- Azonnali mobilos kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Kedves Érdeklődő!
Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma összefoglaló-t,
illetve használd a topikban a kereső-t!
LG V10 téma összefoglaló
Az is, ami a tesztből kimaradt…
Új hozzászólás Aktív témák
-
saddybaddy
tag
válasz
Fail3D! #3804 üzenetére
Én is hybridel hallgatom a zenét V10-en.
A helyedben kipróbálnám az impedancia növelővel mert úgy szól igazán durván az a Hybrid
Tegnap leszedtem a Nirvana - Nevermind (Remastered) albumot 24bit-es FLAC-be,Kurt Cobain ott zenélt a szobámban olyan durván szól és élethűen.
-
Arween
senior tag
-
hito
nagyúr
válasz
Fail3D! #3383 üzenetére
Azért óvatosan és körültekintően!
Sokan osztják a rendszert napi szinten a w10 topicokban és van némi igazuk. Van bug rendesen, ráadásul random (kinek mi, mikor) és az okokat általában homály fedi. Az is igaz, hogy (szerintem) ezek túl vannak dimenzionálva, nagyobb a füstje, mint a lángja.
Összességébe azt tudom elmondani, hogy élvezet volt használni, és amin én is csodálkoztam, hogy erősen addiktív rendszer lett a w10m. Sosem gondoltam volna, hogy (V10 és android fanok most menjenek ki a konyhába, vagy fordítsák el a tekintetüket, csak erős idegzetűeknek!) félundorral fogok használni egy olyan jó droidos telefont, mint a V10, mert hiányzik a w10m. Nevetséges!
A continium-ot volt szerencsém kipróbálni. Jópofa dolog. Vállalati gépet az arm környezet miatt értelemszerűen nem tud kiváltani, de otthoni multimédiás mindenesnek szerintem beválhat.
Ja, előre egy jótanács: beállításokon belül képernyőbeállításoknál a szöveg alkalmazás és megjelenés méretét vedd majd minimumra (újraindítást igényel), mert így tök olyan lesz a rendszer egy csomó helyen, mint az asztali w10. Legalábbis olyan hatást kelt. Mindig gerjedtem a mobileszközökön az asztali rendszer megjelenésre
psg5: "bár nem tudom mennyire mérvadó, ha valaki ennyire gyorsan váltja a telefonjait"
Nem tudom mi köze a kettőnek egymáshoz. A szemem a régi, akármilyen készülékem is van, azt nem cserélgetem. Fotós topicba majd igyekszem feltenni 1-2 képet azonos témáról, hasonló körülmények között (ugyanis nem egyszerre volt a birtokomba a két készülék).
-
-
E2E4
aktív tag
válasz
Fail3D! #2353 üzenetére
Ez semmi ilyet nem jelent, mivel az említtet forgalmazó ugyanúgy nem az LG szerződött partnere, mint a legtöbb hazai webes illetve GSM boltos értékesítő. Tehát az OTA frissítés nem garantált (vagy csak nagyon késve fog megérkezni), lévén a telefon nincs regisztrálva az LG FOTA rendszerében!
Most akkor édesem kétségbe esni?
Á, dehogy!USB kábelen és LG Bridge-n keresztül a készülék hibátlanul frissíthető lesz.
(Lásd TIR: Android verziók / 2. pont.)
-
E2E4
aktív tag
válasz
Fail3D! #2265 üzenetére
Automata kijelző fényerőn volt, és kinti- valamint benti használatban egyaránt ment a készülék, bár kétségtelen, hogy - a kánikula miatt is - inkább fedett helyen használtam, ahol az automata fényerősség miatt, a LED háttérvilágítás fényereje - s így fogyasztása is - mérsékeltebb lehetett.
Hajnalban úgy vettem le a töltőről, hogy este végig rajta volt. Ez is számít. Hogy miért? Mert ha a töltésnél éppen csak eléri a 100%-ot az akkumulátor kapacitása, és akkor választjuk le a töltést, akkor lényegesen hamarabb kezd el reálisan merülni (100% -> 99% ...), mint abban az esetben, ha 100%-on még ment a töltőn. (Ezt többször megtapasztaltam.)
Tevékenységek:
Telefonálás, Viber, Messenger, Facebook Lite, Youtube fejhallgatóval (AKG K66), böngészés (Chrome és Opera mini), zenehallgatás (PowerAmp)A YouTube ment a végén a legtöbbet, hogy lemerítsem az akkut. (Volt, hogy magára is hagytam a telefont, és közben mást csináltam, mert már nem bírtam nézni, merülni meg nem nagyon akart.
) Nagyjából 3-4 óra hosszáig (!) ment a YouTube, és mégis csak 4%-on volt a statisztika szerint, talán azért, mert Chrome böngészőből volt megnyitva, (nagy és kis nézetben begyesen, de legtöbbször teljes kijelzős módban) nem a külön YouTube kliens ment.
Hogy ez engem zavar -e az, hogy mit ír a statisztika? Egyáltalán nem.
Csak azt tapasztalom, hogy a telefon megy és megy, mint a kisangyal.
Eddig csak az volt, hogy az autós töltőben ott árválkodott töltés nélkül. Pedig ott van a 4 kivezetéses BlitzWolf szivargyújtós töltő, egy dedikált Quick Charge QC 2.0 kimenettel, és ott van az autóban egy Nokia USB - micro USB 2.0 kábel, ugrásra készen, hogy szolgálatba léphessenek. De ez ügyben csak árválkodnak a közép tartó boxban. Néha megtörlöm könnyes szemeiket, amikor már nagyon elszontyolodnak azért, mert a V10-el nem adatik meg a randevú. Tulajdonképpen csak egyszer estek eddig nagy szerelembe a V10-el, akkor, amikor a téma-összefoglalóba írandó Quick Charge QC 2.0 töltési időtartam miatt, teljesen feltöltötték a V10-et. Előtte, utána eddig még nem voltak használva, csak akkor, ha más tulaj, más készülékében álltak csatasorba, illetve a szivargyújtó töltő még akkor is, amikor egy másik kábellel, az autós GPS navigációs egység töltésében serénykedett. (Mert hogy a GPS gyári töltője nyugdíjba vonult akkor, amikor Blitz Farkas vonyítása vérbe fagyasztó kiáltással száműzte őt a színtérről.)
Epilógus: soha nem volt szándékom a készülék üzemidejét tesztelni, s tulajdonképpen most sem ennek indult az egész. Csak annyira meg vagyok vele elégedve ez ügyben is, hogy úgy döntöttem, ezen értéket megosztom. Ettől még biztos vagyok benne, hogy a saját farkasom nem duzzadt nagyobbra, vagy legalábbis azt nem teszteltem. De - magunk közt maradva - annak precíz tesztelését inkább másra bíznám.
-
E2E4
aktív tag
válasz
Fail3D! #2200 üzenetére
Tessék:
Tehát 10%-nál: 19 óra 26 perc akkumulátor használat, és 4 óra 16 perc 6 másodperces SOT.
Ez jelenleg bármelyik telefon esetén bőven az elfogadható szint lenne.Az ezt követő alkalommal teljesen lemerítettem, de mivel 3%-ról hamar leesett a töltöttség a kikapcsolási szintig, így nem volt lehetőségem screenshot-ot készíteni. Csak leírni tudom: a SOT kb. 5 óra 10 perc körül volt.
Bekapcsolt másodlagos kijelző, Wi-Fi, 4G és GPG; valamint telefonálás, böngészés, zenehallgatás, stb.
(Mondjuk Skype-ot egyszer sem használtam, úgyhogy az a rész kissé érdekes, de ilyet nem tapasztatam máskor, és a SOT-al így is bőven elégedett valtam.)Update: A QuickMemo+-t is rendszeresen és megelégedéssel használom, soha semmilyen merülési anomáliát nem tapasztaltam eddig.
Ha megnézted a képeket, kérlek jelezd, és akkor leveszem innen, hogy a fórum ne screenshot-okkal legyen teleszemelve.
-
E2E4
aktív tag
válasz
Fail3D! #2200 üzenetére
Ritkán engedem 10%-ig esni az akkumulátor töltöttséget, de ha erre mód lesz, szívesen teljesítem a kérésedet. De szerintem sokat ne dilemmáz ezen... (Lsd. következő bekezdés.)
nehany honap alatt ennyire elhasznalodott.
Kizártnak tartom! Ott valami gubanc lesz. Ahogy írtam, sétálj be az LG-hez, vesd fel az akkumulátor problémát. Ha bemérik, és igazolódik az, amit állítasz, szerintem simán kaphatsz egy új akkumulátort, s onnantól kezdve - remélhetően - minden jó lesz. Ehhez csak egy IMEI és/vagy sorozatszámot tartalmazó számlára van szükséged.Ugye kaptál olyat a használt telefonodhoz is?
-
E2E4
aktív tag
válasz
Fail3D! #2192 üzenetére
Nem hinném, hogy az lenne a gubanc.
Nekem a V10 az első telefonom, amiben állandóan be van kapcsolva a GPS, úgy, hogy a Hely / Alacsony energiabecslésű hely: bekapcsolva van. Szinte hihetetlen, de nem vettem észre releváns fogyasztás növekedést ahhoz képest, mint amikor nem volt bekapcsolva. (Megdöbbentő, de így van.)
Csak még pár egy kérdés:
1. Milyen típusú a készüléked? (H960A / H961N)
2. Ország kód? (pl. CZE, ROM, stb.)
3. Gyártási dátum? (dobozon: S/N: első három kód)
4. Újonnan vetted?Csak hogy legyen már konkretizálva a készüléked.
-
tothak
tag
válasz
Fail3D! #2186 üzenetére
Nem biztos, de lehet, hogy van egy megoldásom a problémára. Jelenleg még tesztelés alatt van a dolog, úgyhogy tényleg nem tudok biztosat mondani. Ellenben javaslom, hogy próblád ki Te is (rosszabb biztos, hogy nem lesz tőle a helyzet
).
Szóval a lényeg, hogy első körben be kell lépni a Hidden menu-be. Ennek módja a (gyári) tárcsázóba a *#546368#*960# kód beírása. Innentől a következő útvonal kell neked:
SVC Menu -> LDB -> LDB Setting kikapcsolása.Ezt még annó az LG G3-nál tanultam, ott jelentősen javított a helyzeten. Tudni kell, hogy ezzel a módszerrel az LG háttérben való adatgyűjtését és annak visszaküldését kapcsolod ki. (Ez elvileg minden folyamattól független, rejtett dolog, ellenben a telefon első indításakor beleegyeztél abba, hogy az LG ezt tegye.)
Egy próbát megér
-
E2E4
aktív tag
válasz
Fail3D! #2181 üzenetére
Ui.: Ha jól emlékszem, miután volt egy FR -> újra telepítés -> FR, a csökkentett módban való újraindítást is nézted már, és úgy is járattad egy napig, hogy megbizonyosodj arról, hogy egyik app. sem akad. (Vagy először nem is telepítettél fel semmit, és úgy tesztelted a készüléket legalább egy napig.)
Ugye? -
E2E4
aktív tag
válasz
Fail3D! #2181 üzenetére
Bevallom, engem személyesen annyira nem izgatott eddig ez a téma, hogy ezt még csak nem is próbáltam.
Ebből is látszik, hogy még mindig van mit tesztelnem, nyomkodnom a V10-en. (Csak most kissé belemerültem a Hi-Fi teszt projektbe, illetve őszintén szólva, a Hi-Fi az jobban megdobogtatja a szívem, mint a kijelzőidő, ami nálam - mint írtam - eddig tök rendben volt. De most már biz' Isten nézegetni fogom ezt is, feltéve ha eszemben lesz.
)
Mivel szinte mindent kipróbáltál már szoftveres téren, lehetséges, hogy valamilyen hardveres probléma lesz a telefonnal. (Akkumulátor?)
Úgy tűnik, előbb utóbb - a megfelelő képernyőmentésekkel a "zsebedben" - elkerülhetetlenné válik az, hogy besétálj az LG márkaszervizébe egy baráti kézfogás erejéig - is.
-
E2E4
aktív tag
válasz
Fail3D! #2179 üzenetére
Jajj Istenem! Ilyen képernyőkép "cunamit" utoljára a G4 topikban láttam. Itt nem nagyon vagyunk ehhez hozzászokva.
Persze elfogadom azt, amiről írsz, bár olyat nem tapasztaltam, de gyanítom, hogy más sem sűrűn.
Egy kérdés: "4 orahoz kozeli sot" ezt az értéket honnan vetted? (A 4 óra amúgy jó lenne, de normál, és nem energiatakarékos üzemmódban.)
Az "Akkumulátor használata" / "Képernyő %"-nál lévő értékkel szoroztad be az "Akkumulátorral való használat"-nál lévő idő értéket? (Csak hogy tiszta legyen.)
-
tothak
tag
válasz
Fail3D! #2171 üzenetére
Az a helyzet, hogy ezt sajnos meg tudom érteni.
Ellenben 6.0 jelenleg csak a V20a van tudomásom és kereséseim szerint. A másik variáció a V10a, de nem vagyok biztos benne így hirtelen, hogy a V20a után simán fel fog-e menni. (Más LG telefonoknál van egy ilyen megoldás, hogy blokkolva van a diwngrade.)
-
tothak
tag
válasz
Fail3D! #2163 üzenetére
Én részemről a Google Chrome mellett maradtam, mert minden jelszavam és form-om ebben van, ráadásul ez (is) platformfüggetlen, úgyhogy bárhol folytathatom a böngészést. Régebben a Dolphin Browser volt még nagy kedvencem, mert annak joo voltak a kiegészítői. De kb ennyi. A többi engem nem győzött meg arról, hogy az én felhasználói szokásaimnak megfelel.
-
tothak
tag
válasz
Fail3D! #2137 üzenetére
Igen sajnos az alap probléma az energiafelhasználás nyomonkövetésével, hogy elég sok olyan folyamat van, amit az android nem köt hozzá az adott alkalmazáshoz (ilyen például az, ha valamelyik alkalmazás lekérdezi a pozíciót), ezért van az, hogy az android rendszer az egyik legnagyobb fogyasztó. Viszont az is biztos, hogy valami csúnyán be van akadva. Legtöbbször amúgy pont a nagy alkalmazások rohadnak le, mint pl fb és/vagy fb messenger. Sajnos ezekkel nem tudunk mit kezdeni mezei userként, de gyakran még akkor sem, ha esetleg van root és alkalmazás a monitorozáshoz (ilyen lehet a wakelock detector), legalábbis én nem tudtam soha értelmezni, amit írt nekem az alkalmazás. További probléma még ilyen esetben, hogy gyakran annyira összevissza ágazó folyamatok vannak, hogy valamit megtagadsz az adott alkalmazásnak ami aztán emiatt más feladatot sem fog tudni ellátni. Ilyennel is találkoztam már.
Én úgy látom amúgy, hogy akiknek olyan jól bírja a telefon, azoknál főleg a fb és a messenger nincs se feltelepitve, se használva. De ugyanúgy a legtöbb üzenetküldő alkalmazás is hiányzik a telefonról. Tippem szerint kb csak a hangouts van fent, amit használnak is, és a többi kapcsolattartás a telefonálásra email-re és sms-re korlátozódik.
A böngésző ilyen esetben nem eszik lényegesen sokat, a zenehallgatás lehet még érdekes, de az is a megfelelő alkalmazással és a zenék telefonon való tartásával (tehát nem streamelt zene) kiküszöbölhető.
A játék egy eléggé szubjektív dolog, de a jó üzemidő általában az alacsony igényű játékokat feltételezi.
Hozzá kell, hogy tegyem, hogy nálam a 3 óra SOT és 6 óra üzemidő a jellemző, de én eleg aktívan használom a telefont. (Folyamatos bluetooth szinkron, semmilyen Google szarság sincs kikapcsolva, erős igényű játék, ha zene akkor stream, skype, whatsapp, viber , messenger, fb, gmail, időjáráselentőnek Weather Timeline, és még sorolhatnám.)
Nem mondhatnám, hogy meg vagyok elégedve, az üzemidővel, és engem is rohadtul zavar, hogy álló helyzetben merül a telefon, de a felhasználási szokásaim mellett be kell látnom, hogy ez egy ilyen erdő. Tény, hogy az előző telefonoknál is ilyen volt a felhasználás és ott nem merült üresjáratban így, de minden bizonnyal ennek is megvan az oka. Bár még nem tudtam, hogy pontosan mi lehet az.
-
tothak
tag
válasz
Fail3D! #2135 üzenetére
Hmm.. érdekes.. azért kérdeztem amúgy ezeket, mert én használok mindent amit felsoroltam (Google Now, Now on Tap, okosóra ami folyamatosan kapcsolódik bluetooth-on, helymeghatározás is folyamatosan megy, ráadásul a helyelőzmények is be van kapcsolva, úgyhogy olyan 20-30 percenként lekéri a helyzetemet és szinkronizál a szerverre), de így, hogy írtad, hogy neked ezek nincsenek, nem tudom, hogy mi lehet.
Whatsapp, skype, viber, ilyenek gondolom vannak telepítve (a messengeren mellé). Csak mert még azok is lehetnek.
Illetve, ami LG sajátosság, az az időjárás alkalmazás, ami beépül a másodlagos kijelzőbe is. Az szokott még sokat küzdeni a szinkronizálással. (Na meg persze az egyéb időjárásjelentő alkalmazások)
-
tothak
tag
válasz
Fail3D! #2129 üzenetére
Használsz bármilyen aktivitásmérő eszközt, ami esetleg képes üzenet és/vagy hívás jelzésére?
További kérdés, hogy a Google Now be van-e kapcsolva? Ha igen, akkor a Now on Tap be van-e kapcsolva?
(A Google Now azért kérdés, mert az a háttérben sokat dolgozik, hogy a megfelelő javaslatokat tudja feldobni. Még akkor is, ha nálunk ez erősen korlátozott...)
További kérdés lehet még, hogy be van-e kapcsolva az, hogy folyamatosan szinkronizálja a Google felé a biztonsági mentéseket? (Ez azért kérdés, mert amikor legutoljára szívtam ezzel, akkor éppen az volt, hogy döglődtek a Google backup szerverek és mindig elszállt időtúllépéssel egészen addig, amíg nem sikerült a szinkronizálás.)
Most így hirtelen ennyi jut eszembe.
-
E2E4
aktív tag
válasz
Fail3D! #2126 üzenetére
Látom szerkesztetted, mikor először írtam neked, még nem volt benne ez:
de a snapi 810 hez kepest is gyakrabban melegebb ez a telo.
Micsoda?Pont azért tette bele az LG a Snapi 808-at, hogy ne "forrjon fel a telefon agyvize" a Snapi 810 miatt.
Amit írsz, az elég érdekes megtapasztalás. -
E2E4
aktív tag
válasz
Fail3D! #2124 üzenetére
A rendszer 6.0, fr volt csinalva.
- 6.0 előtt és utána is?Ilyen gyors merülést én sem tapasztaltam még. (Még intenzív használat mellette (zenehallgatás high-gain üzemmódban, fotó, videó, internet, folyamatos: 4G/LTE, Wi-Fi, helymeghatározás bekapcsolt Qualcomm iZat mellett)
- GPS be van kapcsolva?
- Ha igen, Qualcomm iZat be van kapcsolva? (Szerintem legyen.) -
Taci
addikt
válasz
Fail3D! #2124 üzenetére
Nekem 2 napot nevetve kibír, pedig játszom is rajta. ("Játszom": pasziánsz - nincsenek nagy igényeim ezen a téren
). Nagyon pozitívan csalódtam benne.
Nézd meg, melyik app tartja "ébren" a telefont, talán valamelyik üzenetküldő app (Viber, Messenger, Facebook, Snaptchat stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Házimozi belépő szinten
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- További aktív témák...
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest