Hirdetés
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- Honor X8c - nem csap nagy cécót
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Volt egy kis félreértés a OnePlus frissítési politikáját illetően
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
HTC Desire (codename: Bravo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goert
tag
válasz
JarrekStar #978 üzenetére
-
YoungOld
tag
Szőrszálhasogatós észrevétel: a kezdőképernyőn az időjárásnál a hőmérséklet mértékegységénél °-ot ír, nem pedig C°-ot. Írtam a HTC-nek, hogy vajon van-e megoldás rá. 1 órán belül már válaszoltak is
, de nagyjából csak annyit, hogy ha már kiválasztottam, hogy celsius, vagy fahrenheit, akkor minek nekem még külön kijelezni, tudnom kéne
. Há' jóvan, banyek, csak hát mégis... Mérnök aggyal ez kicsit zavaró. De mint írtam, szőrszálhasogatás, megbékélek vele, csak bántja a szememet.
-
trblaise
tag
válasz
Oraculus #996 üzenetére
Ha lehet véleményt alkotni, akkor én azt mondanám, hogy a gsm boltok durván 130 ezer forint körüli ára mellett nem tudtak annyi vevőt szerezni, mint amennyit szerettek volna.
Én inkább XXL-nél vettem. Gari ugyanúgy van és már az előző, náluk vásárolt telefonommal sem volt semmi gond. -
Oraculus
tag
Látom a sp**dshop is csökkentette a Desire árát, rögtön bruttó 20ezer forinttal
Holnap lesz egy hete, hogy megvettem a készüléket és máris ennyit csökkent az ára.
Mi lesz egy hónap mulva? Utánad dobják, csak vidd el? -
trblaise
tag
válasz
koxminator #993 üzenetére
Az ára ma vagy tegnap csökkenhetett, mert eddig bruttó 149k volt.
-
koxminator
senior tag
most néztem gyorsbolt árlistáját, 104+Tréfa lett az ára. most ez ekkorát zuhant a napokban? szerintem pár napja még sokkal többért volt. egyre jobban gondolkodom a megvételén.
lenne pár kérdésem (bár ezek inkább android-ra vonatkoznak, mint Dezirére, max kimoderáltok):
- levelezési fiók (legyen akár pop3, gmail, exchange) beállításakor a teló csak mint kliensként működik, tehát látom a szerver tartalmát, mint egy Outlook esetében, ahol nincs beállítva ost-pst, cached mode, vagy pedig az első szinkronizálás-beállítás alkalmával letölt minden levelet valahova a készülékre? ha igen, ez visszamenőleges, tehát a teljes mailbox tartalma letöltődik, vagy csak onnantól kezdve, hogy a készüléken belőttem az Exchange profilt? Ez a kérdés vonatkozik a pop3-as levelezésre is.
- kb. mekkora mobilnetet érdemes rá előfizetni? 3 Gigabyte-os elég?
- olvastam külföldi fórumokon bizonyos tűzfal program használatát javasolják, amely megakadályozza, hogy bizonyos komponensek és programok úton-útfélen frissítsenek vagy a nethez forduljanak és ezáltal hatalmas forgalmat generáljanak (kisebb mobilnetes csomag esetén sz-r dolog főleg). Használ valaki ilyet?
Egyelőre ennyi, előre is köszönöm, aki válaszol.
[ Szerkesztve ]
-
trblaise
tag
Letöltöttem egy Quick Settings nevű programot. (energiagazdálkodáshoz hasznos) Abban ajánlja, hogy legyen kikapcsolva a Location menüben minden. Ez alapján azt gondolnám, hogy nonstop megy. Ha kikapcsolod az összeset és egy programnak szüksége lenne gps jelre, akkor feltételezem jelezne a program, hogy kapcsold be.
-
sbazsi
veterán
egy kérdés: settings/locationban be kell kapcsolni a use gps satellites-t, hogy működjenek a navigációk, ügye?
vagyis ha bekapcsolom, csak akkor néz műholdat, ha szükség van rá, nem pedig nonstop. -
dimitrii
csendes tag
hello egy kérdés nekem iphone 3gs em van de most elgondolkodtam egy desirén. Szerintetek jó vétel lenne? És hol tudnám megnézni a market kínálatát ? Mert van pár olyan progi ami jó lenne ha androidon is lenne Pl fn.hu hír progi és tv24 tévé műsorok köszi előre is
-
Oraculus
tag
Sziasztok!
Lenne két szokatlan kérdésem a mágneses bőrtokokkal kapcsolatban:
- Hosszú távon nem teszi tönkre a beépített giroszkópot?
- A memóriakártya tartalma nem sérülhet? (adatvesztés stb.)
Üdv.
Ori -
"képek: betettem a képek könyvtárba egy halom képet, 4-5 külön könyvtárban. a "photos" progi csak ömlesztve jeleníti meg. megoldható, hogy könyvtáranként?"
Tudtommal nem.
"a sim kártyát hogy tudom "diszkvalifikálni"
vagyis hogy a névjegyek ne jelenjenek meg"Amikor benn vagy a People alkalmazásban, a menüben van a szűrésre lehetőség. Talán Display Options, vagy Groups, vagy valami hasonló.
változó hátteret be lehet állítani? úgy értem van mondjuk 5 kép, és azokat váltogatja
vagy akár mozgó gifSense felületen jó kérdés, a gyári Androidon ott a Live Wallpaper, de mindemellett valószínű, hogy külön launcher alkalmazás, de legalábbis valami háttérkép-cserélő kell hozzá a Marketről. Nem tudom van-e ilyen, a lényeg, hogy alaphelyzetben nem lehet.
videócsengőhang létezik
Negatív.
hogy tudok egy contactban képet cserélni
Kezdd el szerkeszteni a kontaktot, és bökj rá a fényképre felül.
milyen játékokat érdemes feltenni?
Jó kérdés.
gmail-hoz melyik a jobb kliens? a gyári, vagy a gmail-os?
Szerintem a weboldal a legjobb kliens hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
rondzsy89
aktív tag
-
sbazsi
veterán
Elvileg tud olyat, hogyha mozgatom a telefont csörgés közben, lehalkítja. használja ezt valaki? nekem mintha zsebemben mozgás közben lehalkulna ezt mintha korábban megtaláltam volna, most nem
képek: betettem a képek könyvtárba egy halom képet, 4-5 külön könyvtárban. a "photos" progi csak ömlesztve jeleníti meg. megoldható, hogy könyvtáranként?
a sim kártyát hogy tudom "diszkvalifikálni"
vagyis hogy a névjegyek ne jelenjenek megváltozó hátteret be lehet állítani? úgy értem van mondjuk 5 kép, és azokat váltogatja
vagy akár mozgó gifvideócsengőhang létezik
hogy tudok egy contactban képet cserélni
milyen játékokat érdemes feltenni?érdemes rá fóliát venni, vagy sem
homokozó mennyire árt neki?
gmail-hoz melyik a jobb kliens? a gyári, vagy a gmail-os?
-
JarrekStar
tag
Tud valaki olyan progit ami a megkezdett kimenő perceket számolja?
-
Oraculus
tag
Ma élesben kipróbáltam a navigációt a HTC Desire-el (Navigon 2.5.1)
- Az akkumulátort 100%-an volt feltöltve.
- SIM kártyát nem tettem bele, hogy ne fogyassza az is az akkumulátort (hálozat kereséssel stb.).
- A készülék hang és fényerejét maximumra állítottam, hogy lássak és halljak is valamit.
- Csak a Navigon programot indítottam el és csak a beépített GPS modult kapcsoltam be.Körülbelül 1,5 órás folyamatos navigáció mellett az akkumulátor 60%-ra csökkent, a beépített GPS modul végig kifogástalanul működött.
-
ByB
addikt
-
Sefter
veterán
a Manage Applications nem nyílik meg:
"The application Settings has stopped unexpectedly. Please try again."
már kilőttem minden process-t és újraindítás is megvolt...egyéb ötlet? -
ManUnited
aktív tag
válasz
JarrekStar #959 üzenetére
A beautiful widgets nevű pakban is van ilyen kapcsoló. És nevéből adódóan szerintem még szép is
-
BEigner
csendes tag
Tud valaki valami frisset a szolgáltatóknál való megjelenésről? Párszáz hozzászólással ezelőtt volt szó róla, hogy elvileg a két nagy itthoni szolgáltató már tárgyal a HTC-vel erről, de azóta semmi... jó lenne tudni, hogy várható-e, hogy esetleg pár héten, egy hónapon belül bekerülne-e a kínálatukba...
-
Endr00
aktív tag
Ja, amúgy ilyen cuccost akarok majd venni, de lenne egy kérdésem, hogy lehet-e valamelyik fizikai gombbal felvenni/megszakítani a hívást?
-
Bögre
aktív tag
válasz
JarrekStar #955 üzenetére
rezgő: home screen -en 'hangerő le' párszor. Ha nem mondtam újat és az egy gombos rezgőre váltást hiányolod, akkor sorry.
-
JarrekStar
tag
-
tybsen
addikt
Na beírom ide is, mert mégiscsak ez a "fő" topik illetve aki Desire-ben gondolkodik és segíthet neki a véleményem, talán inkább itt olvasgat.
Mivel nekem is iphone 3G volt eddig, egy rövid kis hozzászólás. Én az iphone előtt 2-3 havonta cseréltem a telefonjaimat, mert meguntam őket - aztán az iphone több, mint 1,5 évig megvolt és bár kijött a 3GS, mégsem éreztem elavultnak, pláne, hogy ugyanúgy néz ki :-) Szóval én nagyon meg voltam vele elégedve, gördülékeny minden szinten, hibátlan, precíz működés, stb.
A Desire múlt szombat óta van még (pénteken adtam el az almát) és bár bizonyos dolgokban hiányzik az Apple, de nem cserélném vissza, 3GS-re sem. Bár az iphone tényleg precízebben működik, tökéletesen finomra van hangolva minden tekintetben, nem lehet annyira testreszabni, mint a Desire-t vagy gondolom bármely androidos gépet és ez így kb 1 hét után már szempont. Eddig nem hiányoztak ezek a dolgok, mivel iphone-on nem lehetett megcsinálni bizonyos dolgokat. Pl. a facebook kliens iphone-on nagyon klassz, de nem is lehet összehasonlítani azzal, hogy android-on a telefonkönyben aktualizálódnak a facebook-os ismerőseim profiljai, mindent lebontva látok, hogy kivel mit beszéltem, sms-eztem, milyen üzenetek kaptam, e-mailek jöttek. Iphone-on mindig is hiányzott, hogy nincs kezdő képernyő, ahová háttérképet rakhatok és ahonnan ki lehet indulni ( a háttérkép csak addig volt látható ugye, amíg fel nem oldottam a bill.zárat). Androidon tényleg minden ott és úgy van, ahol és ahogyan raktam, ahol látni szeretném, a hét kezdőképernyő bármelyikén, azon belül is úgy és olyan elrendezésben, ahogyan nekem kell. Az iphone-on max. egy ikont tudtam berakni szép sorrendben valamelyik képernyőre, de inkább olyan érzésem volt, hogy egy hosszú lista részeként vannak ezek az ikonok (még akkor is, ha éppen más képernyőn), itt pedig megvan az érzés, hogy mindegyik képernyő egy-egy különálló dolog, egy-egy téma (pl. beállítások, internetes cuccok, naptár és szervezés, stb). Az is jó, hogy külön megjelenési profil választható, tehát ha olyan helyre megyek (vagy pl munka), ahol nem akarom, hogy aki hozzányúl a telefonomhoz, mindent lásson, egyszerűen váltok egy nézetet és máris 7 olyan képernyőm van, ahol pl. számológép, naptár és ilyesmik vannak. Akár még céges logó is a háttérben vagy mittomén :-) Aztán pl. ha hazaérek, váltok arra a 7-re, ahol zenelejtászó, internet, facebook és ilyesmik vannak. Arról nem is beszélve, hogy nem kell itunes-szal szórakozni, egyszerűen rápakolok bármit a kártyára és kész.
Ez számomra akkora szabadság és testreszabhatóság, amit az iphone nem tudott adni. Illetve nyilván 1,5 év iphone használat után az ember másra is vágyik, mert meguntam azt a felületet (fura, hogy nem korábban). Valahogy ott én voltam alárendelve az előre megszabott kialakításnak, androidon pedig a rendszer van alámrendelve, minden úgy történik és úgy néz ki, ahogyan én akarom. És végülis (legalábbis nekem) ez a lényeg, hogy egy telefon vagy pda tökéletesen kiszolgáljon, praktikus és minden felületében kézreálló legyen.
Az akksiidő nálam iphone-nál kb 1,5 nap volt, itt kevesebb, kb 1 nap. Viszont 1 hét alatt javult az akku, illetve kevesebbet állítgattam a dolgokat: kb 1 óra beszélgetéssel, néhány sms, 2 videó, 10 fénykép, facebook feltöltés, folyamatos szinkronizálás, e-mail olvasás, kb fél óra böngészés kicsit kevesebb, mint a felére vitte le az akksit (kb 40% maradt), éjszakára mindenesetre töltőre tettem, hogy reggelre tele legyen. Tehát már nem annyira gáz, mint az első napokban, bár akkor állandóan állítgattam, rendezgettem a dolgokat, letöltögettem, szóval nyilván ez jobban megviseli.
Persze mindez elég szubjektív, de ilyenek a személyes tapasztalatok
-
HXY
addikt
A kijelzője ennek is ugyan olyan karcolásálló, mint a HD2-nek?
-
-
animoo
senior tag
Nekem a Jabra BT3030-ammal simán működik a Nexus. Nagyon gyorsan párosodnak, és ami a legjobb, a play gomb lenyomása a Jabrán elindítja a Nexuson a lejátszóban az utoljára hallgatott zenét. Ezt utoljára az LG Arenám tudta, a Winmokból hiányzik ez a feature...
-
trblaise
tag
Sziasztok!
Van valakinek információja róla, hogy a kijelzőt fedő plexi (vagy mi a szösz) mennyire bírja a strapát? Valahogy nem jön be a tokban hordás. Két évig volt egy Sony Ericsson W910i-m és gyakorlatilag ugyanolyan a plexi, mint új korában. (vigyáztam rá, tokot nem használtam)
Szóval kíváncsi lennék rá, hogy mennyire kellene óvni, hogy szép, karcmentes maradjon... -
vatai_b
csendes tag
Köszi, kipróbálom, hogy segít -e az üzemidőben.
Más. Most vettem észre, hogy gtalk-on én 0-24ben online vagyok, hála a desire-nek. Ezt véletlenül állítottam be, vagy default
, nem tudom, mindenesetre kikapcsoltam. Kíváncsi vagyok, hogy e nélkül mennyivel megy majd többet. Eddig átlag 12 óránként lett töltve.
Egyébként pedig ez az első androidom, 4 napja van meg, és kezdem úgy érezni, hogy ez hosszú barátság lesz. -
JarrekStar
tag
válasz
JarrekStar #944 üzenetére
Phew! Rájöttem, hogy csak az apn-t kellett beállítani...már jó
-
JarrekStar
tag
Sziasztok!
Tapasztalt valaki olyat, hogy első beindítás után se mobilnetre se wifire nem volt hajlandó csatlakozni? Ma jött meg de így nem túl használható
-
Mappa
addikt
Brando fólia Nekem 5800-on volt ilyen,fényes meg matt közül lehetett választani.A matt az olcsóbb nem tudom,hogy ez a fólia felmegy-e a desire-re,de feltételezem nem ajánlanák a készülék alatt mint kiegészítőt.Mindenesetre kiindulási pontnak nem lehet rossz ez az oldal ....
5800-ra a speedshop
ban vettem rá -
wwtc13
csendes tag
sikerült beállítani a szinkronizálást az egyik általam használatos MS Exchange szerverrel, viszont van egy másik is, amit nem lenne rossz látnom. azt látom, hogy bármennyi pop3 és smtp mailszervert be lehet állítani, de exchange-ből csak egyet.
tud vki vmi tippet adni, hogy tudnék 2 exchange szerverhez is csatlakozni? köszi!
-
ByB
addikt
És vajon a Sennheiser MM 200-at szeretné?
-
19_OsY_81
aktív tag
válasz
trblaise #914 üzenetére
Szia.
Ha hiszed, ha nem, orolol, hogy ezt irtad, mert ez azt jelenti, hogy altalanos hiba. Nekem is csinalt ilyet.
Sot legutoljara villogott, hogy van uzim, de nem foglalkoztam vele. Nezem fel ora mulva, mar nem villogott. Csak volt 4 uj levelem.
Sajnos, ez bug.
Vidzont gyerekek, vaguk a faradtsagot es irjunk az htc-nek, ok az a ceg, aki ki is fogja javitani az ilyen hibat. En mar sokszor irtam nekik, remelhetoleg javitanak majd.
A honlapjukon lent a "Contact us" alatt lehet nekik irni.Csao
[ Szerkesztve ]
-
ThorsHUN
őstag
Ezt a "Stock" izet nem lehet leszedni valahogy? mert allandoan szinkronizalni akar orankent es kell a halalnak a kulfoldi reszvenyek alakulasa...
-
ManUnited
aktív tag
-
ByB
addikt
Érdekes infó, legalábbis számomra: kipróbáltam a Desire-t egy Apple headsettel és a play-pause, illetve a híváskezelés is működött. Ezek után remélem a stereo BT fülesekkel is jól bánik az Android OS.
-
BEigner
csendes tag
válasz
ManUnited #926 üzenetére
Telefon restart, wifi ki- majd bekapcs? Bár nem egy Desire, de a Spica is csinál ilyen hülyeséget néha, nem tudom miért... én WiFinder-el kezelem a wifit általában és sokszor van, hogy csatlakozik, szintén megpróbál IP-t kérni, aztán disconnected. Persze az is lehet, hogy ez feature, nem bug...
-
ManUnited
aktív tag
Sziasztok! Olyannal találkozott már valaki hogy nem akar csatlakozni a wifire? Kiírja hogy obtaining ip adress aztán vár kb fél percet és kiírja hogy unsuccessful. Kerestem külföldi fórumokon megoldást de nem találtam semmit.
Suliba próbáltam a barátom hero-ja (igaz főzött 2.1es rommal) simán felment. És egy lg arena is simán felment. Csak az én desire-em nem.
-
EkSYS
senior tag
koszonom!
Eddig oke.
De akkor mondjuk amikor kioldod a billentyuzarat akkor is h Pannon 3G-t irmerthat igencsak kajal az aksija. Ra se nezek, nem hogy hasznalnam akkor majdnem ket teljes napot tud. Normal hasznalat mellett 1-1.5 nap.
Ez igy oke egy 1400-es aksitol?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
nem tudom sajnos a márkáját, mert csak megkérdezték a boltban, ahol a telefont vettem, hogy kérek-e rá. volt nekik két fajta, az egyik az ilyen anti-glare, a másik meg anti-dirty. én ez utóbbit kértem. valami ilyesmi lehet a leírás alapján: [link]
igazából meg sem próbáltam megjegyezni a márkáját, mert azt hittem, hogy ez ilyen tök általános dolog, hogy van ilyen fajta képernyőfólia. -
BEigner
csendes tag
válasz
#16820480 #917 üzenetére
A típusát meg tudod mondani, hátha lehet valami külföldi shopból rendelni? Ha jól veszem ki, akkor nagyon meg vagy elégedve és engem is érdekelne ez a tapadásmentes megoldás, mert a Spica-n nagyon zavar hogy néha megragad a kijelzőn az ujjam... noh meg a véletlen balesetektől is védi valamennyire.
[ Szerkesztve ]
-
sbazsi
veterán
hogy tudom lefrissíteni a névjegyzéket? átírogattam ezt-azt a gmail címtárban, azt szeretném, hogy a telefonból mindent töröljön, és frissítse le a címtárból
-
trblaise
tag
Sziasztok!
Valaki találkozott már Desire esetében olyannal, hogy az állapotjelző led a kijelző felett nem mindig jelzi ki, hogy érkezett valami? Be van állítva az összes lehetőség, de mégis előfordul, hogy nem jelez.
A válaszokat előre is köszi! -
-
Integra
titán
válasz
Intelligencs #895 üzenetére
klikk
a boltok neve mellett szereplő pecsétekből látod, hogy melyik milyen minősítéssel rendelkezik. nézd meg az anobo-t pl. trusted-shop és ehi-deutschland minősítése van.
viszont lol, mert kifogytak -
BEigner
csendes tag
Ez a védőfólia engem is nagyon érdekelne, muszály rátenni valamit az első percekben, nem szívesen kockáztatnám meg a karcolódását. Meg ha már védelem: tokok? Mennyire kompatibilis a Nexus One tokokkal? Mármint ami tényleg arra a méretre van szabva...
Van valakinek konkrét pozitív tapasztalata amit tudna ehhez ajánlani?
-
BEigner
csendes tag
Persze lehet, hogy én állok ehhez rosszul, akkor elnézést, de szvsz ez egy Desire topic, ahol a HTC Desire készülékhez kapcsolódó kérdéseket beszéljük meg. Szerintem az ilyen abszolúte SW-jellegű dolgonak azon felül, hogy Androidos a készülék, semmi közük a témához. Semmi gond nincs ezekkel a kérdésekkel, szívesen válaszolgatunk itt többen ilyenekre, annyi gondot látok csak ebben, hogy ha valaki idetéved és valamilyen készülékkel kapcsolatos kérdéssek kapcsolatban szeretne olvasni, idővel el fog veszni a készüléktől teljesen független SW-s kérdésekben. Persze az egész csak elméleti kötözködés, újonc vagyok, semmi beleszólásom, ez csak az én meglátásom. Nem akarok itt ebből újabb vitát, mint a tanuljunk-e angolul kérdés volt pl, csak válaszolok a kérdésedre.
[ Szerkesztve ]
-
BEigner
csendes tag
Memóriakártya: elég a másolás, én nemrég upgradeltem a kártyám és csak simán átpattintottam a régi tartalmát az újra és minden megy.
QR kód: Barcode Scanner progit nézd meg, és igen, marketes linket kapsz (általában) ahonnan tudsz letölteni.
Must have progik: én ezeket használom: http://www.appbrain.com/user/BEigner/apps-on-the-gt-i5700 (ajánlom másoknak is az AppBraint-t, hasznos tud lenni.)
Navi: iGo Androidra fos, de erről olvshatsz ha kicsit visszapörgetsz, a többiről nem tudok nyilatkozni. Sygic nagyon érdekelne.
Szinkronizálásnál be tudod állítani, hogy mit csináljon automatikusan és mit nem. Ha ez nincs meg, akkor csak katt a szinkronizálandó kategóriára, ha meg megvan, akkor segít ha kiszeded az autoszinkront és visszateszed. Amúgy meg kellemesen oldja meg a rendszer a szinkronizációt, nem szokott kelleni belenyúlni (nálam legalábbis).
Persze az egész OFF itt, de ez van...
-
Drenadar
veterán
viszont hspda-ra nem fog csatlakozni. Meglátásom (tapasztalataim) alapján nagyon gyér a pannon hálózata és ha folyton csatlakozgat mindenfelé akkor nagyon szívja az aksit.
tudom nem engem kérdeztél, de alap körülmények között szerintem sehogy sem lehet beállítani a csak 2g-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Bravo fejlesztői néven futó készülék végül a Desire, azaz Vágy nevet kapta a keresztségben.
- iPhone 11 Pro 256GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4115
- iPhone 11 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4113
- iPhone SE 2020 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4112
- 1 db Samsung Galaxy A55 A556 5G 128GB GARANCIA
- iPhone 13 128GB Független Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4111
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest