- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
HTC Desire (codename: Bravo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
trblaise
tag
válasz
bbalika81 #27940 üzenetére
Ó, a csudiba.
Az első hozzászólásban van link, ahol vannak gyári romok és radiok. Tudnál olyat ajánlani, ami megfelelő a telefonomhoz? (kártyafüggetlen, két év HTC garanciás) Miben tér el egy unroot egy hagyományos rom cserétől?
RazorGTR1: neked is köszönöm a választ! -
trblaise
tag
Sziasztok!
Több, mint egy év használat után kezdenek megdögleni a gombok, a menu kivételével. Elvinném e-care gondoskodó kezei közé, viszont a telefon rootolt. (s-on) Akkor is elküldenek a bánatba, ha a bajom nem függ össze a rootoltsággal? Olvastam, hogy lehet unrootolni, de ha nem szükséges, nem fárasztanám magam ezzel.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
trblaise
tag
Sziasztok!
Kipróbálnám a 3.0.2-es Leedroid romot. Ehhez a 32.56.00.32U_5.17.05.08 verziószámú radio-t ajánlják. Most a 32.49.00.32U_5.11.05.27 verziószámű van használatban.
Ha eddig tökéletesen működött minden funkció, ami a radio-hoz köthető, érdemes frissíteni? -
trblaise
tag
Sziasztok!
Lee szerint ma este elérhetővé válik a LeeDrOiD V3.0 rom. Én már tűkön ülök...
Változások -
trblaise
tag
Sziasztok!
Van értelme frissíteni clockworkmod recovery-t? Létezik a különböző verziók között lényegi különbség? -
trblaise
tag
Sziasztok!
Hónapok óta Leedroid romot használok, viszont kipróbálnék más romokat is, többek közt a MIUI, A2SD+ romját is. Xda-n azt írják, hogy: Full Wipe + Wipe Dalvik Cache. Ez oké is, viszont ha nandroid segítségével csinálok backup-ot, akkor a wipe után is visszakapom ugyanazt az állapotot, mint ami romcsere előtt volt?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
trblaise
tag
Sziasztok!
Kell valamit tennem rom frissítés előtt? (Leedroid 2.3b --> 2.3d)
Köszönöm a válaszokat! -
trblaise
tag
Sziasztok!
Szerintetek mitől lehet az, hogy a gps látja a műholdakat (7-10 darabot), de tíz alkalomból max. kétszer sikerül használnia is? Amíg nem használja ugye magát a gps funkciót sem lehet igénybe venni. Ugyanezt csinálta rootolás előtt és után is. Rootolás előtt volt szervízben is, ahol kapott egy rom reflash-t, aztán utána ideig-óráig működött. Elég idegesítő, mert nem arról van szó, hogy egyáltalán nem működik, hanem arról, hogy nem 100%-ig.
Valakinek ötlete?Bónuszkérdés: ha Leedroid rom-ot frissítek újabb verziószámra, elég csak a kártyára felrakni az új zip-et és recovery-ből telepíteni?
-
trblaise
tag
Sziasztok!
Felraktam a telefonra az iGo-t és a program indításnál a következő üzenet fogad:
Mounted ReadOnly. The Sd card has an unexpected problem.
A képernyő megértintése után újra csatlakoztatja a memóriakártyát és minden megy vidáman, kivéve az iGo-t.App2sd előtt működött a program rendesen.
Valakinek ötlete? -
trblaise
tag
válasz
james008bond #16691 üzenetére
Hohó, megvilágosodtam. Köszönöm a gyors választ!
-
trblaise
tag
Sziasztok!
App2sd-vel szöszölök. Rom manager programmal, a leírtak szerint csináltam egy 512MB-os particiót a programoknak. A Settings - SD & phone storage - internal phone storage menüpont alatt ezek szerint 512MB-ot kellene mutatnia? Jelenleg 140MB-on van és egyetlen program sincs telepítve. Ha telepítek valamit, akkor ez a 140MB csökken. Mit csináltam rosszul?
Valakinek valami ötlete? -
trblaise
tag
válasz
llaszlo #16505 üzenetére
2.5.0.7-es ClockworkMod van fent és ebben nincs partitions menü csak mounts and storage. Abban rányomtam a format sdcard-ra és ez az hibaüzenet jött:
E: Can't mount /dev/block/mmcblk0 (or /dev/block/mmcblk0p1)
(Invalid argument)
Error mounting /sdcard/!
Skipping format...
Done.Zsííír. Ezt a megoldást is kipróbálom majd, hátha sikerrel járok.
-
trblaise
tag
Sziasztok!
Az első hozzászólásban leírtak szerint (Minitool partition wizard progi) particionálni szerettem volna a memóraikártyámat. Sikerült létrehozni az ext3-as particiót is, viszont újraindítás óta a telefon nem látja a memóriakártyát. Mi lehet a probléma? -
trblaise
tag
Sziasztok!
A héten kaptam vissza a telefonom E-care-től. Ma frissítettem ezzel az öt megás pakkal a telefont és megint nem működik rendesen a gps. Ugyanaz a probléma, mint szervíz előtt. Kínomban már rootoltam egyet és felraktam a legújabb leedroid romot, de ezzel sem oldódott meg a bajom.
trblaise
tag
Sziasztok!
Múlt héten írtam gps problémával kapcsolatosan. Megosztom "tapasztalataim", hátha valaki a jövőben hasznát veszi.
A telefon pénteken bekerült E-care-hez, ma kaptam vissza. (ünnepek előtt, éljen-éljen!)
Elvégzett javítás: Re-Flash ROM image. Nagyon tetszett, hogy nem csak úgy rámondták, hogy jó a telefon, hanem kaptam egy kinyomtatott képet, amin rajta van a telefonom összehasonlítva egy referencia Dézivel. A gps most már tökéletesen működik, nagyon pöpec az iGo is.
Szerintetek mitől bolondulhatott meg a rom? A gps-en kívül minden működött rendesen. Root-os okoskodás nem történt vele.Előre is kellemes ünnepeket minden Desire tulajnak!
-
trblaise
tag
Sziasztok!
Több, mint fél év után elkezdtem volna használni a telefon gps funkcióját, azonban elég nyögvenyelős a működése.
Nyitott területen 10-15 perc kell, mire sikerül neki 6 műholdat összehoznia, amiből négyet többnyire el is dob, ahogy mozgásba lendülök. GPS Test programmal néztem a műholdakat, iGo sem találja őket. Factory reset már volt, aksi, sim kártya és memória kártya már ki lett szedve.
Külföldi fórumokat olvasva egymásnak teljesen ellentmondó vélemények vannak a gps részéről (vagy nagyon istenítik, vagy ugyanaz a gond, ami nálam).
Valaki találkozott már ilyen problémával? Szoftveres vagy hardveres eredetű lehet? E-Care-t érdemes ilyen ügyben zaklatni?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
trblaise
tag
válasz
knorbi77 #9205 üzenetére
Én is csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni a telefonról.
Ránézni is öröm, nekem nagyon bejön a dizájn. Aztán kézbe venni is tök jó érzés a "puha" hátlap miatt. (az elöl található fém keret pedig tökéletes kontrasztban van a hátlappal)
Az elmúlt öt hónapban Android és Desire fanatikus lettem.Imádom, hogy gyakorlatilag azt rakok a telefonra, amit akarok (kis túlzással). A hardver nagyon jó párost alkot a rendszerrel, atomstabilan megy rajta minden. Az Android-ra váltásom feltétele az volt, hogy felhasználói élményben semmilyen szempontból ne szenvedjek hiányt. Ebben tökéletes párost alkot az általam válaszott hardver és szoftver. Rengeteg funkció van benne, amit kihasználok, ez egy igazán univerzális kütyü.
Egyetlen hibája van, gyorsan merül. Mára már hozzászoktam, de azért nem halnék bele, ha hetente egyszer, max. kétszer kellene csak tölteni. -
trblaise
tag
Sziasztok!
Ha van valakinek kedve hozzá, akkor kipróbálhatná, hogy a múlt heti frissítést követően is működik-e a telefon kikapcsolásánál a rezgés. Szomorúan konstatáltam pár perce, hogy nekem már nem müxik. Valakinek szúrhatta a szemét, illetve rezegtethette a kezét... -
trblaise
tag
A netes probléma nálam is elő szokott jönni. Csatlakozik a hálózathoz, aztán disconnect, majd megint próbál csatlakozni. Ezt csinálja folyamatosan. A router ki- és bekapcsolás itt is megoldja a problémát. Ezt követően pár hétig megfelelően működik, aztán megint elkezd rakoncátlankodni...
-
trblaise
tag
Sziasztok!
Pár napja vettem észre, hogy dobálja a netet a telefon. Kiírja, hogy disconnect, aztán ip-t kér és csatlakozik, majd pár perc múlva újból az egész. Sleep policy be van állítva never-re. Az asztali gépen (bár vezetékesen kapcsolódik) nem veszem észre, hogy a nettel probléma lenne. Router: Linksys WRT320N
Előre is köszönöm a segítséget! -
trblaise
tag
Sziasztok!
Azt vettem észre, hogy mindenféle rendszer nélkül időnként elindítja magát a háttérben a Facebook for Android alkalmazás. TasKillert használok, tehát alapból ki kellene lőnie. Az aksit érezhetően nem eszi jobban, csak mégis fura.
Valami ötlet? -
trblaise
tag
válasz
r3v0Lut10n #6868 üzenetére
Kipróbáltam és nekem "Failed" üzenettel elszáll. Ezelőtt nem rootoltam, teljesen gyári, 2.2-es frissítésű a telefon.
Szükségem nincs rootolásra, csak gondoltam kipróbálom. -
trblaise
tag
In-App Wifi Toggle: wifi be/kikapcsolás egy gombnyomásra
MapDroyd: offline térkép, országonként letölthető. Nagyon puritán és ez tetszik benne
SMS Backup & Restore: hard reset előtt hasznos dolog
SDMove: megmutatja, hogy a telepített programjaid közül mit tudsz átpakolni memóriakártyára (Android 2.2)
AK Notepad: egyszerű jegyzettömb programElső körben ezek.
-
-
trblaise
tag
válasz
ThorsHUN #6254 üzenetére
Én azt vettem észre, hogy az igen hasznos
"AK47" nevű programban eddig úgy működött a lövöldözés, hogy egyszer rányomtam a kijelzőre és ellőtte az egész tárat. Most pedig lő 3-4-et és ennyi. A programban nem történt frissítés, 2.1 alatt működött rendesen. Konkrétan nem multitouch, de ugyanúgy a kijelző problémája.
-
trblaise
tag
Első tapasztalataim alapján:
- a galériában a nagyfelbontású képeket lassabban jeleníti meg (2.1-nél nem volt ilyen probléma)
- böngészőben az oldalakat csak a teljes betöltöttségük után jeleníti meg
- a Rockplayer valami miatt akadozik (lehet egy újratelepítés megoldja) -
trblaise
tag
Sziasztok!
Hozzávetőleg mennyivel fogyaszt többet a telefon, ha állandóan wcdma hálózaton van? (gsm-el szemben) Időnként használom csak a mobilnetet, de akkor mindig át kell váltanom gsm-ről wcdma-ra és bekapcsolni a mobile network opciót.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
trblaise
tag
Sziasztok!
Pár napja csinálja azt a telefon, hogy este 11 körül felrakom töltőre és reggel hétkor levéve 90-93%-on van az akku. Azért fura, mert repülő üzemmódban van és akkor még kevesebbet kellene fogyasztania. Ráadásul egy héttel ezelőtt még tuti, hogy reggelente 100%-on volt. Az elmúlt héten egyetlen új program került a telefonra: Swiftp, de ez sem megy a háttérben, mert TasKillert használok.
trblaise
tag
Sziasztok!
Nem tapasztaltatok hibát indavideón videó lejátszásnál? (vimeo sem működik) Kettőt rákattintok a videóra, kirakja teljes képernyőre, majd visszaugrik az oldalra és a videó helyén egy sárga macisajt van, felkiáltójellel. Pár nappal ezelőtt még működött.Youtube videók mennek rendesen, wifin keresztül megy a netezés, sütiket és hasonlókat töröltem, Flash engedélyezve van.
Köszi a segítséget! -
trblaise
tag
válasz
ThorsHUN #1020 üzenetére
Memória pucolás: én a rendszer sajátját használom (running services), de vannak nála sokkal komolyabbak is (majd a többiek mondanak
)
Akksi: intenzív használat mellett sajnos nem fog sokkal többet bírni. A memóriapucolós programokkal tudsz még esetleg olyan programokat bezárni, amik feleslegesen viszik az enerdzsit.
A reggeli vodás leállás globális volt, több kollégám is tapasztalta, ráadásul a mobilnet sem volt rendben. -
trblaise
tag
válasz
Oraculus #996 üzenetére
Ha lehet véleményt alkotni, akkor én azt mondanám, hogy a gsm boltok durván 130 ezer forint körüli ára mellett nem tudtak annyi vevőt szerezni, mint amennyit szerettek volna.
Én inkább XXL-nél vettem. Gari ugyanúgy van és már az előző, náluk vásárolt telefonommal sem volt semmi gond. -
trblaise
tag
válasz
koxminator #993 üzenetére
Az ára ma vagy tegnap csökkenhetett, mert eddig bruttó 149k volt.
-
trblaise
tag
Letöltöttem egy Quick Settings nevű programot. (energiagazdálkodáshoz hasznos) Abban ajánlja, hogy legyen kikapcsolva a Location menüben minden. Ez alapján azt gondolnám, hogy nonstop megy. Ha kikapcsolod az összeset és egy programnak szüksége lenne gps jelre, akkor feltételezem jelezne a program, hogy kapcsold be.
-
trblaise
tag
Sziasztok!
Van valakinek információja róla, hogy a kijelzőt fedő plexi (vagy mi a szösz) mennyire bírja a strapát? Valahogy nem jön be a tokban hordás. Két évig volt egy Sony Ericsson W910i-m és gyakorlatilag ugyanolyan a plexi, mint új korában. (vigyáztam rá, tokot nem használtam)
Szóval kíváncsi lennék rá, hogy mennyire kellene óvni, hogy szép, karcmentes maradjon... -
trblaise
tag
Sziasztok!
Valaki találkozott már Desire esetében olyannal, hogy az állapotjelző led a kijelző felett nem mindig jelzi ki, hogy érkezett valami? Be van állítva az összes lehetőség, de mégis előfordul, hogy nem jelez.
A válaszokat előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- PlayStation 1 / 2
- Autós topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Posta, csomagküldés
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest