- IFA 2025: Telepcsere kikapcsolás nélkül
- Fotók, videók mobillal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 11 - népalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomacko
őstag
webtop csak gyári rendszeren van ahogy tudom, vagy talán max egy-két 2.3.6 kerneles custom rom-ban, az új kernel felejtős még mert egyrészt zabálják még az aksit, másrészt a webtop-nak nyoma sincs bennük harmadrészt nem minden működik stabilan még benne. De ne sajnáld az időt végig olvasni a fórumot, megéri, annó ezt tettem én is tavasszal, plusz olvasd át Matada írásait, ő a főguru itt, de még írnak pár okos sort mások is
-
mani17
tag
Sziasztok!Nemsokára kapok egy Motorola Atrix-ot!Az lenne a kérdésem, hogy a 4.0-ás vagy a feletti droid van-e az Atrix-ra, melyben működnek a dolgok, megy a webtop is, és nem fagy meg zabálja az akkut?A választ köszönöm!
-
Kispósi
aktív tag
Van vmi elörelèpès a kernelben? Vagy tovàbbra is tü a szènakazalban? Vàrhatò vmi update a közeljövöben?
-
Matada2.3
veterán
Ez a Moto töketlensége és belsz*arása volt a software-es részen, persze az atrix 2 ami gb-vel került ki most kapta meg a 4.1.2 hivatalos jb-t (persze ott a SoC az egyezik a Razr-éval). Na kimérgelődtem magam, szerintem 35-40 ezerért megéri ez a telefon, csak annyi a kompromisszum, hogy várni kell a tényleg használható 4.x+ romokra, persze most is lehet őket használni csak van pár necces bug.
-
ADP10
aktív tag
válasz
Tomacko #4189 üzenetére
Minden igaz amit leírtál, én csak egyetlen dologgal egészíteném ki. A 4.0 és a 4.1 szerintem nagyon messze van a mindennapos használatra való állapottól, ill. abban sem vagyok biztos, hogy a közeljövőben bármelyik is elkészülne, látva a bugok listáját és a haladási tempót.
Ettől függetlenül a GB-alapú romokkal tökéletesen használható, nekem nem hiányzik semmi az ICS-ből, pedig én is JB-ről váltottam vissza. (A fene sem gondolta, hogy ez a hardver megállt a GB-nél...)
-
Tomacko
őstag
válasz
freelanced #4188 üzenetére
Szeva !
Lássuk csak, hardveresen biztisan előre lépés lenne. Szoftveresen pedig nem tudom, mert egyeáltalán nem ismerem a Galaxy-t. Erre is van elég sok rom, van 2.3.4, 2.3.6, 2.3.7, és 4.0 és 4.1 is szóval van választék. Matada aláírásban találsz egy linket, ő ott kivesézi a legjobb legértelmesebb romokat pár oldalon pro-kontra.
Elvileg hamarosan elkészül a 4.1 végleges stabil verziója is. Amiket leírtál, hogy mit szeretnél futtatni, használni, én az MROM nevű ROM-t ajánlanám neked. Ez egy nagyon jól optimalizált és stabil ROM 2.3.7-s kernelre ültetve, és "megfertőzve" sok sok jósággal ICS irányból. Én erre a telefonra egy ZTE GXI után vetettem szemet és nem bántam meg, azon 4.0.4 futott, az MROM kb tudott annyit pár kis kiegészítéssel mint az.Hang téren sem ismerem a Samut, de azt határozottan merem mondani, hogy a Moto hangzása kiválló, nagyon jól szól, ROM kérdése gondolom, de hanszínszabályzás, mélyhang kiemelés stb.stb. van minden, amit tudok, hogy Sony Xperia P és S telefonok sehol sincsenek hozzá, hangerőben és hangzásban sem. Szerintem a Motorola ezen a téren a többi versenyző előtt jár 1-2 évvel. (MROM-ban vannak ezek a lehetőségek amiket fentebb írtam).
Ami maximum kérdéses, hogy mennyiért jutsz hozzá, és megéri-e az az ár neked
Tomi
-
freelanced
addikt
válasz
Matada2.3 #4187 üzenetére
Hello!
Jelenleg egy Galaxy S Plusom van érdemes lecserélni egy ilyen Atrixra?
Igazából játszani nagyon nem játszok ami a lényeg az a zene illetve böngészés, telefonálás.
Viszont félek, hogy a SGS+-ban jobb a hangchip.
Illetve romok terén nem tudom mennyivel jobb/rosszabb a helyzet a Samsunghoz képest, mennyire sok van mennyire könnyű felrakni stb.
Győzzetek meg
-
tvamos
nagyúr
-
stbtamas
aktív tag
válasz
Matada2.3 #4181 üzenetére
Én is nexus 4-re szeretnék váltani.. akkor sok ismerős lesz innen abban a topikban
Akinek végképp elege van a frissítés mizériából, annak mindenképp érdemes nexust venni..
Nem kevés a 16GB.. rengeteg felhő alapú tárhely van már, szóval feleslegeses a hatalmas tárhely, ha nem filmeket akar nézni rajta az ember.
-
ADP10
aktív tag
válasz
stbtamas #4177 üzenetére
Én is régen lemondtam már a mindennapos használatra való, jó akkuidővel rendelkező, bugmentes JB romról. Minden tiszteletem a fejlesztőké, de amit lassan egy éve hegesztenek és még mindig elég messze van a tökéletestől, abban én már nem nagyon reménykedem. De remélem rámcáfolnak.
-
Tomacko
őstag
válasz
stbtamas #4177 üzenetére
Azért annyira csak nem meleg a pite
Szerintem még van a telefonnak 1 éve simán, a használhatóságot nézve és akkor még mindig nem írnám le mert a kiegészítőivel még mindig (ár-értéket nézve) nem tud versenyezni vele senki. De kövezzen meg aki tud, mindig jó "tanulni", új infókhoz jutni
-
Matada2.3
veterán
válasz
Rascally81 #4175 üzenetére
Akkor minden rendben
egy kis project update: sajnos most holt ponton vagyunk mivel egy két drivert és bugot a kódok le g mélyéről kell ki keresni. A kamera minőségre már meg van a megoldás, már csak kivitelezni kell. Kitartás
-
Rascally81
aktív tag
Win7 alól sikerült visszaállni RSD-vel eredeti gyári szoftra, nem volt semmi gubanc!
-
Rascally81
aktív tag
Srácok!
Van egy Vodás atrixom, amin Unlockolva van a bootloader, és szeretném visszaálítani gyárira, mert gariztatni kellene.Próbáltam az RSD-vel, de nem rakja fel. Mi lehet a gond, igazábol hozzá sem kezdet, mert úgy maradt minden , ahogy volt. -
Matada2.3
veterán
válasz
hohohohóó... #4172 üzenetére
Kezeli de lehet, hogy lesznek vele problémásk/lassulások.
-
hohohohóó...
tag
64 gb-os kártyát (samsung) kezel az atrix gyári rommal? próbálta már valaki?
-
P-SZ-S
aktív tag
válasz
Tomacko #4168 üzenetére
4.x tele van nélkülözhetetlen funkciókkal, pl. a hardveres grafikai gyorsítás is ilyen. Használtam 35 körül vesztegetik az atrixokat, ami remek vétel lenne. Htc sensation, vagy s advance után fogok nézni, azok vannak kb. egy árkategóriában. Nagyobb gyártók, több fejlesztő, több stabil rom. Sajnos ennek a telefonnak nem valami nagy a felvevőközönsége, így nem valami gyors rá a fejlesztés. Ha lenne akkor sokkal jobb telefon lehetne a fent említetteknél, de most szerintem kihagyom. Xperia p is jó, de kicsit drágább.
-
Tomacko
őstag
Mivel tényleg nem ez a te telefonod, bár meg jegyezném, hogy szerintem az MROM ami ugyan 2.3.7 "csak" simán kiszolgálja az igényeit annak is aki a 4.0 rendszerekhez szokott(van benne kiegészítés bőven amik a 4.0-ra hajaznak), hacsaknem vannak olyan fonotos programjaid amik csak 4.0 felett üzemelnek és nem tudod helyettesíteni 2.3.7 alatt mással.
Szóval én mondanék neked Sony Xperia P telefont ami nagyjából ez a kategória vagy esetleg a nagytestvére az S. Ezeket mindegyiket használtam és az S a mai napig használatba is van, marad is még jó ideig, mindegyikkel kiválóan lehet fotózni és videózni is ha fontos. Egy valamiben tuti alul maradnak viszont, az pedig a zene hallgatás, nem azért mert rosszul szólnak, mert egyáltalán nem, de egyszerüen a Motorola klasszisokkal többet tud nyújtani.
Ha a márkánál maradsz akkor Matada már elmondta a befutókat.
-
P-SZ-S
aktív tag
Elnézést mindenkitől a lusta kérdésért, de létezik már a telefonra 4.0 vagy afeletti stabil főzött rom? Tehát nem ilyen összetákolt, hanem amiben minden tökéletesen működik?
-
Matada2.3
veterán
Skacok, kint van a webtopos kernel az xda-n csak is leaked rommal ajánlott használni vagy CM9el.
jó szórakozást, már nagyon közel járunk a végleges bétához.
-
Matada2.3
veterán
válasz
Kispósi #4148 üzenetére
Na én nekem ez a legfőbb bajom, hogy jönnek ki a basic cyanogenek de semmi PA semmi PAC-MAN semmi Slim Bean, MIUI etc. ezeket nagyon hiányolom akár csak a készítőiket, kellene valahogy xda-n toborozni embereket akit tudnak romot portolni...
(#4149) BallyS16: valami nem hagyja a telefonodat deep sleepbe menni nekem is pont ugyan ez van, esetleg próbálj govenort váltani smartassv2-re.
-
törölt tag
Ma eldöntöttem, hogy kipróbálom a SmartLight-ot
-
Matada2.3
veterán
válasz
Rascally81 #4143 üzenetére
-
Kispósi
aktív tag
válasz
Rascally81 #4141 üzenetére
Èn elègedett vagyok vele (epinter cm10.1 08/26). Pàr dolog mèg nem megy de azt kivàrom, nem vèszes.Cserèbe gyors akadàsmentes ès ha nem netezek akkor elèg keveset fogyaszt 0.9% / h vagy mèg kevesebb. Ami nem megy: vaku, kocsiban bt kihangosítàs, hdmi, fp csak rèszben. S ha ezekkel együtt tudsz èlni pròbàld ki vsgy vàrd meg a hètvègèt akkor màr szükebb lesz a lista ha minden igaz
-
Rascally81
aktív tag
válasz
Matada2.3 #4139 üzenetére
Mennyire használhatóak, ezek a Romok??
Hibájuk van?
A lényeg, hogy teljesen használható rom legyen, ami nem fagy és minden működik benne, még az ujjlenyomat feloldás is....Kispósi igen régről ismerem az appot, most is használom, csak jelenleg Cm7-el.
Nagyon köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltok!
-
Kispósi
aktív tag
válasz
Rascally81 #4138 üzenetére
Nekem van egy app a neve data defender. Azzal be lehet állítani bàrmelyik màsik appra hogy csak ùjjlenyomattal induljon el. Illetve navigálni lehet vele cm10.1-en
-
Matada2.3
veterán
válasz
Rascally81 #4138 üzenetére
A legújabb kernelben igen, de eddig csak csak a leaked moto ICS-eken
-
Rascally81
aktív tag
ICS-en működik már az ujjlenyomat olvasó?
-
Matada2.3
veterán
válasz
Rascally81 #4132 üzenetére
Akkor ez megy rá tuti
-
Matada2.3
veterán
válasz
Rascally81 #4130 üzenetére
Ha alapból ez volt rajta a készüléken akkor csak simán fel kell tenni.
-
Matada2.3
veterán
Srácok, az új kernellel működik a 3.0.0-ás webtop
-
tvamos
nagyúr
Az Atrixnal olcsobb, es jobb is. (Meg az osszes eddig altalam birtokolt Androidos telefonnal.)
Ami popec, az a GPS, nem hagy ott, nem hiszteriazik, nem allitodik el a compass orankent, nem kell hekkelgetni, a gyari, feltelepitett alkalmazas tokeletes. (Kiveve, hogy nem tud kerekparos navigaciot.)
De vannak hisztik, amiket nem szeret, olvasd el a topic-jaban. A 620 topicban kuzdunk paran.
Hasznalok egy Nexus 7-et, azon a JB nagyon tetszik, telefonban patent lehet a Nexus. Csak szerintem nagy. -
Herczi
senior tag
"Ha viszont fizetos, akkor legalabb menne patentul!
De meg csak az sem feltetlen van ugy, hogy minden 100-as."Hát ez viszont csalódás. pedig mindig az volt a mese, hogy a wp storeban nincs annyi program, de bezzeg azok minőségiek, de ezek szerint mese habbal.
De akkor, wp-vel is meg vannak pont azok, a csak néha fájó apró dolgok, ami igazából nem olyan nagy probléma, de ad egy kis keserű utóízt az egésznek. Lehet hagyom az egészet akkor, nem éri meg a macerát, lehet az a baj, hogy telhetetlenek vagyunk
Köszi amúgy, így első kézből a véleményed.
-
tvamos
nagyúr
620-am van, es marad is, legalabb februarig.
Konkretan a bankos alkalmazas jut most az eszembe.
De amugy rendes file kezelot sem talaltam, ami van is fizetos.
Mint ahogy a jatekok nagyresze is.Ha viszont fizetos, akkor legalabb menne patentul!
De meg csak az sem feltetlen van ugy, hogy minden 100-as.Persze, nekem nehez megfelelni, ez tagadhatatlan...
-
Herczi
senior tag
válasz
stbtamas #4122 üzenetére
Én nem gyárin vagyok, nekem nincsenek ilyen lag problémáim, RAM használat pasz sose nézem. Nekem is egy éve van meg kb, lehet azért is akarom lecserélni, 1 évnél tovább sosincs telefonom
Ha igazából végig gondolom nincsen vele semmi bajom, (néha napján előjövő idiótaságokon túl), plusz én kb 40 ezret szánok mindig telefonra, androidban sztem jelenleg ennyiért nem igazán van hú de nagy előrelépést jelentő telefon, vagyis nem tom a jelly mekkora lépést jelentene, egy oylan átlag felhasználónak mint én.
-
stbtamas
aktív tag
Így több mint 1 év atrix használat után, alig várom hogy túladjak rajta! Én még mindig gyári softon vagyok, szívok is vele rendesen. Folyamatosan 80-130MB ramom van szabad, pedig semmi + nincs telepítve a telefonon. random kifagyások random softokon, néha úgy laggol még főképernyőn is hogy végem van tőle.
-
Herczi
senior tag
-
Tomacko
őstag
CM 7.2 az stabil történet..én az MROM-t használtam rajta mindig, szinte probléma mentes volt vele minden napom ebbe a 4 hónapba. Nagyon jó kis beállításai vannak a romnak és szépre sikerült. Ugyanakkor a memória kezelése is barátságos, akku időben pedig csillagos 5-s adok neki, mert ha csak telefonnak használtam és napi 2 órákat telefonáltam átlag akkor elment majdnem 4 napot is. De aztán a lányom kezébe került és bizony a játékok izzasztják a gépet..... így is el volt rajta bő 4 órát is elosztva egésznapra a kijelző használatot játékokkal, kis wifivel.
-
-
Herczi
senior tag
Melyik most a legstabilabb ROM? Annyira felidegelt ma az Atrix, hogy elgondolkodtam egy WP8-ason, ezt meg lepasszolnám a családban, valami kis stabil, semmi csili-vili ROM-mal. Most nyomnom kellet egy Wipe-ot, mert folyamatosan kiírta, hogy valami folyamat leállt (már nem emlékszem rá mi) és teljesen használhatatlan volt, ez természetesen éjszaka, kétszer újraindítottam, utána már nem írta ki, viszont reggel nem ébresztett, plusz utána elkezdte újra kiírni (25 perccel később ébredtem a megszokottnál, nagyon kis pörgős reggelem volt, köszi Atrix) + a kamera se megy megint (ez lehet sd kártya baj is, de kétlem).
Egy szó mint száz kéne egy atom stabil ROM.
-
ADP10
aktív tag
-
ADP10
aktív tag
válasz
Rascally81 #4111 üzenetére
A Chrome nem eleve csak ICS+ rendszerrel kompatibilis?
-
ADP10
aktív tag
válasz
Rascally81 #4109 üzenetére
Nézd meg, amit itt írnak, elvileg így működik.
A Primo nekem az előző telefonon is fagyott még JB alatt is (gondolom a DCIM mappa miatt, hiába volt olyan apk, ami ezt elvileg javította), szóval maradtam a jól bevált korábbi verziónál. De jó tudni, hogy itt működnek a frissebbek is CM alatt.
-
Rascally81
aktív tag
Nem tudjátok, hogy szinkronizálhatnám a Chrom-os könyvjelzőimet, a gyári böngészővel?
Minden megoldás érdekel!!! -
Kispósi
aktív tag
Én most a 8/26 CM10.1-et használom. Nem sok bajom van vele. Annyi talán (bár a korábbiakra is érvényes) hogy a Home gomb lenyomására ugye feljönnek a futó alkalmazások. Ezeket nekem csak részben mutatja a teló, a kép 2/3-a fekete. Ebben az esetben is fel kell rakni az alternatív kernelt? Máshol nem tapasztaltam bajt a kijelzővel. Vagy ez meglévő bug mindkét esetben?
-
ADP10
aktív tag
válasz
Rascally81 #4104 üzenetére
Nálam a 9.6.7.235654 jól működik, az ennél újabbak mindig lefagytak indulás után, szóval egy ideje már nem is figyelem a frissebbeket. (Így például az általad említett 9.6.22-t sem próbáltam.)
-
Matada2.3
veterán
válasz
Rascally81 #4103 üzenetére
Szia,
Vissza lehet SBF file-al de csak saját felelősségre és nagy körültekintéssel
-
Rascally81
aktív tag
Nektek működik az új iGO Primo (9.2.22.317)?
Megtalálja a jelet, de mégsem tervezi meg az útvonalat... -
Rascally81
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy vissza lehet úgy állítani a készüléket, hogy ne vegyék észre a szervízben hogy unlocked volt?Csak azért mert még 9hó gari van rajta. -
Tomacko
őstag
Matada "úrfi" jól mondja....én még kiegészíteném annyival, hogy igyon mindenki egy Unicum-t ha szereti, csak hogy meg legyen a + (pozitív ) életérzés
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Tesla topik
- Milyen széket vegyek?
- Autós topik
- IFA 2025: Telepcsere kikapcsolás nélkül
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...