Hirdetés
- Volt egy kis félreértés a OnePlus frissítési politikáját illetően
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Megvan, mekkora akksi kerül a vékonyított S25-be
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
HTC Desire (codename: Bravo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Acheron
őstag
A minap azt vettem észre, hogy az alkalmazások között görgetve, vagy az Értesítések panel"redőnyét" le fel húzva szemmel láthatőan picit akadozva, szaggatva vált a kép. Tegnap egy kollégánál láttam, hogy egy LG Optimuson az alkalmazások görgetése simán, akadás nélkül futott. Pedig a két teló messze nem egy kategória.
Ez normális? (szerintem egy 1GHz -es procival szerelt telónál nem...)
Ha nem, lehet ellene tenni valamit? -
_ATi_1
senior tag
Koszonom a gyors valaszokat. Azt hittem van kulon bezaras. Akkor csak siman a hatterbe teszem es majd bezarja, ha ugy erzi.(elnezest az ekezetek hianya miatt)
-
Acheron
őstag
válasz
_ATi_1 #10095 üzenetére
Általában nincs külön kilépés gomb. Több alkalmazás is vidáman elfut egymás mellett.
Ha mégis ragaszkodsz a leállításhoz:
Settings, Applications, Manage Aplications, Running. Kiválasztod a kérdéses progamot, és Force stop gomb.
Vagy letöltesz a Marketről egy Task Killert. -
_ATi_1
senior tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni abban, hogy hogyan tudok kilépni egy alkalmazásbol?
Még pár oraja van meg a telo, de nem tudok rajonni. Köszönönöm előre is. -
Attila04
tag
Hogyan lehet letiltani a programok automatikus frissítését?
-
mumk
tag
-
jjc
aktív tag
hello!
lassan le szeretnem cserelni a winmo-s samsung omnia2-met (eljart felette az ido) es kb. 1etlen visszatarto ero van:spb finance-be irom a penzugyeimet mar 4 eve es nem tudom, h ha .csv-be exportalom az adatbazisat, akkor egyszeruen tudom-e importalni mondjuk az androidos easy finance-be (ugy, h ott tudjam folytatni egybol, ahol abbahagytam)?
valamint meg 1 apro kerdes: doc-ot xls-t tud az android (vmilyen alkalmazas) kezelni?
koszi
-
N4ri87
senior tag
Már nagyon félve írok ide, de ezt muszáj, mert ezen már én is röhögök!
Sikerült csinálni ext3 partíciót (nem lesz nokia 3310). Elindítottam a Dezsőt és meglepve tapasztaltam, hogy eltűnt a market enabler meg az ASTRO. -
mumk
tag
válasz
r3v0Lut10n #10081 üzenetére
Köszi, akkor jól emlékeztem.
Hát, akkor akinek erre lenne érkezése, lehet flashelni a DeFrostot.
RazorGTR1:
Ezt használtam 1 napot, tulajdonképen stabilan ment és csak a fényképező nem működik. Nekem csak kicsit lassúcska volt néha.[ Szerkesztve ]
-
kosturica
őstag
Se az R5-ös, se az R6-os nem működik
! Jó lenne tudni, hogy ami eddig frankó volt az most ugyanazzal a rom-mal miért nem. Miért kell ahhoz root-olnom, hogy legyen recovery-m, amikor eddig nem kellett
?
Szeretnék egy root nélküli nandbackup-ot csinálni a 2.1-es 1.405.2 rom-ról és nem tudok!!
[ Szerkesztve ]
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Aki próbálta már az új Sense-zel szerelt ROM-okat, milyen hibákat talált benne? Napi használatra alkalmas már?
-
mumk
tag
Valaki segíthetne, mert a gyári ROM-hoz már nagyon rég volt közöm. Tud az videó felvétel közben autó fókuszt?? Felraktam ma az új DeFrost ROM-ot, ami ezt ígéri és működik is hibátlanul. Persze lehet hogy a gyári ROM is tudja, de nekem újdonság volt.
[ Szerkesztve ]
-
kosturica
őstag
Aki használta a recovery windows bat.-ot romfrissítésre, partícionálásra stb. PC-n keresztül, az elmondhatná, hogy miért nem megy nálam mióta először feltettem egy custom 2.2 rom-ot, majd reflash-eltem a gyári 2.1-re. Most, ha rákattintok a bat. fájlra, egyszerűen kilép. Régen meg csodálatosan működött. Ja, volt egy bootloader reflash is, ha ez számítana valamit.
-
LouiS22
veterán
válasz
pzoley #10050 üzenetére
Nem, nincs harag. Én sem profin kezdtem, de olvastam, tanultam, kipróbáltam, rájöttem. Lehet, hogy nagyképűen hangzik, de most meg tudom...
Nem a kollégát akarom ostorozni, de az ezer százalék, hogy ebben a fórumban ő az, akinek szinte soha semmi nem jó, nem működik, nem érti, stb. Egyszer mintha már megkérdeztem volna tőle (vagy valaki más, nem emlékszem), hogy egyáltalán miért vett Desire-t? Bennem egyre erősödik az érzés, hogy ez a telefon tényleg sok neki - noha nem ismerem, de a hozzászólásaiból bizony ez jön le. Lehet, hogy tévedek.
Nekem meg ilyen stílusom, ezen sem tudok változtatni. Tudom, sok embernek nem tetszik (néha nekem sem
).
[ Szerkesztve ]
-
-
schummy
tag
sziasztok,
első töltésnél tényleg kell 8 órát várni?
-
cenzi
csendes tag
Igen, előfizetéses magyar T-Mobile.
-
cenzi
csendes tag
válasz
#59816064 #10059 üzenetére
Éppen most találtam egy cikkre: http://www.androidcentral.com/paid-apps-coming-more-nations-google-tells-developers
Cache-t töröltem, telefont újraindítottam... és T-Mobile kártyával még mindig ott vannak a Paid Apps fül, ami eddig nem volt ott.
[ Szerkesztve ]
-
knorbi77
tag
válasz
SteeWe #10033 üzenetére
1.Szerintem nem gond ha megtartja a kártyát mert kb. a felhasználók 80%-a szerintem kicserélte a kártyát és ha a kicserélttel viszed vissza akkor sincs gond..az meg a másik hogy ha garanciában viszed vissza ki kell venni a mem.kártyát és a sim-et is természetesen, hogy csak a telót add be, és ne mondhasd hogy ezt-azt kilopták belőle..tehát ezzel ne törődj
2.Természetesen jól jársz ha a Class10-et veszed de igazából a 4 is elég bőven..én inkább a méret átgondolását javaslom, nekem a 16gb(ami elvileg class2 és nincs bajom a sebességével) is jól fogy(még 4 GB van)
-
Stunts666
őstag
Ha csinálok egy factory resetet, akkor a programok ujra le kell töltenem??? Vagy a market megjegyzi, hogy mik voltak fent elötte???
Válaszokat előre is köszi.
-
tgb
senior tag
én is figyeltem az éjjeli eseményeket és ött kötöttem ki hogy sdk setinstallocation2 és root páros!az ext3 hol lehet az már passz feladtam!
-
N4ri87
senior tag
válasz
pzoley #10050 üzenetére
Naná, hogy zabos leszek, amikor egy egyedi hiba miatt hülyének néznek.
Próbáltam RomManagerrel partícionálni, de semmi.
Próbáltam PC-n, mégtöbb gond jött elő, de a vége ugyan az: semmi.
Próbáltam recovery-windows.bat segítéségével android system recovery-n, és amikor rányomok, hogy csináljon ext partíciót, elő kerül a clockwork és csinál egy backupot.
Na hagyom az egészet. Nem lesz ext partíció. Köszönöm azoknak, akik segítettek! -
pzoley
őstag
válasz
LouiS22 #10045 üzenetére
Te mindig a könnyebb utat választod ?
Akkor segíts neki Link-kekkel.
pl. sbazsi : tegnap küzdöttünk egész éjjel, de....
16 GB kártya, 1.5 GB ext3 part kell neki - ne firtassuk miért -
ROM manager : hogy kell beállítani az 1.5GB ext3 particio legyen ?"5. Felraksz egy olyan ROM-ot, amiben már benne van a script"
Tudnál adni neki egy linket amin van egy orig ROM amiben csak az a script van benne, és nincs más buhera. / van aki meg van elégedve az eredeti ROM-mal is csak kevés a memória /Vagy azt akarod, hogy úgy járjon mint Aryan #10039 ?
Aki segítséget kér annak abban kell segíteni amiben kéri, majd megtanulja.
Te sem profin kezdted, vagy igen ?
De nincs harag ??Húúúú, már látom N4ri87 bepöccent a hozzászólásodra.
[ Szerkesztve ]
-
cenzi
csendes tag
Másnál is megjelentek ma az Market fizetős alkalmazásai? (T-Mobile)
-
LouiS22
veterán
válasz
kosturica #10043 üzenetére
Tényleg nem bántásból írom, de szerintem elég világosan le van írva már itt is többször, angolul meg pláne, hogy mit, hogyan kell csinálni. Ha meg valaki nem ért hozzá - és ez most nem nektek szól - akkor inkább ne kezdje el baszkurálni a cuccot, mert nagyobb kár lehet belőle, mintsem haszon.
Ja, véletlenül nyomtam válaszra
[ Szerkesztve ]
-
LouiS22
veterán
válasz
r3v0Lut10n #10032 üzenetére
Szerintem leginkább az, hogy egy meglévő romba akarod belerakni.
Tényleg az lenne a legegyszerűbb, legfájdalommentesebb, ha:
1. lementesz mindent a memkariról
2. eltávolítod a meglévő partíciókat
3. ROM Managerrel formázod és particionálod a kártyát
4. factory reset, wipe all
5. Felraksz egy olyan ROM-ot, amiben már benne van a script
6. beállítod, és letöltöd a programokat, amikre szükséged van
7. örömmel használod továbbKb. fél óra alatt mindent vissza lehet állítani, letölteni, beállítani. Tényleg nem több.
-
N4ri87
senior tag
válasz
pzoley #10037 üzenetére
Köszönöm, hogy próbálsz segíteni, de már úgy fel húztam az agyam, hogy sz@rok az egészre!
Nagy nehézkesen sikerült elő varázsolnom az android system recoveryt és hiába nem látom azt a kib@szott clockworkot, ahogy a system recoveryben navigálok, láthatatlanul a clockworkben is navigálok. Már másodszor mentem rá, hogy partition SD és másodszor áll neki backupot csinálni ez a ku.va clockwork. Hogy rohadna meg. -
Aryan
senior tag
Sikerült szereznem nekem is Desire-t Telenornál akciósan. (5-ik hívásra megvolt a hely ahol volt 1db még). Alapból 2.2-es FroYo volt rajta. Ez ki lett cserélve az egyik CyanogenMod romra. Viszont nem valami jó a multimédiás képessége a romnak (camera sw elég hiányos és bluetooth sincsen a topon).
Ti milyen romot használtok rajta ? (Sence nem lényeges)
Melyik térkép sw kompatibilis vele? Felkerült rá egy IGO viszont csak kis képernyőben futott a kijelző bal felső sarkában
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A teljes Root meg custom ROM-ok a Recoveryk eltüntethetők ha felteszek egy gyári exe-s ROM-ot? Magyarul simán belehet adni garanciába, nem fognak rájönni? Köszi.
-
SteeWe
aktív tag
Használtan szeretnék Desire-t venni, telenorost.
Kérdéseim:
1. Az eladó meg szeretné tartani a 4 Gb-os memóriakártyát. Ennek hiánya okozhat-e gondot garanciális ügyintézésnél? Gondolok itt arra, ha le kell adni a telefont minden tartozékával együtt.
2. Milyen sebességű memóriakártyát javasoltok a készülélkhez? Én class 4-esre gondoltam, legalább 8 Gb-osra. Láttam class 10-eset is megérné inkább azt? -
LouiS22
veterán
válasz
r3v0Lut10n #10019 üzenetére
Nekem egyre inkább az az érzésem, hogy hiába állítják itt sokan, hogy az A2SD script "csak úgy" működik, a valóság az, hogy nem, nem működik.
Vagyis lényegesen jobban járnál, ha eleve egy olyan rommal kezdenél, amiben benne van. Igen, wipe all, programok újra, de még mindig gyorsabban meglennél, mint az a "szenvedés", amit egy napja produkálsz.
-
LouiS22
veterán
válasz
N4ri87 #10028 üzenetére
Mi lenne, ha letöltenél egy linux live cd-t, arról bebootolnál, és mindegyikben van egy gparted nevű program, meglehetősen logikus a használata. Fogod, törlöd a meglévő partíciót a memóriakártyáról, a végeredmény lesz egy szűz memóriakártya. Aztán nekifutsz újra.
Az érthetőség kedvéért: a Live CD-t megírod kedvenc CD-író alkalmazásoddal. Berakod, bootolsz róla. A windows helyett betölt egy mini Linuxot, vélhetően grafikus felületettel. Memóriakártyát berakod kártyaolvasóba, bedugod USB-be, és a gpartedből kiválasztod az usb-t- Arra azért vigyázz, nehogy a nagy partíciótörölgetésben véletlenül a windows partícióját gyilkold le.
-
eeXaa
addikt
...tényleg.. tudja valaki hogy lehet e bluetooth on küldeni iphone-nak képet v. mp3-mat....?
...ha jol tudom nem, de nem vennék rá mérget..[ Szerkesztve ]
-
N4ri87
senior tag
Sikerült életet lehelni az SD kártyába. Újra próbálkozom RomManager-es particionálással. Kiválasztottam, hogy 512mb legyen 0 swappal. Automatikusan újra indul és kidobja a felkiáltó jelet. Na ilyenkor mi van?
Próbáltam clockworkmod recoveryben rányomni, hogy format sd-ext, de semmi.
Valakinek valami jó tanács? -
eeXaa
addikt
... amugy végre a tmobile-hoz is elérkezett a 2.2 .... nahhh valami ilyennek kellet volna lennie eddig is....
...amugy nem vágtam hogy van skype kliens - nimbuzz.... aszittem a szolgáltató eleve tiltja a skype-t ...nemtom... müködött ez 2.1-el is? -
r3v0Lut10n
senior tag
Újra nekifutok. Remélem ma tud valaki válaszolni
Tegnap erre jutottam (kommentek sorban)
kiindulás [link]
aztán felraktam ezt [link]
[link]
[link]
[link]
[link]
http://mobilarena.hu/tema/re_htc_desire_a_vagy_nem_titkos_targya/hsz_10007-10007.htmlAzt hiszem ez a lényeg. Ha valaki tudna segítsen, most már megértem kb a mit csináljak és hogyan. Matattam telón is terminallal, gépről android sdk abd-n keresztül. Igazándiból a mellékelt képen látható partícionálás a kérdésem hogy jó-e úgy ? Mert mikor a2sd installt lenyomom a fenti hibák fogadnak ... (ha nem recovery-ből futtatom simán a zip-et)
Előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
eeXaa
addikt
...tudja valaki, hogyan lehet kikapcsolni a szótárat gépelésnél... asszem mindent megpróbáltam, de valahogy nem sikerül...
-
csabesz:)
csendes tag
Csak én látom úgy vagy tényleg magasan verik a HTC widgetjei a marketen levőket? Ilyen nehéz jó widgetet csinálni?
-
sbazsi
veterán
mely könyvtárakat kötelező átmásolni? illetve melyek a memkari temp könyvtárai? találtam 1-2 filet, ami már régen eltávolított programhoz tartozik.
delbarta: akkor lehet, hogy nagyobb ráhagyással dolgozok majd, és mondjuk 1,5gb-ot csinálok
ű
még nem tudom. kell, hogy "kerek szám" legyen? úgy értem 256/512/1024/stbna jövő héten veszek egy kártyát, formázom az ext3 particiót, meg a másikat, a mostani kártyát move-olom az új-ra, és kész. mehet az app2sd.
ezzel kapcs egy kérdés: vannak progik, amik most is memkarin vannak, hála froyo.
ezeket visszategyem a telefonra? -
pzoley
őstag
Én eddig azt hittem, hogy vettem egy telefont, amibe van még egy pár alkalmazás.
De a fórum bebizonyította / illetve akarja/, hogy vettem egy készüléket ami mindenre jó, és még telefonálni is lehet vele
-
pzoley
őstag
válasz
sbazsi #10010 üzenetére
Csinálhatsz nagyobb ext3 partíciót is, ahogy gondolod. pl. 1024 MByte
Majd ha telepítesz csak root jogosultságú programokat, azt láthatod a Superuser progiban.
De előbb akkor a nagyobb SD, addig nem sokat értél a root-tal.
Akkor majd, SD, particionálás,A2SD telepítés. Na ekkor leszel kész. -
sbazsi
veterán
válasz
LouiS22 #10011 üzenetére
nem tudom.
de megnyugtat, ha van hely. az elmúlt 1-1,5 hónapban már nem is néztem a marketet, mert nincs hely. aztán jöttek az egyre nagyobb frissítések, és amikor törölni kellett a frissítések miatt 1-2 progit, akkor meguntam.
egyébként a későbbiekben lehet, hogy a ma 1-3 megás progik 3-5 megásra, vagy még nagyobbra híznak. fejlesztik a fejlesztők, meg user data, meg ilyenek.ext nélkül ügye nem megy az app2sd.
[ Szerkesztve ]
-
sbazsi
veterán
válasz
pzoley #10009 üzenetére
azért, mert meguntam, hogy nem tudok semmit telepíteni a telefon memóriájába, mert megtelt. a 8gb ból lesz 16, akkor azon csinálok egy 512mb-os ext3 particiót.
a többi marad az ami most.
a minap jelzett, hogy van 7 progihoz frissítés. 5-6 lejött, a 7. nem, mert kevés volt a hely. addig nem tudtam frissíteni, amig nem toroltem valamit.biztos, hogy elég lesz az az 512 megabájt? mert a telefon belső memóriájában sem volt elég (igaz ott ha jól tudom kb 150 szabad gyárilag). és inkább most csinálnék többet, mint hogy később gond legyen.
a superuser icon az mit fog tudni? vagyis miért írod, hogy egyelőre csak van?
-
pzoley
őstag
válasz
sbazsi #10008 üzenetére
8 GB a kártya mérete, ha nagyobb kell akkor vegyél.
Ha ext3 partíciót csinálsz, akkor az adatai : méret 512 MB, swap partició méret 0, az az nem kell.Ez csak akkor kell ha A2SD akarsz használni. hogy az mire jó? Olvasd el a #9924-es hozzászólást.
A Superuser icon Neked csak ott van.Egyenlőre.
Ezek után arra lennek kíváncsi, miért is root-oltál?
[ Szerkesztve ]
-
r3v0Lut10n
senior tag
decode pls
-
r3v0Lut10n
senior tag
válasz
r3v0Lut10n #9989 üzenetére
-
sbazsi
veterán
unrevoked azt írja done.
most akkor kész?!azt ext3-as partició mire jó? kötelező, ha oda akarok rámolni, vagy mehet anélkül is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Bravo fejlesztői néven futó készülék végül a Desire, azaz Vágy nevet kapta a keresztségben.
- PlayStation 5
- Volt egy kis félreértés a OnePlus frissítési politikáját illetően
- Hardcore café
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Modding és elektronikai kérdések
- EA Sports WRC '23
- iPhone topik
- További aktív témák...
- iPhone 11 Pro 256GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4115