- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gkawka
tag
válasz
Freiherr #14473 üzenetére
Én ilyet vettem, több mint tökéletes a célra, elég masszív is, és egyből két likad van erre a célra a kocsiban.
-
gkawka
tag
válasz
#50751744 #13445 üzenetére
A SWAP egy kvázi-RAM-ként működik. A rendszer idő tölti elő azokat az adatokat, amik már RAM-ba sokak lennének, de gyorsítják a folyamatot, ha nem kell minden alkalommal újratölteni. Ez ugye lassabb egy picit, mintha RAM-ban lenne, de egyértelműen gyorsabb, mintha sehol nem lennének előtöltve.
Nagyon leegyszerűsítve, persze.
-
-
gkawka
tag
válasz
SJaika #13037 üzenetére
Fusion X-ben nem kell a build.prop-al mókolni ezért, benne van a FusionX menüben ez a lehetőség alapból, ha még jól emlékszem. Lehet az a menü minden indításkor felül is írja a te általad manuálisan átállítottat, ezért nem működött úgy.
Ezt megcsináltad gondolom:
"Once the ROM boots up for the first time go to settings / Fusion X / Xposed Framework / Framework
Press Install/Update, then select the Modules tab and tick all boxes and reboot." -
gkawka
tag
válasz
v.attis #12979 üzenetére
Elméletileg a mentett beállításokat menti fel szerverre. Azonban arra figyelni kell, hogy amikor felrakod az új ROM-ot és először belépsz a Play account-odba, akkor azonnal elkezdi letölteni a csomagokat és szinkroniálni az adatokat. Ez azért fontos, mert ha nem wifi-n vagy, akkor ez komoly adatmennyiség. Ha ekkor nem tudja (pl. nincs net/adatkapcsolat), akkor többet nem is próbálja meg, nem lesznek letöltve a felmentett adatok.
Titanium backup megvételét minden alkalommal ajánlom, most sem hagyom ki, nekem sok órányi beállítás-visszaállítást spórolt már meg. Jah, és play store vagy net kapcsolat nélkül is vissza tudod előző TWRP mentésből rakni vele a programokat
-
gkawka
tag
Vissza lehet állítani úgy, hogy nem (feltétlenül) bukod a garit. Persze ha a szerelőnek ki van adva, hogy aznap már sokat vettek át garis hibával, akkor úgyis talál okot, h ne javítsa meg, ha mókoltál, ha nem
Nekem sajna kényszerpálya volt egy fél-téglásítás után, de nem bántam meg, mert a telenoros gyárinál sokkal jobb a mostani Cyanogen ROM-om. Ha elromlik úgyis csájnából rendelek egy másikat, ezt meg olyan akcióban vettem, h nulla forint volt +2 év hűségért cserébe
-
gkawka
tag
válasz
0xmilan #12638 üzenetére
Megtaláltam: Xposed Additions by @dk_zero-cool - Adds hardware button remapping and wakeup settings, also enabling volume wake.
-
gkawka
tag
-
gkawka
tag
válasz
Loewes #12501 üzenetére
Igen, érdemes elolvasni.
Sajnos a memória tisztítás egy régi berögződés sokaknál, manapság már se a hardware, de az op.rendszer nem teszi szükségessé.
Előző generációs mobiloknál és hordozható eszközöknél, ahol a rendszernek nem állt megfelelő mennyiségű háttértár a rendelkezésére, ott még szükség volt trükközésre a gyenge vas ellentételezésére. -
gkawka
tag
Na a magam részéről átálltam CM 10.2-re (nem volt kedvem a nighly-kkal szórakozni 11 alatt, ez pedig már stabilnak tűnik).
Amit eddig tapasztaltam az az, hogy meglepően gyors, stabil, jó az energiagazdálkodás és a CM-től megszokott sok testreszabási lehetőséggel rendelkezik.
Minimális kellemetlenség, hogy boot után ki kell kapcsolni a képernyőt egy kb. 5mp-re, különben nem old fel a PIN képernyő. Ezen kívül a GTalk installálása volt egy picit nehezebb, ahhoz segítség itt. A magam részéről a hangouts-tól a hideg ráz, így maradok ennél ameddig csak lehet. -
gkawka
tag
válasz
bazsimano #12403 üzenetére
Kolléga leírta pont előttem.
De én csak a fájlba néztem bele hogy mit csinál az update script, nem telepítettem magamnak, úgyhogy további segítséget nem tudok adni.
-
gkawka
tag
Minden ROM felrakás így megy. Soknál nem kell, de én mindig csinálok egy format /system-et is, h tuti legyen...
-
gkawka
tag
Erre nem tud valaki megoldást?
-
gkawka
tag
válasz
Hardver Arc #11975 üzenetére
Mind a hármat kipróbáltam (feldobta a letöltés párbeszéd ablakot és nem átirányított máshova), mielőtt belinkeltem, pont azt elkerülendő hogy okoskodásnak tűnhessen csak amit írok.
Ha magadtól úgyis jobban tudod akkor meg sok sikert... -
gkawka
tag
válasz
Hardver Arc #11972 üzenetére
-
gkawka
tag
Sorstárasak, egy kis segítség kéne. Hol/hogy tudom kikapcsolni, hogy rezegjen a telefon amikor elkezdődik a töltés?
Sajnos a telefonom átlag 10-20 másodpercenként rezeg ha töltőn van. Eleinte azt hittem, hogy rossz USB kábellel próbálom, ami nem teljesen fekszik fel a teló csatlakozójára, és ezért csinálja, de ugyanet műveli a gyárilag hozzá adott kábellel is, ami olyan szoros h éppen csak bedugható a portba. Másik 3 töltővel és 2 USB kábellel is ugyanezt műveli.Help pls, annyira idegesítő ahogy zizeg...
-
gkawka
tag
válasz
shelbycobra #11892 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint manapság már szinte minden akksi túlfeszültségvédett, remélem a gyakorlatban is így van
-
gkawka
tag
válasz
karesz81 #11842 üzenetére
Legjobb tudomásom/tapasztalatom szerint teljes wipe vagy factory reset után, amikor először állítod be a google accountodat, akkor automatikusan elkezdi visszaállítani, de ha akkor nem tudja, akkor nem próbálja többször. Nem jöttem rá hogy lehetne rávenni ismétlésre...
-
gkawka
tag
válasz
KamuMazsola #11788 üzenetére
bevallom erre nem nagyon tudok válaszolni 2 okból:
1.) még soha nem raktam rá ekkora fájlt
2.) wifi-n keresztül kezelem a fájlok rámásolását, mert kislányom előszeretettel csapott rá az USB kábelre másolás közben, ezáltal megszakítva a kapcsolatot -
gkawka
tag
válasz
patka21991 #11773 üzenetére
Ilyet rendeltem: 32GB. Egy héten belül nálam is volt, 5800 jó magyar forintért.
-
gkawka
tag
A .bat fájl csak egy parancsfájl, ami lefuttatja helyetted a megfelelő utasításokat, hogy ne neked kelljen bepötyögni:
"Run the following command via the command line on your computer:
fastboot flash recovery recovery.img
Note that you will need to change the last part to match the name of the file that you just downloaded."@Leito92: konkrétan ilyet nem ismerek, de multi taskingra pár jópofa, amit érdemes kipróbálni:
Floating apps: ITT
Switchr app: ITTÉn az utóbbit használom aktívan, nagyon jó kis program, megérte a kis pénzt a teljes verzió is.
-
gkawka
tag
válasz
Leito92 #11686 üzenetére
Köszönöm, tényleg ígéretesnek tűnik. Eszelős sok testreszabási lehetőséggel : )
Hamár így belejöttem:
az mivel oldható meg, hogy a lockscreen időzáras legyen? Értsd, hogy munkaidőben PIN, otthon meg Slide legyen a feloldás, vagy fordítva? És lehetőleg mindez automatikusan : )
-
gkawka
tag
válasz
szoszo1973 #11675 üzenetére
Teljes mentés akár root nélkül: ITT
Ez szép és jó, de ha vmit elrontasz, akkor nem tudsz vele mit kezdeni, mert BL nyitás nélkül nem tudsz superuser jogokat szerezni a telefonon kívülről (pl. adb-ben). Ha soft brickeled a telefont, akkor marad a BL nyitás...
-
gkawka
tag
Szöveg beviteli mód, azaz billentyűzet program tekintetében kérném a szíves segítségeteket.
Jelenleg Swiftkey van fent, ám ez alapjáraton 30MB memóriát eszik, ami sztem pöppet sok. Tudnátok ajánlani olyan alternatívát, ami:
- kevésbé memória éhes
- ismeri a magyar nyelvet
- bevitel alatt ajánlott szavakat dob fel?Swype vagy egyéb ilyen flancos cucc nem szempont.
Előre is köszi!
-
gkawka
tag
Ez a Titanium Backup egy csoda. Már nem emlékszem, h ki ajánlotta, de köszönöm, minden fillért megért!
Végre nem több órás móka egy új ROM belakása...
-
gkawka
tag
Jó látni, hogy a topikot milyen sokan olvassák még ha épp nincs is új hozzászólás jódarabig
-
gkawka
tag
válasz
wookie #11447 üzenetére
Az a szép az androidban, h mindent lehet, ha tudod hogy kell
Komolyra fordítva:
A TWRP és a CWM ugyanarra szolgál, konkurrens termékek. Van aki ezt szeretni, van aki azt, de mind2 jó program. Ha akarod, akkor bármikor lecserélheted őket a másikra, de mind2 biztosan teszi a dolgát. TWRP picit talán felhasználóbarátabb.Gyorsboot tényleg okozhatta, azt ki kell kapcsolni machinációk előtt, legalábbis javasolt.
-
gkawka
tag
-
gkawka
tag
Nekem két hete nem jött meg a nyitó kód a netes felület alapján... Jah, és hiába küldtem emilt, csak visszaírányítottak a netesre.
De hálistennek van rá program, ami IMEI és gyártási szám alapján megmondja a BL nyitót, az segített nekem. Sorry, de most nincs meg a link...
-
gkawka
tag
Hol kéne a bootimage.zip-et felül írni, hogy működjön is??? Próbáltam a /data/cust/media, a /cust/telenor/hu/media és a /system/media alatt is, és továbbra is a gyári Huawei boot logó megy boot alatt...
-
gkawka
tag
válasz
Rami98 #11202 üzenetére
BL nyitás nélkül "gyári" (vagyis a Huawei, vagy a mobil szolgáltatód által kiadott hivatalos) ROM-ok tehetők fel. Ha rákeresel "dload módszer"-re kéne találj plusz infót, ezt nem ismerem. Viszont ha root-olás alatt vmit megváltoztattál/töröltél a rendszerben, akkor ezek legnagyobb valószínűség szerint nem fognak menni.
Gari: megoszlanak a vélemények. Ami biztos, h ha nagyon meg akarják találni, akkor ki tudják mutatni, hogy rootlva volt, akkor is ha unroot-oltad. Az eddig olvasott tapasztalatok szerint nem szokták nézni.
-
gkawka
tag
válasz
st6969 #11177 üzenetére
Elindítod a Gogol Play-t, majd Beállítások és az "Alkalmazások automatikus frissítése" opciónál azt választod, hogy "Ne ...".
Én kivettem még az értesítések mellől is a pipát, mert folyton ugatott a Hangouts miatt, nekem meg ezerszer jobb a GTalk--- hát nem megelőztek?!?!?!
-
gkawka
tag
A kezdő információknál be kéne frissíteni a BL kód kérés linkjét.
Most kaptam új linket Huawei-éktől emilben, ami működik is: LINK -
gkawka
tag
válasz
joestone #11063 üzenetére
Szia,
Köszi a kimerítő választ, én is erre jutottam sajnos.
A végén DC-Unlockerrel kinyitottam BL-t, rootoltam SuperSU-val, majd TWRP-ből mount /system, ott visszaírtam a kiterjesztést, majd Fix permissions.
Sajnos az egyik lépés (asszem a BL nyitás) során csinált egy "format /Data" merényletet, úgyhogy minden beállítást buktam, de legalább a telefon már nem papírnehezék
Köszi mindenkinek a segítséget, két tanulság:
1.) ha nem nagyon értesz hozzá ne babrálj rootolt telefonon
2.) minden menthető amíg a bootloader el nem száll -
gkawka
tag
válasz
0xmilan #11052 üzenetére
"Permission denied" sajnos erre is
Esetleg egy másik stock ROM dload módszeres frissítése SD-ről nem jelenthet megoldást a problémámra? B194 van rajta és Telenor függő a készülék, tud vki ezügyben infót nyújtani?
Azt meg tudja vki mondani, h ADB-n hogy tudom felcsatolni a belső memóriáját, hogy az adataimat leszedjem a további gányolás előtt?
-
gkawka
tag
HELP, --noob alert--
Úgy tűnik fejreállítottam a telómat. Véletlen felülírtam az "android.policy.jar" nevét "android.policy.ja"-ra... Abban a pillanatban újraindult a teló és azóta csak a Huawei logó fut, mintha bootolna, de semmi.
No comment, béna vagyok. Valaki tud segíteni, aki otthon van ADB-ben? Van backupom a fájlról, adb server látja is az usb-ra kötött készüléket, csak nem tudom RW-re újra mountolni a /system partíciót, h rendbehozzam.Ha beütöm h "adb shell", akkor beenged, de ha beütöm h "su", akkor nem megadja a superuser prompt-ot, hanem onnantól mindent visszhangoz, vagyis enter után újra kiírja, nem pedig futtatja.
Valaki??? pls...
-
gkawka
tag
Nem tud rá vki módot, hogy ne csak a Power gomb élessze fel a készüléket? Előző telefonomon asszem a kisegítő lehetőségek között be lehetett állítani, hogy a hangerőre is éledjen, de ennél nem találom.
Mondjuk azon volt hardveres home gomb, amire szintén magához tért, az mondjuk igencsak hiányzik...
Ötlet? -
gkawka
tag
Hali! Pár napja boldog gazdája lettem egy ilyen jószágnak.
Lehet láma kérdés, de még nem vetődött fel, hogy mennyire jó lenne az SD-t egybe particionálni?vagy ez nagyon elvetemült és kivitelezhetetlen ötlet lenne? Nekem az égnek áll a hajam tőle ahogy most van, olyan felesleges...
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest