- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
HTC Desire (codename: Bravo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tybsen
addikt
Bocs emberek, nem néztem a fórumot, nem volt időm semmire az utóbbi napokban.
Szóval: nem az appokról beszéltem, hanem egyrészt az android különböző verzióiról, másrészt pedig a készülékekről. Az elmúlt időszakban folyamatosan jelentek meg az 1.5, 1.6, 2.1 szoftverek, most pedig a 2.2 illetve az ezeket futtató telefonok. Aztán mindenki várja a frissítéseket a telefonjára, ha egyáltalán jön (tudom, a Desire megkapja a 2.2-t, de nem erről beszélek, hanem úgy általánosságban a rendszerről, például egy HTC Tattoo tulaj hiába is várja a Froyo-t, stb. De még most is folyamatosan 2.1-el jönnek telefonok, pedig már megvan a 2.2 ugye). Gondolom ezért is döntöttek úgy, hogy évente csak 1 frissítés jön, mert nem hiszem, hogy csak nekem van elegem ebből. A telefongyártóknak is nehéz lehet ezt követni.
A telefonjaimat régebben tényleg gyakrabban cseréltem, egészen 2008 decemberéig, amikor megvettem az iphone 3G-t, ez megvolt egészen 2010 április közepéig, akkor vettem a Desire-t. Nyilván a telefonok gyakori cserélgetésén folyamatosan pénzt veszít az ember és nekem például nincs erre felesleges pénzem, illetve ha van, akkor is sajnálok ilyenekre kidobálni pénzeket. Régebben talán nagyobb mobilőrült voltam, azért cserélgettem olyan gyakran, meg az ember mindig keresi az újabb dolgokat, ki akar próbálni mindent - aztán megnyugszik idővel, vagy ha pl. megtalálja a számára leginkább megfelelő készüléket, akkor nem kell tovább keresgélni.
Tehát legközelebb nem kell besírnod, ha nem érted, amit írok, inkább kérdezz és válaszolok (látod, normális stílusban). A telefonvásárlási szokásaimról, illetve hogy miért nem veszek 3-4 havonta újabb és újabb 130 ezres telefont, szintén megkaptad a választ, tehát legközelebb kihagyhatod a "de persze ezzel nyilván nem kell elszámolnia" stílusú megjegyzéseket és a vigyorgást.
-
tybsen
addikt
válasz
delbarta #2953 üzenetére
Jaja, lehet, hogy igazad van
lehet, hogy tényleg nem is akartam annyira, nem tudom. Legalábbis nem tudom, hogy mások mennyire "akarnak" egy telefont - tehát, hogy hozzájuk képest ÉN mennyire akartam ezt - vagy egyáltalán akarásnak lehetett-e nevezni azt, ami arra ösztönzött, hogy megvegyem
-- inkább ezt a smileyt, ezt viccesebb:
-
tybsen
addikt
Szóval, izé... eladtam a Desire-t.
Várom az új iphone-t :-P
Összességében tényleg nagyon jó a telefon, de amiért megváltam tőle:
1. már 3x előfordult, hogy nem érzékelte a fülhallgatót (még 2 hónapos sincs a készülék)
2. nem tetszett a gyári fülhallgató anyaga (oké, tudom, hogy lehet venni másikat, de iphone után nem jött be, annak a gyári anyaga sokkal jobb és nem gubancolódik - annyira - össze)
3. nagyon zavart, hogy aktív használat közben túlságosan is felmelegedett a készülék
4. idegesítő volt, hogy nem látszott le divx-et ill. nem volt normális videó-kezelő szoftvere
5. nem volt túl praktikus a hívásfogadás funkció
6. 1x vagy 2x előfordult, hogy nem látta a memóriakáryát
7. az akkuidőt már megszoktam igazából, de aktív használatnál nagyon hamar merültRájöttem egyébként, hogy mit csinálnak rosszul a gyártók és miért csinálja jól az Apple: Amióta megvettem a HTC-t (illetve előtte is persze) folyton jöttek az újabbnál-újabb hírek: Android frissítések, új android-os telefonok, stb. Valahogy az volt az érzésem, hogy rossz vásárt csináltam, mert jön újabb és újabb android-os modell, ami jobb, mint amit megvettem - és végig ez az érzésem volt. Például megérkezett a Samsung Galaxy S - ma már egy újabb hírt olvastam, hogy még jobb modell jön. Tehát: ki sem jön egy telefon, már jön egy újabb - és az embernek mindig az az érzése, hogy elavult, amit éppen használ. Visszakanyarodva a téma elejére: ezt csinálja nagyon jól (tudatosan vagy sem) az Apple: évente csak 1 telefont ad ki (méregdrágán), de az embernek nincs az az érzése, hogy a gyártó "átverte" (hiszen amint megveszek egy modellt, szinte rögtön jön egy újabb, egy jobb). Az ember örömmel használja az iphone-t, mert ha ki is jön újabb modell, rá lehet nagyjából tölteni az újabb szoftvert a régire is, csak a forma nem ugyanaz (bár ez 3G/3GS-nél ugye nem igaz). Tehát jól csinálja tényleg: a telefonodat csak évente/kétévente kell lecserélned - emellett van egy hatalmas marketing is és szoftvertámogatás, ami el is hiheti, hogy mennyire jó készüléked van. Lehet, hogy ezek hülyeségek, de én ezt gondolom :-)
A lényeg: ne értsetek félre, nem lehúzni akartam a készüléket, el lehet olvasni a korábbi hsz-aimat, ahol dícsérem a Desire-t és ezt továbbra is így gondolom. A fentieket csak azért írtam le, hogy aki esetleg iphone-ról váltana, az az én hsz-omat is figyelembe tudja venni, amikor a Desire megvásárlása mellett dönt - ami persze erősen szubjektív.
-
tybsen
addikt
Tényleg érdemes végigolvasni a hozzászólásaimat a vásárláson való gondolkodástól a teljes megelégedettségig, mert minden volt... :-) Még mindig emlékszem a nagy örömre, aztán az alma hiányára, a funkciók különbségére, stb. Tehát tényleg nem ment egyik pillanatról a másikra az átállás és gondolom, ha valaki nem szán egy kis időt az androidra, akkor csalódik és visszatér az almához. Az eleinte még hiányzó iphone már nem hiányzik, sőt, tényleg teljesen elégedett vagyok a htc-vel. Főleg, miután újra megnyomkodtam az iphone-t múltkor egy üzletben, csak megerősített abban, hogy számomra ideálisabb ez a telefon és jó döntés volt megvenni. A fizikai gombok például nagyon hasznosak, fura is volt, az iphone-on is azt kerestem elsőre. Nekem a böngészés is jobbnak tűnik, arról nem is beszélve, hogy klasszisokkal gyorsabb, mint a régi 3G-m volt. Nekem például a market is nagyon hasznos és sok praktikus program van, ami lehet, hogy a market-ben is megvolt, de ott valahogy nem érzékeltem ezt. Letöltöttem ott is egy csomó programot, de az itteniek valahogy tényleg a hétköznapok praktikus megoldásait hozzák, én elégedett vagyok és nem hiányzik az app store. Ettől függetlenül, ha megjön az új HD vagy 4G, kíváncsi leszek rá.
-
tybsen
addikt
A wisepilot hi res pedig nagyon ott van, eleg annyi, h az ut kikalkulasanal pl. wifin kapcsolodik, utana pedig boven eleg, ha bekapcsolt gps-szel megyek adatforgalom nelkul. Megmentette a nemetorszagi utamat, ahol a kocsi navijaban nem volt benne a terkep. Egy gyorsetterem wifi-jen letoltottem az utat, utana pedig sima gps-szel profin elnavigalt. Szuper.
-
tybsen
addikt
Na gondoltam irok egy rovidet, mint ex-iphone fan. Kb 1 honapja van meg a desire, hianyzott eleinte az alma, sokszor gondoltam, h vissza kellene ternem ra. Ma egy uzletben volt egy kiallitott iphone es megnyomogattam... haaaat.. nem cserelnem vissza :-) semmi penzert. Ezt a hsz-t azoknak szanom leginkabb, akik gondolkodnak vagy felnek valtani. Ossze sem hasonlithato a ketto igy utolag.
-
tybsen
addikt
Sziasztok,
Egy kerdes: tudtok olyan ingyenes gps navit, amihez nem kell halozati adatforgalom? Eppen Nemetorszagban vagyok es nincs a naviban ez a videk. Letoltottem a wisepilot hi res-t, de csak akkor mukodik, ha engedelyezem az adatforgalmat, ami ugye nem olcso, nemtom mennyit general.
Koszi elore is!
-
tybsen
addikt
Ma megszivatott a telefon.. zenét akartam hallgatni, bedugom a fülhallgatót, elindítom a lejátszót, kihangosítva szól. Füllhallgató kihúz, bedug, továbbra is kihangosítva szól. Online rádió elindít, kihangosítva szól. Aztán egy kikapcs/bekapcs megoldotta, minden működik (fülhallgatón szól a zene). Már teljesen ráparáztam, hogy vagy a fülhallgató romlott el vagy a bemenet.
Már nézegettem minden beállítást, de nem találtam olyat, hogy esetleg én nyomtam volna rá, hogy kihangosítva szóljon - szerintetek van ilyen egyáltalán, vagy ez egy bug? Valaki tapasztalt már ilyet, vagy csak én lúzerkedtem?
-
tybsen
addikt
Csak egy ötlet: nem lehet, hogy azt állítottad be, hogy csak részleteket játsszon le? Tehát, hogy minden dalból egy kis részletet, "ízelítőt", aztán megy tovább a következőre? Bár nekem a desire nem csinálta, de iphone-nál teljesen rapszodikus módon - nem állítottam be, egyszer csak magától lépett - hozta ugyanezeket a dolgokat a zenelejátszásnál. Nézd meg a beállításokat, lehet, hogy valamire véletlenül rányomtál. Persze ez csak egy tipp, de azért nézd meg, mert lehet, hogy van ilyen fícsör.
-
tybsen
addikt
A Samsung Galaxy S még nem kapható, szerintem teljesen felesleges meglévő telefonokat összehasonlítani ugyan már bemutatott, de még nem megvásárolható készülékekkel. Én legalábbis még nem találtam sehol SGS-t. Egyébként az SGS pont úgy néz ki, mint egy iphone
1:1 másolat, persze jó alternatíva lehet, ha valaki nem iphone-t akar.
Mindenesetre a htc desire sem egy tömegcucc, legalábbis ez a kategória már tényleg a felső, nyilván vannak problémák ezzel is, de ha az ember az ez alatti kategóriát nézi, akkor azok között több olyan van szerintem, amibe bele lehet kötni, ill. nem elégíti ki az igényeket. A gördülékenysége, gyorsasága, bővíthetősége és könnyű testreszabhatósága szerintem bőven kárpótolja más, alsóbb kategóriákban lévő telefonok körülményes és kezelhetetlen megoldásait, illetve, hogy pl. 30 sms-nél miliméterekre megakad és úgy megy tovább. Igazából sajnos itt tart a technika, ha a jelenlegi csúcskészülékekkel nem vagyunk elégedettek, akkor sincs mit tenni, majd jönnek újak, amik talán jobbak lesznek. De szerintem a legtöbb embernek még ilyen sincs, sokan rohangálnak régi telefonokkal és azokkal is boldogok ;-) Emlékszem még anno volt egy ME 45 siemensem, na az minden egyes sms-olvasásnál azzal nyitott, hogy "kérem várjon..." és hosszú másodpercekig gondolkodott, mire egyáltalán beengedett a beérkező üzenetek közé. Nyilván hülyeség ehhez hasonlítani, de még biztosan most is sok embernek van ilyen vagy hasonló szintű telefonja.
Engem igazából 2 dolog zavar: az, hogy melegszik (ezzel együtt tudok élni), a másik meg az akku - ha ezt megoldották volna legalább 2 napos készenlétre aktív használat mellett, akkor én teljesen elégedett lennék vele.
-
tybsen
addikt
Létezik viszont már szilikon tok is hozzá :-) [link]
-
tybsen
addikt
Ez a szinkronizálás-dolog közben elfelejtődött, nem tud valaki valami megoldást erre?
"A sim-en 6 db, a google-n 10, a telefonon 75 kontakt van. Azt szeretném, hogy a telefonon lévő kontaktokat összehozza a google-val, de ez nem jön össze :-/ "
Valaki korábban írta, hogy ő exportálja a gmail-es címtárat majd visszatölti és így szinkronizálja a telefonnal, ez működik?
-
tybsen
addikt
Na főleg az ilyen hozzászólások miatt aggaszt az én akksim üzemideje :
"Nekem elmegy 2-3 napot simán, de én sem netezek sokat. Filmnézés viszont egyáltalán nincs, arra szerintem alkalmatlan egy ekkora kijelző...."
Mit jelent, hogy nem netezel sokat? Mit csinálsz/vagy mit nem a telefonnal, hogy 2-3 napig bírja? Összehasonlítva az én szokásaimmal (ld. előző hsz), mennyiben tér el a Tiéd, hogy 2-3 napig bírja?
-
tybsen
addikt
Nézegettem ezt az invisible shield-et és találtam egy videót is, szerintetek a készülék alján ami fel van jőve, az mi lehet? Ez az a borítás, és lejön? Azért ennyire nem lehet amatőr a videó készítője, hogy egy olyan videót tesz fel, amin le van jőve a fólia - úgyhogy biztosan csak én néztem be, de nézzétek már meg légyszi, hogy Ti mit láttok.
-
tybsen
addikt
Sebesség/görgetés összehasonlítása: iphone 3G vs. desire: Nekem összehasonlítva a régi iphone 3G-vel sehol sem akad a görgetés, sőt itt semmire sem kell várnom, minden menüt azonnal megnyit, megy tovább az almenübe, azon belül is, stb stb. Vegyük pl. a hálózatkeresést, amíg iphone 3g-nél sokkal több ideig tartott, mire bementem a beállításokba és megtalálta az elérhető hálózatokat, addig a desire-n mindez gördülékenyen, pillanatok alatt történik. Ugyanez a gyorsaság tapasztalható nálam a desire-n minden menüpontban és annak minden részében. A böngészőről nem is beszélve. Eleinte sokkal rosszabbnak tűnt a böngésző iphone-hoz képest, de amikor beleklikkelek, pont akkorára tördeli a szöveget, hogy kiférjen a képernyőre, állati jól meg van csinálva.
Szerintetek az akksi fogyasztás reális / nálatok is ennyi kb, ha
- reggel 6 körül lehúztam töltőről, max állapoton volt; EDGE-n,
- aztán elmentem edzőterembe, közben 50 perc online rádióhallgatás HSDPA/3G-n, aztán visszaraktam EDGE-re és innentől kezdve egész nap így maradt, tehát nem 3G-n, csak gsm módban.
- hazafelé bt kihangosítva telefonálás 10 perc, bt még bekapcsolva további kb 15 percig
- itthon hagytam a telefont délutánig, fekete háttérkép, szinkronizálás levéve. Normál fényerő, semmi futó alkalmazás (csak óra és handcent sms)
- hazaértem kb 16:20 körül, addigra kb 74%-ra ment le az akksi
- bekapcsoltam a szinkronizálást (időjárás, facebook, friends), jött 3 mail, megnéztem őket, átpakoltam egy-két widgetet
- újra elindultam itthonról, a teljes út közben megállva 3 normál hívás kb 30 perc aztán bt kihangosítva telefonálás, 5 hívás összesen kb 50 perc, közben egyszer megállás és telefonálás közben jegyzetkészítés. Bt kikapcsolás, kis e-mail olvasás, jött két emlékeztető. Hálózatváltás (külföld), aztán vissza, újra hálózatváltás, 2 e-mail.
- 21:00 óra körülre 31%-ra merült le az akku, ekkor került rá a töltőre újra a telefonMegjegyzés: normál esetben napközben is böngészek munka közben EDGE-n, viszont ilyenkor rá is dugom usb-re és csatlakoztatom a laptophoz, tehát közben tölt is. Így viszont ugye nem tudom pontosan, hogy mennyit is bírna ténylegesen ilyen használat mellett az akku, hogy mennyire merülne le estig. Gondolom, ha böngészés közben nem tölteném, akkor teljesen lemerülne már este 8-ra, de lehet, hogy előbb is, nem tudom.
Bocs, ha kicsit részletes voltam, csak azért írtam le így mindent, hogy egyrészt Ti is össze tudjátok hasonlítani a Ti használatotokkal/fogyasztásotokkal, illetve, hogy szerintetetek egy ilyen használat mellett egy ilyen csökkenés normális, vagy én várok túl sokat az akksitól? Illetve a Ti használatotok mellett - ha hasonló -, ugyanennyit bír az akksi? Engem továbbra is az akksi idegesít, de most már kezdem túltenni magam rajta, hogy max 1 napot bír ki, úgyhogy minden éjjel töltőn figyel.
-
tybsen
addikt
En az akksit leszamitva teljesen elegedett vagyok a desire-vel, csak neha fog el az az erzes, hogy hianyzik az alma. Mert egyebkent minden igenyt kielegit, tenyleg. Talan a desire utan ha a regi 3g-t kapnam vissza, akkor meg ez hianyozna. Nem tudom. mindenesetre az teny, hogy az iphone-nal nem volt ilyen kettos erzesem, az elejetol kezdve, ahogy megvettem, imadtam minden funkciojat. Az is lehet, hogy szimplan az eros marketing rozsaszin kode tette ezt, nem tudom. Mindenesetre az biztos, hogy az az erzes, ami az iphone-nal azonnal es vegig megvolt 1.5 even keresztul, az itt nincs, vagy nem mindig van meg. Az is lehet, h azert ragaszkodtam annyira hozza, mert az volt az elso erintokepernyos telefonom es teljesen lenyugozott
jaj ossze-vissza beszelek, ittam jonehany jäger-t
lehet, h ez az oka
-
tybsen
addikt
Igazabol nem a store hianyzik, hanem a telefon
vegyesek az erzesek a desire-vel kapcsolatban, nagyon jo telefon, de valahogy hianyzik az alma
max addig tartom meg, amig jon az uj iphone. Ugyanabban a helyzetben voltam, mint te, de nem birtam varni es mivel elromlott az iphone, ezt vettem. Ez tobbet tud, de az iphone valahogy nekem jobban bejott talan.
Annyit viszont mindenkepp hozzatennek, h a 3g iphone utan iszonyat gyors minden, internet, ilyesmi.
-
tybsen
addikt
válasz
manchester85 #1621 üzenetére
Lehet, viszont az iphone-nak tft volt es megis tovabb birta az akksi, lenyegesen tobb zenehallgatas mellett. Akkor nem ertem, miert merul ez ilyen gyorsan.
-
tybsen
addikt
Kicsit off.
Gondolkodom a telefon eladásán, mert zavar az akksi üzemidő. Idegesít, hogy folyton tölteni kell, az iphone 3G-m többet bírt, itt naponta töltöm (mert ha már félig van, nem tudom, hogy még meddig bírja, olyan gyorsan lemerül fél töltöttségi állapotra). Bár a kocsiban, irodában, otthon, stb. van mindenhol töltő, de mégiscsak extrém, hogy állandóan ezzel kell foglalkozni.
Tudtok javasolni valami olyan android-os telefont, ami..
- hasonló internetezési élményt nyújt (kétujjas zoom, gyorsaság)
- ugyanilyen jól kezeli az e-maileket, facebook-ot
- 3,5 jack / zenehallgatásra alkalmas
- hasonlóképpen gördülékeny a kezelése (értem itt a görgetést/érintést)
- a kijelző lehet kisebb/gyengébb, cserébe jobb akkuidő kelleneMár azon is gondolkodtam, hogy nem is kell 3G, mert hiába van, úgysem kapcsolom be soha, mert zabálja az akksit. Ugyanígy hiába a k.jó kijelző, ha zabálja az akksit. GPS, animációk, live wallpaper ugyanez. Tehát valahogy azt érzem, hogy mindent tud a telefon, állat, de cserébe állandóan a töltés körül jár az agyam, ami egyre jobban idegesít.
A Samsung Spica-n gondolkodom, hátha az jobban bírja. Vagy mit gondoltok?
-
tybsen
addikt
válasz
delbarta #1617 üzenetére
Na igen, ez így van, ezt már néztem. A sim-en 6 db, a google-n 10, a telefonon 75 kontakt van. Azt szeretném, hogy a telefonon lévő kontaktokat összehozza a google-val, de ez nem jön össze :-/ Én azt gondolnám logikusnak, legalábbis arra számítottam, hogy a telefonon lévőket rögtön szinkronizálja is, hogy meglegyen a google-ban.
-
tybsen
addikt
Nem, a kérdés teljesen rendben van, de sajnos nem a kártyán vannak. A kártyán lévőket külön kis ikon jelzi, a telefonon lévőknél pedig egy üres kontakt-kép van. Ezeknél pedig hiába megyek rá a névre, maximum flickr-el, facebook-kal vagy egy másik kontakttal tudom összefűzni. De a google-t nem hozza fel.
-
tybsen
addikt
válasz
Dinamiq #1530 üzenetére
Én továbbra sem tudom szinkronizálni a telefonon lévő bejegyzések mindegyikét a gmail-lel. Néhány kontaktot ugyan szinkronizál, amik össze vannak kapcsolva a google-val, de a legtöbb kontaktnál a telefonon lehetőség sincs egy összekapcsolódás kiválasztására. Ezeket pedig nem is szinkronizálja. A szinkronizálás menüben minden ki van választva pedig (kapcsolatok, naptár, e-mail). A leveleket és naptárbejegyzéseket szinkronizálja, a kontaktokat nem.
-
tybsen
addikt
válasz
Integra #1446 üzenetére
Azert en is csak neztem.. mert azert egy mm garancia valahogy jobb, mint egy gsm bolt, akkor is, ha hivatalos 24 honap, bar ez lehet, h hulyeseg, de engem nagyobb biztonsaggal tolt el. Nekem megmaradt a tok iphone-rol, az autoban meg van usb, ugyhogy hala Istennek ezt nem kellett venni. Viszont memoriakartyat en sem vettem hozza.
-
tybsen
addikt
Szia,
nekem a ház és hátlap nem recseg, szépen össze van rakva az egész. Sajnos a legend-et nem láttam még előben, bár a desire-t sem, mielőtt megvettem volna.
Én is a legend ill. desire között gondolkodtam és az billentette a desire felé a mérleget, hogy elvileg gyorsabb és nagyobb a kijelző. 3,5-ről váltottam, tehát ez a 3,7 pozitívabb, mintha 3,2-re váltottam volna - bár hozzá kell tenni, hogy nem hiszem, hogy számottevő a különbség. A legend is bőven elég. Azért vettem végül desire-t, mert az a kis plusz pénz gondolom megéri, hogy gyorsabb legyen ill. aggódtam a legend wifi problémája miatt. Nem mintha sokat wifiznék, de ha éppen akarok valahol, akkor jó tudni, hogy nem korlátozhatja be az aluház a vételt és bárhol működik. Nekem a legend-en nem tetszik az a két fekete gumibetét a hátlapon, lehet, hogy élőben nagyon ott van. A desire színe pedig szerintem nagyon szép, barnás-lilás akármilyen, elég egyedi (bár az egyik barátom szerint csúnya és gáz), tehát ez ízlés kérdése.
(Egyébként már megkaptam azt is - iphone után - laikusoktól, hogy "mi ez a htc? valami kínai sz*r" meg hogy "egy az egyben lenyúlták az iphone-t, nem nagy kunszt évekkel azután kihozni egy ilyet, hogy az apple már megcsinálta". Bár én ezzel nem értek egyet, mert mindenki lop a másiktól (lásd nokia fb-t integrál a telefonkönyvbe, de lehetne sorolni nagyon sok példát). Ez nem is lopás igazán, inkább a fejlődés. Azt gondolom, hogy a hozzá nem értők azért húzzák le a htc-t, mert nem ismerik és nem követik a mobilos fejlődést. De ezekkel nem kell foglalkozni, csak leírtam, hogy vannak ilyen vélemények is. Ettől függetlenül én nagyon elégedett vagyok vele.)
-
tybsen
addikt
válasz
verser233 #1106 üzenetére
Bocs, tegnap elfelejtettem reagálni erre, de kipróbáltam a telefonszámos dolgot. Beírtam 3 különböző formátumban (0036, +36 és 06) telefonszámokat, de nem kezeli link-ként :-( Viszont ki lehet másolni szerintem, bár ezt nem próbáltam, de bármit ki lehet másolni bárhonnan.
-
tybsen
addikt
Szia,
na nekem ugyanez van, gsm only, bt wifi gps off, fényerő ugyan be van kapcsolva, nem live háttérkép, de egy sima zöldes. Gondolom lehetne még javítani, a sokat említett időjárás widget teljes képernyős animációját is le lehet szedni meg ilyenek. De inkább rádugom töltőre :-)
Alul viszont érezhetően melegszik néha, bár nem extrém, de azért ezzel mégiscsak lehetett volna csinálni valamit, remélem, hogy hosszabb távon ennek nem lesz semmilyen kihatása :-)
-
tybsen
addikt
válasz
Integra #1103 üzenetére
Most éppen már nálam sincs rajta a friends csak az android-os facebook, az előre telepített htc-s facebook-ot én is lecseréltem erre, mert itt vannak üzenetek is. Viszont nálam is ugyanaz a helyzet, hogy a fb-ba bele kell klikkelni, hogy az aktuálisat mutassa, különben mindig csak 1 személy látszik, ami nem a legfrissebb. Ezen lehetne még javítani. A friends előnye, hogy ott folyamatosan aktualizál, ezért szeretem. Twitter-t nem nagyon használtam eddig, úgyhogy most ismerkedem vele és újra kell paraméterezni, hogy kiket akarok követni.
-
tybsen
addikt
válasz
gyoref1 #1097 üzenetére
Itt többen írták, hogy javul az akksi, nekem kb egy hete van meg és tényleg javult - illetve talán kevesebbet nyomkodom és állítgatom. Most napi kb 40-50 perc telefonálással, néhány sms-sel, állandó frissítésekkel (facebook, időjárás, 2 e-mail fiók, friends, twitter) és kevés böngészgetéssel (fórum, néhány híroldal, ilyesmik), 4-5 fotó, meg telefon nyomkodás mellett reggeli teljes töltöttségről estére kb a felére, talán kicsivel a fele alá megy le. Én viszont éjszaka rárakom így is a töltőre, hogy reggelre tele legyen. Tehát 1 napot mindenképpen kibír, ha nem nyomkodod sokat, talán még 2-t is, még nem próbáltam.
-
tybsen
addikt
válasz
#16820480 #1064 üzenetére
ld. 1060 hsz.
Nem értem, mit vagytok úgy oda, hogy tetszik nekem az animáció?! Nyilván tetszik, mert igényesen meg van csinálva, és ezzel a véleménnyel gondolom nem vagyok egyedül.
Az időjárás-jelentésnek ill. előrejelzésnek igenis van létjogosultsága, különben nem lennének külön erre specializálódott portálok, a tv és rádióműsorokban ilyen blokkok és a telefonokon ilyen widget-ek... a kinézni az ablakon dolgot nem mondhatjátok komolyan..
De ezzel a felfogással a telefon mint kommunikációs eszköz is felesleges, mert "sokkal jobb a hangminőség személyesen, mint telefonon".
-
tybsen
addikt
Én a munkám miatt sokat vagyok úton különböző helyeken. Ilyenkor jó látni, hogy otthon milyen az idő, mire számítsak illetve, hogy pl. hétvégén jó idő lesz-e. És persze fordítva: mielőtt elindulok, jó végignézni, hogy hol milyen idő van (pl. valahol éppen süt a nap, máshol havas eső esik, ha sokat utazol, nem mindegy, legalábbis jó nagyjából tudni, hogy mire készülj). Én sem az aktuális időjárást hasonlítom össze a telefonomon lévővel
-
tybsen
addikt
Na segített a hozzászólásod, beindította fogaskerekeket... ezúton is hálás köszönet!!
Bementem az alapbeállítás-varázslóba (vagy nem tudom, mi a pontos neve, ahol be kell állítani a nyelvet meg a különböző fiókokat, facebook, stb) és ott nem volt bepipálva, hogy a google használhassa a tartózkodási helyemet. Ezt bepipáltam és most ott figyel a kijelzőmön az időjárás widget-ben a városom
De rákeresni nem lehet
-
tybsen
addikt
válasz
HardRic #1052 üzenetére
És hogyan állította be magának automatikusan a helyet, ahol vagy? Mert végülis az is elég lenne
De én nem találtam semmilyen beállítást, ahol a gps alapján állítódna be, nekem automatikusan Bécset hozta - mondjuk tény, hogy ott vettem és rögtön el is kezdtem állítgatni. Lehet, hogy ezért hozza automatikusan?
Ezen utólag még lehet módosítani?
-
tybsen
addikt
válasz
delbarta #1048 üzenetére
Nekem a telefonon lévő kontaktokat nem szinkronizálta a gmail-lel, tehát a telefonon rajta vannak, de nem vette át őket a gmail. Gondolom van rá valami mód, de még nem játszadoztam vele.
Mindenesetre akiket a telefonból összepárosítottam facebook-kal, azokat részben (tehát nem az összes facebook-os kontaktot) szinkronizálta a gmail-lel is, bár a gmail kontaktlistában csak egy "jegyzet" nevű kiegészítés látható róluk a nevük mellett ilyen formátumban: HTCData><Facebook>id:123456565854555/friendof:6554658564</Facebook></HTCData> Viszont semmi e-mail cím, stb.
-
tybsen
addikt
Na irtam a htc-nek az időjárás widget-tel kapcsolatban (mármint, hogy sok város nincs rajta) és az a nagyon okos válasz érkezett, hogy a widget a www.accuweather.com-ról szedi az infókat, tehát javasolják, hogy először ott nézzem meg az adott várost, hogy ott megtalálható-e (nem értem egyébként, hogy ezt ők miért nem tették meg, két klikk.. kész vagyok az ilyen ostoba dolgoktól).
Lényeg a lényeg, hogy megnéztem ezen az oldalon, és ha a főoldalon beírom a várost, akkor kidobja a köv. oldalt, ahol ki lehet választani, hogy az egész világon keresse, és úgy meg is vannak, még a legkisebb városok is.
Írtam nekik, most várom az újabb reakciót. Hátha változik valami
-
tybsen
addikt
OFF OFF
Na ezt most találtam (néhány napja volt téma itt a fórumon):
Android az iphone-on :-))
http://www.youtube.com/watch?v=5yO2KQHkt4A&feature=player_embedded#!
-
tybsen
addikt
válasz
JarrekStar #955 üzenetére
A kis rezgő-kapcsoló almán tényleg okos ötlet volt, viszont én nagyon utáltam, mert az enyémen kezdettől fogva nagyon könnyen járt és gyakorlatilag állandó rezgésen volt a telefon, mert folyton magától átkapcsolódott.. Szóval az ötlet szuper, de az én készülékemben lehetett a hiba :-)
A zsírtaszító réteget meg azért nem hiányolom, mert fólia volt a telefonomon és így az volt állandóan tiszta kosz :-) Majd a desire-re is veszek egy fóliát, de már x boltban voltam és sehol nem lehet kapni kifejezetten desire-re.
-
tybsen
addikt
Na beírom ide is, mert mégiscsak ez a "fő" topik illetve aki Desire-ben gondolkodik és segíthet neki a véleményem, talán inkább itt olvasgat.
Mivel nekem is iphone 3G volt eddig, egy rövid kis hozzászólás. Én az iphone előtt 2-3 havonta cseréltem a telefonjaimat, mert meguntam őket - aztán az iphone több, mint 1,5 évig megvolt és bár kijött a 3GS, mégsem éreztem elavultnak, pláne, hogy ugyanúgy néz ki :-) Szóval én nagyon meg voltam vele elégedve, gördülékeny minden szinten, hibátlan, precíz működés, stb.
A Desire múlt szombat óta van még (pénteken adtam el az almát) és bár bizonyos dolgokban hiányzik az Apple, de nem cserélném vissza, 3GS-re sem. Bár az iphone tényleg precízebben működik, tökéletesen finomra van hangolva minden tekintetben, nem lehet annyira testreszabni, mint a Desire-t vagy gondolom bármely androidos gépet és ez így kb 1 hét után már szempont. Eddig nem hiányoztak ezek a dolgok, mivel iphone-on nem lehetett megcsinálni bizonyos dolgokat. Pl. a facebook kliens iphone-on nagyon klassz, de nem is lehet összehasonlítani azzal, hogy android-on a telefonkönyben aktualizálódnak a facebook-os ismerőseim profiljai, mindent lebontva látok, hogy kivel mit beszéltem, sms-eztem, milyen üzenetek kaptam, e-mailek jöttek. Iphone-on mindig is hiányzott, hogy nincs kezdő képernyő, ahová háttérképet rakhatok és ahonnan ki lehet indulni ( a háttérkép csak addig volt látható ugye, amíg fel nem oldottam a bill.zárat). Androidon tényleg minden ott és úgy van, ahol és ahogyan raktam, ahol látni szeretném, a hét kezdőképernyő bármelyikén, azon belül is úgy és olyan elrendezésben, ahogyan nekem kell. Az iphone-on max. egy ikont tudtam berakni szép sorrendben valamelyik képernyőre, de inkább olyan érzésem volt, hogy egy hosszú lista részeként vannak ezek az ikonok (még akkor is, ha éppen más képernyőn), itt pedig megvan az érzés, hogy mindegyik képernyő egy-egy különálló dolog, egy-egy téma (pl. beállítások, internetes cuccok, naptár és szervezés, stb). Az is jó, hogy külön megjelenési profil választható, tehát ha olyan helyre megyek (vagy pl munka), ahol nem akarom, hogy aki hozzányúl a telefonomhoz, mindent lásson, egyszerűen váltok egy nézetet és máris 7 olyan képernyőm van, ahol pl. számológép, naptár és ilyesmik vannak. Akár még céges logó is a háttérben vagy mittomén :-) Aztán pl. ha hazaérek, váltok arra a 7-re, ahol zenelejtászó, internet, facebook és ilyesmik vannak. Arról nem is beszélve, hogy nem kell itunes-szal szórakozni, egyszerűen rápakolok bármit a kártyára és kész.
Ez számomra akkora szabadság és testreszabhatóság, amit az iphone nem tudott adni. Illetve nyilván 1,5 év iphone használat után az ember másra is vágyik, mert meguntam azt a felületet (fura, hogy nem korábban). Valahogy ott én voltam alárendelve az előre megszabott kialakításnak, androidon pedig a rendszer van alámrendelve, minden úgy történik és úgy néz ki, ahogyan én akarom. És végülis (legalábbis nekem) ez a lényeg, hogy egy telefon vagy pda tökéletesen kiszolgáljon, praktikus és minden felületében kézreálló legyen.
Az akksiidő nálam iphone-nál kb 1,5 nap volt, itt kevesebb, kb 1 nap. Viszont 1 hét alatt javult az akku, illetve kevesebbet állítgattam a dolgokat: kb 1 óra beszélgetéssel, néhány sms, 2 videó, 10 fénykép, facebook feltöltés, folyamatos szinkronizálás, e-mail olvasás, kb fél óra böngészés kicsit kevesebb, mint a felére vitte le az akksit (kb 40% maradt), éjszakára mindenesetre töltőre tettem, hogy reggelre tele legyen. Tehát már nem annyira gáz, mint az első napokban, bár akkor állandóan állítgattam, rendezgettem a dolgokat, letöltögettem, szóval nyilván ez jobban megviseli.
Persze mindez elég szubjektív, de ilyenek a személyes tapasztalatok
-
tybsen
addikt
Egyebkent ha tudtam volna, h az android ennyire ütős, az iphone már előbb le lett volna cserélve... ez a desire mindenben odaver. Eleinte szokatlan volt, h a multitouch más kicsit, de sok esetben ez éppenhogy praktikus. A kamera gxönyörű képeket csinál, teljesen le vagyok nyűgözve, komolyan mondom.
-
tybsen
addikt
válasz
Pszihonaranc #801 üzenetére
En egyelore csak kiprobaltam egy gyorsetterem parkolojaban es ugyanott, ahol korabban iphone-nal is jo vetel volt, a desire is talalt jo jelet. Sot olyanokat is felhozott, amiket a masik korabban sosem latott. Tehat ilyen szempontbol nalam ugyanazt, sot kicsit jobban hozta,mint az alma, csak kicsit gyorsabb,mint a sima 3g iphone.
-
tybsen
addikt
A T-mobile adatforgalmi számlálóját sikerült beállítani, én voltam a lúzer, rossz pin kódot adtam meg
-
tybsen
addikt
válasz
ManUnited #769 üzenetére
Lejátszó: Köszi, na megnézem ezt a lejátszót. De alapból ugye nincs benne semmilyen lejátszó, legalábbis én nem találtam semmilyen lejátszásra alkalmas programot, szóval lehet, hogy csak én vagyok béna és benéztem.
A 3G hálózat témához: az előző telefonomon is azért nem raktam állandó 3G-re, mert tényleg úgy van, ahogy írtátok, hogy nem mindenhol van 3G és ha elmegy a háló, akkor egy pillanatra leesik és felmegy a normál Edge-re. Aztán ha újra van 3G, újra visszamegy, és így tovább. Mivel én minden nap úton vagyok a munkám miatt, ezért ugye folyton ugrál a hálók között, ami főleg akkor gáz, ha éppen telefonálok, mert ilyenkor megszakad és hívhatom vissza az illetőt. Szóval ilyen szempontból - plusz az akksi-idő miatt is - praktikusabb a sima Edge, legalábbis nekem. Mindenesetre klassz, hogy be lehet állítani ezt is :-)
Adatforgalom: Azt tudja valaki esetleg (korábban már olvastam valahol, majd visszaolvasok még), hogy mennyi adatot generál az állandó frissítés (időjárás, facebook, mail)? Egy 3 gb adatcsomag ugye biztosan elég? Mert iphone-on ugyan nem frissült automatikusan, viszont naponta többször nézegettem mindent plusz böngésztem, de 1 gb fölé soha nem sikerült jutni, szerintem még azt sem értem el soha, leginkább pár száz mb volt (sajnos a t-mobile letölthető adatforgalmi számláló programja valamiért a desire-n nem fut, beállítási hibára hivatkozik - ez iphone-on tökéletesen működött és elvileg androidon is kellene, csak valamiért nem akar nekem, szívás).
HTC Sync: ez hasznos, van értelme, valaki kipróbálta már? Mert nekem nem sikerült telepíteni, majd jobban utána kell néznem, de valamiért szivat és nem telepítette.
Egyébként nagyon szuper a telefon :-) Nem cserélném vissza iphone-ra, bár mondjuk már a felületet is meguntam azon
-
tybsen
addikt
válasz
#16820480 #765 üzenetére
Köszi a segítséget, reakciót.
Szóval így néhány óra elteltével, a különböző képernyők berendezése után a kuszaság rendeződni látszik és a fejemben is teljesen összeállt a kép - miután végigbogarásztam az összes menüpontot
Visszavonom a korábbi dolgokat és bár az iphone zárt rendszere elsőre kezelhetőbb, ez viszont egy kis pakolgatással sokkal praktikusabb és felhasználóbarátabb. A kis házikó szuper, az optikai egér meg egyszerűen hihetetlenül praktikus cucc!!!!
Egy kérdés: iphone-on én csak akkor kapcsoltam be a 3g-t, ha neteztem, egyébként Edge volt, így az akksi viszonylag jól bírta. Itt viszont a Desire-nél én csak azt találom, hogy vagy van internet-kapcsolat, vagy nincs. Tehát ha kikapcsolom, nem frissül semmi. Erre nincs valami megoldás? Mármint, hogy Edge-en marad, de frissíti az időjárást pl. 3 óránként. Mert amiatt felesleges folyton 3G-n lennie, hogy naponta néhányszor frissítsen dolgokat.
köszi
-
tybsen
addikt
Nem tudjátok, hogy a kártyára rakott videókat hogyan és mivel lehet megnézni?
-
tybsen
addikt
Az első néhány óra tapasztalatai Iphone 3G után:
Az akksi iszonyat hamar lement a felére pár óra alatt, bár nagyjából 2 órán keresztül folyamatosan pakolgattam a programokat, nyomogattam, 2 alkalmazást letöltöttem, kb 10 oldalt megnéztem a neten, facebook-ba benéztem. Mindezt folyamatos 3G hálózaton persze. De semmi videó és zene, a csengőhangokat is csak átfutottam. Gondolom illetve nagyon remélem, hogy ez nem marad így és nem fog ilyen gyorsan lemerülni?? Most a zene-átpakolás miatt a laptophoz van kötve, szóval közben töltődik is.
Ami pozitív így elsőre:
- a határtalan testreszabhatóság, minden ide-oda pakolható, stb.
- a készülékház nagyon szép, tetszik ez a barnás-lilás nem tudom milyen szín
- szuper, hogy iphone után nem kell itunes-szal b*szakodni, csak egyszerűen átpakolom rá a zenéket és kész
- állapotjelző led
- a kamera nagyon szép képeket csinál, videót még nem próbáltam
- iphone 3G után a böngésző érezhetően gyorsabb, de a multitouch gyengébb. a legjobb kifejezés a "bizonytalanabb" talán, de gondolom ez megszokás kérdéseAmi nem tetszik:
- gyenge akksiidő, bár most levettem 3G-ről, remélem, így tovább bírja
- egyelőre még szokatlan és kusza a rendszer, gondolom, majd ha "belakom" akkor jobb lesz
- nem tudom áttekinteni, hogy milyen programok futnak, mik kommunikálnak az internettel. letöltöttem a task killer-t, ezzel megjelenik egy kis zöld android a bal felső sarokban és állandóan ott figyel - bezártam minden alkalmazást, kivéve óra (de a zöld droid állandóan ott lesz??)
- a fülhallgató anyaga (szintén iphone után) elég gagyi, az iphone-nál valami gumírozott cucc volt, ez meg sima műanyag akármi, ami - mivel össze volt tekerve a dobozban ugye - most is ugyanúgy "ráncolódik", tehát látni az összehajtás nyomait. Na mindegy, ez a legkevesebb, veszek egy másikat, de hát azért mégis..
- nem iphone: még mindig keresem a home gombot :-)De barátkozunk és tényleg klassz telefon, bár kétségeim vannak a többi androidos cuccal kapcsolatban, hogy azok milyenek lehetnek, ha ez a jelenlegi legjobb, legalábbis a tesztek alapján. Amint azt fentebb láttátok is, mindenhol az iphone-hoz hasonlítom - de csak azért, mert eddig az volt és hát ugye megszoktam 1,5 év alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest