory resetet nyomni rögtön a gyári t-s rom visszaállítása után? Csak azért mert Samsung Galaxy CSC progihoz kéne root, és pont az unroot veszne el ami miatt az egész hóbelebancot csinálom.
Köszi a segítséget!
-
válasz
xrvman #14395 üzenetére
azért, mert szolgáltatója, annak kapcsolódó szabályozása, de még ügyintézője is válogatja, tehát általánosságban nem írható le, hogy díjmentesen cserélik!
csak egy példát írok; a t-mobile esetén 4500 ft a sim kártya cseréje, amennyiben semmi sem indokolja a díjmentes cserét, de ha például ha azon szolgáltatónál vásárolsz készüléket adott sim kártyához tartozó előfizetésre, akkor nem térítés ellenében cserélik, hiszen indokolt a díjmentes csere!
sokszor találkozni vele, hogy amúgy fizetős esetben is díjmentesen kicseréli a sim kártyát az ügyintéző, de csak és kizárólag saját felelősségére, mert ráírja mondjuk, hogy hibás a sim kártya, de ettől papíron még fizetős a csere, és nem is minden ügyintéző ilyen jófej, szóval egy - egy egyedi pozitív tapasztalat alapján nem lehet általánosítani.
egy másik szolgáltatónál díjmentes a sim kártya cseréje, ha az elmúlt 2 éves, de ettől még nem minden sim kártya cseréje díjmentes.
sok ilyen példát lehetne még írni, ezért is nem szabad általánosítani, pláne a pontos részletek ismeretének hiányában! -
Nem tudom volt-e már a kérdés,ha igen akkor bocs!
Van S4-re iGO? Úgy értem full hd-s. Köszi előre is.
-
Vertigo
aktív tag
válasz
Pastika #14359 üzenetére
Gyari MEA ROM-om van es nekem is merul, 1-max1.5 napot bir csak (MDK-val biztonsagosan hozta a 2 napot bekapcsolt nettel, amit azert hasznaltam is es beragadt folyamatok sem voltak, mig MEA-val akadnak, igy azert hetente legalabb 1x ki-be kapcsolom), de az extrem merules valami beragadt folyamatot sejtet...
-
pszihó
aktív tag
-
válasz
supertrezi #14391 üzenetére
üzenetek -> menü -> beállítások -> szövegbeviteli üzemmód
-
Anulu79
addikt
Az S3-hoz képest jobb a készülék fogyasztás tekintetében? Vagy ugyan azt a teljesítményt hozza?
-
válasz
supertrezi #14387 üzenetére
nem bug, hanem a szövegbeviteli üzemmód függvénye, ékezet nélküli esetben 160 karakter, ékezetesnél 70 karakter, automatikus módban pedig alapban 160, de amint nyomsz egy ékezetes betűt, már ugrik is 70 karakterre.
az sms beállításainál konfigurálható a három módozat. -
válasz
ricsi0307 #14383 üzenetére
jogszabályilag 3 munkanap, és a szombat és vasárnap alapban akkor sem munkanap, ha esetleg van valahol az említett napokon is nyitva tartó szerviz.
supertrezi; néha elég kizárni a nullás állománnyal a szkennelésből bizonyos - problémás - mappákat, és megoldódik a hiba.
alapban is sok esetben adott a kizáró állomány, de az is sérülhet, vagy törlésre kerülhet, és emiatt is jelentkezhet hiba. -
válasz
supertrezi #14381 üzenetére
szia,
sok alkalmazás és folyamat ráfekszik arra is, sokszor elég annyi, hogy legyen egy sérült/hibás audio vagy video állomány a memóriakártyán vagy a telefonos táron, amit az integrált vagy utólag telepített lejátszó számára megpróbál beolvasni a rendszer, de mivel ez nem sikerül, ezért beragad a folyamat, vagy pedig folyamatosan újrapróbálkozik, és már kész is a baj...
ja, és nem csak s3/s4 esetén fordul elő, más típusok és gyártók esetén is adott a probléma. -
supertrezi
aktív tag
Üdv, Kali!
Ez a Médiaszerver mire szolgál...?
Az utóbbi napokban nekem folyton olyan 30-35 százalékot szívott az akkuból, pedig előtte hetekig csak pár százalékon állt mindig, föl se figyeltem rá.
Találtam jó pár külföldi fórumot, ahol sokan arról panaszkodtak S3/S4 esetén, hogy ez a Médiaszerver öli az aksijukat. Megnyugtató válasszal senki se tudott szolgálni, hogy ez a dolog micsoda tulajdonképpen.Volt, aki valami memóriakártyával kapcsolatosra gondolt az akkuölés miatt. Ebben lehet valami, mert kivettem a telómból, és azóta ez a retek Médiaszerver visszaesett 5-10 százalékos fogyasztásra!
-
ricsi0307
senior tag
Le###phat a t-mobile úgy ahogy van.Bejövök pestre csak azért, hogy érvényesítsem a garit várok több mint 1órát!!! majd mikor sorra kerülök közlik, hogy hétvégén nincs szervíz.Mondom anyátokat.Egy normális dolgozó ember logikusan hétvégén fogja szervizbe adni a telóját, mert akkor ér rá.Szerintetek Samu boltba menjek vagy egy másik trépontba?
-
válasz
Pastika #14377 üzenetére
az akkumulátoros statisztikában a media (server), vagy valamelyik android folyamat lesz jelentős százalékkal elől, ezt nézd meg, abból egyszerűbb kiindulni, de a korábbi két alkalmazást azért írtam, mert az esetek jelentős többségében ez a kettő nagyon hajlamos megtekerni a fenti folyamatokat, gyors merülést előidézve.
-
emre33
addikt
Van már S4 s800-as pricival? Nálunk beszerezhető?
-
-
ricsi0307
senior tag
Valaki megtudja mondani, hogy itt, hogy tudom eltüntetni a "javasolt alkalmazások" sort?
-
Christian79
tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a CWM-recovery flash-eléshez Odin-nal root-olni kell-e a telefont, vagy root nélkül is fel tudom tenni? Ha olyan rom-ot teszek fel, az már úgy is root-olva lessz...
-
cotag
senior tag
Samsung beismerte a szenzoroknál foltos kijelzőhibát!!!
Van ilyen széria sajnos.....
A garancia érvényesíthető rá!!! -
Pastika
aktív tag
válasz
andris1602 #1 üzenetére
Sziasztok. Segítséget kérnék tőletek. Borzasztóan merül az akksim.. tegnap kb 30 percet beszeltem nem neteztem se semmi mást nem csinàltam és reggel 7től délután 5re 40 százalékra ment le. Gyari ROM nem mókoltam semmit. Lőjek ki alkalmazásokat? Ha igen melyeket? S4 OCTA verzióm van. Köszönöm előre is.
-
törölt tag
Mennyire korlátozott egy T-s készülék?Gondolok itt a menüre, stb.
-
supertrezi
aktív tag
Nem tudom, az ilyet általában büszkén szokták hirdetni, de itt kissé homályos a megfogalmazás.
Másik észrevételem, hogy igen trehány munka a készülékjellemzők leírása... FM rádió baromira nincs benne, s memóriakártya se jár hozzá.
-
pszihó
aktív tag
Merete
-
supertrezi
aktív tag
Üdv!
Ez a MÉDIASZERVER nevezetű dolog pontosan micsoda? Az utóbbi egy hétben mintha jobban merülne a teló... 5 órát simán kibírt, most olyan négyet. És ez a kis rohadék folyamatosan 2. helyen áll energiazabálást tekintve a kijelző mögött. Mire való ez a médiaszerver??
-
pszihó
aktív tag
Ace
s4
mega 6.3
tab n8000 -
dJ Peer
aktív tag
Sikerült itt valakinek befaragni a Sim-et?
-
Arween
senior tag
Az innen
vásárolt 2 év garis telefon szerintetek gyártói garanciás? -
válasz
ricsi0307 #14347 üzenetére
én mindent átnéztem átvételkor - amennyire lehetett -, pedig előttem bontotta ki a t-s illetékes a telefont, a fóliákat pedig én szedtem le róla.
ellenőriztem az esetleges pixeles hibákat is - igaz, nem jellemző ennél a típusnál -, bár mondta az ügyintéző a 3 napos pixelgarit, de én azt válaszoltam, hogy nem szeretnék emiatt külön visszajönni, ezért jobb, ha már eleve hibátlan példányt viszek el!
a keretre áll a korábbi írásom, néhány tok csúnya munkát tud végezni...
nekem hibátlan a telefon bő 2 hónap után, mostanság vettem rá egy zoknit, eddig simán csak zsebben hordtam, de ugye jön a nyaralás, és néhány térdnadrágom zsebét műanyag cipzár zárja, emiatt jobb a békesség, nehogy összebarmolják. -
Something_
őstag
Voltam ma véletlenül az árkád t-pont-ba. Ott is foltos a kiállított fekete S4
A fehéren nem látszik.
-
ricsi0307
senior tag
Most, hogy eljött az etetés ideje kicsomagolom a töltőt és nem viccelek úgy csörög a töltőfej mint egy gyerekjáték.Így már biztos, hogy holnap viszem vissza az egész pakkot a francba, ez azért most rendesen elvette a kedvem az egész telótól.
-
tucsok.
senior tag
Ki milyen böngészőt használ, ajánl mert a gyárinál kezdem unni a szürke kockák nézegetését a nem teljes oldal betöltéseknél.
-
ricsi0307
senior tag
Végül nem bírtam magammal és megvettem tnél a kicsikét.Bánom is meg nem is hatalmas előrelépés Nexus S után.Az első kérdésem az, hogy a 16 gigából hol van több mint 4 giga?Elkezdtem belakni felraktam 2 nagyobb játékot az RR3-at és a ModernCombat4 -et majd elkezdtem másolni a zenéimet képeket videókat amik összesen 6.84 giga adatot jelentenek de nem sikerült mert a drága telefon azt írja ki, hogy nincs elég üres hely.Nexus is 16 gigás volt de ott 13.3 üres volt.Itt ennyivel kell gazdálkodnom vagy mi van?A másik, ma hoztam ki a boltból nincs 10 órája azonnal az üzletben tettem rá ilyen utángyártott s-view tokot és most vettem észre hogy fent a jobb szélső szenzor felett egy kb.fél milis helyen már lepatogott a króm.Szerintetek ezzel a problémával érdemes visszamenni és hivatkozni a 3 napos cserére?
-
válasz
baladam86 #14329 üzenetére
3.5 óránál nekem még a régebbi t-s és xeh firmware is többet tudott azonos használat mellett, de összességében is nagyon jó a jelenlegi, tehát nem csak akkumulátoros üzemidő szempontjából, bár ha kikapcsolásig nyomnám, bőven 7 óra felett tudna, persze nem az a cél, 20%-ig is ritkán merítem le.
Muffi; az nggabi által linkelt xeh.
-
baladam86
aktív tag
Ez igazán jó hír, amikor én raktam fel az MGA-t, éd nem volt belőle 4 fájlos, így előtte a régebbi 4 fájlost tettem fel, és arra raktam a sima 1 fájlos MGA-t. Az MF8 után nekem visszalépés főleg akkuidőben, alig van meg a 3,5 óra kijelző, és ez nem tetszik. De valószínűleg újrarakom én is a 4 fájlos MGA-val, és remélem hasonló jó üzemidőm és kijelzőidőm lesz
-
AEG66
csendes tag
-
felhúztam néhány napja az i9505xxubmga_i9505xxubmga_i9505oxxbmg3 firmware verziót, persze a 3 + 1 + 1 állományos ment fel, re-partition kipipálással, és bizony eddig ez a legjobb firmware, semmi hiba, és az akkumulátoros üzemidő is nagyon rendben van!
egyszer muszáj volt kikapcsolnom a telefont - mert olyan helyiségben voltam, ahová nem lehet belépni bekapcsolt mobiltelefonnal -, de ez nem befolyásolja az eredményt.
az internet jóval több volt, mint 1 óra, de gondolom csak a tényleges betöltéseket számlálja ide, amikor a betöltött oldalakat olvasgatom, akkor az a kijelzős használathoz megy.
ja, és wifi valamint 4g/lte mobilinternetet is nyomtam.ráadásul van még 20% az akkumulátorban!
-
válasz
2008Kft #14324 üzenetére
nekem is t-mobile sim kártyám van, ráadásul nem is teljesen új, de nincs vele gond.
a leírtak alapján inkább szoftveres problémának tűnik, teszteld teljesen gyári állapotban, és ha úgy nincs gond, akkor a belakáskor, illetve a használt alkalmazások visszatelepítése során kiderül majd, hogy mi okozza a hibát. -
2008Kft
tag
Oké megpróbálom a vissza állítást és a sim cserét...múltkor a szerviz azt mondta,ez t-s betegség, no de ennyire? Ha tényleg az lenne akkor más is panaszkodna...nem használok memória kártyát. Ha nincsen ébresztés, időzítő beállítva semmi baja nem indul ujra...a térerő vesztésén kívül...ez már zavaró kezd lenni,hogy nem tudok hívni és engem sem ha nem veszem észre a riasztást,hogy nincsen térerő...
jah a térerő ikon olyankor fullon van,csak azt írja nincs regisztrált hálózat.. -
válasz
2008Kft #14319 üzenetére
szia,
- próbáld ki másik sim kártyával
- memóriakártya nélkül (amennyiben a hibák jelentkezésekor van a telefonban)
- teljes gyári visszaállítás után, korábbi mentés visszaállítása és belakás nélkülamennyiben valamelyik megoldást jelent, úgy ki is bukott a hiba oka, ha viszont egyik sem, akkor mehet a szervizbe.
arra tippelek, hogy nem lesz szükség szervizre... -
bee_jay
tag
válasz
kengyel #14321 üzenetére
Hoppá, ezt benéztem...
Néztem egy másik S4-et is, amin szintén ugyan így látszott ez a folt, most hogy többen is írták, hogy nekik is ilyen, kicsit megynugodtam. Egyébként nem olyan feltűnő, csak néha látszik, ha az ember nem keresi észre sem venni. Tényleg olyan, mint ha a gyári fólia helye látszana meg. Ami érdekes, hogy törölgetés után nem látszik, de amint elhúzom az ujjam azon a részen, újra láthatóvá válik. Olyan, mint ha azon a részen nem kapott volna zsírtaszító bevonatot vagy ilyesmi...
-
2008Kft
tag
-
bee_jay
tag
Ezt próbálta már valaki?
-
Nekem hál istennek nincs ilyen gond vele!
-
Sz.Miki
őstag
válasz
Something_ #14309 üzenetére
A válaszukra kíváncsi leszek. Ne felejtsd el megosztani
-
bee_jay
tag
válasz
Something_ #14302 üzenetére
Nekem is ilyen.
-
tothl
addikt
válasz
Something_ #14305 üzenetére
Rohaggyak meg feheren nem latszik. Kijelzocsere nekem is volt de mas miatt az uj hibatlan mar egy honapja.
-
tothl
addikt
-
Sz.Miki
őstag
válasz
Something_ #14305 üzenetére
ÉN már beletörődtem, nem tudsz vele mit tenni.
Mindenkinek ilyen...
Utoljára a Htc HD2 telómnál láttam ilyet. -
Something_
őstag
válasz
Something_ #14304 üzenetére
Ahh, most nezem ezt a hsz-t.
ugyan ez van nalam is :-) -
Takashi
aktív tag
válasz
Something_ #14302 üzenetére
Az eredetileg rajta levo folia szelenek nyoma, nem anyaghiba.
-
Something_
őstag
Érdekes "hibát" találtam a telefonomba.
A telefon zsír új, szerdán vettem a T-től, szóval makulátlan.
Használat közben, ugye zsírosodik a telefon. De az én telefonom egy helyen, felül - a samsung felirat felett, az érzékelők és a hangszóró körül) "foltos". Olyan mintha bubis lenne a fólia. (nincs rajta fólia).
Ha letörlöm a telefont, akkor ez a folt eltűnik, de ahogy hozzáérek megint látszik ez a folt. Teljesen ugyan olyan "mintában".
Pár kép:
Letörülgetve
Folt
Folt bekarikázvaMindig ugyan olyan a folt, mintha anyaghiba, vagy pára lenne.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
tysonn198810 #14300 üzenetére
Hello. Ez nem chat, nyugodtan írhatod tovább!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az iPhone után a legismertebb okostelefon, a koreai cég mindenkori csúcsmodelljének negyedik generációja megérkezett és tudja azt, amit vártunk tőle.
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- iPhone 14 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4220
- iPhone 11 Pro Max 256GB Független/1 hónap gar./Akku 81%/p4218
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest