- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
-
Mobilarena
Kedves Érdeklődő!
Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma összefoglaló-t,
illetve használd a topikban a kereső-t!
LG V10 téma összefoglaló
Az is, ami a tesztből kimaradt…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csillag01
aktív tag
Igen streameltem de ha a wifit kikapcsolom akkor is megy tovabb, mivel csak tartalmat inditok, es akkor is gyatra az uzemidom. Lehet kinyult mar az aksim. Mondjuk ujkoraban se volt sokkal jobb. Az allandoan eldobalo 4g-rol mar nemis beszelek. Az also kategorias samsung, mizu telokkal vidaman mobilneteznek melihelyen, nekem meg meg semmi mobilnet. Folyamatosan halozatot kerestetek vele. Akkor talan visszajon a 4g ha jo kedve van.
-
E2E4
aktív tag
Még jó, hogy nyugtató zene szól a videó alatt. Csupasz kézzel, földelés nélkül csinálni ilyen beavatkozást, az esetleges antisztatikus kisülés miatt olyan, mint az orosz rulett.
Azért szögezzük le, hogy alapvetően neked az extrém használat miatti jelentős melegedés elhárítása volt a cél.
S csak feltételezzük, (de nem tudjuk) hogy a tartósan meleg rendszer miatt kezdődhet el az átmenetileg tartó, fátyolos kijelző "beégés" hibajelensége.A magam részéről gratulálok, hogy ezt bevállaltad és hibamentesen megcsináltad. Mert bár - ha jól látom - csupán két darab csillám felhelyezése történt hőpasztával két integrált áramkörre, mégis jelentős a hőmérséklet különbség.
A bootloader nyitása és pláne ez a hardveres beavatkozás már a "Buhera fejezet" hatványozottan kockázatos "része".
-
E2E4
aktív tag
Jómagam is a hőre, mint kiváltó okra gyanakodtam, ugyanis a hibajelenség akkor kezdett megjelenni, amikor CPU/GPU erőforrás igényesebb appokat kezdtem futtatni.
"Ezzel ellentétben én magamnak otthon tettem be hővezető pasztát a SoC és a váz közé, ami kicsit segített rajta." - Erről tudnál feltenni egy fotót?
Pontosan arra gondoltam, hogy az LG megcsinálhatta volna a SoC és a 316L rozsdamentes acél odaalél közötti hőátadó összeköttetést, hiszen a külső hűtés így remekül megoldható."Nekem speciel azt mondták, hogy felesleges cserélni, mert ugyanúgy elő fog jönni a hiba, és így nem is cserélték." - Ez sem etikailag, sem fogyasztóvédelmi szempontból nem tolerálható! Mivel a V sorozat az LG felső kategóriás szegmense, és maga a cég sem egy noname ismeretlen dzsunka gyártó.
Annyi megnyugtató van a dologban, hogy ha jól számolom, akkor a fórumon összesen csak öt felhasználót érintett ez a hiba, tehát ezt még nyugodtan nevezhetjük "néhány ritka esetnek." S az is tény, hogy akinek problémája van egy telefonnal, az a legtöbb esetben ennek fórum szinten hangot ad, míg sok olyan elégedett felhasználó van, aki nem írogat fórumokba, csak használja a telefonját.
-
-
-
saddybaddy
tag
Vannak tények,megpedig az tény,hogy a V10 most ár-érték arányban verhetetlen. Nem tagadom kicsit én is a telefon fanatikusa lettem pedig előtte is volt már pár jó telefonom (2011-2013 WP fanatizmusban szenvedtem : LG Optimus 7,Samsung Omnia 7,Dell Venue Pro,Lumia 800,Lumia 920 ,Lumia 925, egy kis kitérő egy iPhone 5s-el utánna johetett az Android egy LG G2 személyében,LG G3,és most LG V10). Magabiztosan kihelenthetem,hogy az összes közül a V10-az ami eddig a legjobb volt,kb mindenben.
-
Alapvetően meg lehet érteni a topicgazda érzéseit az összefoglalóval és annak használatával kapcsolatosan. Nézetem szerint igenis elvárható, hogy az, aki a témában kérdezni akar, előzetesen elolvassa.
A mobilról netezéses érvedet pedig nem egészen értem. Mennyivel könnyebb mobilról végigpötyögni egy kérdést, mint olvasni? Ez lehet egyéni, de én úgy tapasztaltam, hogy mobilon inkább olvasok két oldalt, mint hogy írnom kelljen két sort.
Ami viszont szerintem is csiszolást érdemelne, az a stílus. Topicgazdánk vehemenciája némileg fensőbbségesnek, arrogánsnak hathat az ide látogatók számára, mint ahogy sokan nem osztoznak a telefon iránti feltétlen elkötelezettségében sem. Ez egy fórumon, ahol gyakorlatilag nincsenek nonverbális kifejezési eszközök, kétségkívül feszültséghez, félreértelmezésekhez vezethet. Én hatékonyabbnak éreznék egy némileg megértőbb hozzáállást részéről, ám én is felhívnám mindenki figyelmét, hogy az itt előforduló kérdések 80%-át nem kellett volna föltenni, ha az illető venné a fáradságot az olvasásra írás helyett. -
psg5
veterán
Onnan indult ki, hogy egyáltalán milyen alkalmazás ez...kollega írta, hogy ő megtalálta (úgy hittem a playen)...
Na mindegy.
Nem használom a "felhőbe töltés" funkciót mert akadozik (nem a smartshare-től az egyértelmű) inkább a megosztáson keresztül töltöm fel a drive-okba ott nincs gond. Remélem ott sem tömöríti... -
E2E4
aktív tag
Akkor jöjjön egy kis objektivitás, ahogy én látom a dolgot:
1. MIL-STD-810G / 516.6 katonai szabványnak megfelelő "ütésálló minősítés" van - NINCS!
2. a világ (egyik) legjobb hangnyelőségű telefonja - sztenderd hangzás
3. másodlagos kijelző annak minden előnyével van - nincs
4. 316L rozsdamentes acél oldalkeret és felső valamint alsó rész (dura gurad) - alumínium ház, ami egyébként mellékesen rákkeltő is. (Szóval tessék csak fogdosni, nyalogatni.)
5. szép dizájn - nem igazán (Na jó, ez szubjektív.)
6. ujjlenyomatokat nem gyűjti - hátul a felső üveg részen gyűjti
7. 16 MP kamera - 12,3 MP kamera
8. teljes manuál mód fotó és videó esetén is - fapados kezelhetőség
9. optikai képstabilizátor - nuku
10. éjszaka is értékelhető felvételek vannak - nincsenek
11. Kitűnően optimalizált és remek kiegészítésekkel ellátott rendszer - az alap Android faék egyszerűsége
12. IrDa távvezérlésre és adatátvitelre is - infra nuku
13. dual 5 MP-s előlapi kamera, 120 fokos halszem effekttel - szóló, 80 fokos sztenderd 8 MP-s kamera
14. Sanpdragon 808 remek Soc - Snapdragon 810 melegedő Soc, ami túlhevülés esetén a telefont is kikapcsolhatja!
15. 4 GB RAM - 3 GB RAM
16. micro SD-vel 2 TB.ig bővíthető - nincs micro SD kártyhely
17. cserélhető akkumulátor - nuku
18. FM rádió van - nukuCsak hirtelen 18 pontban látom jobbnak a V10-et.
Lássuk azt amiben a V10 elmarad a Google Nexus 6P-től
1. 515 - 518 PPI (LOL)
2. GPU Andreno 418 - 430 - Van, aki észreveszi a gyakorlatban a különbséget?!
3. 32/64 GB flash - 128 GB flash memória: De nem bővíthető!
4. akku: 3000 - 3450 mAh
5. BT 4.1 - 4.218 kontra 5 tulajdonság, ráadásul utóbbiból néhány a gyakorlatban kvázi észrevehetetlen.
Tehát megismétlem: Szerintem a Nexus 6P-t nem lehet még csak közelítőleg sem egy lapon emlegetni a V10-el.
Neked mint topicgazda tudnod kell, hogy a kijelentésed messze állt az objektivitástól.
A fentiek alapján is így érzed még?(#2810) koxx
Kivéve, a moderátor kolléga 0,99$-os menő szilikontokjátMert az annyi pénzért best buy.
(Meg amúgy is:
1. § A moderátornak mindig igaza van.
2. § Ha a moderátornak egyszer netán mégsem lenne igaza, úgy az 1. § lép érvénybe.)
-
Taci
addikt
Tegnap jártam a G5-topikban, és ott is feljött ez a rejtett menüs kérdés, és utánanéztem, és találtam olyan oldalakat is ezzel kapcsolatban (pont V10-nél), hogy pont ebbe az LDB-s részbe való belépés (módosítás, mentés nélkül is) galibákat okoz (itt konkrétan a dupla koppintásos ébresztést öli meg): [link]
Lehet, a fele sem igaz, de azért csak óvatosan vele! -
De az appot nem mutatja, hogy futott volna a hatterben. Az meg, hogy keszenletben felsorol vagy 30 appot ami hozza fer, nem sok segitseg. Idojarasnol nem az alapot hadznalom, hanem az lg wordbol letolthetot, ami alap volt az ezelotti telokban. 3 orankent frissit, nem tunik energia zabalonak
-
Semmit. Mondjuk a drive aktiv, de ejszaka nem sok mindent csinalok, meg ugy egyalltalan nincs mit feltolteni... A fiokokban most jopar google app szinkrobjat kilottem 4 hagytam meg amit hasznalok... Zene, net, fenykepezes kevesbe, jegyzet tomb ami sokat van hasznalva.. Na megy a csevego progik. De fb helyette a slim socialt raktam fel, mert allitolag keveset fogyaszt.
-
E2E4
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a köszönöm-öt.
tothak fóumtárs:
Mivel a TIR alján írtam, hogy "ha szeretnéd valamivel kiegészíteni, akkor vesd fel azt a topikban és a közösségben megvitatjuk!" így haragnak helye nincs, s amúgy sem lenne.Akkor vitassuk, ahol esetleg szükséges:
Dura Skin: nem találtam én sem egyértelmű utalást az öngyógyításra. Esetleg valaki tesztelte már? (Úgy tudom, a G2 flex-nél volt öngyógyító anyag, de az meg nem ezzel a megnevezéssel.) Ki tudja ezt?
nem a leggyakrabban használt 5 alkalmazás jelenik meg, hanem a legutoljára használt 5
Amit írtam, "Az 5 leggyakrabban használt app piktogramja, használtsági gyakoriság szerinti sorrendben."
Egyre gondoltunk, de tény, hogy tisztábban is fogalmazhattam volna, mert amit írtam, félreérthető. Javítani fogom.Továbbá nálam a 2,5 óra SOT a jellemző, de fontosnak tartom megemlíteni azt is, hogy max 8 óra üzemidővel.
Amit írtam: "Ez csak és kizárólag a felhasználó szokásaitól függ. Felhasználói visszajelzések alapján, tipikusan hozza az okos telefonos átlagot, amely használattól függően 2,5 - 6 óra kijelző idő."
Az üzemidőt is fel lehetne tüntetni, de erről a fórumban nem érkeztek visszajelzések, tehát legyen a te 8 órád az alsó határ, de mi legyen a felső? Nekem egyszer 4 nap volt az üzemidő, a SOT-ot meg sem néztem. Ez így most jelentheti a felső határt? Nem hinném. Mert hogy közben volt 2 nap repülő üzemmód is. Akkor miket vegyünk még bele a ebbe az elég szubjektív vizsgálódásba?
Persze vitassuk meg, csinálhatunk olyat, mint pl. más topikokban, ahol üzemidő/SOT (és még milyen használati tényező?) screenshotokkal tűzdelik tele a topikot. Ha kéri itt a nép, felőlem legyen úgy. Nép?polraizált napszemüveget használok: most próbáltam ki. Ez szerintem is technológiai sajátosság. Reprodukáltam az imént a "hibát":
a.) bent szobában,
b.) kint árnyékban,
c.) kint tűző napon.
Hát' ez szerintem távol áll a torzulástól. A karakterek szépen olvashatóak, csak van egy "fátyol" a kijelzőn, amely minél világosabb a háttér, annál számottevőbb. És ugye csak és kizárólag a 90 fokban elfordított készülék esetén. Szerintem még a "high-price" kategóriás Apple termékeinél is így van. Lehetséges, hogy csak néhány kijelzőnél jobb valamivel a helyzet, pl. az általad említett G3-nál. De ezt nem írhatom be a FAQ-ba a "Van a telefonnak ismert gyártási vagy használat közben jellemzően előforduló hibája?" kérdésre, csak akkor, ha a többi ilyen IPS kijelzővel rendelkező készülék tesztjénél is megemlítik.Android wear eszközt (Moto 360 1st gen): szintén nem érzem azt, hogy ez V10 specifikus hiba lenne. Mint írtad, más telefonnál is így van, tehát könnyen lehet, hogy a Moto-nál, vagy az alkalmazott BT technológiánál van a gubanc. Ezt le kellene tesztelni.
A többi kiegészítéseket fel fogom tüntetni, az elírási és értelmezési hibát javítom majd, amint lesz rá lehetőségem.
(Ahogyan koxx fórumtárs utalt az időre, már a javítások is (PhotoShop, CorelDraw, text) több időt fognak igénybe venni, mint "20 perc"... Az összefoglaló írásának, grafikai és képi szerkesztésének az idejét meg inkább meg sem említem...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Lite+ Honor Choice Earbuds fülhallgató, fekete, bontatlan, eladó
- Samsung Galaxy s23 256GB (Snapdragon Gen 2-es SOC) Cream színű gyári garanciás + carbon szálas tok.
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Poco F7 Ultra 512/16GB Black 3év garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest