Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MWC 2025: Dübörgő basszus a Soundcore-tól
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
HTC Desire (codename: Bravo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
DemonDani
addikt
válasz
vehement69 #93 üzenetére
nem ott ahol én tanultam...
-
vtechun
veterán
nah, egy ilyesmi kell majd nekeme hw-es billel
jó nagy kapacitasu akksival
-
ByB
addikt
Valaki tudja, hogy a Desire-rel milyen minőségi headsetet lehet párosítani, ami tudja kezelni a telefon és zenefunkciókat is? Elsődlegesen vezetékes megoldás érdekelne, de jöhet BT tipp is.
-
renato
aktív tag
nagyon bejön nekem is...
lassan el kellene kezdeni spórolni... egy ilyet inkább cipelnék magammal mint egy micro laptopot vagy akármit.
amúgy a vodafone is belehúzhatna csessze meg, mert nem sok "meggyőző" tapis készülék van a kínálatukban... -
vehement69
senior tag
hmm 130k-ért viszont tényleg nem rossz!
DemonDani: puskázni telefonnal elég gagyi és villantós dolog, tudod létezik a 'fénymásolás' nevezetű technológia, és úgy még kevesebben is röhögnek ki..
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
Androidok között tökéletes lenne, ha nem amoled lenne
-
DemonDani
addikt
ott nem találtam a gari milyenségére utalást. de 128990-ért gyártói 24hó hihetetlen jó vétel.
a kamera a gyenge (persze fő ellenfélnek számító apple termékek ezen a téren... khm. mind1
)
DE látszik amit igért a HTC! Nagyon sokat fejlődik a kamerájuk. az érintéses fókusz-pókusz baromi jó lehet, és én speciál sokat használtam pl suli alatt a makró-t! PuskázáraHa valaki megpróbálna azzal érvelni hogy sok idő telt el, NE tegye
Ugyanis a Hero előtt is voltak más gyártóknál olyan optikák amik a Desirevel is sikeresen vennék fel a versenyt. -
atike
nagyúr
Gyönyörű! Legendről átnyergeltem erre... Mármint, hogy szeretném, hogy ez legyen a következő készülékem...
-
Valentino K.
senior tag
Minden szép és jó, közel tökéletes telefon. Már csak azzal lehetett volna feltenni az i-re a pontot, ha beleraktak volna egy fasza kamerát, ami jó minőségü videó\képet csinál.
Nekem a külseje egyáltalán nem tetszik
Nem jön be ez a gömbölyű forma, se a színválaszték
-
Napfénysüti
nagyúr
Nah végre egy minden tekintetben kiváló készülék. És az ára az amin még megdöbbentem, olcsóbb mint a Nexus1. Azt hiszem így már érthető mért nem fogyott az utóbbiból annyi. Megérte a Desirere várni.
-
DemonDani
addikt
Ár?
-
Alvin_ti4200
félisten
A pénteki iPhone vs. Android konferencia keretében a szünetben sikerült pár percet nyomkodnom ezt a telót (egy-két másik HTC-vel egyetemben) és azt kell, hogy mondjam, még iPhone felhasználóként is minden elismerésem a HTC-nek. Tényleg gyors a kütyü, az érintésekre nagyon jól reagál, egyedül a trackballal nem tudtam megbarátkozni, bár én az a fajta felhasználó vagyok, aki a Thinkpadeken is kerüli a trackpointot, szóval ez végülis magánügy
Ja igen, és tényleg nagyon minőségi és szerintem szép élőben, a képek annyira nem adják vissza.
[ Szerkesztve ]
-
Prof01
veterán
Nagyon nem bejövős ez a forma...
Inkább a Milestone. -
Detros12
tag
nagyon jó telefon is a teszt is. kösz
-
Rossi
addikt
"Fényképezéskor a kijelzőre bökbe az érintés helyére fókuszál a gép"
-
ThorsHUN
őstag
Uzemido tema:
Nagy es erintokijelzos keszulekeknel aktiv kemeny hasznalat mellett max 1 nap, atlagos hasznalat mellett 2 nap. Aki ilyen keszuleket vesz az szerintem tisztaban kell, h legyen vele. -
dfdfdf
őstag
Szerintem átfogó fasza jó teszt lett .
Nem csak 2 ember tud cikket írni kell a változatosság
Főleg hogy Bocha-nek ott volt egy elcseszett cikkje lásd "Archos 5" amit le sem tesztelt rendesen .... -
zdanee
őstag
Egy kerdes: a 800x480-as AMOLED kijelzo azonos a Nexuseval, azaz PenTile tipusu? Ezt az informaciot szerintem erdemes lenne minden AMOLED-kijelzos mobil tesztjebe belevenni, mert szituaciotol fuggoen a PenTile rosszabb kepminoseget jelenthet a hagyomanyosnal (jolehet olcsobb es hosszabb elettartamot is a pixeleknek).
-
AS
félisten
Szuper készülék, de Divixröl és videó kepésségről megint nem irt kedves tesztelő, így lehet sok ember csalódni fog aki megveszi, Mert ez nem tudja...
-
yorka
tag
Üzemidő 1 nap -> 9 pont?!
Eléggé hullámzó ezen a téren a készülékek értékelése. Van olyan készülék, ami ugyanezért 5 pontot kapott. -
vehement69
senior tag
rég olvastam (ennyire) jó cikket a mobilarenán!
viszont engem továbbra sem győzött meg az Android még a Sense-szel sem, de nagyon ott vannak a szeren, szépen fejlődnek és ha nem próbáltam volna ki már mást, akkor még az is lehet hogy emellett döntenék (igaz, így képről az én ízlelőbimbóimnak nem nagyon tetszik a készülék, sőőőt..)
moonman, hát b+
[ Szerkesztve ]
-
Gubro
senior tag
válasz
littlelion21 #56 üzenetére
Javítva, köszi
-
Blaise
veterán
Ez az időjárás-előrejelző widget csak állandó netkapcsolatnál jelzi ki az adatokat?
-
dkt
csendes tag
-
ThorsHUN
őstag
válasz
Neil Watts #47 üzenetére
Vodanal Legend lesz. A HTC-s csajszi a Desire-t a T-hez emlitette.
-
Harlek
tag
Teszt alapján nagyon szimpatikus, de sajnos a Samsung új csoda SAM(U)-OLED kijelzője kicsit beindította a nyálelválasztásom, úgyhogy maradok a seggemen és várok. (Mondjuk ezzel a magatartással valószínűleg az E51-emmel fognak eltemetni.
)
-
törölt tag
illetve rankesz-nek is:
lehet, hogy valamivel jobb a minősége (mondjuk azt nem feltétlen hinném el, hogy egy fényképezővel, nemhogy egy cemcorderrel felveszi a versenyt), viszont ha mondjuk van X gigád a telefonon, és arra felteszel mondjuk zenét, meg esetleg pár videót, akkor mégis hány percnyi felvételt tudsz készíteni? én amikor volt még egy régebbi panasonic fényképezővel próbáltam wvga videót rögzíteni, akkor a 2 gigás kártyára kemény 10 perc fért rá. de ha ott is tartunk, hogy a telefon real-time kódol h264-be, akkor is egy fél órás videó mondjuk gigabájtos méretű lesz már, az meg elég rövid... -
CoolBoy323
nagyúr
hű ez nagyon szuper teló!!
ettől jobbat már csak rajzolni lehet -
littlelion21
addikt
Aztaqrva...az én olvasatomban valahogy így kell kinézni egy okos-telefonnak...
5. oldal, második mondat eleje: "Bezsélgetéseim..."
[ Szerkesztve ]
-
rankesz
veterán
-
ByB
addikt
Én használtam Legend-et és Desire-t is, a különbség két fő területen mutatkozik meg: a kijelző és a gyorsaság.
Míg a Legend-nél kellett egy programkezelő, amin keresztül néha be-becsuktam a programokat, hogy gyorsuljon a rendszer, addig a Desire elmosolyodik és vállat von. A kijelzőnél pedig igen sokat számít 0.5 inch plusz, sokkal kényelmesebben lehet netezni vele.
Apróságokban is vannak eltérések, mint például a Desire esetében van multitouch a Maps-nél, Legend-nél nincs, illetve a komplexebb alkalmazások futtatásánál is előny az erősebb hardver.
A WiFi jel tekintetében tényleg hátrányban van a Legend (talán az aluház miatt?), az akkumulátor időben pedig nincs drasztikus különbség, masszív használat közepette 1 napot, okosan használva 2 napot bírnak.
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
korrekt telefon - korrekt teszt.
ennyi a hozzáfűzni valóm
-
Jadro
veterán
válasz
#16820480 #42 üzenetére
Normális minőségben elkészítve nagyobb élmény a mérete miatt. A TV-m még crt, ott majdnem mindegy, de egy 22-es LCD monitoron már nem annyira mindegy a méret. Én egy 720p videót is készítő fényképezőt vettem hogy a kislányom rövid szösszeneteit megörökítsem. Meg kell mondjam sokkal jobb mint a régi bélyegvideókat nézni. Persze ha csak mobilon akarod nézni a videót, akkor nem kell a 720p.
-
-
Probber
őstag
Ronda és okos. HTC Chokito
-
P00By
nagyúr
Nagyon jó ez a teló
Köszi a tesztet! -
t72killer
titán
a kijelző fajtájára is érdemes odafigyelni, a Samu nagyon ütős SAMOLED-et kezdett el használni (és remélem, h a desire utódjában már ez lesz. az amoledre sokan panaszkodnak, h nem elég fényes napfényben
-
alamuszi
senior tag
Király, ez a készülék, végre....
-
Nekem jelenleg a Samsung Omnia HD az álom. Valahogy a HTC gépeit mindig csak távolról csodáltam, mindig túl drága volt...
-
-
t72killer
titán
A legendnél valószínű bekavar (árnyékol) a szép alu ház
. Hiába, a műanyag nem olyan tetszetős, és a hőátadása is gyengébb, de rádiós eszközökhöz az való... Vagy egy nagyon profin antennának tervezett ház. (laptopoknál láttam pl a fedélbe épített wifiantennát)
#19 sebaj, majd a következő körre benevezünk
A desire-t én átmeneti állomásnak látom: pl kijelzőnek SAMOLED kéne (+legyen 4.3-4.5"-os átmérője), illetve porcinak egy tegra 2 szintű valami 1080p lejátszással, HDMI kimenettel. Ha marad az android platform nyíltsága és rugalmassága, akkor én tuti átnyergelek wimo-ról.
#27: az EVO sajnos amcsi telhálózatra tud csak csatlakozni (1900/800MHz), ráadásul wimax-os, európában (ill a közeljövőben az USA nagy részén is) az LTE lesz a menő.
[ Szerkesztve ]
-
aram01
nagyúr
de jó hogy nem vettem telót(most akartam) inkább megvárom ezt
-
daninet
veterán
Valaki elmondaná nekem, miért annyira óhajtott a Google Earth Android telefonokra, amikor ott a maps ami gyakorlatilag a 3d épületeket leszámítva ugyan az.
Mapsban is van street view (PC böngészőben) nem lenne egyszerűbb belegyógyítani ezt a funkciót is, és kész?[ Szerkesztve ]
-
rankesz
veterán
Én a video részhez hozzáírnám hogy a HTC a jövőben igéri a 800x480 kiterjesztését 720p-re.
-
moonman
titán
esküszöm vennék, ha nem lenne HD2-m, egyetlen bajom van vele: méretre szinte milliméterre megegyezik a HD2-vel, a kijelző mégis sokkal kisebb.
-
joeshow
csendes tag
Teljesen direkt összehasonlítást nem tudok adni mivel ezt a szépséget még nem volt alkalmam megnyomkodni de egy boldog Legend tulaj vagyok így próbálok választ adni. Nekem a tesztből(és a tesztekből) nagyon úgy tűnik hogy a nagytestvére lett a Legendnek és nem "leváltása"(persze nem is erre szánták). Legendel telefonálással még semmi gondom nem akadt mindig tiszta volt és semmi vételi probléma. A WiFi érzékenység egy furcsa téma, tényleg gyengébbnek tűnik mint sok más mobilban(ahol az X1 szerint tökéletes a vétel ott a Legend 50% ot mond) de szakadással semmi gondom nem volt a lakás minden pontján ugyanúgy van vétel, kávézóban teraszon sem szakadt egyszer sem bár csak 1 "csíkot" mond. Tehát elvileg tényleg gyengébb de sebességbeli vagy egyéb problémám még nem volt vele. Az akkumulátor időm pedig 2-3 nap(amikor mejött mindig 3G/WiFi on-nal sok nyomkodással 1-nap)most net csak akkor megy ha kell kb napi egyszer 20 percet zenehallgatás kb 30-40 perc. Összehasonlítani sajnos nem tudom a Desire-el lehet ebben mindben jobb de én nagyon úgy látom hogy csak a processzorban különböznek ők ketten lehet hogy ez a sebességfröccs a Desire mellé dönti a mérleg nyelvét de amit én eddig láttam nem feltétlenül veri tönkre a Legendet(funkcióban OS-ben megegyeznek, sebességgel semmi gond a Legend CPU-val).
A Desire a nagy testvér ami tény hogy jobb mint a Legend, viszont én több újítást vártam tőle én a külső miatt most is a Legend melett teszem le a voksom. -
LEFTHORSE1
őstag
Dehåt ez is olyan nagy mint az X10, egy mini våltozat is jòl jönne, olyan 20%-os mèretcsökkenèsel, csuklòpånt rögzitö szem igazån elfèrt volna, èn böngèszès közben hasznål(nåm)om (ha a belealvås veszèlye fenyeget) ès vìz fölötti fotòzåskor
-
Szerinted Bocha nem véleményezte a tesztet a háttérbe?
Szerintem jó lett a teszt, tudod nem mindenkinek egyforma a stílusa....még jó!Egyébként meg tuti a telefon, a hétvégén 2 órát "nyúztam" és megmondom őszintén semmiben nem volt rosszabb a mint a 3GS-em !
[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
FM-transzmitter (még?) nincs benne?
(ezt várom, hogy felélesszék a HD2-höz is, ha már a hardver benne van) -
dkt
csendes tag
Jó teszt...
Nekem már csak valami direktebb összehasonlítás hiányzik a HTC Legend-del, ami ugye a Desire egyszerűbb és olcsóbb testvére.
Kérdezném a tesztelőket vagy a hozzáértőket, hogy mi a véleményetek: ezek után minden "épeszű" ember spóroljon a Desire-re, vagy továbbra is van egy réteg, akinek a Legend lehet a jobb választás és bőven elég a tudása-sebessége?
Ami a kettő összehasonlításában érdekelne:
- vételi minőség és érzékenység (telefonálás)
- WiFi érzékenység (a Legend tényleg sokkal gyengébb, vagy ez csak mesterségesen gerjesztett hisztéria)
- akkumulátor idő (talán ez lenne a legfontosabb, mert pl. ha a Legend többet bírna, az akár eldönthetné a választásomat, de a tesztekből nem ez derül ki). -
student
őstag
Ez egy csoda! és csak 130ezer
-
Begi
senior tag
Ez kapható lesz magentáéknál?
Mert akkor megvárom.
-
ThorsHUN
őstag
Grat a cikkhez.
Lirion: Pont azert orultem volna ha Bocha kapja meg a telot tesztelesre, mert ha az o tollabol olvashattunk volna hasonlokat, akkor az sokkal meggyozobb lenne
Kerdes:
A kijelzo verofenyes napsutesben (azaz tulkeppen itthon az ev feleben) tenyleg annyira gaz, hogy olvashatatlan? -
Lirion
addikt
A telefon tetszik, a teszt nem. Elhiszem én, hogy nagyon jó telefon, de én ilyen nyálas tesztet még nem olvastam itt a mobilarenán. Sokszor inkább tűnik reklámnak az egész, mint tesztnek.
-
Alec
tag
Alul microSD csatlakozó, igen, a HTC lecserélte a sok-sok éve használt miniUSB (igazából ExtUSB, de a miniUSB csatikkal is ment) csatlakozót a 2012-től szabvánnyá váló microUSB-re.
microUSB akart lenni gondolom
-
zaskar
senior tag
Korrekt, mindenre kiterjedő teszt, ami megerősített abban, hogy melyik legyen az első érintős telefonom. Azért egy kérdést feltennék Gubronak: milyen a WIFI vételi érzékenysége? A Legend topikjában olvastam olyasmit, hogy annak elég gyenge. Nem szeretném, ha ilyen téren visszalépés lenne a mostani N82-höz képest.
Köszönöm előre is. -
JanFe
aktív tag
Tetszett a cikk es a telefon is. Szivesen elfogadnek egyet
-
Nagyon jó írás gratula-Gubro
-
Sefter
veterán
tartalmas cikk, gratulálok hozzá
eloszlattátok a kétségeimet, hogy ez vagy X10..beállok a HTC táborába én is[ Módosította: radi8tor ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Bravo fejlesztői néven futó készülék végül a Desire, azaz Vágy nevet kapta a keresztségben.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mini-ITX
- Kerékpársportok
- Ubiquiti hálózati eszközök
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PlayStation 4
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- iPhone 11 Pro 256GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4115
- iPhone 11 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4113
- iPhone SE 2020 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4112
- 1 db Samsung Galaxy A55 A556 5G 128GB GARANCIA
- iPhone 13 128GB Független Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4111
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest